|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Ten watek dziala na mnie bardziej antykoncepcyjnie niz najlepsze pigulki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może będzie małym diabłem, ale to nie uczyni ze mnie nawiedzonej mamuśki z OZM, która będzie uważała, że ludzie naokoło mają tego małego diabełka kochać. No litości, postaram się dziecko jak najlepiej wychować i będę się starała jak najmniej przeszkadzać innym. Bo wiem, że nie jestem sama na świecie, a moje dziecko nie będzie pępkiem świata. Mojego świata owszem, a innych nie musi.
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47783225]Taa, akurat Ty jestes pierwsza do wyjasniania. Pokazalas to nie raz. Najlepsze swiadectwo wystawilas sobie wczoraj. I oczywiscie, wszyscy zgorzkniali tylko nie Ty.
btw: zainwestuj w spacje po przecinkach, bo tych Twoich sklejek sie czytac nie da. EOT, bo jak zwykle szkoda czasu.[/QUOTE] Ty już nie raz i nie dwa dawałaś takie popisy,że szkoda słów,ale co tam ![]() Spacje możesz sama powklejać przy cytowaniu mnie,jeśli cierpisz na nadmiar czasu ![]() Zgadza się-jak zwykle szkoda mi czasu na Twoje ,,przytyki" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47783290]Ten watek dziala na mnie bardziej antykoncepcyjnie niz najlepsze pigulki ![]() I abstynencja. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak, jeśli jest atakiem. A to wbrew regulaminowi? Myślałam,że wręcz przeciwnie...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
Nie dałam punktów, tylko upomnienia (dotyczy użytkowników bez recydywki), ale proszę, nie prowokujcie się wzajemnie.
Możecie komentować swoje wypowiedzi, ale bez określania osób jako takie i siakie, czy tekstów typu "bo zaraz się popłaczę" - to prowadzi tylko do ad personam i punktów ![]()
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2014-08-20 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
wańka wstańka
|
[1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;47783155]Są osoby, które potrafią dzieci wychować i te dzieci nie zachowują się jak przysłowiowe bachory.
Jakby ktoś umiał porządnie zająć się swoim dzieckiem, nie latałoby po markecie i nie darłoby się co pięć minut. Ja dzieci nie chcę, nie lubię ich itd. I wkurzają mnie matki "święte krowy", które pozwalają swoim dzieciom na darcie się w centrum handlowym, bo "Jasio jest mały, a ty nie masz dzieci i nie rozumiesz!". Tak samo jak wkurza mnie wytykanie mi, że mam na coś czas, mam jakieś hobby, a one nic nie mają i muszą siedzieć z dziećmi. To moja wina, że mają dzieci?[/QUOTE] Jasne. Problem w tym, ze czasami dzieci zachowują się niepoprawie z przyczyn innych iż brak wychowania. Tekst taki jak pogrubiony działa na mnie ja płacha na byka ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
Powyżej przykład dennej prowokacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale czasem jak czytam te wątki mamowe, to tym bardziej nie chcę mieć dzieci. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Uważam też, że np. jeśli któraś matka jest zakochana w swoim dziecku, co przejawia nie naruszając komfortu innych osób (typu zachwycanie się nad zakupem czegoś tam dla dziecka), to nie ma się na co oburzać jeśli ktoś nazwie to przejawem ozm.
![]() |
#3494 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Czy chciałabyś mi coś powiedzieć lub zasugerować? ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47782257]A po co w ogole poszlas je oswiecac i nawracac? Normalnie jak matka z OZM tutaj. Ja tez sie z niektorymi zwierzecymi pogladami nie zgadzam, ale nie obdzielam nimi ludzi na prawo i lewo. To tak jakby na moje ulubione watki wpadl jakis niemalujacy sie paszczak, ktory jesli juz sie maluje to zamiast rozu uzywa buraka i nawracal nas, ze jestesmy tepe dzidy, bo wydajemy rocznie grube tysiace na sama kolorowke a poza tym to piekno tkwi we wnetrzu.. Inny przyklad: wpadam na watek dla wegetarianek i nauczam, je ze krowa to postawa piramidy zywienia ![]() Nie ogarniam po co samemu szukac klotni i "wbijac kij w mrowisko" cytujac klasyke pieniacza. A w czym niby?[/QUOTE] Też tego nie pojmuję. Nie planuję dzieci, nie przepadam za dziećmi, więc od wątków dla matek trzymam się z daleka i nikogo nie próbuję nawracać z misji macierzyństwa. To by było i głupie i niegrzeczne.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Nawrzucać językiem baby z rynku, poklepać w klawisze, naubliżać i tyle. Ogarnij się, dziewczyno bo nikt tu matkom nie ubliża. Za to Twój popis kwalifikuje się do zgłoszenia.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie, nie mam nic do powiedzenia, pośmiania się, wyśmiania Ciebie czy innych, nie, przez mysl mi nie przeszło, że masz np zaśierściony mózg i nie chcę powyzywać ani Ciebie ani Twojego zwierzaka. Bo po prostu mam dużo w sobie zrozumienia dla innych ludzi a także dla zwierząt. Przyzwyczaiłam się nawet do kotów sąsiadów, które kiedyś załatwiały mi się w ogródku ![]() Taka jestem okropna baba, że mało narzekam i niewiele rzeczy mnie denerwuje w bliznich, a raczej zawsze usiłuję spojrzeć na coś okiem tego właśnie blizniego.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-08-20 o 15:53 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3500 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Swoja drogą cieszcie się,że tu jest pare sztuk mam z wizażu,które piszą w tym wątku.No,bo co by było gdyby wyszły ze swojego kąta z wanego mamą z klasą mamuśki i zaczeły tu hurtem pisać. ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Wizażowy Kot Igor
|
Hm....
może ja powiem, jak ja odbieram ten wątek. Zaznaczam, że mowię tylko za siebie. Nieprawda, że nie szanuję matek. Przecież tym samym musiałabym własnej także nie szanować a to jest osoba, którą kocham i szanuję najbardziej na świecie. Ten watek (według mnie) nie sluży do krytyki macierzyństwa. Ani też do wyśmiewania matek. W tym watku krytykuje się pewne zachowania matek związane z wychowywaniem dzieci. Nieraz są to jaskrawe błędy, które nazwałabym anty-wychowaniem.To jest wielka róznica. Nie wiem, dlaczego te przyklady sa odbierane przez uczestniczące w wątku Mamy jako atak na ich macierzyństwo. Bo ataku na macierzyństwo szeroko rozumiane nie ma w tym wątku. Być może stąd bierze się nieporozumienie i tworzenie na siłę podziałów na "dzietne" i "bezdzietne".
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Konto usunięte
|
Dobre sobie... Tymi ,,przedszkolakami" są tu odszczekujące się jak dzieciaki w piaskownicy mamuśki z OZM. Był fajny wątek, ale teraz są już tylko przepychanki, bo przecież trzeba innym na siłę coś udowadniać, kłócić się, rozwalać wątek i krytykować osoby, które śmią coś złego na didka powiedzieć
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzeniona
|
Ogólnie, to matki wymagają szacunku i zrozumienia dla siebie, ale same nie rozumieją bezdzietnych i na wszystko muszą podać kontrargument na korzyść matek. Np. ja raz musiałam pracować przez całe święta (mieszkam daleko od domu rodzinnego), bo koleżanka, której kolej przypadała (zmieniałyśmy się co okazję - Sylwester, Gwiazdkę, Wielkanoc itp.) zarezerwowała sobie w kościele chrzciny swojego dziecka akurat w tym okresie. I jej teksty: "No ale co Tobie szkodzi, Ty nie masz rodziny". Skoro nie mam dzieci, to nieważne, że mam faceta, rodziców, dziadków itp., dla niektórych mam nikt na mnie nie czeka i nie mam nikogo, więc mogę siedzieć w pracy 24/7. Nieraz też zostawałam na drugą zmianę, bo jej dziecko zachorowało i ona nie przyjdzie. Ja naprawdę rozumiem, że na chorobę dziecka nie ma mocnych, ale kto miał zrozumienie dla mnie? Opcji zastępstwa nie było, a ja mam swoje życie i plany, i chciałam skończyć pracę o 16:00 tak jak było ustalone. Ja rozumiem, że ona była matką, ale ona nie rozumiała, że inni pracownicy nie powinni cierpieć z powodu tego. Jesteś mamą i pracownikiem? Fajnie, więc bądź, ale nie przenoś życia rodzinnego do pracy. Zwłaszcza w takim rodzaju pracy, gdzie jak weźmiesz wolne, to ktoś musi za Ciebie przyjść.
Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2014-08-20 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Ja tiutiam do kotów przy ludziach. Ale ja mam odpupilowe ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Konto usunięte
|
W domu to niech sonie każdy do swojego psa czy dziecka mowi jak chce. Nikt tu nigdy nie skomentowal jak matki odnosza sie do swoich pociech w 4 scianach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie przepychajcie się, bo zacznę wycinać posty.
Wracamy do przykładów OZM. Wątek jest tak kontrowersyjny, że nie potrzeba jeszcze podgrzewać atmosfery. |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Nie chcę być złośliwa, ale gdybym miała dziecko to wolałabym pograć z nim w piłkę albo porysować, niż użerać się na forum z bandą zrzędliwych, bezdzietnych bab. Tak, usłyszę pewnie zaraz, że napisanie posta to tylko 5min, a ja jestem pewnie niezorganizowana, skoro to dla mnie takie olbrzymie przedsięwzięcie, ale serio - wolałabym te 5 min poświęcić dziecku, niż nieudolnie przekonywać do swojej racji kogoś, kto nie chce ze mną rozmawiać.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.