Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 20:49   #3481
em ma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Poszlabym do internisty. Pewnie jakieś zapalenie dróg moczowych?
Pewnie tak...chociaż miałam nadzieję, że to Mała tak skacze po pęcherzu i dlatego tam boli
Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Kup sobie żurawinę w tabletkach lub sok żurawinowy. Żurawina uniemożliwia osadzanie się bakterii na ścianach pęcherza, tzn. wysiusiujesz je
Miałam bakteriomocz w I trymestrze, nic groźnego. Doraźnie dostałam jednodawkowy antybiotyk Monural, ze względu na dużą obecność owych bakterii w polu widzenia badanej próbki
Popieram perfuzję idź do internisty
Ok Dzięki dziewczyny
Stary 2013-09-05, 20:49   #3482
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Dziewczyny w moczu wyszły mi bardzo liczne szczawiany wapnia i bardzo liczna flora bakteryjna. Pędzić z tym do lekarza (bo ogólnie umówiona jestem dopiero na za 2 tygodnie)? Poprzednim razem nie miałam czegoś takiego na pewno.

"Składniki mineralne moczu, w tym przypadku kryształy szczawianu wapnia, nie świadczą o konkretnym schorzeniu, jednak ich obecność predysponuje do wystąpienia kamicy nerkowej. W przypadku pojawiających się epizodów krwiomoczu lub nawracających zakażeń dróg moczowych, ważna jest diagnostyka w kierunku kamicy.
Najlepszą metodą ograniczenia szczawianów w organizmie, jest picie wody mineralnej niegazowanej (2 litry dziennie). Dodatkowo proszę wyeliminować ze swojej diety produkty mogące podnosić ilość szczawianów m.in.: szczaw, szpinak, rabarbar, botwinę, buraki, czekoladę, kawę i herbatę.
Ciąża może sprzyjać atakom kamicy i innych schorzeniom układu moczowego, które właśnie w ciąży się uaktywniają.
Proszę być pod stałą opieką swojego lekarza. Badanie można powtórzyć za jakiś czas. O tym zdecyduje Pani lekarz, ponieważ zna Pani historię. Lek. Piotr Raganowski"
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 21:06   #3483
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny w moczu wyszły mi bardzo liczne szczawiany wapnia i bardzo liczna flora bakteryjna. Pędzić z tym do lekarza (bo ogólnie umówiona jestem dopiero na za 2 tygodnie)? Poprzednim razem nie miałam czegoś takiego na pewno.
mi kiedyś jeszcze długo przed ciążą wyszło coś takiego, to kazali... więcej pić)

kiedyś pisałaś, że masz z tym problem, więc na pewno bym teraz się jeszcze bardziej za to wzięła
Stary 2013-09-05, 21:11   #3484
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
kiedyś pisałaś, że masz z tym problem, więc na pewno bym teraz się jeszcze bardziej za to wzięła
Tak, przy zapaleniu pęcherza to wskazane.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 21:49   #3485
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

em ma i perfuzja kawał dziecia już nosicie
Witaj pilotka

Mam mega dużo pracy, mało czasu i nawet nie nadążam za Wami, a normalnie mi Was brakuje

Byłam dziś u lekarza, mały ok ruchliwy, ma ok 550 gram Powiedział, że termin się nie zmienia na razie, ale na usg dostałam termin wg usg 1.01.2014.
Rosnę jak szalona ;P trzymam się na razie 7.01

Od jakiegoś czasu spotyka mnie mnóstwo stresów i przykrości, nic nie pomaga, mam nadzieję, że ta zła passa się skończy bo się wykończę...
Stary 2013-09-05, 21:52   #3486
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Tak, przy zapaleniu pęcherza to wskazane.
ale ja nie miałam wtedy infekcji, tylko te szczawiany i coś tam i stwierdzili, że trzeba dużo pić, żeby rozcieńczyć i żeby kamienie mi się nie zrobiły... przestraszyli skutecznie i wtedy piłam
Stary 2013-09-05, 22:08   #3487
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
ale ja nie miałam wtedy infekcji, tylko te szczawiany i coś tam i stwierdzili, że trzeba dużo pić, żeby rozcieńczyć i żeby kamienie mi się nie zrobiły... przestraszyli skutecznie i wtedy piłam
Ahaaaaa
No to i w jedyn i drugim przypadku trzeba pić, woda lekarstwem na wszystko

A ja jeszcze dostałam biegunki, już drugi raz po zjedzeniu płatków z mlekiem. Nigdy nie miałam nietolerancji na laktozę, może to być zmiana spowodowana ciążą? A może to przez temperaturę (już spadla) i osłabienie organizmu?
Stary 2013-09-05, 22:13   #3488
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Ja już po usg Mało widziałam, bo Mała się tak ułożyła, że zaprezentowała się głównie w rozkroku Najważniejsze że rośnie i na ten moment waży ok 750 gram.
Jaka juz duza! Super

Cytat:
No a ja się doigrałam, z przemęczenia dostałam stanu podgorączkowego. Ból głowy, krzyża, nóg, stóp. Dopiero co od lekarza wróciłam. "Leżeć, nic nie robić, paracetamol"

No to leżę, a w domu syf, a w sobotę przeprowadzka. Bosko ku....a
Oj wspolczuje!
Odpoczywaj i oby szybko bylo lepiej!
To w sobote juz "na swoje" idziecie?

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
tcześć dziewczyny
można się dołączyć?
Witaj!

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość

Byłam dzisiaj na zebraniu klasowym u brata Mam nadzieję, że ja nie będę taką za przeproszeniem durną matką, jak co poniektóre - 'a moja córcia to', 'a mój synek tamto'. Jacież pierdziele przewrażliwiona na maxa tam jest co druga.

Az tak zle?
Wiesz jeszcze nie wiadomo jaka bedziesz

A serio to ja sobie wiele obiecywalam zanim zostalam matka,ze taka nie bede na pewno,za to bede taka,bede z moimi dziecmi to czy tamto,na to pozwole,a na to nie,postapie tak,a nie inaczej. I d.upa. Nie ma co planowac i zakladac jakim sie bedzie rodzicem,bo to calkiem inaczej moze wyjsc.

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość

Byłam dziś u lekarza, mały ok ruchliwy, ma ok 550 gram Powiedział, że termin się nie zmienia na razie, ale na usg dostałam termin wg usg 1.01.2014.

Od jakiegoś czasu spotyka mnie mnóstwo stresów i przykrości, nic nie pomaga, mam nadzieję, że ta zła passa się skończy bo się wykończę...
Dobrze,ze wszystko OK,twoj maly tez juz spory

Wspolczuje ci przykrosci
Stary 2013-09-05, 22:25   #3489
pilotka86
Rozeznanie

dzięki wszystkim za miłe przyjęcie i ciepłe słowa
właśnie się wykąpałam i mam takie pytanie.. czy Was też tak "ciśnie" na dole gdy podnosicie nogę do góry np przy wchodzeniu do wanny? albo zakładaniu gaci? albo przy kucaniu? Bo mnie tak właśnie ciśnie kiedy podnoszę ugiętą nogę do góry nawet gdy próbuję wysiąść z auta. ogólnie to ciśnie mnie przy zmianie pozycji nóg. W sumie to mam tak odkąd zaczął mi brzuch rosnąć (apropo ciągle mnie to fascynuje i zadziwia: JAK to możliwe że tak sobie z dnia na dzień rośnie i ostatnio tak szybko)
lekarz zapisał mi magnez już prawie dwa miesiące temu, bo miałam strasznie twardą macicę i wiązadła tylko trochę pomogło.. powiedział mi też, że mnie tak ciśnie bo jestem drobna kobietka a dziecko jest starsznie nisko i ułożone pośladkami co odczuwam jak mnie kopie po macicy i całym dole męczy mnie ten ucisk...
apropo ruchów i kopniaków.. chyba jestem tutaj jedyną osobą, która się z nich nie cieszy. Odkąd poczułam ruchy (bardzo wcześnie) a później kopniaki to na początku mnie to denerwowało a później strasznie stresowało tzn jak nie czuję ruchów to zaczyna się lekka panika Wolałabym żeby w ogóle ich nie było całą ciążę.

pisałyście o żurawinie na problemy z układem moczowym, ja polecam właściwie to żurawina wyleczyła mnie z ciągłych, nawracających zapaleń wiele lat temu Antybiotyki wtedy mnie tylko dobijały. to tak w skrócie.
Teraz lekarz też przepisał mi tabletki prental z żurawiną, bo mam coś nie tak z ph w moczu(na szczęscie posiew czysty), ale brałam tylko kilka tabletek a kupiłam sobie suszoną i zajadam lepsze to niż tabletki staram się ograniczać tabletki, bo i tak biorę inne. A bakterie w moczu w ciązy to chyba poważna sprawa, bo lekarz zlecił mi posiew i gdyby był zły natychmiast kazał mi stawić się u niego, na szczęście był ok Zresztą pamiętam, że na patologii leżała ze mną dziewczyna, która właśnie miała bakterie w moczu
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 22:28   #3490
The light
Zadomowienie

Cytat:
dużo pić i tyle

kiedyś mi wyszły szczawiany. Mialam wtedy okolo 16 lat. Spowodowane to bylo przyjmowaniem malej ilosci plynow wlasnie. Bywalo tak, ze caly dzien "jechalam" na 1 szklance wody (teraz sobie tego nie wyobrazam).

Lekarz mi zalecil picie szklanki wody co godzine.

Moze ostatnie dni za malo pilas?
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 22:52   #3491
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Oj wspolczuje!
Odpoczywaj i oby szybko bylo lepiej!
To w sobote juz "na swoje" idziecie?
Tak dokładnie "na swoje" a ja jestem nie do życia ...i żadne przeprowadzki mi nie w głowie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-06, 00:37   #3492
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ja właśnie go obejrzałam Fajny Tylko przygotuj sobie chusteczki bo jest troche wzruszeń
ja kilka łez uroniłam, ale ze śmiechu nie wzruszył mnie ten film w żadnym momencie
scena z poduszką w śmieciach dobra i z psem z testem ciążowym Ogólnie uśmiałam się nieźle z niektórych tekstów, bardzo pozytywny film

pilotka Witaj i czuj się jak u siebie Ja też sercowa, chociaż z innym problemem. Ale póki co jest wszystko OK i tak ma być

---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

i co do wózków - po korespondowałam dziś ciut z pewnym sklepem z wózkami. Raz - mają zaje.biste ceny (moja upatrzona na allegro Bexa b4x jest u nich tańsza o 250 zł) a dwa - super obsługę, na wszystkie moje pytania odpowiedzieli mi tak, że nie mam wątpliwości i jeśli kupię wózek przez neta, to tylko u nich.

Zapytałam o modele odpowiednie dla wysokich rodziców, więc jeśli którąś to zainteresuje, to polecili następujące modele:
"idealnym wózkiem dla wyższych rodziców byłby
wózek Euro-Cart Passo, który posiada bardzo dużą gondolę (80 cm)
oprócz wyżej wymienionego modelu możemy polecić również:
Riko Alpina
Riko Alpina FX
Mikado Aston
Mikado Aston Bravo"

zaptałam o ich awaryjność i co w każdym modelu siada, dostałam taką odpowiedź:

Jeśli chodzi o awaryjność i reklamacje, to przy wszystkich wymienionych modelach zdarzały się sporadycznie jakieś drobne reklamacje, oprócz wózka Aston, który pomimo stosunkowo niskiej ceny jest wózkiem prawie "niezniszczalnym".
sklep można odwiedzić tutaj - uważam, że zasługują na polecenie.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 06:53   #3493
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

ha ha ha kupiłam dziś ten sam też w żyrafki
Za takie pieniądzę grzechem by było go nie kupić
Cytat:
U mnie podobnie: 3,5 tygodnia temu 350 gramów, teraz 640
o łał jakie duże już te dzieciaczki ! Ciekawe ile moja kruszynka już waży nie mogę doczekać się wizyty aż zobaczę moją kruszynkę :pro si:
Cytat:
tcześć dziewczyny
można się dołączyć? Mam termin na 03.01.2014 córka. Jestem w 23tc..chyba, bo szczerze to nie liczę:P wiem tylko kiedy dokładnie było zapłodnienie
podczytuję Was praktycznie od początku, nie odzywałam się od początku, bo miałam zagrożoną ciąże, leżałam w szpitalu a później sobie tak myślałam...
'....aa dołączę się jak krwiak się wchłonie
.... dołączę się jak minie I trymestr
.....dołączę się po genetycznym
....dołącze się jak będzie wszytko ok
..... dołączę się jak minie to twardnienie i cała reszta
.....dołączę się po połówkowym
no i się w końcu wpisałam
Miałam i mam kłopoty zdrowotne ( m.in serce, niedomykalność i wypadanie zastawki czytałam że mazaga też ma z tym problem), trochę mnie to dobija tzn znowu nie przemęczanie się. Coraz bardziej się męczę i serce daje mi w kość, mam do tego bardzo niskie ciśnienie i bardzo wysoki puls.
Planowałam dziecko mniej więcej za rok albo później a tu "mała" niespodzianka:P
Początek mojej ciązy to był krwiak, musiałam leżeć i prawie zwariowałam:/ później miałam w kratkę powrót do pracy i l4 za jakiś czas co mnie dobiło później praca i znowu l4 od ostatniej wizyty czyli około 1,5 tyg i pewnie będzie tak do końca, bo lekarz nakazał odpoczynek kilka razy dziennie, szczerze to nie wiem jak to wytrzymam Może ten wątek mi pomoże
Zaczynam kompletować wyprawkę, bo się trochę przeraziłam, że z moimi problemami zwyczajnie nie zdążę, coraz bardziej męczę się z tym sercem i jeszcze mnie ciśnie w dole:/ poza tym przypomniałam sobie, że nienawidzę robić zakupów/chodzić po sklepach w zimie w calym opakowaniu, w normalnym stanie a co dopiero z dużym brzuchem.... Żałuję, że wcześniej nie porobiłam zakupów ale ciągle coś wypadało, nie chciałam się śpieszyć, ciąża była zagrożona i zwyczajnie nie byłam w stanie bo mnie cisnęło i nie miałam też czasu za bardzo:/ zresztą wcale nie czułam że jestem w ciąży i w ogóle o tym nie myślałam.
pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne mamy
Mam nadzieję, że nie zanudziłam:P
Witamy i zapraszamy i trzymam kciuki żeby teraz już było wszystko ok
Cytat:
Ja bym zadzwoniła do gina i upewniła się co zrobić w takiej sytuacji
Cytat:
em ma i perfuzja kawał dziecia już nosicie
Witaj pilotka

Mam mega dużo pracy, mało czasu i nawet nie nadążam za Wami, a normalnie mi Was brakuje

na pewno teraz będzie juz tylko lepiej . Jak te maleństwa już szybkoooo rosną !
Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
ja kilka łez uroniłam, ale ze śmiechu nie wzruszył mnie ten film w żadnym momencie
scena z poduszką w śmieciach dobra i z psem z testem ciążowym Ogólnie uśmiałam się nieźle z niektórych tekstów, bardzo pozytywny film

pilotka Witaj i czuj się jak u siebie Ja też sercowa, chociaż z innym problemem. Ale póki co jest wszystko OK i tak ma być

---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

i co do wózków - po korespondowałam dziś ciut z pewnym sklepem z wózkami. Raz - mają zaje.biste ceny (moja upatrzona na allegro Bexa b4x jest u nich tańsza o 250 zł) a dwa - super obsługę, na wszystkie moje pytania odpowiedzieli mi tak, że nie mam wątpliwości i jeśli kupię wózek przez neta, to tylko u nich.

Zapytałam o modele odpowiednie dla wysokich rodziców, więc jeśli którąś to zainteresuje, to polecili następujące modele:
Riko Alpina
Riko Alpina FX
Mikado Aston
Mikado Aston Bravo"

Jeśli chodzi o awaryjność i reklamacje, to przy wszystkich wymienionych modelach zdarzały się sporadycznie jakieś drobne reklamacje, oprócz wózka Aston, który pomimo stosunkowo niskiej ceny jest wózkiem prawie "niezniszczalnym".
Ten passo tez mi się podoba . Nie pokazujcie już wózków bo się nigdy nie zdecyduję Ale ten passo naprawdę fajny i gondola 80cm .
Stary 2013-09-06, 07:17   #3494
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Zaraz mykam na miasto po grzejnik nie ma jak to ciężarną po grzejnik wysyłać . Nie lubię prosić o pomoc ale chyba dziś będę zmuszona w końcu nie mam zamiaru tego grzejnika dźwigać .

Dodam , ze nic mi się dziś nie chce
Stary 2013-09-06, 08:15   #3495
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki wszystkim za miłe przyjęcie i ciepłe słowa
właśnie się wykąpałam i mam takie pytanie.. czy Was też tak "ciśnie" na dole gdy podnosicie nogę do góry np przy wchodzeniu do wanny? albo zakładaniu gaci? albo przy kucaniu? Bo mnie tak właśnie ciśnie kiedy podnoszę ugiętą nogę do góry nawet gdy próbuję wysiąść z auta. ogólnie to ciśnie mnie przy zmianie pozycji nóg. W sumie to mam tak odkąd zaczął mi brzuch rosnąć (apropo ciągle mnie to fascynuje i zadziwia: JAK to możliwe że tak sobie z dnia na dzień rośnie i ostatnio tak szybko)
lekarz zapisał mi magnez już prawie dwa miesiące temu, bo miałam strasznie twardą macicę i wiązadła tylko trochę pomogło.. powiedział mi też, że mnie tak ciśnie bo jestem drobna kobietka a dziecko jest starsznie nisko i ułożone pośladkami co odczuwam jak mnie kopie po macicy i całym dole męczy mnie ten ucisk...
apropo ruchów i kopniaków.. chyba jestem tutaj jedyną osobą, która się z nich nie cieszy. Odkąd poczułam ruchy (bardzo wcześnie) a później kopniaki to na początku mnie to denerwowało a później strasznie stresowało tzn jak nie czuję ruchów to zaczyna się lekka panika Wolałabym żeby w ogóle ich nie było całą ciążę.

pisałyście o żurawinie na problemy z układem moczowym, ja polecam właściwie to żurawina wyleczyła mnie z ciągłych, nawracających zapaleń wiele lat temu Antybiotyki wtedy mnie tylko dobijały. to tak w skrócie.
Teraz lekarz też przepisał mi tabletki prental z żurawiną, bo mam coś nie tak z ph w moczu(na szczęscie posiew czysty), ale brałam tylko kilka tabletek a kupiłam sobie suszoną i zajadam lepsze to niż tabletki staram się ograniczać tabletki, bo i tak biorę inne. A bakterie w moczu w ciązy to chyba poważna sprawa, bo lekarz zlecił mi posiew i gdyby był zły natychmiast kazał mi stawić się u niego, na szczęście był ok Zresztą pamiętam, że na patologii leżała ze mną dziewczyna, która właśnie miała bakterie w moczu
Widzę, że mamy dużo wspólnego!
Mnie też tak ciśnie z jednej lub drugiej strony podbrzusze gdy ściągam spodnie, nakładam gacie czy ogólnie podnoszę ugiętą nogę w kolanie. Ba! Nieraz to mnie po prawej stronie nawet zakłuje, tak jakby coś się tam naciągnęło mocno. Też się zastanawiałam od czego to. W sumie też jestem szczupła i może faktycznie jest tak jak piszesz.
Co do drugiej sprawy - pierwszych odczuć związanych z ruchami maluszka, to ja w pierwszy dzień gdy je poczułam nie wiedziałam o co chodzi. Wystraszyłam się nawet gdy zobaczyłam, że brzuch mi się lekko rusza i się popłakałam z wystraszenia. To takie dziwne było dla mnie, jak to mówią dzieci: "podobało mi się ale w sumie mi się za bardzo nie podobało" . Teraz już się przyzwyczajam do tego, że Ktoś we mne urządza sobie zabawy i już się nie stresuję bo wyczytałam, że jak maluszek szaleje to znaczy, że ma się dobrze i najzwyczajniej się tam bawi ładne mi to zabawy jak zaczną się konkretne kopniaki po flakach... no ale cóż poradzimy
Odnośnie bakterii w moczu ja miałam je już dwa razy jako "liczne bakterie", nie miałam robionego posiewu, kazano mi tylko więcej pić i powiedziano, że te bakterie mogą wynikac z tego, że ten mocz w kbeczku ileś tam czasu stoi zanim go zbadają i wtedy też się w nim pojawiają/mnoża te bakterie.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 08:26   #3496
magnusia
Zakorzenienie

Udało mi się dziś trochę pospać- w końcu.
U mnie piękna pogoda- zero chmurek i słoneczko świeci- zapowiada się śliczny dzień. Oby jutro tak było bo na to wesele idziemy i średnio mi się uśmiecha aby było zimno- tym bardziej że mam lekką kieckę

Cytat:
e

super, że mały zdrowy i rośnie

A co się stało że tak źle jest? nie stresuj się i nie denerwuj
Stary 2013-09-06, 08:28   #3497
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość

Riko Alpina
Riko Alpina FX
Mikado Aston
Mikado Aston Bravo"

Znam Passo i znam Alpine Rico,zaletą tych wózków jest duża gondola i rozstaw kół skretnych,można zwrócić uwagę na to zimą właśnie w śniegu,kółeczka skrętne są prawie na tej samej szerokości to te nie skrętne co umożliwia jazdę dwuśladową a nie cztero
We większości wózków ze skrętnymi kołami są one dosyć blisko siebie osadzone
A co myślicie o tym wózku...gondola 81 cm i fajnie się prezentuje http://www.babydesign.eu/produkt/id/65
Stary 2013-09-06, 08:28   #3498
mezaga
Zakorzenienie

Witam się tylko na chwilę. Dzisiaj teoretycznie mam dzień wolny - wpadłam tylko na pół godziny do pracy z samego rańca. Jedziemy dzisiaj z małżem do Sącza pooglądać wózki - mam nadzieję, że chociaz jeden bliźniaczy znajdę - bo u mnie w mieście są dwa sklepy z wózkami i w każdym pod 4-5 wózków pojedynczych tylko
Stary 2013-09-06, 08:33   #3499
magnusia
Zakorzenienie

zaraz zdechnę chyba!!! złapały mnie takie gazy jak nigdy nie mogę się ruszyć, boli mnie jak cholera i wyjść nie chce!!!
wzięłam nospę- może puści i wylecą bo jak nie to chyba pęknę albo się szpilką przekuję.
nic takiego wczoraj nie jadłam aby mnie tak nagazowało- chyba że woda mineralna gazowana...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-06, 08:34   #3500
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Witam się tylko na chwilę. Dzisiaj teoretycznie mam dzień wolny - wpadłam tylko na pół godziny do pracy z samego rańca. Jedziemy dzisiaj z małżem do Sącza pooglądać wózki - mam nadzieję, że chociaz jeden bliźniaczy znajdę - bo u mnie w mieście są dwa sklepy z wózkami i w każdym pod 4-5 wózków pojedynczych tylko
Powodzenia,może znajdziesz coś fajnego
Stary 2013-09-06, 08:36   #3501
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
zaraz zdechnę chyba!!! złapały mnie takie gazy jak nigdy nie mogę się ruszyć, boli mnie jak cholera i wyjść nie chce!!!
wzięłam nospę- może puści i wylecą bo jak nie to chyba pęknę albo się szpilką przekuję.
nic takiego wczoraj nie jadłam aby mnie tak nagazowało- chyba że woda mineralna gazowana...
Może weź espumisan?
Stary 2013-09-06, 08:39   #3502
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie piękna pogoda- zero chmurek i słoneczko świeci- zapowiada się śliczny dzień. Oby jutro tak było bo na to wesele idziemy i średnio mi się uśmiecha aby było zimno- tym bardziej że mam lekką kieckę

super, że mały zdrowy i rośnie

A co się stało że tak źle jest? nie stresuj się i nie denerwuj
Oj problemy z egoistycznym podejściem tż, problemy w pracy i z otwartą przeze mnie działalnością - tj L4, fakturami umowami - same nerwy stresy i żadnej osoby, która powie, że się poukłada, że na pewno będzie dobrze.... tylko słyszę "SKOOOOŃCZ ZRZĘDZIĆ" no to..
Bo o innych bliskich nie wspomnę, usłyszałam "okropna jesteś w tej ciąży, nie da się z tobą wytrzymać" (dotyczyło to mojego niby zachowania, ale nikt nie wiedział czym było spowodowane, o to nikt nie spytał tylko ocenił jaka ja jestem okropna).... nosz masakra i innych paru przykrych rzeczy też się nasłuchałam.
Wczoraj znów (któryś już raz) teść i jego komentarze o mojej wadze (dalej ważę 65 kg - 6 mc, 23tc, 168/169 jakoś wzrostu) obłęd. Uwierzcie mi ale prawie NIKT nie mówi nic dobrego na temat mojego stanu, nie oczekuje ochów i achów, ale jak ktoś już ma powiedzieć coś złego, wyrzucić na mnie swoje żale, to sorry, ale nie ten adres. Mam normalnie dość.

U nas pogoda piękna, jadę się zrelaksować w góry Zazdroszczę weselicha! ale bym się pobawiła

Aniolku ani waż grzejnika tachać, oszalałaś?! bier jakiego chłopa niech taszczy, ty się nataszczysz jeszcze nadbagażu w 9 msc

Tak czytałam o tych wózkach i ten wybrany przez nas ma 80 cm, więc będzie ok.

Dostalam skierowanie na glukozę z obciążeniem, która już była na tym boję się, że bełtnę
Stary 2013-09-06, 08:39   #3503
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Może weź espumisan?

a można?
wzięłam tą nospę przed chwilą i czekam na efekt.
rany mam balon gazowy w jelitach - co za ból
Stary 2013-09-06, 08:40   #3504
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
a można?
wzięłam tą nospę przed chwilą i czekam na efekt.
rany mam balon gazowy w jelitach - co za ból
Można, tam nie ma nic co by się wchlanialo.
Stary 2013-09-06, 08:52   #3505
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
W Sączu bida z wózkami. Rok temu oglądaliśmy to wybór był kiepski. No i tych sklepów jak na lekarstwo (doliczyłam się 5 + komis). W Trzech Koronach ma być Smyk, to może tam coś więcej ciekawego będzie.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-09-06 o 08:55
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:10   #3506
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Wspolczuje Ci, bo ja mam to samo. Przez to tez mam te bole w boku i ciagle klucia w jelitach. Wez no spe, tym mnie faszerowali w szpitalu, 3x dziennie , a ja dodtakowo pije miete, wlasciwie kilka kubkow dziennie, no tez pomaga,
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:15   #3507
magnusia
Zakorzenienie

puściło uffff
powiem Wam, że dawno mnie tak coś nie bolało- aż mi łzy w oczach stawały co za paskudztwo
Stary 2013-09-06, 09:28   #3508
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
..

za w końcu dobrą passe łączę się z Tobą bo mi też ostatnio życie daje w kość i wiem ze będzie tak jeszcze do maja

Cytat:
CHEJCZ JU!!! ja dziś zostałam obudzona palcem w przed 6 a po nocy bujałam sie na dworzec po mojego małża
Cytat:
zaraz zdechnę chyba!!!
.....
gazowana?? blech
wg mojej wiedzy espumisan wolno bo się nie wchłania.

Cytat:
Oj problemy z egoistycznym podejściem tż, problemy w pracy i z otwartą przeze mnie działalnością - tj L4, fakturami umowami - same nerwy stresy i żadnej osoby, która powie, że się poukłada, że na pewno będzie dobrze.... tylko słyszę "SKOOOOŃCZ ZRZĘDZIĆ" no to..
.....
U nas pogoda piękna, jadę się zrelaksować w góry Zazdroszczę weselicha! ale bym się pobawiła
.....
Tak czytałam o tych wózkach i ten wybrany przez nas ma 80 cm, więc będzie ok.

Dostalam skierowanie na glukozę z obciążeniem, która już była na tym boję się, że bełtnę
ależ zazdroszczę gór i mam nadzieję że odzyskasz choć trochę spokój ducha
jaki wózio wybrany? pochwal się

niech mnie ktoś huknie, muszę sie zmobilizować do pracy

EDIT

Pilotka witaj

Proszę o polecenie dobrego kremu nawilżającego do twarzy. Raczej z aptecznych ale w rozsądnej cenie

Edytowane przez J0zefina
Czas edycji: 2013-09-06 o 09:30
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:38   #3509
Hosenka*
Zakorzenienie

Jozefina:

Mi odpowiada Emoleum z FlosLeku - mam obie wersje, ale działanie mają w zasadzie to samo.
Nawilżający jest lżejszy, szybciej się wchłania, a regenerujący jest bardziej treściwy, zostawia przyjemną, miękką, nie klejącą się warstwę. Na jesień i zimę zdecydowanie lepszy regenerujący

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:45   #3510
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jozefina:

Mi odpowiada Emoleum z FlosLeku - mam obie wersje, ale działanie mają w zasadzie to samo.
Nawilżający jest lżejszy, szybciej się wchłania, a regenerujący jest bardziej treściwy, zostawia przyjemną, miękką, nie klejącą się warstwę. Na jesień i zimę zdecydowanie lepszy regenerujący
Dzięki
Potrzebuję nawilżenia, mocnego bo przesuszyłam sobie skórę próbując pozbyć się krostek podskórnych które pojawiły mi się w ciąży skóra mi się na buzi naciąga jak maska zorro

ło losie!! napisałam skóra przez U
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości