Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-09, 09:52   #3481
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

majka ale super te komplety do wózka a jak mi się podoba w te kotwice VEA widziałas w te kotwice???
Stary 2015-03-09, 09:52   #3482
beaciorq
Zadomowienie

Witam się z rana
Dolegliwości dalej mnie męczą, ale sprobuje sie zmusic i zrobic cos w domu...
Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Co dziś na obiad planujecie? Ja spaghetti bolognese zrobię, jakoś mam ochotę

Muszę tylko skoczyć do mięsnego po mięsko, kupię przy okazji na targu jakieś owoce i tulipanki żeby trochę wiosny do mieszkania wprowadzić
u mniemtez spagetti )
Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze łowy
wow cudowne i takie slodziutkie zazdroszczę łowów )
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 09:54   #3483
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
majka, ale fajne te rzeczy z minky Jeny też muszę zrobić rozeznanie... tylko trochę mnie przeraża to jakie to wszystko są koszty
Rozejrzyj się u siebie w sklepach, bo ja płaciłam za to wszytsko o wiele mniej,a jakośc dobra
Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
no własnie też planowałam iśc w 17 i 6 dzien i mówię do mojego bierz wolne a on,że nie może Dlatego ten pomysł czy nie iśc w ten piatek bo akurat ma wolne. Chyba JEDNak DZIEWCZYNY przekonałyście mnie poczekam..choc cieżko

Fiona u mnie 3 D u tego faceta 100 zł. Ja i tak dużo oszczedzam bo jeszcze nie płaciłam za żadną wizytę!! chodzę na nfz bo moja Pani dr sama zaproponowala.. ma lepszy sprzet niz pywatnie u siebie.
To wiesz co ja bym zrobiła ? Poszła wtedy co nie będzie męża, sama. Nie płacisz za wizyty to bym się nawet nie zastanawiała.
Chyba, ze Twój mąż bardzo chce iść, to nie wiem....

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Mo to dłużej ode mnie po czekasz .. 😊
Ale ja miałam wizytę w zeszłym tyg i widziałam córeczkę, więc dam radę do tego 23-go
Stary 2015-03-09, 10:01   #3484
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
A mi z reserved te materiały średnio się podobają . Co kupie bluzkę dla synka, to po którymś upraniu zaraz robi się jakaś taka nijaka , ale np ze spodni, bluz, koszul jestem zadowolona .

Kappahl jak dla mnie ma bardzo dobre materiały i niezniszczalne tylko nie jest tak tanio też.

majka ja też bym tą Twoja wyprawkę troszkę zmodyfikowała, a zwłaszcza o te buciki, bo takiemu maleństwu to bym ich nie zakładała. Same skarpety, a zwłaszcza, z eto lato będzie. Podobnie jak Vea dodałabym rampersy, bo są dosyć fajne, jak na porę roku w jakiej będziemy rodziły. Tak samo w roz 56 dziecko wg mnie nie pochodzi 2-3 miesiące chyba, ze urodzi się malutkie 3 kgVea wrzuć swoją listę zobaczymy co Ty tam masz
czyli moral z tego taki, ze to wszystko zalezy od naszego szczescia.. raz sie trafi na cos lepszej jakosci, raz gorszej.. :P
Cytat:
Roxana, ale cuda
prawda? jestem zakochana!
Cytat:
Roxana śliczne masz te ciuszki, ale jakie to sa rozmiary, bo chyba troszkę większe, co ? Wszystko jest z tesco, bo jak tak to muszę się wybrać ?
56/62

Cytat:
roxana bluzy wymiatają!!!!! wcale nie muszą być rózowe,żeby były cudowne jak możes zpo ilr jest taka bluza w tesco bo zielonego pojęcia nie mam
Cytat:
No właśnie ja tez jestem ciekawa ile te ciuszki kosztują ? Napiszesz nam roxi ....
śpiochy 23 zł za dwie sztuki, kompleciki po 29zł, bluza 25.. zdziwilo mnie tylko jedno - wszystko na wyprzedazy a tydzien temu to byla nowa kolekcja, nie wiem czy ktos sie nie pomylil.. na moja korzysc :P

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 10:03   #3485
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozejrzyj się u siebie w sklepach, bo ja płaciłam za to wszytsko o wiele mniej,a jakośc dobra

To wiesz co ja bym zrobiła ? Poszła wtedy co nie będzie męża, sama. Nie płacisz za wizyty to bym się nawet nie zastanawiała.
Chyba, ze Twój mąż bardzo chce iść, to nie wiem....

Nawet o tym myślałam, czy nie iśc sama ale on by chciał iść,ja w sumie też bym chciala żeby był ze mną. W tamtej ciązy był na każdej a teraz jak był to przed przychodnią bo pilnował młodego.
Teraz rozumiesz mnie kochana dlaczego chce iśc wczesniej gdybym płacila u mojej gin i za 3d znowu to na pewno bym nie poszla ale skoro jeszcze w sumie nie straciłam złotowki na wizyty to mam trochę taką chęc iśc wczesniej
Stary 2015-03-09, 10:07   #3486
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
też mi właśnie rozsądek to podpowiada..ech . Z Borią byłam w 25 i ma super foto buźki. Tylko własnie to jest najlepsze ze wizytę u swojej gin mam własnie w 19 i 5 tydz tyg a chciałam szybciej podejrzeć co jest między nogami ale wiem,że trochę przesadzam ech..
Kusi, co nie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Tak, dokładniej z Irlandii. I powiem Wam, że zazdroszczę możliwości wyboru kosmetyków. Tutaj na prawdę z ty jest bieda. Jedna firma i tyle. Owszem jakieś apteczne też są, ale też nie powalają składnikami. Więc pozostaje mi zrobić listę i poprosić mamusie żeby mi paczkę wysłała;d
Wiesz co, coś mi dzwoni, że Boots miał niezłe składy, ale może mi się coś mylić...

Cytat:
majka ale super te komplety do wózka a jak mi się podoba w te kotwice VEA widziałas w te kotwice???
Widziałam, piękne są
Z tym, że ja pościeli w ogóle nie kupuję Do wózka nie używałam - za to mam kilka kocyków
Do kołyski miałam prześcieradła i rożek, a potem kocyk, do łóżeczka na początku tylko śpiworek i prześcieradło (do LifeNest sa specjalne), teraz prześcieradło, śpiworek, a na drzemkę kocyk.
Poduszki dziecko nie potrzebuje, a kołderkę zastępuje śpiwór (Żuk strasznie się kręci w nocy, więc kocyk/kołdra na dłuższą metę nie zdają egzaminu).
Śpiworki miałam dwa mniejsze - gruby i cienki, jeden średni, rosnący z dzieciem i teraz mam gruby duży - latem raczej już tylko na kocyk przejdziemy.

Za to mam dwa genialne kocyki polarowe z ... Biedronki
Dwa cieniutkie bawełniany z BabyOno, średni bawełniany z Ikei, gruby bawełniany (na prawdę gruby i co się go naszukałam, to moje) z nie pamiętam skąd. Jakiś gruby mieszany - bawełniano sztuczny - dostany. I dodatkowo strasznie gruby, dostany, z takiego misia, którym nigdy Jaśka nie przykryłam, za to genialnie nadawał się do wymoszczenia gondoli w zimie
Generalnie mam ich za dużo, używam biedronkowych do wózka i zimą do drzemki, latem obu cienkich, a Ikeowskiego praktycznie codziennie do drzemania. Reszta robi za wyściółkę, albo zapychacz miejsca w szufladach

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
śpiochy 23 zł za dwie sztuki, kompleciki po 29zł, bluza 25.. zdziwilo mnie tylko jedno - wszystko na wyprzedazy a tydzien temu to byla nowa kolekcja, nie wiem czy ktos sie nie pomylil.. na moja korzysc :P
Oni tak mają
Krótkie serie/kolekcje i szybko przeceniane

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 10:08   #3487
majka242007
Zakorzenienie

Roxana ale cudeńka nakupowałaś... olala

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
magdowe nie martw się, może te nieprzyjemne sprawy ciążowe zaczynają Cię odpuszczać. Też nie zawsze mam zgagę, właściwie to się zastanawiam od czego to zależy.Czasem zjem pół kanapki i pali a czasem ogromny obiad i nic.
majka242007 gdzie takie fajne kocyki znalazłaś? Szukam czegoś w wyraziste kolory, i jakbym mogła to pewnie ze trzy wzory sobie wybrała. Tylko co na to by tż powiedział?
sprigtime ja używam termometru na czoło. To jest taki pasek co zmienia temperaturę i jest do niego skala. On jest trochę taki pi razy drzwi i trochę zależy od interpretacji własnej, ale te szpitalne na podczerwień też są średnio dokładne. On kosztuje w aptece ok 2-3 zł i pomiar jest dosyć szybki.
Tylko nie śmiejcie się ze mnie, ze takich wynalazków używam
już wrzuciłam inki trochę wyżej...

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
majka, kolejna widzę szaleje z zakupami
Lista fajna, ale u mnie kaftaniki i półśpiochy się totalnie nie sprawdziły, a niedrapki uważam za niepotrzebne, a wręcz szkodliwe. Czapeczek po kąpieli też nie używałam, za to na dwór owszem i najlepiej takie z uszkami.
Zastanowiłabym się też nad ilością bodziaków 56. Za to brakuje mi rampersów - rodzimy latem, cieplutko będzie, więc rampek jak znalazł
No i buciki na 62 też się u mnie nie sprawdziły - w ogóle Jaśko zaczął nosić buciki, jak zaczął
O rampersach nie pomyślałam... masz rację... dopiszę
buciki bedę używać jesienią ... Niedrapki tylko w szpitalu i być może na noc... Nie wiem... ale z Maja tak używałam...

Cytat:

majka ja też bym tą Twoja wyprawkę troszkę zmodyfikowała, a zwłaszcza o te buciki, bo takiemu maleństwu to bym ich nie zakładała. Same skarpety, a zwłaszcza, z eto lato będzie. Podobnie jak Vea dodałabym rampersy, bo są dosyć fajne, jak na porę roku w jakiej będziemy rodziły. Tak samo w roz 56 dziecko wg mnie nie pochodzi 2-3 miesiące chyba, ze urodzi się malutkie 3 kg.

Dlatego dopisała w liście że to wg mnie... Ja córcię ur 2800 a spadła do 2200 więc rozmiar 56 mieliśmy dość długo...

Cytat:
majka ładnie już przewertowałaś allegro Piękne te rzeczy co wrzuciłaś linki, a cena za pościel do łóżeczka to spora. Ja kupowałam dla synka dobre jakościowo po 100-150 zł. Do tej pory je mam i nic nie zniszczone, więc ten zakup mam z głowy
no sporo sporo ale chciałabym taką jedną w zestawie z rożkiem, przybornikiem, baldachimem itd...

ROXANA 25marca mam prenatalne - dopiszesz mnie kochana???
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-09, 10:17   #3488
beaciorq
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanko, moze troche zbyt wcześnie ale tak sie zastanawialam. Myslicie ze łóżeczko moze byc w pokoju obok, a nie w sypialni? Nie chciałabym budzic męża kilka razy w nocy krzątanina nad dzieckiem, a tak to w osobnym pokoju byloby łóżeczko przewijak, caly arsenal potrzebnych rzeczy plus wygodnu fotel do karmienia. Bede po raz pierwszy mamą, więc nie wiem czy taki system sie sprawdzi, no i czy w ogole uslysze małego jak będzie plakal?
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 10:24   #3489
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet o tym myślałam, czy nie iśc sama ale on by chciał iść,ja w sumie też bym chciala żeby był ze mną. W tamtej ciązy był na każdej a teraz jak był to przed przychodnią bo pilnował młodego.
Teraz rozumiesz mnie kochana dlaczego chce iśc wczesniej gdybym płacila u mojej gin i za 3d znowu to na pewno bym nie poszla ale skoro jeszcze w sumie nie straciłam złotowki na wizyty to mam trochę taką chęc iśc wczesniej
Pójdzie z Tobą na połówkowe Ja jeśli się zdecyduję na dodatkową wizytę to też bez TŻta... ale myślę, że się nie obrazi

