|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Dziekuje dziewczyny
![]() Kinga fajnie, ze imprezs sie udala ![]() A ja wstalam na sikanie o 3.30 i tak sie wierce. Spac juz nie moge. Wojtus szaleje. Wizaz mi zostal do czytania :-P
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
Malwi, witaj w klubie
![]() Ja wprawdzie przed 23 napisałam dobranoc, ale o 1 jeszcze nie spałam. Potem zasnęłam na moment, a teraz nie śpię już od godziny ![]() Oczywiście się drapie.. Próbuję się skupic na czymś innym - a to siku, a to napić się, a to Gaviscon, bo przy okazji zgaga (przecież nic nie jadłam!), a to posmarować się balsamem, ale nic nie działa.. Myślałam, że jak wczoraj kiepsko spałam to dzisiaj będzie spoko, no to mam. Uch - wyśpię się w szpitalu ![]() Kinga, naszej się nie da wymienić, bo kupowaliśmy już z miesiąc temu w Tesco i nawet nie mam paragonu. A nie wiem jak z tą drugą. Generalnie jestem trochę zła, bo o tym, że kupujemy pościel w motylki mówiłam teściowej już w październiku, bo to ona nam podpowiedziała ten prezent, a ja znalazłam tą pościel w F&F. Teściowa często się z siostrą widuje, na 100% gadały o prezentach i oczywiście nie mogła jej powiedzieć, że my już pościel kupiliśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
Dotka wspolczuje Cie z tym drapaniem. Masakra. Jeszcze ta cholerna zgaga do tego. Ja to juz wstalam, zeby sie nakarmic. Moze uda sie zasnac, bo wiem, ze jak jeszcze mie zasne, to w dzien bede nieprzytomna i pojde spac i niestety przestawie sie na tryb nocny :-(
Co do prezentu troche lipnie, ale moze to bedzie jej ulubiona posciel, a z racji tego bedzie miala ja na 2 razy dluzej ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
Tzn. ta druga pościel z tego co wiem, to jest jakaś inna chyba (mam nadzieję
![]() No nie rozkminiam - skoro teściowa sama nam ten prezent podpowiedziała, to nie mogła siostrze powiedzieć, że już kupiliśmy? Ja z kolei na 100% odeśpię w dzień, bo to moja druga zarwana nocka, więc bez szans na to, że bez drzemki dam radę ![]() Też bym coś zjadła, ale Letrox zażyłam, to godzinka z głowy. No i dzisiaj niedziela, a w weekendy zawsze jemy jakieś takie 'lepsze' śniadanka razem - jajka, parówki, jajecznica, omlety itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
Ja bym nie wytrzymala i padlabym z glodu, az moj tz wstanie i zaczniemy robic sniadanie. Teraz 2 kromeczki zjadlam powinno wystarczyc do zasadniczego sniadania :-P malo wypasna kolacje zjadlam i tak mnie czasami potrafi glod ze snu wybic :-(
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko z głodu dostało czkawki
![]() No nic, wstawiłam pranie, spróbuję się zdrzemnąć trochę. Pewnie ze wspólnego śniadania i tak nici, bo TŻ wstanie o 8-9, a ja o tej godzinie będę nieprzytomna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak samo mam ze wstawaniem ale po godzinie udaje sie usnac zazwyczaj. Współczuje Wam tych zarwanych nocek, ale przynajmniej bedziecie wprawione przed tym co nas wszystkie czeka ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- U nas na śniadanie owsianka z bakaliami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
Udalo mi sie zasnac ok. 5.30
![]() Dziewczyny tez macie taki mega problem z kregoslupem odcinek ledzwiowy. Spalam na boku cala noc, a teraz nie moge sie ruszyc :-(
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
Hej! Współczuję tej bezsenności, ja tak miałam w 1 trymestrze. Budził mnie głód albo siku i potem nie mogłam zasnąć, musiałam posiedzieć z godzinę, poczytać, dopiero potem się udawało czasem. Teraz, jak nie mam skurczy w nocy, to śpię bardzo dobrze, nawet mimo wstawań na siku, tylko tak idę do tego WC nieorzytomna i zastanawiam się jak ja będę do dziecka wstawać...
A kręgosłup mnie nie boli zupełnie, ale mi się wydaje że to dzięki tej poduszce ciążowej - bo śpię z nią chyba od 6 czy 5 miesiąca. Dzieki temu nam trochę uda uniesione i odciążone ledzwia. Bardziej mnie mięśnie bolą po nocy, ale to szybko przechodzi.
#3490 |
Zakorzenienie
|
![]() malwi super wyglądacie ![]() Ja w I trymestrze mogłam wiecznie spać. W II za to odwrót całkowity, wstawałam o 4 i koniec spania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() Kinga Super, że impreza się udała ![]() ![]() Malwi mnie też bardzo kręgosłup boli ![]() ![]() Moje dzieci nadal wierzą w mikołaja ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
kinga super, że impreza się udała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
Myslalam, zeby kupic poduche, nawet tz mnie namawia, ale kurcze chyba juz wytrzymam do porodu. Gdyby te bole pojawily sie 5 miesiacu to pewnie bym sie skusila, ale juz tak malo mi zostalo, ze chyba wytrzymam.
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
Możecie dziewczyny włożyć sobie pod uda/kolana zrolowany koc, i to też trochę pomoże. Ja na przykład prawie w ogóle nie śpię na lewym boku, w każdym razie mało - źle mi się wtedy oddycha i brzuch mi ciąży - on wcale nie leży wtedy na łóżku tylko tak zwisa i to jest nieprzyjemne. Ale sporo śpię na plecach i wtedy coś włożone pod kolana pozwala odpocząć trochę kregosłupowi. W ogóle obłożyć się małymi poduszkami i starać się przyjąć wygodną pozycję.
#3495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazwyczaj conajmniej raz budzi na przykrycie. Czasem kończy się to wywędrowaniem do naszego łóżka. Potem o 6-6:30 wpada budzić i nie ma że jest się zmęczonym. Ile ma twój synek? Kinga ma 20 miesięcy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
Ja ze snem ogólnie większych problemów nie mam, ale teraz od kilku dni najtrudniej mi zasnąć. Ledwo się położę to mam takie jakby bóle stawów i ciągle muszę rękami machać, nie moge spokojnie uleżeć, nie wiem o co to chodzi
![]() Magdusiaaa Tz miszcz ![]() malwi śliczny brzuszek! A co do poduchy to chyba wcale nie jest za późno bo potem podobno one fajnie się przy karmieniu sprawdzają ![]() iola ale Cię dzieciaki nastraszyły ![]() Jerzyczka mój TŻ też uwielbia bajki oglądać :P Przedwczoraj oglądalismy film Marzyciel i tam tez był żywy motyw Piotrusia Pana - Tz zachwycony ![]() Dotka szkoda, że ta pościel się zdublowała, niby tego nigdy nie za wiele, ale dla dzieci taka to już pewnie mniejsza radocha. Dobrze, że drugi prezent taki trafiony ![]() ruda zawsze jak wstaję w nocy na siku i idę do wc z zamkniętymi oczami to myśle o tym samym - jak bedę wstawać do dziecka!!??
#3497 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() raczej TŻ się tym zajmie chyba, bo ja niby pływam ale tak sobie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja wczoraj też zaszalałam, pierwszy raz od początku diety zjadłam kawałek pizzy na cienkim cieście ![]() ![]() mnie potrafi strasznie bolec kręgosłup ale nie po spaniu tylko np podczas siedzenia przy kompie, albo jak np coś kroją w kuchni... na taki ból najlepiej żeby TŻ zrobił masaż. Na SR nam pokazywali jak to robić |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Hejo
![]() Ja usnęłam po 2 ale chociaż do 9 pospałam i nawet na siku nie wstawałam. Wczoraj byliśmy u mojej chrześnicy i kuzynka pożyczyła nam monitor oddechu więc nie musimy kupować ![]() Ale dzisiaj ładny dzionek się zapowiada. Słonko taaaak świeci i ani jednej chmurki nie ma. Był u Was Mikołaj już? ![]() Edytowane przez niepozorna Czas edycji: 2015-12-06 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2015-12-06 o 09:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak myślałam, że z czasem będą lepsze noce to teraz tęsknię za tym jak był mały. Bywa, że się budzi kilka razy w nocy i mimo, że już trochę kumaty to za nic nie wiem o co mu chodzi. Napije się i znowu idzie spać. Zastanawiam się czy się ogarnie zanim urodzę, bo dwójka budzących się w nocy dzieci to za wiele... ![]() Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka Edytowane przez TheFall Czas edycji: 2015-12-06 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry ![]() Pospaliśmy ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Ej z tego co wiem to Olka 26 msc do tej pory budzi się w nocy (czasem mi tata jej narzekał że znowu maraton był ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i super. Ja też mam zamiar wykorzystywać dalej tą poduchę, bo szkoda by mi było ją teraz rzucić w kąt. TŻ się tylko nie może doczekać, kiedy nie będę już z nią spała bo mu ciasno w łóżku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja to się już nastawiam, że jedno będzie drugie budzić i na odwrót a ja sypiać będę w weekendy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Wczoraj byliśmy u znajomych pograć planszówki. Nic z nich nie rozumiałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3507 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Biedna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ojejku zmarnować tak ważny surowiec ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zadomowienie
|
Hello
![]() Ja dziś w pracy ![]() Kinga - pyszności zrobiłaś. Super wygladają ![]() Harriet - szybko zleciało. Mnie zostało niewiele ponad 30 dni.... Co do spania, ja przede wszystkim na półsiedząco i na lewem boku. Dziś było dość wygodnie i pospałam do 8:00. A oto my w 36 tygodniu: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.