|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Gratulacje za bioderka
![]() Widzę że sporo z was w najbliższym czasie ma kolejne szczepienia. My trzecie mamy dopiero pod koniec października, czyli między drugą a trzecia porcja mamy 3 miesiące przerwy. Szczepimy się 6w1. Kikut pepowinowy - wyrzucilam. Nie przemawia do mnie trzymanie takiej pamiątki. |
|
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Roses to już teraz pozostaje tylko rzeka
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- dżustam - super, że z bioderkami wszystko dobrze! Ja też muszę umówić kolejną kontrolę. Co prawda ortopeda powiedział, że nie widzi potrzeby bo wszystko było super ale pediatra powiedział, że dziewczynkom dobrze jest mimo wszystko zrobić ponownie usg Cytat:
|
|
|
|
|
#3483 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Wszystkie klatwy egipskie dzis na mnie spadaja. Chyba tylko szaranczy brakuje. Mona klade sie i wtaje ale to nic nie daje... stary wroci z pracy to bedzie grzebal, musi ja uruchomic. No nie widze innej opcji. Blad wskazuje zalanie
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Haha, ok, dobrze z tym kikutem... Tzn. Że Marysia nie obrazi się na mnie, że jako jedyna w klasie nie ma swojego kikuta
przynajmniej jest taka nadzieja ![]() Kaylla, czemu taka długa przerwa? Nam kazała po 6 tygodniach przyjść znowu... Bioderek już nie kazali kontrolować... Może jak skończy rok, to wyproszę skierowanie u naszej pediatry...?
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
My tez za 6 tyg mamy szczepienie tez 6w1.
Bioderka mamy w srode i strasznie sie stresuje 😳 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3487 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Tak sobie siedze i mysle, ze ja to chyba nie lubie poniedzialkow
|
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Nie chcialam cytowac. Itaa wiesz ze ja dopiero ogarnełam czemu Ty od rodzicow wrocilas tak pozno...przeciez jako pani od matmy powinnas byc juz 1 wrzesnia w szkole. Trzy dni nad tym myslalam - nie chcialam pytac bo mowie nie moja sprawa moze nie wszyscy nauczyciele zaczynaja 1wrzesnia Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-09-05 o 15:06 |
|
|
|
|
#3489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie były takie same "objawy" po zrobieniu testu. Tez na pralce rok temu sobie lezal ale ja to go z oczu nie spuszczalam bo juz sikając cała sie trzesłam haha cos tak czułam jaki bedzie wynik ️![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
Haaaahahahaha ja tak samo boszzzzz hahaha |
||
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czułam, że jestem w ciąży. Po pierwsze dlatego,że urodziłabym w wieku 27 lat ( a mam tyle od maja), po drugie, że ostatni okres dostałam 27.08. Może to śmieszne ale bardzo często w moim życiu pojawia się ta liczba
. A test zrobiłam w pracy, nawet specjalnie wybrałam się po niego w godzinach pracy pod innym pretekstem, bo czułam się jakoś inaczej, bolał mnie brzuch.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do bioderek - ja byłam 2 razy - po skończeniu 6 tygodni i po skończeniu 3 miesięcy. Za każdym razem wszystko było ok. Mamy przyjść jeszcze raz jak mała będzie chodzić. |
|
|
|
|
#3492 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pytał ktoś o okuliste - my idziemy jutro, bo małej ucieka oczko i strasznie się denerwuje żeby się nie okazało, że to jakaś wada w ogóle to ile się naszukałam żeby ktoś przyjął w okolicy takie małe dziecko...
|
|
|
|
|
#3493 |
|
Zadomowienie
|
Fab, u nas lekarz też mówił, ze jak dziecko ładnie przekręca głowę i nie ma w łóżeczku poduszek, to można kłaść na noc. Przy czym u nas na noc nie ma ostatnio problemu żeby zasypiał na plecach, więc nie odkładałam na brzuch. Przy czym jak budzi się koło 6 na karmienie i chce dospać, to wtedy już na te 2-3 godz. kładę na brzuch, bo mniej wtedy jęczy
![]() Agassek, kikut? nie wiedziałam, że ludzie mogą to zatrzymywać. Ja mam na pamiątkę opaskę ze szpitala. Dzustam, Martunia za bioderkaWłaśnie dziś odkryłam, że teściowie przywożąc nam ubranka po bratankach męża położyli w schowku niepostrzeżenie poza wielkim workiem z ubraniami powyżej roku i kartonem opisanym rozmiarem 74 jeszcze siatkę. A w siatce były akurat ubranka na teraz... I tym sposobem komoda pęka w szwach, a ja mam sporą wątpliwość czy Młody zdoła ubrać chociaż raz niektóre z ciuszków. |
|
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Czasem zanim uśnie to jeszcze głowa do góry, peryskop i szuka kompana do zabawy ale oboje z tatulkiem udajemy że śpimy więc po chwili daje sobie siana, kładzie głowę i śpi z nami ![]() W dzień nadal tylko spanie na brzuszku jest grane, chyba że w wózku to na plecach My mamy teraz masę ubranek które są tak na styk. Jak Ala mi zacznie wyrastać to ze wszystkiego na raz i boję się, że przyjdzie dzień kiedy nie będę miała co na dupinkę jej włożyć . Muszę ją obkupić w rozmiar 74, szkoda, że wyprzedaże się już skończyły
|
|
|
|
|
#3495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W jakimś filmie (chyba "Poznaj moich rodziców") jakaś mama trzymała zasuszony napletek swojego syna, ale może taka jest Żydowska tradycja ![]() Już wiem o co chciałam jeszcze spytać... (Haha, wiem, że czasem pytam o takie bzdury...) Marysia dostała trochę pieniędzy z okazji Chrztu i szukam teraz inspiracji, co z nimi zrobić? Nie mam potrzeby wydawania tych pieniędzy, nie zbieram też na nic konkretnego, co mogłoby jej się przydać... Pomyslałam, że odłożę i jak będzie starsza, to może jakiś kurs językowy jej z tego zafundujemy albo dołożymy do jakiegoś ekstra wyjazdu... Co Wy zrobiłyście? Na jakąś lokatę może? Czy może kupić za to dolary? I w ogóle wczoraj z ciekawości patrzyłam na foteliki samochodowe myślałam o RWF, ale ceny kosmiczne
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
My akurat kasę dokładamy do puli na wkład własny do następnego kredytu na wieksze mieszkanie więc nie mamy dylematu
wiemy że to pieniądze Niny, ale jeśli kupimy za nie jej własny pokój to myślę że nie będzie miała za złe
|
|
#3497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
Fab, u nas w wózku na plecach nie przejdzie. Jeździ na brzuchu i obserwuje wszystko przez moskitierę. Nawet dzisiaj ze względu na deszcz narzuciłam tylko folię na wózek i nie zamykałam mu prześwitu, aby awantury nie było
![]() Co do wyprzedaży, z tego co widziałam głównie wiosenno-letnie ciuszki były. Te cieplejsze, pewnie dopiero po Bożym Narodzeniu się pojawią. Agassek, jak nie masz konkretnego pomysłu teraz to może spróbuj odłożyć. Przyda się pewnie, gdy dziecko będzie starsze albo na nowy fotelik lub na wyposażenie pokoiku dziecięcego, a jak nie to chociażby ten kurs językowy kiedyś. |
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
Ja póki co pieniądze dzieci trzymam na koncie oszczędnościowym. Niestety Zuzi pieniążki z chrzcin i różnych imprez musieliśmy wydać na podstawowe potrzeby bo wtedy krucho z kasą było. Ale teraz odkładam sumiennie każdy grosz.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Betę jak robiłam na początku września to wynik miałam 2 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3502 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Moj bohater naprawil pralke
)))))))))))))))))
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Za pieniadze z chrzcin kupiliśmy fotelik samochodowy. I ogólnie trochę takiego dziecięcego "stafu"
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Co wyciągnął? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3504 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Kase mlodej wplace na konto oszczednosciowe i jak bedzie potrzeba kupienia fotelika/rowerka/lotu w kosmos to z tej kasy wyciagniemy. Trzymanie tej kasy na koncie latami nie ma sensu, bo inflacja ja zezre.
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Od kilku dni mi niedobrze, mam wyczulony węch, słabo mi, że aż dostaję oczopląsu... delikatnie zaczynam się niepokoić
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3506 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3507 |
|
Zadomowienie
|
Brawa za bioderka, mam nadzieję, że z naszymi tez juz wszytko bedzie ok
my pieniądze Mai pewnie przeznaczymy na kolejny wózek lub fotelik do auta bo nasza wypłatowa kasa idzie głownie na zbiórkę na dom Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Az rozpakowywanie podróżnych waliz szło przyjemniej.
|
|
#3509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie mając jeszcze miesiączki tak ostatnio myślałam kiedy bym się zorientowała że jestem w ewentualnej ciąży bo mdłości w ogóle nie miałam ani nic z tych rzeczy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Mojej siostry koleżanka mając 6 miesięczne niemowlę wybrała się do ginekologa na głupia cytologię a lekarz jej oznajmił, że jest w 8 tygodniu z bliźniakami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.

przynajmniej jest taka nadzieja 

Tez na pralce rok temu sobie lezal ale ja to go z oczu nie spuszczalam bo juz sikając cała sie trzesłam haha cos tak czułam jaki bedzie wynik
️

w ogóle to ile się naszukałam żeby ktoś przyjął w okolicy takie małe dziecko...
za bioderka
myślałam o RWF, ale ceny kosmiczne