Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-13, 12:07   #3481
nouvelle2
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez agulkat85 Pokaż wiadomość
dasz radę robić to jest mega proste - ja juz zrobiłam pierwszą próbę i wyszły super i trwało to kilka minut zresztą zobacz sama, korzystała z tego filmu https://www.youtube.com/watch?v=Be3-xlci-ow
kurczę, to faktycznie nie jest trudne.... a gdzie kupiłaś taki tiul na rolce?

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 12:12   #3482
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
podaje może kogoś będzie interesować
a cena nawet w miarę
http://www.biedronka.pl/pl/product,i...iel-niemowleca
http://www.biedronka.pl/pl/product,i...ocyk-dzieciecy
zobaczyć można
Mam spiworek kubusiowy jak ta posciel jest super Wogole to juz upatrzone mam co kupie do lozeczka, tylko jeszcze z TZ musze to obgadac a z tym juz bedzie gorzej... Chociaz musi sie zgodzic, zwlaszcza ze kupilismy uzywany wozek i byc moze lozeczko tez kupimy uzywane jesli sie znajdzie ladne

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
wlasnie, taka duza lista a nie wszyscy sa

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
dziewczyny, gdy czytam o waszych apetytach i możliwościach to wam zazdroszczę.

Ja od jakiegoś czasu nie mogę jeść - od razu czuję się przejedzona i okropnie pełna. Mam non stop zaparcia, na które nic nie pomaga. I przez to cały czas się martwię, czy Olek ma wystarczająco miejsca w brzuchu. Na ostatnim USG siedział sobie zgięty w pół, z kolankami na głowie. Chyba mam schizy ciążowe

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

A w którym tygodniu trzeba zrobić to badanie?

Bo jak czytam większość z was ma je już za sobą, a mnie gin nie dał na nie skierowania
Tez czuje sie przejedzona, wiec jem w malych ilosciach ale duzo czesciej na zaparcia dostalam lek ktory wcale mi nie pomaga, a polozna poradzila mi jesc wiecej zielonych warzyw, i ciemny chleb, i pic duzo wody, ale tez nie pomaga. Jak kiedys latalam jak szalona, mam taka przemiane materii, ze moglabym ludzi zszokowac, To teraz potrafie przez dwa dni nie isc do toalety oprocz siusiu
Ja nie mam takiego badania, i nie bede miec, za to mam co miesiac do konca ciazy robic cukro i bialko mocz
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 12:13   #3483
agulkat85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ja kupiłam z takimi pierdołami ale jak bede robic juz dla mojej małej to większą ilość kupię na allegro bo wychodzi duzo taniej i jest większy wybór kolorów
agulkat85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 12:14   #3484
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja robiłam na ślub kokardy z tiulu, takie wieeeeelkie, ale zamawiałam w sklepie ze ślubnymi duperelami, bo więcej różnych rzeczy brałam. Ale są też na allegro, mnóstwo kolorów, bo patrzyłam jak szukałam Może i ja się pokuszę. Na literki wydałam jakieś 11 zł, 7 zł materiał z IKEI i paczka waty.

Idę zrobić galaretkę z banankiem i gruszką na deser.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2014-11-13 o 12:16
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 12:14   #3485
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Witam się w wami po długiej przerwie

U nas leci już 23 tydzień
Mała strasznie się wierci w brzuszku. Zaczęłam zapisywać godziny w jakich ma wzmożony ruch, no i pokrywają się, zwłaszcza te wieczorno-nocne.
Od jakiegoś czasu nie mogę spać. Walam się całe noce po łóżku, jak nie chrapiący mąż z boku to wiercąca się Jagódka w brzuchu. Zasypiam dopiero koło 6.00 jak TŻ wychodzi do pracy. Do tego nie mogę na lewym boku spać, a zawsze tak zasypiałam, bo jeszcze mi bole w pachwinie nie przeszły.

