|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
![]() ![]() Uwaga, kupowalam pościel u sprzedawcy my sweet angel i czekam już 16 dni roboczych...masakra jakaś |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3483 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Testuję herbatę z pokrzywy. W smaku średnia, trochę mi przypomina miętę. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jennnyyy pisanie na tablecie to jakas masakra.... na dzisiaj mam dosyc wiec dobranoc ![]()
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Wtajemniczenie
|
emma a samolocik próbowałaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Po prostu jest to hmmm naturalniejsze dla kobiety, dziecka, organizmu niż planowana cc i wielu lekarzy to stosuje w sumie to nawet logiczne. Podejrzewam też, że kazało położyć się w szpitalu żeby mieć Cię pod kontrolą i nie ryzykować, bo może się tak zdarzyć, że w domu odejdą wody, dostaniesz skurczów i poród będzie postępował tak szybko, że na cc będzie za późno. Mój stary gin początkowo miał taką wizję mojego rozwiązania i dlatego go zmieniłam . tzn podejrzewam że zrobiłby mi planowaną cc gdyby mógł (tak mi zasugerował), ale nie pracował już na położnictwie tylko ginekologii. W sumie to może nawet zgodziłabym się na to czekanie, gdybym mieszkała 50 metrów od szpitala w którym chcę rodzić i on pracowałby na położnictwie. Cytat:
![]() Było to dosłownie metr obok mnie. Widziałam ją jak przechodziłam i słyszałam. To musiała być końcówka, bo urodziła i położna mierzyła i myła to dizecko przy mnie!! tzn ja leżałam i miałam robione usg a zaraz na przeciwko była waga i umywalka. Co mnie najbardziej zszokowało, że ja byłam z ulicy, nie byłam jeszcze przyjęta na odział, nie miałam żadnych badań, prosto z ip poszłam z lekarzem na to usg na porodówkę ![]() zastanawaiłam się jak oni mogą dopuszczać do takich sytuacji a gdybym miała np jakąś chorobę zakaźną albo miała jakiegoś syfa??? na przeciwko były też właśnie te biurka i radosne przeglądanie katalogu avonu oraz picie herbatki przez inne znudzone położne achaa chciałam pokazać, że znalazłam najbrzydszy strój ciążowy/pociążowy PAJAC http://allegro.pl/primark-pajac-pola...737437165.html ![]() kto kupuje takie "cuda" ??? Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-11-29 o 21:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dorotce pomaga się rozluźnić, ale dziś samo ciepełko nie zawsze pomagało niestety. Jednak rzecz bardzo przydatna. [QUOTE=milka-pilka;43947232] Rozumiem, że powinnam go kupić ? ![]() Jak można jeszcze ich używać (bo rozumiem, że na wzdęcia/kolki?) [/QUOTE] Ciepełko pomaga się dziecku rozluźnić. Wiadomo, że przy okropnych kolkach to tylko wspomagacz, ale mimo wszystko warto coś takiego mieć. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Patrząc na to ile razy małą trzeba przebierać to ja jestem za leniwa na eko pieluchy ![]() Miłego randkowania ![]()
![]() |
#3489 |
Rozeznanie
|
em ma a ile masz ubranek tak mniej więcej?
tzn dużo masz prania, jak często przebierasz? |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Zadomowienie
|
Olusia zmiana pozycji jej bardzo pomaga. Nie wiem czy wykonuję jakiś profesjonalny samolocik ale unoszę ją po prostu do góry i opuszczam.
#3491 |
Wtajemniczenie
|
Chodzi o noszenie dziecka brzuchem w dół tak
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- To nie próbowałam... niby już ją pewnie chwytam, ale nie wiem czy tak bym sobie poradziła.
![]() |
#3493 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ta ręka mozesz masować brzuszek.u nas to sie sprawdzalo
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2013-11-29 o 21:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
mój mąż od 2,5h składa łóżeczko- ja się już popłakałam dwa razy ze śmiechu i dwa razy przekładaliśmy jeden element bo źle zamontowaliśmy
![]() ![]()
#3495 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3496 | |||
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, dotarłam w końcu do Was, dzień był naprawdę długi, ale w sumie tego się spodziewałam. przeraża mnie troszkę, że Wy już zaraz rodzicie (a potem ja), że Emma już w trybie prawdziwej, domowej mamy, Iwanty zaraz wyjdzie (czy może juz?) i Świtezianka (w ogóle co z nią?)... zaraz te wszystkie piękne ciuszki i przyrządy będzie trzeba używać (jakiś taki filozoficzny nastrój mnie dopadł...)
Gosia, Ty to się masz z tą wirusówką, oby tylko u Ciebie się nie rozkręciło na porządnie! jeszcze doczytałam, że Shizu się odnalazła jednak w dwupaku (bo już się martwiłam) i że mamy kolejne szpitalne (i przedszpitalne ![]() jeśli chodzi o moich lekarzy, to dziś kolejne kłucie- tym razem kwasy żółciowe (co by to nie było) i wymaz z gardła (błuech) i kolejna wizyta u ginki. spojenie może boleć, bo się rozchodzi (?) - unikać czynności, które bolą (ubieranie się, chodzenie, przekrecanie na łóżku- da radę:/) a zamiast infekcji mam opuchnięte wargi sromowe- super, bo to miałam już na poprzedniej wizycie i myślałam,że taka ich uroda w ciąży, w końcu wszystko się zmienia, a teraz mam sobie robić okłady z tantum rosa (jeszcze nie wymyśliłam sposobu ![]() ![]() no i teraz zastanawiam się nad kupnem koszuli i wcześniejszym się do niej przyzwyczajaniem (po kilkunastu latach ![]() ![]() przepraszam, że głównie tak o sobie... ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3497 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czyli w sumie lepiej mieć troszkę więcej ubrań i prać rzadziej niż mniej i prać częściej. 6 razy ![]() ![]() hmm a w co najłatwiej Ci ubierać małą??? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ja robiłam kiedyś takie okłady na krocze z rumianku tylko moczyłam waciki kosmetyczne, ale chyba tetra będzie lepsza. albo coś w psikaczu? ejani chodzi Ci o taką całkiem długą koszulę do kostek?? Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-11-29 o 21:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- ooo, najchętniej ![]()
![]() |
#3499 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
widziałam ale w sklepie stacjonarnym tylko wyglądały trochę "babcinie" i były z frotty. Tyle, że ja jestem niska i w sumie to każda większość koszul wydaje mi się długa ![]() aaaaa ale ona nie była typowo ciążowa tylko miała z przodu guziczki oooo znalazłam kilka na allegro długich: http://allegro.pl/dluga-koszula-nocn...709015145.html http://allegro.pl/dluga-koszula-nocn...709013262.html http://allegro.pl/italian-fashion-dl...709477460.html http://allegro.pl/dluga-koszulka-noc...718410818.html http://allegro.pl/dluga-koszula-nocn...724091972.html http://allegro.pl/q-94-koszula-dluga-i3743044947.html http://allegro.pl/koszula-nocna-021-...673100167.html http://allegro.pl/koszula-nocna-taro...726689408.html http://allegro.pl/dluga-bawelniana-k...710943818.html http://allegro.pl/koszula-nocna-duza...701597340.html http://allegro.pl/koszula-nocna-duza...710850872.html Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-11-29 o 22:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() więc łatwo nie będzie, ale coś już licytuję... tylko znów zamiast szukać czegoś dla dziecka ja tracę czas ![]()
![]() |
#3501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Już po randce ![]() Tematy głównie Zuzankowe + sesja z brzuszkiem w Niedzielę ![]()
![]() |
#3502 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3503 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() isia ja juz ok.sie czuje, tylko troche strachu bylo. Musze sie bardziej oszczedzac chyba ![]() ![]() Kurcze mnie sie znowu spac nie chce. Maz juz spi a ja znowu cierpie na bezsennosc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Raczkowanie
|
Znowu nie było mnie na tyle długo że niemal przeskoczyłyście wątek
![]() dobry wieczór ![]() ![]() Piszecie że chciałybyście już urodzić, czytam o mamach które już tulą maluchy a ja dziś z drżeniem serca i dusza na ramieniu jechałam do szpitala ze skurczami i krwawieniem i modliłam się żeby to nie było już... ![]() Tak bardzo chciałabym aby moja Mała poczekała na koniec stycznia ![]() Lekarz chciał mnie zostawić w szpitalu ale co z moim smykiem w domu ![]() ![]() ![]() Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2013-11-29 o 23:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3506 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a ja mam pytanie, tez Was tak bola piersi???? Bo mnie zaczely bolec pare dni temu, tak , ze sie dotknac nie moge, sa takie obrzmiale i mam wrazenie, ze kazda jest o jakis kilogram ciezsza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny..
Mój mąż jest na misji a afganie więc prędko nie wróci, najszybciej w maju.. ![]() ![]() kurde ale do d..py to!!! mam dziś jakieś straszne zejście bo normalnie na co dzień radzę sobie i cieszy mnie ciąża a ostatnie kilka dni to masakra jakaś. Przepraszam że jęcz ![]() ---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- co do bólu piersi to ja szczęśliwie nie zaznałam więc współczuję Le La ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
Józefinko, trzymaj się kochana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Zakorzenienie
|
Czytam co u Was jestem na biezaco
![]() U mnie coraz gorzej, glownie o nastroj chodzi. ![]() Ktos pisal ze dobrze znosze szpitalny pobyt? Prosze odwolac. Chce mi sie kopac w to lozko dzis. Ale opieka jest fajna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3510 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! My nadal w szpitalu. Dominik jutro moze dostać szczepienia - 43 doba zycia. Potem dwa dni obserwacji i mam nadzieje ze fruu do domku.
Powiem Wam szczerze ze po tylu tygodniach spędzonych w szpitalu wszystkie położne okazują sie byc najlepszymi koleżankami a ich praca wydaje sie byc bardzo profesjonalna. Chyba poprostu oswoilam sie juz z tym wszystkim. Wczoraj nawet nasza kochana pani Zuzia ktora nauczyła Dominika pic z butelki powiedziała ze bedzie za nami tęsknić ![]() Swoją droga był wczoraj jakiś sądny dzien (29- znów ta 9) Dzieci z intensywnej trafiały do nas ( te " lepsze" przypadki- choć nie wiem czy o dziecku z bezdechami średnio co 15 min mozna tak powiedziec) bo tam działy sie dantejskie sceny. Dwa porody bliźniacze - jeden 33tc drugi 26tc. Dwa zabiegi kardio. Dwa lasery na oczka. Trzy transport zewnętrzne dzieci z zamartwica. Dramat. Wieczorem miałam ochotę te wszystkie położne popezytulac. I do tego Michas który w szpitalu jest 6 miesiąc wymaga ciągłej obecności kogoś bo to duzy chłopak i jest ciekawy swiata i spragniony bliskości. Ale tak ku pokrzepieniu serc powiem ze z wszystkim dały radę i o 21 wszystkie dzieciaki pachnące i świeżutkie po kąpieli ( w ktorej rzecz jasna czynnie brałam udział) zajadaly swoje mleczko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.