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
ROXANA 25marca mam prenatalne - dopiszesz mnie kochana???
Napisz Roxanie PW, dużo łatwiej jej to wtedy ogarnąć

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko, moze troche zbyt wcześnie ale tak sie zastanawialam. Myslicie ze łóżeczko moze byc w pokoju obok, a nie w sypialni? Nie chciałabym budzic męża kilka razy w nocy krzątanina nad dzieckiem, a tak to w osobnym pokoju byloby łóżeczko przewijak, caly arsenal potrzebnych rzeczy plus wygodnu fotel do karmienia. Bede po raz pierwszy mamą, więc nie wiem czy taki system sie sprawdzi, no i czy w ogole uslysze małego jak będzie plakal?
Jeśli uda nam się zmienić mieszkanie na 3 pokojowe to tak właśnie mam zamiar zrobić
Stary 2015-03-09, 10:28   #3490
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
A który to będzie tc tego 29 ?

O kurczę kolejna dopiero koniec maja ? Tyle czekać, ale co zrobić .
No niestety tutaj w Irlandii te wizyty są masakrycznie rzadko. Pierwszą miałam w 14tc+3dni, drugą zaplanowali mi na 30tc;/ Dlatego idę prywatnie na usg połówkowe- będzie to 21tc+6dni. Właśnie ta ginekolog mówiła, że najlepiej w 22 tc żebym przyszła. Teraz myślę, czy to nie ciut za późno?
A Wy kiedy macie połówkowe?
Cytat:

Wiesz co, coś mi dzwoni, że Boots miał niezłe składy, ale może mi się coś mylić...

Widziałam, piękne są
Z tym, że ja pościeli w ogóle nie kupuję Do wózka nie używałam - za to mam kilka kocyków
Do kołyski miałam prześcieradła i rożek, a potem kocyk, do łóżeczka na początku tylko śpiworek i prześcieradło (do LifeNest sa specjalne), teraz prześcieradło, śpiworek, a na drzemkę kocyk.
Poduszki dziecko nie potrzebuje, a kołderkę zastępuje śpiwór (Żuk strasznie się kręci w nocy, więc kocyk/kołdra na dłuższą metę nie zdają egzaminu).
Śpiworki miałam dwa mniejsze - gruby i cienki, jeden średni, rosnący z dzieciem i teraz mam gruby duży - latem raczej już tylko na kocyk przejdziemy.

Za to mam dwa genialne kocyki polarowe z ... Biedronki
Dwa cieniutkie bawełniany z BabyOno, średni bawełniany z Ikei, gruby bawełniany (na prawdę gruby i co się go naszukałam, to moje) z nie pamiętam skąd. Jakiś gruby mieszany - bawełniano sztuczny - dostany. I dodatkowo strasznie gruby, dostany, z takiego misia, którym nigdy Jaśka nie przykryłam, za to genialnie nadawał się do wymoszczenia gondoli w zimie
Generalnie mam ich za dużo, używam biedronkowych do wózka i zimą do drzemki, latem obu cienkich, a Ikeowskiego praktycznie codziennie do drzemania. Reszta robi za wyściółkę, albo zapychacz miejsca w szufladach
O to będę się musiała przyjrzeć składom.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 10:29   #3491
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

Ten komplecik szaro-niebieski przypadł mi bardzo do gustu i chyba wiem, gdzie jutro pojadę I znowu zakupy

Cytat:
To idz w ten piątek, a co tam
Cytat:

Dlatego dopisała w liście że to wg mnie... Ja córcię ur 2800 a spadła do 2200 więc rozmiar 56 mieliśmy dość długo...

[/COLOR]
Jak taka malusia córa, to i w 56 pochodziła długawo. Mój miał 3700 kg, więc 56 byłoby dobre może z 2 tyg
Wszystko zależy jakie dziecko urodzimy
Cytat:
Ja bym wolała mieć łóżeczko w sypialni mimo wszystko. Samego malucha bym nie zostawiła na noc w drugim pokoju, nie to że bym nie słyszała, jak płacze w nocy, ale tak po prostu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-09, 10:30   #3492
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
O rampersach nie pomyślałam... masz rację... dopiszę
buciki bedę używać jesienią ... Niedrapki tylko w szpitalu i być może na noc... Nie wiem... ale z Maja tak używałam...

no sporo sporo ale chciałabym taką jedną w zestawie z rożkiem, przybornikiem, baldachimem itd...
Luzik, każda zrobi jak jej serducho podpowiada
Dla mnie niedrapki to zło - pisałam dlaczego Podobnie baldachim - kurzołap wg. mnie i zabiera powietrze dziecku. Za to przybornik by mi się przydał - miałam namówić teściową, żeby uszyła, ale nie mogłam znaleźć materiału Może teraz się zmobilizuję
Jak pisałam, u mnie pościel się totalnie nie przydała, ale ja mam LifeNest. Jak Tobie się sprawdziła, to kupuj

Cytat:
Oczywiście, że może, pytanie, czy to będzie dla Ciebie wygodne.
Ja nie mam takiego dylematu, bo nie mam pokoju dziecięcego Moja koleżanka natomiast swoją drugą córę od początku kładła w jej pokoiku i Malutka dobrze to zniosła. Usłyszeć usłyszysz, a jeśli się boisz,m ze nie, to kup nianię
Nie wiem natomiast, czy będzie Ci się chciało kilka razy w nocy ganiać do drugiego pokoju - ja miałam młodego w łóżeczku obok łóżka i wystarczyło do karmienia tylko rękę wyciągnąć

WYMIENIĘ

Stary 2015-03-09, 10:34   #3493
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety tutaj w Irlandii te wizyty są masakrycznie rzadko. Pierwszą miałam w 14tc+3dni, drugą zaplanowali mi na 30tc;/ Dlatego idę prywatnie na usg połówkowe- będzie to 21tc+6dni. Właśnie ta ginekolog mówiła, że najlepiej w 22 tc żebym przyszła. Teraz myślę, czy to nie ciut za późno?

O to będę się musiała przyjrzeć składom.
Mój lekarz uważa, ze 22 tc to najlepszy czas na połówkowe
Ja mam właśnie wtedy, a dokładnie, to będzie 21t3d.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Dla mnie niedrapki to zło - pisałam dlaczego Podobnie baldachim - kurzołap wg. mnie i zabiera powietrze dziecku. Za to przybornik by mi się przydał - miałam namówić teściową, żeby uszyła, ale nie mogłam znaleźć materiału Może teraz się zmobilizuję
Jak pisałam, u mnie pościel się totalnie nie przydała, ale ja mam LifeNest. Jak Tobie się sprawdziła, to kupuj

Coraz częściej widzę/czytam, że mamy podobne podejście i myślenie
Stary 2015-03-09, 10:37   #3494
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie ta ginekolog mówiła, że najlepiej w 22 tc żebym przyszła. Teraz myślę, czy to nie ciut za późno?
Ja idę w 21t0d więc początek 22 tygodnia

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Ja tam nie uważam żeby baldachim zabierał powietrze, przecież to woal Kurzołap - tak, ale ja bym go regularnie przepierała i po problemie

Mi się natomiast baldachimy po prostu nie podobają, u mnie nie będzie
Stary 2015-03-09, 10:38   #3495
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Coraz częściej widzę/czytam, że mamy podobne podejście i myślenie

Ja tak sobie myślę i tak robiłam... ale, że coś się u mnie sprawdziło, nie znaczy, że się sprawdzi u kogoś innego
Tak było z kaftanikami - nie używałam, chociaż spróbowałam - męczyłam się z nimi strasznie i w końcu machnęłam ręką, za to moja przyjaciółka je kocha i używa i wychwala pod niebiosa Dlatego napisałam, że każda mama decyduje sama
Co najwyżej mogę napisać, dlaczego coś się u mnie czy wg. mnie sprawdza czy nie

WYMIENIĘ

Stary 2015-03-09, 10:39   #3496
Acka
Rozeznanie

Witam po weekendzie
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 10:40   #3497
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie chcąc doprowadzić do sytuacji takiej jak miałam z córeczką.... Czyli spała z nami do 3rż w pokoju potem bardzo ciężko bylo ją odzwyczaić i nauczyć spania w swoim pokoiku, trzeba było ją usypiać a w nocy i tak krzyczała że chce do nas... echhh

Teraz robimy tak... Pokój dzidziuś ma swój a w nim lóżeczko i wszystko. U nas w pokoju będzie kołyska... na kółkach bym łatwo z dzidziom ,,latala,, po domu np gdy będę gotować to kołyska do kuchni itd...
Dzidziuś będzie spał w kołysce z nami w nocy... będę go miała na oku itd... ale przewijak i wszystko będzie miał u siebie, fotel do karmienia również tam...
W ciągu dnia będzie spal u siebie w pokoiku, kupujemy nianię z monitorem oddechu więc będę słyszała co się dzieje...
Po czasie nie wiem jakim... pół roku? 8miesięcy? Jak juz wyrastać będzie z kołyski dzidziuś będzie spał u siebie... Nianie dam pod ucho i bedę słyszała jak się obudzi...
Stary 2015-03-09, 10:41   #3498
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Ja idę w 21t0d więc początek 22 tygodnia

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Ja tam nie uważam żeby baldachim zabierał powietrze, przecież to woal Kurzołap - tak, ale ja bym go regularnie przepierała i po problemie

Mi się natomiast baldachimy po prostu nie podobają, u mnie nie będzie
Akurat te z kompletów to nie do końca woal Mają część z normalnego materiału ...
Tak samo jestem przeciwna wysokim ochraniaczom na łóżeczko - wg. mnie ograniczają cyrkulacje powietrza. Nie chciałam mieć w ogóle, ale jak Żuk zaczął migrować po łóżeczku i tłukł główką, to się złamałam, ale kupiłam najniższy możliwy - akurat u mnie Ikea - tylko na tyle, żeby główka nie uderzała.

WYMIENIĘ

Stary 2015-03-09, 10:42   #3499
Acka
Rozeznanie

Cytat:
tak vea7 ma rację jeśli juz to musisz kupić nianię.Ja będę spała razem z dzieckiem w jednym pokoju a mąż jak bedzie mial na rano pójdzie do drugiego.Raczej nie zostawiłabym noworodka samego w nocy..Ale niania ułatwi wam sprawę zdecydowanie
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-09, 10:45   #3500
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:

no dokładnie... podzieliłam się tym co znalazłam i uważam za ,,dobre,, łowy ale kto co lubi... też chętnie podpatruje to co wy proponujecie... albo mi sie spodoba i też kupię albo nie i nie kupie
Posciel jak najbardziej mi sie sprawdzila. Mała jak się odkopala to przykryłam jak kopnęła od razu kołdra to wiedziałam że jej ciepło... I tak jest do tej pory... Śpi z tyłkiem i plecami na wierzchu bo tak lubi ale przykryty ma cały przód...
Stary 2015-03-09, 12:27   #3501
Isabelle_26
Raczkowanie

Witam się w ten piękny słoneczny i ciepły dzień
Ja miałam weekend na uczelni.. Ale pocieszający jest fakt że aby 3 zjazdy zostały, napisanie pracy i obrona, uff

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
klękajcie Narody Wizaż działa
Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Hej hej
Wczoraj miałyśmy odpoczynek od wizażu
jak Wam minął wczorajszy słoneczny dzień?
Dokładnie wczoraj był dzień wolny od wizażu z okazji Dnia Kobiet

Cytat:
moje dzisiejsze łowy
Prześliczne

Szalejecie z zakupami ja w piątek kupiłam 1 body, pochwaliłam się małżonkowi a on mi na to "ok, ale nie rozpędzaj się z zakupami" a ja yyyy ale już mu zapowiedziałam, że po następnej wizycie jak przyjedzie to jedziemy na zakupy, bo i tak powoli nie mam w czym wyjść poza dom, a może go namówie też na coś dla dzidzi "D zobaczymy..

Majka świetne są te kocyki z minky, chyba się skuszę a i cena nie najgorsza

Ten wizaż se ze mnie jaja robi, znowu chciałam dodać komentarz a tu przerwa techniczna

Edytowane przez Isabelle_26
Czas edycji: 2015-03-09 o 12:30
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 13:03   #3502
mms_22
Zakorzenienie

Witam się w20t1d

w sobotę popołudniu tu nie zaglądałam, ale od wczoraj miałam problem z zalogowanie się...
w końcu się udało... lecę nadrobić

edit: Poprawka : witam się w 19t1d czyli zaczęliśmy 20tc

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2015-03-09 o 13:36
mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 13:20   #3503
beatrix28
Zadomowienie

wpadne wieczorkiem bo lece po malego na obaid,u babci nie chce jesc
vea7 a ja z braku wizazu nadrabialam zaleglosci w lekturze,koncze ,,napisz do mnie'' a jutro lece do biblioteki po 2 czesc ksiazki-wroc do mnie,synek ma sie lepiej
roxy super łowy!
dd1dd ja tez juz nie moge sie doczekac...zwlaszcza po tym co pokazujecie lozeczka ciuszki,nakrecam sie jak glupia na te zakupy.
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 13:32   #3504
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Witam się w 20t1d

w sobotę popołudniu tu nie zaglądałam, ale od wczoraj miałam problem z zalogowanie się...
w końcu się udało... lecę nadrobić
Hej
A jak to możliwe, że ty już w 20t1d ?
Ja mam termin dzień przed Tobą i jestem dziś w 19t 2d
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 13:34   #3505
mms_22
Zakorzenienie

Roksana cudne ubranka

Pisałyście tu o wizytach - moja tuż tuż w środę idę do gin na wizytę, przy okazji będę miała połówkowe i co najważniejsze zobaczę "Ktosia", a może nawet dowiem się jak będzie miał/a na imię

a tak w ogóle to zanim udało mi się wejść na wizaż, to poczułam mocne kopanie w brzuchu... podniosłam bluzkę do góry i dwa razy zauważyłam takie "wybrzuszenie" w miejsce kopnięcia (lub uderzenia) trwało to sekundę, ale było

a i w sobotę byliśmy z mężem na zakupach (oczywiście ani on, ani ja nie kupiliśmy butów, bo ta nasza galeria jest do niczego i w czwartek jedziemy chyba na Kraków ) aleee... zaglądnęliśmy też do sklepu dziecięcego i oglądnęliśmy wózki i łóżeczka i powiem Wam, że jestem zszokowana cenami bo fajny wózek można kupić już od 1000 zł, a taki naprawdę super od 1200 (mam na myśli te 2w1), natomiast łóżeczka od 150 zł... nastawiałam się na więcej nawet pościel upatrzyłam sobie (zestaw kołdra, poduszka, poszewka na kołdrę i poduszkę + ochraniacz na szczebelki za ok 220zł) już byłam skłonna ją kupić, ale nie mogłam zdecydować się co do koloru i zaczekam z kupnem do poznania płci

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Hej
A jak to możliwe, że ty już w 20t1d ?
Ja mam termin dzień przed Tobą i jestem dziś w 19t 2d

aaaaa.... chciałam napisać 19t1d, czyli 20tc mój błąd... to z tego wrażenia, że wizaż działa, bo widzę, że Wy tu już od rana smarujecie, a mi dopiero po 14 udało się zalogować ...

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 13:46   #3506
vea7
Zakorzenienie

Haaa... dla małego żeglarza sobie upatrzyłam

http://www.smyk.com/cool-club-body-c...a-dla-dzieci-p

WYMIENIĘ

Stary 2015-03-09, 13:49   #3507
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Roksana cudne ubranka

Pisałyście tu o wizytach - moja tuż tuż w środę idę do gin na wizytę, przy okazji będę miała połówkowe i co najważniejsze zobaczę "Ktosia", a może nawet dowiem się jak będzie miał/a na imię

a tak w ogóle to zanim udało mi się wejść na wizaż, to poczułam mocne kopanie w brzuchu... podniosłam bluzkę do góry i dwa razy zauważyłam takie "wybrzuszenie" w miejsce kopnięcia (lub uderzenia) trwało to sekundę, ale było

a i w sobotę byliśmy z mężem na zakupach (oczywiście ani on, ani ja nie kupiliśmy butów, bo ta nasza galeria jest do niczego i w czwartek jedziemy chyba na Kraków ) aleee... zaglądnęliśmy też do sklepu dziecięcego i oglądnęliśmy wózki i łóżeczka i powiem Wam, że jestem zszokowana cenami bo fajny wózek można kupić już od 1000 zł, a taki naprawdę super od 1200 (mam na myśli te 2w1), natomiast łóżeczka od 150 zł... nastawiałam się na więcej nawet pościel upatrzyłam sobie (zestaw kołdra, poduszka, poszewka na kołdrę i poduszkę + ochraniacz na szczebelki za ok 220zł) już byłam skłonna ją kupić, ale nie mogłam zdecydować się co do koloru i zaczekam z kupnem do poznania płci

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

aaaaa.... chciałam napisać 19t1d, czyli 20tc mój błąd... to z tego wrażenia, że wizaż działa, bo widzę, że Wy tu już od rana smarujecie, a mi dopiero po 14 udało się zalogować ...

Aaaaa wszystko jasne
Az musialam w mojej aplikacji sprawdzic czy przypadkiem nie pomylilam sie w liczeniu
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 14:07   #3508
roxana_lu
Zakorzenienie

Zas cos sie działo... A wrrrr...

Ja miałam sprzątac a z ledwością obiad ugotowałam i tyle :P
Pogoda niby ładna ale tak okropnie wieje, ze szkoda gadac

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-09, 14:15   #3509
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Mój mąż to rzadko się budził w nocy. Ja miałam na tyle lekki sen, że każdy szmer mnie budził i zanim młody zaczął głośniej płakać to już go miałam przy sobie. W nocy włączałam lampę stojąca, która miała regulacje natężenia światła więc w pokoju było dosyć ciemno.
Ja bym takiego dziecka nie zostawiała na noc w innym pokoju.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 14:21   #3510
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Mój mąż to rzadko się budził w nocy. Ja miałam na tyle lekki sen, że każdy szmer mnie budził i zanim młody zaczął głośniej płakać to już go miałam przy sobie. W nocy włączałam lampę stojąca, która miała regulacje natężenia światła więc w pokoju było dosyć ciemno.
Ja bym takiego dziecka nie zostawiała na noc w innym pokoju.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

To u nas przeważnie było tak, ze oboje budziliśmy sie w tym samym momencie... A chyba nawet cześciej TŻ tzn mieliśmy umowę, ze czasami jedno z nas dawało drugiemu pospać w nocy (jak juz nie karmiłam piersią) wiec jesli była jego kolej to ja sie przebudzalam ale szybko zasypiałam a w tym czasie TŻ przewijał, karmił itd
Ja tam problemu z tym nie mam, TŻ jest sam z siebie tak zaangażowany w to wszystko, ze nawet jakbym malucha dała do osobnego pokoju to i tak byłby pewnie prędzej na nogach niż ja

Pozniej juz mozna maluszka przetransportować do drugiego pokoju ale na początku to ja bym wolała mieć "na oku"

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Synuś i Córcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości