Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-06, 14:18   #3481
emenyx
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1 Pokaż wiadomość
Witam sie w 31tygodniu

Odebralam dzis wyniki badan i mam 3 pozycje ponizej normy. Niestety wssystkie wskazuja na anemie, ale w ciazy to niby inne te normy sa. Najbardziej mniw martwi spadek hemoglobiny bo ostatnio mialam 12,4 a teraz 11 i jak patrzylam na starsze badania to caly czas mi spada. Dzis o 17 mam wizyte zobaczymy co lekarz powie.

Ostatnio na watku byla cos mowa o tym ale kurcze nie moge tego odszukac;/
Ja ostatnio miałam 10, 2 łykam żelazo,, ale średnio pomaga. Zaczęłam tez jesc wołowinę i ciecierzycę- ponoć żelazo z nich dobrze sie wchłania ....
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 14:29   #3482
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Wow!

Dzisiaj jak czekałam pod poradnią to straż graniczna przyprowadziła czterech Azjatów w kajdankach do RTG. Wyglądało to jak jakaś scena z filmu!

pewnie coś w brzuszkach mieli

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
31+1 tydzień juz całkiem blisko ... Mój kurs przygotowawczy do porodu niestety juz sie skończył. Bardzo mi sie podobał, fajna położna ciekawe tematy, strach przed porodem minął, ogólnie sie uspokoiłam, jednak takie grupowe damskie pogawędki pomagają polecam każdej kobiecie w pierwszej ciazy. Aha i w Niemczech kursy sa darmowe, nic nie trzeba płacić. Jeden termin był z przyszłymi tatusiami, położna im trochę o porodzie opowiadała, pokazała jak mozna kobietę wspierać, np. Masaż kręgosłupa w dolnej parti ciepłymi ziarnami wisni(sa takie malutkie poduszki z ziarnami i wkłada sie je mikrofali i podgrzewa) - masaż zmniejsza ból.
Kupiłam sobie w końcu poduszkę rogala- do karmienia i mozna tez na niej spać, ale nie wiem jak sie wygodnie na niej usadowić, poki co sprawdza sie idealnie pod stopy podczas snu

Czy macie obecnie problemy z ciśnieniem? Jest tak gorąco i jestem bardzo osłabiona, zaczęłam znowu pic 1 kawę dziennie, zeby jakoś sie na nogach utrzymać.
za 31tydzień
fajnie,że kurs Cię uspokoił..ja dziś jadę na pierwsze zajęcia i jestem ciekawa wrażeń..nie nastawiam się, po dotychczasowych doświadczeniach z położną, na jakiś przypływ wiedzy,ale może się zdziwię..

Cytat:
Witam sie w 31tygodniu

Odebralam dzis wyniki badan i mam 3 pozycje ponizej normy. Niestety wssystkie wskazuja na anemie, ale w ciazy to niby inne te normy sa. Najbardziej mniw martwi spadek hemoglobiny bo ostatnio mialam 12,4 a teraz 11 i jak patrzylam na starsze badania to caly czas mi spada. Dzis o 17 mam wizyte zobaczymy co lekarz powie.

za 31tydzień
spokojnie..mi też leci od początku w dół,ale lekarz jeszcze nic nie mówił o suplementacji.. to naturalne ,że te wartości się stopniowo obniżają,jesli będzie zbyt niskie wg lekarza to zaleci przyjmowanie preparatu z żelazem
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 14:30   #3483
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

no to trzymam kciuki,żeby udało się znaleźć kogoś ogarniętego do pomocy..
co do p.s. - przecież to takie logiczne..czepiasz się chłopa
Haha no nie ma łatwo

Moja mama jak pyta taty czy dobrze wygląda w czymś nowym on odpowiada " Misiu ty zawsze najpiękniej wyglądasz" i tak od ponad 30stu lat

Cytat:
hehehe..a ja nie lubię czereśni, tak przy okazji wyznam
Jak to?
Myślałam, że wszyscy lubią

Cytat:
Jakoś na dniach je wypiorę i poprasuję (mało ich jest) Mama mi całość poprasowała Esik w środę do nas zawita. Oj tak, mama prze zadowolona

Dostałam wychodnę od lekarza i mogę chodzić na spacery!

Super, że Esik zaraz będzie

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:

pewnie coś w brzuszkach mieli
my też mamy
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 14:33   #3484
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

Moja mama jak pyta taty czy dobrze wygląda w czymś nowym on odpowiada " Misiu ty zawsze najpiękniej wyglądasz" i tak od ponad 30stu lat
Awwwwwwwwwwww jak słodko
Stary 2016-06-06, 15:18   #3485
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
ależ waga Malutkiej..wow
no i brawa należą się też tobie, że dobrze idzie pilnowanie przybierania
miło,że masz wsparcie w rodzinie i do tego miłe słowo..szczególnie w ciąży to można docenić...

no to trzymam kciuki,żeby udało się znaleźć kogoś ogarniętego do pomocy..
co do p.s. - przecież to takie logiczne..czepiasz się chłopa

he..pewnie wstawiłaś to pranie..u mnie druga pralka leci - teraz śpiworki , otulacze i inne takie co były na 30stopni..potem jeszcze kocyki na program wełna wrzucę i na dziś starczy..

mam identycznie ze spaniem.. 6sta i jestem gotowa,żeby zbierać się do pracy

znaczy organizer moim zdaniem nie jest za duzy, ale właśnie wystarczający, a DobraDusza pisała,że torba lamillou jest za duża wg niej..
w sumie to nie wiem co się bierze - pewnie coś do wytarcia dziecka, coś na ewentualną zmianę pieluchy, jakieś ubranko, smoka, chusteczki zwykłe i nawilżane i na początek to tyle..chyba ,że się karmi mm to zestaw jakiś też.. ja nie chcę babskiej torby bo tżeta z tak z tym nie wypuszczę..jakiś zapas takich rzeczy do ogarnięcia (pampers, nawilżane,zwykłe chusteczki,tetrowe) pewnie spakuję do kosza na dół, a bieżące rzeczy będę do organizera wrzucać typu ubranko, smok itp..dobrze jakby doświadczone mamy się wypowiedziały, bo to tylko takie moje spekulacje..
to podobnie jak mój..

ja tylko podejrzewam, które to czkawka,ale nie jestem pewna..czasem takie jednostajne rytmiczne pukanie odczuwam..ale równie dobrze mogą to być jakieś kopniaki
jak nie zwracałaś uwagi na twardnienie to dobry znak

za 30tc

lipa z tym bólem głowy..mi wczoraj przeszło..może rzeczywiście jakieś przewianie

Co do karmienia mm - to ja na drogę zawsze miałam już przygotowane mleko w butelce w takiej termicznej tubie, że zawsze było pod ręką i na już. Plus mleko w proszku w zapasie - praktycznie w każdej restauracji czy kawiarni jak się idzie na kawę to podarują Ci ciepłą wodę

Tej termicznej tuby już dawno nie widziałam, więc nie wiem czy tego się jeszcze używa

Widzę, że na allegro dalej są
http://allegro.pl/babyono-termoopako...232570565.html

W torbie miałam też bluzkę na zmianę dla siebie, bo młoda lubiła ulewać. Na plecy zwłaszcza

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Mnie to wlasnie przekonalo-moja znajoma, ktorej dziecko ma 4 lata i nie choruje oraz pani na warsztatach, ktorej synek ma 3,5 roku, od 1,5 roku chodzi do zlobka i dopiero ostatnio przyniosl infekcje. Generalnie raczej nie zamierzam chodzic do homeopaty profilaktycznie (to konieczne? ). Musze o tym poczytac, bo ja z tych, co lekko glowa cmi i od razu biora etopiryne, zeby nie bolalo

Moja jest jakas wyjatkowo mala, cholercia...1200 w 29tc wazyla :/ Ale gin nie mowila, ze to zle. Moze nadrobi jeszcze.

Super prezenty i super komplementy

Ja w lumpach nic nie umiem znalezc, nie wiem, czemu...Raz w zyciu kupilam boska mala czarna i to by bylo na tyle. Dla dziecka tez jeszcze nic fajnego nie wyczailam, a zagladam. Do ktorych chodzisz? W Krakowie?

Ja tez, gdy zobaczylam foty z wakacji (na duzym ekranie) to prawie zemdlalam. Odlozona woda (cellulit!) na dupie i geba spuchnieta jak po napadzie na ul. Nawet moja gin zauwazyla, ze "twarz mi sie zmienila"

Pokazesz zdjecia?

Ty to masz z tymi kolejkami przygody ;-) A ludzie to swinie.

