![]() |
#3541 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06! II
Cytat:
![]() ja od wieków wiem, że właśnie jasne włosy odmładzają, widzę to też po sobie, jak założyłam czasem na studium fryzj. czy gdzies, ciemną perukę, to wyglądalam o 20 lat starzej ![]() ![]() ostatnio nawet jak byłam u fryzjerki, to coś tam wspomniala że może by mi włosy przyciemniła, a zaraz mowi "albo lepiej nie bo jasne włoski odmładzają klientki " ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Zadomowienie
|
To może ja stykałam się z takimi typami urody, że akurat te osoby blond postarzał.
Moja mama, taty żona, o sobie już nie wspomnę. Mama jak kiedyś odwaliła się na blond to zrobiła się taka babcia od razu. Ja tylko raz sobie zrobiłam i za chwilę leciałam do sklepu po farbę i od razu przefarbowałam. Ale to fakt, że znane naturalne blondynki to zawsze młodo wyglądają, ale te farbowane to niekoniecznie. A z przetworami to może kiedyś będę robiła, na razie za leniwa jestem. Chyba że będę nowoczesną mamą i nie będę córce przetworów przywoziła tak jak to robi moja mama. Niki a TY pracujesz? Zadowolona jesteś? Czy zrezygnowałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do mojej pracy, to nadal poszukuję, tam gdzie byłam płacili tylko 5 zł, w dodatku czesto miałabym zostawać po godzinach np. do 20-21 i praca od pon. do soboty, takze nie byłoby mnie w ogóle w domu. A dziewczyna która u niech pracowała wysłała mi smsa przedwczoraj że się zwolnila od nich, bo nawet umowy jej nie dali i dużo ma mi opowiedzieć o tym sklepie ![]() także szukam czegoś innego nie wiem czy Wam pisałam ale ja pracę mam pewną u taty w firmie (jako sekretarka- fakturzystka), mogłabym iśc od września, z tym że pracowałabym pod domem, dzieci non stop by do mnie przylatywały i sama nie wiem czy chcę taką pracę ![]() Ja się chciałam oderwać od domu, mieć kontakt z ludźmi a tu bylabym cały czas blisko domu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nel ty to sie nawet nie zastanawiaj tylko wybieraj do Rzeszowa na to weselicho i to najlepiej jeszcze wzesniej to ja podjade do Rzeszowa to sie spotkamy ![]() Pokazywałam mojemu mężowi twoje fotki na n-k jak stoicie z Martyną na zdjęciu to sie zapytał czy to twoja siostra ![]()
![]() |
#3545 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pamietam ze u mojej cioci na slasku jest taki zwyczaj ze chrzestny(a) robia młodemu 18 latkowi psikusa...kupuja butelke taka dla dziecka ze smoczkiem i leja tam ciepłe mleko i ma on to wypic jako ostatni raz ze wkracza w dorosłe zycie ![]() ![]() Co do wesela to tak ide, choc cała ta sytuacja mnie drazni...przygotowywanie? hmmm nie wiele sie szykuje bo nie mam kasy za duzo na kupowanie sukienek na "raz" bo ja nigdzie nie chodze... Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki dziękuję za wszystkie porady na temat prezentu na 18,a teraz potrzebuje pomocy ile się kasy daje?
Niki masz rację praca u Taty blisko domu to raczej odpada,bo bedziesz miała naokrągło dzieci. Alien dzięki za miłe słowa ![]() ![]() Moni ja również z kasą nie szaleję,bo też nie pracuję ale myślałam ,że już rozglądałaś się za jakąś kreacją.
#3547 |
Zadomowienie
|
Nel nie mam pojęcia, ile trzeba dać na taką 18-tkę.
Ale skoro na chrzest, komunię daje się 500-600 zł, to mniej na 18-tkę chyba nie wypada, sama nie wiem. Ja myślę że może "tysia" trzeba by trzepnąć. O rany! Muszę zacząć zbierać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3548 |
Rozeznanie
|
Niki jezeli możesz sobie pozwolic na niepracowanie narazie, to szukaj takiej pracy , która bedzie ci w 100% odpowiadała. Bo jak pójdźiesz do pracy i nie będziesz z niej za jakiś czas zadowolona to sam koszmar bedzie. Z niewolnika nie ma pracowanika. Wazne, zeby pracować z chęcią , a nie dlatego, że musisz po prostu zrobić coś, bo to twój obowiazek.