Któraś pisała o zaparciach. Wczoraj myślałam, że umrę. Też mam, od czasu do czasu wypiję kilka dni pod rząd siemię lniane i przechodzi. A wczoraj zachciało mi się spaghetti carbonara, więc na szybko sobie zrobiłam. Po godzinie zdychałam na kibelku w którym spędziłam 1,5 godziny.

A wizytujemy dopiero za półtora tygodnia w sobotę.

Co do termometru, ja zainwestuję, bo to i tak wydatek na dłuższy okres. Kupię taki w pistolecie jak w szpitalach mają.

Zaczęłam wyszywać literki na łóżeczko, te wypychane. Wrzucam fotkę Zostały jeszcze do zrobienia O, D i A. Chciałam na boki jeszcze jakieś serduszka albo gwiazdki. Nie wiem na co się zdecydować
super to wyglada Chyba tez sie skusze, jak tylko zdecydujemy sie na imie
Tak czytam, ze zapisujesz ruchy dziecka, i zastanawiam sie czy nie zaczac
Stary 2014-11-13, 12:24   #3486
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam z takimi pierdołami ale jak bede robic juz dla mojej małej to większą ilość kupię na allegro bo wychodzi duzo taniej i jest większy wybór kolorów
Cytat:
Ja robiłam na ślub kokardy z tiulu, takie wieeeeelkie, ale zamawiałam w sklepie ze ślubnymi duperelami, bo więcej różnych rzeczy brałam. Ale są też na allegro, mnóstwo kolorów, bo patrzyłam jak szukałam Może i ja się pokuszę. Na literki wydałam jakieś 11 zł, 7 zł materiał z IKEI i paczka waty.

Idę zrobić galaretkę z banankiem i gruszką na deser.
dziękuję za odpowiedź, patrzyłam na allegro i faktycznie wychodzi niedrogo

Stary 2014-11-13, 12:28   #3487
emily863
Zadomowienie

Cytat:
odebrałam wczoraj ślubne zaproszenia wciąż to do mnie nie dochodzi, że niedługo będę żoną
Nie wiem czy ta fota to oddaje, ale generalnie zaproszenia są z takiego perłowo białego papieru, ze złotą kokardką. A te napisy i koronka są wycięte

Są śliczne. My długo wybieraliśmy zaproszenie, ale było warto, bo chyba każdy komu je dawaliśmy zwracał na nie uwagę i dopytywał o nie.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 12:32   #3488
EdithS
Zadomowienie

Ja wróciłam z miasta i kupiłam siostrzenicy na urodziny Lego Friends, mam nadzieję, że będzie zadowolona, tym samym dziękuję Wam za porady

Cytat:

Mała strasznie się wierci w brzuszku. Zaczęłam zapisywać godziny w jakich ma wzmożony ruch, no i pokrywają się, zwłaszcza te wieczorno-nocne.
Od jakiegoś czasu nie mogę spać. Walam się całe noce po łóżku, jak nie chrapiący mąż z boku to wiercąca się Jagódka w brzuchu. Zasypiam dopiero koło 6.00 jak TŻ wychodzi do pracy. Do tego nie mogę na lewym boku spać, a zawsze tak zasypiałam, bo jeszcze mi bole w pachwinie nie przeszły.

Któraś pisała o zaparciach. Wczoraj myślałam, że umrę. Też mam, od czasu do czasu wypiję kilka dni pod rząd siemię lniane i przechodzi. A wczoraj zachciało mi się spaghetti carbonara, więc na szybko sobie zrobiłam. Po godzinie zdychałam na kibelku w którym spędziłam 1,5 godziny.

Co do termometru, ja zainwestuję, bo to i tak wydatek na dłuższy okres. Kupię taki w pistolecie jak w szpitalach mają.

