Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-23, 23:32   #3481
kar0ola
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Jeju dzieki dziewczyny.. Nie spodziwalam sie az takiego odzewu nie bede cytowac kazdej z osobna bo Cala strone zajme ale bardzo Wam dziekuje za cieple slowa i rady kazde przeczytalam uwaznie i wzielam do serca. Pomimo ze mala nadal nie spi (ehh..) chociaz sie pousmiechalam troche. Jestescie wspaniale.. Najgorsze u mnie wlasnie jest to ze jestem sama jak palec w takie dni, nnie moge sobie sciagnac mamy, tesciowej czy kogolwiek tak to jest za gramanica zawsze plusy i minusy. Najsmiejszniejsze jest to ze kazdy mi wmawial jak bylam w ciazy 'dzieci to na poczatku tylko spia jedza i robia kupy' ehem wlasnie widze. Jak dla mnie ona nie musi spac caly dzien ale bycie przyklejonym do mamy bo inaczej placz jest kiepskie... Co do chusty myslalam o niej i maz mnie namawia ale boje sie ze nie podolam wiazaniu jej chociaz to sie da opanowac ale boje sie o te nozki jeszcze o tym nie czytalam ale slyszalam ze niedobrze jak dziecko ciagle takie rozkraczone jest??

SONIA szkoda i przykro ale sczerze mowiac jakby mi tak tz powiedzial to bym go smiechem zabila.. Nie powinno ograniczac sie drugiej osoby, jezeli nie jest to szkodliwe.. Rozumiem jakbysmy sie wszystke codiennie spotykaly i upijaly ale szlaban na pisanie na forum?.. Co on chce zebys tylko z Mikolajem siedziala, robila przy nim, w domu i nawet nie mogla sobie dla wlasnej przyjemnosci popisac na forum moc sie wygadac i tak dalej ? Jezeli to Ci sprawia pryjemnosc, byc tu z nami to dlaczego on Ci to odbiera? Przede wszystkim w szoku jestem ze tak powaznie traktujesz to ze on Ci czegos "zabrania".. Ale decyzja nalezy do Ciebie, pamietaj tylko, nie daj sobie wejsc na glowe! To o Twoje szczescie chodzi.. Buziaki

Blackberry - sama bym sie wystraszyla.. Mam nadzieje ze przejdzie predko.
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 02:06   #3482
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
W sumie to podobno nie antybiotyk - bactrim.

Dzieki :-*

Smutno mi ze jest taki malutki i ciagle cos.
Ale znalazlam ze ktos mial cos podobnego po tym leku i mam nadzieje ze to sie juz nie powtórzy

Wrzuce wam foto po 15min jak juz czekaliśmy do lekarza i połowa zeszła.
Tak bactrim to coś a'la antybiotyk.
Pyt.o to bo moj synek dostał plam jak po ukąszeniu komara jak brał kiedyś antybiotyk i dostał lek na odrobaczanie (nie wiem co wywołało taką reakcję)

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Rzeczywiscie biedny Oby to byl wspominany syrop i juz mu przeszlo. A jak teraz jest?

Ale mnie maz wnerwil. Poszedl na mecz, a tu niespodziewanie po meczu poszedl jeszcze na miasto wypic. No tak mi podniosl cisnienie :/
Niestety mimo że dziecko jest obojga to facet zostaje niezależny a kobietka juz nie. Nie denerwuj się :-*

---------- Dopisano o 03:06 ---------- Poprzedni post napisano o 03:00 ----------

Pojedlismy i lulu.
Młody nadal czesciej je - co 2,5-3 godz. I nie dziwię się że taki pucuś sie robi. Mógłby w nocy robić dłuższe przerwy
Stary 2015-05-24, 02:49   #3483
sunny_eyes
Zakorzenienie

Nawet nie probuje nadrabiac wczorajszego dnia.
Siedze przy lozeczku i czekam az Michas zasnie a ten ani mysli. Steka i purta, a ja go nawet nie przewine bo nie mam weny aby ulal wszystko i kolejna godzine potem wisial na cycusiu.
Czy tylko moj synek tak steka przy produkcji kupki?
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 02:52   #3484
rosarioV
Zakorzenienie

Nocna zmiana przysypiam karmiac i obawiam się że zakończy się to tym iż obudze się o 7 z dzieckiem obok

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 03:32   #3485
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Soniu to nie pisz o tz ale jakas wiadomosc raz dziennie co tam i jak tam z mikołajem i z toba. Bez szczegółów z życia prywatnego.

My wlasnie wróciliśmy z pogotowia... Te plamki od rana były, a teraz o 21 wstał i caly jedna wielką plama, tylko kilka białych na poliku plamek... Aż ki sie że stresu niedobrze zrobiło, od raz z tz w auto a tam juz zaczelo zlazic to jak czekaliśmy. Nie wiem czy to nie po tym syropie, bo rano mial sporo półtorej h po podaniu i teraz 2,5h po syropie. Lekarka sama nie wie chyba od czego dała strop na alergie którego dzis nie wykupie bo apteka która miala miec dyzur juz nie istnieje i nie ustalili nowej...
Taki stres przeżyłam ze mi sie odechcialo wszystkiego, a w nocy chyba przy zapalonym świetle bede spac zeby co chwila zerkać czy nic sie nie dzieje :-(
No masakra, u takiego malutkiego dziecka to strach. Dobrze ze lepuej jest

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Moj tz tez mial obiekcje co do forum, ale to na poczatku, potem zauważyl, ze to dla mnie wazne byc tu z wami,te same problemy lacza ludzi, mozna zwrócic sie o pomoc, porade, powymieniac doświadczeniami, teraz sam pyta czy pokazalam wam nowe zdj jasia. I chyba mialabym do niegi wielki zal, gdyby zasugerował, ze mam tu nie pisać. Zresztą nawet bym nie pomyslala, zeby to zrobic.

O ja tez bym mojego zabiła śmiechem

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Moj M nigdy nic nie mowil o forum. Jak widze ze siedzi i czeka az odloze telefon to sama na czas to robie aczkolwiek teraz mam Was a jego brak ale wlasnie chcialam sie pochwaliz ze jeszcze TYDZIEN !!!!!! 💑❤😁

Ale zlecialo! Teraz to juz z gorki

Cytat:
A daj spokoj.. Faceci zawsze maja najwiecej do powiedzenia :/ nie martw sie, pogada sobie, tyle jego

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Ja dzis mało aktywna, do poludnia byla mama z braten i chrzesniakiem, pozniej dostalismy telefon ze zmarla babcia tzta wiec pojechalismy na wies sie pożegnac..

Wspolczuje bardzo

Cytat:
Rzeczywiscie biedny Oby to byl wspominany syrop i juz mu przeszlo. A jak teraz jest?

Ale mnie maz wnerwil. Poszedl na mecz, a tu niespodziewanie po meczu poszedl jeszcze na miasto wypic. No tak mi podniosl cisnienie :/

Niespodzirwanie..uwielbia m to.

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Jeju dzieki dziewczyny.. Nie spodziwalam sie az takiego odzewu nie bede cytowac kazdej z osobna bo Cala strone zajme ale bardzo Wam dziekuje za cieple slowa i rady kazde przeczytalam uwaznie i wzielam do serca. Pomimo ze mala nadal nie spi (ehh..) chociaz sie pousmiechalam troche. Jestescie wspaniale.. Najgorsze u mnie wlasnie jest to ze jestem sama jak palec w takie dni, nnie moge sobie sciagnac mamy, tesciowej czy kogolwiek tak to jest za gramanica zawsze plusy i minusy. Najsmiejszniejsze jest to ze kazdy mi wmawial jak bylam w ciazy 'dzieci to na poczatku tylko spia jedza i robia kupy' ehem wlasnie widze. Jak dla mnie ona nie musi spac caly dzien ale bycie przyklejonym do mamy bo inaczej placz jest kiepskie... Co do chusty myslalam o niej i maz mnie namawia ale boje sie ze nie podolam wiazaniu jej chociaz to sie da opanowac ale boje sie o te nozki jeszcze o tym nie czytalam ale slyszalam ze niedobrze jak dziecko ciagle takie rozkraczone jest??

