|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
Meliska15 pozazdrościć dużego pokoju. myślę nad tym jakby to ustawić ale nie mam wizji. Ta meblościanka mi komplikuje wszytsko. Łóżko fantastyczne, jedna z dziewczyn ma takie samo i domontowała sobie bajeczny ikeowski baldachim.
![]() Musiałabys sobie zorganozować jakąś szafkę pod niego ale nie wiem na której ścianie - może na tej z drzwiami? Choć tam lepszy buyłby plakat. Lustro w tym miejscu odbijałoby też światło z okna i było by jasniej. ![]() Dalej - sprawa łóżka - kapa i poduchy. ![]() Ta firanka też do wymiany - bo w ogóle nie pasuje do młodzieżowego pokoju. ![]() ![]() Tyle na ta chwilkę. ashaa jakiś przykład, bo w ogóle nic mi do głowy nie przychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Rozeznanie
|
Dot.: Fioletowe sciany
Szkoda, że nie ma zdjęć, jednak stwierdzam, że za dużo tych malunków - może jakiś duży plakat w orientalnym stylu w antyramie.
#3513 |
Zadomowienie
|
aaa jakie masz fajne łóżko
![]() ja bym wogółe zrobiła małe przemeblowanie, tzn np przesunąć biurko dzięki czemu wyeksponujesz to łóżko (śliczne ![]() a teraz doczytałam że to biurko jest chwilowo - w każdym razie jak już się go pozbędziesz, przesuń łóżko bardziej na środek bo warto je wyeksponować ![]() a nad nim na ścianie powieś jakiś duży plakat/obraz meblościanka nie jest nawet taka straszna ale może tą zieloną część frontów okleiłabyś czymś (tapetą, okleiną?) i zmieniła uchwyty? a nie brakuje ci w tym pokoju miejsca np. do przyjmowania gości (że tak to ujmę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Raczkowanie
|
Lubię meble oryginalne stąd te poszukiwania symetrycznej biblioteczki, może macie jakieś pomysły ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3515 |
Zakorzenienie
|
uchwyty w kolorze mebli, to chyba olcha jest ?
albo metalowe np coś takiego: http://www.gamet.eu/pl/oferta/produk...ki,art672.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3516 |
Raczkowanie
|
No dobra co myślicie o tej biblioteczce po prawej stronie ? ( mam nadzieję że zdjęcie się załaduje)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3517 |
Zadomowienie
|
świetna jest! zresztą wszystkie mebelki z tej kolekcji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3518 |
Raczkowanie
|
W takim razie biorę, z tego co się zorientowałam nie są tak drogie te meble, a może macie jakieś pomysły na kolory ścian w gabinecie ? oczywiście tam bedzie stała ta biblioteczka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3519 |
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Jakiś czas temu prosiłam was o propozycje drobnych zmian w moim pokoju, teraz okazało się że moi rodzice planują za niedługi czas generalny remont, więc zaczęłam się już zastanawiać.. ![]() Mam kilka pomysłów, jednak zanim się nimi z wami podzielę, chciałabym poczytać wasze propozycje, bo uważam że większość z was ma super gust i zmysł dekoratorski. ![]() Do remontu idzie: Podłoga - najprawdopodobniej będą to panele w jakimś jasnym kolorze. Ściany zostaną pomalowane na wybrany przeze mnie kolor. I dobrze by było gdyby pod sufitem znalazł się pasek dekoracyjny, tak jak teraz, bo ściany są krzywe, a to troszkę odwraca uwagę. ![]() Niektóre meble według mojej potrzeby, ale w granicach rozsądku.. ![]() No i oczywiście wszelkie dodatki. Pokoik jest dość duży i wydaje mi się że ma wiele możliwości. ![]() Są w im dwa duże okna, jednak jest dość ciemny, bo wychodzą na wschód. Jest niski (nieco ponad 2 metry), ponieważ kiedyś był garażem..:P Na ścianie z oknami mam drewnianą zabudowę, która skrywa stare obrzydliwe garażowe kaloryfery, w związku z czym jest ona nie do ruszenia. ![]() Co do oświetlenia, mam trzy kinkiety (na żyrandol jest stanowczo za nisko). Jeden Na ścianie z oknami nad półkami, i dwa na ścianach prostopadłych do ściany z drzwiami. Je również można wymienić. Chciałabym żeby mój pokój był przytulny, kolorowy, lekko zwariowany i przede wszystkim oryginalny. Mam małego bzika na punkcie oryginalnych drobiazgów i wystroju, zatem jak najwięcej przykuwających uwagę, oryginalnych i niestandardowych rozwiązań. ![]() Liczę na waszą pomoc drogie wizażanki. ![]() Poniżej zamieszczam kilka zdjęć pokoju i rzut. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3520 |
Przyczajenie
|
Też myśle nad jakimś małym remoncikiem w pokoju tylko nie mam pojęcia jak się do teogo zabrać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Zakorzenienie
|
Witam, mam pokoj w kolorze wrzosowym, i za chiny nie umiem kupic dodatków jakichs :[ Chcialabym jakies zasłony i firany do pokoju ale tego rózu juz za duzo! (Przed malowaniem mial byc kolor czysto ciemny fiolet:/ ale jak to starodawni rodzice jest róz co okropnie mi sie nie podoba :[ ) Jaki kolor pasowałby do tego koloru? Moze granat? Zielen? Cos z ciemniejszych bym chciala zeby "zabic" troche tego rózu.
#3522 |
Zakorzenienie
|
Renata 'wrzosowy' pojęcie względne pokaż na fotce.
![]() Lady ta boazeria też wyjdzie z pokoju? |
![]() ![]() |
![]() |
#3523 |
Raczkowanie
|
Z różem bardzo dobrze współgra czarny, tworzy fajny klimat, do tego jakieś czarne meble najlepiej o nieregularnych kształtach i pokój pierwsza klasa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
Zakorzenienie
|
Zaraz zamieszcze jakies foto sciany
![]() ![]()
Edytowane przez Renatka_2108 Czas edycji: 2009-02-16 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3526 |
Raczkowanie
|
Renatka_2108 ja mam w jednym pokoju chyba identyczny kolor (jeżeli wierzyć monitorowi) i tam mam ogromną biblioteczkę na dwóch ścianach w kolorze olchy, do tego olchowy kwietnik i narożną sofę ze skóry w kolorze ecru. Wydaje mi się, że to połaczenie jest dość dobre, ale jeżeli wolisz ciemne kontrasty to proponuję obok wspomnianego wyżej czarnego, brązowy, ale taki ciemny w zimnej tonacji (hmm, jak niedźwiedzie brunatne)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tym paskiem dekoracyjnym to imho nieprawda; przy krzywych ścianach należy właśnie unikać tego typu rozwiązań - tym bardziej, że pokój masz niski, a pasek pod sufitem jeszcze bardziej skraca pomieszczenie. Jeśli już koniecznie chcesz coś pod sufitem mieć, to prędzej jakąś ładną, estetyczną, białą i cienką listwę podsufitową - do kupienia w marketach budowlanych. Meble masz fajne, bo drewniane (na oko sosna) - a takie łatwo samemu poprzerabiać. Proponuję rozjaśnienie ich metodą przecierek na biało - pokój zyska optycznie na wielkości i zniknie ten okropny żółty odcień. Cytat:
![]() Jeśli pokój jest ciemny, to w grę wchodzą tylko bardzo jasne kolory, a żywe barwy tylko w dodatkach. Ściany zrobiłabym na biało, ewentualnie miętowo-pastelowo, do tego rozjaśnione w przecierki meble, za to dużo kolorów w dywanikach, poduszkach, innych dodatkach. Boazerię także proponuje rozjaśnić. Ponieważ ze szlifowaniem i bejcowaniem na jasno jest za dużo roboty, możesz ją po prostu pomalować dobrą farbą do drewna w kolorze białym. Polecam firmę Levis lub Beckers. Kinkiety mogą być, ja dołożyłabym jeszcze może jakiegoś węża świetlnego - np. wokół okien lub pod sufitem na jednej ze ścian - to ma być pokój młodej dziewczyny, więc trochę szaleństwa nie zaszkodzi. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3529 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zmiany w pokoju- sposób na nudę :)
Ać, tego to nie wiem.....może poszukaj na allegro- czyte płyty, bez nagrań będą o wiele tańsze.....a jak nie to wrogu możesz przyczepić np. 3 zwykłe płyty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3530 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3531 |
Raczkowanie
|
Ja też patrzyłam na allegro, ale stwierdziłam, że z przesyłką kupowanie takich płyt się nie opłaca.....
Ja jutro jadę na miasto i muszę sobie kupić koniecznie dywan i naklejki na ściany.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3532 |
Raczkowanie
|
![]()
Hejka!!
Jestem w trakcie urzadzania salonu. Ale nie moge zdecydowac sie na ostateczna wersje. To co w tej chwili jest to panele nie za jasne takie rudawe, sciany pastelowo- zielonkawe, na razie musza takie zostac ale za okolo rok przemalujemy je na inny odcien, taki bardziej wyrazisty. Wiec sa panele, zielone sciany i skorzana kanapa kolor miodowy krem i drewniany karnisz. Poza tym na razie nie ma nic. Czekam na jakas wizje i dopiero kupimy reszte mebli i dodatki. Nie wiem takze co poczac z oknem, moze jakies rolety i delikatna firanka? Pokoj jest nieduzy 4m na 4m. Jedna sciana to okno, druga to drzwi wejsciowe z przedpokoju, trzecia to podwojne duze drzwi do jadalni. Wiec tylko jedna sciana jest w pelni do wykorzystania. Myslalam zeby na niej ustawic kanape a po bokach male szafki i na nich lampy nocne, albo na jednej scianie tylko komoda i nad nia duze lustro. Myslalam tez o bordo dodatkach . Moze macie jakies pomysly, bo na nic nie moge sie zdecydowac, a do Swiat chcialabym sie z tym uporac. ![]() Dziekuje bardzo za kazda odpowiedz. Podoba mi sie styl nowoczesny, minimalistyczny, ale bez przesady, lubie dodatki tylko nie w nadmiarze. Zarazem chce, aby pokoj byl przytulny i cieply.Zalaczam zdjecie pokoju. |
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Raczkowanie
|
Dobra by były kanapa najlepiej w kolorze czerwieni do Twojego pokoju, jeżeli lubisz minimalizm to zobacz też meble kokeshi, to japońska kolekcja
|
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Zakorzenienie
|
nataszka do angiellskich wnetrz jak najbardziej pasuje tylko klasyka.
![]() http://www.takmieszkam.pl/archiwum/n...projekty/2.jpg http://darcy.blox.pl/resource/syp1.jpg http://www.pastelstudio.pl/img/kolekcja13_2.jpg http://www.tanavermonti.pl/gfx/index.JPG |
![]() ![]() |
![]() |
#3535 |
Raczkowanie
|
Ostatnio znalazła coś takiego http://www.e-mieszkanie.pl/salon,pokoj_dzienny,4180.htm całkiem fajne kanapy do mieszkania, co myślicie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3536 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za rade, ale jesli chodzi o kanape to jak napisalam wyzej jest juz kupiona w kolorze kremowo-miodowym. Ale poszukam soebie cos na temat kokeshi. dzieki
|
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3538 |
Zakorzenienie
|
nmzc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3539 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
rozterki remontowe
Dziewczyny w jednym pokoju mam meble w kolorze olchy, w drugim wiśnia złota, w kuchni jabłoń, w jednej części przedpokoju grusze polną, w druiej części wenge no i drzwi zamówiłam w kolorze dziekiej gruszy, ponieważ ta tonacja przeważa w moim mieszkaniu. Chciałam mieć łazienke w kolorze wenge (kafelki krem+wenge) oraz mebelki wenge. Ale teraz zaczynam sie zastanawiać, czy to będzie pasować? Czy tymi drzwiami nie zepsułam swojego masrzenia o łazience w kolorach wenge?
no i w ogole mam chyba remontową załamkę ![]() Na zdjęciu po prawej stronie widac skrawek drzwi w kolorze który zamówiłam. Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2008-10-27 o 07:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Zakorzenienie
|
Dot.: rozterki remontowe
Madziu ,przepraszam cie bardzo ale czy ty nie mas zinnych prawdziwych zmartwien ?
widze watek o drzwiach od chyba miesiaca a podchodzisz do tego jakby zalezalo od tego towje zycie lub miala cie odiwedzic krolowa brytyjska . wdg. mnie drzwi w mieszkaniu powinny byc jednakowe bez wzgledu na wystroj pokoi no chyba ze sa to pokoje zupelnie inne . Poza tym zastanawiam sie co to za meble( i ile ich mozna miec) masz w kazdym pokoju ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.