Nie zniechęcaj się ![]() Nel ja tez nie wiem ile się daje na osiemnastkę ![]() Moni@ jeśli mama ma przepisy to dawaj mi je ![]() ![]() Wczoraj Wiki oszalała. ![]() ![]() ![]() Dzisiaj byłam w przedszkolu. Dostałam listę co trzeba kupić. W sobotę tę lub nastepna jedziemy na zakupy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i Ty też daj tyle ile możesz. Denerwuj mnie w ludziach to jak dają tylko po to żeby się pokazać, a potem im pod koniec miesiąca na chleb brakuje ![]() ja daję zawsze tyle na ile mnie stać. Chrzestny ojego kuzyna dał 500 zł, ale on bogaty jest ma od lat swoją firmę i kasy mnóstwo... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jak mnie mój brat dalej tak będzie wkurzał to dostanie ode mnie kartkę pocztą z życzeniami. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zresztą nawet jakbym była, to niedałabym i tak 1000 zł bo po prostu mamy inne wydatki i nie stać mnie na taką kwotę. No ale tak jak napisałam jak ktoś może sobie na to pozwolić, to czemu nie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki,prosze co Wy za kwoty podajecie ja myślałam,że jak dam 300 zł to będzie w sam raz a i tak więcej nie dam bo po prostu nie mam
![]() ![]()
#3554 |
Zadomowienie
|
Mnie się też pieniądze nie trzymają.
Można normalnie przeżegnać się lewą nogą jak policzę ile Tż przyniósł w tym roku pieniędzy. I gdzie to wszystko jest? Pół kredytu hipotecznego chyba bym juz spłaciła. Ja po prostu w pracy dziś pytałam ludzi i usłyszałam właśnie takie kwoty, które ludzie dają na 18. W końcu skoro na kumunię kupuje się komputery, laptopy, to na 18 samochód conajmniej, no nie? Dobrze, że ja mam tylko dwóch chrześniaków, z czego z jednym nie gadam... A drugi na pewno za dużo ode mnie nie dostanie, bo dałby rodzicom i poszło by wszystko na przelew. Zresztą tam 18-tek nie wyprawiają. I chwała im za to. |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 2 wszystko jest na jedno kopyto, czyli odcinane pod biustem i w dol rozkloszowane..bardzo mnie to pogrubia mimo ze i tak gruba jestem, zwlaszcza brzuch i pupa ![]() Jedna sukienke kupila mi ciocia na urodziny ale to raczej jakby bylo chlodno bo ma rekawek 3/4 .. Mam 2 sukienki pozyczone od kolezanek, nie wiem jednak czy pasuja by isc na wesele ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a odnośnioe odkładania pieniedzy, to dawniej nie umiałam, a teraz po ślubie potrafię zbierać kasę i tak np. uzbierałam sobie na Hiszpanię ![]() ![]() ale jak pomyślę że miałabym zbierać np. 1000 zł po to żeby to na 18-stkę przeznaczyć to bym chyba nie przeżyła tego ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Zadomowienie
|
witajcie po krótkiej przerwie
![]() Wczoraj nadrobilam czytanie, ale na pisanie nie miałam już sił. A znowu teraz nie pamietam co przez ten czas pisałyście ![]() ![]() MONI@ I IWONKO SPÓŹNIONE ALE SZCZERE ŻYCZENIA SAMYCH RADOŚCI, BY SMUTKI WAS OMIJAŁY SZEROKIM ŁUKIEM , SPEŁNIENIA MARZEŃ I SPOKOJU ![]() ![]() Nel ja myślę jak dziewczyny że prezent w postaci pieniędzy będzie odpowiedni ![]() ![]() Humbak sliczne masz dzieciaczki ![]() Moni@ jak rok temu szliśmy mna wesele chrzestnego Julki to też nie kupowałam sukienki bo stwierdziłam że kupowac na raz nie warto, wiec pożyczyłam od siostry. Niki co do pracy to mi taka praca jaką ty mozesz podjąć u taty bardzo by mi odpowiadała i to bardzo ![]() Iwonko ciesze się ze tak dobrze się bawiłaś ![]() ![]() Abc ja nie robię rzadnych przetworów. Nie było mnie kilka dni bo w poniedziałek przyjechała do mnie siostra z synem , takze nie miałam nawet kiedy siąść na wizaż bo nagadac się nie mogłyśmy ![]() A dzisiaj cały dzień zapiep*****m bo Julia ma jutro urodzinki takze trzeba było w domu co nieco zrobić ![]() Pozatym wszystko dobrze , co prawda Oliwka ostatnio przez 4 dni brzydko kaszlała ale jej minęło , a ja mam od kilku dni chrypę :/ Acha chyba się nie pochwaliłam ze nasza córcia będzie miała na imię Lena albo Milena ![]() ![]() ![]()
#3558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() naprawdę nie wiem co robić, bo z drugiej strony bardzo brakuje mi kontaktu z ludźmi i oderwania się od tego domu w którym siedzę od 6 lat prawie 24/h ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Zadomowienie
|
a no to co innego , ja zrozumiałam że pracowałabyś w domu. to faktycznie problem co zrobić z Nikolką.
Wiesz co pociesze Cię bo ja siedze w domu już od 6,5 roku i nie zapowiada się aby w kolejnych conajmniej 2 latach się to zmieniło.
#3560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak jak pisałam parę postów wcześniej, moja mama idzie na wcześniejszą emeryturę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez *Niki* Czas edycji: 2008-08-23 o 20:20 Powód: literówki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Zadomowienie
|
Kasia super,że się odezwałaś
![]() ![]() Słuchajcie dzisiaj to się wkurzyłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3562 |
Zadomowienie
|
Nel wyślesz najwyżej kartkę z życzeniami z jakimś gadżetem pocztą i tyle.
Jeśli oni mają Cię gdzieś to Ty ich też miej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Bardzo ładnie i własnie w skrocie mozna mowic Lena... Mnie sie tez podoba Zuzia ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nel ja bym zrobiła tak jak Iwonka pisze, skoro nie robią imprezki, to wslij kartkę z życzeniami i już ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Zakorzenienie
|
Kasiu ładne imię wybrałaś dla córci, znam jedną dziewczynkę o tym imieniu. Pamiętam jak byłam mała jak strasznie chciałam mieć na imię Milenka
![]() Antosia już nie bardzo mi się podoba ![]() ![]()
![]() |
#3566 |
Zadomowienie
|
Niki no dokładnie mnie takze imię Antosia kojarzy się z babcią
![]() ![]() Nel ja pomyślałam dokładnie tak samo jak Niki że oni coś ściemniają bo to dziwne żeby jedynakowi nie zrobili 18-stki , no ale może faktycznie tak będzie. Jeżeli mówią że nie robią rzadnych urodzin to ja bym wysłała kartkę z życzenia i już. Nie ma co się narzucać skoro oni tacy dziwni ludzie ![]() Niki to fajnei się złożyło ze mama idzie na emeryturę , mozesz przeczekać te 3 miesiace a potem masz pewnosc że do pracy mozesz iść bo masz zapewnioną opiekę nad dziećmi. A moja Juleczka kończy dziś 6 lat ![]() ![]() ![]()
#3567 |
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Juleczki spełnienia marzeń i samych słonecznych dni
|
![]() ![]() |
![]() |
#3568 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak słyszę że dają dziecku na imię Franiu, Stasiu, itp to w ogóle mi się to nie podoba ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() WSZYSTKIEGO NALEPSZEGO DLA JULECZKI!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zakorzenienie
|
Monia a Ty pewnie swojego przystojniaka oglądałaś przedchwilą na TVP2 co?
![]() Faaaaajny jest ,też mi się podoba ![]() ![]()
![]() |
#3570 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki o porady ,jeżeli mnie nie zaproszą to wyślę kartkę z życzeniami i kasą.
![]() Juleczko kochana uśmiechaj się od rana,dziś są Twoje urodzinki i bal dla rodzinki,dużo słodkości i wszelkiej radości życzy Amelcia z mamą. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.