|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemcy IV :)
Cytat:
u mnie tez dzisiaj jakies dwie dziewczynki chodzily z jakims koszyczkiem swiatecznym ![]()
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
której mogę nie znać. Ale te osoby to właśnie ewangelicy.2 3 i 4 tez się życzy, czy tylko 1? |
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
pomożecie kochane?
Prezent dla Bawarczyka na 50 urodziny ode mnie ;-) hahaha....... nie mam pojęcia. Pan jest strażakiem, lubi pić piwo, lubi piłkę nożną, jest sympatyczny. jesteśmy z tż zaproszeni, już daaaawno. To nasz stammgast z naszego lokalu ;-) |
|
|
|
#3484 |
|
Zadomowienie
|
Nasz 60-letni sąsiad (też piwosz) był zachwycony jak dostał od nas oryginalną żubrówkę. Powiedział, że za każdym razem jak będziemy jechali do Polski to bedzie nam dawał kasę żebyśmy mu kupili :p
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pytanie
![]() ile ważna jest recepta tutaj w Niemczech?
|
#3486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3487 |
|
Rozeznanie
|
Zależy jakiego koloru.
Tutaj więcej> http://www.apotheken-umschau.de/Medi...ig-192477.html http://www.apotheken.de/news/article...ezept-gueltig/
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa zielona, już widzę ze bezterminowe są...
To dobrze, bo ostatnio w pośpiechu zapomniałam wskoczyć do apteki i z emocji wgl zapomniałam o tych wszystkich lekach, a wczoraj zauważyłam ze brakuje mi magnezu i dopiero olśnienia doznałam, że miałam recept wykupić
|
#3489 |
|
Konto usunięte
|
Jesli nadal tak jest to i tak 100% za magnez zaplacisz, wiec i bez recepty mozesz isc, a przynajmniej ja bedac w ciazy placilam 100% bo bez znizki bylo.
bejata, jak on piwosz, to moze zgrzewka polskiego piwa? ale kazda puszka innego rodzaju, tak zeby mogl sobie porownac marki. Ile w zgrzewce jest puszek? 6? |
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
No magnez i jeszcze jakieś 2 inne dowcipne... Musze się ruszyć, ale to może w środę
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój 15.06
|
|
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
No trochę ponad miesiąc różnicy z terminami
Mój tp to 8.05 niedługo półmetek
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co na zgagę w ciazy z niemieckich leków?? Bo mi zaraz przełyk splonie ogniem piekielnym
od wczorajszego wieczoru mnie męczy, teraz ledwo co oczy otworzyłam i ciągle dalszy
|
#3494 |
|
Rozeznanie
|
Nadzieja zadzwoń do lekarza albo niech Ci doradzą w aptece
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Bbędzie wlochate dziecko na zgage
|
#3496 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
|
|
|
#3497 |
|
Konto usunięte
|
Dokladnie jak chcesz leki to lekarza sie zapytaj( ja jakos przetrwalam zdaje sie tydzien czy dwa mnie pieklo ze myslalam iz mi dziure wypali), albo wez sporbuj cos naturalnego Natron, Heilerde albo Sußlersalzen czy jak sie to tam nazywa. W Rossmannie jest i pewnie innej drogerii tez znajdziesz.
Poza tym pij herbaty ziolowe, ale ziolowe, a nie owocowe, bo ziola sa basis a owoce bilduja säure. Mpzesz sobie Basis Tee kupic albo inna ziolowa herbate nawet miete. Nie wiem czy pomoze na zgage w ciazy, ale mnie ostatnio jak meczyl zoladek to pomoglo. Zainteresowalam sie wtedy jedzeniem zasadowym i choc teraz sie tak bardzo tego nie trzymam, to zeby zneutralizowac nadmiar kwasow w orgianizmie to poje sobie ziolowa herbate. W Rossmannie maja w szaszetkach typowa Basis Tee a z tych luzem to Kräuter Sinfonie czy Synfonie sie pisze. Ostatnio dorwalam w promocni te luzem i wzielam jeszcze jedno opakowanie plus miete, ktora juz wyporbowalam. Bedzie super na lato w upaly ta mieta. Z lekarstwami z apteki to ja sie ciagle obawiam, ze dadza cos z aluminium. ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- a wlasnie co w tym jest? widzialam w Rossmannie, ale nie przegladalam skladu/opisu co tez oni do tego wkladaja. jak pisalam wyzej, ja mam obawy ze chemiczne smiwnstwo w sordoku bedzie, ktore sie odklada w organizmie
|
|
|
|
#3498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tez widzialam super czapki z tymi futerkowymi pomponami, ale te ceny...A potem kupilam u nas w miescie w takim tanim sklepie bardzo podobna juz na wyprzedazy WSV za ok. 3 € oczywiscie wszystko sztuczne, ale jest ciepla i ladna ![]() I teraz mi sluzy, bo u nas zimno, ze hoho.... --------------------------------------------- widze, ze na naszym watku zrobilo sie przyjemniej. Wchodza tu osoby, ktore cos opowiadaja lub ot tak. Przyznam sie szczerze, ze gdy ten watek byl tylko o "socjalach, jak gdzie" i innych dziwnych tematach od osob, ktore tylko z odskoczni tutaj wpadaly, by zadac jakies pytanie, ktore mozna predzej czy pozniej wygooglowac, to mnie to irytowalo i nie wchodzilam miesiacymi na watek. Ale ostatnio zrobilo sie tutaj bardzo milo i cchetnie czytam ![]() --------------------------------------------- wkurza mnie to, ze Niemcy tak predko "swietuja" Boze Nardzenie. Pelno deokracji etc a po drugim dniu swiat wszystko jest sprzatane wywalane i koniec., W Polsce jest pozniej i dluzej trwa... Ale ten nastroj Bozonarodzeniowy mi tez juz sie udzielil. Chyba dlatego, ze sie bardzo ochlodzilo. Mamy w koncu Mroz i bardzo sie ciesze. Jest sucho i nie pada (radosc!!!)No i Jarmarki Bozonarodzeniowe otwarte. Przy niskich temp. fajnie po nich pospaceorwac, cos zjesc/ wypic cieplego. Na poczatku kupowalam jakies stroiki, cuda na kijach, a teraz wole sama zrobic. Kilka galazek choinki, czy innych drzew do tego bombki i mozna takie cuda wyczarowac... Juz nie daje sie naciagac na te swiecidelka. Edytowane przez emenyx Czas edycji: 2014-12-02 o 13:59 |
|
|
|
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
Mnie rozbawiają dekoracje domów. Jeszcze w listopadzie, jakiś półtora tygodnia temu, już na dachu ktoś miał postawionego Mikołaja na sankach, a w ogródku dmuchane renifery
Jak widzę takie cudaki to od razu mam dobry humor na cały dzień.A do jarmarków zapałałam wielką miłością Takiego klimatu w Polsce nigdy nie spotkałam. TŻ mi obiecał, że do świąt będziemy w każdy weekend jakiś jarmark odwiedzać. Mamy już zaliczone Worms, bo blisko i Bensheim, bo mają śliczną starówkę.
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
Zapytam w aptece
![]() Gdyby zgaga była wyznacznikiem włosów u mojego dziecka, to urodzi się z włosami jak Wodecki
|
#3501 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
😂😂😂😂😂 leżę rzućcie czymś na dziąsełka plizzzz, na ząbkowanie, ślina idzie jak wodospad, piącha ziatanie zjedzona niebawem 😶 Monia ja wiem, ze dziewczyny znajome w ciazy braky rennie, a tak to ja nie ogarniam, zgagi nie mialam, to tylko z polecenia znam 😊
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
![]() na ząbkowanie dentinox-gel na fejsbukowej grupie polecały mamuśki
|
#3503 |
|
in the dark of night
|
macie fezbukową grupę mamusiek? ❤️
dziękuję, kupię dziś 😁
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
słomka to mamy (rodzice) w Niemczech, można sie sporo ciekawych rzeczy dowiedzieć
---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- uratowałam sie przed zgagą w końcu...siemię lniane lekiem na całe zło
|
#3505 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
aaaa widzę juz OgorkaPazurka 😁 no to gratki 😊 oby zgaga nie wracala a maluch byl wlochaty 😄😄😄
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
chyba będę musiała sobie sprawić termos z tym glutem
|
#3507 |
|
Konto usunięte
|
Jak Wodecki heheheh no posiuram sie hihihihi. To mnie pewnie za krotko meczylo, bo moj Wodeckim nie byl
Nadzieja a probowalas ziolowa herbata popic. Moze i na ciazowa zgage pomoze, a przy okazji sie dowodnisz
|
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Hehehe, wy się śmiejecie a mi wcale śmieszno nie jest
Mam na stanie melise, dziurawiec i zielona z imbirem i cytryna... Mięte mi chłop wypił jak z jelitówką walczył.... To która wypróbować??
|
#3509 |
|
Konto usunięte
|
zielona jak i czarna itp herbaty dzialaja zakwaszajaco, to sobie tylko zgage podkarmisz. Dziurawiec to czasem nie jest niebezpieczny? Zwlaszcza w ciazy? Kurcze napewno po nim na slonce wychodzic nie mozna, bo ryzyko przebarwien, ale nie wiem czy czasem na ciaze zle podzialac nie moze. zabij nie pamietam co to z nim bylo, ale jak nie zapomne to zajrze bo mam ksiazke o ziolach.
Najlepiej melise. Meliska koi skolatane nerwy, ktore pewnie teraz masz a to zawsze ziolko, wiec dziala zasadowo. Moze troche ukoi ci te kwasy zoladkowe.edit: kurcze nie mam, mam o olejkach eterycznych, ta o ziolach to chyba w Pl sie ostala Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2014-12-02 o 20:04 |
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tez zauważyłam ze watek odżył ![]() Oj i ja uwielbiam jarmarki itp !!! moje mieszkanie juz jest całe ozdobkach, mam choinke i całe 60 m lampek ![]() ![]() aaa i info roku! jak wracalam z pracy to padał snieg ![]()
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

od wczorajszego wieczoru mnie męczy, teraz ledwo co oczy otworzyłam i ciągle dalszy