|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem do Sylwestra schudniemy :)
Cytat:
![]() Aguś - mój Tż nie chce z kijkami chodzić, moja mama bardzo chętnie ale zazwyczaj chodzi do południa gdy ja pracuję. Ale sama bardzo lubię - słuchawki w uszy i na przód ![]() Sysa - musisz się wzmocnić maleńka! Troszkę to niepokojące. Dziś rano się rozpędziłam i ubrałam się zanim weszłam na wagę. Myślę sobie: no nie, tak nie może być! Rozebrałam się więc i hop na wagę a tam co? Nic! Bateria w wadze padła ![]() Ja robię omleta/placuszki z serkiem wiejskim ale zamiast mąki dodaję zmielone otręby. Bardzo lubię.
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem co mam każdej z Was napisać, motywacja mi spadła, daremna jestem, wczoraj się obżarłam
![]() ![]() Dzisiaj weszłam na wagę, po wczorajszym obżeraniu i w sumie niepotrzebnie, bo dostałam zawału ![]() Dzisiaj mam sporo do zrobienia, także odezwę się później ![]() Syska Dla ciebie zdrówka i mykaj do lekarza, bo brzmi poważnie ![]() Malbora Takie liczenie kalorii jest męczące na dłuższą metę, sama się nie raz o tym przekonałam. Beatka hmm nie lubisz gotować? A ja uwielbiam gotować, robić sałatki, a najbardziej uwielbiam piec ciasta/ciasteczka, a tego niestety muszę ograniczać. Aguś No ciebie w gotowaniu to chyba żadna z nas nie pobije, jesteś moim wzorcem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Jejuu jak się cieszę, że dziś już piątek!!! Zważona nie jestem - zrobię to jutro, albo jak wrócę z pracy. Ćwiczę cały czas ( chociaż po 30 minut dziennie) ładnie jem no i bardzo mnie podbudowały spadki centymetrów - - 6cm na wysokości pępka ![]() ![]() Mój mąż ma ostatnio straszne parcie na drugiego dzidziusia....Wczoraj biedny się pytał czy dostałam okres - mówię mu że dostałam to przyjął załamkę i stwierdził że już chyba jest za stary.... Zuza ale się udałaś z tą wagą ![]()
#3484 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
do kazdej ciekawej : obiad wyszedl rewelacyjnie ![]() moje ziemniaki byly kwadratowe po obieraniu, ale potluklam je potem, wiec przyjęły zadowalającą mnie formę fizyczną ![]() a z piekarnikiem sobie radzę - w ogóle super sprawa, wkłada się jedzenie, ustawia timer i można robić inne rzeczy ![]() dzisiaj będę robić zupę pomidorową. Cytat:
Cytat:
och redukcja jest piękna ![]() jakie źródła tłuszczy ? Cytat:
metabolism powinnaś mieć sprawny bo dużo cardio kręcisz! ja umiem przygotowywać zdrowe posiłki, albo te "niedomowe" to znaczy, że nigdy jeszcze nie zrobiłam schabowego, czy rosołu. ale robię wszystko inne dość dobre no i zdrowe ![]() ![]() Cytat:
druga dzidzia? jeju ![]() ![]() ![]() u mnie waga 58kg. fajnie sie spi do 10 i lezy przed tv ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
hejka-ale żeście napisały
![]() daga-a zapraszam na obiad bo już widzę że na jutro zostanie ![]() andzia89- no i dobrze...szukaj czegoś co cie zadowoli ![]() ![]() zuza-haha ale sie uśmiałam ![]() ![]() ![]() ale ci zazdroszczę tego morza...ja z drugiego końca Polski-prawie że z gór wyczekuje wakacji zeby zobaczyć morze... andza86-a staracie sie? czy co będzie to będzie? ![]() ![]() sysa-jak sie kochanie czujesz? kupiłaś witaminki? ![]() beatka-piekarnik super sprawa ![]() ![]() ![]() ![]() madzia-nie waż sie po jedzeniu!! malbora-kilogram tygodniowo to sporo...nazdrowiej żeby nie wróciło jojco to połówka tygodniowo ![]() ![]() ja dziś też wlazłam na wagę i też masakra-ale mam to gdzieś ![]() ![]() ![]() ![]()
