|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode część XII :)
A u nas duzo piatek 23.05.2015 tydzien przed tz ma urodziny
moj telefon zjada literki i polskie znaki :/ |
|
|
|
|
#3482 | |||||
|
Rozeznanie
|
O Jezusie!! Ale naskrobałyście!! Nadrabiam!!
Cytat:
Cytat:
W sumie to wrzucę zdjęcia z halką i bez i powiecie, która lepiej. Tylko szczerze laski!Cytat:
I fajnie trafiliście z tą komunią! Cholera, że też u nas nic się nie będzie takiego działo ;/Cytat:
Co do wiejskiego stołu to ja nie lubię, nigdy z niego nie korzystałam na weselu i tylko zawsze się wkurzałam, jak TŻ nie mógł z bimbrem przystopować U nas nie będzie wiejskiego stołu - bo nie ma kasy na zbędne wydatki Cytat:
![]() Muszę się Wam pożalić dziewczyny! TŻ przywiózł zaproszenie na ślub kolegi, u którego będzie świadkiem na 2,5 tyg. przed naszym ślubem. I zaproszenie jest dla niego i OSOBY TOWARZYSZĄCEJ. No foch. Zwłaszcza, że my się znamy wszyscy.. Wkurzyłam się. My im daliśmy zaproszenie z imienia i nazwiska oboje. Edit (doczytałam posty): Ja chciałam ślub 1 sierpnia - prawie nasza rocznica, ale jakoś tak wyszło inaczej i się cieszę, bo chyba bym nie wyczekała tyle :P a tak, jeszcze 63 dni ![]() Edit 2 (zapomniałam dorzucić zdjęcia..).
![]() Edytowane przez Oluniuniunia Czas edycji: 2015-02-27 o 00:26 |
|||||
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Omg naprawde ??? Z osoba towarzyszaca ???!!!
To moja kolezanka ma wesele 2 tug po nas i pytal czymam napisac jej nazwisko czy to po slubie juz .... Wtopaa totalna !! Mam znajomych , dlugoletnie pary wpisywalam oboje z imienia i nazwiska bo wydawalo mi sie nie fajnie z ot - znamy sie w koncu moj telefon zjada literki i polskie znaki :/ |
|
|
|
|
#3484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
No masakra ... Ja bym w 3 sekundy tz wybila ten pomysl z glowy !!
Ja dostalam info ze mam wpisac nazwisko po slubie i tak tez uczynilam ![]() moj telefon zjada literki i polskie znaki :/ |
|
|
|
|
#3486 |
|
Raczkowanie
|
ja nie wiem co jest z tymi ludzmi nie tak... tym bardziej ze sie wszyscy znaja;/ rozumiem zeby nie wpisac chlopaka koleżanki ktory jeszcze do śluby moze sie 2 razy zmienic, ale jak ktos jest z kims juz kilka lat i sie go zna no to bez jaj
![]() Ola zdecydowanie z halka! bez ta sukienka po prostu tak wisi na tobie i traci cały urok
|
|
|
#3487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie się bardziej z halką podoba, śliczna jest, po za tym na żadną inną okazję już takiej nie założysz(mam myśli krój) ja bym korzystała więcej wdzięku ma wersja z halką. A co do tej pary to zmień temu chłopakowi winietkę na os. towarzysząca rozumiem Twój ból, miałam podobną sytuację, można dopisać do wątku niewybaczalne zachowanie państwa młodych ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#3488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My wzielismy slub 13 wrzesnia ![]() Cytat:
U mnie bylo tak ze ojciec chcial zaprosic swojego kolege na moje wesele (tez go znam) no i pytalam czy ma zone, kobiete itd. Bo pytalam jak wypisac- imiennie czy z os. Tow. On cos krecil i mowil ze nie, wiec zostalo z os. Tow. Potem jak mu przynioslam zapro to spoko, dal mu a potem wielka afera ze jest os tow. No jak tak zatajniali imie i nazwisko, jak sie okazalo zony!, to juz nie moj problem. Nie da sie dorobic nowego, za pozno
|
|
|
#3489 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
byleby nie żółto lub czerwono Nie strasz z tą hostią brrrr!!!Cytat:
my do rocznicy musielibyśmy czekać do października zdecydowanie lepiej z halką ![]() ale z tą os.tow. to dowalili.. my też tak dostaliśmy zaproszenie 1,5 roku temu.. ja imiennie TŻ os.tow. Najpierw dostałam wytłumaczenie "no bo wiesz.. zawsze możecie się rozstać" I niedawno też się z tego tłumaczyli "bo jakbyście dostali imiennie a się rozstali to obie osoby są zaproszone i G. (mój TŻ) musiałby przyjść"
|
|
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
Ola lepiej z halka choc ja halek bardzo nie lubie.Bez halki pas traci caly urok i nie podkresla talii.
Jutro jedziemy z Tz-tem do Wloszczowy do cukierni sprobowac tortow Chyba tylko nam nie smakuja torty od braci Janusz
|
|
#3491 |
|
Raczkowanie
|
Eejjjj my te mieliśmy wtopę z zaproszeniami ale to był mojego TZ taki dziwny kuzyn którego nie widział z 6 lat i który z rodzina dobrze nie żyje. Dowiedzieliśmy sie ze urodziło mu sie dziecko Emilka no ale nikt nie znał imienia jego dziewczyny, czas gonił to zaproszenie było jego imie z oś tow i Emilka. OMG jaka była obraza!!! Ze oni to dziękują za takie zaproszenia z błędami bo ich córka nie ma na imie Emilka tylko Emily i ze dziwne ze nie potrafiliśmy napisać imienia jego dziewczyny na zapro! A i ze życzą nam powodzenia w dalszym zyciu ale na pewno noe przyjda. No szczęki nam opadły, takie chamstwo. Tym bardziej ze on niedawno to miał jeszcze zonę i nawet nie wiem czy juz rozwód wzięli.
|
|
|
|
|
#3492 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak zwykle szalejecie z postami, poszlam wczoraj wczesniej spac a dzis probuje nadrobic, pisze "w pigulce" zeby bylo szybciej:
mikonada: dzieki za info o GH, najwazniejsze zeby sie dobrze bawic ![]() Ja przez chwile tez myslalam o wypozyczeniu sukni ale uswiadomilam sobie ze przeciez beda dwa sluby wiec sie nie oplaca mahon: komunia swietnie ci sie trafila, a za zaoszczedzone pieniadzki mozna przeznaczyc na cos innego ![]() Oluniania: z ta osoba towarzyszaca to przedsadzili ja bym na twoim miejscu zrobila tak jak powinno byc czyli pelne nazwiska i niech oni sie glupio czuja Escorpio: tez wychodze z zalozenia ze warto kupic lepsze buty i w nich dluzej pochodzic, namawiam cie na wizyte w pronuptii, napewno znajdziesz cos dla siebie karmii: odnosnie ceny w GH; *cena menu to 190 zl, w to wliczony jest obiad z dwoch dan i trzy posilki gorace, rowniez ciasto, owoce i napoje (degustacja menu gratis), wiec na naszej glowie jest tylko tort i alkohol (nie ma korkowego), *w cenie jest tez dekoracja kwiatowa i swietlna (jesli chcemy lepsza to doplacamy tylko roznice), *maja stoly wiejski, srodziemnomorski, azjatycki, wloski (nie trzeba zamawiac stolu na taka ilosc gosci jaka bedzie na weselu, mozna dla mniejszej) *dzieci do 4 lat nic nie placa, do 13 lat i obsluga 50% , *pokoj dla gosci dwuosobowy za 170zl, *dodatkowo powiedziala ze jeszcze bedzie mozna negocjowac, dostac cos dodatkowego w cenie , na pewno nie jest to najtansze miejsce ale Pani oferowala duza pomoc (kontakt z dekoratornia, swiatlem, przygotowanie dwujezykowych menu, etc), a ze zwgledu ze jestem daleko bardzo mi sie to przyda, i zapomnialam o 10% znizce do Pronuptii
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczeta
dopiero ta godzina a Wy juz tyle napisałyście Ludzie jednak są bardzo dziwni, żeby narzeczoną (prawie żonę) napisać jako 'os. tow.' :/ Chociaż też mialam taka sytuacje 2 lata temu jak z tz byliśmy ponad 4 lata razem. Byliśmy u jego kolegi z liceum na ślubie. Nie żebyśmy sie poznali i chodzili razem na imprezy... I tak byłam 'os. Tow.' :/ Ola moim zdaniem też lepiej w halce. Bez jest jakoś tak jakby czegoś brakowało. Mahoniowa, moze zdążą ja ściągnąć do Twojego ślubu ![]() Ja jedynie załapie sie na różaniec, a nie wiem czy wtedy jakos specjalnie stroja kosciol ![]() PS. Pisze z telefonu wiec nie bawię sie w polskie znaki ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- lyoness przejde sie na pewno ale bliżej wakacji bo jeszcze troche czasu mam I jeśli chodzi o czekanie na slub, to dla mojego tz najlepiej by było, gdyby sie odbył w 2016 albo i 2017 roku :/ wynegocjowalam 2015
|
|
|
|
|
#3494 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie wczoraj koleżanka pytała a ślub 2 tyg. po naszym czy na zaproszeniu ma napisać nowe nazwisko Cytat:
![]() Cytat:
![]()
15.09.2013 24.09.2014 18.04.2015 Ślub ![]() 06.06.2015 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała 14.12.2016 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała Edytowane przez justynka333 Czas edycji: 2015-02-27 o 09:42 |
|||
|
|
|
|
#3495 |
|
Zadomowienie
|
Escorpio a'propos negocjowania, mi się kończy ważność dowodu w listopadzie'15 i powiedziałam TŻ, że następny dowód mam mieć już ze zmienionym nazwiskiem
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój jest do 2022 ważny, ale i tak po zmianie nazwiska będę go musiała zmienić na nowy… Będziemy bezdomne |
|
|
|
|
|
#3497 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczęta orientujecie się ile "wypada" zapłacić za zapowiedzi?
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3499 | |
|
Wtajemniczenie
|
my w Parafii daliśmy50 zł a w drugiej 20 zł (zgodnie z wolą Księży). Natomiast koleżanka jak dała Księdzu 100 zł to jej powiedział że tyle jedna zapowiedź kosztuje
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3500 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A do Włoszczowy gdzie sie wybieracie?? Migoń? |
|
|
|
|
|
#3501 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja się wcale nie martwię, to tylko papier
|
|
|
#3502 |
|
Wtajemniczenie
|
Oluniuniunia bardzo podobasz mi się w sukni z halką. Ładnie układa się na dole i sądzę że dzięki temu nie będzie się plątała między nogami podczas chodzenia czy tańców.Odnośnie znajomych zrobiłabym tak jak napisałaś - dałabym winietkę z napisem Osoba Towarzysząca
Ale ja jestem złośliwa i mściwa
|
|
|
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3504 |
|
Zadomowienie
|
dla mnie może nie czytać, wystarczy, że mi podpisze świstek
![]() a tak na serio to niestety biurokracji i papierologii się niestety nie uniknie, tak samo jak za wyciąganie świstka w urzędach też trzeba płacić...
|
|
#3505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
TŻ dał 50 zł chyba. Mówię chyba, bo jak się go pytałam, to powiedział, że ksiądz powiedział, że nie ma "co łaska" tylko jest ofiara na kościół i w końcu nie wiem, czy dał tę kasę czy nie. Ale miał w planie 50zł. U nas nic jeszcze nie płaciliśmy. Ksiądz powiedział, że przed samym ślubem. Dzięki za rady dot. halki jesteście kochane! A co do tych znajomych to nie będę szopek odstawiać, dostaną normalne winietki nie będę robić scen. Oni dostali takie zaproszenie jak powinni i TŻ mówił, że tej dziewczynie było bardzo głupio i mówiła do tego swojego, że "no widzisz, tak powinno być!" a że ma narzeczonego gbura, to już nie mój problem.
|
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ale świstek z urzędu jest wazny na całym świecie, płaci się za niego według cennika. Tutaj cennika nie ma, i to jest właśnie najgorsze - zwłaszcza że mam porównanie z moim kościołem, gdzie bierzemy ślub, i gdzie księdza z kopertą po kolędzie trzeba gonić, żeby w ogóle ją wziął. Ostatnio wyciągałam u siebie papierek do bycia chrzestną - też ksiądz powiedział, że za to się nie należy nic, bo to ich obowiązek mi to dać. Ale, skoro teściowa dała pieniądze dla tego księdza u narzeczonego, to ja się już nie kłóciłam - jej sprawa. Gdybym ja miała zapłacić, to w życiu bym tyle nie dała, i pewnie zrobiłabym awanturę. Na szczęście po 8-mym marca odbieramy świstek i to koniec kontaktu z tą parafią.
|
|
|
|
|
#3507 |
|
Rozeznanie
|
U nas w ani jednym, ani drugim kościele ksiądz nie czyta zapowiedzi, tylko wiesz w gablocie...
|
|
|
#3508 |
|
Zadomowienie
|
Taaa... dobrowolna opłata na parafię
no ja się spodziewam, że u mnie krzyknie ze 150zł;/ masz rację, nie ma się co zniżać do poziomu niektórych ludzi i wyjść z klasą z takich akcji..
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3510 |
|
Zadomowienie
|
u nas chyba też nie czyta, chyba, że na mszach o jakichś dziwnych godzinach na których ja jeszcze nie byłam np. 6 rano.. u TŻ czyta na każdej przez 3 niedziele!!
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.

czesto czyms sie martwie a potem sie okazuje ze nie bylo o co, nie bylo warto itp... ale coz taki charakter ;/ i podziwiam wszystkie ktore sie nie stresują przed slubem bo ja raczej z kazdym kolejnym dniem bede coraz wiekszym klebkiem nerwow :P
chyba że koszty przewyzszaja bardzo te w polsce
Poza tym mam ograniczone pole działania, bo mogę iść tylko do dwóch salonów.
W sumie to wrzucę zdjęcia z halką i bez i powiecie, która lepiej. Tylko szczerze laski!

A z odpisywaniem to już w ogóle :P
U nas nie będzie wiejskiego stołu - bo nie ma kasy na zbędne wydatki 

Zaręczyny 11.10.2013
za zapowiedzi. Mahoniowa, ale będziesz miała biało w kościele. A nuż jeszcze Hostia będzie ze styropianu nad ołtarzem

Ślub