|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I
Cytat:
![]() Cytat:
jaki duzy A ja sie zastanwiam, jak chodze prywatnie to bede miala USG na kazdej wizycie? Bo ostatnio bylam 2tyg temu i ide jutro i zastanawiam sie czy mi zrobi, bo jak nie to sie wkurze |
||
|
|
|
#3482 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Mnie robi na każdej, ale zwykłe, 3d/4d podobno nie można robić za często.
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że torbiel się wchłania. Progesteron działa Szkoda, ze masz zdjęć, ale trzymam za słowo i mam nadzieję, ze wrzucisz w sobotę. To może w sobotę dowiesz się jaka płeć. Już mówią czasami na genetycznym![]() elvegirl A chcecie mieć jedno czy więcej dzieciaczków? Fajnie, że tak szybko się udało. Tzn porównując do mnie to szybko ![]() Amelie chyba nie koniecznie na każdej wizycie jak jest wszystko dobrze, ale na początku chyba tak żeby zobaczyć czy dobrze się rozwija niunia
|
|
#3484 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() U nas dziś piękna pogoda. Jagodzianka juz wstała teraz czekamy za Tymkiem daje drugie śniadanko i idziemy w plener ![]() Wczoraj byłam robić tsh i ft4 bo jutro mam endokrynologa. Wynik 4,75 czyli lepszy niż przed miesiącem Witam nowa mamusie Gratuluję pomyslnych wieści z wizyt i za wizytujace trzymam mocno kciuki ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
#3485 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sliczny robaczekCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
brawo gratki ![]() |
|||||
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3487 |
|
Rozeznanie
|
Mała,
Tak euthyrox 75 a w weekendy 100. U mnie to tsh nie zabije się poniżej 4 juz dawki powyżej 150 przyjmowała, leki zmirnialam. W różnych konfiguracjach je przyjmowalam i o mało serca nie rozwalilam, a wynik zawsze w okolicach 5. Teraz i tak jest najniższy od 6lat wiec jestem szczęśliwa. |
|
|
|
#3488 |
|
wkręcona :)
|
Hej!
Em_jk rzeczywiście wysokie Twoje tsh.. w ciąży powinno być poniżej 2,5... ja miałam 3,4 i endo kazała mi szycko do niej przyjechać i zwiększyła dawkę leku ![]() Matko jakie te wasze maluchy już duże.... ciekawe ile moje maleństwo będzie miało jak pójdę na wizytę ![]() Dziewczyny tak się cieszę... zadzwoniłam do mojego lekarza rodzinnego (dał mi kiedyś swój nr komórki) i pytam czy nie wypisałby mi tej luteiny żeby takiej było a on do mnie : no jasne , ze tak, co się babo pytasz wpadaj i załatwimy sprawe uwielbiam go
|
|
|
|
#3489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA miałam w okolicach 1 teraz w piątek więc idealnie. Spadło CI pewnie z powodu ciąży. Endo mi mówił, że nawet nadczynność może się pojawić w ciąży bo HCG tak zbija TSH. Zresztą nie tsh jest najważniejsze tylko ft3 i 4 które w ciąży też potrafią mocno spaść i nie nalezy się tym przejmować jak mówił mój dr![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Warto się zapytac. Szkoda, ze nie wczesniej i tyle kasy poszło w błotoA Ty jaką dawkę bierzesz? Ja mam teraz Euthyrox 88. Miesiąc temu miałam TSH 1,84 a teraz przy tej samej dawce 1,03
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() elvegirl - sorki, że się nie przywitałam ale pisałam z kom wracając od gin i nie czytałam poprzednich postów witaj |
|
|
|
|
#3491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3492 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Na razie planujemy jedno, sama mogę mieć problem z ogarnięciem większej ilości. Zwłaszcza że w jego rodzinie były bliźnięta, więc jest obawa, że z planowanej dwójki się trójka zrobi ![]() Cytat:
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Małpko powodzenia na wizycie
|
|
#3494 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Wiadomo
Aczkolwiek już nie tak beztroskich, jak przed ciążą Jeszcze zobaczymy, mam nadzieję że w maju uda się gdzieś wyskoczyć, wiadomo że już nie w dziką egzotykę, którą planowaliśmy, ale może jednak te parę dni urwiemy
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak lekarz pozwoli, nie będzie przeciwwskazań oczywiście też planowaliśmy wakacje w Egipcie albo Turcji a tu dzidziuś i pozostaje Europa ![]() Malpka kciuki
|
|
|
|
|
#3496 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
więc pewnie stanie na poczciwym Bałtyku
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Też chciałabym wyjechać, ale my z kolei mamy budowę domu teraz...też wszystko w jednym momencie
W wakacje zacznamy szykowanie chałupy, w październiku poród i jeszcze moja teściowa będzie miała operacje kręgosłupa :P ale jakoś podołamy
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w II trymestrze latanie jest bezpieczne ale jak będą jakieś przeciwwskazania to też myślimy o Bałtyku może się gdzieś spotkamy hahah