#3486 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super spadki ![]() super ![]() tu piszesz, że lody, chipsy, alkohol, a następnego dnia kolejny spadek ![]() ![]() no odpoczywaj póki możesz ![]() ja byłam rano pobiegać-30min, ok 5km ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
|
Ania86 ooo ja ile ja bym dała, żeby zrzucić tyle cm na brzuchu co ty
![]() ![]() Beatka Nic się nie przejmuj, dojdziesz do wptrawy z obieraniem kartofli ![]() ![]() Metabolizm mam bardzo dobry. Kiedyś jeden trener na YT mówił, jak sprawdzić swój metabolizm. Wypić z rana kawę na czczo i im szybciej cię po niej pogoni tym lepszy metabolizm. No to ja lecę do 15min maksymalnie ![]() Aguś haha mi jak się zużyła bateria z wagi to chyba z 2 tygodnie trwało zanim drugą kupiłam, ale byłam wtedy happy ![]() ![]() Ania89 No właśnie co to za sprawiedliwość. Beatka wcina, ciągle grzeszy i ma świetne spadki, a ja jak się obeżrę to mam na wadze tyle na plusie, że masakra ![]() Z ćwiczeń, żeby nie być gorsza od was, to też coś poćwiczyłam. Aż mi głupio czytać, jak się wszystkie wzięły za siebie porządnie, tylko nie ja ![]() A więc zaliczony rowerek 140min (66km), 30min stepperka skośnego i spacer na bieżni 30min (1,9km) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3488 |
Zadomowienie
|
Madzia to 6 cm to od stycznia, ale i tak jestem zadowolona.
Synek w tym roku 3 lata. Aga szczególnie się nie staraliśmy, ale też się nie zabezpieczamy więc mój ciągle ma nadzieję że tym razem coś z tego będzie....
#3489 |
Zakorzenienie
|
Razem do Sylwestra schudniemy :)
Madzia - Hahah ja nie jestem w stanie drugiego łyka kawy zrobic
![]() Fisia- byłabyś dumna. Zrobiłam zupkę pomidorowa, jest pikantna tak jak chciałam - w ogole jestem niesamowita ![]() ![]() Brawa dla cwiczycacych i miłego piąteczku! Edytowane przez bejata440 Czas edycji: 2016-04-15 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
beatka-jestem z ciebie dumna mała
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak twoje przeziebienie?? andzia86-a jak się starasz o bejbe to można tyle ćwiczyć i sie odchudzać? nie znam sie na tym ![]() ![]() madzia-no ja sie staram nie zabielać zupek ale nieraz bez śmietanki nie smakuje ![]() ![]() obiad wyszedł pysznie, wszyscy zadowoleni i najedzeni i jeszcze na jutro zostało...w zamian za to w niedziele idziemy na gołąbki ![]()
#3491 |
Zadomowienie
|
Jak będę w ciąży to wiadomo że o odchudzaniu nie ma mowy. Co do aktywność fizycznej to pytałam już o to lekarza w pierwszej ciąży - stwierdził że ciąża to nie choroba, wszystko z głową. Z doświadczenia jednak wiem że się nie chce ćwiczyć
![]()
#3492 |
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka zawodowa bikini fitnesska miała piękny brzusio malutki w czasie ciąży - fajny zdrowy chłopak sie urodził. Trenowała, biegała, pływała
![]() Ona ma silikony - i normalnie karmi, waga jej ładnie spada. Mysle ze jeszcze pare miesięcy i bedzie mega pieknie wyglądać jak zawsze wygladała ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Raczkowanie
|
Moje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne to 1328 kcal
![]() ![]() Tłuszcze - głównie ryby, orzechy itp. Zrobiłam sobie wczoraj maseczkę złuszczającą do stóp z L`biotica czy któraś z was ją już stosowała? ![]()
#3494 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja się dzisiaj zważyłam i pomierzyłam po ostatnich 2tygodniach i załamka ![]() spadki praktycznie żadne, -1cm w pasie, -1cm w udzie i tyle. A waga +1,5kg. I kurde z czego to? dobra, weekend był średni ale poza tym się pilnuje. @ właśnie mi się skończyła. No nie rozumiem ![]() Może Wy mi powiedzcie czy robię coś nie tak? wstawię moje jedzenie z tego tygodnia: Poniedziałek: I omlet owsiany z masłem orzechowym,bananem i truskawkami bieganie II kefir+odzywka bialkowa, banan III makaron trzykolorowy ze szpinakiem, feta i cebula; sałatka (roszponka, pomidor, papryka, kiełki, feta, oliwa z oliwek) IV 3 parówki(90% mięsa); warzywa (pomidor ze świeżą bazylią, kiełki, papryka); orzechy (nerkowce+ziemne) Wtorek: I omlet owsiano-jaglany z masłem orzechowym, świeżym ananasem i mandarynka rower II pampuchy z jogurtem o smaku kiwi bieganie+brzuch,twister III kefir+ odżywka białkowa; grejpfrut; kilka orzechów nerkowca IV 2 parówki(90% mięsa), pieczone frytki, sałatka (roszponka, pomidor, papryka, oliwa z oliwek) Środa: I omlet owsiano-jaglany z masłem orzechowym, świeżym ananasem i bananem II jajecznica ze szczypiorkiem, ciemna bułka, świeży sok z marchwi i selera naciowego+oliwa z oliwek III pierś z kurczaka, kasza gryczana, brokuły, pomidor IV zupa krem z pomidorów; serek wiejski+orzeszki ziemne niesolone Czwartek: I omlet owsiano-jaglany z masłem orzechowym, bananem i truskawkami bieganie + ćwiczenia w domu II nasiona chia namoczone w kefirze z grejpfrutem, truskawkami, suszonymi daktylami i orzeszkami ziemnymi III grillowana pierś z kurczaka, ryż, kawałek papryki, warzywa na patelnie(brokuły, kalafior, mini marchewki) + oliwa z oliwek IV zupa krem z pomidorów, 2 jajka na twardo, kilka nerkowców Piątek: I omlet owsiano-jaglany z masłem orzechowym, bananem i truskawkami bieganie+ rowerek stacjonarny II omlet (jajka+odzywka białkowa+ płatki quinoa) z dżemem truskawkowym niskoslodzonym III mielone z pieczarkami, cebulą i szczypiorkiem, pieczone ziemniaki, papryka IV zupa krem z cukinii, 1/2 serka wiejskiego+ orzeszki ziemne niesolone no kurcze może nie jest idealnie dietetycznie, nie liczę kcal, nie ważę jedzenia(miałam taki okres, teraz już w zasadzie zważę tylko płatki do omleta, kaszę/ryż do obiadu itd, bo wiem że czasem może się za dużo sypnąć itd). Poza tym na oko już mniej więcej wiem, jakie porcje powinny być żeby było ok ![]() generalnie nie zależy mi na tym, żeby jeść w 100% dietetycznie, ale żeby było zdrowo i smacznie a jednocześnie żeby waga powoli spadała. Nie zależy mi na spektakularnych efektach bo odchudzanie wiem, że trwa no ale kurde ![]() staram się, odmawiam sobie praktycznie wszystkiego, jem 4 posiłki dziennie, zdrowe(wiadomo czasem mniej czasem bardziej), ale wykluczam w codziennym jedzeniu słodycze, fast foody, alkohol itd itp, a tu takie coś? Nie wiem co się dzieje. Ostatnio ciągle mi tak waga lata ![]() naprawdę zdemotytwować się można. Bo jaki sens ma staranie się skoro i tak takie efekt? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Aniaa_89;59023426]hej
![]() ja się dzisiaj zważyłam i pomierzyłam po ostatnich 2tygodniach i załamka ![]() spadki praktycznie żadne, -1cm w pasie, -1cm w udzie i tyle. A waga +1,5kg. I kurde z czego to? ![]() Najważniejsze, że po cm widać ![]() A jak u Ciebie z @? Może wodę zaczęłaś magazynować? ![]()
#3496 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ania89, mnie sie wydaje, ze po prostu miesnie Ci rosna i stad ta waga, zwlaszcza, ze cm spadaja. ![]() Ania86, ale masz ladne spadki, gratulacje kochana ![]() Beatka, fajnie, ze kolezanka cwiczyla w ciazy ![]() Robilam wczoraj te placuszki z kaszy manny i serka wiejskiego. Tu macie przepis. Mega pyszne ![]() ![]() http://z-milosci-do-slodkosci.blogsp...-bez-maki.html
#3498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no a cm to tak jak mówię, w dwóch miejscach po -1cm to tyle co nic, bo wystarczy minimalnie inne miejsce mierzenia i może taki wynik wyjść ![]() nie wiem już sama, zdołowało mnie to. Bo już naprawdę tracę chęci do tego, bo czy się staram czy nie to efekty w zasadzie te same, to po co się męczyć? ![]() to muszę wypróbować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zakorzenienie
|
Ania89, nie zrazaj sie bo dobrze Ci idzie, a po ubraniach nic nie widzisz?? Spróbuj koniecznie, na pewno Ci posmakuje. Z maslem orzechowym i bananem dzisiaj jadlam, jak omleta
![]() U mnie na wadze 62,3kg. Jest spoko bo odpuscilam troche w tym tygodniu. Musze sie ogarnac znowu. Mam na 13 do pracy, lece sie malowac ![]()
![]() |
#3500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() założę spodnie, a to przyciasne, a to boczki się wylewają a to to, a tamto ![]() No ale kurczę, od stycznia się pilnuję. Wiadomo są wpadki, gorsze dni itd, ale ogólnie się pilnuję, ćwiczę regularnie itd. Także już 3,5miesiąca a efekt w zasadzie ten sam jak było w styczniu. No kurcze, nie oczekuję, że schudnę 5kg w miesiąc, ale żeby chociaż jakiekolwiek efekty były, przecież to ponad 1/4 roku minęła, a ja jestem w punkcie wyjścia ![]() a jeździsz dalej dzielnie rowerem do pracy? ![]() miłej pracy ![]() ja siedzę w domu póki co, popołudniu po TŻta pracy idziemy do znajomych. Wcale mi się nie chce szczerze mówiąc, no ale ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja już 2 tydzien na prawdę ładnie jem -w większości warzywka, zupy krem, kapusta młoda, bardzo mało mięsa-jeśli już to pierś, ćwiczę minimum 2 razy w tygodniu i co? z 66 na 68-a chciałam przynajmniej do 64 zejść... ale powiem wam że w dupie to mam ![]() ![]() ![]() ![]() malbora-poszaleć przy 1300 kaloriach?? umarłabym ![]() ![]() andzia86-uwielbiam powiedzenie że ciąża to nie choroba ![]() ![]() beatka-co tam dziś pichcisz? ![]() andzia89-jak dla mnie duże masz kolacje...ja od kolacji zawsze tyje...nawet przy zdrowych sałatkach ale dużej ilości od razu idę w górę... sysia-kochana a tobie już przeziębienie przeszło? ![]() daga-czy ty już wyjechałaś że cię nie widać?? a madzia już się nie odchudza-bo też jakoś mało jej tu??? ![]() u mnie dzisiaj deszcz...miałam iść na działę i dupa blada...no nic...może jak przestanie padać wyciągnę mojego na jakiś spacer albo na kawkę do babci ![]()
#3502 |
Zakorzenienie
|
Dobra, to ja teraz będę niemiła.
