Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-17, 11:57   #3481
krysztalek88
Zadomowienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Ja też momentami czuję, że jest mi przykro, że u nas to trwa, a u innych ot tak... Ale jakoś przez te wydarzenia z czerwca nabrałam chyba dystansu.
Natomiast ciekawi mnie inna kwestia - czuję się dokładnie tak samo jak w tamtym cyklu, kiedy wyszły mi dwie kreski. Patrzeć na niektóre potrawy nie mogę, cerę mi zsypało tak, że po prostu z domu wstyd wychodzić, ciągle bym spała albo sprzątała (albo to i to naraz ), piersi mnie specjalnie nie bolą, ale sutków dotknąć po prostu nie jestem w stanie. I znów infekcja się przypałętała. Jak tak ma być co cykl, to chyba padnę Nie nastawiam się na nic, bo do okresu teoretycznie jeszcze 5-6 dni minimum. No nic, zobaczymy. Dziś mi się śniło, że miałam taki brzuszek 4-5 miesięczny. Co te starania robią z głową :p
Wiesz najważniejsze to chyba trochę wyluzować. Popatrz pater wyluzowała i od razu zaciążyła Też w pierwszych cyklach napalałam się, że to już na pewno to. A teraz jak zaczynam sobie coś wkręcać to od razu w duchu krzyczę na siebie, że głupia wymyślam nie wiadomo co a i tak nic z tego nie będzie. Mam nadzieję, że u Ciebie to jednak proroczy sen

Ostatnio z mężem się śmialiśmy. Bo mówię mu, że jak do końca września nic nie wyjdzie to w październiku idzie na badania, a on na to, że nie bo najpierw ja mam przestać się stresować pracą to na pewno się uda. I mówi, że musimy codziennie próbować, bo jeśli jego żołnierzyki są takie jak on sam ( z takim luźnym podejściem) to może na razie im się nie chce strzelać Mam nadzieję, że to tylko żarty :P
Stary 2016-06-17, 12:16   #3482
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Milagros, dobrze że się nie zalamujesz i masz jakiś plan działania.

Agusia, piękna beta

A mój mąż wreszcie odebrał wyniki nasienia. Dość dobre są więc już przynajmniej nie mam nerwów że z nim też jest coś nie tak.

Liczba plemników 108 mln/ml!
Ruchliwość 52%, w tym Ruch progresywny szybki 20%, progresywny wolny 7%, nieprawidłowy 25%, nieruchome 48%.

Żywotność po 24 godzinach ok. 4%.
Ilość prawidłowych plemników ok. 82%.
Objętość ejakulatu 3 ml.
Super!

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Agusia gratulacje, piękna beta!

Zawiechczarny wyniki super, dużo żołnierzyków

Mnie jakiś mały dół złapał, niektóre już rodzą, a tak nas dużo jeszcze nie zaciążonych, co za pech Płakać mi sie chce, mój optymizm jakoś opadł. Co miesiąc obracałam niepowodzenia w żart i parłam do przodu, teraz za to mam doła i jakoś słabo sie trzymam
Mam to samo i nie mija Odwołałam nawet lekarkę od leczenia niepłodności, bo nie mam ochoty na razie przechodzić przez to wszystko. Chwilowo odpuszczam badania, wakacje może przyniosą nam szczęście.
Jestem z Tobą

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Jest! Pokazała się jasna druga kreska. Jestem taka szczęśliwa! Wyję jak głupia, ale to z radości. Dziękuję za kciuki i wsparcie :P
Gratulacje! Kolejny przykład, że nie wszystkim tak wcześnie się pokazują kreseczki.

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Witajcie,

gratuacje nowych ciąż widzę, że znowu się posypało
Chudziaszku - gratulacje! Pamiętam jak były u ciebie 2 kreski, a tu juz synek na swiecie

Dziewczyny czytam Was na bieżąco, ale rzadko się udziałam, bo pojawia się coraz więcej nowych osób, które często szybciutko zachodzą i niestety mimo tego, że kibicuję każdej, to mnie, która siedzi tu wiele miesiecy po prostu bolą takie ciąże. To są skrajne emocje, z jednej strony każdemu życzę dobrze, a z drugiej serce sciska, jak pojawiają się nowe osóbki i mija miesiac i już.

Mam nadzieję, ze rozumiecie, myślę, ze kilku z nas, które są tu od dawna takie emocje nie są obce.

Coraz mniej tu osób, z którymi zaczynałam, ale to dobrze, bo to znaczy, że większości się udaje! Mam nadzieję, ze i ja i te, które tkwią tu stanowczo za długo też w końcu do tego grona dołączą!

Także czytam Was, a odezwę się od czasu do czasu

Wiem o czym piszesz
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 12:16   #3483
SteveS
Zakorzenienie

Mnie się w poprzednim cyklu śniły dwa testy dodatnie, więc wiesz :p
Tak serio to ja też wyluzowałam, sama świadomość, że jednak coś było na rzeczy sprawiła, że przestałam rozmyślać i się stresować. Jak sie uda to będzie fajnie, a jak nie, to trudno - mam teraz sporo pracy, niedługo jedziemy na wakacje, więc zawsze coś zajmuje głowę. Na samopoczucie zwróciłam uwagę, bo nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam, stąd moje zdziwienie. Ale sobie nie wmawiam. Owulacja była, działaliśmy, to najważniejsze
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 12:23   #3484
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
Ostatnio z mężem się śmialiśmy. Bo mówię mu, że jak do końca września nic nie wyjdzie to w październiku idzie na badania, a on na to, że nie bo najpierw ja mam przestać się stresować pracą to na pewno się uda. I mówi, że musimy codziennie próbować, bo jeśli jego żołnierzyki są takie jak on sam ( z takim luźnym podejściem) to może na razie im się nie chce strzelać Mam nadzieję, że to tylko żarty :P
wyobrazilam sobie luzne podejscie plemnikow
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 12:32   #3485
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
jelonekhihi bardzo ci gratuluje,po cichutku mam nadzieje ze mi tez sie uda z drugim szczesciem,choc u was to szybciutko jednak poszlo,jak tż?

:
Mąż się cieszy bardzo, ale ostrożnie do tego podchodzi. Poprzednim razem też dopóki od lekarza nie usłyszał potwierdzenia, to nie szalał, a jak już był pewien, to jak biegł chwalić się rodzicom, to w kapciach z domu wyszedł. Wiem, że nie powinnam tak się ekscytować, ale nie potrafię inaczej.

Dzięki za gratulacje. Nie jestem przesądna, ale przed poprzednią ciążą i ostatnio bocian przeleciał tuż nad moim samochodem. Przypadek?
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 12:37   #3486
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:

Jak ja Cie rozumiem z jednej strony bardzo mnie ciesza kolejne ciąże,bo wiem co znaczy czekac na tą fasolke a z drugiej troszke mi smutno ze to u mnie tak dlugo trwa ale mysle ze nam tez sie wreszcie uda,wiem ze ja mam inaczej bo juz mam jedno slonce i nawet jesli sie nie uda to i tak jestem szczesciara,ale wierze ze Ty tez poczujesz te cudowne emocje gdy maly czlowiek w Tobie rosnie,tego Ci z calego serca zycze
Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dziewczyny mogę się tylko domyślać jaki to ból. 😞 i uważam, że to niesprawiedliwe, że niby taka prosta sprawa - ciąża, tyle się słyszy o wypadkach (ja sama), o nastoletnich ciążach, a dla wielu par przychodzi nagle decyzja o dziecku, a tu lipa mimo starań, badań i tak dalej. Mogę tylko trzymać kciuki żeby i Wam się szybko udało... bo tak będzie!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość

Wiem o czym piszesz
dzieki dziewczyny! Jakoś trzeba sie trzymać, kazdy inaczej sobie radzi z tym wszystkim, a mi jednak służą takie pauzy w pisaniu

dookoła mam tyle dzieci i ciąż, tutaj też no człowiek czasami nie wytrzymuje.

Ale póki co owu się zbliża więc do dzieła!
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 12:44   #3487
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż się cieszy bardzo, ale ostrożnie do tego podchodzi. Poprzednim razem też dopóki od lekarza nie usłyszał potwierdzenia, to nie szalał, a jak już był pewien, to jak biegł chwalić się rodzicom, to w kapciach z domu wyszedł. Wiem, że nie powinnam tak się ekscytować, ale nie potrafię inaczej.

Dzięki za gratulacje. Nie jestem przesądna, ale przed poprzednią ciążą i ostatnio bocian przeleciał tuż nad moim samochodem. Przypadek?
Dlaczego masz sie nie ekscytowac?to twoj czas,udalo sie!bedziesz miec swojego drugiego dzidziusia,nic tylko cieszyc ci sie pozostalono i zarazac nas tu po kolei ciażowym wirusem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-17, 13:34   #3488
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego masz sie nie ekscytowac?to twoj czas,udalo sie!bedziesz miec swojego drugiego dzidziusia,nic tylko cieszyc ci sie pozostalono i zarazac nas tu po kolei ciażowym wirusem
Właśnie tak do tego podchodzę. Nie umiem się cieszyć na pół gwizdka.
Dziewczyny bierzcie i się częstujcie ile wlezie!
Stary 2016-06-17, 13:54   #3489
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Dziewczynki, nadal jestem obecna z Wami myslami i podczytuje.

U mnie 6 miesiac ciąży, a zaczelo się od pisania z Wami!
Cytat:

Gratuluje!!! :-*

Cytat:
Super!

Mam to samo i nie mija Odwołałam nawet lekarkę od leczenia niepłodności, bo nie mam ochoty na razie przechodzić przez to wszystko. Chwilowo odpuszczam badania, wakacje może przyniosą nam szczęście.
Jestem z Tobą

Gratulacje! Kolejny przykład, że nie wszystkim tak wcześnie się pokazują kreseczki.

Wiem o czym piszesz
Wiesz co, moze to i dobrze. Zarypac sie psychicznie mozna, a organizm jest okrutnie wrazliwy na stres. Wierzę, że wszystko sie uda!

MalaMi - Ciebie również całuje.

Powiem Wam, ze większość moich koleżanek dlugo oczekuje na ciążę i sporo z nich roni. Jednak nie jest to takie oczywiste:-(

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez BajaderkowaBaba
Czas edycji: 2016-06-17 o 13:57
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 14:16   #3490
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Mnie się w poprzednim cyklu śniły dwa testy dodatnie, więc wieszTak serio to ja też wyluzowałam, sama świadomość, że jednak coś było na rzeczy sprawiła, że przestałam rozmyślać i się stresować. Jak sie uda to będzie fajnie, a jak nie, to trudno - mam teraz sporo pracy, niedługo jedziemy na wakacje, więc zawsze coś zajmuje głowę. Na samopoczucie zwróciłam uwagę, bo nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam, stąd moje zdziwienie. Ale sobie nie wmawiam. Owulacja była, działaliśmy, to najważniejsze
Oby Ci się udało
Najważniejsze to działać właśnie najlepiej z luźną głową, ale wiadomo, że łatwo się mówi...

Ja wczoraj 6 dc i nawet cienia cienia na teście owu nie było 😒 w zeszłym cyklu robiłam od 14 dc i tylko 14 dc wyszedł bladzioch, a potem do końca cyklu zero... Dziwne, no ale będę kontynuować. Muszę zwrócić uwagę na picie, z kolei nie mogę pić bardzo mało bo w końcu karmię piersią.

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Co nie

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 15:16   #3491
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
I wlasnie takie masz miec podejscie

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Oby Ci się udało
Najważniejsze to działać właśnie najlepiej z luźną głową, ale wiadomo, że łatwo się mówi...

Ja wczoraj 6 dc i nawet cienia cienia na teście owu nie było 😒 w zeszłym cyklu robiłam od 14 dc i tylko 14 dc wyszedł bladzioch, a potem do końca cyklu zero... Dziwne, no ale będę kontynuować. Muszę zwrócić uwagę na picie, z kolei nie mogę pić bardzo mało bo w końcu karmię piersią
A nie za wczesnie robisz te testy?jesli masz cykle 28 dni to chyba od 12 dc powinnas robic testy owu czy jakos tak,tam w ulotce zawsze bylo napisane w jakim dc zaczac robic przy jak dlugim cyklu,a 6dc to naprawde bardzo wczesnie jak na owu wiec nie przejmuj sie tak,jesli ostatnio w 14dc wyszedl bladzioch to mozliwe ze owu byla 13dc,czyli teoretycznie jest jeszcze kilka dni,nie spinaj sie i nie stresuj,bo narazie czynisz tylko obserwacje wiec na spokojnie sobie rob testy a mysle ze za jakies 6 dni napewno wyjdzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-17, 15:39   #3492
agusia427
Raczkowanie

Mam już wynik bety 358,4, dwa dni temu było 142,9

01.02.2016r Zapuszczam i dbam o włosy
22.03.2016r Zgrabne ciałko- czas start!

Walcz, bo warto!
agusia427 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 15:51   #3493
Vrenth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SteveS
Natomiast ciekawi mnie inna kwestia - czuję się dokładnie tak samo jak w tamtym cyklu, kiedy wyszły mi dwie kreski. Patrzeć na niektóre potrawy nie mogę, cerę mi zsypało tak, że po prostu z domu wstyd wychodzić, ciągle bym spała albo sprzątała (albo to i to naraz ), piersi mnie specjalnie nie bolą, ale sutków dotknąć po prostu nie jestem w stanie. I znów infekcja się przypałętała. Jak tak ma być co cykl, to chyba padnę Nie nastawiam się na nic, bo do okresu teoretycznie jeszcze 5-6 dni minimum. No nic, zobaczymy. Dziś mi się śniło, że miałam taki brzuszek 4-5 miesięczny. Co te starania robią z głową :p
Ja mam tak, że kilka objawów mam stałych, czy się nastawiam na ciążę, czy nie. Zanim się staraliśmy kompletnie tego nie miałam - wydaje mi się, że jak organizm wie, że nie mogło być ciąży, to inaczej się zachowuje. Ale też miałam bardzo dużo dodatkowych wtedy, kiedy z każdym cyklem nastawiałam się, że się udało. Tych już na szczęście nie mam, bo można było zwariować.

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi
Jest! Pokazała się jasna druga kreska. Jestem taka szczęśliwa! Wyję jak głupia, ale to z radości. Dziękuję za kciuki i wsparcie :P
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez __malaMi__
Chyba każdej z nas jest czasem przykro. Mi najczęściej tylko koło @ jest bardziej smutno jak widzę matki z dziećmi (a dużo jest w okolicy). Tylko ja generalnie podchodzę ostatnio optymistycznie do tematu. Ale też podnosi na duchu, jak dziewczyny, które długo się starały, czy miały problemy zachodzą w ciążę.
Zresztą może ja jestem nowa, ale staramy się od ponad roku, więc jak się uda bez żadnych badań i monitoringów to będzie cud. Na razie przesunęłam badania na po wakacjach, bo mamy sporo wyjazdów i ciężko by było lekarzy w to wcisnąć. A zresztą może dzięki temu uda się wyluzować - w końcu jest jeszcze masę rzeczy do planowania.
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 15:53   #3494
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusia427 Pokaż wiadomość
Pięknie rośnie! 😊
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 17:01   #3495
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
I wlasnie takie masz miec podejscie

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

A nie za wczesnie robisz te testy?jesli masz cykle 28 dni to chyba od 12 dc powinnas robic testy owu czy jakos tak,tam w ulotce zawsze bylo napisane w jakim dc zaczac robic przy jak dlugim cyklu,a 6dc to naprawde bardzo wczesnie jak na owu wiec nie przejmuj sie tak,jesli ostatnio w 14dc wyszedl bladzioch to mozliwe ze owu byla 13dc,czyli teoretycznie jest jeszcze kilka dni,nie spinaj sie i nie stresuj,bo narazie czynisz tylko obserwacje wiec na spokojnie sobie rob testy a mysle ze za jakies 6 dni napewno wyjdzie
Wiesz co bo widziałam na necie, że laskom wychodziły bladziochy kilka (3-4) dni przed owu i po też, więc zakładajac jak mówisz 13 dc, że była owu to koło 10 dc już można robić testy + jako, że świeżo po porodzie jestem to owulacja może być kiedy chce nawet właśnie tak wcześnie dlatego właśnie już testuje i jak najbardziej podchodzę do tego że spokojem, pytam Was o zdanie bo jesteście doświadczone w tym bardziej, a ja po prostu ciekawska Ale masz rację pewnie będzie za kilka dni no ale robię już teraz a co! Chcę mieć pewnośc

Cytat:

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

Edytowane przez esor
Czas edycji: 2016-06-17 o 17:03
Stary 2016-06-17, 17:15   #3496
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co bo widziałam na necie, że laskom wychodziły bladziochy kilka (3-4) dni przed owu i po też, więc zakładajac jak mówisz 13 dc, że była owu to koło 10 dc już można robić testy + jako, że świeżo po porodzie jestem to owulacja może być kiedy chce nawet właśnie tak wcześnie dlatego właśnie już testuje i jak najbardziej podchodzę do tego że spokojem, pytam Was o zdanie bo jesteście doświadczone w tym bardziej, a ja po prostu ciekawska Ale masz rację pewnie będzie za kilka dni no ale robię już teraz a co! Chcę mieć pewnośc

Wlasnie ty jestes w miare swiezo po porodzie wiec jednak moze byc roznie i tak wogole to bardzo szybko ci @ wrocila,mi po 5 m-cach ale juz bylo odrazu jak w zegarku co miesiac cykl 28 dnia skoro masz jeszcze troszke czasu do staran wiec sie obserwuj,a jak przyjdzie co do czego to juz bedziesz taka zaprawiona w boju ze nawet testy owu nie beda ci potrzebne bo sama bedziesz wiedziec co kiedy i jak
Stary 2016-06-17, 17:19   #3497
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Wlasnie ty jestes w miare swiezo po porodzie wiec jednak moze byc roznie i tak wogole to bardzo szybko ci @ wrocila,mi po 5 m-cach ale juz bylo odrazu jak w zegarku co miesiac cykl 28 dnia skoro masz jeszcze troszke czasu do staran wiec sie obserwuj,a jak przyjdzie co do czego to juz bedziesz taka zaprawiona w boju ze nawet testy owu nie beda ci potrzebne bo sama bedziesz wiedziec co kiedy i jak
No tak, Hanulka za tydzień kończy 4 miesiące, a ja dziś skończyłam drugą @

Któraś testuje na dniach? 😀

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-06-17, 17:55   #3498
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
brawo!

Cytat:
padłam!

Cytat:

Dziewczyny czytam Was na bieżąco, ale rzadko się udziałam, bo pojawia się coraz więcej nowych osób, które często szybciutko zachodzą i niestety mimo tego, że kibicuję każdej, to mnie, która siedzi tu wiele miesiecy po prostu bolą takie ciąże. To są skrajne emocje, z jednej strony każdemu życzę dobrze, a z drugiej serce sciska, jak pojawiają się nowe osóbki i mija miesiac i już.

Mam nadzieję, ze rozumiecie, myślę, ze kilku z nas, które są tu od dawna takie emocje nie są obce.

Coraz mniej tu osób, z którymi zaczynałam, ale to dobrze, bo to znaczy, że większości się udaje! Mam nadzieję, ze i ja i te, które tkwią tu stanowczo za długo też w końcu do tego grona dołączą!

Także czytam Was, a odezwę się od czasu do czasu
Mała Mi, rozumiem Ci doskonale Cieszę się z nowych ciąż na wątku, ale przykro że ja narazie nie mogę mieć dzieci dziś dostałam plamienia, i jednak jakiś zawód znów jest...............
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 18:38   #3499
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Super!

Jestem z Tobą
Ja zrobiłam tak samo. Mam już namiary na klinikę leczenia niepłodności i chciałam od następnego cyklu tam iść ale w głowie mi teraz lato i nie bardzo chce mi się przez to przechodzić. Badań żadnych nowych nie robię, niczego nie sprawdzam, nie liczę, biorę tylko euthyrox i suplementy i jest wyraźna poprawa fazy lutealnej. W ogóle dziś mi się przypomniało że @ powinna jakoś teraz być, patrzę w aplikację a tu już 30 dc (zwykłe mam 28-dniowe ). Ciąży i tak raczej nie ma tylko wydluzyla się faza lutealna. Popołudniu zaczęło się różowe plamienie więc @ jest pewnie tuż za rogiem.

W ogóle ostatnio jakoś starania poszły na boczny tor, nie tylko z powodu moich infekcji. Bardzo zaangazowalam się w nową pracę, spędzam w niej sporo czasu, nawet trudno mi będzie to wszystko zostawić jak zajde w ciążę. Poza tym niedawno zmarł mój wujek i bardzo się skupiam na mojej mamie i dziadku którzy bardzo cierpią po tej stracie. Jeszcze każda wolna chwilę staram się sobie wypełnić czymś ciekawym, mam też sporo nauki bo jest sesja na studiach. Cieszę się że mam czym głowę zająć bo myślałam już że zwariuje myśląc ciągle o staraniach. A teraz to już nawet nie jest dla mnie problemem czytać o ciazach nowych dziewczyn na wątku (no chyba że mam gorszy dzień ). Cieszę się tym co mam i chce jak najlepiej wykorzystać ten czas gdy jesteśmy z tż jeszcze we dwoje. Co ma być to będzie - trzeba żyć tu i teraz a rodzicami i tak kiedyś zostaniemy, zwłaszcza że bierzemy pod uwagę również adopcję.

Sorki jak kogoś nudzę ale musiałam z siebie wyrzucić moje przemyślenia.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-17, 18:55   #3500
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vrenth Pokaż wiadomość
Ja mam tak, że kilka objawów mam stałych, czy się nastawiam na ciążę, czy nie. Zanim się staraliśmy kompletnie tego nie miałam - wydaje mi się, że jak organizm wie, że nie mogło być ciąży, to inaczej się zachowuje. Ale też miałam bardzo dużo dodatkowych wtedy, kiedy z każdym cyklem nastawiałam się, że się udało. Tych już na szczęście nie mam, bo można było zwariować.
Dlatego ja się w ogóle nie nastawiam i nie nakręcam, bo to nie ma sensu i na dłuższą metę męczy straszliwie. My się w sumie staramy już szósty cykl, objawy miałam tylko w tamtym - ale nie dopatruję się, może hormony jeszcze szaleją. @ w przyszłym tygodniu, wszystko się okaże Przez weekend mam pracę i znajomych wieczorami w gościach - więc będzie co robić
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 19:05   #3501
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
U mnie wyszedł pozytywny w dniu owulacji

to pewnie zastrzyk na pęknięcie dostaniesz?

Gratulacje
Już po wizycie. Gin był dziś w takim radosnym nastroju że szok, aż mi podniosło na duchu ;-), oby tak częściej robił bo czasem jest taki ze wszystkim na nie. Pęcherzyk miał 18mm, jutro mam zastrzyk. Umowil mnie ze swoją rejestratorka która jest też położna, że jutro mi poda zastrzyk. No i niedzielę do dzieła ;-) proponuje po 15. A później mówi jak przystało przed spaniem. I rano w poniedziałek ;-) masakra jakaś :-D tz się ucieszy. We wtorek idę zobaczyć czy pękł. Stymuluje mnie clo, pomimo tego że mam swoje pęcherzyki, bo po clo one są bardziej dojrzalsze i nie mają ścianek odpornych na pękanie.

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 19:16   #3502
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ja też momentami czuję, że jest mi przykro, że u nas to trwa, a u innych ot tak... Ale jakoś przez te wydarzenia z czerwca nabrałam chyba dystansu.
Cytat:
Jak ja Cie rozumiem z jednej strony bardzo mnie ciesza kolejne ciąże,bo wiem co znaczy czekac na tą fasolke a z drugiej troszke mi smutno ze to u mnie tak dlugo trwa
Rozumiem Was, przytulam i dołączam do klubu smutasów. U mnie dopiero drugi nieudany cykl, a już mnie to boli... Na wątku mamusiowym (styczeń-luty 2013) tyle ciąż, dziewczyny postanowiły, albo nawet się specjalnie nie starały i się od razu udało, a ja jak głupia sprawdzam wszystko - owu, śluz, kalendarzyk, napalam się i dupa. W tym cyklu nie wyszło, w następnym też nie wyjdzie, bo mąż będzie w Norwegii, najwcześniej w sierpniu, jeśli w ogóle... Boli mnie to, serio. Tzn boli mnie, że ja nie mogę, a nie, że innym się udaje. W pierwszą ciążę zaszłam tak szybko i tak łatwo, a teraz, ehhh... Aż mi się nie chce udzielać.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 19:52   #3503
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Mega super pięknie rośnie

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-17, 20:15   #3504
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Hehe No mam nadzieję, że plemniki są szybkie i silne mimo luźnego nastawienia do życia mojego małżonka Wiesz on ma rację, że pierwsze ja muszę przestać się stresować, a dopiero potem jak dalej nic nie będzie wychodzić zbadamy jego. Wiem, że będzie bardzo dobrym ojcem, ale na razie ma dużo dystansu i takiego luzu.

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
dzieki dziewczyny! Jakoś trzeba sie trzymać, kazdy inaczej sobie radzi z tym wszystkim, a mi jednak służą takie pauzy w pisaniu

Ale póki co owu się zbliża więc do dzieła!
U mnie też się zbliża To co malaMi jak to mówią na śląsku "jadymy z tym koksem"

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
ja poproszę i liczę na to, że skoro nie było nam dane sylwestra spędzić na porodówce to chociaż dołączę do Ciebie za pare dni

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
Dziewczynki, nadal jestem obecna z Wami myslami i podczytuje.

U mnie 6 miesiac ciąży, a zaczelo się od pisania z Wami!

Gratuluje!!! :-*

Wiesz co, moze to i dobrze. Zarypac sie psychicznie mozna, a organizm jest okrutnie wrazliwy na stres. Wierzę, że wszystko sie uda!

MalaMi - Ciebie również całuje.

Powiem Wam, ze większość moich koleżanek dlugo oczekuje na ciążę i sporo z nich roni. Jednak nie jest to takie oczywiste:-(

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
No to już niewiele do porodu zostało No właśnie takie wszawe czasy, zajść to 1., a utrzymać ciążę to 2.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Pięknie

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Vrenth Pokaż wiadomość

Gratulacje!

Chyba każdej z nas jest czasem przykro. Mi najczęściej tylko koło @ jest bardziej smutno jak widzę matki z dziećmi (a dużo jest w okolicy). Tylko ja generalnie podchodzę ostatnio optymistycznie do tematu. Ale też podnosi na duchu, jak dziewczyny, które długo się starały, czy miały problemy zachodzą w ciążę.
Zresztą może ja jestem nowa, ale staramy się od ponad roku, więc jak się uda bez żadnych badań i monitoringów to będzie cud. Na razie przesunęłam badania na po wakacjach, bo mamy sporo wyjazdów i ciężko by było lekarzy w to wcisnąć. A zresztą może dzięki temu uda się wyluzować - w końcu jest jeszcze masę rzeczy do planowania.
Myślę, że jak już wyluzujesz to na pewno się uda! MUSI

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
brawo!

padłam!

Mała Mi, rozumiem Ci doskonale Cieszę się z nowych ciąż na wątku, ale przykro że ja narazie nie mogę mieć dzieci dziś dostałam plamienia, i jednak jakiś zawód znów jest...............

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam tak samo. Mam już namiary na klinikę leczenia niepłodności i chciałam od następnego cyklu tam iść ale w głowie mi teraz lato i nie bardzo chce mi się przez to przechodzić. Badań żadnych nowych nie robię, niczego nie sprawdzam, nie liczę, biorę tylko euthyrox i suplementy i jest wyraźna poprawa fazy lutealnej. W ogóle dziś mi się przypomniało że @ powinna jakoś teraz być, patrzę w aplikację a tu już 30 dc (zwykłe mam 28-dniowe ). Ciąży i tak raczej nie ma tylko wydluzyla się faza lutealna. Popołudniu zaczęło się różowe plamienie więc @ jest pewnie tuż za rogiem.

W ogóle ostatnio jakoś starania poszły na boczny tor, nie tylko z powodu moich infekcji. Bardzo zaangazowalam się w nową pracę, spędzam w niej sporo czasu, nawet trudno mi będzie to wszystko zostawić jak zajde w ciążę. Poza tym niedawno zmarł mój wujek i bardzo się skupiam na mojej mamie i dziadku którzy bardzo cierpią po tej stracie. Jeszcze każda wolna chwilę staram się sobie wypełnić czymś ciekawym, mam też sporo nauki bo jest sesja na studiach. Cieszę się że mam czym głowę zająć bo myślałam już że zwariuje myśląc ciągle o staraniach. A teraz to już nawet nie jest dla mnie problemem czytać o ciazach nowych dziewczyn na wątku (no chyba że mam gorszy dzień ). Cieszę się tym co mam i chce jak najlepiej wykorzystać ten czas gdy jesteśmy z tż jeszcze we dwoje. Co ma być to będzie - trzeba żyć tu i teraz a rodzicami i tak kiedyś zostaniemy, zwłaszcza że bierzemy pod uwagę również adopcję.

Sorki jak kogoś nudzę ale musiałam z siebie wyrzucić moje przemyślenia.
Wcale nie nudzisz! Wiesz może dobrze mieć przynajmniej jakieś zajęcie. I masz rację póki co cieszcie się sobą nawzajem, a na dzidzię przyjdzie pora.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Dlatego ja się w ogóle nie nastawiam i nie nakręcam, bo to nie ma sensu i na dłuższą metę męczy straszliwie. My się w sumie staramy już szósty cykl, objawy miałam tylko w tamtym - ale nie dopatruję się, może hormony jeszcze szaleją. @ w przyszłym tygodniu, wszystko się okaże Przez weekend mam pracę i znajomych wieczorami w gościach - więc będzie co robić
My dopiero 4, ale liczę bardzo na 6 cykl, bo to będzie nasza 7 rocznica ślubu i tak jakoś chciałabym bardzo wtedy, ale starać staramy się cały czas

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
Już po wizycie. Gin był dziś w takim radosnym nastroju że szok, aż mi podniosło na duchu ;-), oby tak częściej robił bo czasem jest taki ze wszystkim na nie. Pęcherzyk miał 18mm, jutro mam zastrzyk. Umowil mnie ze swoją rejestratorka która jest też położna, że jutro mi poda zastrzyk. No i niedzielę do dzieła ;-) proponuje po 15. A później mówi jak przystało przed spaniem. I rano w poniedziałek ;-) masakra jakaś :-D tz się ucieszy. We wtorek idę zobaczyć czy pękł. Stymuluje mnie clo, pomimo tego że mam swoje pęcherzyki, bo po clo one są bardziej dojrzalsze i nie mają ścianek odpornych na pękanie.
Kurcze to teraz nie może się nie udać!!

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Rozumiem Was, przytulam i dołączam do klubu smutasów. U mnie dopiero drugi nieudany cykl, a już mnie to boli... Na wątku mamusiowym (styczeń-luty 2013) tyle ciąż, dziewczyny postanowiły, albo nawet się specjalnie nie starały i się od razu udało, a ja jak głupia sprawdzam wszystko - owu, śluz, kalendarzyk, napalam się i dupa. W tym cyklu nie wyszło, w następnym też nie wyjdzie, bo mąż będzie w Norwegii, najwcześniej w sierpniu, jeśli w ogóle... Boli mnie to, serio. Tzn boli mnie, że ja nie mogę, a nie, że innym się udaje. W pierwszą ciążę zaszłam tak szybko i tak łatwo, a teraz, ehhh... Aż mi się nie chce udzielać.
Stary 2016-06-17, 20:26   #3505
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Pięknie urosła
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 22:24   #3506
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
Fajnie! Do dzieła!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 04:59   #3507
krysztalek88
Zadomowienie

Witam się w nowym dniu !
Stary 2016-06-18, 05:56   #3508
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny mam dziś i jutro egzaminy, trzymajcie za mnie kciuki

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 06:54   #3509
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Trzymam kciuki. Za mnie też trzymajcie kciuki bo cały weekend mam egzaminy.

Rano robiłam test. Oczywiście negatyw, @ nadal się spóźnia. W sumie spodziewałam się takiego wyniku, ale mam intensywny weekend więc zrobiłam test żeby wiedzieć czy muszę na siebie bardziej uważać czy nie.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 07:17   #3510
jelonekhihi
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za wasze egzaminy!

Udało mi wyskoczyć na betę. Wieczorem będą wyniki.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości