|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
po prostu Em :)
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X
Cytat:
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
lubię plastry Veet do skóry wrażliwej, rzeczywiście włoski odrastają słabiutkie, dużo jaśniejsze i można się cieszyć gładkością przez dłuuugi (w porównaniu do maszynki czas
a podobno przy paście cukrowej chwytane są i te krótsze? i pewnie to ekonomiczniejsza metodaa na jakiejś francuskiej stacji reklamowali coś jakby właśnie pastę Veet, oglądałam to kilka miesięcy temu, a u nas do tej pory nie ma tak samo jak żel Gillette o zapachu brzoskwiń ![]() gratuluję zakończenia remontu! to co, teraz jakaś nagroda w związku z tym?
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2010-01-24 o 17:48 |
|
|
|
#3543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to teraz zostało tylko urządzanie, czyli to, co najfajniejsze wg. mnie.Cytat:
Póki co na samą myśl o depilacji mi słabo.
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak np. z regulacją brwi.. na mnie nie robi już większego wrażenia wyrywanie tych włosków, a kiedyś nie znosiłam ![]() a za 10 minut na tvn będzie Miłość i inne nieszczęścia uwielbiam ten film i B. Murphy w tym wcieleniu
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znalazłam sposoba na to masło czekoladowe Farmony, dolałam do niego balsamu kakaowego Ziaji, wymieszałam i zapach zrobił się łagodniejszy a konsystencja cudowna ![]() Fajne są czasem takie mieszadła
|
|
#3546 |
|
po prostu Em :)
|
Ja ostatnio mieszam balsam z Bootsa z oliwką Hipp, zapach staje się delikatniejszy, a konsystencja też lepsza.
|
|
#3547 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) widzę jak szybko rosną moje włosy... jakoś normalnie tego nie widać...Cytat:
Ale robię je z prostszego przepisu i nie zajmuje mi to więcej niż 20 minut; używam ugotowanego już mleka skondensowanego w puszce i kremu karpatka bez gotowania( nie chcę mi się bawić w gotowanie budyniu itp) i wychodzi pyyyszne. Cytat:
![]() A takie eksperymenty i mieszadła bardzo lubię. Ostatnio połączyłam trzy rodzaje pudrów mineralnych z rozświetlaczem i jestem oczarowana efektem Chiałabym jeszcze pogratulować bossy i madziarrze. Tak trzymać dziewczyny!
|
|
#3548 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Naprawdę próbuję się powstrzymać, wiem, że to głupie tłumaczyć się hormonami... a po chwili chce mi się płakać z jakiegoś głupiego powodu. Ja chcę być normalna znowu!A do Gm w weekend nie pojechałam, jak kupię krem przed Tobą, to napiszę smsa od razu ![]() Tak też zrobiłam Ciepło utrzymało się... dwie minuty I te wszystkie zwierzęta tak chciały jeść, nawet sikorki siadały na rękę po słonecznikaW skrócie: warto było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie łydki przy depilacji w ogóle nie bolą. Pierwsze kilka razy trochę bolało, ale łatwo się przyzwyczaić i wtedy już trudno wrócić do maszynki - efekt jest dużo lepszy przy wyrywaniuCytat:
|
|
#3549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czy ja wiem czy w takim wyjątkowym
U mnie jest teraz -28 Cytat:
Chociaż nie wiem czy szybszy i łatwiejszy przepis nie przerodzi się w szybsze i równie łatwe przybieranie na wadze Cytat:
********************** A ja w związku z tymi mrozami koniecznie muszę kupić krem do rąk Neutrogeny. Nie rozstawałam się z nim zimową porą od lat, ale teraz kupiłam skoncentrowany krem z Oriflame i krem z mocznikiem Isana i myślałam, że sobie poradzą z moimi dłońmi, a tu ![]() Wyjaśniło się w końcu gdzie się podziewa mój nowy tusz. Sprzedająca zamiast go wysłać na adres domowy, który zaznaczyłam w formularzu opcji dostawy, wysłała go na adres sklepu rodziców, który od tygodnia stoi zamknięty na 3 spusty, bo byli na nartach. Wściekła jestem A najlepsze jest to, że w środę czy czwartek pytałam czy na pewno wysłała na dom i odpisała, że tak Jakby wtedy sprawdziła i zorientowała się, że się pomyliła, to już dawno bym go odebrała z tamtej poczty, a tak to pytałam o przesyłkę na innej Poszłabym już spać, ale jak zwykle zachciało mi się malować paznokcie na noc Ja to się nigdy z tym nie mogę wyrobić o normalnej porze. Jeszcze myślałam, że starczy mi jedna warstwa lakieru, a tu jednak będę musiała nałożyć drugą. A w końcu wypróbowuję kupiony z rzyrafką łososiowo-morelkowo-różowy Bourjois So Laque Rose Corset. Takie wiosenne pazurki sobie wymyśliłam na przekór tym mrozom ![]() A jeszcze wracając do maseł i żeli. Mojej Farmony zostało już na 2 użycia i mniej więcej na tyle mam też żelu YR Fleur de Noel, a to oznacza, że lada dzień kupię i nowe smarowidło do ciała i nowy żel Niech no tylko w końcu zrobią gdzieś promocje na żele Nivea i balsamy Dove. Cała moja nadzieja w Tesco, może jutro będzie gazetka, to obadam co tam dają taniej od czwartku.
Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2010-01-25 o 02:11 |
||
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze co do 3-bita to polecam skondensowane mleko w puszce z Lidla marki pilos, gęściutkie jest bardzo, bardzo ale to bardzo wręcz gęsty krem. Jest i słodzone i bez cukru i świetnie nadaje sie do ciast Ale mróz
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Matko, -22 u mnie było rano Ubrałam się ciepło, na nogi mukluksy, długa do kolan kurtka, czapka, szalik, rękawiczki....wyglądałam jak eskimos a i tak zmarzłam nim doszłam do biura Jak mnie teraz zatoki bolą Nawdychałam się lodowatego powietrza i czuję jak mnie cała głowa boli.Zmykam do codziennych obowiązków. Miłego dnia wszystkim ![]()
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Okropnie mrozi dzisiaj Na szczscie nie musze nigdzie z domu wychodzic Mam (jak zawsze ostatnimi czasy) ogrom nauki wiec nudzic sie nie bedeisa Poszłam do h&m i zakupiłam ten balsam do ust Hello Kitty truskawkowy i musze powiedziec ze jest bardzo dobry i cieszy mnie to bo jakis czas temu kupilam balsamy do ust h&m i byly koszmarne - a tu taka miła niespodzianka![]() Ja teraz jestem na kupnie pedzli Na próbe kupię pedzle do rozcierania cieni z inglota bodajze 9s i zobaczymy czy sobie poradze z nim
|
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Zamarzam
![]() Pierwszy raz od 3 lat ubralam rajstopy pod spodnie, a i tak mi zimno. Mam skostniałe ręce - w biurze tez strasznie zimno. Niby grzeja 2 grzejniki, ale za ścianą jest garaż kawałek ściany pod sufitem oddzielony jest tylko grubą dyktą, w której są 4 dziury i tak ciagnie ![]() Zamówiłam sobie puder mineralny sypki z Oriflame - przez ten czas gdy testowałam odsypkę mialam super cerę, a gdy wróciłam to tego drugiego z Ori (w nazwie ma "air") to wysypało mnie ![]() Mineralny niby nie matuje tak dobrze, ale dla ładnej cery przecierpię to.
|
#3554 |
|
Wtajemniczenie
|
Łaaa
Ja chcę 3 bita w prostszej wersji Sleepy? ![]() O 7 rano jest lodowato, ale za to taaak piękne Fuksja, fa też farbowałam na początku grudnia i nie dość, że mam odrosty to z ciemnego popielatego brązu został mi miedzianozloty blond |
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zamarzam
A propos farbowania - wczoraj widziałam się z moją kuzynką fryzjerką i ona też stwierdziła, że moje włosy wyglądają jakbym zrobiła jakiś kolor. Chyba wszyscy się odzwyczaili od mojego naturalnego ciemnego blondu i jak zeszłam z jasnego to myślą, że zafarbowałam
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Siedze z rękawiczkami na rękach
Wypilam herbatę, kawę i nadal czuje że dygoczę z zimna Grzejniki ida calą parą, ale póki co malo to daje. Może w końcu sie nagrzeje w biurze
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja je robię w dużej prostokątnej formie wyłożonej papierem. Składniki: *8 paczek herbatników(najlepsze są 'szkolne') *puszka skondensowanego mleka słodzonego, najlepsze jest już ugotowane, ale można ugotować te normalne przez ok 2godz i odstawić do wystudzenia *krem karpatka bez gotowania *bita śmietana śnieżka *mała śmietana(może być nawet trochę mniej) *600ml mleka Instrukcja ![]() Ułożyć pierwszą warstę herbatników. U mnie mieści się 20-24 i akurat pokrywa formę o wymiarach ok 20cmx34cm. Na herbatnikach rozsmarowujemy ugotowane mleko skondensowane. Teraz kolejna warstwa herbatników, a nią kładziemy krem karpatkowy(wystarczy proszek zmiksować z 400ml mleka). Potem kolejna warstwa herbatników. Teraz ubijamy bitą śmietanę z 200ml mleka, dodajemy śmietanę i miksujemy jeszcze przez chwilę. Uzyskaną masę rozprowadzamy na herbatnikach. Na tym układamy znów herbatniki. Ja posypuję wierzch ciasta słodkim kakao, można też wiórkami czekolady itp Ciasto powinno spedzić całą noc w lodówce żeby herbatniki zmiekły. Przekrój ciasta wyglada tak: ![]() =========== herbatniki ########### masa śmietanowa =========== herbatniki @@@@@@ krem karpatkowy =========== herbatniki +++++++++++ mleko skondensowane =========== herbatniki
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Bossy, Madziarra gratulacje.
![]() Cytat:
Nogi traktuję nim od niepamiętnych czasów a ostatnio zaczęłam też strefę bikini. Pierwszy raz to był niezły hardcore ale teraz już luzik.
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Nie lubię zimy. Nawet na pocztę nie mam siły iść przez to zimno.
|
|
|
|
#3560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie się już trochę cieplej zrobiło, poza tym wzięłam laptopa na kolana i tak siedzę koło grzejniczka i przynajmniej jak piszę to mi palce nie marzną już. Na szczęście szefowa pozwoliła nam dziś wyjść godzinę wcześniej Ale za to jutro prawdopodobnie będziemy musiały zostać godzinę dłużej. Coś za coś ![]() Cytat:
![]() Aż nabrałam smaka na takie ciacho
|
|
#3561 | |||||||
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Cytat:
Tak porywana to mogę być. Ja będę miała wolne do 15.02, więc jakiś termin na pewno znajdziemy. Ja też. Cytat:
Chociaż jak tak spojrzę teraz na mój odrost to tak z 2.5 będzie. ![]() Ale w sumie ja się cieszę, że tak rosną, bo jeszcze zapuszczam - chciałabym tak z 10-12cm, mam nadzieję, że do września będę miała wymarzoną długość. Dziękuję za przepis na ciacho! ![]() Cytat:
Uwielbiam remonty. ![]() Pamiętam jak się cieszyłam przy malowaniu swoich ścian, a roboty przy tym było wiele. Cytat:
Widzę, że nie tylko ja zrezygnowałam z dzisiejszych zakupów. Ale nie chciało mi się przedzierać przez zakorkowane miasto w poszukiwaniu miejsca parkingowego i do tego ten okropny mróz, brr. Postraszę jeszcze trochę odrostem. Cytat:
Za to lubię depilować sobie uda, śmieszne uczucie jest przy wyrywaniu. Cytat:
Chyba je zrobię w piątek/sobotę. Obym tylko nie utyła od niego za bardzo. ----------------------------------------- Jejkuu jaki mróz! Zamarzł mi dziś samochód. Przyznam, że trochę spanikowałam, bo nie można go było rozpędzić (przez jakieś 2km jechałam z zawrotną prędkością 40km/h Ale trochę się zdenerwowałam, bo myślałam, że nie dojadę już na egzamin. Sam egzamin poszedł chyba nieźle, były jedynie 2 pytania opisowe - na jedno znałam odpowiedź, na drugie tak połowicznie, ale zdałam się na intuicję. Wyniki dopiero w przyszły wtorek.No i mam wolne do 15.02! |
|||||||
|
|
|
#3562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ała! Mi pękają trochę naczynka na udach, mam tam straaasznie wrażliwą skórę. Próbowałam kilka razy depilować, ale to był okropny ból, a potem skóra mnie paliła bardzo długo. Depiluję sobie pachy, łydki i praktycznie nic mnie nie boli, a ud nie mogę Kiedyś spróbowałam jeszcze bikini, nawet nie bolało strasznie, ale porobiły mi się małe krwiaki, więc zrezygnowałam z tej przyjemności![]() Gratuluję ferii
|
|
#3563 |
|
Miss Pudernica
|
Sleepy mój 3Bit jest jeszcze inny
![]() Składniki na dużą blachę: - 2 paczki krakersów Lajkonik - krem z karpatki Delecta (czyli potrzebna jest kostka masła i 0,5 l mleka) - puszka masy kajmakowej/krówkowej - 2 śmietan-fixy - mała śmiatana kremówka/ 30 % Warstwy: krakersy masa karpatkowa krakersy masa krówkowa bita śmietana pokruszone krakersy Zdałam egzamin na 4,5!
|
#3564 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Hosenko polujesz na Nacre des Mers czy Beige Lumineux?
![]() Zaliczyłam trzyczęściowy egzamin z całych studiów na 5! Na ustnym myślałam, że umrę.
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluję świetnych wyników na studiach!
![]() Kurczę, ja to się przy Was czuję jak jakiś nieuk i leń Ale mnie twarz piecze od mrozu. Ledwo wróciłam do domu, zmyłam makijaż i nałożyłam grubą warstwę Calmy biolipidowej. Wchłonęła się do matu nim zdążyłam ją dokładnie rozsmarować! Ale jednak nie ma lepszego kremu na takie zimno jak Calma właśnie. Chyba jutro ją użyję do pracy.
|
#3566 | ||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() Gratuluję egzaminu! A dlaczego on był taki złożony Cytat:
![]() Zaczęłaś pisać?
|
|
#3567 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
z wrażenia nie napisałam, że z angielskiego ten egzamin
słuchanie, pisanie i ustny
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję czyli miałaś coś na wzór matury u mnie ma się "kurs" przez dwa lata, a potem zdaje egzamin B2 i na tym kończy się nauka języka też w postaci jaką Ty miałaś
|
|
#3569 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() Byłam dzisiaj w rosmannie i są nowe kulki chcem Happy Time i może którąś z tej serii dla nastolatek, niech no się ta Dove skończy, nigdy jej już nie kupię. Niuchnęłam też nowy balsam malinowy, ale średnio mi się podoba, maliny są słabo wyczucwalne, dominuje ten mocny kremowy zapach charakterystyczny dla Nivea.Poza tym w ramach nagdory byłam w cudownym ciucholandzie ![]() Oprócz tego kupiłam dzianinową sukienkę mini, odcinaną pod biustem, z półgolfem i bufkami w Mango
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
aante, nie
Beznadziejna jestem ![]() Ale nawet nie mam siły, a jutro zostaję dłużej w pracy i nie wiem do której, więc chcę nabrać sił przed jutrzejszym dniem. Wiem wiem, znów wymówki...
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.

Nawet wyrywanie pojedynczych brwi mnie boli a co dopiero przejechanie depilatorem, który na raz wyrywa wiele włosków.

a podobno przy paście cukrowej chwytane są i te krótsze?
i pewnie to ekonomiczniejsza metoda
tak samo jak żel Gillette o zapachu brzoskwiń 
Póki co na samą myśl o depilacji mi słabo.

A w radiu słyszałam, że na Podlasiu nawet -30 
) widzę jak szybko rosną moje włosy... jakoś normalnie tego nie widać...
i warte zachodu
(bo jednak trochę się je robi, żadne pół godziny, godzinę na pewno)

A najlepsze jest to, że w środę czy czwartek pytałam czy na pewno wysłała na dom i odpisała, że tak
Jakby wtedy sprawdziła i zorientowała się, że się pomyliła, to już dawno bym go odebrała z tamtej poczty, a tak to pytałam o przesyłkę na innej 

chcem Happy Time i może którąś z tej serii dla nastolatek, niech no się ta Dove skończy, nigdy jej już nie kupię. Niuchnęłam też nowy balsam malinowy, ale średnio mi się podoba, maliny są słabo wyczucwalne, dominuje ten mocny kremowy zapach charakterystyczny dla Nivea.
Beznadziejna jestem