Na pierwszy ogień idzie Malbora. 1300kcal to jest jakaś kpina. To jest twoje zapotrzebowanie? Uważam, że nadal nie masz pojęcia co Ty robisz. Aby schudnąć od Twojego zapotrzebowania powinnaś uciąć jeszcze kcal. I to około 200-300. Więc nagle byłabyś na 1000kcal. Myślę, że w Twoim wieku to organizm zużywa więcej na spanie, oddychanie, trawienie, wydalanie, chodzenie, patrzenie itd.. Nie wiem czy mnie to ominęło - ruszasz się coś, czy jak to wygląda u Ciebie? Ania89 - nie mierz się, nie waż się za często. Rób to co 3 tygodnie albo co miesiąc. Podejście do odżywiania i sportu jak najbardziej w porządku. Podtrzymaj ten tryb dłużej niż 14 dni i wtedy możesz zacząć narzekać, że jest coś nie tak. Poprawki ode mnie : omlet jedz raz dziennie albo rozłóż na dwa posiłki. Jestem przeciwna parówkom, ale nie jest źle. Pij wodę 2l dziennie i herbatę z pokrzywy. Założ sobie zeszycik. Notuj to. Nie rozbijaj ćwiczeń - zrób wszystko za jednym razem. Twoje ćwiczenia powinny być także siłowe. Na tylko bieganiu - na cardio nie zrobi się ładnego ciała. Nie bójcie się ciężarków. Przestańcie na siłe chcieć schudnąć - polecam jogę, pilates na rozciągnięcie ciała, zwiększene świadomości ciała. Ważny jest tez prysznic ciepło-ziomno. Peelingowanie rękawicą. Relaks. Za kolejne dwa tygodnie - będą efekty. Fisia - z Ciebie, największa marudo jestem super zadowolona. Sysa - sprobuje tego przepisu! A chłopak był chyba 52cm duży i waga jakieś 3kg U mnie - zdycham, smarkam, słabo mi dalej idzie. Dzisiaj nie gotuje! Dzisiaj będzie tona naleśników robiona przez Tż i "resztki" ![]() Edytowane przez bejata440 Czas edycji: 2016-04-16 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
beatka-haha
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Jestem, ale odkąd pociachalam palca to nic nowego sie nie dzieje ![]() ![]() ![]() Malbora dla mnie Twoje odchudzanie jest bezsensowne, na poczatku mialas ograniczone bardzo kalorie wiec waga leciala jak szalona, ale wiadono, ze nikt na czyms takim nie wytrzyma, zaczelas jesc normalnie i bach, wszystko wrocilo. 1300kcal to za malo. Ania89 kurcze nie wiem co z ta Twoja waga i centymetramu... Wedlug mnie jesz dosc ładnie, a pijesz wystarczajaco? Jestes po @ ale moze woda jeszcze jest zatrzymana ? Nie mam pomyslu... Agus i pozytywne podejscie! Jestem, podczytuje Was, jade dopiero 2 maja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Raczkowanie
|
bejata & aza mój organizm jest normalnie nauczony jeść nie więcej niż 1500 kcal - całe życie tak jadłam gdyż więcej nie byłam w stanie zmieścić.... więc teraz pytanie dlaczego nagle przytyłaś 10 kg przeszłaś na dukana straciłaś 10 i zyskałaś w nagrode 12 kg...
Już wam tłumacze! Jeszcze w styczniu 2015 ważyłam 52 kg. W niewyjaśnionych okolicznościach zaczęłam tyć i w kwietniu ważyłam już 62... kiedy odnalazłam przyczynę wzrostu wagi miała 9 tygodni i niestety była martwa. Od tamtej pory mam huśtawki nastrojów od depresji i zjadania samej zaznaczam samej czekolady w tabliczkach... do "normalności" czyli jakoś wstaje z łóżka z podejściem " musisz żyć dalej , jeszcze będzie pięknie" i jem tak jak to dla mnie było "normalnie" przed tym wszystkim. Sport średnio mi wychodzi zazwyczaj 20 minut dziennie w porywach do 30. A polega on na pomachaniu nogą, ręką i zrobieniem brzuszków. Więc nic specjalnego... Dlaczego zdecydowałam się ważyć jedzenie a no właśnie - dlatego, że mam dość samej siebie, dość walki o to aby mi się humor poprawił. I wiem, że jeśli nie zdobędę w miarę szybkich efektów znów się poddam.... i tak w kółko.
