|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Dla mnie to w sumie obojętne z jednej strony fajnie żeby pierwszy był chłopak z drugiej z dziewczynką to myślę, że zawsze dziewczyna ma łatwiej od strony "technicznej" że tak powiem, bo dla mnie te wszystkie męskie zabiegi jak na razie to czarna magia ale ja się będę cieszyć i z chłopaka i z dziewczynki
|
|
|
|
|
#3482 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Obawiam się, że bardziej x 3
oby nie 4 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() za wyniki!To odpocznij teraz po tak ciężkim dniu Cytat:
Fajnie, ze macie ziemię i będzieci sie budować Avek tez mi się bardzo podoba
|
|||
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Ja pomarańczowy akurat nie, piłam tylko na początku później miałam po nim zgagę. Najbardziej jabłkowy, albo nektar wiśniowy |
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a to wszystko w cenie kawalerki Głównie dlatego, ze daleko od centrum - 8km będzie miał TŻ do pracy... Ale okolice piękne, zielone, cudowne Jak nie w Krakowie ![]() I co najważniejsze: jest zmywarka! Nienawidzę myć garów ![]() Jaram się tym mieszkaniem jak choinka w Boże Narodzenie
|
|
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lepiej mieć dalej do centrum ale w fajnej okolicy ![]() Ja też uwielbiam zmywarę
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie o to nam chodziło, by mieć gdzie z wózkiem chodzić, i by dzieciak miał gdzie raczkować
![]() A znaleźliśmy je na gumtree Tak z głupia, w sumie ono pojawiło się w poniedziałek, we wtorek oglądaliśmy, w środę podpisaliśmy umowę 3 pokoje [salon połączony z kuchnią, sypialnia i z salonu schodki na drugi poziom do drugiej sypialni] Pewnie jak Bejbziol podrośnie odziedziczy po nas sypialnię, a my się na drugi poziom przeniesiemy ![]() Ogólnie piękne i cudowne i z nieba nam spadło, bo nie wyobrażałam sobie siebie, wychowanej w domku pod lasem, na górce nad rzeczką, wychowującej dziecko na 37m w bloku. Zwariowałabym ![]() P.S. Martwię się o Budowniczkę
Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-06-24 o 22:51 |
|
|
|
#3489 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że się zapytam- czy Majeczka od noworodka będzie się ubierać jak zacna pannica? czy dasz jej 2-3 miesiące na pajace i śpiochy ?Słodka, szkoda, że czarno- białe. Cytat:
A co do ludzi i ich reakcji. Ja przyciągam takie sytuacje. Bardzo często ludzie w moim otoczeniu lub na mojej drodze są w kiepskim stanie i często gęsto wzywam karetkę. Raz udzielałam pomocy człowiekowi, który dostał nożem pod serce. Potem świadkowałam w sprawie o próbę zabójstwa. Brrr... Nigdy nie mijam obojętnie. Cytat:
. Cieszę się, że wzięłaś moje zdanie pod uwagę. Na pewno będziesz zadowolona.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś właśnie ze względu na zajętość Ł. zapierniczam od rana. Nogi mi do tyłka włażą. Nie dotrwam do terminu, nie ma szans.
|
|
#3490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez mam takie jeansy dla Majeczki Tylko ze z ebaya Cytat:
Nie bylo ani slowa - milo sie rozczarowalam Ogolnie malo rozmow o przyszlsci , nawet o dziecku nie wiele - choc widze ze tz mama moglaby skakac z radosci tylko nie wypada W koncu po trzech wnukach bedzie jej wymarzona wnuczka .. Mysle ze oni zachowuja sie tak dziwnie troszke ze wzgledu na mnie i to co przeszlam .. Po za tym to wam powiem jaka akcja .. W sobote pojechal Tz z ojcem do sklepu ogrodniczego i zamówil 15 workow ziemi . Zaplacil za transport 36funtow - ziemia miala przyjechac w poniedzialek . Wczoraj jednak ze robta tak swietnie szla , tesc stwierdzil ze pojedziemy po ta ziemie osobiscie bo nie ma sensu czekac do poniedzialku . Pojechali , przyjechali z ziemia i sie smieja bo facet przy kasie oddal im jeszcze 60 funtow za transport zamiast 36 Ogrod skonczony. Dzis wracamy oboje z pracy po 22 i co ? Niespodzianka . 15 workow z ziemia lezy pod drzwiami Nie skasowali dostawy z systemu .. Jakby podliczyc co wydalismy a co nam oddali , to ogrod wyszedl prawie za freeko A teraz trzymac kciukasy bo rano robimy nalot na przychodnie , i jak nie dostane tego zaswiadczenia jutro to pierw ich tam zatluke a potem sie zarycze na amen
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
ja też!
![]() budowniczka nie dałabym drugiej szansy, jak facet raz potrafi uderzyć to koniec Dasz sobie radę sama i z rodzinką, nie warto tracić czasu na takiego dupka! Kochane która jest już dłuższy czas na L4? Jak z wypłacaniem przez zus, regularnie to robią? Bo słyszałam że sie straszliwie ociągają ![]() Ja od 1 lipca jestem bez pracy, moje L4 przejmuje podobno zus ale boje się że wypłacą mi to za sto lat |
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny, ale lało w nocy w Krakowie :x
|
|
|
|
#3493 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, u nas burza i deszcz ale taki ostry że hhohohooo. Jak walnęło niedaleko mnie to aż poderwałam się na nogi.
Teraz lecę do pracy i będę po 17, a Wy zgadujcie co wyszło na usg połówkowym. Jestem przeszczęśliwą Mamusią bardzo zdrowego dzidziusia!!!!! I znam płeć!!!!!
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale powinnaś dostać w tyłek za takie trzymanie w niepewności! ![]() Gratuluję wszystkim zdrowych maluszków i poznania płci! ![]() Chyba wciąż przewaga chłopców, co? U nas od rana ulewa... Może w końcu nogi mi nie spuchną ![]()
|
|
#3497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Kabriela pewnie dziołszka
.U nas też leje jak z cebra. Przy tym wichura, że hooooo. Ale to dobrze, bo już za sucho było. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3501 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie Synuśś
![]() Ja chyba dziś z łóżka nie wychodzę :P |
|
|
|
#3502 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo ogólnie przesąd spożywczy mówi że słodkie się je na dziewczynkę, a kwach na chłopca. Ja jadłam mnóstwo owoców ale jednocześnie wcinałam i dalej wcinam masę słodyczy- z resztą jak zawsze. No i na razie mamy Ninę ![]() Dzidzia jeśli ta kulka to nie wzdęcie to ja nie wiem co Uprzedzam od razu, że dzidziuś to to nie jest, po 1 jestem za nisko w ciąży żeby czuć wypychające się maleństwo- 16 tydzień, po 2 to maleństwo jest za maleńkie, a po 3 ta kulka pojawia się w innym miejscu niż jest Dzidziuś (przynajmniej wg tego co mówił mi lekarz). Zaczęłam w ogóle schizować czy to nie macica się stawia, bo zawsze mam to rano i wieczorem albo jak leżę, czuje w prawym boku takie jakieś napięcie i jak dotykam jednego miejsca to czuję taką kulkę jak śliwka, a ona po kilku sekundach znika. Nie jest to bolesne ale czuję to, zanim zaszłam w ciąży też miałam coś takiego czasem, ale że nie zwracałam na to uwagi to raz na kilka dni to widziałam. Jest zawsze tylko w 1 miejscu i brzuszek cały nie jest twardy.. Więc nie wiem co to ![]() Kasiula gratuluję synka, czyli jednak Wasz siusiaczek do mnie nie poleci ![]() Kabriela no wiesz co! Żeby nas z takim njusem zostawiać ![]() Obstawiam synka
|
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
Kabriela pewnie chłopak
![]() Witam się z Wami w ten pochmurny dzień.... Podobno w nocy była burza- tak TŻ mi mówił. Nie wierzę, że przespałam ją spokojnie. Odkąd jestem w ciąży budzi mnie każdy szmer ![]() Moje przespanie burzy nie zmienia faktu, ze jestem śpiąca a o 10.30 mam egzamin. No nic, kawa i w drogę ![]() Zaniosłam mocz na posiew, ale wyniki za tydzień dopiero
|
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Nasturcja posiew trwa. Musi sie wyhodować ;D.
Azealia macica to elastyczny narzad. U mnie sięga dobrze ze 2 palce nad pepek jej dno (za wysoko, ale nie o to chodzi). Jeśli dziecko się naprezy wzdłuż, to możesz je czuć niemal wszędzie w zależności od tego w ktora stronę soe ułoży. Czuje czasem kopy pod samym zebrem. Powaznie. Ale to tak na marginesie. A nie masz ty aby jakiego uchyłku w jelitach? Nie masz problemów kibelkowych od czasu do czasu? Niekoniecznie w ciąży. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3505 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
Poczytałam o tym uchyłku bo pierwsze słyszę, prędzej bym się skłaniała ku zespole jelita drażliwego. Ale u mnie problemów z zaparciami nie było.Pytałam o to gina, a on stwierdził, że skoro brzuch jest wtedy miękki, nie występuję bóle brzucha skurczowe itp to prawdopodobnie są to jelitowe sprawy.. Chyba włączę do diety jakieś otręby...
|
|
#3506 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Też odrzuciło mnie od słodkiego, jak tylko coś zjadłam to było mi niedobrze. A do kwaśnego ciągnie mnie w dalszym ciągu . W moim przypadku się sprawdziło bo jest chłopak . Być może i Twoja intuicja się nie myli Poza tym uważam że czy z chłopakiem czy z dziewczynką napewno sobie świetnie poradzisz ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Kabriela- wszyscy mówią chłopiec a ja wole żeby była dziewczynka
moze w końcu przegonią chłopców albo dorównają Ale jestem zmęczona i nie wyspana :/ siedze juz w pracy ale dzisiaj mam pomoc wiec nie jest tak ciężko. czy jak brzuch jest twardy, dziecko kopie a brzuch nie boli to leciec do lekarza czy czekać na wizyte? zmienić komuś coś na 1 stronie?
|
#3508 |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() W Opolu też całą noc lało i leje dalej , 14 stopni tylko na termometrze ![]() Ja standardowo dziś się nie wyspałam, w nocy siusiu to chyba z 5 razy byłam A od rana mój Żelinek dokazuje i kopie mamusię Dziękuję dziewczyny za rocznicowe życzenia , dziś mamy 2 rocznicę Ryba - super wózek ! ![]() Kasiula - Gratuluję syna ! ![]() A u Kabrieli też obstawiam chłopaka ![]() No i dziś zaczynamy 21 tydzień !
Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-06-25 o 09:44 |
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
pepper -za wizyte
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
rybko, wpisz mi proszę Ninę
![]() pepper, za wizytę!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

ale ja się będę cieszyć i z chłopaka i z dziewczynki

za wyniki!

Uprzedzam od razu, że dzidziuś to to nie jest, po 1 jestem za nisko w ciąży żeby czuć wypychające się maleństwo- 16 tydzień, po 2 to maleństwo jest za maleńkie, a po 3 ta kulka pojawia się w innym miejscu niż jest Dzidziuś (przynajmniej wg tego co mówił mi lekarz). Zaczęłam w ogóle schizować czy to nie macica się stawia, bo zawsze mam to rano i wieczorem albo jak leżę, czuje w prawym boku takie jakieś napięcie i jak dotykam jednego miejsca to czuję taką kulkę jak śliwka, a ona po kilku sekundach znika. Nie jest to bolesne ale czuję to, zanim zaszłam w ciąży też miałam coś takiego czasem, ale że nie zwracałam na to uwagi to raz na kilka dni to widziałam. Jest zawsze tylko w 1 miejscu i brzuszek cały nie jest twardy.. Więc nie wiem co to