|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Dziekuje dziewczyny
Kinga fajnie, ze imprezs sie udala Nie miej wyrzutow sumienia i tak dzielna jestes, ze wytrzymujesz z cukrzyca. Raz jak zgrzeszylas, to chyba nic sie nie stanie.A ja wstalam na sikanie o 3.30 i tak sie wierce. Spac juz nie moge. Wojtus szaleje. Wizaz mi zostal do czytania :-P
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, witaj w klubie
![]() Ja wprawdzie przed 23 napisałam dobranoc, ale o 1 jeszcze nie spałam. Potem zasnęłam na moment, a teraz nie śpię już od godziny Oczywiście się drapie.. Próbuję się skupic na czymś innym - a to siku, a to napić się, a to Gaviscon, bo przy okazji zgaga (przecież nic nie jadłam!), a to posmarować się balsamem, ale nic nie działa.. Myślałam, że jak wczoraj kiepsko spałam to dzisiaj będzie spoko, no to mam. Uch - wyśpię się w szpitalu ![]() Kinga, naszej się nie da wymienić, bo kupowaliśmy już z miesiąc temu w Tesco i nawet nie mam paragonu. A nie wiem jak z tą drugą. Generalnie jestem trochę zła, bo o tym, że kupujemy pościel w motylki mówiłam teściowej już w październiku, bo to ona nam podpowiedziała ten prezent, a ja znalazłam tą pościel w F&F. Teściowa często się z siostrą widuje, na 100% gadały o prezentach i oczywiście nie mogła jej powiedzieć, że my już pościel kupiliśmy
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka wspolczuje Cie z tym drapaniem. Masakra. Jeszcze ta cholerna zgaga do tego. Ja to juz wstalam, zeby sie nakarmic. Moze uda sie zasnac, bo wiem, ze jak jeszcze mie zasne, to w dzien bede nieprzytomna i pojde spac i niestety przestawie sie na tryb nocny :-(
Co do prezentu troche lipnie, ale moze to bedzie jej ulubiona posciel, a z racji tego bedzie miala ja na 2 razy dluzej
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn. ta druga pościel z tego co wiem, to jest jakaś inna chyba (mam nadzieję
), ale chodzi o sam fakt, że też w motylki.No nie rozkminiam - skoro teściowa sama nam ten prezent podpowiedziała, to nie mogła siostrze powiedzieć, że już kupiliśmy? Ja z kolei na 100% odeśpię w dzień, bo to moja druga zarwana nocka, więc bez szans na to, że bez drzemki dam radę Też bym coś zjadła, ale Letrox zażyłam, to godzinka z głowy. No i dzisiaj niedziela, a w weekendy zawsze jemy jakieś takie 'lepsze' śniadanka razem - jajka, parówki, jajecznica, omlety itp. |
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym nie wytrzymala i padlabym z glodu, az moj tz wstanie i zaczniemy robic sniadanie. Teraz 2 kromeczki zjadlam powinno wystarczyc do zasadniczego sniadania :-P malo wypasna kolacje zjadlam i tak mnie czasami potrafi glod ze snu wybic :-(
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko z głodu dostało czkawki
![]() No nic, wstawiłam pranie, spróbuję się zdrzemnąć trochę. Pewnie ze wspólnego śniadania i tak nici, bo TŻ wstanie o 8-9, a ja o tej godzinie będę nieprzytomna
|
|
|
|
#3487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak samo mam ze wstawaniem ale po godzinie udaje sie usnac zazwyczaj. Współczuje Wam tych zarwanych nocek, ale przynajmniej bedziecie wprawione przed tym co nas wszystkie czeka ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- U nas na śniadanie owsianka z bakaliami. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Udalo mi sie zasnac ok. 5.30
teraz to najlepiej bym spala, ale coz trzeba wstac, psa nakarmic, sniadanie zrobic. Dziewczyny tez macie taki mega problem z kregoslupem odcinek ledzwiowy. Spalam na boku cala noc, a teraz nie moge sie ruszyc :-(
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Współczuję tej bezsenności, ja tak miałam w 1 trymestrze. Budził mnie głód albo siku i potem nie mogłam zasnąć, musiałam posiedzieć z godzinę, poczytać, dopiero potem się udawało czasem. Teraz, jak nie mam skurczy w nocy, to śpię bardzo dobrze, nawet mimo wstawań na siku, tylko tak idę do tego WC nieorzytomna i zastanawiam się jak ja będę do dziecka wstawać...
A kręgosłup mnie nie boli zupełnie, ale mi się wydaje że to dzięki tej poduszce ciążowej - bo śpię z nią chyba od 6 czy 5 miesiąca. Dzieki temu nam trochę uda uniesione i odciążone ledzwia. Bardziej mnie mięśnie bolą po nocy, ale to szybko przechodzi.
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
malwi super wyglądacie ![]() Ja w I trymestrze mogłam wiecznie spać. W II za to odwrót całkowity, wstawałam o 4 i koniec spania I tak do dzisiaj.
|
|
|
|
#3491 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Tygrysek Ciebie też jeszcze córka budzi? Bo ona chyba jest w podobnym wieku jak mój syn. Dzisiaj mi się 3 razy obudził tylko po to żebym go przykryła i pogłaskała ![]() Kinga Super, że impreza się udała z takimi przystawkami nie mogło być inaczej ![]() Malwi mnie też bardzo kręgosłup boli i tak myślałam o tej poduszce co Ruda pisze, ale to się już chyba nie opłaca inwestować ![]() Moje dzieci nadal wierzą w mikołaja W tym roku jeszcze się udało dostali dwie takie same paczki różniły się tylko zabawką i książką, bo Maja oczywiście zaraz sprawdziła czy jest po równo
|
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
kinga super, że impreza się udała
|
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Myslalam, zeby kupic poduche, nawet tz mnie namawia, ale kurcze chyba juz wytrzymam do porodu. Gdyby te bole pojawily sie 5 miesiacu to pewnie bym sie skusila, ale juz tak malo mi zostalo, ze chyba wytrzymam.
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Możecie dziewczyny włożyć sobie pod uda/kolana zrolowany koc, i to też trochę pomoże. Ja na przykład prawie w ogóle nie śpię na lewym boku, w każdym razie mało - źle mi się wtedy oddycha i brzuch mi ciąży - on wcale nie leży wtedy na łóżku tylko tak zwisa i to jest nieprzyjemne. Ale sporo śpię na plecach i wtedy coś włożone pod kolana pozwala odpocząć trochę kregosłupowi. W ogóle obłożyć się małymi poduszkami i starać się przyjąć wygodną pozycję.
|
#3495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazwyczaj conajmniej raz budzi na przykrycie. Czasem kończy się to wywędrowaniem do naszego łóżka. Potem o 6-6:30 wpada budzić i nie ma że jest się zmęczonym. Ile ma twój synek? Kinga ma 20 miesięcy. |
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ze snem ogólnie większych problemów nie mam, ale teraz od kilku dni najtrudniej mi zasnąć. Ledwo się położę to mam takie jakby bóle stawów i ciągle muszę rękami machać, nie moge spokojnie uleżeć, nie wiem o co to chodzi
![]() Magdusiaaa Tz miszcz malwi śliczny brzuszek! A co do poduchy to chyba wcale nie jest za późno bo potem podobno one fajnie się przy karmieniu sprawdzają iola ale Cię dzieciaki nastraszyły ![]() Jerzyczka mój TŻ też uwielbia bajki oglądać :P Przedwczoraj oglądalismy film Marzyciel i tam tez był żywy motyw Piotrusia Pana - Tz zachwycony ![]() Dotka szkoda, że ta pościel się zdublowała, niby tego nigdy nie za wiele, ale dla dzieci taka to już pewnie mniejsza radocha. Dobrze, że drugi prezent taki trafiony ![]() ruda zawsze jak wstaję w nocy na siku i idę do wc z zamkniętymi oczami to myśle o tym samym - jak bedę wstawać do dziecka!!??
|
#3497 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() raczej TŻ się tym zajmie chyba, bo ja niby pływam ale tak sobie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja wczoraj też zaszalałam, pierwszy raz od początku diety zjadłam kawałek pizzy na cienkim cieście ale cukier 106 po tym więc ok mnie potrafi strasznie bolec kręgosłup ale nie po spaniu tylko np podczas siedzenia przy kompie, albo jak np coś kroją w kuchni... na taki ból najlepiej żeby TŻ zrobił masaż. Na SR nam pokazywali jak to robić |
|||||||
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Hejo
Ja usnęłam po 2 ale chociaż do 9 pospałam i nawet na siku nie wstawałam. Wczoraj byliśmy u mojej chrześnicy i kuzynka pożyczyła nam monitor oddechu więc nie musimy kupować Ale dzisiaj ładny dzionek się zapowiada. Słonko taaaak świeci i ani jednej chmurki nie ma. Był u Was Mikołaj już?
Edytowane przez niepozorna Czas edycji: 2015-12-06 o 10:18 |
|
|
|
#3499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też się tak budzi Tylko w nocy mnie męczy bo jak już nie chce mi się siku jakimś cudem to mnie dziecko obudzi Eh nasłuchałam się o dzieciach przesypiających całe noce od wczesnych miesięcy i przez chwilę myślałam, że tylko ja na nie śpiące trafiam Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2015-12-06 o 10:17 |
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się |
|
|
|
|
#3501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak myślałam, że z czasem będą lepsze noce to teraz tęsknię za tym jak był mały. Bywa, że się budzi kilka razy w nocy i mimo, że już trochę kumaty to za nic nie wiem o co mu chodzi. Napije się i znowu idzie spać. Zastanawiam się czy się ogarnie zanim urodzę, bo dwójka budzących się w nocy dzieci to za wiele... ![]() Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka Edytowane przez TheFall Czas edycji: 2015-12-06 o 10:37 |
|
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Olka na małym rogaliku leżała cały czas na podłodze ![]() Dzień dobry Pospaliśmy chyba skończy się na jaglance ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Ej z tego co wiem to Olka 26 msc do tej pory budzi się w nocy (czasem mi tata jej narzekał że znowu maraton był
|
|
|
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i super. Ja też mam zamiar wykorzystywać dalej tą poduchę, bo szkoda by mi było ją teraz rzucić w kąt. TŻ się tylko nie może doczekać, kiedy nie będę już z nią spała bo mu ciasno w łóżku
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uspokoić go nie mogłam Ja to się już nastawiam, że jedno będzie drugie budzić i na odwrót a ja sypiać będę w weekendy |
|
|
|
|
#3506 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Dzień zaczęłam od przestawienia sobie daty porodu na tą z OM wyznaczona przez lekarza ginekologa (28.12, a nie 31.12), żeby jak na czas nie urodzę wiedzieć dokładnie kiedy mam się stawić w szpitalu (8 doba po terminie z OM). No i wg apki rodzę za 21 dni Wczoraj byliśmy u znajomych pograć planszówki. Nic z nich nie rozumiałam Cytat:
Cytat:
Musiały mi wystarczyć 2 kromki razowca i inka...
|
|
#3507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
można 14 dni wcześniej, więc teoretycznie za tydzień Biedna |
|
|
|
|
#3509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ojejku zmarnować tak ważny surowiec |
||
|
|
|
#3510 |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Ja dziś w pracy Kinga - pyszności zrobiłaś. Super wygladają ![]() Harriet - szybko zleciało. Mnie zostało niewiele ponad 30 dni.... Co do spania, ja przede wszystkim na półsiedząco i na lewem boku. Dziś było dość wygodnie i pospałam do 8:00. A oto my w 36 tygodniu: |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.

Nie miej wyrzutow sumienia i tak dzielna jestes, ze wytrzymujesz z cukrzyca. Raz jak zgrzeszylas, to chyba nic sie nie stanie.

), ale chodzi o sam fakt, że też w motylki.

teraz to najlepiej bym spala, ale coz trzeba wstac, psa nakarmic, sniadanie zrobic.
Tygrysek Ciebie też jeszcze córka budzi? Bo ona chyba jest w podobnym wieku jak mój syn. Dzisiaj mi się 3 razy obudził tylko po to żebym go przykryła i pogłaskała
z takimi przystawkami nie mogło być inaczej 
i tak myślałam o tej poduszce co Ruda pisze, ale to się już chyba nie opłaca inwestować 

koparka mi opadla. Bym Wam zdjęcie pokazała ale nie wiem jak ryjek mu zasłonić.
ale cukier 106 po tym więc ok 
Musiały mi wystarczyć 2 kromki razowca i inka...