#3506 |
Zakorzenienie
|
Aguś Masz rację, ja olałam wagę, będę sięważyć z ciekawości ale nie będę na nią szczególnej uwagi już zwracać, obraziłam się na nią i już
![]() ![]() Ania86 Odchudzać w czasie ciąży się nie wolno ale ćwiczyć dlaczego nie? Jeśli tego lekarz nie zabrania ![]() ![]() Malbora Tyle kalorii co ty napisałaś, to ja bym mogła jeść, jakbym chyba cały dzień na kanapie leżała i nic nie robiła. Zrób sobie 2 tygodniowy eksperyment, naucz się jeść więcej ale zdrowo i oczywiście na te 5 regularnych posiłków. Jak będziesz tyć to dopiero wtedy się zastanawiaj. Ja jak nie ćwiczę, nie mam ruchu t wcinam minimum 1600 kalorii a jak ćwiczę to nie schodzę poniżej 2 tys ![]() ![]() ![]() Kochana nie możesz tak podchodzić do życia, że twój humor zależy tylko od twojej wagi. Musisz podejść do tego inaczej, sama dobrze wiesz, że lepiej schudnąć powoli ale bez jojo aniżeli bach 10kg i potem jak przerwiesz dietę to wróci z nawiązką. Wiem co czujesz, bo sama to przeżywałam. Trudno było się z tego wykopać, ale dasz radę, potrzebujesz czasu, zacznij jeść więcej, to nic że troche przytyjesz, potem ci to ładnie spadnie, tylko nie jedz tak drastycznie mało. A ćwiczenia 20-30min to żadne ćwiczenia. Ania89 Nic sięnie przejmuj, bo ogłupieć od tej wagi można. Ja też mam teraz sporo więcej i mam to w nosie. Będę się starała ładnie jeść, ładnie ćwiczyć i tyle, także główka do góry. Aaa i nie jedz tyle parówek pomimo wszystko ![]() Widzę, że jesz też troche takich wysokowęglowodanowych rzeczy, typu pampuchy, frytki. Frytki te nawet gotowe i robione w piekarniku mają dość sporo tłuszczu ![]() ![]() Co do wagi nią się nie przejmuj. Ja się odchudzam pare lat i w sumie to mi waga z 65kg spadła do 55kg, a potem wskoczyła do 60kg i tak teraz ciągle przez 1,5 roku mam pomiędzy 56 a 60,5kg ![]() ![]() ![]() Ja nie widzę ostatnio różnicy, żebym schudła ani po ubraniach ani po centymetrach ani po wadze. Ale wczoraj przeglądałam swoje zdjęcia z przed roku i dwóch lat, ooo matko jaką ja miałam pućkowatą twarz, ważyłam mniej więcej tyle samo ale różnicę widać po samej twarzy naprawdę dużą ![]() Beatka Tobie mogę jedynie zdrówka życzyć ![]() ![]() ![]() ![]() Daguś Ty na pizzy, ja robiłam wczoraj w domciu na szybko domowe tortille ![]() ![]() Syska Tobie kochana też zdrówka życzę ![]() ![]() Dziewczynki miałam ostatnio zabiegane dni, dlatego się nie odzywałam. Sprawy Komunijne mnie dopadły, trzeba było menu zmienić, tort zamówić, poszukać synkowi garniturku (nie znalazłam), do sklepu zakupy porobić, na religię i spotkania z córą chodzić, zająć się całą tą organizacją. W piątek i sobotę to mnie cały dzień w domu nie było, wpadliśmy tylko na chwilę, co zrobiłam na obiad domowe tortille i z powrotem do miasta. Jestem zadowolona, bo udało mi się to wszystko porobić. Nie jadłam przez weekend i piątek grzecznie ale też nie obżerałam się bez przesady, jak to tylko ja potrafię ![]() Pozdrawiam wszystkie i życzę udanej niedzieli ![]() Edytowane przez Butterfly_27 Czas edycji: 2016-04-17 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() szczerze to pomijając ten jeden dzień gdzie te pieczone frytki wpadły to jem kolację składające się z białka i warzyw, plus tłuszcze czasem więc bez przesady. Nie jest to jakieś mega kaloryczne. A jem 4 posiłki dziennie to też jakoś one muszą jakoś wyglądać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no wiem, że parówki ogólnie średnio. No ale ja je lubię i też wybieram takie lepsze, które mają dużo mięsa w mięsie(min te 90%), bo generalnie ja nie lubię zbytnio mięsa i nie jem go dużo, więc to też taki mój sposób żeby trochę podbić ilość mięsa i białka w diecie ![]() Wody piję dużo,z tym nie mam problemów. Minimum 1,5l dziennie, ale zazwyczaj więcej. Pokrzywę też piję, z melisą. Do tego 1-2szkl zielonej/czerwonej herbaty, rano młody zielony jęczmień, no i zazwyczaj 1kubek kawy dziennie. Także z piciem nie ma u mnie problemów. co do rozbijania ćwiczeń, to ogólnie jak ćwiczę to ciągiem ![]() to że jednego dnia był rower i biegania, to tak naprawdę bieganie traktuje jako trening. Rower to taki dodatek, dodatkowy ruch, na świeżym powietrzu itd, ale szczerze to mnie to nawet nie męczy, także rekreacja bardziej ![]() No i wiem, że siłowe ćwiczenia powinnam dodać, czasem coś tam poćwiczę z hantlami itd, ale szczerze to zawsze jakoś bardziej mi takie treningi pod cardio podchodziły, no ale postaram się coś tam wprowadzić w większych ilościach ![]() a TY kuruj się ![]() w pon wybierasz się do pracy, czy idziesz przedłużyć l4? ![]() Cytat:
![]() u mnie wczoraj też nie było idealnie, bo u znajomych byliśmy. Także wiadomo idealnie dietetycznie nie było, no ale i tak byłam asertywna w stosunku do słodkiego, chipsów i % więc nie jest źle ![]() no piję dużo,jak wyżej napisałam, nie miałam z tym nigdy problemów ![]() Nie wiem, chyba się przejdę do lekarza,jakieś badania zrobię, tarczycę czy coś, bo dla mnie to po prostu dziwne, że może jest jakiś powód o którym ja po prostu nie wiem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3508 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i kalorii daj więcej, 1300 to zdecydowanie za mało. I ćwiczenia 20-30min to bez sensu, lepiej ćwiczyć 3-4razy w tygodniu ale 40-60min ![]() Cytat:
![]() No generalnie nie jadam takich rzeczy na co dzień jak pampuchy. Czasem się zdarzy, no ale tak jak mówię, mi nie zależy żeby jeść w 100% dietetycznie bo nie o to chodzi ![]() ![]() co do gotowych frytek to wiem, że to zło ![]() ![]() ![]() ![]() mięso mielone jem z indyka ![]() ![]() ja się całe życie odchudzam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() miałam straszną noc-Fisia mi o mało nie zdechła...w klubie napisałam...już jest ok ![]() andzia89-ty taka chudzina całe życie sie odchudza?? ![]() ja też zrobię na tarczycę...zobaczymy-będzie na co zwalić:P pomyśl sobie kochana że nawet jak nie chudniesz to zdrowe jedzenie i ćwiczenia nie są na darmo...twój organizm jest ci wdzięczny...całe ciało na tym zyskuje-masz lepszą kondycję, lepszą odporność, nie masz problemów z żołądkiem, nadciśnieniem i innymi paskudztwami...jak o tym tak pomyślisz to odchudzanie to jedna z wielu korzyści ![]() ![]() ![]() ![]() madzia-w końcu się rozpisała ![]() ![]() ja dzis ważę 66,2-a wczoraj miałam większą kolację i mam pierwszy dzień @...2 dni temu ważyłam 68...olać wagę ![]() daga-u mnie się po południu i na wieczór wypogodziło...a dziś znowu brzydko...ale od jutra ma być słonko-pójdę na działe ![]() malbora-kochana szybkie efekty =szybkie jojco...więcej na tym stracisz niż zyskasz ![]() ![]() brzuszek mnie boli i jestem niedospana...na obiad idziemy do teścia na gołąbki-więc mam z głowy...jutro mam nadzieję iść na kijaszki lub działkę-jaka by pogoda nie była i tak gdzieś wyjdę ![]() ![]() miłego weekendu ![]() ![]()
#3510 |
Raczkowanie
|
Macie rację
![]() Dziś mój jadłospis wyglądał tak śniadanie: sałatka z mix sałat 1/2 opakowania, pomidora, jajka, i mozarelli. II śniadanie: sernik na zimno ( galaretka, jogurt naturalny, chudy biały ser) Obiad: Pomidor, pieczarki, makaron razowy, mozarella i ryba. Na kolację nie wiem co zjem :p No właśnie.... powinnam poćwiczyć co najmniej godzinę tylko jest mały problem... kiedyś chciałam chodzić na aerobik ok., poszłam i po 40 minutach dostałam 3 dniowej migreny :/ i niestety ale zawsze tak mam przy większym wysiłku fizycznym :/ Może dlatego, że mój organizm nie jest przyzwyczajony? Dlatego doszłam do wniosku, że wolę ćwiczyć te 20 minut i co dzień starać się zrobić chociaż o 3 -4 powtórzenia danego ćwiczenia więcej co sprawi, że będę wydłużać sukcesywnie czas ćwiczeń... O dziwo jazda na rowerze nie powoduje u mnie migren ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.