Zaczęłam wyszywać literki na łóżeczko, te wypychane. Wrzucam fotkę Zostały jeszcze do zrobienia O, D i A. Chciałam na boki jeszcze jakieś serduszka albo gwiazdki. Nie wiem na co się zdecydować
śliczne literki

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Napewno puka stuka Probuj codziennie zrobic sobie taki odpoczynek jak pisza dziewczyny, napij sie mleka, zjedz cos slodkiego, i poloz sie na lozku, gdzie nie bedzie slychac zadnych halasow, dzwiekow, w ktoryms dniu poczujesz delikatne szturchniecia....
Moja szwagierka jest w tym samym miesiacu ciazy co my, tez nic nie czuje.... ze wzgledu na swoja wage... ale to jej drugie dziecko, mowila ze w pierwszej nie czula bardzo dlugo. Wiec nie ma czym sie martwic!

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

A ja dzis wstalam o 12, i polozylam sie o polnocy hihi czuje ze potrzebowalam tego snu....

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Dziekuje Dzis lepiej, zapomnialam o moim zlym samopoczuciu jak malutkie kopalo sobie przed snem
80,5 kg na wadze hihi wstalam to cos mnie tknelo stanac na wadze o bozeee..... hihi
Zastanawiam się gdzie u Ciebie ta waga, jak patrzę na Ciebie na zdjęciach, które wrzucałaś, to jestem w szoku! Musisz mieć po prostu ciężkie kości! To z wagą 60paru kilo musiałaś wyglądać jak anorektyczka! Wyglądasz bardzo dobrze

Cytat:
dasz radę robić to jest mega proste - ja juz zrobiłam pierwszą próbę i wyszły super i trwało to kilka minut zresztą zobacz sama, korzystała z tego filmu https://www.youtube.com/watch?v=Be3-xlci-ow
ale fajny filmik i zajęcie też super, dzięki!
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 12:33   #3489
crystal25
Zakorzenienie

Mamusie czy ktoras z was chce kupic hustawke (bujaczek) dla dziecka? Czytam rozne opinie. Nie wiem czym sie kierowac kupujac taka rzecz.
Wiem, ze maluszki lubia w tym zasypiac, i np. maluszek moze w tym siedziec, (widzialam jakies maskotki, sa wibracje w niektorych modelach) , kiedy ja bede robic obiad.
Stary 2014-11-13, 12:37   #3490
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

ale ładne ja nie mam kompletnie takich zdolności, myślałam o kupnie, ale jak mówicie, że to nie takie trudne to może spróbuję...

Cytat:
Napewno puka stuka Probuj codziennie zrobic sobie taki odpoczynek jak pisza dziewczyny, napij sie mleka, zjedz cos slodkiego, i poloz sie na lozku, gdzie nie bedzie slychac zadnych halasow, dzwiekow, w ktoryms dniu poczujesz delikatne szturchniecia....
Moja szwagierka jest w tym samym miesiacu ciazy co my, tez nic nie czuje.... ze wzgledu na swoja wage... ale to jej drugie dziecko, mowila ze w pierwszej nie czula bardzo dlugo. Wiec nie ma czym sie martwic!

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

A ja dzis wstalam o 12, i polozylam sie o polnocy hihi czuje ze potrzebowalam tego snu....
ja od 2-3 też super śpię wstaję dopiero między 9 a 10
Stary 2014-11-13, 12:37   #3491
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Ja wróciłam z miasta i kupiłam siostrzenicy na urodziny Lego Friends, mam nadzieję, że będzie zadowolona, tym samym dziękuję Wam za porady

śliczne literki

Zastanawiam się gdzie u Ciebie ta waga, jak patrzę na Ciebie na zdjęciach, które wrzucałaś, to jestem w szoku! Musisz mieć po prostu ciężkie kości! To z wagą 60paru kilo musiałaś wyglądać jak anorektyczka! Wyglądasz bardzo dobrze

