|
|||||||
| Notka |
|
| Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zawsze piękne, zawsze młode - 30+ 40+ ciąg dalszy
Cytat:
znaczy żyję ![]() zaglądam codziennie, poczytam i.... sił brakuje na odpisywanie... poza tym praca mnie pochłonęła bez reszty.... teraz mam wolne do poniedziałku, potem 3 dni pracuje i znowu wolne... ![]() ze świętami jestem w głębokim buszu, bo jakbym w lesie była to coś bym miała naszykowane... no mam, choinkę ale to tylko dlatego ze moje dzieci już tydzien temu dziure w brzuchu wierciły ![]() jeszcze jutro z rana czeka mnie wizyta w urzędzie miasta i.... do garów ![]() póki co zameldowałam się ze zyję i spadam spać..... buziole zostawiam dla wszystkich
|
|
#3482 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Johaśka nieźle zapracowana jesteś, ale tak jak juz kiedyś pisałam, robisz to co lubisz, wiec i odczucie jest inne. Ale zaglądaj do nas cześciej Samartali, rozumiem Twój ból. A myślałam, ze tylko ja taka "dziwna" jestem, ze mam ból spędzić święta poza swoim rodzinnym domem. Dwa lata temu przyszło mi spędzić święta u rodziców tż, była to pierwsza wigilia i święta niespędzone u moich rodziców. Strasznie to przeżyłam, moze brzmi śmiesznie, ale naprawdę nie przyszło mi to lekko. Było sympatycznie, ale to nie było "to". No cóż, po prostu ten typ tak ma..... ![]() Gosia, a Ciebie gdzie ostatnio wcięło ? Pochłonęły Cię świąteczne przygotowania ? Danusia, kupiłam tę pastę Herbal, która tak dobrze zrecenzowałaś. Rzeczywiście łagodnie obchodzi się z obolałymi dziąsłami. I chwała jej za to. Miłego dnia kochane
|
|
#3483 |
|
Gang Iren
|
Dzień dobry
![]() Wonder jestem, jestem ![]() Jakoś tak, i czasu mniej i staram się trochę internet ograniczać, bo za dużo czasu na to poświęcam
|
#3484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3485 |
|
სამართალი
|
Wonder, mam dokładnie takie same odczucia, jak Ty. Bo jak to? Niby święta, a przecież nie usiądę z najbliższymi do Wigilii, jakoś zawsze było to dla mnie ważne. Te Wigilie wyznaczały pewien rytm naszego życia.
I właśnie wiem, że będzie miło i sympatycznie, bo lubię jeździć do teściowej ale mam wrażenie, że święta mi gdzieś "uciekają". Nad tym, gdzie pojedziemy, zastanawialiśmy się do ostatniej chwili. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na wyjazd do teściowej, bo u moich rodziców jesteśmy raz na dwa tygodnie, więc dość często, a u teściowej raz na dwa miesiące. Za rok mamy jechać do mojego rodzinnego domu. A w załączniku moja choinka. |
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez już wolne do 6 stycznia
Korzystając z wolnego już jestem po nordiku Jeszcze tylko sprzątanie, małe zakupy, małe gotowanie i czas zacząć się pakować Szkoda tylko, że śniegu w te święta nie będzie. Miały być narty, a będą spacery ![]() Prezenty już spakowane od tygodnia... |
|
|
|
#3487 |
|
Zadomowienie
|
Aussie nauszniki beda w sam raz na spacery
Gdzie jedziesz na swieta?Kilkoro moich znajomych tez na narty jedzie, jedna rodzina do Wloch i 2 do Francji. Mowia, ze wysoko w gorach snieg, mimo ciepla, i tak bedzie. Rozmawialam wczoraj z kolezanka, ktora jedzie wlasnie na narty na swieta z rodzina, ale ona na nartach nie jezdzi Pytalam ja czy sie nie nudzi, a ona na to, ze nie, gdyz uwielbia przebywac w swoim wlasnym towarzystwie
Edytowane przez uklika Czas edycji: 2015-12-23 o 11:36 |
|
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
Moje nowe nauszniki
Edytowane przez uklika Czas edycji: 2015-12-23 o 12:11 |
|
|
|
#3489 |
|
Zadomowienie
|
I te ktore kupilam. Nie umiem niestety na telefonie edytowac poprzedniego postu. Te pierwsze wydaja mi sie ladniejsze, dlatego te drugie zamierzam oddac.
Edytowane przez uklika Czas edycji: 2015-12-23 o 12:19 |
|
|
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
Choinka
W tym roku czerwono zlota.
Edytowane przez uklika Czas edycji: 2015-12-23 o 12:31 |
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, super choinki! Każda inna, każda naprawdę piękna...
My będziemy ubierać dopiero jutro. Dziś idziemy kupić - prawdziwą. Chociaż, jak znam życie - zapewnie zostanie wyeksmitowania na balkon
|
|
|
|
#3492 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, super choinki, i jakie duże
u mnie niestety nie starczyło miejsca na rozłożenie dużej, ale trudno się mówi. Podobnie jak Samartali mam zamiar zmienić mieszkanie na większe, wiec bedzie lepiej ![]() Uklika, mnie zdecydowanie bardziej podobają się te pierwsze nauszniki ![]() Aussie, fiu fiu, nordic walking
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz idę do biedronki, pewnie kolejka mnie powali, ale dopiero się wygrzebałam z pracy.
Sliczne choinki. Niby nowy obyczaj, ale proszę, jak się przyjął. Snopków zboża niet, a to prasłowiańskie Sliczne nauszniki, te pierwsze, jasne mi się podobają ![]() Mama przyjezdza. Ostatnie gwiazdka, gdy byłą u brata...była nie taka, jak trzeba
|
#3494 |
|
სამართალი
|
Śliczne choinki, dziewczyny
![]() Zrobiłam jeszcze dekoracje na balkonie. Spakowalam nas i zaraz ruszamy. Uklika, te pierwsze nauszniki, jasne po prostu śliczne. |
|
|
|
#3495 |
|
Konto usunięte
|
Ach, gdzie są niegdysiejsze śniegi...
![]() To nie ja, to Francois Villon... Ale pasuje. ![]() Jednak brak mi śniegu na święta. Ale-skoro nie ma, co się lubi... Życzę Wam fantastycznych, słonecznych Najlepszego |
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Beti, idąc na basen o świcie podśpiewuję sobie I`m dreaming of a white Christmas - bo co mi zostaje
Z życzeniami poczekam do jutra
|
|
|
|
#3497 |
|
Rozeznanie
|
Wesolych Swiat kochane !
Pieknych i radosnych ! A wyjezdzajacym udanej podrozy ! |
|
|
|
#3498 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Choinki przepiekne
Uklika, mamy choinki w tej samej gamie kolorystycznej Twoja jest bogatsza, przesliczna Nauszniki jasniejsze dobry wybor.Dzisiaj leniwie czas spedzilam przy basenie domowym, opalalam sie czytajac 'Baranka' slabe mam tempo czytania. Jutro tez wylegne na slonce, a potem zrobie rybe w piekarniku Kochane zycze Wam Super-Hiper-Wesolych Swiat Bozego Narodzenia Niech beda takie jak sobie wymarzylyscie Wyjezdzajacym, spokojnych podrozy, udanych pobytow I szczesliwych powrotow.
|
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
Ależ miałam dzisiaj latany dzień
Nie wiem, czy jutro będę mieć czas, wiec życzenia złoże juz dziś, a zatem Kochane Dziołszki, życzę Wam spokojnych, zdrowych Świąt w cudownej atmosferze pośród rodziny i znajomych, wybornego obżarstwa oraz aby odwiedził Was Mikołaj, niekoniecznie z rózgą. Poczujmy magię i klimat Świąt niezależnie od tego, gdzie je spędzamy
|
|
#3500 |
|
Zadomowienie
|
.
|
|
#3501 |
|
Zadomowienie
|
Wspaniałych, uroczystych Świąt. Bądźmy razem z naszymi bliskimi, nawet gdy fizycznie nie jest nam dane się spotkać. Wytchnienia od codziennego zgiełku i gonitwy, zachwytu nad tym cudem, jak w dzieciństwie
|
|
|
|
#3502 |
|
სამართალი
|
Dzień dobry!
Życzę Wam, dziewczyny, dobrych Świąt. Spokojnych, radosnych, pelnych ciepla. Po prostu pięknych! |
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Ja także życzę nam wszystkim spokojnych i radosnych Świąt
Odpoczynku od codziennej gonitwy, czasu tu i teraz. Wesołych Świąt |
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
No dobrze, w końcu Wigilia
![]() Zdrowych, spokojnych świąt, niezależnie od tego, gdzie i z kim jesteśmy. Trochę odpoczynku, trochę wysiłku, trochę zabawy... Sałatka wiosenna zrobiona, na stole lezy połowa indyka, ciotka przywiozła. Obserwuje ją podejrzliwie ( połowe indyka, nie ciotkę ), bo nigdy tego nie piekłam. Póki co - rozmraza się. Jakies porady...?
|
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Kama jak to połówka indyka to może lepiej upiec go w częściach, już pokrojonego ? Będzie mniej suchy, do tego warzywa, pieczone ziemniaki? Nie pomogę za bardzo, ponieważ nie piekę indyków. Za wielkie i za suche często wychodzą. Jak jest cały można go nafaszerować i farsz nawilży mięso.
U mnie nadal kuchnia. Piekę ostatnie ciasto- typowo wigilijne, karpatka to prośba mojej córki. Zaraz zasiadam do lepienia pierogów i uszek. Już mdleję od ilości. U mnie ryby ( 6 karpi, śledzie, sandacz) i pierogi schodzą w zastraszającym tempie. Jutro już pewnie będzie o te potrawy bitwa podczas śniadania. Mięsa, pasztety nie cieszą się zbytnio powodzeniem. Dodam, ze będzie nas przy stole 8 osób ![]() Wszystkim Wam życzę dobrych, uroczych świąt. W spokoju i zdrowiu. Mikołaja dostatniego ![]() U mnie dziś wiosna. Słońce. Jutro pewnie spacer nad morzem a po suty obiad
|
|
|
|
#3506 |
|
Gang Iren
|
Przyszło do mnie zamówienie z Body Shopu. To mam jakby w prezencie
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Babeczki kochane, życzę Wam, żeby Święta minęły w rodzinnej i spokojnej atmosferze, żebyście się nie przejadały i żeby te dni były pełne radości i zadowolenia
Kama ja się nie znam na indyku w całości, pewnie bym go pokroiła i w częściach upiekła... ![]() zaraz mąż wroci z pracy i przywiezie babcię, zjemy koło 16, posiedzimy i... potem do mojego taty na drugą Wigilię.... już się czuję najedzona na samą myśl
|
#3508 |
|
Gang Iren
|
Wesołych Świąt!
Zdrowych, spokojnych, rodzinnych
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, masła z body shopu bardzo lubie, krem nie jest zły, choć znam lepsze. ten z balei, który ostatnio polecałam - jest bardzo przyzwoity
![]() Ja tam się dziś nie przepracowuje Sałatka owocowa zrobiona wczoraj, dziś wiosenna z rzodkiewek, szczypiorku i korniszonów, teściowie robia warzywna i z kapusty. Z ryb: karp, mój łosos pieczony, pstrąg wedzony i sledzie po grecku mojej mamy. Pierogi z kapusta i grzybami mojej pani pierogowej. I barszcz. I kompot z suszu.Z ciast już pokroiłam makowiec nasz, makowiec znajomego, sernik i mój keks angielski., jest jeszcze piernik i babka panattone, ale może to nie dziś ![]() BIorac pod uwagę, ze ja nie lubie ryb ani grzybów ani kompotu z suszu ani barszczu - na Wigilie na ogół nie mam problemów z objedzeniem
|
|
|
|
#3510 |
|
Zadomowienie
|
Rozpakowaliśmy prezenty
Gosia, okazało się że ta ciuchcia Duplo, którą kupiliśmy jednak jeździ
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

znaczy żyję 

nieźle zapracowana jesteś, ale tak jak juz kiedyś pisałam, robisz to co lubisz, wiec i odczucie jest inne. Ale zaglądaj do nas cześciej

Pytalam ja czy sie nie nudzi, a ona na to, ze nie, gdyz uwielbia przebywac w swoim wlasnym towarzystwie

dobry wybor.