Boski komentarz!!! Wykorzystam moze przy nastepnej okazji, hahaha

Co do sukienki, to teraz spoko wyglada, ale po porodzie bede miala flaka pewnie i juz jej nie zaloze (dopoki sie flaka nie pozbede). Do karmienia tez sie nie nadaje. Zakup zycia, po prostu

Strasznie duzo zachodu z tym karmieniem- cos czuje, ze mloda bedzie glownie na butelce, bo nie planuje siedziec z nia w domu, tylko na maksa korzystac z lata i ladnej pogody.

Ostatnio kolezanka chciala fotke, zrobilam zdjecie i wyslalam. Stwierdzila, ze mam bardzo nisko brzuch...No i od tego czasu myslenice, ze moze rzeczywiscie wyzej powinien byc :/

Druga sprawa-czuje kopniaki malej po dwoch stronach brzucha. Nie zapytalam ostatnio, czy jest ulozona glowkowo juz, a gin tez zrobila szybkie usg, powiedziala wage i ze wszystko ok. Mam jednak schize, ze sie nie obrocila (w 25tc. byla poprzecznie ustawiona). Za 1'5 tyg. mam genetyczne i mam nadzieje, ze sie obroci, bo nie chce, bardzo nie chce cc.

Wczoraj kupilam kotom koncowke obrotowa do wedki teleskopowej- starszak malo pluc nie wyplul ganiajac "ptaszka". Fajnie, bo u niego trudno o jakakolwiek aktywnosc.

Ja obwodu brzucha dawno nie mierzylam, az zmierze z ciekawosci.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

To że Twoja mała ma taką wagę nie oznacza, że coś jest źle. Nie ma też zupełnie nic do nadgonienia Nie każde dziecko musi wyglądać jak mops, a wałki na ciele to tylko dla babć są zdrowe

Co do płaskiego brzucha. Ja z Oliwią byłam mniej więcej taka szczupła jak Ty teraz jesteś. Przytyłam bardzo mało, mała też była mała i po dwóch tygodniach wchodziłam w swoje najmniejsze dżinsy. Więc zupełnie bym się brzuchem nie martwiła, zwłaszcza w Twojej sytuacji

Tym razem mam WIĘKSZE powody do zmartwienia, bo moja waga startowa była już wysoka, a brzuch sflaczały wiec nie wiem co będę musiała zrobić, żeby go jakoś wypracować na płasko

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
hehehe..a ja nie lubię czereśni, tak przy okazji wyznam

świetne wieści po wizycie
to teraz pewnie działasz z tymi przywiezionymi rzeczami..
a Esik kiedy przyjeżdża do Was?
mamie napewno było przyjemnie,że mogła z Tobą pójść
GRZESZYSZ KOBIETO!!!
Marzą mi się czereśnie....ale tutaj kg czereśni kosztuje 12f!!!
Dla mnie to jest nie do pomyślenia, że jakieś ananasy, egzotyczne owoce są w cenach takich, że można jeść na kilogramy a czereśnie - owoc z kontynentu, tutaj też by spokojnie rosły kosztują taki majątek.

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Znowuzapomnialamhasla mała idealnie waży Nie martw się Nie mów, że wolałabyś żeby miała już 2,5kg i 90 centyl?

Wolałabym taką kruszynkę jaką była Oliwia:P Mój dzieć już pewnie przerósł jej wagę urodzeniową
Stary 2016-06-06, 15:26   #3486
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Dzieki, Tinkerr. O brzuch chodzilo o to, ze nisko, ale w sumie nie wiem, co to ma do rzeczy, skoro szyjka zamknieta i wszystko gra.

Chcialabym po dwoch tygodniach wchodzic w najmniejsze dzinsy <3 Glownie dlatego, ze zauwazylam, iz mam sporo fajnych ciuchow w ktorych nie chodzilam i zaluje, buahaha

Wole, zeby dziecko bylo mniejsze niz wieksze, ale przerazila mnie ta wielka roznica-kilogram to sporo.

