Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-23, 11:07   #3481
scarlett26
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

My mamy to ikeowe co wszędzie jest, Z czasem siedzi i przegląda książeczki, układa babypuzzle albo bazgrze po kartkach - ma swoje biuro między naszymi biurkami

mimo pierdyliarda prób nie mogę załadować zdjęć

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 12:32   #3482
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
aaaa podchodzę do talerza-wszystko zjedzone! bije brawo i patrzę... jajecznicy nie ma ale cały chleb wgnieciony w dziurkę przy krzesełku wrr

pewnie taki etap ...może po prostu przeczekać i tyle .
u nas pod zlewem zawsze stoi taki taborecik ze schodkami z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30178879/
słuzy nam od J niemowlaka .

co do krzesełek do siedzenia to tez od czasów małego J mamy serie "mamut " z ikei w pokoju starszaków - stół tak okrągły i krzesełka z oparciem . teraz już wszystkie moje dzieci siedzą przy stole i rysują ,itp. .
fajna sprawa .

My po basenie , spacerze .... i także u nas już zimno

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

....temat od czapy ale padłam ....
http://www.pudelek.pl/artykul/71349/...trzecia_piers/
Stary 2014-09-23, 12:51   #3483
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
co do krzesełek do siedzenia to tez od czasów małego J mamy serie "mamut " z ikei w pokoju starszaków - stół tak okrągły i krzesełka z oparciem . teraz już wszystkie moje dzieci siedzą przy stole i rysują ,itp. .
fajna sprawa .

....temat od czapy ale padłam ....

ja też kupiłam z ikei stolik i 2 krzesełka

właśnie spakowałam dzisiaj 5 duży karton. kilka już było a końca dalej nie widac. a jutro jedziemy!!!!!! aaaaaaaaaaaaa

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 15:31   #3484
Luna0
Zakorzenienie

dzięki. No to właśnie ten stołek ma moja siostra i na nim K się buja chyba mu kupie ten drugi bez oparcia http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70267562/ puki co, tzn kiedyś bo u mnie nie ma ikei tylko ktoś musi jechać do Krakowa

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 20:58   #3485
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Laski help. cos zdupczyłam w telefonie, jechałam do pracy, spóźniona, coś mi wyskoczyło w telefonie, a że nerwowo trzymałam telefon i se pokasowalam multum. Książkę, wiadomości, zdjęcia. Kumpel pomógł mi odzyskać książkę i zdjęcia, ale nie dziala mi net. Pytanie coc zrobiłam i jak to naprawić?

U nas zimnisko, masakryczne zimnisko. Wyciagnęłam ciepłe kurtki, co by nie marznąć, ech.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 22:39   #3486
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Czesc.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a
no to już wiadomo, że z pisma wynika, że pappa OK (). lekarz zinterpretuje w środę.
Super!

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
No wiec po dlugich 4h czekania na IP - diagnoza "zapalenie pluc" no powiedzial mi pneumonia a to to z czego slyszy swit na lewym plucu - L4 do piatku plus antybiotyk - w pon do rodzinnego na kontole :-/.
Oj to zdrowia

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
TZ wrocil od lekarza z cudownymi wiesciami - ma zapalenie oskrzeli I tak dobrze, bo lekarz podejrzewal zapalenie pluc i wyslal Go na rtg, ale nic nie wykazalo. L4 do konca tyg i 2 antybiotyki.... Mam nadzieje, ze jesli mial nas pozarazac, to juz bysmy byli chorzy, czy nie..?
Krzys spal cale 40 minut w dzien (zwykle con 2 godz), obudzil sie z placzem. Wieczorem wczesniej zasnal, ale noc moze byc ciezka... Ania nie najgorzej
Mi z nosa po prostu leci jak z kranu, nie nadazam z chusteczkami. Ale nic poza katarem.

Aha, a po kapieli naszykowalam TZ-owi pajaca dla Krzysia jako pizamke, zeby bylo Mu cieplej w nocy (zwykle spi spodenki plus koszulka, pajaca nie nosil od daaaaawna); znalazlam jakis najwiekszy i co? Ledwo sie dopial Chyba czekaja mnie zakupy
Wspolczuje, jak wszyscy chorują. Zdrówka dla Was
Ja też kupiłam K teraz dwa pajace na 12-18m w lumpku bo z poprzednich wyrósł i te zakupione są na styk

Cytat:
[/COLOR]aaaa podchodzę do talerza-wszystko zjedzone! bije brawo i patrzę... jajecznicy nie ma ale cały chleb wgnieciony w dziurkę przy krzesełku wrr
kombinator
U nas też postój z jedzeniem w szczegolnosci rano - skubnie trzy gryzy kanapki i tyle....

---------------
Dziś byłam na glukozie - nie było najgorzej choć się obawiałam. Samopoczucie lepsze ostatnio

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
[/COLOR]....temat od czapy ale padłam ....
Czytałam dziś i nie moge uwierzyć co się dzieje na tym świecie
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 06:22   #3487
Dragusia88
Zakorzenienie

nie spać!!!!!

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 07:41   #3488
jolanT
Zadomowienie

Demeter- w pierwszej ciazy tez robilas glukoze? mialas jakies wskazania? czy jesli zrobilo sie w pierwszej to w drugiej tez trzeba?
ja zapomnialam zapytac gina.. choc mam jeszcze czas.. a pielegniarka nie wiedziala..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 07:58   #3489
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Demeter- w pierwszej ciazy tez robilas glukoze? mialas jakies wskazania? czy jesli zrobilo sie w pierwszej to w drugiej tez trzeba?
ja zapomnialam zapytac gina.. choc mam jeszcze czas.. a pielegniarka nie wiedziala..
w każdej trzeba koniecznie - mój gin mówił, że ich uczą, że gdyby mieli w ciąży zrobić jedno jedyne badanie to OGGT właśnie

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-09-24, 08:30   #3490
nestelle
Zakorzenienie

czesc

Despa - niestety nie pomoge .az tak się nie znam ... poszłabym chyba albo do mojego taty - on umie wszystko albo do jakiegoś punktu z danej firmy tel. (orange)

JolanT - ja w każdej ciąży musiałam robic test na glukozę . taki obowiązek jest .

Demeter - ciesze się ze już poprawa nastroju
Stary 2014-09-24, 09:50   #3491
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej

Cytat:
Tak jak dziewczyny piszą, zawsze trzeba
W ktorym jestes tygodniu?

Cytat:
Demeter - ciesze się ze już poprawa nastroju

------------
Wstaliśmy, śniadanko naszykowane, kawka się studzi.

Gdzie jest Anika?? Ciekawe co u niej..
No a Byou to już w ogole zasługuje na tak nas porzucić
Moderna, dalej u tesciowej?

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Dziewczyny może coś poradzicie - mam kilka ubranek białych po Kubciu, które pożółkły w niektorych miejscach. Chcę kupić coś na usuniecie tych zoltych plam ale nie mam pojęcia co jest dobre?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 09:53   #3492
nestelle
Zakorzenienie

no ja tez się zastanawiam gdzie reszta lasek ?
Alliw?
BYou ?
Megi ?
Agateczka?
Villga?
Bzinka?
Anika?
a Kwiatuszek to już w ogole o nas zapomniała ....
no i Agnjeska.....
Stary 2014-09-24, 09:55   #3493
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Alliw?
BYou ?
Megi ?
Agateczka?
Villga?
Bzinka?
Anika?
no i Agnjeska.....
nie zapomniałam (; czytam ale nie piszę (:

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:00   #3494
Agateczka*
Zakorzenienie

Cześć czołem

Oczywiście nie ma moich cytatów bo mi komp coś fiksował
No trudno...
Dragusia Brawo za mieszkanie i urządzanie
Kasia a czemu masz z Milusiem na reh chodzić?
Tasiu współczuję choroby w domu , a dzieciaki słodziaki szczególnie Anusia
Pani super wieści
Demeter fajnie że lepiej się czujesz, dzięki że pytasz co u nas
JolanT a ty jak się czujesz?
Nestelle jestem i ja

U nas no cóż różnie bywa, ogólnie czekam aż mały się odważy ruszyć bo już mnie to czekanie i te wszystkie pseudo rehabilitacje wykańczają, choć ostatnio zostaliśmy tylko w ośrodku a tam nie ma po co jeździć bo NIC nie robią pożytecznego. W ogóle przytłacza mnie to wszystko bo jestem z tym sama o wszystkim ja myślę, z Tż też kiepsko mało się widujemy mało rozmawiamy ogólnie masakra nie chcę tak żyć a on mnie nie rozumie. On chodzi do pracy i jeszcze teraz na prawo jazdy kat. C do tego robimy sobie sypialnię i wszystko robi sam ale z czasem jest gorzej i nie wiem kiedy to skończymy. No i sytuacja finansowa nam podupadła także wszystko do du..
Z dobrych rzeczy młody lepiej je i gryzienie mu idzie coraz lepiej ale mleko jest nadal numer jeden jak u Nestelle nim nigdy nie pogardzi
Nie pamiętam co jeszcze chciałam ale czytam was a piszę mało bo staram się poświęcić więcej czasu małemu no i Tż chcę podbudować nasze relacje zobaczymy co z tego wyjdzie.
Sorry za żale i pamiętnik ale nie mam się komu pożalić.

Aha czy wasze dzieci też robią taki bałagan no gdzie nie wlezie to normalnie szok a zabawki fruwają po całym pokoju i nie tylko

Edytowane przez Agateczka*
Czas edycji: 2014-09-24 o 10:01
Agateczka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:02   #3495
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Hej

Tak jak dziewczyny piszą, zawsze trzeba
W ktorym jestes tygodniu?

------------
Wstaliśmy, śniadanko naszykowane, kawka się studzi.

Gdzie jest Anika?? Ciekawe co u niej..
No a Byou to już w ogole zasługuje na tak nas porzucić
Moderna, dalej u tesciowej?

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Dziewczyny może coś poradzicie - mam kilka ubranek białych po Kubciu, które pożółkły w niektorych miejscach. Chcę kupić coś na usuniecie tych zoltych plam ale nie mam pojęcia co jest dobre?
proszek do pieczenia dodany do proszku do prania, jeśli nie wyjdzie do końca do kolejnego prania do płukania możesz wlać octu - ja generalnie przerzucam się na tanie rzeczy i ograniczam wszystkie płyny, spraye, mleczka i sreczka do wszystkiego i do niczego

Cytat:
Alliw?
BYou ?
Megi ?
Agateczka?
Villga?
Bzinka?
Anika?
no i Agnjeska.....
w ogóle się tu wyluuuuudnia, kuuuurcze, jeśli te szkolenia będą tak straszne jak te prezentacje co je czytam to będę chyba siedziała na wizażu (tylko nie wiem jak test na koniec zaliczę)

dzisiaj mam stresa wielkiego czy nasze przedpotopowe auto zaliczy przegląd - jak nie to czeka nas pakowanie na 2 tyg do mojej atrapy samochodu - chyba wtedy ubierzemy się jak na biegun, a w rękach za oknami będę trzymać walizki..... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-09-24, 10:07   #3496
nestelle
Zakorzenienie

nie polece na 100% bo to róznie z plamami .....
mi czasem tak bardzo trudne plamy po czekoladzie , czyms tłustym ,farbach i to plamy stare (ciuszki dzieci z przedszkola które dostałam do prania po długim czasie ) poschodziły z łatwoscia . a plam np. gdzie starszaki po deszczu zjechały na zjezdzalni po błocku trochę do teraz nie mogę się pozbyć choć używałam wszystkich możliwych na rynku odplamiaczy i prałam nawet w 60 stopniach .....
ale dla mnie na 1 miejscu jest to mydełko z rossa

zawsze namydle plame i zostawiam na jakiś czas (godzinke ,dwie ) .
a reszta tak jak odplamiacz ariel czy vainisch to często kwestia szczęścia - raz daje rade a raz du.pa
i moim zdaniem ważne tez w jakim proszku się na co dzień pierze .... jak prałam w białym jeleniu to większość plam nawet po uzyciu mydełka nie schodziła jak piore w persilu to jest duuuzo lepiej .
Stary 2014-09-24, 10:15   #3497
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Aha czy wasze dzieci też robią taki bałagan no gdzie nie wlezie to normalnie szok a zabawki fruwają po całym pokoju i nie tylko
taaaaa, ścieżka Zosiora, to ścieżka tornada, teraz jak od paru dni nie sprzątam tylko siedzę i się uczę (albo klikam na wizażu ) to w ogóle można brodzić w rzeczach

kasiorowo nam od końca rodzicielskiego systematycznie gorzej, ale nic z tym na razie nie zrobię, do wiosny nie mam kiedy pracować i już, teraz jeszcze leci kasa bo jestem na urlopie, potem będziemy ciągnąć z pensji TŻta, trza będzie mocno zacisnąć pasa, żeby nie przejeść oszczędności, ale mam nadzieję, że jakoś damy radę

sypialni z prawdziwego zdarzenia nie mamy nadal, bo ciągle nie mamy projektu zabudowy, ani czasu i kasy na realizację, ale jak zdam egzamin na wiosnę i pójdę do pracy to będzie to priorytet (zaraz po wymianie auta hihi)

co do rozmawiania to zdarza nam się przed zaśnięciem, czekam niemal w drzwiach aż TŻ wraca, rzucam mu Zosiora w ramiona i idę się uczyć; nie pogadamy za dużo bo u niego działa efekt lalki - nie umie nie spać na leżąco

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
nie polece na 100% bo to róznie z plamami .....
mi czasem tak bardzo trudne plamy po czekoladzie , czyms tłustym ,farbach i to plamy stare (ciuszki dzieci z przedszkola które dostałam do prania po długim czasie ) poschodziły z łatwoscia . a plam np. gdzie starszaki po deszczu zjechały na zjezdzalni po błocku trochę do teraz nie mogę się pozbyć choć używałam wszystkich możliwych na rynku odplamiaczy i prałam nawet w 60 stopniach .....
ale dla mnie na 1 miejscu jest to mydełko z rossa

zawsze namydle plame i zostawiam na jakiś czas (godzinke ,dwie ) .
a reszta tak jak odplamiacz ariel czy vainisch to często kwestia szczęścia - raz daje rade a raz du.pa
i moim zdaniem ważne tez w jakim proszku się na co dzień pierze .... jak prałam w białym jeleniu to większość plam nawet po uzyciu mydełka nie schodziła jak piore w persilu to jest duuuzo lepiej .
też to nabyłam dawno temu, dobrze długopis np. usuwa

ja nasze rzeczy piorę w persilu, faktycznie większość plam się spiera; zosiowe w jelpie - czasem coś naszego delikatnego dorzucę - też się spiera

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-09-24, 10:17   #3498
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
nie zapomniałam (; czytam ale nie piszę (:
no waśnie Wiem !
dużo Dziewczyn podczytuje ale słowa zero a tu tęskno do WAS!
jak tam ? jak córa ?
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

U nas no cóż różnie bywa, ogólnie czekam aż mały się odważy ruszyć bo już mnie to czekanie i te wszystkie pseudo rehabilitacje wykańczają, choć ostatnio zostaliśmy tylko w ośrodku a tam nie ma po co jeździć bo NIC nie robią pożytecznego. W ogóle przytłacza mnie to wszystko bo jestem z tym sama o wszystkim ja myślę, z Tż też kiepsko mało się widujemy mało rozmawiamy ogólnie masakra nie chcę tak żyć a on mnie nie rozumie. On chodzi do pracy i jeszcze teraz na prawo jazdy kat. C do tego robimy sobie sypialnię i wszystko robi sam ale z czasem jest gorzej i nie wiem kiedy to skończymy. No i sytuacja finansowa nam podupadła także wszystko do du..
Z dobrych rzeczy młody lepiej je i gryzienie mu idzie coraz lepiej ale mleko jest nadal numer jeden jak u Nestelle nim nigdy nie pogardzi
Nie pamiętam co jeszcze chciałam ale czytam was a piszę mało bo staram się poświęcić więcej czasu małemu no i Tż chcę podbudować nasze relacje zobaczymy co z tego wyjdzie.
Sorry za żale i pamiętnik ale nie mam się komu pożalić.
to trzymam kciuki mocno za chodzenie B , i za poprawe u Was w związku . ciężko czasami z facetami ....cos o tym wiem zwłaszcza ostatnio .
pisz co jakiś czas chociaż .

a z tym bałaganem ...to u nas podobnie . syf totalny czasem .... R wywala zabawki z koszów ,z pułek ...i idzie do następnego pomieszczenia to samo robic .... w łazience papier toalet .rozwija ,reczniki zrzuca..... i leci do salonu .....

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
proszek do pieczenia dodany do proszku do prania, jeśli nie wyjdzie do końca do kolejnego prania do płukania możesz wlać octu - ja generalnie przerzucam się na tanie rzeczy i ograniczam wszystkie płyny, spraye, mleczka i sreczka do wszystkiego i do niczego
o to i ja sobie zapisze i wypróbuje .

trzymam kciuki za przegląd !
Stary 2014-09-24, 10:30   #3499
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

a z tym bałaganem ...to u nas podobnie . syf totalny czasem .... R wywala zabawki z koszów ,z pułek ...i idzie do następnego pomieszczenia to samo robic .... w łazience papier toalet .rozwija ,reczniki zrzuca..... i leci do salonu .....

o to i ja sobie zapisze i wypróbuje .

trzymam kciuki za przegląd !
kiedy faza na to przechodzi???? jest nadzieja jakaś na horyzoncie????

trzymaj, przydadzą się....

nie mam pomysłu jak podejść do pakowania zabawek Z i ile ich zabierać..... o ile siebie jestem w stanie spakować w kwadrans to Zosior będzie ogromnym wyzwaniem......

- 45/2019 (9833 strony)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 10:47   #3500
jolanT
Zadomowienie

dzieki dziewczyny za odp. czyli jednak czeka mnie znowu.. za pierwszym razem nawet smakowalo ale po chwili juz musialam lezec bo myslalam ze zjade w poczekalni.. a tam jak to w poczekalni- perfumeria, nudy I brak swiezego powietrza..

demeter- jestem w 10tc

agateczka- dziekuje ogolnie znosnie sie czuje.. gdyby nie zgaga I troche mdlosci.. ale musze to przetrwac

demeter- wlasnie tak jak scarlet pisze sprobuj pr do pieczenia albo sode oczyszcz. ja wczoraj dosypalam do firanek I sa biale fajne a tez juz byly poszarzale..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:57   #3501
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczyny za odp. czyli jednak czeka mnie znowu.. za pierwszym razem nawet smakowalo ale po chwili juz musialam lezec bo myslalam ze zjade w poczekalni.. a tam jak to w poczekalni- perfumeria, nudy I brak swiezego powietrza..

demeter- jestem w 10tc

agateczka- dziekuje ogolnie znosnie sie czuje.. gdyby nie zgaga I troche mdlosci.. ale musze to przetrwac

demeter- wlasnie tak jak scarlet pisze sprobuj pr do pieczenia albo sode oczyszcz. ja wczoraj dosypalam do firanek I sa biale fajne a tez juz byly poszarzale..

kocham poczekalnie, i jeszcze te komentarze, że ciąża to nie choroba - kiedyś jak czekałam już drugą godzinę w kolejce do laboratorium i zerzygałam się do woreczka bo już nie dotarłabym do toalety to zostałam wpuszczona natychmiast gazetę/książkę sobie weź

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-09-24, 11:01   #3502
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:

Scarlet, Nestelle, Jola dzięki.
Mydelko to mam, ale zawsze namaczałam na pol godzinki, moze sprobuje dluzej. No i wyprobuje proszek do pieczenia.

Co do glukozy to teraz robiłam w innej miejscowosci i tu w domu wypilam i pojechałam na pobranie po godzinie. Ostatnio czekałam 2h w przychodni i bylo gorzej rzeczywiscie...
Stary 2014-09-24, 11:45   #3503
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
kiedy faza na to przechodzi???? jest nadzieja jakaś na horyzoncie????
ja już nie pamiętam kiedy .... ale pewne jest ,ze jeśli za każdym razem pokazemy dzieciowi ze trzeba sprzatac po sobie i nie będziemy wyreczac(no wiadomo ze teraz same nie posprzataja choć dziś R umył mi stół jadalny mopem ) tylko razem to w koncu malec załapie ....

A zabawki spakowałabym po prostu te najważniejsze ,najbardziej aktualne .... u nas pierwsze miejsce to nadal to brum-brumy i ukochany tramwaj
Cytat:
kocham poczekalnie, i jeszcze te komentarze, że ciąża to nie choroba - kiedyś jak czekałam już drugą godzinę w kolejce do laboratorium i zerzygałam się do woreczka bo już nie dotarłabym do toalety to zostałam wpuszczona natychmiast gazetę/książkę sobie weź

ja nie wymiotowałam . w ogole w ciąży nie miałam mdłości itp. .ale ciesze się ze takie badania już za mną . nic przyjemnego . zwłaszcza ze w poczekalni musiałam patrzeć (czuc ) jak inne wymiotują .....

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
taaaaa, ścieżka Zosiora, to ścieżka tornada

lalki - nie umie nie spać na leżąco

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Dragusia- już w drodze ? jak tam?
Stary 2014-09-24, 11:51   #3504
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
ja już nie pamiętam kiedy .... ale pewne jest ,ze jeśli za każdym razem pokazemy dzieciowi ze trzeba sprzatac po sobie i nie będziemy wyreczac(no wiadomo ze teraz same nie posprzataja choć dziś R umył mi stół jadalny mopem ) tylko razem to w koncu malec załapie ....

A zabawki spakowałabym po prostu te najważniejsze ,najbardziej aktualne .... u nas pierwsze miejsce to nadal to brum-brumy i ukochany tramwaj

ja nie wymiotowałam . w ogole w ciąży nie miałam mdłości itp. .ale ciesze się ze takie badania już za mną . nic przyjemnego . zwłaszcza ze w poczekalni musiałam patrzeć (czuc ) jak inne wymiotują .....

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Dragusia- już w drodze ? jak tam?
na 9 rano po prysznicu miałam się stawić na cesarskie cięcie - spóźniłam się, bo rzygałam tak, że nie mogłam wyjść z domu

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-09-24, 11:58   #3505
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
na 9 rano po prysznicu miałam się stawić na cesarskie cięcie - spóźniłam się, bo rzygałam tak, że nie mogłam wyjść z domu
o matko

ja przy Was to chyba nie wiem co to ciaza .

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

..... moi rodzice postanowli sobie wziasc za cel - uzdrowienie mnie ....
nie to zebym chora była choć kataru od prawie 3 tyg.nie mogę się pozbyć tak ze az krew mi leci ... i kaszel jak gruzilk czasem ...
odstawiłam R od cyca 1 września i myślałam ze choć troszkę przytyje . a ja schudłam 52 kg teraz mam . jem dużo , choć ostatnio czasami pomijam posiłki bo tz mnie tak wkurza ze jesc nawet nie mogę ...
do tego czytam przez pół nocy ...
i tak mam rodziców co drugi dzień ... teraz dodatkowo mama przyjechała z zupą ,z sałatką i z buteleczką jakiegoś specyfika - jakiś koncentratów z owoców i warzyw niby takie magiczne co to 150 ml kosztuje ponad stówe
Stary 2014-09-24, 12:14   #3506
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
o matko

ja przy Was to chyba nie wiem co to ciaza .

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

..... moi rodzice postanowli sobie wziasc za cel - uzdrowienie mnie ....
nie to zebym chora była choć kataru od prawie 3 tyg.nie mogę się pozbyć tak ze az krew mi leci ... i kaszel jak gruzilk czasem ...
odstawiłam R od cyca 1 września i myślałam ze choć troszkę przytyje . a ja schudłam 52 kg teraz mam . jem dużo , choć ostatnio czasami pomijam posiłki bo tz mnie tak wkurza ze jesc nawet nie mogę ...
do tego czytam przez pół nocy ...
i tak mam rodziców co drugi dzień ... teraz dodatkowo mama przyjechała z zupą ,z sałatką i z buteleczką jakiegoś specyfika - jakiś koncentratów z owoców i warzyw niby takie magiczne co to 150 ml kosztuje ponad stówe
oooo matko, ja=2xty

a ten koncentrat to do czego służy??? picia? mycia? zakraplania do nosa? komu jak komu, ale Tobie w diecie warzyw i owoców raczej nie brakuje (btw witaminy można przedawkować, a objawy czasem są do d)

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-09-24, 12:20   #3507
Luna0
Zakorzenienie

Wow Nestelka ale masz super mamę! Czyli jak trzeba to są

Mi K. Robi bałagan ale powoli oduczam. Jak rozwali książeczki to później ma je poukladac, kable schować do szuflady itp ile zrozumie tyle zrobi ale nie zawsze mam cierpliwość

Właśnie jest ubezpieczyciel u rodziców i pyta K. jak ma na imie a mama że nie mówi bo ma 1, 5 roku-szok. Zaraz że chory bo kaszle-mama eee nie poprostu dziadek kaszle a on go przedrzeznia i nagle huk, on w strachu-a tata mówi eee tylko wagę wyciąga bo bedzie się ważył wesoło jest he

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Despa u mnie pogoda jak u Ciebie i jak dzieci maja nie chorować skoro pogoda co godzinę się zmienia. Szlam z Kamilem 15 minut- wyszedł w kurtce zaczęło wiać ubralam czapkę, zaraz chusteczkę na szyję, zaraz kamizelkę zamiast kurtki bo słońce przyswiecilo, koło rodziców zdjęłam mu czapkę bo cieplo. Super...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:25   #3508
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
a ten koncentrat to do czego służy??? picia? mycia? zakraplania do nosa?

do mycia podłog

nie tak serio to wartości odżywczych mi na pewno nie brakuje ponieważ moja dieta jest bardzo zbilansowana . i nigdy kiedy miałam robioną morfo to niczego nie brakowało (czasem miała az za )
Koncentrat ten jest niby zalecany przez jakiegoś speca antropologa - reha -biologa -prodziekana - sa w nim 21 koncentratów z owocow i warzyw - dla osób które chcą być zdrowe i być w formie ( a kto nie chce )dające odporność ,wzmacniają i ... polepszają przemianę materii( o tym już mamusia pewnie nie doczytała a mi to jak najbardziej teraz potrzebne znikne .)

eeee tam ..mam pic 1 łyzeczke dziennie ...zaszkodzić nie zaszkodzi .a przynajmniej odwiezdzają mnie częściej rodzice
Stary 2014-09-24, 12:37   #3509
BYou
MBZ♥

Wraca córa marnotrawna
Przyjmiecie?

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2014-09-24 o 12:55
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:48   #3510
nestelle
Zakorzenienie

no nareszcie jesteś!
i jak u Ciebie ?

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Właśnie jest ubezpieczyciel u rodziców i pyta K. jak ma na imie a mama że nie mówi bo ma 1, 5 roku-szok. Zaraz że chory bo kaszle-mama eee nie poprostu dziadek kaszle a on go przedrzeznia i nagle huk, on w strachu-a tata mówi eee tylko wagę wyciąga bo bedzie się ważył wesoło jest he

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości