|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65903576]Nie masz za co przepraszać, doceniam takie wskazówki, bo cukrzyca to dla mnie nadal czarna magia... Ucieszyłam się z dobrych wyników przy dość restrykcyjnej diecie, bo spodziewałam się dużo gorszych po takiej krzywej. Pilnowanie tego i kłucie się 4x dziennie będzie bardzo upierdliwe, ale nie mam przecież wyjścia, nie dla siebie to robię
![]() [/quote] W takim razie bez skrępowania o wszystko pytaj! ![]() Zobacz, jakie to cudowne uczucie - 1-2 dni diety i już wyniki dobre i człowiek spokojniejszy. A wyobraź sobie, co by było, gdybys w pomiarach miała 140-200. Wtedy to byś się chyba zapłakała (ja na pewno). A tak to widać, że Twoje działanie przynosi pozytywne skutki i nie będzie źle. Myślę, że i szpital Cie ominie ![]() Do pilnowania pór i kłucia też przywykniesz i będziesz to robić automatycznie. ![]() Cytat:
JEstem już na FB na grupie sprzedażowej z chustami i pewnie w końcu coś upoluję. ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65903816]W ogóle mąż kupił mi chleb litewski, żytni, bez grama pszenicy - takie mu dałam wytyczne Jadłam wczoraj ten chleb i dziwnie słodki mi się wydawał. Dziś spojrzałam na etykietę - pieczony jest z... Marmoladą jabłkową [/QUOTE]Niezła ściema, co? Słyszałam też, że dużo chlebów ciemnych jest ciemne przez dodatek... karmelu. ![]() Bardzo bezpiecznym chlebem jest 7 ziaren z biedronki, ale on jest dość specyficzny. Jem go już 3 miesiąc i mam go trochę dość.
|
|
#3482 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3483 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65904571]A się pochwaliłam... Po śniadaniu z tym chlebem litewskim mam wynik 137
[/QUOTE]To przez ten mus jabłkowy. Spróbuj ten 7 ziaren z biedronki, on daje wielu dziewczynom super wyniki. Tylko wybierz zielony bo jest lepszy niz brązowy. Śniadanie u mnie jest zawsze najgorsze.
|
#3485 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wydeleguję zaraz męża po zakupy, bo ja mam ambitny plan, żeby dziś nie wychodzić z domu Muszę tylko coś na obiad wymyślić, mam ciemny makaron to może jakiś lekki sos do niego zrobię z kurczakiem...
|
|
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
To miłego dnia! Ja ruszam do męża na wieś.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Słodkie Mamusie a jak sama piekę chleb? To z czego najlepiej albo czego unikać? Jakiej mąki używać? Nie opłaca mi się kupować gotowego chleba bo nikt prócz mnie go nie zje. A taki własnej roboty zawsze jest "nowinką" na stole i każdy próbuje
Szukałam przepisu na chleb z samych ziaren (słonecznik, dynia itd), ale nie wszystkie składniki mi odpowiadają więc chyba odpuszczę. Wolę zrobić "swój" i dodać ziarenek wedle upodobania
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
#3488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3489 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Nie śpię od 4 rano i już czuję sie źle.. niestety od ponad 2 tygodni sypiam maksymalnie do 5 rano, mimo ze do lozkaa idę o późnej godzinie... no i ten kręgosłup.. wariuje. Zupka sie robi, sprzatam domek i ucoekam z tż naa basen :-P Od wtorku czeka mnie wydawanie pieniędzy ![]() Akuratt przyszły gazetki promocyjne i ojazalo się że ta pilka do cwiczen którą mialam za chwilee zamawiac na ebay bedzie duzo taniej w naszym skleppie, i w lidlu (niemieckim of kors) będą w promocji ubranka dla dzieci, widzialam tam fajne body 2 szt za 3 € I nowe dodatki do szycia :-P Takze ten.. pieniążki rozmnazajcie sie ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
No byliśmy u lekarza. Zapisał luteinę i nospę, szyjkę najpierw zmierzył super 4 cm. A potem czekał aź mały się ruszy, jak zaczął napierać główką na szyjkę to pomiar wychodziło koło 2.5 cm. Ostatecznie doktor wpisał 2.75 cm jako wymiar szyjki, zapisał luteinę, kazał brać nospę, magnez, przyjść za tydzień na kontrolę i generalnie to się nie martwić
Że może to taki czas dla macicy, może tak obrócone dziecko wzmogło odczuwanie tych skurczy. Kazał dzisisj poleżeć, odpocząć, ale mam nadzieję że minie i od pon wrócę do normalnego życia (gdzie większość czasu i tak leżę :p)
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dobrze że lekarz zareagował a nie zbagatelizował sprawę
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
|
#3492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Orlica popieram w całej rozciągłości wszystko, co mówi NiEBiE! Ja np. po przejściu na dietę cukrzycową po 3 dniach z radości z dobrych wyników pozwoliłam sobie na pierogi - niby 5 sztuk, a cukier ponad 140 skoczył. Na tym polega to cholerstwo, że owszem, dieta daje dobre efekty, ale trzeba się jej trzymać. Ja na śniadanie jadam jogurt 150 g i do tego łyżka płatków, po godzinie kromka lub dwie z pomidorkiem ![]() W marketach (np. tesco) są półki z jedzeniem dla diabetyków, tam są fajne chlebki itp. Kyiia porównaj sobie indeksy mąki, rób też eksperymenty cornflower ulga mieć za sobą to badanie, prawda?
|
|
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczi myślałam że pójdę na łatwiznę i ktoś podpowie
No nic, jak wrócę do domu po pogrzebie, albo jak pojadę do rodziców w poniedziałek bo tam będę miała więcej czasu, to zacznę szukać, czytać i porównywać
|
|
|
|
#3494 |
|
Rozeznanie
|
Czy któraś z Was spotkała się z wózkiem kinderkraft moov? Szukam idealnego wózka ale te co znajduje to nawet nie mam gdzie pomacać...
|
#3495 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3496 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3497 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie wróciłam z roweru. Ooo jak super było
z kondycja lepiej niż zakładałam. Ale to chyba pożegnanie z rowerem, choćby ze względu na pogodę. Nie lubię jeździć jak zimno. Orlica trzymam kciuki za walkę z cukrzyca. Miłego weekendu dziewczyny! Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#3498 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też pieczesz na zakwasie? ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
Zazdroszczę roweru ja od tygodnia na rowerze nie siedziałam i pewnie już nie pozwolą mi wsiąść. A jeździłam nawet zimą. Uwielbiam jeździć na rowerze, mąż się śmiał, że jakby nie to że w zimę rodzę to do porodu bym rowerem jechała Edytowane przez ebena Czas edycji: 2016-10-01 o 16:23 |
||
|
|
|
#3499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jeździłam dużo a teraz już chyba 3 tygodnie mialam przerwę. Już mi wcześniej zaczynał brzuch przeszkadzać. A dzisiaj była bajka fakt ze po zwirze i piachu zsiadalam bo nie wierzę swojej koordynacji ale jechałam w 90% asfaltem i jeśli jeszcze pogoda pozwoli to ja chętnie pojezdze. Zwłaszcza jeśli za tydzień na wizycie się dowiem ze nadal wszystko ok.Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
|
#3500 |
|
Wtajemniczenie
|
Bylismy ogladac mieszkanie. Na 1 pietrze, ale wchodzilo sie po schodach jakby przeciwpozarowych. Juz widze jak z malym dzieckiem wchodze po takich schodach jakby snieg napadal, albo deszcz -_- do tego stare pojedyncze okna, w kazdym pomieszczeniu trzebaby bylo sie dogrzewac...
Nie zdecydowalismy sie na nie. Zaczynamy sie troche obawiac, ze nic nie znajdziemy, a MUSIMY, bo po 14 pazdziernika po prostu nie bedziemy mieli gdzie mieszkac. Eh Lezymy w lozku i ogladamy dr house. Dzis mamy jakis nie najlepszy dzien przez to mieszkanie ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez donka_bez_ogonka Czas edycji: 2016-10-01 o 17:08 |
|
|
|
#3501 |
|
Zadomowienie
|
Znów nie chce cytować ;/
Muffi24 super, że lekarz podszedł do sprawy spokojnie ale i zarazem profesjonalnie. Najważniejsze to jest móc kontrolować wyniki a do tego potrzebne są pomiary. Teraz odpoczywaj i nie myśl za dużo! A ja wstałam z bólem krzyża i z godziny na godzinę jest gorzej. Dziś odpoczywam w łóżku. Byłam oglądać Baby Design Dotty - podoba mi się i znajduję dużo plusów. Wiadomo że nie jest najlżejszy ale i tak najprawdopodobniej przerzucimy się później na lżejszą typu parasolka. Za to sprzedawcy raczej średni - zamiast doradzić mam wrażenie że odradzali polecając inne firmy. Mają jakieś bonusy od nich? czy jak to działa? w jednym polecała babka tutka w innym camarello i babetto. Muszę napisać do producenta bezpośrednio - Baby Design niech mi wyjaśni parę spraw ;-) Donka sierpnia? czy teraz już?
♥♥♥ Żona - 27.08.2016 r. Mama - styczeń 2017 r. Edytowane przez chupacabra88 Czas edycji: 2016-10-01 o 17:03 |
|
|
|
#3502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
|
#3503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3504 |
|
Konto usunięte
|
Wiem, że jestem monotematyczna, ale nie ogarniam tej cukrzycy
![]() Zjadłam obiad (pełnoziarnisty makaron z kurczakiem i fixem 4 sery z brokułami, ale zamiast śmietany dałam jogurt naturalny), po którym spodziewałam się dość wysokiego cukru, a tu 99
|
|
|
|
#3505 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chleby litewskie uwielbiam, ale one nie dla słodkich mam - miód, melasa i bakalie. Cytat:
Wielka ulga To już mój drugi raz i gorzej zniosłam niż za pierwszym. Niby upłynęło sporo czasu po badaniu, ale czuję się przymulona i osłabiona. A, pani z punktu pobrań odradzała glukozę cytrynową, bo to dodatek, który zaburza wynik badania (!). ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
Na pewno traficie na coś lepszego. [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65914146]Wiem, że jestem monotematyczna, ale nie ogarniam tej cukrzycy ![]() Zjadłam obiad (pełnoziarnisty makaron z kurczakiem i fixem 4 sery z brokułami, ale zamiast śmietany dałam jogurt naturalny), po którym spodziewałam się dość wysokiego cukru, a tu 99 [/QUOTE]Makaron pełnoziarnisty
|
|
#3506 |
|
Zadomowienie
|
Donka no właśnie ten sierpień też mi coś nie pasował
ale jak do października no to faktycznie dużo czasu nie macie, trzymam kciuki żebyście szybko znaleźli fajne mieszkanko
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z pogrzebu. Cukru mierzyć nie będę
Podali rosół i do tego smażone ziemniaki, bigos i schabowego Także pewnie wyniki wywindowane w górę ![]() Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam was na bieżąco, ale przez choróbsko nie mam nawet siły się udzielać.
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3510 |
|
Zadomowienie
|
Surka zdrowiej!!!!
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Dziewczyny czy mogę urofuraginum wziąć? Od rana chyba mnie atakuje pęcherz :/ Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

[/QUOTE]