Po 8 latach to juz jak pierworodka bedziesz rodzic ;-) Przekichane miala moja siostra-jedno dziecko po drugim, po 30kg na plusie, miesnie brzucha sflaczale na maksa. Do tego "wypadanie" macicy, brrrr.

znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 15:31   #3487
TinkerrBell
Zadomowienie

Znowuzapomniałamhasla po 11 latach Położna twierdzi, że to sie dalej zalicza do wielorództwa, ale ja tam jej nie wierze

Ostatnie zakupy dla mojego dziecia poczynione i mogę ją zacząć pakować. Boszzzz 5 tygodni ciszy, będę się delektować Odliczanie do 18 czerwca rozpoczęte

Oczywiście okazało się, że pierworodna w rozmiar 146 już nie wchodzi i trzeba było sięgnąć po 152...ja Wam mówię....na 56 się zaczyna i nigdy nie kończy!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-06, 15:42   #3488
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość

Wolałabym taką kruszynkę jaką była Oliwia:P Mój dzieć już pewnie przerósł jej wagę urodzeniową
Ja Ci mówię, koszykarz Ci rośnie
Stary 2016-06-06, 15:54   #3489
Talantea
Zakorzenienie

Przyszła do mnie dobra znajoma z dawnej pracy i przyniosła mi czekoladki i kanapki z indykiem.
Normalnie fajnie było pogadac z kims innym niz TZ.
Jedyne co to mój angielski szwankuje bo nie mam za duzo okazji do uzywania go plus ciezkosc ciazowego rozumu nie pomaga
Pranie juz wyschło, a na niebie ani jednej chmurki

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 16:09   #3490
Fantasmagori
Zakorzenienie

A u nas wypłata przyszła koszyk allegro w końcu zostanie wykupiony

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 16:20   #3491
scoiatael86
Rozeznanie

Hahaha zobaczyłam i od razu o Was (nas) pomyślałam, bo chyba tylko ciężarne mogą polować na takie połączenia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-06, 16:27   #3492
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Hahaha zobaczyłam i od razu o Was (nas) pomyślałam, bo chyba tylko ciężarne mogą polować na takie połączenia

coś dla mojego TŻ on należy do tych osób które ze słodyczy najbardziej lubią schabowego
teraz takie robią cuda w tych czekoladach że kto wie może niedługo się takie pojawią edycja limitowana dla ciężarnych: śledź w czekoladzie i lody o smaku ogórków

Stary 2016-06-06, 16:41   #3493
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie! Ale troche przerazilo mnie, ze bodajze Asicuha ma dwa tyg. wiecej niz ja, a dziecko wazy prawie 2x tyle, co moje :O

Nie jest powiedziane Moja babcia byla szczypior cale zycie, w ciazy tyla malutko, a dzieci rodzila w przedziale 4000-4500 (trojka). Ja juz zapowiedzialam corci, ze 3200 ma wazyc, nie wiecej

O to, to. Nie ma reguly

Uwierz mi, ze wolalabym by moj Dziec wazyl mniej :P oby teraz juz nie przybierala tyle a poza tym pomiary moga nyc zaklamane troszke

Wracamy z Wawy, sprzet do serwisu oddany, raczej pozytywne wiesci itrzymalismy, naprawa powinna zmiescic sie w 4tys.
Z jednej str to dobre info, ale kasa i tak spora, no coz, musimy sie z tym pogodzic teraz oby sprzet kurierem doszedl w przyszlym tygodniu, bo jest potrzebny na kolejny slub

I Wawe przy okazji zwiedzilismy, pogoda idealna na spacerowanie

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 16:54   #3494
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Asicuha, no z ta waga to idziecie na rekord sierpniowek

Sytuacja sprzed sekundy: wchodze do tramwaju, drzwiami obok mloda dziewczyna (pierwszy rok studiow?)-juz prawie siada na jedynym wolnym miejscu, ale zauwaza mnie i staje obok. Fajna mloda kobieta

Stary 2016-06-06, 16:54   #3495
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
31+1 tydzień juz całkiem blisko ... Mój kurs przygotowawczy do porodu niestety juz sie skończył. Bardzo mi sie podobał, fajna położna ciekawe tematy, strach przed porodem minął, ogólnie sie uspokoiłam, jednak takie grupowe damskie pogawędki pomagają polecam każdej kobiecie w pierwszej ciazy. Aha i w Niemczech kursy sa darmowe, nic nie trzeba płacić. Jeden termin był z przyszłymi tatusiami, położna im trochę o porodzie opowiadała, pokazała jak mozna kobietę wspierać, np. Masaż kręgosłupa w dolnej parti ciepłymi ziarnami wisni(sa takie malutkie poduszki z ziarnami i wkłada sie je mikrofali i podgrzewa) - masaż zmniejsza ból.
Kupiłam sobie w końcu poduszkę rogala- do karmienia i mozna tez na niej spać, ale nie wiem jak sie wygodnie na niej usadowić, poki co sprawdza sie idealnie pod stopy podczas snu

Czy macie obecnie problemy z ciśnieniem? Jest tak gorąco i jestem bardzo osłabiona, zaczęłam znowu pic 1 kawę dziennie, zeby jakoś sie na nogach utrzymać.
Super, że kurs się okazał pomocny.
I gratuluję nowego tygodnia!

Cytat:
Witam sie w 31tygodniu

Powodzenia na wizycie, chociaż może już po jest...
Pewnie lekarz da żelazo jak już dziewczyny pisały.

Brawa za 31. tydzień!

Cytat:
za 31tydzień
fajnie,że kurs Cię uspokoił..ja dziś jadę na pierwsze zajęcia i jestem ciekawa wrażeń..nie nastawiam się, po dotychczasowych doświadczeniach z położną, na jakiś przypływ wiedzy,ale może się zdziwię..
Oo fajnie, ciekawe co tam będą mówić, może będzie coś interesującego.

Cytat:
Znowuzapomniałamhasla po 11 latach Położna twierdzi, że to sie dalej zalicza do wielorództwa, ale ja tam jej nie wierze

Ostatnie zakupy dla mojego dziecia poczynione i mogę ją zacząć pakować. Boszzzz 5 tygodni ciszy, będę się delektować Odliczanie do 18 czerwca rozpoczęte

Oczywiście okazało się, że pierworodna w rozmiar 146 już nie wchodzi i trzeba było sięgnąć po 152...ja Wam mówię....na 56 się zaczyna i nigdy nie kończy!!!
Przeraża mnie to, ja tu się martwię 56, 62, a co będzie później.

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość

Cytat:

Dobre, obejrzę sobie w kolejnym momencie kryzysu jak mi się będzie chciało słodyczy.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Uwierz mi, ze wolalabym by moj Dziec wazyl mniej :P oby teraz juz nie przybierala tyle a poza tym pomiary moga nyc zaklamane troszke

Wracamy z Wawy, sprzet do serwisu oddany, raczej pozytywne wiesci itrzymalismy, naprawa powinna zmiescic sie w 4tys.
Z jednej str to dobre info, ale kasa i tak spora, no coz, musimy sie z tym pogodzic teraz oby sprzet kurierem doszedl w przyszlym tygodniu, bo jest potrzebny na kolejny slub

Uff dobrze, że odzyskanie sprawnego sprzętu jednak mniej Was będzie kosztowało.

Mieliśmy jechać odebrać wózek, ale mąż coś nie wraca z pracy i nie wraca, ciężko to jest ogarnąć w tygodniu przy jego obowiązkach. :P
Za to ucięłam sobie miłą 2,5-godzinną drzemkę. <3
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-06, 16:54   #3496
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:

To dobre wieści są zawsze to 4k w plecy, a nie 22... a z pogodą rzeczywiście Wam się pięknie udało
Stary 2016-06-06, 16:59   #3497
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Asicuha, no z ta waga to idziecie na rekord sierpniowek

Sytuacja sprzed sekundy: wchodze do tramwaju, drzwiami obok mloda dziewczyna (pierwszy rok studiow?)-juz prawie siada na jedynym wolnym miejscu, ale zauwaza mnie i staje obok. Fajna mloda kobieta

Lepiej wypluj te slowa :P
A kobieta faktycznie fajna

Cytat:
To dobre wieści są zawsze to 4k w plecy, a nie 22... a z pogodą rzeczywiście Wam się pięknie udało
No troche nam cisnienie zeszlo, oby takie byly koszty ostayeczne, bo to taka wstepna wycena

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-06-06, 17:00   #3498
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Lepiej wypluj te slowa
A kobieta faktycznie fajna

No troche nam cisnienie zeszlo, oby takie byly koszty ostayeczne, bo to taka wstepna wycena
Hahah Wiedzialam, ze ta wizja Ci sie spodoba

Stary 2016-06-06, 17:14   #3499
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Hahah Wiedzialam, ze ta wizja Ci sie spodoba

Planuje porod naturalny, wiec niech Pola przestanie rosnac w tym tempie :P

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-06-06, 17:35   #3500
TinkerrBell
Zadomowienie

Kurczczki, zgubiłam kartkę z informacją o mojej szkole rodzenia. Wiem, że 3 następne poniedziałki. Wiem gdzie, nie wiem która godzina( Nie wiem kogo się spytać o to, bo to przyszło listem i nie wiem czy ze szpitala, czy z przychodni....

Aaaaaaa!!!! Budyń!
Stary 2016-06-06, 17:37   #3501
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
można z masłem, można z nutellą na sucho też się nada nazywa się chlebek bułgarski
aa, a ja myślałam, że na pikantnie.

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Któras pytała o dokumenty do becikowego: więc w Krk można dostać 2 x 1000 zł. Z UM jesli dochód nie przekracza 840 zł/os. netto i to ogólnopolskie gdzie dochód może wynosić maks 1922,00 zł/os. netto. Przy czym trzeba pamietac, że jesli składamy wniosek przed 31/10 to nalezy przedstawic zaświadczenie o dochodach ze skarbówki za rok 2014, a jesli po 31/10 to zaświadczenie za rok 2015. Ponadto do tego "państwowego" nalezy przedstawic jeszcze zaświadczenie z ZUS o wysokości składek odprowadzanych za konkretny rok. No i oczywiście wypełniony wniosek. Do liczby osób w gospodarstwie domowym wlicza się nowy członek rodziny czyli przykładowo w 2014r. bylismy sami z Tż i zarabialiśmy każde po 3000 netto przez wszystkie miesiące czyli 6000 net, w sierpniu rodzi sie nam córka/syn i jest nas juz troje, we wrzesniu składamy wniosek, a więc do celów becikowego nasz dochód za 2014 wyniesie 2000 net/osobe czyli i tak sie nie łapiemy

Szybko mi dzis mija czas, jeszcze 1,5 godz. i do domu
Dzięki za info .

Byłam dziś na manicure japońskim i na basenie bo ostatnio bardzo dokuczał mi kręgosłup i ta rwa kulszowa. Córa dziś poszła do żłobka po ostatnich chorobach i dostałam spóźnioną kartkę na Dzień Mamy i odcisk jej rączki . Aż się popłakałam ze wzruszenia . Niedługo i Was czekają takie piękne chwile .

I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2016-06-06 o 18:12
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 18:01   #3502
scoiatael86
Rozeznanie

I kolejna piękna wiadomość od dziś do niedzieli w biedronce promocje do -50% w tym.... niespodzianka w załączniku

http://www.biedronka.pl/pl/w-tym-tyg-wydanie-specjalne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg magnum.JPG (23,2 KB, 4 załadowań)
Stary 2016-06-06, 18:05   #3503
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cud

Stary 2016-06-06, 18:10   #3504
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

Jak to?
Myślałam, że wszyscy lubią
wiedziałam,że kogoś zdziwi ta informacja..ale wiesz-może w ciązy mi się zmieni..ja nigdy nie byłam "owocowa"

Cytat:
Co do karmienia mm - to ja na drogę zawsze miałam już przygotowane mleko w butelce w takiej termicznej tubie, że zawsze było pod ręką i na już. Plus mleko w proszku w zapasie - praktycznie w każdej restauracji czy kawiarni jak się idzie na kawę to podarują Ci ciepłą wodę
W torbie miałam też bluzkę na zmianę dla siebie, bo młoda lubiła ulewać. Na plecy zwłaszcza

GRZESZYSZ KOBIETO!!!
Marzą mi się czereśnie....ale tutaj kg czereśni kosztuje 12f!!!
Dla mnie to jest nie do pomyślenia, że jakieś ananasy, egzotyczne owoce są w cenach takich, że można jeść na kilogramy a czereśnie - owoc z kontynentu, tutaj też by spokojnie rosły kosztują taki majątek.

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

no tak-coś dla siebie pewnie też będę zabierać..choć na taki spacer-spacer bez celu to pewnie niekoniecznie

nie bij ciężarnej ała..

Cytat:
klask i:

Cytat:

widziałam to wczoraj..obleśne

Cytat:

no to wydatek też nie mały,ale jeśli to pozytywne wieści to cieszę razem z Wami

Cytat:
Kurczczki, zgubiłam kartkę z informacją o mojej szkole rodzenia. Wiem, że 3 następne poniedziałki. Wiem gdzie, nie wiem która godzina( Nie wiem kogo się spytać o to, bo to przyszło listem i nie wiem czy ze szpitala, czy z przychodni....

Aaaaaaa!!!! Budyń!
sprawdź w lodówce, tam często różne rzeczy mozna znaleźć..

ja wróciłam ze szkoły rodzenia..same dziewczyny z terminem na wrzesień-październik, tylko ja i jeszcze jedna na sierpień i co najdziwniejsze obie mamy najmniejsze brzuchy i co dalej następuje - obie prawie padamy mdlejąc po 5 minutach stania na Ip
dziś zajęcia organizacyjne i zwiedzanie porodówki..ponoć przed porodem proponują lewatywę i golenie krocza, natomiast po porodzie proponują ten zestaw dla mężów fajna atmosfera, połozna bardzo "ludzka",ale mój wniosek jest taki,że nie jestem w stanie stać dłużej niż 5 minut, bo było mi mega słabo..jak wróciłam to padłam ledwo żywa

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
I kolejna piękna wiadomość od dziś do niedzieli w biedronce promocje do -50% w tym.... niespodzianka w załączniku

a Ty dzisiaj newslettera z dyskontów spożywczych dostałaś?

Virginia sweet upominek od córci..jak ja bym taki dostała to groziłaby powódź w okolicy, chyba bym fontanną łez to okupiła
Stary 2016-06-06, 18:14   #3505
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:

To ze wzgledu na magnumy podalas?

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-06-06, 18:15   #3506
Fantasmagori
Zakorzenienie

Pierniczku ja też nie lubię czereśni I też jestem nieowocowa. Z owoców lubię banany, jabłka i mandarynki Reszta może nie istnieć Za to te banany to jem codziennie, kocham je miłością starszliwą

Stary 2016-06-06, 18:18   #3507
asicuha
Wtajemniczenie

A i zapomnialam sie pochwalic ze kupilam torbe do wozka, oczywiscie Skip Hopa, ale wzor z zalacznika
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1465233485361.jpg (68,7 KB, 4 załadowań)

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-06-06, 18:19   #3508
Fantasmagori
Zakorzenienie

Kurczę piszecie o szkołach rodzenia a przecież moja grupa miała ruszać na początku czerwca chyba jutro zadzwonię i zapytam...

Stary 2016-06-06, 18:24   #3509
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Aaaaaaa!!!! Budyń!
Ech ten budyń, zadzwoniłabym chyba i tam, i tam.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Byłam dziś na manicure japońskim i na basenie bo ostatnio bardzo dokuczał mi kręgosłup i ta rwa kulszowa. Córa dziś poszła do żłobka po ostatnich chorobach i dostałam spóźnioną kartkę na Dzień Mamy i odcisk jej rączki . Aż się popłakałam ze wzruszenia . Niedługo i Was czekają takie piękne chwile .
To fajnie, że popływałaś, pewnie dobrze robi na plecki.
Słodkie prezenty.

Cytat:
ja wróciłam ze szkoły rodzenia..same dziewczyny z terminem na wrzesień-październik, tylko ja i jeszcze jedna na sierpień i co najdziwniejsze obie mamy najmniejsze brzuchy i co dalej następuje - obie prawie padamy mdlejąc po 5 minutach stania na Ip
dziś zajęcia organizacyjne i zwiedzanie porodówki..ponoć przed porodem proponują lewatywę i golenie krocza, natomiast po porodzie proponują ten zestaw dla mężów fajna atmosfera, połozna bardzo "ludzka",ale mój wniosek jest taki,że nie jestem w stanie stać dłużej niż 5 minut, bo było mi mega słabo..jak wróciłam to padłam ledwo żywa
O rety, to się namęczyłaś. Powinni dawać krzesła przy tym zwiedzaniu...
Fajnie, że położna spoko.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
A i zapomnialam sie pochwalic ze kupilam torbe do wozka, oczywiscie Skip Hopa, ale wzor z zalacznika
Ładna.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 18:24   #3510
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Pierniczku ja też nie lubię czereśni I też jestem nieowocowa. Z owoców lubię banany, jabłka i mandarynki Reszta może nie istnieć Za to te banany to jem codziennie, kocham je miłością starszliwą
uff..wreszcie ktoś kto mnie rozumie..
ja przed ciążą to jedynie truskawki i pomarańcze..w ciąży miałam faze na jabłka,winogron,arbuzy,ba nany,nektarynki, więc może i na czereśnie będę miała

Cytat:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości