|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Raczkowanie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
do estelle : myślam o tym szamponie zeby sprubowac Pharmaceris specjalistyczne szampon do skory wrazliwej, albo z vichy kojący szampon do wrazliwej skory byc moze to przez przesuszoną skore, a moze to zmiana wody bo nie dawno bylam jeszcze w Polsce, ale znów wruciłam tylko na chwile do Anglii i zmieniła mi sie woda i może ta woda tez wysusza mi skóre glowy bo jest bardzo twarda i wszyscy tu narzekają a wode bo w Polsce tak nie miałam chyba ze to dlatego że stosowałam stieprox a teraz pierwszy raz umyłam w brzozowym i sie zaczeło bo kiedyś też tak miałam sprubuje zmienic szampon ale boje sie tez tak zmieniac bo kiedys tez tak zmieniałam szmpony i to dosc czesto i moze moja skora przez te zmiany szamponow stała sie wrazliwa sama juz nie wiem ale sprubuje tej odzywki z farmony co mi poleciłas dzieki za rade ......pozdrowienia
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | ||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Do suchej i wrażliwej skóry głowy często polecany jest szampn Emolium, do kupienia w aptece. Można też spróbować Physiogel'u. Cytat:
Do rozpuszczania samoróbnych wcierek, to raczej woda + propylene glycol, ewentualnie sok z aloesu.
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
|
Skóra może być podrażniona, wysuszona, swędząca.
![]() |
#3546 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Raczkowanie
|
ja własnie czuje ze taką mam, jak umyłam tym brzozowym szamponem to 3 dzien jak nie myje głowy a nie moge wytrzymac swędzi mnie czuje uczucie jakby była podrażniona swędzi musze sprubowac jakiegoś szamponu łagodnego bo może przez to wszystko co stosowałam wysuszyłam skóre i byc moze moja skóra nie toleruje alkoholu sama nie wiem,ale mam takie dziwne uczucie na głowie już nie jestem taka jak kiedys cały czas tylko włosy i włosy zeby to trwało chwile a to sie juz ciagnie 8 miesiecy ile można.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3548 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Walcze z moim wypadaniem wlosow od ponad trzech lat. Z pieknych dlugich i gestych wlosow zostaly mi cienkie kosmyki i przeswity na skorze glowy. Wydalam setki pieniedzy na lekarzy, leki i produkty kosmetyczne. Gdybym wiedziala, ze bedzie mnie to tyle kosztowac przeczekalabym ten okres czasu i zdecydowalabym sie na transplacje bo mniej wiecej takie koszty zabiegu wynosza tyle co poniesione koszta przeze mnie na inne specyfiki. Jeszcze z dwa miesiace temu jak mylam wlosy to plakalam bo wylatywaly mi garsciami i drugie tyle podczas czesania. Od dwoch tygodni widac u mnie znaczna poprawe az chce mi sie krzyczec: chwilo trwaj wiecznie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Zakorzenienie
|
ja wlosy znajduje wszedzie i zawsze budze sie zbieram z poduszki zmiatam z podłogi sa w wannie zlewie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Zakorzenienie
|
eh ja juz myslalam ze pozbylam sie problemu bo wlosy troche mniej mi wypadaly
chyba dlatego ze zmienilam szampon na apis z mineralami z morza martwego ale... gdy zmienilam ich kolorek z siwego blondu na ciemny braz [szampon palett:/]leca jak szalone.co dizen czuje ze kitka jest coraz bardziej mysia. ![]() ![]() teraz to juz nie wiem co robic. chcialabym miec ciemne wlosy[moje marzenie od zawsze]ale jesli mam miec ich kilka na glowie to dziekuje bardzo. moze mozecie mi polecic jakis inny bezpieczniejszy szampon do koloryzacji i cos co by je wzmocnilo. stosowalam kiedys waxa ale nie pomogl mi jakos specjalnie. prosze o pomoc oczywiscie czytalam juz watek i zastanawiam sie czy seboradin cos by pomogl. nie pracuje wiec nie mam za duzo kasy na tabletki itp wiec szukam czegos w przystepnej cenie lecz skutecznego ![]()
#3551 |
Raczkowanie
|
w srode czeka mnie wizyta u dermatologa jestem pewna ze jest cos nie tak moja skora glowy,strasznie swedzi na drugi dzień po umyciu i odczuwam jakby piecznie mialam tez tak jak umyłam tym szamponem brzozowym, wczoraj umyłam dziecinnym ale takie samo uczucie byc moze to podraznienie skory wczoraj troszke czytałam o łojotokowym zapaleniu skóry i tez objawia sie własnie tak, podrazniona zaczerwieniona skóra swedząca i wypaanie włosów wczoraj liczyłam wlosy ile mi po myciu wypadło 150 bez czesania juz skonczyam pierwsze opakowanie inneov moze przez dzien zauwazam mniej wypadajacych włosów ale po myciu jest tragedia jak myślicie jak zjem jeszcze minimum 2 opaakowania to da to jakies rezultaty????? w srade dermatolog wiec wstrzymam sie jeszcze z kupieniem szamponu zobacze co ona mi powie i poleci bo miałam kupowac jakis kojący, do swedzacej podrażnionej skóry czy któraś z was też miała takie objawy przy wypadaniu włosów..............????? ?????
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio wlasnie szukalam z joanny bo slyszalam ze sa dobre ale neui dosc ze nigdzie nie znalazlam to jeszcze w ostatnim sklepie facet zaczal mi jakies moraly prawic ze lepsze za zagraniczne[drozsze]bo sa napewno dobre a polskie to raz takie raz siakie.[tylko mnie bardziej zdenerwowal.]wiec bede szukac dalej ![]() i sprobuje rowniez herbatek[moze pomoga na moje pekajace naczunka tez ![]() jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam ![]()
![]() |
#3554 |
Raczkowanie
|
do madzienka79 : dzieki sliczne za wspulczucie, masz racje to straszny dyskomfory dla mnie zobacze co mi powie dermatlog w srode, ale obawiam sie że znów mi za wiele nie pomoże świeczki mi stają w oczach jak widze dziewczyny z rozpuszczonymi włosami grubymi i długimi ja musze chodzic w związanych bo niestety juz sa bzydko mówic takie kluski przeżedzone kiedyś miałam wiecej życia w sobie a przez te włosy trudno sie pozbierac jak juz zaczełam ten inneov to sprubuje przeciągnąc ta kuracje tez tak z poł roku chciałabym zeby zaczeły rosnąc grubsze i żeby wogule zaczeły rosnąc widze gdzie niegdzie jak odrastaja ale co z tego jak liczba wypadajacych się nie zmienia za miesiąc i 7 dni mój ślub do tego czasu musze przytrzymac je w takiej dlugosci a mam do polowy plecow a pozniej scinam tak do ucha szkoda mi ale musze ( tylko żeby mnie pozniej mąż poznał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co wiecej wstyd mi gdzies wychodzic i spedzac czas na zbieraniu wlosow z bluzki :/ |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 |
Raczkowanie
|
do shanta : ja tez coraz zadziej wychodze z domu, dzis byłam na zakupach podobało mi sie wiele rzeczy ale cały czas miałam w myśli.....przecież do tego nie rozpuszcze włosów a to by ta ładnie wyglądało jakbym miała takie włosy jak kiedyś...... i takim sposobem nie kupiłam nic bo chodzi mi w mysli tylko to ze dziewczyna jest bardziej atrakcyjniejsza jak ma ładne grube rozpuszczone włosy..... jakoś tak bardzo trudno mi sie z tym pogodziec........
|
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny macie może jakieś rady na to jak normalnie radzić sobie z tym problemem??
wiadomo ze to nie koniec świata, ale potrafi zamienić nasze życie w piekło. jak pomyślę jakie miałam piękne włosy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
|
Wrzucam link do fajnego opracowania przygotowanego przez jedną z wizażowych Moderatorek
![]() ![]() https://wizaz.pl/Fryzury/Pielegnacja/Wypadanie-wlosow
![]() |
#3559 |
Zakorzenienie
|
omawiany w tym art hormon stesu to koryzol?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3560 |
|
Nie tylko. Z pojęcem hormonów stresu wiąże się także np. kortyzon, adrenaliza i inne.
![]() |
#3561 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ziołowo/Mazidłowo/Thanato sowe sposoby na wzmocnienie, porost, wypadanie włosó
czesc dziewczyny,nie pisalam jakis czas bo probowalam zaobserwowac efekty stosowania wcierek z mazidel, to juz ponad miesiac ale nie widze specjalnie efektow malo tego wlosy nadal wypadaja,zakupilam tez placente stosuje szampon nisim wraz z odzywka oczywiscie naprzemiennie nie widze korzystnych zmian, jestem załamana,a najgorsze jest to ze juz teraz o niczym innym nie mysle tylko o wypadajacych wlosach,blagam pomozcie mi
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Dziewczyny a ja was wszystkie doskonale rozumiem. Tez mialam kompleks z powodu przeswitow na skorze i mialam stresa wychodzic z domu. Pocilam sie z nerwow gdy ktos w rozmowie ze mna patrzyl na moje wlosy, odrazu wydawalo mi sie, ze jestem godna politowania dla tej osoby albo mniej wartosciowa. Uuuu niska samoocena szybko wtedy rosnie. Dziewczyny starajcie sie przelamac w sobie, powtarzajcie sobie, ze wkrotce to sie skonczy bo sie skonczy, wyobrazajcie sobie, ze macie piekne i zdrowe wlosy i odrastaja wam te nowe, wiara czyni cuda. Ja tak robie i wierzcie mi, ze takie wmawianie sobie dziala, nasz organizm sie uspokaja i jest silniejszy do walki a nie oslabiony przez stres spowodowany wypadaniem wlosow. Buziaki dla was. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
Przyczajenie
|
hej
mam taka mala sprawe. pomoze ktos mi? Bo dzisiaj z koleżankami zafarbowałam sobie włosy szamponem koloryzującym firmy L'oreal paris Casting Creme Gloss. Włosy zawsze mi wypadały, ale teraz się przestraszyłam w jakich ilościach. Kumpele mówią mi, że tyle samo, lecz ja się boję, że wyłysieję... czy to możliwe, że jak pierwszy raz tego użyłam to wyłysieję?! proszę pomóżcie!!! ps a czy ktoś próbował Skrzypowitę, na włosy i paznokcie? bo ja chce zacząć tego używać, ale nie wiem czy daje to efekty... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3564 | |
BAN stały
|
Dziewczynki przypomnialam sobie jeszcze, ze jak robilam DETOX organizmu, moje wlosy trzymaly sie glowy mocniej i byly bardziej sprezyste, na piekna skore tez to pomoglo
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Ziołowo/Mazidłowo/Thanato sowe sposoby na wzmocnienie, porost, wypadanie włosó
Cytat:
Zauważyłaś jakieś inne, niepokojące objawy? Odchudzałaś się ostatnio? ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Zapomniałam zapytać w jakich ilościach włosy wypadają i od jakiego czasu?
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Przyczajenie
|
dziękuję CI
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Przyczajenie
|
Marzył mi sie czarny, ale jakoś nie będę w nim ładnie wygłądć. teraz już nie wiem jaki jest dla mnie dobry. może pomożecie mi wybrać?? Mam taką karnacje no nie bladą i nie ciemną. oczy brązowe włosy jasny blond(przed farbowaniem xD) teraz farbowałam na brązowy to wygląda prawie jak czarny....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
BAN stały
|
Do moich ciemnych wlosow stosowalam szampony koloryzujace firmy Joanna w odcieniach czerwieni i fioletow, dawaly piekna poswiate na wlosach. Jezeli szukasz czegos ciemniejszego to ladnie na wlosach wychodzi "ciemna czekolada" tylko nie pamietam juz czy "Joanna" posiada ja jeszcze w ofercie acha i ciemny braz tez polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | |
|
Cytat:
Tu dyskutujemy o wypadaniu i sposobach zapobiegania temu zjawisku.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.