SONIA szkoda i przykro ale sczerze mowiac jakby mi tak tz powiedzial to bym go smiechem zabila.. Nie powinno ograniczac sie drugiej osoby, jezeli nie jest to szkodliwe.. Rozumiem jakbysmy sie wszystke codiennie spotykaly i upijaly ale szlaban na pisanie na forum?.. Co on chce zebys tylko z Mikolajem siedziala, robila przy nim, w domu i nawet nie mogla sobie dla wlasnej przyjemnosci popisac na forum moc sie wygadac i tak dalej ? Jezeli to Ci sprawia pryjemnosc, byc tu z nami to dlaczego on Ci to odbiera? Przede wszystkim w szoku jestem ze tak powaznie traktujesz to ze on Ci czegos "zabrania".. Ale decyzja nalezy do Ciebie, pamietaj tylko, nie daj sobie wejsc na glowe! To o Twoje szczescie chodzi.. Buziaki

Blackberry - sama bym sie wystraszyla.. Mam nadzieje ze przejdzie predko.

Wlasnie b.dobrze jest jak jest tak rozkraczone. Świetnie działa na bioderka. Jak się boisz ze będziesz źle wiązała to albo kup kółkowa chustę albo idź na kurs wiązania, tam Ci wszystko pokazą na żywo.

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Siedze przy lozeczku i czekam az Michas zasnie a ten ani mysli. Steka i purta, a ja go nawet nie przewine bo nie mam weny aby ulal wszystko i kolejna godzine potem wisial na cycusiu.
Nie tylko moja tez

Ala nakarmiona, obudziła się o 3.po karmieniu oczy jak 5zl i ani myśli spać. A zazwyczaj w nocy od razu w kimono waliła. No to nie spimy razem, eh..

---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:18 ----------

O juz powoli zasypia to i ja IDE,dobranoc
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 04:05   #3486
siempre
Wtajemniczenie

Mój jak się obudził o ipolmocy to dopiero poszedł spsc o drugiej :/ tyle dobrze ze tz się nim zajmował.. teraz znowu cyc.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 04:08   #3487
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Hej
Nie ma mnie na forum bo ciągle z dziećmi na powietrzu jesteśmy,w sumie po 6h dziennie

Napiszę odnośnie pytań o kp
Jak zapytają Was wredne osoby ,,karmisz?" Odwiedźcie ,,nie, glodze" raz dwa odechce sie takich pytan

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 04:42   #3488
violka848
Zakorzenienie

U nas Adka po wczorajszych cyrkach pospala 6 h uff i się karmimy wlasnie, oby po karmieniu jeszcze chciało jej się pospać

---------- Dopisano o 05:42 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ----------

Ale mi od razu lepiej jak obudxiła się rano i tak bez płaczu oczka otwierała, a teraz przysypia przy cycku i się uśmiecha ❤️
Stary 2015-05-24, 06:07   #3489
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Ja jak mi powiedzieli ze mam dokarmiać to oczywiście ryk i jakby mi ktoś w pysk dal :-( no ale jak mus to mus. Co zrobić. Przecież dziecko nie może być głodne....

Ja jak dokarmiam tez tak mam ;( ale jak daje jej dwa cyce a ona dalej chce jesc ... Jak u lekarza z ta waga wyszło, to od razu łzy w oczach mi stanęły i TZet pozniej zaczął mi jeszcze gadać, ze moze w ogóle na mm przejdziemy, ze ja nie bede sie stresować a dziecko płakać to juz kompletnie zaczelam ryczeć. Ale co zrobisz, nic nie zrobisz

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hej
Nie ma mnie na forum bo ciągle z dziećmi na powietrzu jesteśmy,w sumie po 6h dziennie

Napiszę odnośnie pytań o kp
Jak zapytają Was wredne osoby ,,karmisz?" Odwiedźcie ,,nie, glodze" raz dwa odechce sie takich pytan

Hehe dobre

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Cytat:

Moja stęka, wierci sie i miny robi

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Cytat:

Niespodziewanie moj tez czasem "wpada przypadkiem" na kogos w barze. Szedł, potknął sie i do baru wpadł no niestety, oni mogą a my czasem w szlafroku do południa bo nie ma jak sie ubrać
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 06:23   #3490
siempre
Wtajemniczenie

Maly wisi mi na cyckach od 5, cudownie :/
Stary 2015-05-24, 06:30   #3491
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Dzień dobry mis mi spal do 2:30. Az go obudziłam na cyca bo ponad 5 h nie jadl, oczywiście pierwsze co to sprawdziłam czy oddycha , tym bardziej, z u nas w nocy przerwy max 3h teraz.zjadl i spi mi na reku, ciekawe czy jak przełoże do kołyski to tez tak grzeczny będzie.

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Oglądalam wczoraj eurowizje i coś malo wyspana jestem. Mimo,ze na wynikach zasnelam

Jak pogoda u was mamuśki? Szanse na niedzielny spacer sa?

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Chyba sie udalo, wiec jeszcze na mala drzemke idziemy

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-24, 06:33   #3492
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
U nas Adka po wczorajszych cyrkach pospala 6 h uff i się karmimy wlasnie, oby po karmieniu jeszcze chciało jej się pospać

---------- Dopisano o 05:42 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ----------

Ale mi od razu lepiej jak obudxiła się rano i tak bez płaczu oczka otwierała, a teraz przysypia przy cycku i się uśmiecha ❤️
Moja tylko 5h pospala w pierwszej turze w nocy,dla niej to max maxow.ciekawe czy takie dzieci,ktore krotko spia mając miesiac,dwa potem sobie sen wydłużają,czy marne szanse?
Też mi z rana usmiechami córcia humor poprawiła,ale po 20 minutach sie jej znudzilo usmiechac i zaczęła porykiwac... najpierw chyba na kupke, bo zrobila po chwili,a potem ze zmeczenia.
Waszym dzieciom zdarza sie tak cichutko chrapac jak śpią? Bo znow sobie zmartwienie wymyslilam,ze z moja cos nie tak,ze chrapie...

Blackbery,wspolczuje stresow, mam nadzieje ze dzis lepiej? też slyszalam o bactrimie,ze bardzo czesto pediatrzy przepisuja maluchom i że zdarzają sie uczulenia.

Ja TZta Sonii rozumiem,tez by mi sie nie podobalo pisanie o prywatnych szczegolach w necie.

Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Czas edycji: 2015-05-24 o 06:38
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 06:41   #3493
sunny_eyes
Zakorzenienie

No to Michas dzis uznal ze od 3 do 5 to doskonala pora na pizama party z nami :p
Na koniec byl tak zmeczony ze zaczal plakac, nic się juz nie podobalo i w ciagu sekundy z oczu jak 5zl po prostu zasnal...
Teraz pobudka bo pampers pelen i niby spi niby cos tam cmoka cycusia.

Ehh dzis u nas jest taki jakby festyn i chcieliśmy isc ale jak narazie same chmury... :/
Stary 2015-05-24, 06:47   #3494
Izuniaa89
Zakorzenienie

Niestety u nas pogoda lipna
Stary 2015-05-24, 06:51   #3495
sunny_eyes
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51507147]
Waszym dzieciom zdarza sie tak cichutko chrapac jak śpią? Bo znow sobie zmartwienie wymyslilam,ze z moja cos nie tak,ze chrapie....[/QUOTE]
Chrapanie jak chrapanie, ale czasami wydaje dziwne i śmieszne dźwięki w czasie snu :p
Stary 2015-05-24, 07:01   #3496
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Moja spiąć postękuje czasem jak przy kupce albo piszczy my tez od 5 do teraz na cycu, z przerwami na drzemkę i pampersa, odłożyłam do leżaczka i bujam noga, jak przestaje to zaczyna mruczeć. Ide i ja sie zdrzemnę jakos bez sił jestem... Pogoda u mnie narazie spoko, zobaczymy, co pozniej bedzie
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 07:08   #3497
madzixx88
Zakorzenienie

Dzien dobry

Sylwia-u mnie słonko wyszło i tel mi podpowiada, ze bedzie 18 st wiec spacer dzis obowiązkowo, bo wczoraj nie byłyśmy
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 07:09   #3498
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ja jak dokarmiam tez tak mam ;( ale jak daje jej dwa cyce a ona dalej chce jesc ... Jak u lekarza z ta waga wyszło, to od razu łzy w oczach mi stanęły i TZet pozniej zaczął mi jeszcze gadać, ze moze w ogóle na mm przejdziemy, ze ja nie bede sie stresować a dziecko płakać to juz kompletnie zaczelam ryczeć. Ale co zrobisz, nic nie zrobisz

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Hehe dobre

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Niespodziewanie moj tez czasem "wpada przypadkiem" na kogos w barze. Szedł, potknął sie i do baru wpadł no niestety, oni mogą a my czasem w szlafroku do południa bo nie ma jak sie ubrać
Hehe dobre

Cytat:
Dzień dobry mis mi spal do 2:30. Az go obudziłam na cyca bo ponad 5 h nie jadl, oczywiście pierwsze co to sprawdziłam czy oddycha , tym bardziej, z u nas w nocy przerwy max 3h teraz.zjadl i spi mi na reku, ciekawe czy jak przełoże do kołyski to tez tak grzeczny będzie.

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Oglądalam wczoraj eurowizje i coś malo wyspana jestem. Mimo,ze na wynikach zasnelam

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Pogoda dramat, chyba pada a chcialam isc do kosciola i na wybory.. ehh

Cosik sie dzisiaj nie wyspalam, nie wiem czemu ???

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 07:17   #3499
siempre
Wtajemniczenie

U mnie pogoda tez beznadziejna :/ na wybory to pojade pewnie sama a przeszlabym się z malym chętnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-24, 07:18   #3500
violka848
Zakorzenienie

No i żabcia 1,5 h naspała i cyc znowu i przysypia przy nim, ale już marne szanse na sen. Wykąpie się jak uśnie.
Pogoda narazie taka sobie, ale liczę że potem dostosuje się do tej z telefonu- 21 stopni i słońce 😃
Stary 2015-05-24, 07:20   #3501
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Soniu to nie pisz o tz ale jakas wiadomosc raz dziennie co tam i jak tam z mikołajem i z toba. Bez szczegółów z życia prywatnego.

My wlasnie wróciliśmy z pogotowia... Te plamki od rana były, a teraz o 21 wstał i caly jedna wielką plama, tylko kilka białych na poliku plamek... Aż ki sie że stresu niedobrze zrobiło, od raz z tz w auto a tam juz zaczelo zlazic to jak czekaliśmy. Nie wiem czy to nie po tym syropie, bo rano mial sporo półtorej h po podaniu i teraz 2,5h po syropie. Lekarka sama nie wie chyba od czego dała strop na alergie którego dzis nie wykupie bo apteka która miala miec dyzur juz nie istnieje i nie ustalili nowej...
Taki stres przeżyłam ze mi sie odechcialo wszystkiego, a w nocy chyba przy zapalonym świetle bede spac zeby co chwila zerkać czy nic sie nie dzieje :-(
Oj nie zazdroszczę stresu, może ten lek go uczula faktycznie?

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Moj M nigdy nic nie mowil o forum. Jak widze ze siedzi i czeka az odloze telefon to sama na czas to robie aczkolwiek teraz mam Was a jego brak ale wlasnie chcialam sie pochwaliz ze jeszcze TYDZIEN !!!!!! 💑❤😁

No widzisz super ze juz tylko tydzień

Cytat:
A daj spokoj.. Faceci zawsze maja najwiecej do powiedzenia :/ nie martw sie, pogada sobie, tyle jego

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Ja dzis mało aktywna, do poludnia byla mama z braten i chrzesniakiem, pozniej dostalismy telefon ze zmarla babcia tzta wiec pojechalismy na wies sie pożegnac..
No właśnie się zastanawiałam co z Tobą ze cały dzień Cię nie było. Wspolczuje z powodu babci tz

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 07:27   #3502
madelinem
Zadomowienie

Hej.
U mnie sloneczko, mam nadzieje ze sie utrzyma. Jak na razie 12 st w cieniu.

Karola, nie zamartwiaj sie, u mnie to samo, z tym, ze ha mam dwie, i czasami mam wrazenie, ze zaniedbuje starsza, ona ucieka ode mnie, i mowi ze tylko Agatka.sie zajmuje. Juz nie raz ryczalam przez to.

Tez mysle o chuscie, latwiej mi bedzie wyjsc tak na szybko. Zaraz wkleje link. Moze ktoras z was ja zna.

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Black wspolczuje stresu, jak noc?
Sonia, ja bym sie nie dala. Moj sie nie wtraca w to co robie. Ale u nas istatnio na kosie i mam go dosc.

Pytania o karmienie tez mnie wkurzaja, wolalabym karmic wylacznie piersia, ale.nie daje rady. Najbardziej jak zupelnie obce osoby pytaja.

Jeszcze z tych pytan to o plec, a jak odp ze dziewczynka to mowia ze jeszcze chlopca musimy dorobic, ta, jasne. Moze ja juz nie.chce...
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 07:27   #3503
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51507147]
Ja TZta Sonii rozumiem,tez by mi sie nie podobalo pisanie o prywatnych szczegolach w necie.[/QUOTE]

Ja też rozumiem i mój też jest przewrażliwiony w takich sprawach, ale staram się nie pisać jakoś bardzo konkretnie i o jakichś mocno osobistych kwestiach bardziej o pierdołach dnia codziennego . I nie wstawiam zdjęć na głównym wątku- bo to wszystko potem zostaje. Mój Tż to w ogóle zakleja kamerkę taśmą jak siedzi na laptopie bo twierdzi ze wszystko teraz się da i jesteśmy podglądani 😃 ale nie rozumiem Soni że tak się z marszu podporządkowuje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-24, 07:31   #3504
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:

Hehe dobre

Mi o dziwo Tż babcia powiedziała że mam przejść na mm. To się zdziwilam bo babcie i to ponad 80 lat chyba są za kp

Cytat:

Też oglądałam eurowizje i zasnelam po ostatnim wwystępie muszę sprawdzić kto wygrał
A pogoda u nas cudna, słońce i cieplutko. Na obiad do teściowej idziemy sobie spacerkiem
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51507147]Moja tylko 5h pospala w pierwszej turze w nocy,dla niej to max maxow.ciekawe czy takie dzieci,ktore krotko spia mając miesiac,dwa potem sobie sen wydłużają,czy marne szanse?
Też mi z rana usmiechami córcia humor poprawiła,ale po 20 minutach sie jej znudzilo usmiechac i zaczęła porykiwac... najpierw chyba na kupke, bo zrobila po chwili,a potem ze zmeczenia.
Waszym dzieciom zdarza sie tak cichutko chrapac jak śpią? Bo znow sobie zmartwienie wymyslilam,ze z moja cos nie tak,ze chrapie...

Blackbery,wspolczuje stresow, mam nadzieje ze dzis lepiej? też slyszalam o bactrimie,ze bardzo czesto pediatrzy przepisuja maluchom i że zdarzają sie uczulenia.

Ja TZta Sonii rozumiem,tez by mi sie nie podobalo pisanie o prywatnych szczegolach w necie.[/QUOTE]
Mój chrapie
A co do Soni to przecież nie musi pisać o prywatnych sprawach i udzielać się spokojnie ... bez przesady

Tż miał się rano zająć małym abym mogła się wyspać i wziął się za sprzątanie i powiedział że jak posprzata to się zajmie... za takie coś to ja dziękuję bo mały już mnie rozbudził grr..... faceci. Bedzie popoludniowa drzemka po której czuje się nieraz jeszcze bardziej zmęczona :/

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Ja też rozumiem i mój też jest przewrażliwiony w takich sprawach, ale staram się nie pisać jakoś bardzo konkretnie i o jakichś mocno osobistych kwestiach bardziej o pierdołach dnia codziennego . I nie wstawiam zdjęć na głównym wątku- bo to wszystko potem zostaje. Mój Tż to w ogóle zakleja kamerkę taśmą jak siedzi na laptopie bo twierdzi ze wszystko teraz się da i jesteśmy podglądani 😃 ale nie rozumiem Soni że tak się z marszu podporządkowuje.
A wiesz że z tą kamerka to prawda my też mamy zaklejona w laptopie

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 07:34   #3505
cashmere
Zakorzenienie

Witamy sie porannie Ja poprzednie karmienie na wpol przytomna bylam

Cytat:

Mojemu ostatnio tez sie zdarza stekac przy produkcji, jak towar nie chce gladko wyjsc

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Nocna zmiana przysypiam karmiac i obawiam się że zakończy się to tym iż obudze się o 7 z dzieckiem obok
i jak? mi sie zdarzylo pare razy tak usnac, maly zawsze blogo spal i ani pisnal ;-)

SYLWIA przykro mi z powodu babci

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 07:39   #3506
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Mi o dziwo Tż babcia powiedziała że mam przejść na mm. To się zdziwilam bo babcie i to ponad 80 lat chyba są za kp
Moja mam, babcia i bratowa mowia ze jak się 2 miesiace karmi to wystarczy bo one maks tyle karmily bo potem człowiek by musial tylko siedzieć z cyckiem na wierzchu. Wsrod znajomych tez nie ma z tym problemu bo mają podobne podejscie.
Ofc tylko tesciowa uwaza ze trzeba kp, ale akurat ona to dla mnie żaden autorytet w kwestii dzieci.
Stary 2015-05-24, 07:57   #3507
gosiak0512
Zakorzenienie

Hej.
U mnie szpital. Mlodszy ma paskudny kaszel jak u gruzlika i gila do pasa. Maz go wlasnie nebulizuje, zaraz nasmaruje i bedzie lezal i sie grzal.
Poczytam was teraz moze nadrobie bo od poludnia nie zagladalam wczoraj.

