Wszystko o byciu AU PAIR, part. X - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-11, 20:48   #3481
paulynshen_
Przyczajenie

Dot.: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
o jeju, to do czego oni cie tam potrzebuja?
i dlaczego nie masz kluczy, aby sobie gdzies wyjsc?
śmiałam się z przyjaciółką dzisiaj,że do pilnowania domu....
serio..nie tak to sobie wyobrażałam,myślałam,że głównie dzieciakami będę się zajmowała,a nawet one są na tyle duże,że same dają radę...a dodatkowo się nie rozumiemy więc...

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez _itsabelle Pokaż wiadomość
to może porozmawiaj z hostami o całej sytuacji? Może oni nie zdają sobie z tego sprawy. Jesteś ich pierwszą au-pair?
nie,nie pierwszą...mieli już au pair z filipin...
Stary 2014-06-11, 23:52   #3482
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Porozmawiaj z nimi, innego wyjscia nie ma.
Stary 2014-06-12, 00:25   #3483
PiNika
Przyczajenie

serio..nie tak to sobie wyobrażałam,myślałam,że głównie dzieciakami będę się zajmowała,a nawet one są na tyle duże,że same dają radę...a dodatkowo się nie rozumiemy więc...

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Koleżanko, wiem że może być Ci teraz ciężko, ale jesteś tam niecały tydzień ! Może rodzice narazie stosują wobec Ciebie taryfę ulgową, żebyś jakoś się przystosowała do ich rodzinnego rytmu? Nie masz kluczy - zapytaj czy skoro masz wolne to czy możesz sobie pójść pozwiedzać, poproś o klucze - nie wstydź się (sama pisałaś, że masz fajnych hostów). Jeżeli dziadkowie są pomocni to zapytaj się czy możesz do nich w razie problemów dzwonić, żeby coś dzieciakom wytłumaczyli czy w innych przypadkach. Tak samo z rodzicami - nie będą mieć problemów, w końcu chodzi o zdrowie ich dzieci i raczej zdają sobie sprawę z Twojej nikłej zdolności posługiwania się duńskim. Moja 6 latka miała umieć tylko kilka słów po angielsku, a po trzech tygodniach potrafi mi rzucać całymi zdaniami (naprawdę bystre dziecko). Z drugiej strony dzieci w tym wieku też umieją pokazać co chcą zjeść czy inne rzeczy (skoro moja 3 latka potrafiła mnie zaprowadzać do lodówki i palcem pokazywać dokładnie co lubi i jak podane, nie mówiąc o starszej to Twoje starsze też sobie poradzą) . Wiadomo, nie porozmawiasz z nimi narazie, ale z czasem, za pomocą gestów, rysunków będziecie w stanie się razem bawić. Może tak naprawdę problem tkwi w tym, że dzieci Cię nie akceptują i Ciebie to boli? Jeżeli tak to daj im czas, jesteś nową osobą w ich środowisku. Może skontaktuj się z poprzednią au pair- zna dzieci z Twojej perspektywy i może będzie Ci umiała doradzić. Nie zniechęcaj się tak szybko, w końcu to chyba było Twoje marzenie, a nic od razu nie przychodzi. Sama też postawiłaś się w takiej sytuacji, więc spróbuj sobie z nią poradzić, gdyż potem możesz mieć poczucie porażki, które zniechęci Cie do podejmowania wyzwań w przyszłości. Poszukaj też innych au pair w Twoim mieście lub też innych obcokrajowców szukających znajomych, zawsze fajnie mieć z kim wypić kawę i pozwiedzać i nagle przestajesz się czuć samotna i wszystko jest łatwiejsze. Daj sobie i dzieciom czas a wszystko się ułoży !
PiNika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-12, 10:14   #3484
katrina1991
Zadomowienie

moja dwulatka brała mnie za rękę, prowadziła do kuchni, wskazywała na lodówke, ja otwierałam i ona pokazywała mi mleko
słodki dzidziuś biedactwo nic jeszcze nie mówiło- miała problem z uszami, ale już jest lepiej podobno, bo miała mieć zabieg
a jak przed wyjazdem pierwszy raz powiedziała do mnie Nana, to przez resztę wieczoru płakałam ze wzruszenia już się nie mogę doczekać kiedy znowu zobaczę moje dziewczynki, no i 6 miesięcznego dzidziusia!
katrina1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-12, 10:18   #3485
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez PiNika Pokaż wiadomość

Koleżanko, wiem że może być Ci teraz ciężko, ale jesteś tam niecały tydzień ! Może rodzice narazie stosują wobec Ciebie taryfę ulgową, żebyś jakoś się przystosowała do ich rodzinnego rytmu? Nie masz kluczy - zapytaj czy skoro masz wolne to czy możesz sobie pójść pozwiedzać, poproś o klucze - nie wstydź się (sama pisałaś, że masz fajnych hostów). Jeżeli dziadkowie są pomocni to zapytaj się czy możesz do nich w razie problemów dzwonić, żeby coś dzieciakom wytłumaczyli czy w innych przypadkach. Tak samo z rodzicami - nie będą mieć problemów, w końcu chodzi o zdrowie ich dzieci i raczej zdają sobie sprawę z Twojej nikłej zdolności posługiwania się duńskim. Moja 6 latka miała umieć tylko kilka słów po angielsku, a po trzech tygodniach potrafi mi rzucać całymi zdaniami (naprawdę bystre dziecko). Z drugiej strony dzieci w tym wieku też umieją pokazać co chcą zjeść czy inne rzeczy (skoro moja 3 latka potrafiła mnie zaprowadzać do lodówki i palcem pokazywać dokładnie co lubi i jak podane, nie mówiąc o starszej to Twoje starsze też sobie poradzą) . Wiadomo, nie porozmawiasz z nimi narazie, ale z czasem, za pomocą gestów, rysunków będziecie w stanie się razem bawić. Może tak naprawdę problem tkwi w tym, że dzieci Cię nie akceptują i Ciebie to boli? Jeżeli tak to daj im czas, jesteś nową osobą w ich środowisku. Może skontaktuj się z poprzednią au pair- zna dzieci z Twojej perspektywy i może będzie Ci umiała doradzić. Nie zniechęcaj się tak szybko, w końcu to chyba było Twoje marzenie, a nic od razu nie przychodzi. Sama też postawiłaś się w takiej sytuacji, więc spróbuj sobie z nią poradzić, gdyż potem możesz mieć poczucie porażki, które zniechęci Cie do podejmowania wyzwań w przyszłości. Poszukaj też innych au pair w Twoim mieście lub też innych obcokrajowców szukających znajomych, zawsze fajnie mieć z kim wypić kawę i pozwiedzać i nagle przestajesz się czuć samotna i wszystko jest łatwiejsze. Daj sobie i dzieciom czas a wszystko się ułoży !

amen.

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-14, 10:52   #3486
katrina1991
Zadomowienie

Dziewczyny polecę do mojej host family(wspomnę, że byłam u nich już au pair) i będę tam mieszkała razem ze starą au pair, i nie mam pojęcia jak mam się zachowywać, nie wiem jak długo będziemy razem, podobno ma wracać na początku lipca, ale nie znam daty.. najgorzej jeśli chodzi o jedzenie... już wiem że na maksa będę się wstydzić, bo ona będzie opiekować się dziećmi a ja siedzieć, to tak jakbym nie pracowała
katrina1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-14, 15:19   #3487
pampuchy
Raczkowanie

Dziewczyny czy któraś z was leciała ostatnio wizz'em? Najlepiej z Gdańska? Jak oni tam sprawdzają rozmiary tych bagaży podręcznych? Wykupiłam specjalnie duży a teraz nigdzie nie mogę takiej walizki znaleźć. Ostatecznie pomyślałam że kupię zwykłą torbę sportową. Ale tutaj np. na szerokość ma 1-3cm więcej i się zastanawiam czy nie można tego jakoś ominąć zgniatając torbę :P Wiecie o co chodzi. Nie wypełnię jej do końca tak żeby się dało zgnieść w odpowiednim miejscu. Tylko to by przeszło jedynie w przypadku jeśli mają jakieś foremki do sprawdzania, bo jak mierzą to pewnie się nie uda.
pampuchy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-14, 15:28   #3488
unusualyou
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pampuchy Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z was leciała ostatnio wizz'em? Najlepiej z Gdańska? Jak oni tam sprawdzają rozmiary tych bagaży podręcznych? Wykupiłam specjalnie duży a teraz nigdzie nie mogę takiej walizki znaleźć. Ostatecznie pomyślałam że kupię zwykłą torbę sportową. Ale tutaj np. na szerokość ma 1-3cm więcej i się zastanawiam czy nie można tego jakoś ominąć zgniatając torbę :P Wiecie o co chodzi. Nie wypełnię jej do końca tak żeby się dało zgnieść w odpowiednim miejscu. Tylko to by przeszło jedynie w przypadku jeśli mają jakieś foremki do sprawdzania, bo jak mierzą to pewnie się nie uda.
Latam dosyć często wizzairem i właśnie z Gdańska. Są te takie formy do sprawdzania czy się mieści w dozwolonym rozmiarze i tak jak mówisz wystarczy torbę ugnieść i będzie wporządku ;p Nigdy nie mierzą A jak masz wykupiony duży podręczny to z tymi 3 cm więcęj nie powinno być problemów bo najczęściej proszą o włożenie osoby z małym podręcznym.
Bo wiesz, nieważne czy to prawdziwa miłość, szalone zakochanie, totalne złudzenie, czy moglibyście być razem do końca życia, czy tylko przez dziesięć minut- boli tak samo, kiedy ktoś ci to odbiera. Bo tak samo umiera nadzieja. A nadzieja jest zawsze prawdziwa.
unusualyou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-14, 15:41   #3489
pampuchy
Raczkowanie

Ok. Dziękuję !
Stary 2014-06-14, 18:10   #3490
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez katrina1991 Pokaż wiadomość
Dziewczyny polecę do mojej host family(wspomnę, że byłam u nich już au pair) i będę tam mieszkała razem ze starą au pair, i nie mam pojęcia jak mam się zachowywać, nie wiem jak długo będziemy razem, podobno ma wracać na początku lipca, ale nie znam daty.. najgorzej jeśli chodzi o jedzenie... już wiem że na maksa będę się wstydzić, bo ona będzie opiekować się dziećmi a ja siedzieć, to tak jakbym nie pracowała
ojj to nie powinien byc problem dla Ciebie z jedzeniem powinnas czuc sie komfortowo.. a jak bedzie Ci sie nudzic to jej pomagaj wez dzieci na spacer, niech stara au pair sobie odpocznie albo pojdzie na pstatnie zakupy przed powrotem...odciaz ja troche na koniec, ale nie za bardzo, bo przeciez zaraz po niej Ty zaczynasz

Stary 2014-06-18, 11:23   #3491
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

cześć, Dziewczyny!
Zarejestrowałam się wczoraj na aupair-world.net. Wysłałąm 25 aplikacji z czego przeczytano 6 Odpowiedzi póki co nie mam. Do mnie wysłano jedną aplikację, odpowiedziałam wstępnie pozytywnie.
Szukam czegoś w UK lub Irlandii, zaznaczyłam też Szwajcarię i Hiszpanię. Chcę tylko na wakacje, max do końca września.
Mam nadzieję, że mogę się przyłączyć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-18, 11:30   #3492
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
cześć, Dziewczyny!

Zarejestrowałam się wczoraj na aupair-world.net. Wysłałąm 25 aplikacji z czego przeczytano 6 Odpowiedzi póki co nie mam. Do mnie wysłano jedną aplikację, odpowiedziałam wstępnie pozytywnie.

Szukam czegoś w UK lub Irlandii, zaznaczyłam też Szwajcarię i Hiszpanię. Chcę tylko na wakacje, max do końca września.

Mam nadzieję, że mogę się przyłączyć

super! powodzenia w szukaniu

Stary 2014-06-18, 18:50   #3493
_itsabelle
Rozeznanie

GG do _itsabelle

A ja już jutro lecę i chyba do mnie to jeszcze nie dochodzi.
Tak długo o tym marzyłam aż w końcu się spełniło i szczerze to nie wiem czy gdybym miała teraz wybór zostać czy polecieć co bym wybrała.
Ale mam nadzieję że to tylko strach przed tym, że doznam czegoś nowego.

✧ to the stars who listen - and the dreams that are answered. ✧
_itsabelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 20:34   #3494
pampuchy
Raczkowanie

Cytat:
A ja już jutro lecę i chyba do mnie to jeszcze nie dochodzi.
Tak długo o tym marzyłam aż w końcu się spełniło i szczerze to nie wiem czy gdybym miała teraz wybór zostać czy polecieć co bym wybrała.
Ale mam nadzieję że to tylko strach przed tym, że doznam czegoś nowego.
Powodzenia jutro! Mi od jutra zostanie równy tydzień do lotu.
Wydaje mi się że decydując się na taki krok ma się już wtedy jakąś pewność siebie i dobry powód na taki wyjazd. Najlepiej sobie znowu przypomnieć czemu się podjęło taką decyzje i trzymać się jej

Ja w tej chwili jedynie jestem w szoku jak mi szybko zleciał ten ostatni miesiąc. Jeszcze tydzień i będę w Londynie. 2 miesiące temu bym nie pomyślała że od decyzji o wyjeździe będzie mnie dzielić taki krótki okres do samego lotu.
Stary 2014-06-19, 06:51   #3495
_itsabelle
Rozeznanie

GG do _itsabelle

Cytat:
Napisane przez pampuchy Pokaż wiadomość
Powodzenia jutro! Mi od jutra zostanie równy tydzień do lotu.
Wydaje mi się że decydując się na taki krok ma się już wtedy jakąś pewność siebie i dobry powód na taki wyjazd. Najlepiej sobie znowu przypomnieć czemu się podjęło taką decyzje i trzymać się jej
To pomaga najbardziej. Kiedy sobie myśle ze juz zaniedlugo zrealizuje wszystkie plany o których myślałam w ciagu ostatniego roku

Stary 2014-06-19, 09:05   #3496
Sunnivaa
Zadomowienie

Cytat:
Watford, około pół godziny od Londynu
To całkiem blisko mnie =D pół godzinki drogi. Teraz mnie na podróże nie stać, od 2 tygodni nie mam żadnych przychodów ale juz niedługo... powodzenia!
Stary 2014-06-19, 09:08   #3497
6746bdedfa49379c2543594dc795ba743a60a5f4_5ea4c0f24d671
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sunnivaa Pokaż wiadomość
To całkiem blisko mnie =D pół godzinki drogi. Teraz mnie na podróże nie stać, od 2 tygodni nie mam żadnych przychodów ale juz niedługo... powodzenia!

No właśnie jak tam z praca? Wszystko sie układa z mieszkaniem tez? Ja właśnie zaczynam czegoś szukać bo juz ledwo daje rade

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
6746bdedfa49379c2543594dc795ba743a60a5f4_5ea4c0f24d671 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-19, 09:24   #3498
Sunnivaa
Zadomowienie

Dostałam pracę, szukałam od środy, w piątek miałam interview i umówiliśmy się na próbny tydzień, w środku którego własnie jestem. Gorzej ze dzisiaj i jutro mam zmianę 13 do 21... No ale cóż. pracuję w Subwayu i powiem Wam że całkiem ok, jedyne co jest wymagające to to że się cały czas stoi, ale dużo lżejsza praca niż np kelnerki, szczególnie że do mojego Subwayu to poza lunchem prawie nikt nie przychodzi.
Na mieszkanie to najpierw muszę zarobić, za maks. miesiąc powinnam już być na swoim, w sensie we własnym pokoju bo całe mieszkanie to fortuna. pracuję w malutkim miasteczku, wsi, i kiepski mam dojazd z okolic, ale wyśmienity z Wembley, więc może będę mieszkać w Londynie... Fajnie by było, większe możliwości, kursy itd.
Stary 2014-06-19, 09:29   #3499
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Dostałam pracę, szukałam od środy, w piątek miałam interview i umówiliśmy się na próbny tydzień, w środku którego własnie jestem. Gorzej ze dzisiaj i jutro mam zmianę 13 do 21... No ale cóż. pracuję w Subwayu i powiem Wam że całkiem ok, jedyne co jest wymagające to to że się cały czas stoi, ale dużo lżejsza praca niż np kelnerki, szczególnie że do mojego Subwayu to poza lunchem prawie nikt nie przychodzi.
Na mieszkanie to najpierw muszę zarobić, za maks. miesiąc powinnam już być na swoim, w sensie we własnym pokoju bo całe mieszkanie to fortuna. pracuję w malutkim miasteczku, wsi, i kiepski mam dojazd z okolic, ale wyśmienity z Wembley, więc może będę mieszkać w Londynie... Fajnie by było, większe możliwości, kursy itd.

Sunnivaa gratuluje! Szybko poszlo!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-19, 10:22   #3500
6746bdedfa49379c2543594dc795ba743a60a5f4_5ea4c0f24d671
Konto usunięte

Cytat:

I ja gratuluje!! Pocieszyłaś mnie bo to oznacza że ze znalezieniem pracy nie bedzie problemów mieszkanie w sumie mam wiec zostało mi tylko poczekać i szukać

6746bdedfa49379c2543594dc795ba743a60a5f4_5ea4c0f24d671 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-19, 15:04   #3501
merti
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Jestem Martyna i czytam was juz od jakiegos czasu i stwierdziłam ze czas sie odezwać. Aktualnie jestem ah Pair w nyc no i za 5 tygodni (równiutko) koncze, potem 10 dni w Polsce i kierunek-Londyn.
Generalnie to od października zaczynam tam studia, ale znalazłam sobie rodzinkę 15 min od szkoły i ze schedule który pozwalałby mi na naukę. Nie oszukuje sie jednak i nie wydaje mi sie ze za długo wytrzymam, bo warunki szczerze mówiąc tragiczne haha. 40 godzin za 90£ tygodniowo w tym połowa soboty pracująca.... So we ll see

merti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-19, 20:59   #3502
Sunnivaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez merti Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Jestem Martyna i czytam was juz od jakiegos czasu i stwierdziłam ze czas sie odezwać. Aktualnie jestem ah Pair w nyc no i za 5 tygodni (równiutko) koncze, potem 10 dni w Polsce i kierunek-Londyn.
Generalnie to od października zaczynam tam studia, ale znalazłam sobie rodzinkę 15 min od szkoły i ze schedule który pozwalałby mi na naukę. Nie oszukuje sie jednak i nie wydaje mi sie ze za długo wytrzymam, bo warunki szczerze mówiąc tragiczne haha. 40 godzin za 90£ tygodniowo w tym połowa soboty pracująca.... So we ll see

Hmmm... Nie wiem czy to ma sens, bo po prostu dzieci nie wiedzą że masz czas na nauke, mogą przeszkadzać itp... poza tym 40 godzin + studia i nauka... Nie wiem czy nie będzie Ci za ciężko. Rodzice są aż tak elastyczni że nie ma dla nich znaczenia że plan może Ci się zmienić, dni w które sie uczysz, może to być 2, może być 3,5 dnia?
Stary 2014-06-19, 22:40   #3503
merti
Raczkowanie

Plan sobie moge dostosować jak cos. Ale jak juz mówiłam wielkich nadziei w tym Au Pair nie pokladam, aczkolwiek spróbuje

Stary 2014-06-19, 23:09   #3504
karolCc
Raczkowanie

Oj faktycznie moze byc ciezko :P powodzenia! Co chcesz studiowac?

Ja sobie wlasnie wymieniam wiadomosci z rodzinka z Londynu ale oferuja tylko 70£, dzieciaki 3 i 6 lat. Zobaczymy co z tego wyjdzie
karolCc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-19, 23:14   #3505
Sunnivaa
Zadomowienie

Możesz tak kompletnie całkowicie dostosowywać? Nie słyszałam o czymś takim dla studentów 1 roku, żeby mogli wybierać wszystko, owszem, ma się większą elastyczność i wybór niż w polsce, ale wciąż większość rzeczy uczelnia chyba narzuca. Ale ok, życzę szczęścia!
Stary 2014-06-19, 23:15   #3506
merti
Raczkowanie

Marketing.
Właśnie mi nie chodzi o czas czy coś tylko o to ze tak mało kasy. Pewnie będę chciała czegoś lepszego poszukać jak juz tam będę. Ale zobaczymy

Stary 2014-06-20, 08:42   #3507
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Hej dziewczyny!

jak Twoje wrazenia z pobytu w stanach!?

o jeju, bedziesz jeszcze miala czas na nauke i chodzenie na uni po tych 40h!?

Cytat:
Marketing.
Właśnie mi nie chodzi o czas czy coś tylko o to ze tak mało kasy. Pewnie będę chciała czegoś lepszego poszukać jak juz tam będę. Ale zobaczymy

traktuj to jako rozwiazanie tymczasowe! zacznij szukac pracy dla studentki, jedna z naszych dziewczyn z watku sprzed kilku lat wyjechala jako au pair, dzis studiuje i pracuje w sklepie Mysle, ze to fajne rozwiazanie. Bedac au pair masz dach nad glowa i jakas ( szału nie ma) kase... ale szukaj od razu stalej pracy i pokoju gdzies...

Stary 2014-06-20, 15:15   #3508
_itsabelle
Rozeznanie

GG do _itsabelle

Mój pierwszy dzień prawie dobiega końca
Mała mnie akceptuje, lubi (mam nadzieję) więc z tym jest ok. Jedyne co mnie przeraża to moja nieśmiałość co do np. brania sobie rzeczy do jedzenia itp. Mają tutaj inne przyzwyczajenia niż u mnie w domu i obiad jedzą wieczorem więc jestem trochę głodna. Nie chcę też przewracać im lodówki do góry nogami żeby zobaczyć co mają do jedzenia i mimo że mówią że mam się czuć jak najbardziej komfortowo mam z tym problem.
Mam nadzieję że za niedługo to ze mnie zejdzie i będę się czuć bardziej swobodnie.

Stary 2014-06-20, 15:24   #3509
merti
Raczkowanie

Roux thats the plan ale nie chce byc suka i jechac tam ich wykorzystać to poprostu jedna z opcji, wszytako sie okaże na miejscu. 40 godzin pracy to nie tak duzo hahah teraz mam 45 i nie ma tragedi.

GenerAlnke jeśli chodzi o stany to ja miałam az dwa rematche, ale jestem w nyc wiec nie narzekam. Teraz mieszkam na staten island juz z 10 miesięcy i jest ok, chociaz hostka wiadomo, szalona haha. I dała mi Curfew po miesiącu czy jakoś tak (nawet w weekendy) wiec to mi skutecznie utrudnia zycie , ale daje rade jak chce wyjsc. Au Pair w stanach ma ten plus ze mozna w mega miejsca podróżować, często z hostami. Ja np byłam z hostka w cali na prawie dwa tygodnie i tak sie złożyło ze mam tam sporo znajomych wiec miałam time of my Lofe no ale cieżko wysiedzieć rok, zwłaszcza jak cos w rodzinie nie pasuje, nie ma sie prywatności wcale itp (moj pokój ma rozmiar 2x3 , jak nie mniej) i jeszcze sie wpieprzaja hosci do życia, co naprawde uwielbiają robic. Najbardziej mnie wkurza to ze mie moge bez konsekwencji rzucić pracy i poszukać innej, bo to na maxa ryzyko ale no warto przyjechać noe powiem ze nie.

Mam Bloga blogmerti.blogspot.com i kanał na yt (zakładka na blogu) także zapraszam na to tez

Stary 2014-06-20, 15:31   #3510
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Mój pierwszy dzień prawie dobiega końca
Mała mnie akceptuje, lubi (mam nadzieję) więc z tym jest ok. Jedyne co mnie przeraża to moja nieśmiałość co do np. brania sobie rzeczy do jedzenia itp. Mają tutaj inne przyzwyczajenia niż u mnie w domu i obiad jedzą wieczorem więc jestem trochę głodna. Nie chcę też przewracać im lodówki do góry nogami żeby zobaczyć co mają do jedzenia i mimo że mówią że mam się czuć jak najbardziej komfortowo mam z tym problem.
Mam nadzieję że za niedługo to ze mnie zejdzie i będę się czuć bardziej swobodnie.

kazdy ma na poczatku problem z lodowka.. z czasem zniknie, zobaczysz

Cytat:
Roux thats the plan ale nie chce byc suka i jechac tam ich wykorzystać to poprostu jedna z opcji, wszytako sie okaże na miejscu. 40 godzin pracy to nie tak duzo hahah teraz mam 45 i nie ma tragedi.

GenerAlnke jeśli chodzi o stany to ja miałam az dwa rematche, ale jestem w nyc wiec nie narzekam. Teraz mieszkam na staten island juz z 10 miesięcy i jest ok, chociaz hostka wiadomo, szalona haha. I dała mi Curfew po miesiącu czy jakoś tak (nawet w weekendy) wiec to mi skutecznie utrudnia zycie , ale daje rade jak chce wyjsc. Au Pair w stanach ma ten plus ze mozna w mega miejsca podróżować, często z hostami. Ja np byłam z hostka w cali na prawie dwa tygodnie i tak sie złożyło ze mam tam sporo znajomych wiec miałam time of my Lofe no ale cieżko wysiedzieć rok, zwłaszcza jak cos w rodzinie nie pasuje, nie ma sie prywatności wcale itp (moj pokój ma rozmiar 2x3 , jak nie mniej) i jeszcze sie wpieprzaja hosci do życia, co naprawde uwielbiają robic. Najbardziej mnie wkurza to ze mie moge bez konsekwencji rzucić pracy i poszukać innej, bo to na maxa ryzyko ale no warto przyjechać noe powiem ze nie.

Mam Bloga blogmerti.blogspot.com i kanał na yt (zakładka na blogu) także zapraszam na to tez

nikt nie mowi o wykorzystywaniu po prostu umawiasz sie z hostami na powiedzmy 3 miesiace, informujesz ich ze w tym czasie chcesz szukac pracy i lokum i zaczac powazne zycie wieeele z nas tak robilo
ja tez.
i hosci nie maja nic przeciwko, tak dlugo jak jestes z nimi szczera, a nie z dnia na dzien oswiadczas, ze sie wyprowadzasz, bo znalazlas prace. Takie przypadki tez byly
najwazniejsze, zeby wspolne oczekiwania sie zgadzaly.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości