Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-01, 10:28   #3481
NiEBiE
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65903576]Nie masz za co przepraszać, doceniam takie wskazówki, bo cukrzyca to dla mnie nadal czarna magia... Ucieszyłam się z dobrych wyników przy dość restrykcyjnej diecie, bo spodziewałam się dużo gorszych po takiej krzywej. Pilnowanie tego i kłucie się 4x dziennie będzie bardzo upierdliwe, ale nie mam przecież wyjścia, nie dla siebie to robię
[/quote]
W takim razie bez skrępowania o wszystko pytaj!
Zobacz, jakie to cudowne uczucie - 1-2 dni diety i już wyniki dobre i człowiek spokojniejszy. A wyobraź sobie, co by było, gdybys w pomiarach miała 140-200. Wtedy to byś się chyba zapłakała (ja na pewno). A tak to widać, że Twoje działanie przynosi pozytywne skutki i nie będzie źle. Myślę, że i szpital Cie ominie

Do pilnowania pór i kłucia też przywykniesz i będziesz to robić automatycznie.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Możesz chustować od początku - jest też chustowanie brzuszka ciążowego, świetne na bóle kręgosłupa.
https://youtube.com/watch?feature=yo...&v=q98nQmnWv_g
Tak wiem, ale nie wiem, czy się odważę chustować od początku.
JEstem już na FB na grupie sprzedażowej z chustami i pewnie w końcu coś upoluję.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65903816]W ogóle mąż kupił mi chleb litewski, żytni, bez grama pszenicy - takie mu dałam wytyczne Jadłam wczoraj ten chleb i dziwnie słodki mi się wydawał. Dziś spojrzałam na etykietę - pieczony jest z... Marmoladą jabłkową [/QUOTE]
Niezła ściema, co? Słyszałam też, że dużo chlebów ciemnych jest ciemne przez dodatek... karmelu.
Bardzo bezpiecznym chlebem jest 7 ziaren z biedronki, ale on jest dość specyficzny. Jem go już 3 miesiąc i mam go trochę dość.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 10:28   #3482
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
No on mówił ze owszem są smoczki które szkodzą i to są te w pseudo anatomicznych kształtach, z bajerami itp. Mówił ze najprostszy smoczek w kształcie walca jest ok. Taki który dziecko nie będzie zgniatac dziaslami tylko ssać. Tak samo z butelkami, trzeba dawać takie przy których dziecko będzie musiało wykonać podobny wysiłek jak przy piersi żeby coś poleciało bo jak damy butle z której samo się leje to się dziecko rozleniwi

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

I ogólnie nie było źle oczywiście. Mam wrażenie ze organizacyjnie troszkę średnio no i dobór ekspertów mógłby być lepszy bo np po pani która miała mówić o wyprawcce tez się spodziewałam więcej bo się przedstawiła jako polozna. A ona tylko opowiedziała o chyba 5 produktach swojej marki i tyle.

też idę na te warsztaty w październiku. Więc będzie porównanie. Hm... jestem ciekawa.

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Eh nie wiem czy ja normalna jestem, czy przewrażliwiona? W nocy się z 5 razy budziłam z twardym brzuchem. Nie wiem już czy to normalne, może mi się wydaje że twardy a jest normalny? Chciałabym wiedzieć czy jest ok i mogę normalnie funkcjonować czy to jednak zbyt częste skurcze i powinnam leżeć... Zarezerwowałam na szybko wizytę u gina o 9.40 ale mąż jeszcze śpi, nie wiem co na to powie, nie wiem czy ja przesadzam... Ale prywaynie by mi zmierzył szyjkę i to by było dla mnie uspokojnienie. Jak myślicie?
Kochana stres potęguje stawianie się brzuszka. Stres, zmęczenie, to że się nakręcasz i wyczekujesz. Uważam jednak że warto sprawdzić, chociażby po to żeby zmierzyć szyjkę, sprawdzić że te skurcze nie mają wpływu na szyjkę. Do tego lekarz wytłumaczy Ci kiedy reagować i jechać do szpitala, a kiedy wyluzować i po prostu odpoczywać!! Daj znać!!!

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 10:39   #3483
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
W takim razie bez skrępowania o wszystko pytaj!
Zobacz, jakie to cudowne uczucie - 1-2 dni diety i już wyniki dobre i człowiek spokojniejszy. A wyobraź sobie, co by było, gdybys w pomiarach miała 140-200. Wtedy to byś się chyba zapłakała (ja na pewno). A tak to widać, że Twoje działanie przynosi pozytywne skutki i nie będzie źle. Myślę, że i szpital Cie ominie

Do pilnowania pór i kłucia też przywykniesz i będziesz to robić automatycznie.

Tak wiem, ale nie wiem, czy się odważę chustować od początku.
JEstem już na FB na grupie sprzedażowej z chustami i pewnie w końcu coś upoluję.

Niezła ściema, co? Słyszałam też, że dużo chlebów ciemnych jest ciemne przez dodatek... karmelu.
Bardzo bezpiecznym chlebem jest 7 ziaren z biedronki, ale on jest dość specyficzny. Jem go już 3 miesiąc i mam go trochę dość.
A się pochwaliłam... Po śniadaniu z tym chlebem litewskim mam wynik 137
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 10:45   #3484
NiEBiE
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65904571]A się pochwaliłam... Po śniadaniu z tym chlebem litewskim mam wynik 137 [/QUOTE]
To przez ten mus jabłkowy.

Spróbuj ten 7 ziaren z biedronki, on daje wielu dziewczynom super wyniki. Tylko wybierz zielony bo jest lepszy niz brązowy. Śniadanie u mnie jest zawsze najgorsze.

Stary 2016-10-01, 10:47   #3485
Konto usunięte

Cytat:
To przez ten mus jabłkowy.

Spróbuj ten 7 ziaren z biedronki, on daje wielu dziewczynom super wyniki. Tylko wybierz zielony bo jest lepszy niz brązowy. Śniadanie u mnie jest zawsze najgorsze.
Jadłam go jak kiedyś się odchudzałam Wydeleguję zaraz męża po zakupy, bo ja mam ambitny plan, żeby dziś nie wychodzić z domu Muszę tylko coś na obiad wymyślić, mam ciemny makaron to może jakiś lekki sos do niego zrobię z kurczakiem...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 10:51   #3486
NiEBiE
Zakorzenienie

To miłego dnia! Ja ruszam do męża na wieś.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Stary 2016-10-01, 11:00   #3487
Kyiia
Zakorzenienie

Słodkie Mamusie a jak sama piekę chleb? To z czego najlepiej albo czego unikać? Jakiej mąki używać? Nie opłaca mi się kupować gotowego chleba bo nikt prócz mnie go nie zje. A taki własnej roboty zawsze jest "nowinką" na stole i każdy próbuje

Szukałam przepisu na chleb z samych ziaren (słonecznik, dynia itd), ale nie wszystkie składniki mi odpowiadają więc chyba odpuszczę. Wolę zrobić "swój" i dodać ziarenek wedle upodobania
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 11:35   #3488
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Cytat:
Orlica zjadłam ostatnio paczka i po godzinie wynik był poniżej 120, ale na drugi dzień na czczo i po śniadaniu już powyżej normy. Wyczytałam potem, że takie rarytasy mogą powodować gwałtowny wzrost i spadek zaraz po zjedzeniu. Także tego...

Ja trzymałam bezwzględna dietę przez pierwsze 6 tygodni, łącznie z tym, że zapisywałam wszystko co jadłam, a w telefonie miałam ustawione budziki na posiłki.
W sumie bardzo mi to pomogło.

Furjatka ale ogólnie nie było źle?
Widzisz, co ekspert to opinia, bo ostatnio czytalam o smoczkach, że dzieci przez nie nie potrafią ssać piersi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Co do smoczkow to kupiłam niuniowi butelke ze smoczkiem i smoczek w zestawie 0-3 msc lovi niezaburzajacy odruchu ssania. Właśnie nim trzeba się napracowac jak piersią żeby coś poleciało. Zobaczymy czy zda egzamin.
Stary 2016-10-01, 11:46   #3489
camilla21
Rozeznanie

Dzien dobry
Nie śpię od 4 rano i już czuję sie źle.. niestety od ponad 2 tygodni sypiam maksymalnie do 5 rano, mimo ze do lozkaa idę o późnej godzinie... no i ten kręgosłup.. wariuje. Zupka sie robi, sprzatam domek i ucoekam z tż naa basen :-P
Od wtorku czeka mnie wydawanie pieniędzy
Akuratt przyszły gazetki promocyjne i ojazalo się że ta pilka do cwiczen którą mialam za chwilee zamawiac na ebay bedzie duzo taniej w naszym skleppie, i w lidlu (niemieckim of kors) będą w promocji ubranka dla dzieci, widzialam tam fajne body 2 szt za 3 €
I nowe dodatki do szycia :-P
Takze ten.. pieniążki rozmnazajcie sie

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Drugie szczęście Tp. 19.05.2019
camilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 11:56   #3490
muffi24
Zadomowienie

No byliśmy u lekarza. Zapisał luteinę i nospę, szyjkę najpierw zmierzył super 4 cm. A potem czekał aź mały się ruszy, jak zaczął napierać główką na szyjkę to pomiar wychodziło koło 2.5 cm. Ostatecznie doktor wpisał 2.75 cm jako wymiar szyjki, zapisał luteinę, kazał brać nospę, magnez, przyjść za tydzień na kontrolę i generalnie to się nie martwić Że może to taki czas dla macicy, może tak obrócone dziecko wzmogło odczuwanie tych skurczy. Kazał dzisisj poleżeć, odpocząć, ale mam nadzieję że minie i od pon wrócę do normalnego życia (gdzie większość czasu i tak leżę :p)
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 12:06   #3491
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
No byliśmy u lekarza. Zapisał luteinę i nospę, szyjkę najpierw zmierzył super 4 cm. A potem czekał aź mały się ruszy, jak zaczął napierać główką na szyjkę to pomiar wychodziło koło 2.5 cm. Ostatecznie doktor wpisał 2.75 cm jako wymiar szyjki, zapisał luteinę, kazał brać nospę, magnez, przyjść za tydzień na kontrolę i generalnie to się nie martwić Że może to taki czas dla macicy, może tak obrócone dziecko wzmogło odczuwanie tych skurczy. Kazał dzisisj poleżeć, odpocząć, ale mam nadzieję że minie i od pon wrócę do normalnego życia (gdzie większość czasu i tak leżę :p)
No to o tyle spokojniejsza już jesteś I dobrze że lekarz zareagował a nie zbagatelizował sprawę
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-01, 12:12   #3492
Moniczi
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo dobrze, że zapisał Ci tę luteinę. Mnie brzuch twardnieje jak zapomnę jej "zażyć" przez dłużej niż dobę - niby mam długą zamkniętą szyjkę, ale niestety pani ginekolog nie widzi możliwości odstawienia luteiny, biorę ją od początku ciąży bo mam też nadżerkę itp.

Orlica popieram w całej rozciągłości wszystko, co mówi NiEBiE! Ja np. po przejściu na dietę cukrzycową po 3 dniach z radości z dobrych wyników pozwoliłam sobie na pierogi - niby 5 sztuk, a cukier ponad 140 skoczył. Na tym polega to cholerstwo, że owszem, dieta daje dobre efekty, ale trzeba się jej trzymać. Ja na śniadanie jadam jogurt 150 g i do tego łyżka płatków, po godzinie kromka lub dwie z pomidorkiem
W marketach (np. tesco) są półki z jedzeniem dla diabetyków, tam są fajne chlebki itp.
Kyiia porównaj sobie indeksy mąki, rób też eksperymenty

cornflower ulga mieć za sobą to badanie, prawda?
Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 12:18   #3493
Kyiia
Zakorzenienie

Moniczi myślałam że pójdę na łatwiznę i ktoś podpowie

No nic, jak wrócę do domu po pogrzebie, albo jak pojadę do rodziców w poniedziałek bo tam będę miała więcej czasu, to zacznę szukać, czytać i porównywać

Stary 2016-10-01, 12:40   #3494
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Czy któraś z Was spotkała się z wózkiem kinderkraft moov? Szukam idealnego wózka ale te co znajduje to nawet nie mam gdzie pomacać...

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 13:45   #3495
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was spotkała się z wózkiem kinderkraft moov? Szukam idealnego wózka ale te co znajduje to nawet nie mam gdzie pomacać...
Pierwsze słyszę niestety... A nie myślałaś, żeby pojeździć po dziecięcych sklepach i tak poszukać czegoś fajnego? Ja tak swój ideał znalazłam, po czym kupiłam ten właśnie model, ale używany
Stary 2016-10-01, 13:51   #3496
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Ja też dostałam taki zestaw jak wtedy miałam te bóle brzucha i przeszło, i u mnie też szyjka była coś ponad 3cm bo Ola napierała główką i pewnie z tego. To odpoczywaj

Cytat:
Też pierwsze słyszę
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 15:34   #3497
furjatka
Zadomowienie

Ja właśnie wróciłam z roweru. Ooo jak super było z kondycja lepiej niż zakładałam. Ale to chyba pożegnanie z rowerem, choćby ze względu na pogodę. Nie lubię jeździć jak zimno.

Orlica trzymam kciuki za walkę z cukrzyca. Miłego weekendu dziewczyny!

Stary 2016-10-01, 16:17   #3498
ebena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Słodkie Mamusie a jak sama piekę chleb? To z czego najlepiej albo czego unikać? Jakiej mąki używać? Nie opłaca mi się kupować gotowego chleba bo nikt prócz mnie go nie zje. A taki własnej roboty zawsze jest "nowinką" na stole i każdy próbuje

Szukałam przepisu na chleb z samych ziaren (słonecznik, dynia itd), ale nie wszystkie składniki mi odpowiadają więc chyba odpuszczę. Wolę zrobić "swój" i dodać ziarenek wedle upodobania
I ja też piekę od paru lat sama chleb na zakwasie...najzdrowszy i najlepszy i robię jaki tylko chcę, żytni, gryczany, owsiany, orkiszowy czy zwykły pszenny. Jeśli chodzi o ziarna zawsze dodawałam...ale trochę się obczytałam i już nie dodaję...bo wysoka temp. powoduje że zamiast odżywiać stają się szkodliwe dla zdrowia
Też pieczesz na zakwasie?

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Mówił ze dziecko powinno czuć granice ale nie taka która stawia opór. Ze dziecko ma poznawać, a machanie rączkami i nóżkami go rozwija. A cześć dzieci się of tego uspokaja bo po prostu czują się ograniczone. No cóż myślę że szkodliwe jest trzymanie w tym dziecka non stop, a raz na jakiś czas to ok, nie dajmy się zwariować

tez tak myślę i nie będę dziecka krępować

Zazdroszczę roweru ja od tygodnia na rowerze nie siedziałam i pewnie już nie pozwolą mi wsiąść. A jeździłam nawet zimą. Uwielbiam jeździć na rowerze, mąż się śmiał, że jakby nie to że w zimę rodzę to do porodu bym rowerem jechała

Edytowane przez ebena
Czas edycji: 2016-10-01 o 16:23
ebena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 16:26   #3499
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ebena Pokaż wiadomość
I ja też piekę od paru lat sama chleb na zakwasie...najzdrowszy i najlepszy i robię jaki tylko chcę, żytni, gryczany, owsiany, orkiszowy czy zwykły pszenny. Jeśli chodzi o ziarna zawsze dodawałam...ale trochę się obczytałam i już nie dodaję...bo wysoka temp. powoduje że zamiast odżywiać stają się szkodliwe dla zdrowia

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

tez tak myślę i nie będę dziecka krępować

Zazdroszczę roweru ja od tygodnia na rowerze nie siedziałam i pewnie już nie pozwolą mi wsiąść. A jeździłam nawet zimą. Uwielbiam jeździć na rowerze, mąż się śmiał, że jakby nie to że w zimę rodzę to do porodu bym rowerem jechała
ja jeździłam dużo a teraz już chyba 3 tygodnie mialam przerwę. Już mi wcześniej zaczynał brzuch przeszkadzać. A dzisiaj była bajka fakt ze po zwirze i piachu zsiadalam bo nie wierzę swojej koordynacji ale jechałam w 90% asfaltem i jeśli jeszcze pogoda pozwoli to ja chętnie pojezdze. Zwłaszcza jeśli za tydzień na wizycie się dowiem ze nadal wszystko ok.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-01, 16:59   #3500
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Bylismy ogladac mieszkanie. Na 1 pietrze, ale wchodzilo sie po schodach jakby przeciwpozarowych. Juz widze jak z malym dzieckiem wchodze po takich schodach jakby snieg napadal, albo deszcz -_- do tego stare pojedyncze okna, w kazdym pomieszczeniu trzebaby bylo sie dogrzewac...
Nie zdecydowalismy sie na nie.

Zaczynamy sie troche obawiac, ze nic nie znajdziemy, a MUSIMY, bo po 14 pazdziernika po prostu nie bedziemy mieli gdzie mieszkac. Eh

Lezymy w lozku i ogladamy dr house. Dzis mamy jakis nie najlepszy dzien przez to mieszkanie

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez donka_bez_ogonka
Czas edycji: 2016-10-01 o 17:08
donka_bez_ogonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 17:01   #3501
chupacabra88
Zadomowienie

Znów nie chce cytować ;/

Muffi24 super, że lekarz podszedł do sprawy spokojnie ale i zarazem profesjonalnie. Najważniejsze to jest móc kontrolować wyniki a do tego potrzebne są pomiary. Teraz odpoczywaj i nie myśl za dużo!

A ja wstałam z bólem krzyża i z godziny na godzinę jest gorzej. Dziś odpoczywam w łóżku. Byłam oglądać Baby Design Dotty - podoba mi się i znajduję dużo plusów. Wiadomo że nie jest najlżejszy ale i tak najprawdopodobniej przerzucimy się później na lżejszą typu parasolka. Za to sprzedawcy raczej średni - zamiast doradzić mam wrażenie że odradzali polecając inne firmy. Mają jakieś bonusy od nich? czy jak to działa? w jednym polecała babka tutka w innym camarello i babetto. Muszę napisać do producenta bezpośrednio - Baby Design niech mi wyjaśni parę spraw ;-)

Donka
sierpnia? czy teraz już?

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.

Edytowane przez chupacabra88
Czas edycji: 2016-10-01 o 17:03
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 17:02   #3502
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
Bylismy ogladac mieszkanie. Na 1 pietrze, ale wchodzilo sie po schodach jakby przeciwpozarowych. Juz widze jak z malym dzieckiem wchodze po takich schodach jakby snieg napadal, albo deszcz -_- do tego stare pojedyncze okna, w kazdym pomieszczeniu trzebaby bylo sie dogrzewac...

Zaczynamy sie troche obawiac, ze nic nie znajdziemy, a MUSIMY, bo po 14 sierpnia po prostu nie bedziemy mieli gdzie mieszkac. Eh

Lezymy w lozku i ogladamy dr house. Dzis mamy jakis nie najlepszy dzien przez to mieszkanie

Kurcze no niefajnie :/ do kiedy to mieszkanie? Bo już drugi raz piszesz o sierpniu i jakoś tak nie dowierzam

Stary 2016-10-01, 17:08   #3503
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze no niefajnie :/ do kiedy to mieszkanie? Bo już drugi raz piszesz o sierpniu i jakoś tak nie dowierzam

PAZDZIERNIK!! sorry

Stary 2016-10-01, 17:19   #3504
Konto usunięte

Wiem, że jestem monotematyczna, ale nie ogarniam tej cukrzycy
Zjadłam obiad (pełnoziarnisty makaron z kurczakiem i fixem 4 sery z brokułami, ale zamiast śmietany dałam jogurt naturalny), po którym spodziewałam się dość wysokiego cukru, a tu 99
Stary 2016-10-01, 17:34   #3505
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też pierwszy raz słyszę o tej marce.
Cytat:
O kurczę, spora różnica przy ruchach dziecka. Odpoczywaj, przyda Ci się

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Jest książka Piotra Kucharskiego "Domowa piekarnia" o wypieku chleba, mam ją na półce - z tego, co widziałam, sporo ciekawych przepisów.
Chleby litewskie uwielbiam, ale one nie dla słodkich mam - miód, melasa i bakalie.

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
A ja wstałam z bólem krzyża i z godziny na godzinę jest gorzej. Dziś odpoczywam w łóżku. Byłam oglądać Baby Design Dotty - podoba mi się i znajduję dużo plusów. Wiadomo że nie jest najlżejszy ale i tak najprawdopodobniej przerzucimy się później na lżejszą typu parasolka. Za to sprzedawcy raczej średni - zamiast doradzić mam wrażenie że odradzali polecając inne firmy. Mają jakieś bonusy od nich? czy jak to działa? w jednym polecała babka tutka w innym camarello i babetto. Muszę napisać do producenta bezpośrednio - Baby Design niech mi wyjaśni parę spraw ;-)
Niestety wydaje mi się, że jest tak jak piszesz - sprzedawcy mogą mieć prowizję od innych marek. Napisz może do autorki bloga domowa.tv - ona sporo wózków przetestowała.

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
cornflower ulga mieć za sobą to badanie, prawda?
Wielka ulga To już mój drugi raz i gorzej zniosłam niż za pierwszym. Niby upłynęło sporo czasu po badaniu, ale czuję się przymulona i osłabiona.
A, pani z punktu pobrań odradzała glukozę cytrynową, bo to dodatek, który zaburza wynik badania (!).

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
Dla mnie takie schody odpadają.
Na pewno traficie na coś lepszego.
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65914146]Wiem, że jestem monotematyczna, ale nie ogarniam tej cukrzycy
Zjadłam obiad (pełnoziarnisty makaron z kurczakiem i fixem 4 sery z brokułami, ale zamiast śmietany dałam jogurt naturalny), po którym spodziewałam się dość wysokiego cukru, a tu 99 [/QUOTE]
Makaron pełnoziarnisty

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 18:09   #3506
Lidka99
Zadomowienie

Donka no właśnie ten sierpień też mi coś nie pasował ale jak do października no to faktycznie dużo czasu nie macie, trzymam kciuki żebyście szybko znaleźli fajne mieszkanko
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 18:57   #3507
Kyiia
Zakorzenienie

Wróciłam z pogrzebu. Cukru mierzyć nie będę
Podali rosół i do tego smażone ziemniaki, bigos i schabowego Także pewnie wyniki wywindowane w górę

Cytat:
Napisane przez ebena Pokaż wiadomość
Przymierzam się do zakwasu, ale to pewnie jak już wrócę na stałe do domu. Póki kursuję między swoim domem a domem rodziców nie mam serca nastawiać go i porzucać Póki co chleby na drożdżach się przewijają

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-01, 19:02   #3508
surka
Zakorzenienie

Czytam was na bieżąco, ale przez choróbsko nie mam nawet siły się udzielać.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 19:08   #3509
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Czytam was na bieżąco, ale przez choróbsko nie mam nawet siły się udzielać.
Zamiast siedzieć przed komputerem to marsz do łóżka. I dużo herbaty z cytryną niech Ci przygotują najbliżsi

Stary 2016-10-01, 20:03   #3510
furjatka
Zadomowienie

Surka zdrowiej!!!!

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Dziewczyny czy mogę urofuraginum wziąć? Od rana chyba mnie atakuje pęcherz :/

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości