|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie coś w brzuszkach mieli ![]() Cytat:
![]() fajnie,że kurs Cię uspokoił..ja dziś jadę na pierwsze zajęcia i jestem ciekawa wrażeń..nie nastawiam się, po dotychczasowych doświadczeniach z położną, na jakiś przypływ wiedzy,ale może się zdziwię.. Cytat:
![]() spokojnie..mi też leci od początku w dół,ale lekarz jeszcze nic nie mówił o suplementacji.. to naturalne ,że te wartości się stopniowo obniżają,jesli będzie zbyt niskie wg lekarza to zaleci przyjmowanie preparatu z żelazem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja mama jak pyta taty czy dobrze wygląda w czymś nowym on odpowiada " Misiu ty zawsze najpiękniej wyglądasz" ![]() Jak to? ![]() Myślałam, że wszyscy lubią ![]() Cytat:
Super, że Esik zaraz będzie ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- my też mamy ![]() ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3485 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do karmienia mm - to ja na drogę zawsze miałam już przygotowane mleko w butelce w takiej termicznej tubie, że zawsze było pod ręką i na już. Plus mleko w proszku w zapasie - praktycznie w każdej restauracji czy kawiarni jak się idzie na kawę to podarują Ci ciepłą wodę ![]() Tej termicznej tuby już dawno nie widziałam, więc nie wiem czy tego się jeszcze używa ![]() Widzę, że na allegro dalej są ![]() http://allegro.pl/babyono-termoopako...232570565.html W torbie miałam też bluzkę na zmianę dla siebie, bo młoda lubiła ulewać. Na plecy zwłaszcza ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
To że Twoja mała ma taką wagę nie oznacza, że coś jest źle. Nie ma też zupełnie nic do nadgonienia ![]() ![]() Co do płaskiego brzucha. Ja z Oliwią byłam mniej więcej taka szczupła jak Ty teraz jesteś. Przytyłam bardzo mało, mała też była mała i po dwóch tygodniach wchodziłam w swoje najmniejsze dżinsy. Więc zupełnie bym się brzuchem nie martwiła, zwłaszcza w Twojej sytuacji ![]() Tym razem mam WIĘKSZE powody do zmartwienia, bo moja waga startowa była już wysoka, a brzuch sflaczały wiec nie wiem co będę musiała zrobić, żeby go jakoś wypracować na płasko ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
![]() Marzą mi się czereśnie....ale tutaj kg czereśni kosztuje 12f!!! Dla mnie to jest nie do pomyślenia, że jakieś ananasy, egzotyczne owoce są w cenach takich, że można jeść na kilogramy a czereśnie - owoc z kontynentu, tutaj też by spokojnie rosły kosztują taki majątek. ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
Wolałabym taką kruszynkę jaką była Oliwia:P Mój dzieć już pewnie przerósł jej wagę urodzeniową ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Raczkowanie
|
Dzieki, Tinkerr. O brzuch chodzilo o to, ze nisko, ale w sumie nie wiem, co to ma do rzeczy, skoro szyjka zamknieta i wszystko gra.
Chcialabym po dwoch tygodniach wchodzic w najmniejsze dzinsy <3 Glownie dlatego, ze zauwazylam, iz mam sporo fajnych ciuchow w ktorych nie chodzilam i zaluje, buahaha ![]() Wole, zeby dziecko bylo mniejsze niz wieksze, ale przerazila mnie ta wielka roznica-kilogram to sporo. Po 8 latach to juz jak pierworodka bedziesz rodzic ;-) Przekichane miala moja siostra-jedno dziecko po drugim, po 30kg na plusie, miesnie brzucha sflaczale na maksa. Do tego "wypadanie" macicy, brrrr. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zadomowienie
|
Znowuzapomniałamhasla po 11 latach
![]() ![]() Ostatnie zakupy dla mojego dziecia poczynione i mogę ją zacząć pakować. Boszzzz 5 tygodni ciszy, będę się delektować ![]() ![]() Oczywiście okazało się, że pierworodna w rozmiar 146 już nie wchodzi i trzeba było sięgnąć po 152...ja Wam mówię....na 56 się zaczyna i nigdy nie kończy!!!
![]() |
#3488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
Przyszła do mnie dobra znajoma z dawnej pracy i przyniosła mi czekoladki
![]() Normalnie fajnie było pogadac z kims innym niz TZ. Jedyne co to mój angielski szwankuje bo nie mam za duzo okazji do uzywania go plus ciezkosc ciazowego rozumu nie pomaga ![]() Pranie juz wyschło, a na niebie ani jednej chmurki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
A u nas wypłata przyszła
![]() ![]()
#3491 |
Rozeznanie
|
Hahaha zobaczyłam i od razu o Was (nas) pomyślałam, bo chyba tylko ciężarne mogą polować na takie połączenia
![]() ![]()
#3492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() teraz takie robią cuda w tych czekoladach że kto wie może niedługo się takie pojawią ![]() ![]()
![]() |
#3493 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wracamy z Wawy, sprzet do serwisu oddany, raczej pozytywne wiesci itrzymalismy, naprawa powinna zmiescic sie w 4tys. Z jednej str to dobre info, ale kasa i tak spora, no coz, musimy sie z tym pogodzic ![]() ![]() I Wawe przy okazji zwiedzilismy, pogoda idealna na spacerowanie ![]()
![]() |
#3494 |
Raczkowanie
|
Asicuha, no z ta waga to idziecie na rekord sierpniowek
![]() Sytuacja sprzed sekundy: wchodze do tramwaju, drzwiami obok mloda dziewczyna (pierwszy rok studiow?)-juz prawie siada na jedynym wolnym miejscu, ale zauwaza mnie i staje obok. Fajna mloda kobieta ![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
I gratuluję nowego tygodnia! ![]() Cytat:
![]() Pewnie lekarz da żelazo jak już dziewczyny pisały. Brawa za 31. tydzień! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mieliśmy jechać odebrać wózek, ale mąż coś nie wraca z pracy i nie wraca, ciężko to jest ogarnąć w tygodniu przy jego obowiązkach. :P Za to ucięłam sobie miłą 2,5-godzinną drzemkę. <3 |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3497 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kobieta faktycznie fajna ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3498 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Wtajemniczenie
|
Planuje porod naturalny, wiec niech Pola przestanie rosnac w tym tempie :P
#3500 |
Zadomowienie
|
Kurczczki, zgubiłam kartkę z informacją o mojej szkole rodzenia. Wiem, że 3 następne poniedziałki. Wiem gdzie, nie wiem która godzina
![]() Aaaaaaa!!!! Budyń!
![]() |
#3501 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Byłam dziś na manicure japońskim i na basenie bo ostatnio bardzo dokuczał mi kręgosłup i ta rwa kulszowa. Córa dziś poszła do żłobka po ostatnich chorobach i dostałam spóźnioną kartkę na Dzień Mamy i odcisk jej rączki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2016-06-06 o 18:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Rozeznanie
|
I kolejna piękna wiadomość
![]() ![]() http://www.biedronka.pl/pl/w-tym-tyg-wydanie-specjalne
#3503 |
Zakorzenienie
|
Cud
![]()
#3504 | ||||||
Zakorzenienie
|
wiedziałam,że kogoś zdziwi ta informacja..ale wiesz-może w ciązy mi się zmieni..ja nigdy nie byłam "owocowa"
Cytat:
nie bij ciężarnej ała.. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja wróciłam ze szkoły rodzenia..same dziewczyny z terminem na wrzesień-październik, tylko ja i jeszcze jedna na sierpień i co najdziwniejsze obie mamy najmniejsze brzuchy ![]() ![]() dziś zajęcia organizacyjne i zwiedzanie porodówki..ponoć przed porodem proponują lewatywę i golenie krocza, natomiast po porodzie proponują ten zestaw dla mężów ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
Virginia sweet upominek od córci ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
Pierniczku ja też nie lubię czereśni
![]() ![]() ![]() ![]()
#3507 |
Wtajemniczenie
|
A i zapomnialam sie pochwalic ze kupilam torbe do wozka, oczywiscie Skip Hopa, ale wzor z zalacznika
![]()
#3508 |
Zakorzenienie
|
Kurczę piszecie o szkołach rodzenia a przecież moja grupa miała ruszać na początku czerwca
![]()
#3509 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słodkie prezenty. ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że położna spoko. ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przed ciążą to jedynie truskawki i pomarańcze..w ciąży miałam faze na jabłka,winogron,arbuzy,ba nany,nektarynki, więc może i na czereśnie będę miała ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.