|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Cytat:
jak mu ósemki rosły i kazałam mu isc zeby dentysta to obejrzał to powiedział ze sie zmieszą i wyrosły bez komplikacji kiedys oglądałam jego zeby zeby zobaczyc co i jak i ma proste, wiadomo ze bym cos znalazła jakbym chiała, ale są wporządku i pewnie wołami go nie zaciagne nawet do dentysty, chociaz jutro idzie ze mna na plombowanie ale bedzie siedział za drzwiami
|
|
#3512 |
|
Przyczajenie
|
Witam was wszystkich
![]() Przeczytałam cały wasz wątek.. i mozna powiedziec ze wiem dużo więcej.. Musze sie z wami podzielic, ze jutro ide na 1-sza wizyte do orto.. troszke sie boje.. jak to będzie..;/ (w sumie wiem,ze nie ma czego..ale jakos tak ogólnie;p) Wiem na pewno,że musze miec wyrwane obie czwórki na górze,bo mam b. wąską szczenkę.
|
|
|
|
#3513 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3514 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
?
|
||
|
|
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
Milutek dodawaj swoje zdjęcie
Raz, raz! Nie ociągaj się Nie ma kobiet brzydkich - wszystkie jesteśmy piękne![]() Nie krępuj się - nikt tu nigdy nikogo nie wyśmiał nawet jeśli masz jakieś obawy choć nie powinnaś ich mieć
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma to jak solidarnosc aparatów hehe
|
|
#3517 |
|
Przyczajenie
|
Kochane - czy w wieku 33 lat mam jeszcze szansę na zlikwidowanie diastemy między jedynkami 3 mm ? Tak się zastanawiam od dłuższego czasu ...
Edytowane przez michelle76 Czas edycji: 2009-10-27 o 13:18 |
|
|
|
#3518 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma co gdybać! Ja miałam ten sam problem, a nie jestem duzo młodsza! Żałuję tylko, że wcześniej się nie zdecydowałam! Aparat jeszcze jest ale sama przerwa (4mm) zeszła się w 2 miesiące ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Oczywiście pomysł superowy i też trzymam kciuki żeby więcej odważnych było. ...a Ty już w ogóle superowa lasencja, sympatyczna itp., ale ja osobiście chyba
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-10-27 o 14:38 |
||
|
|
|
#3519 |
|
Raczkowanie
|
pewnie nie jesteś wysokim brunetem?
![]() redrose-może weź się na sposob. zorganizuj aparatkowy zlot, porób grupowe foty w trakcie libacji i opublikuj
|
#3520 |
|
Przyczajenie
|
jeszcze raz do bydgoszczanek:
aleksandra dyduch - zna ktoś? bo na pierwsza wizytę trzeba czekać ponad 2 miesiące i nie wiem czy warto? |
|
|
|
#3521 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
specjalnie dla Ciebie nasza Różyczko Cytat:
Edytowane przez milutek Czas edycji: 2009-10-27 o 15:40 |
||
|
|
|
#3522 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja niestety narazie nie zamieszczę zdjęć z powodów hmm.. dziwnych
Ostatnio nękał mnie ktoś na wizażu że niby poda mnie do dziekana za to że powiedziałam na innym wątku to co każdy o nim wie (nadużywa%) i że egzamin u niego to loteria I tak jakoś nie chcę żeby ten ktoś nie dość że wie jak mam na imię, z którego jestem roku i w którym terminie miałam zdany egzamin jeszcze wiedział jak wyglądam ![]() Ale mogę podać na PW link do nk. Ekaterinka już mnie widziała tam ![]() edit. Albo możemy swoje zdjecia zamieszkać w naszym Klubie Aparatkowym! Tam mają dostęp tylko 'nasi' Stworzymy galerie aparatków
Edytowane przez CatchyKathy Czas edycji: 2009-10-27 o 15:47 |
|
|
|
#3523 |
|
Raczkowanie
|
jak widać na zamieszczonym obrazku - bardzo się nie pomyliłaś
[/QUOTE]Milutek, mistrzostwo |
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Catchy
można tam wklejaća moglabys mi tymczasem przeslac na priv? bo Ekatke to juz widzialam ![]()
|
|
|
|
#3525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A czemu chcesz co tydzień wymieniać gumki? ja parę razy musiałam, bo mi spadły - ale to było za free i dostałam zestaw do domu, żebym mogła sobie w razie czego sama założyć. a płacę 100 zł za wizytę z jednym łukiem (podkręcanie )
|
|
#3526 |
|
Raczkowanie
|
Witam witam
.Chociaż obiecywałam, to niestety nie mam teraz czasu na zgrywanie zdjęć z aparatem, lecz obiecuję, iż postaram się w pod koniec tygodnia je umieścić .Pierwszy dzień minął bezboleśnie do momentu, gdy... zaczęłam jeść. Ok, gryźć nie bardzo mogłam, ale hot doga zjadłam. Za to po jedzeniu... o Boże... przez cały dzień tak bolało, że myślałam że normalnie padnę !Dziś już jest lepiej, ale jeszcze nie mogę normalnie spożywać posiłków. Drut z jednej strony kłuje mnie w policzek i już mi cały obtarł, a wosk nie chce się normalnie kleić . Buzię zamykam normalnie, całą. Mimo, iż nie wyglądam zachwycająco w aparacie, to reakcja ludzi była bardzo fajna. Okazuje się, że ok 70% mojej klasy nosiło aparaty i podoba im się to ![]() .Co do zamków Carriere, z tego co wiem, to są one mniejsze niż zwykłe, ale raczej nie typu mini. I tak są zbyt duże jak dla mnie :P. Oczywiście zamki są wyższe niż w zwykłym metalowym, ale w porównaniu do innych bezligaturowych... Ach! Zauważyłam też, że moja dwójka zaczyna się prostować . Ale co tam, pomęczę się trochę i będę miała ładne ząbki na całe życie !
|
|
|
|
#3527 |
|
Wtajemniczenie
|
Milutek, skąd wytrzasnęłaś takiego pomidora?!
![]() Ja już po zakładaniu dołu. Przeżyłam jakoś mimo, że było kilka nieprzyjemnych momentów. Ale, jeszcze tylko jakieś 3-7 dni i będę mogła napisać, że teraz będzie już tylko lepiej A, i muszę się pochwalić, że wybrałam kolorowe ligaturki - niebieskie ![]() Czas leczenia dołu: do 1,5 roku. Mam nadzieję, że da radę szybciej. Jutro będą fotki.
Be the girl a man needs. Edytowane przez Laity Czas edycji: 2009-10-27 o 17:25 |
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Laity i jak tam z dołem?
jakoś wydaje mi się, że lepiej jest nosić górę (w sensie przyjemniej czy coś takiego) nie wiem jakbym się czuła z aparatem na dole, hmm.. Edytowane przez gabryssiaa Czas edycji: 2009-10-27 o 17:41 |
|
|
|
#3529 |
|
Rozeznanie
|
Milutek
Sama takiego wyhodowałaś
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
mnie juz na szczęście nic nie boli
przypominam - zakładałam aparat w czwartek ![]() też postaram się dodać jakieś zdjęcie, jak troszkę wypięknieję bo na razie hormony u mnie szaleją i mój wygląd niewiele odbiega od tego ---->![]() byłam dziś w 3 aptekach i nie dostałam żadnej szczoteczki ortodontycznej proponowali mi tylko jakieś dla dzieci że niby bez różnicy ![]() a ja chcę taka zupełnie malutką i specjalną
|
|
|
|
#3531 | |
|
Wtajemniczenie
|
hihi dzięks
![]() Cytat:
dziękia jaki masz aparacik na dole? też kryształ czy metal? nie mogę się doczekać fotek ![]() wyjawię Ci sekret: żeby wyhodować takiego pomidora, trzeba go wyjątkowo traktować i dużo pielęgnować
|
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3533 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W sumie ktoś jeszcze leczy się w Krakowie w Ortovenie lub Ortomanii?
Edytowane przez bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 Czas edycji: 2009-10-27 o 18:39 |
|
|
|
|
#3534 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
szkoda tylko, że nie mam zdjęć zanim założono mi aparacik ale jestem zadowolona z efektów dobrze w ogóle, że takie coś jest ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
to nic, że były to zdrowe zęby, ale trzeba trochę pocierpieć dla pięknego uśmiechu
|
||
|
|
|
#3535 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może inne aparatki pójdą za moim i Milutek przykładem![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
I po co były te obawy![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
" zapisana Kto następny;D Ale nie widziałam, żeby tam ktoś ujawniał swoje zdjęcia
|
||||
|
|
|
#3536 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny super zdjątka
i podziwiam że się odważyłyście.
|
|
|
|
#3537 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() myślałam, że dziś będzie tragedia z bólem, a tu psikus.... jest lepie niż po założeniu aparatu jasne, że gryźć nie mogę, ale nie boli mnie tak "samoistnie" jak za pierwszym razem. Nawet dziś założę te gumki, które łączą górę i dół na noc, zobaczymy jak to działa....
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2009-10-27 o 19:52 |
||||
|
|
|
#3538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn swoje zdjecie
|
|
|
|
|
#3539 |
|
Wtajemniczenie
|
wkleję raz jeszcze.... i sorry nie "śmieszne" tylko ==> "megazabawne"
yourenglish ![]() załączam też jedno z takich "normalnych", ale oczywiście z nieodłącznym przyjacielem, na dobre i na złe, z drutkiem
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2009-10-27 o 20:13 |
|
|
|
#3540 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki, ale wiesz... ja jestem zakompleksiona, w ogóle się sobie nie podobam
. Ale też jakoś się tym mega nie dołuję ![]() czekamy na Ciebie ![]() Cytat:
sympatycznie, chudzinka z Ciebie ![]() a aparat to naprawdę jak mąż - na dobre i na złe, tylko na szczęście nie aż do śmierci
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

Ale sądzę, że nie mniej, albo prznajmniej niewiele mniej, niż sama wizyta, bo generalnie wiele się to od wizyty nie różni. Ale nie jestem pewna, czy cotygodniowa zmiana gumek jest wskazana. W wątku o gumkach dziewczyny pisały, że ich orci nie pozwalaja ich zmieniać częściej niż, co 2-3 tyg.
Poczekam jeszcze z tydzień i jak zdjęcia wykażą, że wciąż zęby idą nie tam, gdzie trzeba, to wezme to pod uwagę.
jak mu ósemki rosły i kazałam mu isc zeby dentysta to obejrzał to powiedział ze sie zmieszą i wyrosły bez komplikacji
kiedys oglądałam jego zeby zeby zobaczyc co i jak i ma proste, wiadomo ze bym cos znalazła jakbym chiała, ale są wporządku i pewnie wołami go nie zaciagne nawet do dentysty, chociaz jutro idzie ze mna na plombowanie ale bedzie siedział za drzwiami 

Raz, raz!

mam nadzieję, że mi to nie zaszkodzi i że przestanie tak boleć
)
!
proponowali mi tylko jakieś dla dzieci
to nic, że były to zdrowe zęby, ale trzeba trochę pocierpieć dla pięknego uśmiechu 
sympatycznie, chudzinka z Ciebie