Wczoraj posypalam na wieczor szyje pudrem i widze ze jest poprawa i tych syfkow mnie!

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 08:01   #3508
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:

Hehe dobre

Haha no żeby do południa! Ja czasem do czternastej w koszulce i majtkach paraduje

Cytat:

Oj kiedy mój pośpi 5 godzin pod rząd? Może doczekam takiego dnia kto wie?
U nas pogoda jak wczoraj czyli zimno i wilgotno pół nocy deszczyk sobie padał wiec chyba nici ze spaceru.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 08:11   #3509
malinka1984
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Dziewczyny pędzicie jak struś pędziwiatr z pisaniem. My od 5:30 na nogach, Kacperek tylko je i kupy robi a o spaniu nie myśli,teraz idzie usypianie,zobaczymy co z tego wyjdzie.
Dziś jedziemy do rodziców,mam nadzieję że tam będzie spał ładnie.
Jutro jadę do chirurga na konsultację ponieważ po moich perypetiach z gronkowcem w ranie po cc po 4 tygodniach od ustąpienia objawów znów się rana otworzyła i coś się z niej sączy,idzie się wściec.
Jutro też wizyta u endokrynologa, odstawimy pewnie Euthyrox bo TSH w normie
W czwartek mamy pierwsze szczepienie 5w1 a do tego zapisałam się z młodym na warsztaty chustowania,oby się młodemu spodobało no i żebym sie przeszkoliła w tym bo póki co marnie to widzę.
Pozdrawiamy i ślemy łódzkie słoneczko.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Ps.U Nas dziś też w nocy pierwszym rzutem młody spał 5 h i też sprawdzałam czy oddycha bo to aż dziwne tyle spać :P
Obowiązek patriotyczny też już spełniony,w lokalu wyborczym byłam po 7:00 :P
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015

Edytowane przez malinka1984
Czas edycji: 2015-05-24 o 08:12
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 08:11   #3510
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mam, babcia i bratowa mowia ze jak się 2 miesiace karmi to wystarczy bo one maks tyle karmily bo potem człowiek by musial tylko siedzieć z cyckiem na wierzchu. Wsrod znajomych tez nie ma z tym problemu bo mają podobne podejscie.
Ofc tylko tesciowa uwaza ze trzeba kp, ale akurat ona to dla mnie żaden autorytet w kwestii dzieci.

No to rzeczywiście rzadko spotykane podejście jeśli chodzi o mamę i babcie u mnie mama i teściowa sa bardzo za kp, szczególnie teściowa docenia mnie, bo szwagierka karmiła dwójkę dzieci do miesiąca a nawet krócej i kiedyś opowiadała o tym z takim żalem, jakby pretensje miała, nawet wini mm za to, ze dzieci często chorują i sa drobne, powiedziała 'miedzy nami' ze za szybko sie poddała i tak było jej łatwiej..Wiec jak ja teraz karmie to czuć jaka zadowolona jest i by mnie najchętniej na rękach nosiła a obiadki jak podrzuci czasem to zawsze z myślą o tym co moge jesc a co nie
Znajomi tez pytają czy ja kp, nawet sąsiadka mnie o to spytała - co akurat przesada jest moim zdaniem

Z tym siedzeniem z cyckiem na wierzchu, cóż-true story ale korona mi z głowy nie spadnie przez te min pol roku, max rok a córa dostanie najlepsze co jej moge dać, wychodzę z założenia, ze to taki potencjał dla niej na przyszłość i powtarzam to sobie w trudnych chwilach

Usnęła królewna i mamusia włącza program turbo-prysznic, jedzenie, sprzatanie i poprasować musze uhh
Kurde wory mam pod oczami bo długo siedziałam w nocy (Eurowizja a potem buszowanie w necie)
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości