Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-03, 20:58   #3481
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
3. hehe musiałam się upewnić co to szlafmyca trochę się zagapiłam bo miała służyć na po kąpieli ale ciągle mi się za duża wydawała. W moich oczach moje dziecko ciągle jest malutkie i ciągle się okazuje, żę jak przymierzam 'ot tak' większe ciuszki to są dobre...a mi się wydaje, żę ona nie rośnie i jest taka malutka
także czapa tylko do zdjęcia bo za mała - a pamiątkę chciałam mieć więc sesja była
szkoda, ze dzieci tak szybko rosna. i faktycznie ciuszki trzeba często przegladac, bo bardzo latwo można przegapić rozmiar. cos wydaje się wielkie, odkładamy, a później nie zdazymy nawet raz zalozyc.

Cytat:
4. Nie słuchaj ich..wydaje mi się, że one są zazdrosne o to, że masz takie spokojnie dzieciątko i masz chwilę dla siebie. Tak już z poprzednich postów jak pisałaś o nich wywnioskowałam
eee ja wiem, ze one zartuja i trochę zazdroszczą tylko to jest az smieszne...bo dzisiaj wlozylam mala do wozka, zaczelam ubierać siebie (sweter, kurtka, buty itd.) w miedzy czasie jeszcze smieci...patrze, a ona spi. wyjezdzam z bloku, znajome czekaja i kombinują gdzie isc i co robic żeby dzieci zasnely a Nela odplynela tak mocno, ze nic jej nie ruszalo. i nabijaly się, ze ja jej chyba cos do jedzenia dosypuje

Cytat:
5. Fajnie że jesteś zachwycona bo ja dzisiaj kupiłam...mąż jest chory i dzisiaj się na wszystko zgadzał kupiłam też opaski bo Helcia pozazdrościła swojej 'bliźniaczce' Nelci
Ja mam nadzieję, że mała gąsienica się sprawdzi.
A balsam też mam w ulubionych..chyba muszę gdzieś iść dorobić na te wszystkie książki
ksiazeczka fajna, sztywne kartki, ladne obrazki i ten PAJACZEK tka sobie siec na każdej stronie odwiedzają go rozne zwierzęta, a on snuje i snuje. pajaczek jest wypukly, pajeczyna tez - sama przeglądam ksiazke i od samego początku paluchem jezdze po tych kartkach hehe. a ostatnia strona "nocna" to już w ogole robi wrazenie ciekawa jestem gasienicy
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 21:03   #3482
megusia87
Zadomowienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisz coś więcej o tym dinozaurze (dziecko swobodnie się w nim pobawi?) chyba muszę przebić ścianę do sąsiadki żeby te zabawki pomieścić
Myślę że tak, w sumie wielkościowo ma ok 120cm, spokojnie maluch w tym brzuchu usiądzie. Na grzbiecie naszywki szeleszczą, są też dziurki żeby kuleczki wrzucać. Mnie się bardzo podoba. Kulki są miękkie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
wyjdzie na to, że to rodzice będą się bawić a nie dzieci

kupiłam jakiś czas temu duplo dla Wojtka i też już się nie mogę doczekać aż otworzę karton
i chyba jeszcze przyjdzie mi długo na to poczekać ,bo ten prezent raczej dostanie na roczek <bo teraz raczej nie skorzysta, tzn wziął by tylko do buzi i nic więcej>
My kupiliśmy klocki i kolejkę z biedry i w sobotę je układaliśmy więc sporo racji jest w tym co piszesz

Stary 2013-12-03, 21:05   #3483
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Myślę że tak, w sumie wielkościowo ma ok 120cm, spokojnie maluch w tym brzuchu usiądzie. Na grzbiecie naszywki szeleszczą, są też dziurki żeby kuleczki wrzucać. Mnie się bardzo podoba. Kulki są miękkie.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

My kupiliśmy klocki i kolejkę z biedry i w sobotę je układaliśmy więc sporo racji jest w tym co piszesz

Hmmm my już prezent kupiliśmy...kogo by tu naciągnąć

ta kolejka też mi się podobała pobawiłabym się taką
Stary 2013-12-03, 21:07   #3484
myha82
Wtajemniczenie

VERONIC oj ciezki przypadek Teraz to taka mała cwaniara i rogadana ze hej
Swoje z nia przeszlismy. W zasadzie z jej dzieciństwa pomietam tylko płacz. Ale to chyba nie były kolki. Mysle, ze to było bardziej na tle nerwowym. Zreszta teraz tez jest dosc nerwowym dzieckiem. Przyczyny upatruje w tym, ze ja cała ciaze byłam nerwowa (długo oczekiwana ciaza) Natalka z kolei to slodka odmiana. Tak na prawde teraz jestem w stanie nacieszyc sie takim małym dzieckiem. Wiem co jeje jest gdy płacze bo robi to niezwykle rzadko. Martyna non stop plakała i nie wiedzielismy jak jej pomóc (czy to zmeczenie, glód, czy cos boli)

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 21:07   #3485
Veronic
Wtajemniczenie

idę spac, bo noc pewnie będzie cięzka

dobranoc
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 21:11   #3486
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Coś fajnego się znajdzie na pewno...ale chodzi o to że tak się zwie :
http://endo.pl/tematy/promocja_jak_diabli.xml
aaa diabelska promocja az zerkne co maja hehe.

znalazłam jeszcze jedna super ksiazke
100 pierwszych slow wyd. Foksal
http://aros.pl/ksiazka/100-pierwszych-slow
może ktoras jeszcze szuka prezentu hehe
http://poliszmamidzieciole.blogspot....niezanane.html duza i fajna.
Stary 2013-12-03, 21:13   #3487
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Super te klocki. Też bym takie chciała, tylko TŻ jak konto sprawdza to marudzi bo jakiś szał zakupowy mnie ogarnął ale pocieszam się że nie tylko mnie a inne ciotki łizażowe też

Mam to samo...niestety. I chyba jakiś szał klockowo kostkowy bo nic tylko kostki mi po głowie chodzą.

Tą ze smaly play już zamówiłam na gwiazdę, jeszcze mi się podobają te playgro do wanny, te tez są super. Kolcki aktywne ze smily play tez...a jeszcze wczoraj wpadły mi te w oko http://www.ceneo.pl/3612434

Cytat:

Też jestem z niego zadowolona.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png

Edytowane przez justyna_g4
Czas edycji: 2013-12-03 o 21:16
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 21:22   #3488
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

Diabli chyba należy Ci się mały
Podoba mi się ta książka i co teraz...

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 21:22   #3489
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
VERONIC oj ciezki przypadek Teraz to taka mała cwaniara i rogadana ze hej
Swoje z nia przeszlismy. W zasadzie z jej dzieciństwa pomietam tylko płacz. Ale to chyba nie były kolki. Mysle, ze to było bardziej na tle nerwowym. Zreszta teraz tez jest dosc nerwowym dzieckiem. Przyczyny upatruje w tym, ze ja cała ciaze byłam nerwowa (długo oczekiwana ciaza) Natalka z kolei to slodka odmiana. Tak na prawde teraz jestem w stanie nacieszyc sie takim małym dzieckiem. Wiem co jeje jest gdy płacze bo robi to niezwykle rzadko. Martyna non stop plakała i nie wiedzielismy jak jej pomóc (czy to zmeczenie, glód, czy cos boli)
O no to przezyliscie z pierwsza cora ja na odwrot mialam D. Idealny calusny i usniechniety a M. Rozdarciuch pierwsze 3 mc byly traficzne ale
za to teraz przekochany

Cytat:
dziewczyny na photo service kalendarz po promocji 70% kod: PL70KAL, za 2 wiszące 12 zdjęć + okładka z przesyłką mam zapłacić 56 zł pomyślalam że to fajny prezent dla dziadków będzie. Ale zdjęcia wybrać ciężko było

fajby prezent myslw ze b. Ich ucieszy

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
nie śmierdzą
ja mam te http://puzzle-piankowe.pl/produkty?p...&category_id=9

i póki Antek obraca się tylko dookoła własnej osi wystarczają

hej ho podajecie dzieciakom kaszkę w butli czy łyżeczką ?

Ja dzisiaj kupilam w toysrusie za 59 zl przcenione z 99,99 zaraz poszukam linku bo foty mi nie wchodza
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 21:24   #3490
cloche
Zakorzenienie

cos mialam pisac i juz nie pamietam...

ale co nieco pamietam jednak

Veronic, tu dosc popularni sa tzw osteopaci - idzie sie z dzieckiem jak zle sypia czy ogolnie wydaje sie nieszczesliwe... podobno w wielu przypadkach pomaga. znajoma z kliniki byla z mala, bo ona po operacji ciagle z sonda zoladkowa, nic nie ssala. i po paru wizytach mlodaprzynajmniej czesciowo zaspokajala glod bezposrednio z cyca

diabli, ja sie tym znajomym nie dziwie, tez mnie zazdrosc zzera! i sobie mysle, a niech ma aniolka, przeciez swoje juz wycierpiala... no i potem sobie egoistycznie mysle: a co z nami? czy z racji gigantycznych problemow ze zdrowkiem mlody nie powinien byc grzeczniejszy? jak sie tak zastanowie, to Flo jest jednak strasznie absorbujacy. 6h ciagiem po porodzie przesypialam, owszem, ale jak lezal na intensywnej. a tak to max 4 i to max raz na noc. on sie budzi najczesciej co 2h, nie zasypia sam, ba, on nawet sam nie potrafi pospac chociaz te pol godziny (z malymi wyjatkami). bawic sie sam daje rade max pol h w sumie przez caly dzien. no i jeszcze jestesmy ograniczeni co do lazenia do miejsc publicznych. kisimy sie tak razem w balaganie... no to sie pozalilam, o!

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 21:38   #3491
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Hmmm my już prezent kupiliśmy...kogo by tu naciągnąć

ta kolejka też mi się podobała pobawiłabym się taką
To zapraszam do mnie na zabawę kolejką
Kogo by tu naciągnąć, dobre pytanie... U nas wszyscy co mieli kupić to już obdzieleni życzeniami. A te klocki mi po głowie chodzą... Matkoo TŻ tego nie wytrzyma

Stary 2013-12-03, 21:39   #3492
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
nie śmierdzą
ja mam te http://puzzle-piankowe.pl/produkty?p...&category_id=9

i póki Antek obraca się tylko dookoła własnej osi wystarczają

Moj kasze je z lyzeczki tylko

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny 3 strony nadrobiłam, ale więcej nie mam jak, tu praca, młody i mało czasu na cokolwiek. Praca jak praca, trafiłam do dziwnej firmy gdzie każdy jedzie po sobie, szczególnie jak nie ma towaru przed świętami ale na luzie podchodzę bo planuję pracować do grudnia/ stycznia, bardzo słabo płacą, niby mam mieć podwyżkę od stycznia więc zobaczymy jaka to będzie i wtedy zdecyduję co dalej

Adi ma już 5 i pół zęba gryzie wszystko i wszystkich
Zabiera się za raczkowanie, ale narazie przy mojej pomocy, rehabilitantka twierdzi że już niedługo ruszy, ale z uwagi że jest dość dużym dzieckiem ma problemy z podniesieniem ciałka tyłkiem kręci lepiej niż shakira, ale podparcie na rękach ma słabe
Mam nadzieję że u waszych maluszków wszystko ok, pozdrawiamy

Hej brawo za zeby i za krecenie tylkiem hiii
Wspolczuje atmosfery w pracy nie lubie tak praxowac ehh

Moj nievma zebow i nie raczkuje

Kupilam puzle piankowe dzisiaj na mikolaja od dziadkow
http://issuu.com/toys_r_us_polska/do...972790/5781046

Bylismy u alergologa D. I . Mieli testy ale bic nie wyszlo ..M. do 12 mc poki co na pepti w 10 mc mam zrobic prowokacje na mleko krowie , testy zniosl dziel ie az bylam zdziwiona
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 21:40   #3493
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
aaa diabelska promocja az zerkne co maja hehe.

Proszę tu więcej linków prezentowych nie wklejać bo założę się że nasze budżety tego nie zniosą

Stary 2013-12-03, 21:40   #3494
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
wyjdzie na to, że to rodzice będą się bawić a nie dzieci

kupiłam jakiś czas temu duplo dla Wojtka i też już się nie mogę doczekać aż otworzę karton
i chyba jeszcze przyjdzie mi długo na to poczekać ,bo ten prezent raczej dostanie na roczek <bo teraz raczej nie skorzysta, tzn wziął by tylko do buzi i nic więcej>
tez się skusiłam na duplo... takie http://allegro.pl/6136-lego-duplo-mo...751870024.html w Carrefourze za 50zl kazde dziecko lubi zwierzątka, wiec licze na to, ze mloda kiedyś będzie zadowolona
Stary 2013-12-03, 21:46   #3495
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

No ja mojemu też dałam dzisiaj i wczoraj łyżeczką... ale matko trwało to z 40 min... aż się zimna zrobiła a ile Michaś je kaszki? bo Antosiowi zrobiłam 150 ml mleka + 3 łyzki kaszki, ale mu było mało, więc mu dorobiłam i w sumie zjadł 180ml mleka + 5 łyżek kaszki
Stary 2013-12-03, 21:52   #3496
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
holl jaglana. nie mam rano za dużych zapasow mleka (i cyce z laktatorem już nie wspolpracuja), wiec odciągam kolo 50ml, do tego 2-3 miarki kaszki wychodzi gesta, wiec karmie lyzeczka. raz dalam z butli, ale ta dziura do kaszek jest tak duza, ze mloda była cala zalana, wkurzyla się i nie chciała pic
Stary 2013-12-03, 21:56   #3497
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Wiktorek je kaszkę tylko z łyżeczki Póki co kończymy Sinlac, a następne w kolejce są kaszki Holle

Mieszam tak:
6-7 łyżek wody, czyli ok. 50-60 ml
2-2.5 łyżki kaszki, czyli ok. 11-14.5g
4 łyżeczki owocu, czyli ok. 60g

Zjada całą miskę

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Mamusie mm
Kiedy i czym wprowadzałyście gluten ??

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-12-03 o 22:53
Stary 2013-12-03, 21:59   #3498
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
jak Mały Ci mocno marudzi przy ząbkowaniu to jaką dawkę nurofenu podajesz? dziś już myślałam, że będę musiała podać..

zazdraszczam tych zakupów z 50% zniżki , ale to już wiesz

UWIELBIAM MOHITO!!!!
daję 2,5 ml zazwyczaj raz dziennie ale czasem po 8-12h

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
heej

Wg Twojej teorii, ja będę karmić do roku bo nie wróżę mojej Ninie wcześniej zębów

Mysia, powodzenia na rozmowie!
Ja ostatnio widziałam kilka fajnych ogłoszeń dla siebie, ale nie wysyłałam cv bo jakoś mi szkoda urlopu rodzicielskiego. A Ty planujesz zmieniać pracę całkiem i rezygnować z rodzicielskiego czy jak(w razie jakby się udało) ? Chcesz wracać na pełen etat do pracy ?
Ja postanowiłam wrócić na pół etatu do obecnej pracy i zobaczyć czy jest jeszcze tam dla mnie jakaś przyszłość a jak nie to po urlopie rodzicielskim sie porozglądać.
do swojej obecnej pracy planuję wrócić od lutego, co drugi dzień na zmianę z urlopem a od marca już codziennie
wykorzystuję tylko 8 tygodni rodzicielskiego praca na pół etatu mi się absolutnie nie opłaca, bo jak porównam 1/2 pensji +60% z 1/2 i tylko 1/2 to za tą różnicę nie opłaca mi się do pracy jeździć
babcia czeka na młodego więc mam luzik

Cytat:
a ja właśnie o kupno takiej się pytałam - w sensie kiedy taką się kupuje nie wiedziałam że są do kitu...tzn. już lepiej w takich topornych jeździć do upadłego?
my kupujemy spacerówkę na lato, nie wyobrażam sobie normalnej spacerówki do samolotu i na plażę także na urlop kupujemy

uff jestem po rozmowie, poszło bardzo dobrze, przede mną kolejny etap
za kilka dni będę mieć rozmowę z moim potencjalnym przełożonym z USA też przez tel, jak mnie zaakcpetuje to jeszcze z hego przełożonym i koniec wszytskie warunki baaardzo mi pasują także biorę korki z nativem i będę walczyć

byłam w auchan bo otworzyli nową galerię w krk, nakupiłąm młodemu słoików i mamy już chybz 60:/ mam zakaz kupowania kupiłam też matę taką z pianinkiem jutro młody będzie testował, bo osttanio kocha wszystko pacać
Stary 2013-12-03, 22:05   #3499
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Daro nie przesypia, a ostatnio to pobija samego siebie, dziś to była pobudka prawie co godzinę

No więc w sumie dał się nabrać tzn. póki co fascynują go bardziej niż inne zabawki

No więc polecam jednak kupować na allegro, ja kupiłam na szybko w pasmanterii i był drogi, więcej tego błędu nie popełnie

haha, co za dzziwna kobieta, przecież Daro jest młodszy zaledwie o 4 dni a waży ponad 1 kg więcej, bo ma ponad 8300.
Na pewno nie masz dziecka upasionego.
O skoro mowisz że zafascynowaly Daro to moze pomysle nad czyms podobnym

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Jenny to Wiktorem już chyba ma porządną bibioteczkę zgromadzoną moja póki co kilka ksiązek po mnie i siostrze z wierszykami, bajkami , baśniami

Marchewka ja mam ten sam problem z Tż z okularami bo nam Natka łapie i chce ściągnąć, albo zamachnie się ręką i w okulary trafia, dlatego po domu niechodze w szkiełkch bo bym je szybko straciła, tż tak samo

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Karolina i inne mamuśki co mają puzzle z tej stronki http://puzzle-piankowe.pl/ to czy te puzzle nieśmierdzą taką chemią jak takie zwykłe chińskie za kilka złotych co wszędzie można kupić??
Jakie lepiej wziąść , te 16mm czy mniejsze i żeby fajna mata do zabawy powstała to ile ich trzeba kupić?
Ja mam te wielokolorowe 8mm za 97zl (pelne bez wzorkow). Jest z nich mata o powierzchni 120x180 takze do zabawy w sam raz. Nie smierdza nic a nic.
Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Kuba tez tak zaczal robic... narazie mnie to smieszy, ale za niedlugo moze przetac

Ja kupilam wczoraj w koncu kule hule i odkurzacz z elektroszczotka
my do spacerowki przesedlimy sie jak K. mial 7 miesiecy i mysle ok wakacji kupic parasolke

ale slodziak

super wyroby, a tempo masz lepsze niz fabryka

Hej, Kuba dzisiaj pierwszy raz przeczolgal sie jak komandos kawalek do celu konia robi juz elegancko od 2 tyg ale nie kapuje, ze lapki ma przekladac
ide sie kapac i spac bo mialam okropna noc
Brawo dla Kuby!
Cytat:

Hej brawo za zeby i za krecenie tylkiem hiii
Wspolczuje atmosfery w pracy nie lubie tak praxowac ehh

Moj nievma zebow i nie raczkuje

Bylismy u alergologa D. I . Mieli testy ale bic nie wyszlo ..M. do 12 mc poki co na pepti w 10 mc mam zrobic prowokacje na mleko krowie , testy zniosl dziel ie az bylam zdziwiona
Dobrze ze tak dzielnie M.zniosl testy
Jutro wpadamy testowac puzzle
Cytat:
holl jaglana. nie mam rano za dużych zapasow mleka (i cyce z laktatorem już nie wspolpracuja), wiec odciągam kolo 50ml, do tego 2-3 miarki kaszki wychodzi gesta, wiec karmie lyzeczka. raz dalam z butli, ale ta dziura do kaszek jest tak duza, ze mloda była cala zalana, wkurzyla się i nie chciała pic
A ile dajesz Neli tej kaszki? Tylko te 50ml? Na ile jej wystarcza taka porcja? I od kiedy podajesz tą kaszke? Ja cos sie nie moge zdecydowac - dac czy nie dac

Ash dzieki za sprawozdanie o maclarenie

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 22:09   #3500
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Wiktorek je kaszkę tylko z łyżeczki Póki co kończymy Sinlac, a następne w kolejce są kaszki Holle

Mieszam tak:

Zjada całą miskę

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Mamusie mm
Cytat:
O kurde to tylko mój taki żarłok 50 ml to by mu chyba na pół godziny wystarczyło zakrzyczałby mnie daję mu kaszkę holle 3 ziarna i zjada wszystko, ale kurde straaasznie długo to trwa jutro dodam mu owoców

Jenny ja gluten podaje w kaszce orkiszowej - dosypuje do mleka 1-2 łyżeczki

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-12-03 o 22:10
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 22:13   #3501
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli chyba należy Ci się mały
Podoba mi się ta książka i co teraz...
mnie tez! a zamówienie już jedzie.
poczekam na wietrzenie magazynow - w nowym roku na pewno aros cos takiego urządzi
Stary 2013-12-03, 22:20   #3502
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
poczekam na wietrzenie magazynow - w nowym roku na pewno aros cos takiego urządzi
super, nie mogę się doczekać
Stary 2013-12-03, 22:49   #3503
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czekam na 2 paczki i zawsze można... zamówić kolejną

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Jenny ja gluten podaje w kaszce orkiszowej - dosypuje do mleka 1-2 łyżeczki
Dzięki za info

A ja zamówiłam kaszkę orkiszową, a przysłali mi bananową (ale nad nią też myślałam ); a póki co daję pół łyżeczki kaszy mannej.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 22:49   #3504
diabli
Zakorzenienie

a wie ktoras cos na temat tych krzesełek

http://allegro.pl/chicco-pocket-lunc...731777290.html

http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...747006949.html

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10202408/

zaczynam tworzyć baze danych
Stary 2013-12-03, 22:57   #3505
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
A ile dajesz Neli tej kaszki? Tylko te 50ml? Na ile jej wystarcza taka porcja? I od kiedy podajesz tą kaszke? Ja cos sie nie moge zdecydowac - dac czy nie dac
Mój Wiktorek kaszkę z owocem uwielbia! Zjada chętniej niż obiadek Dostaje na śniadanie, czasem wieczorem; a zaczęliśmy od października.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Ile on zjada ml/g ??
Matma to nie był mój ulubiony przedmiot

Mieszam tak:

Zjada całą miskę

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość

Karolina i inne mamuśki co mają puzzle z tej stronki http://puzzle-piankowe.pl/ to czy te puzzle nieśmierdzą taką chemią jak takie zwykłe chińskie za kilka złotych co wszędzie można kupić??
Jakie lepiej wziąść , te 16mm czy mniejsze i żeby fajna mata do zabawy powstała to ile ich trzeba kupić?
Puzzle nie śmierdzą.
My mamy 8mm, te => http://puzzle-piankowe.pl/produkty?p...&category_id=9

A zastanawiam się jeszcze czy nie dokupić tego => http://puzzle-piankowe.pl/produkty?p...&category_id=9 <= bo Wiktorek ostatnio odkrył zakończenia puzzli i chętnie by je pomamlał

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-12-03, 23:04   #3506
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
diabli, ja sie tym znajomym nie dziwie, tez mnie zazdrosc zzera! i sobie mysle, a niech ma aniolka, przeciez swoje juz wycierpiala... no i potem sobie egoistycznie mysle: a co z nami? czy z racji gigantycznych problemow ze zdrowkiem mlody nie powinien byc grzeczniejszy? jak sie tak zastanowie, to Flo jest jednak strasznie absorbujacy. 6h ciagiem po porodzie przesypialam, owszem, ale jak lezal na intensywnej. a tak to max 4 i to max raz na noc. on sie budzi najczesciej co 2h, nie zasypia sam, ba, on nawet sam nie potrafi pospac chociaz te pol godziny (z malymi wyjatkami). bawic sie sam daje rade max pol h w sumie przez caly dzien. no i jeszcze jestesmy ograniczeni co do lazenia do miejsc publicznych. kisimy sie tak razem w balaganie... no to sie pozalilam, o! .
Clo, kto jak kto, ale Ty powinnas mieć w nosie to, ze Florek ma humory ze chce być przy mamie, ze jak chce to mu się daje i już - bez gadania. kurcze on tyle przeszedł, ze ma prawo być najbardziej upierdliwym forumowym baczkiem ;D takie błahostki przecież się nie licza, najważniejsze, ze jesz zdrowy, nie? ja tez tak sobie mysle, ze Nela to taka nagroda...spotkałam dzisiaj mame kolejnej znajomej. termin na koniec stycznia i lezy w szpitalu, bo skurcze. mama lzy w oczach i przezywa, ze może za mało na siebie uwazala, ze zastrzyki na plucka. i tak mi się wszystko przypomniało od początku - plamienia, wymioty, znow plamienia, szpital, tarczyca...dzialo się oj dzialo. dlatego teraz mam trochę spokoju - tak dla równowagi pocieszyłam przyszla babcie, ze teraz takie pokolenie, ze naprawdę dużo dziewczyn przed porodem po prostu musi być pod kontrola. dzidziuś już wazy 1700gramow, dadza rade. chyba zaczela 32 tydzień, jeszcze trochę.

także nie zazdrość, bo masz cudownego Florka a ja tak dla równowagi zamiast spac w nocy to siedze przy kompie i nadrabiam wizaz :P dotrzymuje Wam towarzystwa. o!

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
.
swietna ta puzzlowa mata, szkoda, ze nie mam pod nosem tego sklepu, bo cena naprawdę ok. a jaki to ma wymiar?
Stary 2013-12-03, 23:06   #3507
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ach i miałam nie marudzić w tym temacie, ale czy wiecie, że od 2ch dni stoimy w miejscu?
Głosy proszę oddawać bo nam Diabli straci prowadzenie
https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253
Głosy oddane

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 23:27   #3508
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę tu więcej linków prezentowych nie wklejać bo założę się że nasze budżety tego nie zniosą .
taaa postaram się, ale jeszcze miałam Was pytac. orientujecie się z jakiej firmy był taki bębenek dla dzieci? zolty, grający, ze swiatelkami. można nim krecic w kolko, przy wystukiwaniu rytmu gral konkretne kolejne dzwieki melodii. mój tz bawil się takim jeszcze za czasów ciążowych i chciał teraz Neli kupic... wydawalo mi się, ze to był fisher price, ale nie ma nigdzie takiego. znalazłam little steps (choć już niedostępne). w marketach już zadnych takich nie ma.

http://allegro.pl/bebenek-z-muzyka-i...729101894.html cos takiego (średnio mi się podoba ten wybor, bo miało nie być grajaco/swiecaco :P ale mloda ma etap stukania we wszystko, wiec może jej spasuje). ciężkie zycie rodzica naprawdę trudno jest znaleźć zabawke "na już".

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
No ja mojemu też dałam dzisiaj i wczoraj łyżeczką... ale matko trwało to z 40 min... aż się zimna zrobiła a ile Michaś je kaszki? bo Antosiowi zrobiłam 150 ml mleka + 3 łyzki kaszki, ale mu było mało, więc mu dorobiłam i w sumie zjadł 180ml mleka + 5 łyżek kaszki
serio az tyle? u nas to jest taka mala miseczka. mysle, ze wcina max. 5-10min. i idziemy na spacer :P

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:

Mieszam tak:

Zjada całą miskę

Mamusie mm
to my podobnie, 40-50ml mojego mleka 2-3 miarki jaglanej plus od 2 dni lyzeczka manny tej z nestle (gluten). owocow na razie nie dodaje, bo nie wybrzydza :P

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
według mnie tego wychodzi calkiem sporo. gdybym to wpakowala do słoiczka to pewnie zajeloby więcej niż polowe, a tyle mala zjada na obiad czy deser. kolo 8 mala dostaje cyca, wiec kaszka jest kolo 10-10.30 zależy ile czasu musze się doic :P nie uzywalam laktatora od czasów szpitala i średnio ze mna wspolpracuje, cyce sa za "puste" i więcej wyciagnac z nich nie mogę (choć z dnia na dzień jest coraz lepiej). w każdym razie 50ml plus 3 lyzeczki (kopiate) kaszki tworza calkiem sporo tej papki. czasem dolewam odrobine goracej wody jak chce żeby było więcej. i teraz jeszcze 1 lyzeczka manny. zazwyczaj daje jej jeszcze cyca, ale niezbyt chętnie chcem, wiec jest pelna, a na pewno spiaca o 11 wychodzimy na spacer, zazwyczaj do 14 nas nie ma i wracamy prosto na obiadek.

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:
Ja czekam na 2 paczki i zawsze można... zamówić kolejną .
ale do mnie jedna przyszla z all, jedna czeka w empiku...dobrze, ze tak szybko zamowilam, bo im dluzej zwiedzam arosa tym w koszyk bardziej przeraza :P
Stary 2013-12-03, 23:40   #3509
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ale do mnie jedna przyszla z all, jedna czeka w empiku...dobrze, ze tak szybko zamowilam, bo im dluzej zwiedzam arosa tym w koszyk bardziej przeraza :P
To prawda... Ja już sobie wypisałam książki, które trzeba kupić w (niedalekiej) przyszłości Ale tytuły możesz podawać dalej

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Cytat:
serio az tyle? u nas to jest taka mala miseczka. mysle, ze wcina max. 5-10min. i idziemy na spacer :P
u nas max 15 min, zależy jaki humor ma W.

No i mój W. to ogólnie je mniej niż inne maluszki czyt. więcej jak max 80-90g słoiczka nie zje, zazwyczaj zjada połowę; ale skoro tyle mu wystarczy i dobrze przybiera na wadze Może z czasem mu się odmieni

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
waga 8600 i 74 cm. tylko 300 przybrał w 1,5 miesiąca ale podobno wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Co u Was na obiad?
Dzisiaj mieliśmy: schabowe, ziemniaki z koperkiem + sałata i pomidor ze śmietaną

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Cytat:
pajaczek Erica Carle (gość od bardzo głodnej gasienicy)
http://mylittlesofie.blogspot.com/20...mr-spider.html

doszla nam przed chwila i jestem zachwycona swietna ksiazeczka.

gasienice wzielam XXL - jeśli ktoras tez się zastanawia recenzja pewnie jutro - czekamy na kuriera.
Do mnie jakoś ta gąsienica i pajączek nie przemawiają; tak samo jak Naciśnij mnie; ale na liście mam i może kiedyś się skusimy

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-12-03 o 23:33
Stary 2013-12-03, 23:40   #3510
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Mieszam tak:
idąc Twoim tropem Nela wsuwa jakies 80ml nie jest zle jak na śniadanko :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości