|  2014-12-28, 16:20 | #3481 | 
| ... choć nie Westwood Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: Polska B 
				 | 

Dot.: Koty - część X

Wczoraj rano nad ranem obudzil mnie dźwięk tluczonego szkla- ktoras z panien zbila wazon. Nie moglam zasnac, weszlam na wizaz, a tu watek o kovim niszczeniu   Ostatnio poszła ramka na zdjęcia. I zegarek  takie życie z kociakami... W poprzednim mieszkaniu Lady czepiała sie tapety... lubi biegac odbijając sie od scian i niestety tapeta na tym ucierpiała. Zrobila w niej dziury, a potem lapala zebami za odstajace kawalki. W tym mieszkaniu mamy tylko mały fragment tapety  ale koty czepiają sie kanapy. Maja drapaki z których korzystają non stop, ale kanape tez fajnie podrapac  ale liczylam sie z tym, kupilam tansza, za dwa lata zmienie :d Gorzej z wyspą. .. mam na srodku aneksu wyspe z lakierowana plyta mdf. Lady bawiac sue wywalila suszarke na pranie, , ktora porysowala mi front wyspy  to jedyna kocia strata, której nie mogę odzalowac  ale coz kot winny... 
				__________________  Dopóki nie skorzystałem z Internetu,  nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem | 
|     | 
|  2014-12-28, 17:13 | #3482 | 
| Zakorzenienie | 

Przeanalizuję, dzięki. Szczególnie tą Porta 21 muszę obczaić, bo TOTW mieli kiedyś i w ząbki kłuła    
				__________________  Tylko cukier w KOTKACH nie tuczy  | 
|     | 
|  2014-12-28, 22:01 | #3483 | |||||
| Nie depcze krokusów Zarejestrowany: 2004-08 
				 | 

Jest bardziej koratowa niż ruska... Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
 Jak się ma kotka teściów? Cytat: 
 Cytat: 
  I to jest ten niejadek? 
				__________________ - Rób swoje, wiedźminie. Resztą się nie turbuj. Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. | |||||
|     | 
|  2014-12-28, 22:13 | #3484 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: zaczarowana kraina 
				 | 

Cytat: 
 A no tak bywa. Zawsze coś pójdzie nawet jak się uważa za kota. U mnie mimo drapaka wersalka do wymiany. Tapety nie mamy , ale jak biegają i odbijają się od ściany to poodpadaly listwy wykończeniowe przy podłodze. Toster za drugim razem jak zdezyl się z podłoga musiał iść do kosza. Moja sukienka ślubna cała pozaciagana jest  dluuuugo by wymieniać.... Przepraszam za brak polskich liter pisze z telefonu. 
				__________________   | |
|     | 
|  2014-12-28, 22:14 | #3485 | 
				 | 

Ja juz nie wiem. Nie znam sie   ma długie nogi i dluuugi, zwezany ku końcowi ogon. Niby jak ruskie, ale pyszczek ma siakis taki europejski. Niewazne, cudna jest  nie wiem czemu ktos chciał się jej pozbyc w tak mlodym wieku  bardzo jestem ciekawa jej historii,  przed znalezieniem... Dzis tabletka ostatnia, prsez csly okres raz szlo dobrze, raz tragedia, wyrywanie sie, wycie  no i dzis kulminacja tragedii - tz probowal tabletke wlozyc, ja trzymałam i wylam razem z kotami. Nigdy więcej. 
				__________________  Dopóki nie skorzystałem z Internetu,  nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2014-12-28 o 22:21 | 
|     | 
|  2014-12-28, 22:16 | #3486 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-04 
				 | 

Święta i po świętach. U nas ok, poza tym, że Misia stanowczo omówiła spożywania karmy renal, jakiejkolwiek. Próbowałam mieszać z normalną, pomogło na kilka posiłków, ale kolejny raz już się nie dała nabrać. Kupiłam "fast-fooda" Gourmeta i Shebę do mieszania i co? I nic, tutaj to nawet samego nie chce tknąć  Zrobiłam dzień przerwy, gdzie dawałam "jej" karmę i apetyt wrócił aż za dwóch (musiała sobie odbić dni niedojadania, gdy pańcia dawała paskudztwa  ). Dzisiaj zjadła royala wymieszanego z pasztecikiem z applawsa i samego troveta renal oraz trochę suchego renal. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, bo jakby była konieczność stałego podawania, to ja nie wiem co będzie, ona woli się głodzić niż zjeść renala. Święta upłynęły nam kocio. U wujka dwa koty (kotki: kilkumiesięczna i 14 letnia), w salonie u mnie też mam gościnnego kota (3,5 letnia kotka znajomych), ale  , bo Misia nawet o tym nie wie  Przyuważyła ją przez sekundę i się napuszyła, ale kota schowałam i pokazałam jej, że nic nie ma, to się uspokoiła. Uśmiałam się jak moja mama chodziła i pokazywała jej, że czysto, jeszcze trochę i zaczęłaby kotu wmawiać, że ma zwidy  Mam nadzieję, że wszystkie chorowitki już się podleczyły   
				__________________ "Koty potrafią zranić w jeden sposób - odchodząc."  | 
|     | 
|  2014-12-28, 22:19 | #3487 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ - Rób swoje, wiedźminie. Resztą się nie turbuj. Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. | |
|     | 
|  2014-12-28, 22:25 | #3488 | 
				 | 

Gdziez tak kota oszukiwać...

__________________  Dopóki nie skorzystałem z Internetu,  nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem | 
|     | 
|  2014-12-28, 22:38 | #3489 | 
| KOTerator Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Mój chorowitek jutro jedzie na wycieczkę, prosimy o kciuki, do tej pory starałam się o tym nie myśleć, ale teraz zaczyna się stresować... ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Daktylek padłam  . | 
|     | 
|  2014-12-29, 00:52 | #3490 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: DGL 
				 | 

Dziewczyny czy u Was przy sezonie grzewczym u kotow pojawia sie lupiez? to juz drugi sezon, tym razem jest gorzej. Nawilzacz pomoze? Kota w jakims nizoralu wyprac?

__________________ cosmetologist make up artist lash stylist kociara kosmetyko&świecoholiczka insta Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..   | 
|     | 
|  2014-12-29, 01:15 | #3491 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

Cytat: 
  Malla Mała już je, aczkolwiek... nadal je paszteciory rossmanowskie najchętniej. Grau nie weszło, Catz Finefood ani nie powąchane. Ni ma paszteciora? Nie będę jeść.  a chciał człowiek kotu co lepszego zaoferować.  No i qpon co 2-3 dni... Tyle, że je mniej, więc tłumaczę sobie, że też nie ma kiedy tego kupona "zrobić".. Daktylek   Viv ja z antybiotyku musiałam zrezygnować, bo toto się tak śliniło... a w maśle nie weszło - zęby zasznurowane i koniec.  Monika kciuki za Słonika    | |
|     | 
|  2014-12-29, 08:42 | #3492 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2014-08 
				 | 

Hej, u mnie Mysza jakas taka osowiala przez ostatnie 2 dni byla, ciagle spala i uciekala przed Bananem, bo ja ganial.    
				__________________ Lubię czytać  Każdy kot to czarodziej, w którego głowie dzieje się więcej, niż możemy sobie wyobrazić.   | 
|     | 
|  2014-12-29, 09:39 | #3493 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: lbn 
				 | 

Cytat: 
  Gdzie się wybieracie? Cytat: 
  Może powinnaś kupić olej z łososia i tokovit e. Pomaga na sierść i skórę. Cytat: 
  Cieszę się, że tak dzielnie się trzymacie   
				__________________ "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz - z wzajemnością" A. Hopkins | |||
|     | 
|  2014-12-29, 09:59 | #3494 | |
				 | 

Cytat: 
  Moja babcia zawsze miała niekastrowane koty wychodzące i jak zobaczyła Danielsa, to powiedziała, że jest wielki i gruby. A on schudł i ma takie ładne wcięcie w talii  O Niuni powiedziała, że jest tłustym szczurem :P A taki chudy z niej przecineczek... 
				__________________ - Rób swoje, wiedźminie. Resztą się nie turbuj. Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. | |
|     | 
|  2014-12-29, 10:14 | #3495 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: lbn 
				 | 

Cytat: 
  Moja to by pewnie jeszcze pasła wnuczęta, bo takie chudziutkie   
				__________________ "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz - z wzajemnością" A. Hopkins | |
|     | 
|  2014-12-29, 10:25 | #3496 | 
				 | 

Babcia mieszka na wsi, dla niej kot to łowca myszy, który musi pracować na swoje utrzymanie, a nie wnuczek do rozpieszczania. Moja mama ma inne podejście, ciągle ją przyłapywałam na dawaniu szyneczki, polędwiczki, kaczki... 
				__________________ - Rób swoje, wiedźminie. Resztą się nie turbuj. Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2014-12-29 o 10:28 | 
|     | 
|  2014-12-29, 14:34 | #3497 | 
				 | 

U kardiologa byłyśmy. Serce zdrowe, stan nieco gorszy niż dwa lata temu, ale to milimetry, Sonia jest starsza o dwa lata i może to tylko to, przy HCM jest inaczej, w każdym razie serce zdrowe. Za to w pęcherzu kryształki... Szkoda gadać. Dowiedziałam się dużo przy okazji (robiliśmy ponowne usg jamy brzusznej) i generalnie załamka... | 
|     | 
|  2014-12-29, 14:41 | #3498 | |
				 | 

Cytat: 
  Niedobrze  Co tym razem wyszło? 
|     | 
|  2014-12-29, 14:44 | #3499 | 
				 | 

Inaczej niż w Krakowie... Teraz weź bądź mądra i zgaduj kogo słuchać.

| 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2014-12-29, 14:53 | #3500 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-01 Lokalizacja: Częstochowa 
				 | 

Cytat: 
   (dostanie pokoj tylko dla siebie  ) 
				__________________ Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa | |
|     | 
|  2014-12-29, 14:57 | #3501 | 
				 | 

To jest już naprawdę brane poważnie pod uwagę, a jej serce ma błogosławieństwo kardiologa na tą podróż...

| 
|     | 
|  2014-12-29, 15:05 | #3502 | 
				 | 

A czy w Dublinie masz kontakt z profesorem od wątroby czy zwykłym wykształconym weterynarzem? Bo nie urażając weta, ale jeśli ma jechać do lekarza, który ma nowoczesny sprzęt i doświadczenie, ale nie specjalizuje się w bardzo rzadkich chorobach tego organu, to stracisz kupę czasu, nerwów i pieniędzy, by pojechać jako króliczek doświadczalny i wrócić znowu z niczym konkretnym...

__________________ - Rób swoje, wiedźminie. Resztą się nie turbuj. Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. | 
|     | 
|  2014-12-29, 15:13 | #3503 | |
				 | 

Cytat: 
  . W Dublinie jest sztab wetów specjalistów z różnych dziedzin z sieci weciarni do której chodzi zoo rybiorkowe plus Rybiorek ma zapytać gdzie zamierzają odesłać Sonię jeżeli oni również się poddadzą. Ja nie pojadę na hop siup, jak zaplanuję i rozważę wszystkie opcje i ustalę plan A, B i C wtedy Sonik pojedzie... Niestety na moim końcu świata mam tak ograniczone możliwości, że szkoda gadać i na razie planuję Warszawę a już to przekracza moje możliwości organizacyjne (jak mam to pogodzić z pracą itp)  . | |
|     | 
|  2014-12-29, 15:15 | #3504 | |
				 | 

Cytat: 
 I jesli Monika sie zdecyduje to my z mezem pomozemy  Sonik moze u nas pomieszkac na czas diagnozowania. 
				__________________ Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa | |
|     | 
|  2014-12-29, 15:16 | #3505 | 
				 | 

W Polsce też byłaś u specjalistów, więc jak już do kogoś kierować kota, to do kogoś wybitnie wybitnego...

__________________ - Rób swoje, wiedźminie. Resztą się nie turbuj. Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. | 
|     | 
|  2014-12-29, 15:19 | #3506 | 
				 | 

Generalnie muszę sprzedać nerkę, żeby to wszystko zorganizować, komu komu?    | 
|     | 
|  2014-12-29, 15:20 | #3507 | 
				 | 

Malla ale jedyny wybitny wlasnie przeszedl na emeryture....

__________________ Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa | 
|     | 
|  2014-12-29, 15:21 | #3508 | 
				 | 

Do kogo? Do prof od wątroby jedziemy w styczniu, po nim się możliwości w Polsce już wykruszą (mówię o takich specjalistach specjalistach, nie wetach bardzo dobrych, wiadomo jest masa bardzo dobrych, ale skąd wiedzieć do kogo jechać, kto akurat wpadnie na to co jej jest i jak to leczyć/zatrzymać).

| 
|     | 
|  2014-12-29, 15:22 | #3509 | |
				 | 

Cytat: 

|     | 
|  2014-12-29, 15:25 | #3510 | 
				 | 

Taa a później mi jej nie oddasz. Ona taka kochana dzisiaj była, tuliła się do mnie, grzecznie leżała ponad godzinę na usg, z każdą wizytą jest coraz grzeczniejsza, tylko czasami lubi strzelać kupką w ściany   . | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

Ta sie wyrwa, drapie, szarpie, przy trzeciej probie w końcu prawie się udało.... a tu nagle Lady z pazurami w obronie malej na nas. Nagle kocia solidarność, myślałby kto...
 Ta sie wyrwa, drapie, szarpie, przy trzeciej probie w końcu prawie się udało.... a tu nagle Lady z pazurami w obronie malej na nas. Nagle kocia solidarność, myślałby kto...