![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
My mamy to ikeowe co wszędzie jest, Z czasem siedzi i przegląda książeczki, układa babypuzzle albo bazgrze po kartkach - ma swoje biuro między naszymi biurkami
![]() mimo pierdyliarda prób nie mogę załadować zdjęć ![]() ![]() ![]()
#3482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie taki etap ...może po prostu przeczekać i tyle . u nas pod zlewem zawsze stoi taki taborecik ze schodkami z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30178879/ słuzy nam od J niemowlaka . co do krzesełek do siedzenia to tez od czasów małego J mamy serie "mamut " z ikei w pokoju starszaków - stół tak okrągły i krzesełka z oparciem . teraz już wszystkie moje dzieci siedzą przy stole i rysują ,itp. . fajna sprawa . My po basenie , spacerze .... i także u nas już zimno ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- ....temat od czapy ale padłam .... ![]() http://www.pudelek.pl/artykul/71349/...trzecia_piers/
![]() |
#3483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja też kupiłam z ikei stolik i 2 krzesełka ![]() właśnie spakowałam dzisiaj 5 duży karton. kilka już było a końca dalej nie widac. a jutro jedziemy!!!!!! aaaaaaaaaaaaa
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
dzięki. No to właśnie ten stołek ma moja siostra i na nim K się buja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
Laski help. cos zdupczyłam w telefonie, jechałam do pracy, spóźniona, coś mi wyskoczyło w telefonie, a że nerwowo trzymałam telefon i se pokasowalam multum. Książkę, wiadomości, zdjęcia. Kumpel pomógł mi odzyskać książkę i zdjęcia, ale nie dziala mi net. Pytanie coc zrobiłam i jak to naprawić?
U nas zimnisko, masakryczne zimnisko. Wyciagnęłam ciepłe kurtki, co by nie marznąć, ech.
#3486 | |||||
Wtajemniczenie
|
Czesc.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też kupiłam K teraz dwa pajace na 12-18m w lumpku bo z poprzednich wyrósł i te zakupione są na styk ![]() Cytat:
![]() U nas też postój z jedzeniem w szczegolnosci rano - skubnie trzy gryzy kanapki i tyle.... --------------- Dziś byłam na glukozie - nie było najgorzej choć się obawiałam. Samopoczucie lepsze ostatnio ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
|
nie spać!!!!!
#3488 |
Zadomowienie
|
Demeter- w pierwszej ciazy tez robilas glukoze? mialas jakies wskazania? czy jesli zrobilo sie w pierwszej to w drugiej tez trzeba?
ja zapomnialam zapytac gina.. choc mam jeszcze czas.. a pielegniarka nie wiedziala.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
w każdej trzeba koniecznie - mój gin mówił, że ich uczą, że gdyby mieli w ciąży zrobić jedno jedyne badanie to OGGT właśnie
#3490 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Despa - niestety nie pomoge .az tak się nie znam ... poszłabym chyba albo do mojego taty - on umie wszystko ![]() JolanT - ja w każdej ciąży musiałam robic test na glukozę . taki obowiązek jest . Demeter - ciesze się ze już poprawa nastroju ![]()
#3491 | |
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
![]() W ktorym jestes tygodniu? ![]() ------------ Wstaliśmy, śniadanko naszykowane, kawka się studzi. Gdzie jest Anika?? Ciekawe co u niej.. No a Byou to już w ogole zasługuje na ![]() ![]() Moderna, dalej u tesciowej? ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Dziewczyny może coś poradzicie - mam kilka ubranek białych po Kubciu, które pożółkły w niektorych miejscach. Chcę kupić coś na usuniecie tych zoltych plam ale nie mam pojęcia co jest dobre? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
no ja tez się zastanawiam gdzie reszta lasek
![]() ![]() Alliw? BYou ? Megi ? Agateczka? Villga? Bzinka? Anika? a Kwiatuszek to już w ogole o nas zapomniała .... ![]() no i Agnjeska.....
#3493 |
Zadomowienie
|
nie zapomniałam (; czytam ale nie piszę (:
#3494 |
Zakorzenienie
|
Cześć czołem
![]() Oczywiście nie ma moich cytatów bo mi komp coś fiksował ![]() No trudno... Dragusia Brawo za mieszkanie i urządzanie ![]() Kasia a czemu masz z Milusiem na reh chodzić? Tasiu współczuję choroby w domu , a dzieciaki słodziaki ![]() ![]() Pani super wieści ![]() Demeter fajnie że lepiej się czujesz, dzięki że pytasz co u nas ![]() JolanT a ty jak się czujesz? Nestelle jestem i ja ![]() U nas no cóż różnie bywa, ogólnie czekam aż mały się odważy ruszyć ![]() Z dobrych rzeczy młody lepiej je i gryzienie mu idzie coraz lepiej ale mleko jest nadal numer jeden jak u Nestelle nim nigdy nie pogardzi ![]() Nie pamiętam co jeszcze chciałam ale czytam was a piszę mało bo staram się poświęcić więcej czasu małemu no i Tż chcę podbudować nasze relacje zobaczymy co z tego wyjdzie. Sorry za żale i pamiętnik ale nie mam się komu pożalić. ![]() Aha czy wasze dzieci też robią taki bałagan ![]() ![]() Edytowane przez Agateczka* Czas edycji: 2014-09-24 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzisiaj mam stresa wielkiego czy nasze przedpotopowe auto zaliczy przegląd - jak nie to czeka nas pakowanie na 2 tyg do mojej atrapy samochodu - chyba wtedy ubierzemy się jak na biegun, a w rękach za oknami będę trzymać walizki..... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
nie polece na 100% bo to róznie z plamami .....
mi czasem tak bardzo trudne plamy po czekoladzie , czyms tłustym ,farbach i to plamy stare (ciuszki dzieci z przedszkola które dostałam do prania po długim czasie ) poschodziły z łatwoscia . a plam np. gdzie starszaki po deszczu zjechały na zjezdzalni po błocku trochę do teraz nie mogę się pozbyć choć używałam wszystkich możliwych na rynku odplamiaczy i prałam nawet w 60 stopniach ..... ale dla mnie na 1 miejscu jest to mydełko z rossa ![]() zawsze namydle plame i zostawiam na jakiś czas (godzinke ,dwie ) . a reszta tak jak odplamiacz ariel czy vainisch to często kwestia szczęścia - raz daje rade a raz du.pa ![]() i moim zdaniem ważne tez w jakim proszku się na co dzień pierze .... jak prałam w białym jeleniu to większość plam nawet po uzyciu mydełka nie schodziła jak piore w persilu to jest duuuzo lepiej .
#3497 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kasiorowo nam od końca rodzicielskiego systematycznie gorzej, ale nic z tym na razie nie zrobię, do wiosny nie mam kiedy pracować i już, teraz jeszcze leci kasa bo jestem na urlopie, potem będziemy ciągnąć z pensji TŻta, trza będzie mocno zacisnąć pasa, żeby nie przejeść oszczędności, ale mam nadzieję, że jakoś damy radę sypialni z prawdziwego zdarzenia nie mamy nadal, bo ciągle nie mamy projektu zabudowy, ani czasu i kasy na realizację, ale jak zdam egzamin na wiosnę i pójdę do pracy to będzie to priorytet (zaraz po wymianie auta hihi) co do rozmawiania to zdarza nam się przed zaśnięciem, czekam niemal w drzwiach aż TŻ wraca, rzucam mu Zosiora w ramiona i idę się uczyć; nie pogadamy za dużo bo u niego działa efekt lalki - nie umie nie spać na leżąco ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
ja nasze rzeczy piorę w persilu, faktycznie większość plam się spiera; zosiowe w jelpie - czasem coś naszego delikatnego dorzucę - też się spiera
![]() |
#3498 | ||
Zakorzenienie
|
no waśnie Wiem !
dużo Dziewczyn podczytuje ale słowa zero ![]() jak tam ? jak córa ? Cytat:
![]() pisz co jakiś czas chociaż . ![]() ![]() ![]() a z tym bałaganem ...to u nas podobnie . syf totalny czasem .... R wywala zabawki z koszów ,z pułek ...i idzie do następnego pomieszczenia to samo robic .... w łazience papier toalet .rozwija ,reczniki zrzuca..... ![]() Cytat:
trzymam kciuki za przegląd !
![]() |
#3499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj, przydadzą się.... nie mam pomysłu jak podejść do pakowania zabawek Z i ile ich zabierać..... o ile siebie jestem w stanie spakować w kwadrans to Zosior będzie ogromnym wyzwaniem......
![]() |
#3500 |
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny za odp. czyli jednak czeka mnie znowu.. za pierwszym razem nawet smakowalo ale po chwili juz musialam lezec bo myslalam ze zjade w poczekalni.. a tam jak to w poczekalni- perfumeria, nudy I brak swiezego powietrza..
demeter- jestem w 10tc agateczka- dziekuje ogolnie znosnie sie czuje.. gdyby nie zgaga I troche mdlosci.. ale musze to przetrwac ![]() demeter- wlasnie tak jak scarlet pisze sprobuj pr do pieczenia albo sode oczyszcz. ja wczoraj dosypalam do firanek I sa biale fajne a tez juz byly poszarzale.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kocham poczekalnie, i jeszcze te komentarze, że ciąża to nie choroba - kiedyś jak czekałam już drugą godzinę w kolejce do laboratorium i zerzygałam się do woreczka bo już nie dotarłabym do toalety to zostałam wpuszczona natychmiast ![]()
![]() |
#3502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mydelko to mam, ale zawsze namaczałam na pol godzinki, moze sprobuje dluzej. No i wyprobuje proszek do pieczenia. Co do glukozy to teraz robiłam w innej miejscowosci i tu w domu wypilam i pojechałam na pobranie po godzinie. Ostatnio czekałam 2h w przychodni i bylo gorzej rzeczywiscie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zabawki spakowałabym po prostu te najważniejsze ,najbardziej aktualne .... u nas pierwsze miejsce to nadal to brum-brumy i ukochany tramwaj ![]() Cytat:
![]() ![]() ja nie wymiotowałam . w ogole w ciąży nie miałam mdłości itp. .ale ciesze się ze takie badania już za mną . nic przyjemnego . zwłaszcza ze w poczekalni musiałam patrzeć (czuc ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Dragusia- już w drodze ? jak tam?
![]() |
#3504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przy Was to chyba nie wiem co to ciaza . ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- ..... moi rodzice postanowli sobie wziasc za cel - uzdrowienie mnie .... nie to zebym chora była choć kataru od prawie 3 tyg.nie mogę się pozbyć tak ze az krew mi leci ... i kaszel jak gruzilk czasem ... odstawiłam R od cyca 1 września i myślałam ze choć troszkę przytyje . a ja schudłam ![]() do tego czytam przez pół nocy ... i tak mam rodziców co drugi dzień ... teraz dodatkowo mama przyjechała z zupą ,z sałatką i z buteleczką jakiegoś specyfika - jakiś koncentratów z owoców i warzyw niby takie magiczne co to 150 ml kosztuje ponad stówe ![]()
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten koncentrat to do czego służy??? picia? mycia? zakraplania do nosa? ![]()
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
Wow Nestelka ale masz super mamę! Czyli jak trzeba to są
![]() Mi K. Robi bałagan ale powoli oduczam. Jak rozwali książeczki to później ma je poukladac, kable schować do szuflady itp ile zrozumie tyle zrobi ale nie zawsze mam cierpliwość ![]() Właśnie jest ubezpieczyciel u rodziców i pyta K. jak ma na imie a mama że nie mówi bo ma 1, 5 roku-szok. Zaraz że chory bo kaszle-mama eee nie poprostu dziadek kaszle a on go przedrzeznia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Despa u mnie pogoda jak u Ciebie i jak dzieci maja nie chorować skoro pogoda co godzinę się zmienia. Szlam z Kamilem 15 minut- wyszedł w kurtce zaczęło wiać ubralam czapkę, zaraz chusteczkę na szyję, zaraz kamizelkę zamiast kurtki bo słońce przyswiecilo, koło rodziców zdjęłam mu czapkę bo cieplo. Super... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() do mycia podłog ![]() ![]() nie tak serio to wartości odżywczych mi na pewno nie brakuje ponieważ moja dieta jest bardzo zbilansowana . i nigdy kiedy miałam robioną morfo to niczego nie brakowało (czasem miała az za ) Koncentrat ten jest niby zalecany przez jakiegoś speca antropologa - reha -biologa -prodziekana ![]() ![]() ![]() ![]() eeee tam ..mam pic 1 łyzeczke dziennie ...zaszkodzić nie zaszkodzi .a przynajmniej odwiezdzają mnie częściej rodzice ![]()
![]() |
#3510 | |
Zakorzenienie
|
no nareszcie jesteś!
![]() i jak u Ciebie ? ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.