ale fajny filmik i zajęcie też super, dzięki!
napewno bedzie, bo to od cioci prezent
Z waga 60 kg wygladalam perfekcyjnie w moich oczach Mam 166cm, ani niska ani wysoka, hihi, mam jednak nadzieje wrocic do tej wagi przed nastepnymi swietami w grudniu Bo nie wystarczy sie glodzic zeby tyle wazyc hi hi bo i tak efekt koncowy bedzie sredni jestem za zdrowa dieta, i ruchem, a na to bede musiala poczekac, dopoki bede kp
Stary 2014-11-13, 12:40   #3492
emily863
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny, mam pytanie, przeglądam sobie listę rzeczy, których jeszcze nie mam do Małej i zakupiłyście już może termometr i aspirator do noska? Jakie polecacie? Bo rozbieg cenowy jest kosmiczny.
Ja kupiłam termometr bezdotykowy Microlife NC 120. Kosztuje około 100 zł, ale niedawno z okazji dni Lifestyle w Superpharm była na niego promocja i kupiłam za 45 zł. Moja siostra- farmaceutka poleca tą firmę, nikt jego ani innych modeli nie zwraca, co najwyżej trzeba czasem komuś pokazać jak się obsługuje termometr jak wcześniej nie zajrzał do instrukcji
Stary 2014-11-13, 12:40   #3493
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Mamusie czy ktoras z was chce kupic hustawke (bujaczek) dla dziecka? Czytam rozne opinie. Nie wiem czym sie kierowac kupujac taka rzecz.
Wiem, ze maluszki lubia w tym zasypiac, i np. maluszek moze w tym siedziec, (widzialam jakies maskotki, sa wibracje w niektorych modelach) , kiedy ja bede robic obiad.
my już powiedzieliśmy rodzinie, że mogą się na taki bujaczek złożyć razem w ramach prezentu na chrzciny, a mamy dużą najbliższą rodzinę, więc razem nie będzie to dla nich duży wydatek. Do tej pory moim faworytem był
http://www.tinylove.pl/index.php?p23...tiny-love-18kg
nawet gdzieś promocja na niego była ze 100zł zniżką od normalnej ceny, chyba w smyku
Stary 2014-11-13, 12:48   #3494
emily863
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, gdy czytam o waszych apetytach i możliwościach to wam zazdroszczę.

Ja od jakiegoś czasu nie mogę jeść - od razu czuję się przejedzona i okropnie pełna. Mam non stop zaparcia, na które nic nie pomaga.
Polecam pełnoziarniste pieczywo (ja najchętniej kupuję chleb słonecznikowy), jabłka, kiwi i jest lepiej.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
A na jaką wysokość je robisz? Ja chyba dzisiaj zacznę. Jak odejdę od kompa
Stary 2014-11-13, 12:48   #3495
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
my już powiedzieliśmy rodzinie, że mogą się na taki bujaczek złożyć razem w ramach prezentu na chrzciny, a mamy dużą najbliższą rodzinę, więc razem nie będzie to dla nich duży wydatek. Do tej pory moim faworytem był
nawet gdzieś promocja na niego była ze 100zł zniżką od normalnej ceny, chyba w smyku
Nie wpadlam na ten pomysl a przeciez kazdy bedzie przychodzil z jakims prezentem jak bylo u szwagierki mojego meza i napewno beda pytac co potrzebujemy Moja rodzina juz nam pomaga, co chwile cos kupuje, wiec nie bede nic mowic bo i tak dla nas to strasznie mile ze nie jestesmy ze wszystkim sami
My myslelismy nad czyms takim, mysle ze na stronie z uzywanymi cos znajdziemy, bo tego tam duzo, a ceny w sklepach sa ogromne, wiec za polowe ceny moglibysmy kupic , i zaleta jest ze to wyglada jak nowe, bo taki niemowlak to nie zniszczy przeciez tego
podobaja mi sie takie bujaczki z tiny love Niestety TZ juz mniej. On patrzy tylko, zeby oko cieszylo, nie pomysli ze trzeba wybierac pod dziecko a nie tylko pod to co nam sie podoba To samo bylo z karuzela, ktora ma bardzo dobre opinie, on powiedzial ze nie kupimy jej, zeby szukac innej bo jemu sie nie spodobala , faceci.....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg balancelle-img18963.jpg (21,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg balancelle-fisher-price-royale-puericulture-859243740_ML.jpg (9,3 KB, 10 załadowań)
Stary 2014-11-13, 12:53   #3496
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam termometr bezdotykowy Microlife NC 120. Kosztuje około 100 zł, ale niedawno z okazji dni Lifestyle w Superpharm była na niego promocja i kupiłam za 45 zł. Moja siostra- farmaceutka poleca tą firmę, nikt jego ani innych modeli nie zwraca, co najwyżej trzeba czasem komuś pokazać jak się obsługuje termometr jak wcześniej nie zajrzał do instrukcji
aha, dziękuję. A nie wiesz, czy ta promocja jeszcze trwa?

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Nie wpadlam na ten pomysl a przeciez kazdy bedzie przychodzil z jakims prezentem jak bylo u szwagierki mojego meza i napewno beda pytac co potrzebujemy Moja rodzina juz nam pomaga, co chwile cos kupuje, wiec nie bede nic mowic bo i tak dla nas to strasznie mile ze nie jestesmy ze wszystkim sami
My myslelismy nad czyms takim, mysle ze na stronie z uzywanymi cos znajdziemy, bo tego tam duzo, a ceny w sklepach sa ogromne, wiec za polowe ceny moglibysmy kupic , i zaleta jest ze to wyglada jak nowe, bo taki niemowlak to nie zniszczy przeciez tego
podobaja mi sie takie bujaczki z tiny love Niestety TZ juz mniej. On patrzy tylko, zeby oko cieszylo, nie pomysli ze trzeba wybierac pod dziecko a nie tylko pod to co nam sie podoba To samo bylo z karuzela, ktora ma bardzo dobre opinie, on powiedzial ze nie kupimy jej, zeby szukac innej bo jemu sie nie spodobala , faceci.....
no właśnie my powiedzieliśmy mojej rodzinie o tym bujaczku, a TŻ rodzinie o krzesełku do karmienia.
Na pewno coś znajdziecie, jest taki wybór, że szok. U nas to raczej ja jestem wybredna pod względem wizualnym, tzn. oczywiście patrzę na zastosowanie i cenę, a potem dobieram wygląd. A mój TŻ to by mógł kupić od razu obojętnie co, bez porównywania z innymi modelami, on to taki leń jest do zakupów.
Stary 2014-11-13, 12:54   #3497
emily863
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

no właśnie my powiedzieliśmy mojej rodzinie o tym bujaczku, a TŻ rodzinie o krzesełku do karmienia.
Na pewno coś znajdziecie, jest taki wybór, że szok. U nas to raczej ja jestem wybredna pod względem wizualnym, tzn. oczywiście patrzę na zastosowanie i cenę, a potem dobieram wygląd. A mój TŻ to by mógł kupić od razu obojętnie co, bez porównywania z innymi modelami, on to taki leń jest do zakupów.
Niestety to były tylko dwa dni, chyba 21-22.10.2014. Ale trzeba patrzeć w aptekach internetowych czy w światecznych promocjach w aptekach typu SuperPharm.
Stary 2014-11-13, 13:00   #3498
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam i uważam to za niezbędną rzecz, jeżeli będziesz dużo sama w domu z dzieckiem Nam przy siostrzeńcu bardzo się to przydało, brałam młodego do łazienki jak szłam się kąpać, do kuchni, do ogródka, karmiłam go w nim itd. Do ok. 7 miesięcy bardzo dużo tego używałam.

Stary 2014-11-13, 13:05   #3499
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam i uważam to za niezbędną rzecz, jeżeli będziesz dużo sama w domu z dzieckiem Nam przy siostrzeńcu bardzo się to przydało, brałam młodego do łazienki jak szłam się kąpać, do kuchni, do ogródka, karmiłam go w nim itd. Do ok. 7 miesięcy bardzo dużo tego używałam.
super, wiec bardzo sie przyda, bo TZ od kwietnia w delegacje bedzie wyjezdzal, wiec bede sama od poniedzialku do piatku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-13, 13:07   #3500
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Polecam pełnoziarniste pieczywo (ja najchętniej kupuję chleb słonecznikowy), jabłka, kiwi i jest lepiej.
i jeszcze jogurt naturalny, u mnie się sprawdził

Cytat:
ostatnio rozmawiałam z koleżanką, świeżo upieczoną mamą i mówiła, że taki leżaczek ją uratował, ale jakbym kupowała mam zwracać uwagę żeby można było włączyć wibracje
Stary 2014-11-13, 13:09   #3501
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Tez jestem wybredna pod tym wzgledem, ale jesli ma bardzo dobre opinie, i dziecko jest zadowolone, to i tak bym kupila bo wtedy to nie mi ma sie podobac a dziecku moj TZ poszedlby do sklepu pierwsze lepsze by wybral tez, ktore ladniejsze nawet opinii nie poczyta, nic Wlasnie tak bylo z karuzela z fisher price, powiedzial zebym poszukala innej bo ona jest zielona, i nie dalo mu sie wytlumaczyc ze ma dobre opinie, i dzieci sa zachwycone.... a teraz to nie wiem jaka wybrac.... :/

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
i jeszcze jogurt naturalny, u mnie się sprawdził

ostatnio rozmawiałam z koleżanką, świeżo upieczoną mamą i mówiła, że taki leżaczek ją uratował, ale jakbym kupowała mam zwracać uwagę żeby można było włączyć wibracje
dziekuje Myslelismy tez o wibracjach. Zauwazylam tez, ze nie wszystkie bujaczki sa przystosowane od narodzin dla maluszkow....
Stary 2014-11-13, 13:13   #3502
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
O, mam ten model w domu, z brązową tapicerką. W spadku po synu koleżanki Jej synek bardzo go lubił

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 13:18   #3503
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak w Smyku była promocja, też o nim myślę. Moja mama wymyśliła, że kupi już Jagódce prezent na święta Więc może....

Cytat:
A na jaką wysokość je robisz? Ja chyba dzisiaj zacznę. Jak odejdę od kompa
Rysuję sobie wzór (miałam drukować, ale jestem za leniwa, żeby włączyć komputer który jest podłączony do drukarki) na kartce A4, tak na całą w pionie, od góry do dołu. Na szerokość myślę, że są koło 5 cm. Wycinam i odrysowuje ołówkiem na lewej stronie materiału, jedna część normalnie druga tak jakby odwrotnie, żeby ładnie się złożyły i wycinam z zapasem koło 0,5 cm. Potem zszywam po tej ołówkowej linii. Czasami trzeba się nagimnastykować, żeby to wypchać watą

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-13, 13:21   #3504
emily863
Zadomowienie

No to teraz pochwalę się moimi dzisiejszymi zdobyczami. Trochę kasy wydałam, ale obkupiłam całą nasza rodzinkę. W pierwszym kupiłam mężowi kurtkę Jacka Wolfskina za 25 zł. W drugim lumpie z którego pochodzi większość moich dziecięcych tanich zdobyczy kupiłam:
- mięciutki polarowy pajacyk z Marks& Spencer na 3-6 m-cy za 8 zł (w rzeczywistości bardziej morski niż na zdjęciu)
- niebieską bluzę z kapturem z Disney Store na 6-9 m-cy za 8 zł (kolor żywszy niż na zdjęciu)
- ciepłą czapkę już na kolejną jesień/zimę (wg metki 6-12 m-cy) za 4 zł
- małe butki/ kapciuszki za 3 zł
- poszewkę na poduszkę w żółte prążki (wyraźniejsze niż na zdjeciu) z misiami z myślą o literkach na łóżeczko za 8 zł (tu trochę przepłaciłam). Fanki mody pewnie by mnie pobiły za to że będę ciąć rzeczy od Ralpha Laurena
Widziałam mnóstwo pięknych sukieneczek i płaszczyków o takich dorosłych krojach, które chciałabym się kupić i schować gdzieś na wypadek gdybym miała mieć jeszcze kiedyś dziewczynkę. Ale byłam silna i nie zrobiłam tego.
I w końcu gdy już miałam iść do kasy bez czegokolwiek dla siebie zaczepiła mnie jedna z ekspedientek i zapytała czy potrzebuje jakieś ciążowe rzeczy. Przyniosła mi kilka rzeczy z zaplecza i kupiłam z nich bluzkę odcinaną pod biustem, marszczoną z przodu oraz spodnie materiałowe z przeszyciem z przodu (a la bryczesy) z Zary z gumą po bokach. Na siebie wydałam 38 zł. Przy kasie zaproponowano mi kartę rabatową. Teraz przy zakupach za 30 zł dostaję rabat 5%, a przy dziesiątych zakupach 30%.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-11-13-598.jpg (88,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-11-13-592.jpg (92,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-11-13-594.jpg (125,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-11-13-596.jpg (102,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-11-13-597.jpg (103,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-11-13-595.jpg (130,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-11-13-601.jpg (111,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-11-13-603.jpg (120,5 KB, 23 załadowań)
Stary 2014-11-13, 13:27   #3505
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
No to teraz pochwalę się moimi dzisiejszymi zdobyczami. Trochę kasy wydałam, ale obkupiłam całą nasza rodzinkę. W pierwszym kupiłam mężowi kurtkę Jacka Wolfskina za 25 zł. W drugim lumpie z którego pochodzi większość moich dziecięcych tanich zdobyczy kupiłam:
- mięciutki polarowy pajacyk z Marks& Spencer na 3-6 m-cy za 8 zł (w rzeczywistości bardziej morski niż na zdjęciu)
- niebieską bluzę z kapturem z Disney Store na 6-9 m-cy za 8 zł (kolor żywszy niż na zdjęciu)
- poszewkę na poduszkę w żółte prążki (wyraźniejsze niż na zdjeciu) z misiami z myślą o literkach na łóżeczko za 8 zł (tu trochę przepłaciłam). Fanki mody pewnie by mnie pobiły za to że będę ciąć rzeczy od Ralpha Laurena
Widziałam mnóstwo pięknych sukieneczek i płaszczyków o takich dorosłych krojach, które chciałabym się kupić i schować gdzieś na wypadek gdybym miała mieć jeszcze kiedyś dziewczynkę. Ale byłam silna i nie zrobiłam tego.
I w końcu gdy już miałam iść do kasy bez czegokolwiek dla siebie zaczepiła mnie jedna z ekspedientek i zapytała czy potrzebuje jakieś ciążowe rzeczy. Przyniosła mi kilka rzeczy z zaplecza i kupiłam z nich bluzkę odcinaną pod biustem, marszczoną z przodu oraz spodnie materiałowe z przeszyciem z przodu (a la bryczesy) z Zary z gumą po bokach. Na siebie wydałam 38 zł. Przy kasie zaproponowano mi kartę rabatową. Teraz przy zakupach za 30 zł dostaję rabat 5%, a przy dziesiątych zakupach 30%.
nie widze zdiec
Stary 2014-11-13, 13:27   #3506
żona_marcina
Rozeznanie

[QUOTE=crystal25;48914659]Tez jestem wybredna pod tym wzgledem, ale jesli ma bardzo dobre opinie, i dziecko jest zadowolone, to i tak bym kupila bo wtedy to nie mi ma sie podobac a dziecku moj TZ poszedlby do sklepu pierwsze lepsze by wybral tez, ktore ladniejsze nawet opinii nie poczyta, nic Wlasnie tak bylo z karuzela z fisher price, powiedzial zebym poszukala innej bo ona jest zielona, i nie dalo mu sie wytlumaczyc ze ma dobre opinie, i dzieci sa zachwycone.... a teraz to nie wiem jaka wybrac.... :/ /QUOTE]

Ja właśnie z tego powodu robię zakupy sama. I co trzecią rzecz mu pokazuję, bo on za teściową powtarza, że jeszcze za wcześnie na zakupy i że dziecko tego czy tamtego nie potrzebuje.

Chociaż muszę go pochwalić, bo gdy jechaliśmy obejrzeć wózki to jechał z nastawienieniem, że kupi tani wózek, bo "wózek, to wózek, a płaci się za znaczek". Pojeździł różnymi wózkami i zrozumiał, że wózek wózkowi nierówny

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 13:30   #3507
kasia.
Rozeznanie

Witam Was mamuśki

Też się czaję na ten leżaczek tiny love, widziałam że już bywał w smyku po 299zł, teraz jakiś droższy, ale może jeszcze będzie okazja.

Jutro może polecę do biedronki pooglądać te prześcieradła itp. Bo dzisiaj mi się nie chce. Jakoś tak zimno i daleko i w ogóle

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 13:35   #3508
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo fajne zakupy, w legginsach wyglądasz świetnie

Cytat:

Ja właśnie z tego powodu robię zakupy sama. I co trzecią rzecz mu pokazuję, bo on za teściową powtarza, że jeszcze za wcześnie na zakupy i że dziecko tego czy tamtego nie potrzebuje.

Chociaż muszę go pochwalić, bo gdy jechaliśmy obejrzeć wózki to jechał z nastawienieniem, że kupi tani wózek, bo "wózek, to wózek, a płaci się za znaczek". Pojeździł różnymi wózkami i zrozumiał, że wózek wózkowi nierówny
mój chyba w ogóle nie wyobraża sobie, ile jest rzeczy potrzebnych dla takiego maluszka Ale ja robię tak, że wiekszość kupuję sama, a potem jemu pokazuję Takie większe rzeczy typu łóżeczko, wózek to z nim konsultuję Mi taki układ odpowiada, bo mogę sama podejmować decyzje wg własnego widzimisię

Stary 2014-11-13, 13:35   #3509
crystal25
Zakorzenienie

[QUOTE=żona_marcina;489149 33]
Cytat:
Tez jestem wybredna pod tym wzgledem, ale jesli ma bardzo dobre opinie, i dziecko jest zadowolone, to i tak bym kupila bo wtedy to nie mi ma sie podobac a dziecku moj TZ poszedlby do sklepu pierwsze lepsze by wybral tez, ktore ladniejsze nawet opinii nie poczyta, nic Wlasnie tak bylo z karuzela z fisher price, powiedzial zebym poszukala innej bo ona jest zielona, i nie dalo mu sie wytlumaczyc ze ma dobre opinie, i dzieci sa zachwycone.... a teraz to nie wiem jaka wybrac.... :/ /QUOTE]

ja tez zdecydowanie wole wybierac bez niego Plus, ze mamy podobne gusta , wiec sobie ufamy w zakupach.....
My mielismy kupic wozek w styczniu/lutym..... przedstawilam sto piecdziesiat powodow dla ktorych nie kupie tanszego wozka itd. dla niego to tez bylo na zasadzie oby jezdzil reszta bez znaczenia. Mielismy przeznaczona pewna kwote, a i tak kupilismy wozek ze strony uzywanej typu olx duzo taniej, wiec to go ucieszylo, ale powiem szczerze ze nie patrzal na cene, a na funkcjonalnosc i wyglad, bo cene pokazalam mu duzo pozniej. no a cena sklepowa tez byla dla nas nie realna dla zakupu wiec obydwoje jestesmy zadowoleni On by zakupy zrobil na ostatnia chwile, ale to jest takie branie wszystkiego co spisalismy na kartce, bez zastanawiania sie itd. nie lubie tak robic zakupow, wiec wzielam sprawy w swoje rece i dzieki temu mam czas zeby kupic to co wg nas bedzie dobre.
Stary 2014-11-13, 13:37   #3510
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Ja na pewno kupię taki bujaczek dla dziecka. Nie wiem czy takiego noworodka będę w nim trzymać, ale myślę, że od 3-4 miesiąca życia na bank będę tego używać Zresztą koleżanka ma i bardzo zachwala, że wsadza tam małego, włącza wibrację i gotuję obiad na przykład
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości