|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Dzień dobry
Witam po śniadanku, zakupach i z kawką A w I trymestrze wogóle nie piłam ale zasypiałam na stojąco A przed ciążą zaczynałam dzień od mocnej czarnej gorzkiej siekiery i uważałam, że bez tego mój organizm nie da rady funkcjonować Jednak życie weryfikuje![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
A dla dziewcxzynki Ania albo Monika Pewnie ejszzcze 100razy zmienię dec ale...
|
|
|
|
|
#3482 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
witam sobotnio
jak to fajnie jest sie wyspac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My zaraz uciekamy na jakies zakupy a potem z corcia na karuzele A wieczorem jedziemy do szwagra na boks, ktory sie zaczyna dopiero o 22 takze ciekawy wieczor sie zapowiada Nie wiem jak ja wytrzymam do polnocy, o tej godzinie to sie juz dawno na drugi bok obracam ![]() Milej soboty
|
|
|
#3483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ceny czasami z kosmosu Muszę po sklepach pochodzić i w realu pooglądać. Kurcze sama nei wiem czy warto na allegro zamówić taki do 1000 zl.---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Też chciałabym znać płeć. Oby we wtorek maleństwo chciało współpracować
|
||
|
|
|
#3484 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tez mam wizyte w pon, ale chyba wiecej na wadze niz 1 kg ![]() Cytat:
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja też zaczynam 6 miesiąc ![]() Oj, tak . Ja wstałam godzinę temu ![]() teraz pora ogarnąć cały dom, pranie, sałatkę na wieczór, ale co tam - jutro będę spać jeszcze dłużej
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3487 | |
|
Moderator
|
Ela
Cytat:
Ja tez ![]() Gratuluje 6. miesiaca dziewczyny
|
|
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Też bym najchętniej posiedziała w piżamie, bo ma gumę w pasie Waga:59,8 -trzymam się
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
AAA i ten dwulatek jak tańczy
Ten na paskach ma chyba lepszą amortyzację i można bujać nim na boki. Podobno bardzo dobre są takie. Tyle przeczytałam kiedyś. No ja za chwilę jadę z tżtem na miasto a jutro jadę do Łodzi
|
#3490 | |
|
Zadomowienie
|
side85
Mam nadzieję, że Mały się jeszcze obróci Ja też... Ja to już zupełnie słomiana wdowa ![]() Cytat:
tak mi smaki wróciły ale cappucinko to bym wypiła, mmm Trisdom brawa za 6 miesiąc A macie pojęcie, czy jeśli moje dziecko kopie praktycznie tylko po prawej stronie, to jakoś świadczy o jej ułożeniu? Kupiłam sobie wczoraj też tego buraka z Herbapolu. Tylko ile go łykać? Napisane jest 2-4... Ja chyba 2 będę łykac, bo i tak za dużo tych tabsów biorę. |
|
|
|
|
#3491 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
ja też sama
i jutro jeszcze dłużej...gratuluję ![]() a dziewczyny jakoś dla mnie te miesiące za szybko lecą... W ogóle uważam, że je się jakoś dziwnie liczy jeden mc ma 4 tyg kolejny 5 tyg wolę liczyć tygodniami![]() A ja już mam wózek i fotelik śmiałam się do tż że musimy szybko do domu wrócić bo ja się będę wózkiem bawić
|
|
|
|
#3493 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() A jaki?
|
|
|
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze ja pamiętam jak dostałam wózek pod choinkę, ale radość A teraz to wróci
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam HGB 10.4, łykałam po 1 kapsułce rano i wieczorem. po 2 miesiącach mam 12.7. łykam nadal, nie zaszkodzi. ![]() fajnie, że tak się nakręcacie wyborami wózków itp. miałam to w pierwszej ciąży, straszna frajda. teraz trochę mi tego brakuje, bo wszystko prawie mam po córci. ale gdyby jednak synek był tym razem, to uderzę przynajmniej na ciuszkowe polowanie, bo mimo iż starałam się nie ubierać córki na różowo, to przeważają dziewczyńskie motywy, motylki, kwiatki itp. niemęsko bardzo
|
|
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam ja wstalam o 5ej, no ale tak to jest jak sie ma szkraba w domu w ciązy mi wszysycy mowili spij spij pozniej sie nie wyspisz, wiecie denerwowalo mnie to ale teraz wiem ze to prawda![]() dlatego jak czytam ile wy spicie too achhh tez bym pospała ))a jutro bedzie jeszcze gorzej bo pewnie stawne o 4ej z racji przesuwania godziny.gratuluje poznania płci! |
|
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Jedziemy dziś na chrzciny do kuzynki, ponoszę sobie małego chłopczyka ![]() Side gratuluje synka ![]() trisdom, elunka brawo za 6 m-c ![]() Cytat:
monka pokaż nabytki
|
|
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
od koleżanki mam Emjot Hitreec (w rankingach ma dobrą ocenę) wygląda bardzo ładnie i jest mało zniszczony, w kolorze niebieskim
400zł. napisaliśmy jeszcze do producenta czy mają adaptery do maxi cosi no i za 50zł będziemy mieli już pełen wypas. A fotelik nowy za 479zł W sumie kupa kasy poszła, ale może dziadkowie będą chcieli się złożyć na wnuczka, bo podobno to oni powinni kupić wg zwyczaju zobaczymy![]() z tym, że chcemy zostawić dla kolejnego dzieciaczka więc nam się te zakupy rozłożą ![]() Cytat:
![]() baja wózek w domu u rodziców ale wrzucam linka jak wygląda http://tablica.pl/oferta/sprzedam-wo...6e70b;promoted Dodam, że kupiłam tylko wózek 2w1 bo koleżanka się zgodziła na taką sprzedaż
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-10-26 o 11:19 |
|
|
|
|
#3499 |
|
Moderator
|
Nie otwiera sie niestety link.
A co do tradycji, ze dziadki kupuja wozek to tez to slyszalam Ale ja raczej nie bede sie prosic, jak sami nie zaproponuja to poradzimy sobie... A te nasze dziadki takie troche sa ze sami z inicjatywa nie wychodza...
|
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
no mu też się nie będziemy narzucać
a mi się otwiera ![]() to wrzucam zdj zmniejszane w paincie
|
|
|
|
#3501 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będzie dobrze Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Choć nie wiem gdzie bym to wszystko trzymała teraz w domu muszę brać się za sprzątanie, bo taki bałagan w domu, że ale tak mi się nie chce
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2013-10-26 o 11:51 |
||||
|
|
|
#3502 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie ze Twoi rodzice sami zaproponowali Mozesz ich zawsze zabrac na ogladanie
|
|
|
|
|
#3503 | |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Cytat:
![]() Wcale nie bawi mnie to szukanie wózka szczerze mówiąc chyba bardziej wole kompletować wyprawkę
|
|
|
|
|
#3504 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
mi na USG 4D też wyszło że dzieć za mały, za mało miejsca ma i wód mam za mało i co niespodzianka dzieć dużo większy wód mało ale mieszcze się w granicy więc jest dobrze u Ciebie też wszystko będzie dobrze tylko staraj się nie martwić Cytat:
Gratuluje i Tobie a co do ułożenia nie martw się mnie tez tak straszyli a po kilku dniach się obrócił mimo tego że ma mało miejsca bo mam malo wód ale dał rade a jestem już 30tc Więc nie martw się Cytat:
|
||||
|
|
|
#3505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moi rodzice też się śmiali,że dziadkowie albo babcie kupują wózek, ale ponieważ jest synek, to wypada na dziadków - na teścia nie mam co liczyć, nawet 1 zł bym od niego nie chciała, wiec wstyd trochę wołać tylko na mojego Tatę chociaż jak powiedziałam, że 250 zł to powiedział, że może dać
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Przy zawieszaniu na paskach można bujać wózkiem
A na amortyzarorach sztywnieszy jest. Tak mi się wydaje![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Zakupki pewnie będą
|
|
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
monka fajny wózeczek
![]() Mój tato to się nie mogł doczekać wnuka/wnuczki przez przeszło 3 lata. Mój brat i ja braliśmy ślub w tym samym roku, wiec myślał, że ktoś mu w końcu prezent zrobi, jednak my nie spieszyliśmy się do tego. Na zachęte nam powtarzał, że pierwszemu narodzonemu dziecku kupi wózek, ale jakoś słabo zachęcał skoro przez przeszło 3 lata nic się nie działo. Dopiero teraz, na szczęście słowo podtrzymuje. Od teścia to na nic nie liczę, moja ciąża go zbytnio nie interesuje, za to teściowa gdyby żyła to już by mnie zasypała ciuszkami, zamęczyła pytaniami co mi uszyć do malucha etc. |
|
|
|
#3508 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki ![]() Cytat:
I gratuluję takich udanych zakupów - fajny granat, lubię takie kolory ![]() Cytat:
![]() Ja chciałabym najpóźniej do grudnia wózek mieć kupiony - tak mi się umyślało ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Piechotą nie chodzi ![]() Cytat:
Znaczy zapytają, jak się czuję i tyle - trochę smutno mi z powodu męża, bo widzę, że on czasem chce coś poopowiadać a oni jakoś niezainteresowani.
|
||||
|
|
|
#3509 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Cobra trzymam za Ciebie i maleństwo kciuki. Wszystko będzie dobrze. Trzymaj się! Side85 Gratuluje synka! Dziekuje dziewczyny za miłe słowa na temat mojego szydełkowego ubranka. Jak cos jeszcze zrobie to Wam pokaze. Z niecierpliwościa czekam na poniedziałkową wizytę. Wyszły mi w wynikach te szczawiany o których juz pisałam i zobacze co mi powie ginka. Licze na to że zrobi mi usg bo ostatnie miałam w 18 tc a teraz 23 tc wiec powinna chyba zrobic połówkowe. Mam nadzieje że płec sie potwierdzi. Ostatnio sie zastanawiałam co bedzie jesli nagle chłopczyk zamieni sie w dziewczynkę i troche mnie ta mysl przeraziła. Miłego dnia!
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Podaję dane na 1szą stronę OM - 13.06. TP - 20.03
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

A w I trymestrze wogóle nie piłam ale zasypiałam na stojąco
Jednak życie weryfikuje

takze ciekawy wieczor sie zapowiada
Ciągle jednak nie umiem tego przegryźć że tak mnie intuicja zawiodła. Same chłopaki w rodzinie... 
Jak zyc? 

i jutro jeszcze dłużej...
jeden mc ma 4 tyg kolejny 5 tyg
achhh tez bym pospała
w poniedziałek mam dodatkowe badania. Ale ciąża jest zagrożona 
mi na USG 4D też wyszło że dzieć za mały, za mało miejsca ma i wód mam za mało i co niespodzianka dzieć dużo większy wód mało ale mieszcze się w granicy więc jest dobrze u Ciebie też wszystko będzie dobrze tylko staraj się nie martwić