|
|
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
MALINOWA
Ja się jutro pochwalę jakie maleństwo duże, bo jutro genetyczne wieczorkiem mam ![]() U nas cudnie i słonecznie też, trzy prania wywiesiłam na taras, wyszorowałam parter, zaliczyłam pocztę i spacerek z Lilo godzinny, obiad mam od wczoraj na zaś zrobiony - gołąbki wkurza mnie to, bo ja normalnie mega aktywna byłam, a teraz na stojąco w środku dnia zasypiam... a drzemka odpada, bo dziecko będzie trzeba odebrać ze szkoły niedługo, no i poza tym rozbabrałam sobie bibliotekę w domu i wszędzie dziesiątki i setki książek leży, gdyż przedwczoraj miałam ambicję ułożyć je w jakimkolwiek porządku wreszcie ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Ale macie fajowskie plany urlopowe! My wykańczamy dom, więc z braku środków i czasu będziemy spędzać wakacje w ogrodzie
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-03-17 o 12:21 |
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi narobiłaś smaka na gołąbki !!! teraz będą za mną chodziły hihi muszę się do babci wybrać bo ona robi najlepsze co do zmęczenia mam tak samo. wstaję zazwyczaj z energią, porobię coś, posprzątam, a po południu już ta cała energia ulatuje i strasznie mnie muli, oczy mi się same zamykają.. ja na szczęście mogę sobie pozwolić na drzemkę i chętnie z tego korzystam koło 16-17
|
|
|
|
|
#3501 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Wszystko możliwe
![]() Cytat:
|
|
|
#3502 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wlasnie zaliczylam mala drzemke a cale zycie zebym w dzien spala bylo nierealne
a z wakacjami tez u nas du.pa |
|
|
|
#3503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() macie jakieś sprawdzone miejsce? miejscowośc? my w sumie co roku nad Barłtykiem ale co roku gdzie indziej ![]() a gołabki i ja bym zjadła juz dawno za mną chodzą ale nie ma mi kto zrobic
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie my tez planowalismy wakacje w Polsce na moich mazurach ale teraz to nie wiemy. Trudno, poleci się kiedy indziej.
|
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Bałtyk to najchętniej Świnoujście, Międzyzdroje, Łeba Tam mi się najbardziej podobało. Jastrzębia Góra też była ok ale tam podobno już zbytnio plaży nie ma
|
|
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
W tym roku byliśmy w Sarbinowie i tez super polecam, super plaża promenada wzdłuż plaży z każdego miejsca blisko, super
|
|
#3507 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
u nas wakacje pod znakiem zapytania bo musimy mieszkanie do pazdiernika zmienic wiec cala kasa pojdize na iwestycje |
||
|
|
|
#3508 |
|
wkręcona :)
|
Male ja biorę naprzemiennie dawkę 50- 75.... i teraz mam tsk 1.3 więc idealnie
aczkolwiek na kontrolę do endo i tak będę chodzić![]() Male i elvegirl macie łudząco podobne avatary.... i teraz się mylę ![]() CO do wakacji to nam tez pozostaje polskie morze, a mieliśmy już CHorwację zaklepaną... ale nie chcę tyle w samochodzie siedzieć... A co do morza naszego to polecam Międzyzdroje i Ustkę... chociaż bardziej Międzyzdroje
|
|
|
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
. Malinowa - cieszę się, że wizyta udana. Duża już ta twoja dzidzia. Który to tydzień, jeśli można wiedzieć? Fajne macie plany na urlop. My, w tym roku, może zdecydujemy się na kilka dni w górach, aczkolwiek nie sądzę byśmy gdziekolwiek pojechali. Mamy w tym roku komunię, ślub najlepszego przyjaciela TŻta, a jeszcze wyprawkę trzeba będzie gdzieś od wakacji kompletować. |
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciążę mam młodszą niż z OM więc bardziej gdzieś 11, ewentualnie początek 12 my już parę lat nigdzie nie byliśmy, mieliśmy więcej kasy odłożyć i pojechać do Egiptu albo Turcji ale się dzidzia pojawiła i zostaje Europa , Bałtyk. Specjalnie na to nie odkładamy, bo mamy wesele i chcemy z tej kasy gdzieś pojechać w "podróż poślubną"
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

Super, że torbiel się wchłania. Progesteron działa

I jeszcze po badaniu do pracy... TZ ma mnie w pizamie o 7:00 na otwarcie laboratorium podwiezc a potem szybko do domu na sniadanie, ubrac sie i dopiero do pracy; boje sie ze puszcze pawia przy pobieraniu albo zemdleje :/

05.07.2008 

wkurza mnie to, bo ja normalnie mega aktywna byłam, a teraz na stojąco w środku dnia zasypiam... a drzemka odpada, bo dziecko będzie trzeba odebrać ze szkoły niedługo, no i poza tym rozbabrałam sobie bibliotekę w domu i wszędzie dziesiątki i setki książek leży, gdyż przedwczoraj miałam ambicję ułożyć je w jakimkolwiek porządku wreszcie 
teraz będą za mną chodziły hihi muszę się do babci wybrać bo ona robi najlepsze