|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
No i trzeba dodać to, że każda z nas ma inny odcień swoich ust i kolor pomadki też od niego w efekcie końcowym zależy. |
|
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bazę mam z Hean, trzyma bardzo dobrze ale przerobiłam ją z transparentnej na lekko kryjącą. Fajnie wyglądają powieki z samą bazą, nie mam codziennie czasu ich malować a to fajny trick ![]() Co do podkładów to wiecznie je zmieniam, teraz mam z Inglota, Joko, Maybelline Affinitone, Ingrid i coś tam jeszcze. Na wieczorne imprezy używam tylko Revlona , na lato najbardziej mi pasował Maybelline, jest leciutki i ma filtry . Wiele podkładów zapycha mi pory, dlatego mam ich tyle, bo po prostu z nich rezygnuję albo żeby nie wyrzucić mieszam różne. Wynalazłam na KWC właśnie podkład Bourjois 123, z opisów wychodzi na to, że to TEN dlatego tak sie napaliłam na promocję w Rossmanie. Normalne kosztuje 50 zł to promocja jak znalazł! Ponoć jest idealny do mieszanej cery, w suchej podkreśla skórki. No i nie zapycha. A i dziewczyny piszą,że oksyduje, czyli ciemnieje troszeczkę i radzą wybrać o ton jaśniejszy od skóry. A najbardziej przekonują mnie do niego jasne odcienie, zawsze mam z tym problem a tu proszę ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Pytasz o bazę pod cienie? Ja moją Hean kupiłam w małej drogerii, dziewczyny chwalą też bazę Paese, obie są tanie to warto sprawdzić. Poszukaj szaf jednej czy drugiej firmy w Rossmanie albo innej drogerii, chociaż w prywatnych sklepikach łatwiej je dostać.
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|
|
|
|
#3513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale poszukam.Cytat:
Widzisz, pomyślałam o tym Bourjois, jak o nim wcześniej napisałaś, ale jak podkreśla suche skórki to nie dla mnie. Mam je bardzo często. W ogóle nie rozumiem tego - mam suche skórki, a jednocześnie cera mi się wyświeca, jest czasem wręcz tłusta (dobra, przesadzam, ale no świeci się) i nie wiem, co ja mam na nią używać. Spędziłam dziś prawie 3h na skanowaniu materiałów od mojego promotora...
|
||
|
|
|
#3514 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecnie zbieram sobie palety cieni Inglota, kurcze jaka to wygoda i radocha. Fakt jeden cień kosztuje 12 zł ale jest taki piękny, napigmentowany i trwały, że warto. Teraz wypuścili cienie 3w1 w sensie 3 odcienie np. brązu w jednej (jak to się nazywa ?) w jednej metalowej paletce, no w jednym denku Kurcze, całe oko zrobisz jednym cieniem, smoky wychodzi pięknie. Cienie trzymam w paletach magnetycznych, mam już 3 przyklejone do siebie, dla mnie bomba. Dlatego nawet nie podejdę do cieni w Rossku.---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
![]() U mnie za to prawdziwy koszmar, zostawiłam olej na odżywce na noc, rano zmyłam Joanną z apteczki, dwa razy, poleciałam w biegu do pracy a na włosach smalec Nie wiem jak to zrobiłam, ostatnio użyłam tego samego i było super.... dzisiaj znowu mycie. ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
Bazy tak jak podkłady czy tusze, są lepsze i gorsze ale wiem, że nie ma co przepłacać, bo na KWC znajdzie się kilka na prawdę świetnych baz za kilka- kilkanaście zł. A jedno opakowanie wystarczy co najmniej na rok czy dwa. ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
Też się zastanawiałam nad Rimmelem Wake... teraz przy tej promocji, nie zależy mi na mocnym kryciu, bo cerę mam ok ale boję się,że zaraz zacznę się w nim świecić, cerę mam mieszaną.---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
![]() http://allegro.pl/revlon-colorburst-...653379036.html http://allegro.pl/revlon-szminka-col...702495087.html http://allegro.pl/pomadka-revlon-col...720616871.html ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
Może coś Ci się spodoba?---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-lipstick.html Zawsze na stoiskach mają wystawione wszystkie kolory, możesz testować do woli, a cena jest śmieszna, 14,50 zł.
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
||||||||
|
|
|
#3515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym nigdy nie wiem, jak to jest z tym kupowaniem na allegro. To są oryginalne produkty? Z jakiej racji cena 70% niższa czasem? Ja wiem, że w drogerii zwykle jest drożej, ale aż o tyle? Mnie takie aukcje zawsze śmierdzą podróbkami. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rezygnuj jednak z cieni które Ci się podobają, makijaż to zabawa Świecący kolor możesz zawsze dać w wewnętrzny kącik oka (jasny) a te śliczne kolorki które pokazałaś na linię rzęs dolnej powieki albo górnej, może też w zewnętrzny kącik oka. Musisz się nimi pobawić to sama ocenisz w czym Ci dobrze ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() Nad którym Revlonem myślałaś? Colorstay jest strasznie mocno kryjący, jak dla mnie tylko na imprezy, bo zapcha pory jak nic! No i taki urok mieszanej cery, u mnie jest lepiej bo strefa T się przetłuszcza ale polików nigdy nie mam suchych, tam cera jest normalna, więc nawet nie wiem co to są suche skórki ![]() Ty masz tłustą w strefie T a pewnie suchą po bokach. Dam Ci znać jak się spisze ten 123
|
||
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
w temacie makijaży - ja podkładu nie używam
ostatnio sobie kupiłam czerwona szminke ktora zaraz przechodzila w roz
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Dużo ślicznych włosów w codzienniku, dawno nie pisałam wiec przyszłam coś naskrobać.
Przekroczyłam 2cm przyrostu na miesiąc.Drożdże i olej rycynowy. Udręka ale skuteczna. Tylko po tym moim przyroście nic nie widać Uratowałam skręt który ostatnio mi się rozluźnił. Puch jest i chyba będzie ze mną do końca życia. Denerwujące ale próbuję dalej. Pozdrawiam
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalna cena chyba 28 zł to na promocji możesz spróbować jak chcesz, nie będzie takiej szkody a pewnie komuś odsprzedasz jak by co, bo jest popularny, bardzo ![]() Co do podróbek na allegro to zawsze może tak być, ja się już tym nie przejmuję, bo w maju koleżanka poleciała do UK, zamówiłam u niej 2 Revlony Colorstay (wiadomo, na miejscu trzeba korzystać ) I wiesz ile tam w Bootsie (chyba tak to sie pisze?) kosztował 1 Revlon? 29 zł ! I nie był w żadnej promocji Porównałam go oczywiście z oryginałem i jest identyczny. Przepłacamy po prostu i tyle. Flormar ma coraz więcej stoisk w Galeriach , ja widziałam w Bałtyckiej w Gdańsku, w Olsztynie, jest ich sporo, zobacz na stronie firmy, na pewno mają adresy...
Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2013-11-20 o 19:10 |
|
|
|
|
#3520 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na polikach jest normalna, cudowna, żadnych problemów. W strefie T mam suche skórki i w strefie T się błyszczę. Nie to że ciągle, ale np. po całym dniu bez makijażu, jak nie przemyję twarzy lub po 4-5h w makijażu. Cytat:
I wcale nie ma puchu. Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...gel-liner.html Popatrzę na promocji. (chyba muszę sobie zapisywać, co chcę na niej kupić )Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Ale spamujecie
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam (raczej miałam) dużą przestrzeń do zagospodarowania między linią rzęs, a brwią, więc nigdy nie malowałam całej powieki znaczącymi kolorami, bo to strasznie przytłaczające by wyszło. Trochę jasnego przy wewnętrznym, więcej ciemnego naokoło zewnętrznego kącika i całkiem jaśniutkie (ledwo widoczne) coś pod brwiami. Ojej...aż się boję, bo przez ostatnie lata w ogóle tego nie robiłam. Jak zobaczę te zmarchy z bliska.... ale nic to, może wymyślę coś innego, co się nada ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Może potrzebujesz jakiegoś cienia? Albo podkładu? |
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka tyle fajnych rzeczy przywiozła, a jak porównałam ceny z naszymi to padłam, Do tego jak by się tam kupiło w promocji to jeszcze taniej by wyszło. Co do Flormaru to wpisz w wyszukiwarkę nazwę i Twoje miasto, widzę,że dają jakieś ogłoszenia o otwarciu poszczególnych stoisk, może trafisz. ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Racja, zapomniałyśmy się, to ta akcja w Rossmanie tak nas poruszyła ![]() Co do olejowania to jest sens robić to codziennie? To znaczy nie całkiem codziennie, olejowałam wczoraj ale jak pisałam źle to zmyłam i dziś czeka mnie pranie. Jest sens żeby najpierw dać oleje czy nie?
|
|
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do dziewczyn obcinających włosy metodą kucykową. Czy włosy po obcięciu mają kształt litery U?
|
|
|
|
#3525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ćśśśś.
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na pewno włosom nie zaszkodzić. Ale ja nie zmyłaś dobrze, to może im tym razem nie dawaj oleju, żeby mieć pewność i żeby przyklapu nie było. Sama nie wiem, ja pewnie bym nie dała, z czystego lenistwa. ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- A w ogóle, to nawet na wizażu już święta. ![]() |
||
|
|
|
#3526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
A nie ma jakiegoś włochatego ? Wiedziałam, że Flormar zawładnął po cichu naszym krajem. Lakiery do paznokci i róże mają super ! I taniutkie Co do olejowania to racja, dam jakąś maskę pod czepek i zmyję, a na marginesie to z moimi tysiącami włosów na głowie nie mam pojęcia co to przyklap. Całe życie mnie to wkurzało...
|
||
|
|
|
#3527 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przynajmniej u mnie tak wyszło.Cytat:
A co do przyklapu po olejowaniu, to ja mam teorię, że olej wyłazi z włosów już po myciu, i stąd się robi ten przyklap po pewnym czasie. Ale to chyba też znaczy, że na razie lepiej się wstrzymać z następnym olejowaniem. |
||
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą, kredki do oczu mają beznadziejne.
|
|
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3530 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
teraz mam na prosto, ale nie czuję się najlepiej w takiej fryzurze i chcę znowu wrócić do U
|
|
|
|
#3532 |
|
Zadomowienie
|
No to próbuj, całkiem fajnie wychodzi.
|
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3534 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3536 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny kochane ! mam pytanie bo chciałabym znów zacząć bardziej dbać o moje faloloki. Kiedyś myłam je odżywką Isana tą z babasu? ale jak wiecie już jej nie ma
no i wtedy znów wróciłam do róznych szamponów i odżywek i jedyne co mi zostało to ugniatanie i nie suszenie ich. Ale wracając do tematu, te z Was które używały isany odżywki do mycia czego teraz używacie??? I jaki szampon byście mi poleciły do zmywania oleji?? Oraz czy jeśli chce na nowo zacząć dbać o loki, powinnam najpierw je jakoś specjalnie umyć??? Aktualnie myję włosy: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...aloe-vera.html oraz https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...se-weizen.html czasem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...r-shampoo.html odżywki to kallos mleczny, lub alterra te same co szampony. I w ogóle chciałabym do Was dołączyć
|
#3538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Te szampony i maski raczej nie są obciążające, ale mimo wszystko warto mieć jakiś szampon oczyszczający, na wszelki wypadek. Zwłaszcza, jeżeli byś chciała wzbogacić pielęgnację, to różne składniki mogą się nadbudowywać. A najlepiej, to pokaż włosy - co masz teraz, jakie pory, puszą się, oklapują, itd, jak reagują na zioła, proteiny? Do zmycia oleju mógłby być dobry np. szampon z Fitomedu albo Green Pharmacy, albo Farmony...Najlepiej jednak zanim się zacznie zmywać olej, napakować przed myciem odżywkę emolientową, łatwiej się zmywa. Do mycia odżywką ostatnio pisałyśmy o tym, Hegron albo balsamy Mr. Potters - chyba u największej ilości osób się sprawdzają. Mnie osobiście bardziej podchodzą, niż dziecięce szampony. (ale zawsze możesz spróbować, bo pewnie dziecięcy szampon masz ).WOW, zajrzałam na Twojego bloga - świetne zdjęcia. Co to za nosidło? Bo z daleka nie mogę rozpoznać. Myśmy mieli nubika, wydaje mi się trochę podobne. A z włosów - to chyba schodzisz z farbowania? Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-11-21 o 09:28 |
|
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak raagują na zioła czy proteiny, szczerze nie wiem? nie obserwuję tego ![]() W ogóle im dluższe tym kręcą się w wiekszości na długości a te przy skalpie trochę są takie jakby Przyklapłe? Często się puszą niestety ale nie wiem czy to nie od tego szamponu z kallosa. W momencie kiedy użyję oleju a potem np maski z alterry to są takie mięciutkie i się nie puszą. Mam dziecięcy szampon z BD ale to normalne że po nim włosy są takie.... masakrycznie szorstkie i poplątane? Musiałabym może myć nim kubełkowo, bo w innym przypadku nie jestem w stanie rozprowadzić szamponu. Co do bloga mamy Tulę, jest rewelacyjne ! Właśnie chciałam zejść z farbowania. Tylko mam taki mysi kolor a ja potrzebuję czegoś wyrazistego inaczej czuję się nijak. A może henna???
|
|
#3540 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale nie będę OTować tutaj na ten temat Szamponu z BD nie używałam, zrezygnowałam od razu po tych info, że plącze. Henne - chyba dobry pomysł, ale się nie znam, bo ja lubię swój kolor włosów i go nie poprawiam. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

dlatego tak sie napaliłam na promocję w Rossmanie. Normalne kosztuje 50 zł to promocja jak znalazł! Ponoć jest idealny do mieszanej cery, w suchej podkreśla skórki. No i nie zapycha.
Ale poszukam.

Uratowałam skręt który ostatnio mi się rozluźnił. Puch jest i chyba będzie ze mną do końca życia. Denerwujące ale próbuję dalej. Pozdrawiam 

Ale nie będę OTować tutaj na ten temat