|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
uwaga wiadomość od Basi blokadę na wizaż ma do 3 albo 4 czerwca także już niedługo bedzie z nami
|
#3542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mieszkam na typowej wsi i chodziłam do typowych wiejskich szkół i musze przyznać że nigdy nie spotkałam się z tym żeby ktoś kogoś wypytywał gdzie kupuje ubrania, czy są markowe i za ile. Wiadomo że każda rodzina jest inna i nie każdą może być stać na drogie ciuchy. Co do Komunii to ja opowiem wam co mnie zaszokowało jak byłam 2 tygodnie temu na Komunii u brata TZ (różnica wieku między nimni to 17 lat) Dzieciak jak tylko wróciliśmy z kościoła nic tylko że chce otwierać koperty które dostał . W końcu tak szalał że mu pozwolono. I kiedy my jedliśmy obiad on w drugim pokoju siedział i liczył pieniądze z kopert ile dostał I powiem wam że może ja trochę przesadzam ale dla mnie to było niefajne...
|
|
|
#3544 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
I też nie wiem co robić w takiej sytuacji. |
||
|
|
|
#3545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na takiej typowej wsi dzieciaki nie maja sie czym zajac wiec pala fajki i trawke albo siedza pod sklepem i pija piwo. tak to u mnie wygladalo. i w sumie nie tylko u mnie ale wszedzie w okolicy. w miescie to przynajmniej do kina mozna isc czy gdzies...Cytat:
|
||
|
|
|
#3546 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zauwazylam tez, ze w ciagu dnia te jej ruchy sa bardziej nerwowe...wieczorem sie wycisza i tak delikatnie sie przeciaga i macha lapkami Cytat:
marta przerabialam katolicka szkole i moge powiedziec, ze jest troszke inaczej, bardziej po ludzku... Nikt mi tam nigdy krzywdy nie zrobil, a i towarzystwo jakby spokojniejsze ![]() wspomnienia mam tez z prywatnej szkoly, tam natomiast zepsucie siegalo zenitu
|
||
|
|
|
#3547 |
|
Zadomowienie
|
Też tak uważam. To co wpojone jest najważniejsze. Nawet jak dziecko zrobi źle pod presją rówieśników, to ważne aby zdało sobie sprawę z tego, że to jest złe, żeby miało wpojone to przez rodziców.
|
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
misiulka tak mi sie kojarzylo ze do 3.06 jak na gg gadalysmy
![]() ola to naprawde super cena bajka co za tepa baba ![]() pilotka TŻ ma chrzesniaka u brata (4 miesiace ) i chrzesnice u siostry(dwa latka) i wczoraj u nas wszyscy byli to np maly dostal skarpetki z grzechotka a chrzesnica kredki i ksiazeczke..symbolicznie, ale raczej przy kazdej okazji no a teraz niedlugo ma urodziny to dostanie hulajnoge trzykołowa.koszt 50,- .Bez szalenstw. marta zeby bylo ok..ta pogoda moglaby sie wreszcie zmienic
|
|
|
|
#3549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że teraz dzieciaki nie mają autorytetów. Ja sobie zawsze myslalam co Pani w szkole pomyśli i nigdy bym się źle do niej nie odezwała. Pamiętam jak w 2 klasie liceum pomalowałam rzęsy tuszem - myślałam, że nauczycielki na mnie patrzą i sobie myślą różne głupie rzeczy. Cały dzień byłam skrępowana ![]() A dziś? Nauczycielowi się odpyskuje a potem jeszcze sie rodzicom postraszy jaka ta pani niedobra... A rodzice idą z mordą do szkoły :/ Ps. Obym tylko znalazła złoty środek na wychowanie dziecka mającego szacunek do ludzi
|
|
|
|
|
#3550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozwiazanie jedno, pytanie czy w 100% uda sie wcielic w zycie?! ![]() basienkaw super, ze do nas wracasz! muminek jak tam wizyta? Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-06-02 o 11:01 |
|
|
|
|
#3551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko zależy od wychowania a nie od pochodzenia. Ja mieszkam pod W-wą ale do liceum i na studia chodziłam w W-wie. Wyszłam na ludzi. Moje kuzynki mieszkają na wsi i czasem jak jechaliśmy do nich w odwiedziny w week i widziałam jak się ubierają (istne Dody ) na potańcówki, dyskoteki to aż mi szczena opadała. Chodziły już w wieku 15 lat i wracały nad ranem. Ja na pierwszą dyskotekę moglam iść po maturze - ubrałam się w dżińsy i podkoszulkę z krótkim rękawem. Chodziło tylko o świetną zabawę a nie o sex jak to czasem bywa. Wypiłam jedno piwo za zgodą mamy i wrocilam do domu ok. 2 w nocy - przyjechała po mnie mama ![]() Ale czasem bywa i odwrotnie, bo i w W-wie różne rzeczy widziałam. Dziewczyny jak dziwki pozwalające się obmacywać dopiero co poznanym facetom. Także to wszystko nei zależy od pochodzenia. Poza tym do miast na imprezy przyjeżdzają też ludzie z okolic. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- No dobra w końcu Was nadrobiłam ![]() Ide zrobić sobie śniadanie. I psiakowi tez coś musze naszykować. Potem zamierzam troszkę poodkurzać i wstawić "dzidziusiowe pranie" ![]() Dziś powinna dojść pościel, bo wczoraj dostalam maila, że wysłali, więc TŻ jutro złoży łóżeczko, będziemy prasować i układać wszystko w komódce
|
|
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe jak tam farminka
|
|
|
|
#3553 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam 27 października.
|
|
|
|
|
#3555 | |||
|
Zadomowienie
|
pilotka wogóle to nie napisałam wczoraj, że śliczne zdj masz maleństwa
![]() agravka miałas wstawić swoją ade ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no też się cieszę ![]() co do miasta i wsi to ja mieszkam w małym miasteczku i to jakie teraz są SZESNASTKI to się w głowie nie mieści !!!!! ja nie byłam święta ale to co teraz widze to naprawde tragedia co do wychowania to najważniejszy chyba jest kontakt z rodzicem. moja mama sobie zawaliła moje wychowanie. po śmierci ojca jak miałam 13 lat to chyba chciała jakoś to mi wynagrodzić i mogłam wtedy bardzo dużo np siedziałam u chłopaka w wieku 14 lat do 2 w nocy. ale ona wiedziała gdzie jestem co robie i wogóle. i tak było przez 2 lata ale miałam z nią super kontakt i mimo, ze na wiele mi pozwalała to ja jej o wszystki mmówiłam i było ok. no ale potem poznała gościa i on ją zaczą nakręcac na "wychowywanie mnie" i w wieku 16 lat wymyśliła sobie, że mam codziennie być o 22 w domu ( co dla mnie jeszcze w wakacje było kompletnie nie do przeżycia bo wcześniej mnie przyzwyczaiła do czegoś innego ) i tak zaczęły się wojny i wogóle straciłysmy kompletnie kontakt i wogóle przez 2 lata nie dostałam od niej ani złotówki na ubrania ani nic i poprostu ja sobie żyłam swoim życiem ona swoim. ja i tak robiłam co chciałam bo tak na dobrą sprawe ona chciała mnie tylko kontrolowac nie interesując się moimi potrzebami ( w sensie nie, że było mi źle bo nie dawała mi kasy ale to było już dla mnie przesadą, że na studniówke miałam nie pójść bo ona nie raczyła mi dac na sukienke a nie miałam kompletnie w czym, nie mówiąc już, że przez 2 lata naprawde nie kupiłam sobie nic z ubrań bo nie miałąm za co) . i dlatego po liceum zamiast na studia znalazłam od razu prace i wyprowadziąłm się z domu bo u mnie w domu nie mogłam się spotykać teraz już z moim męzem . pare razy mama go przyłapała jak u mnie spał i miał zakaz przychodzenia do mnie do domu przez jakies 2 lata i to było głównym powodem mojej wyprowadzki bo zeby się z nim spotykac musielismy ciągle przesiadywac po jakiś barach bo w lecie to wiadomo można gdzieś na powietrzu a w zimie nie było gdzie. i odkąd się wyprowadziłam z domu trochę sie miedzy nami poprawiło ale tak naprawde to babcia nam pomaga i interesuje się wszystkim a z mamą to tak jak wczesniej ja mam swoje zycie ona swoje. ale nie żałuje tego jak było i wiem, że przez to że sie wyszalałam jak byłam gówniarą to bardzo szybko chciałam mieć swoją rodzinę dziecko i normalne życie a jak patrze co teram moi znajomi z gimnazjum czy liceum robią to dziękuje bardzo. |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt nigdy nie pytał kto skąd ma ciuchy Tylko, że potem jak poszłam do liceum to nie wiedziałam co to jest HOUSE (bo koleżanka powiedziała, że kupuje ubrania w housie) A najbliższy house był wtedy w Gdańsku
|
|
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajna historie mial moj kolega co wiozl Kurskiego i on sie pyta mojego kolegi stewarda czy chce gume, wyjmujac orbit a moj kolega, ze "nie dziekuje wole donaldowy" ;P Ale nam sie temat rozkrecil o wychowaniu na szczescie mamy jeszcze troche czasu aczkolwiek wartosci i zasady trzeba wpajac juz od malego, moj tz jest np przerazony wychowaniem i jak rozmawiamy o tm to mam wrazenie, ze wpada w skrajnosci, ja jestem za rozmowa i uswiadamianiem dziecka a nie tylko zakazami a on juz na sama mysl o nastoletniej corce i randkach prawie mi mdleje
|
|
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
wiolek ja w wieku 16 lat jak zaczęłam się spotykać z Markiem to musiałam w wakacje być w domu o 23, a jak nie to mama chodziła po wsi i mnie szukała
tylko, że ja przeważnie punktualnie w domu byłam
|
|
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
ania ja jak miałam 18 lat to pojechałam na dyskotekę i musiałam być o 23 w domu
ale udało mi się wybłagać do 12
|
|
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie tak, że duże miasta są złe a wieś i małe miasteczka super. Wszędzie są zblazowane dzieciaki i to zależny od wychowania. Wiem jednak, że szybciej w duzym miescie niz małym miasteczku dzieciaki pytaja siebie w jakich restauracjach jadaja obiady (ktoś podał taki przykład) ![]() a pomysł ze szkołą sportową jest super! ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- właśnie |
|
|
|
|
#3563 |
|
Zadomowienie
|
anuszka , ania tak tylko mi nie chodzi o to, że moja mama zła bo mi nie pozwalała bo moje koleżanki też musiały być o 22 tylko o to, że mnie sama przyzwyczaiła, że moge długo a potem chciała ukracać a tak się nie da niestety
![]() a niektóre moje koleżanki co miały wlaśnie o 22 wracac teraz na studiach z domu poszły i to co oni teraz na imprezach robią to ja dziękuje bardzo chlanie ćpanie i to ostro i wszytsko za pieniążki rodziców więc to wszystko zalezy od wychowania moja mama się nie spisała wychowywałam się sama ![]() a ja nawet nie chce myśleć jak ja sobie poradze bo w tym momencie jakbym miała wychowywac dziecko powyzej 10 roku życia to nic by z tego nie było ale wiadomo jak mały będzie miec 10 lat to i ja będe starsza wiec wtedy będe się martwić żeby nie powtarzac błędów mojej mamy ![]() w każdym razie uważam, że najważniejszy ze wszystkiego jest dobry kontakt z dzieckiem |
|
|
|
#3564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie problemem często sa rodzice. Teraz na dziecko nie można podnieść głosu, bo od razu matka jest z morda w szkole i nauczyciel ma przechlapane. Ja chodziłam do sportowej podstawówki, bo trenowałam pływanie. Tam na prawde nie było czasu na głupoty. 2 treningi dziennie, w tym rano na 7 lub 6.30, szkoła, w weekendy zawody. Ale mimo tylu obowiązków to były super czasy. Obozy zimowe i letnie, zauroczenia w chłopakach z innych klubów, wyjazdy. Rewelacja! Mój mąż chodził do szkoły muzycznej, ale on to już tak miło tego okresu nie wspomina Za to gra mi na gitarze, pianinie i pięknie śpiewa.Byłam w sklepie, ugotowałam zupkę, pomyłam gary, zrobiłam tzatzyki na grilla więc zasłużyłam na nagrodę. Miche truskawek z jogurtem! Mniam!! |
||
|
|
|
#3566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ide właśnie na zakupy to wstąpie do sklepu dzidziusowego i spytam może mają podgrzewacz to jeszcze sama sprawdze ale nawet jeśli nie to z tego co tam piszą będzie ok a narazie mam 1 butelke TT więc nie było by tragedi tylo gólnie nie planuje kupowac butelek aventu bo najdroższe ale mam pojemniki do mrożenia i 2 nakładki ze smoczkami więc tak jakby mam 2 butelki avent i 1 TT
|
|
|
|
|
#3567 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dzieki tym co czekaly i sie martwily,wizyta ok, wszystko pozamykane,zrobili mi godzinne ktg bo nie bylo mniejsca w poczekalni i myslaly ze elpiej bedzie mi lezec czego skutkiem nie umialam zejsc juz z kozetki,dzidzia ma 1770 g i 42 cm i dostalam skierowanie wiec dzis ide umowic sie na cc.Lekarza tylko martwi bol miednicy ale za duzo mi nie pomoze na to,wiedzialam ze tak bedzie wiec te 7 tyg jakos przekuleję...
Cytat:
Cytat:
moze malo pijesz?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
idealne nie ma neta, maz jest w pl i robi górę ciągle,ona pomaga ojcu w tlumaczeniach i wsio jest ok tylko meza chca wczesniej sciagnac do pracy bo potrzebuja ludzi.A i najprawdopodobniej jak teraz bedzie miesiac w pl to na porod go nie puszczą juz... Cytat:
no ja tez nie wiem a ten nasz szkrab strasznie aktywny jest i silny |
||||||
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i dzieki za info od idealne |
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak to jest, że ten pier... ZUS płaci raz tak raz tak? Nie dość że dostałam wypłatę o 2 dni później niż powinnam to jeszcze 130 zł mniej niż w zeszłym miesiącu!
Myślałam, że jak obliczają średnią z 12 ostatnich miesięcy to zawsze wypłata będzie taka sama, a tu zonk. Jestem zła, niby to tylko 130 zł, ale przy takiej wypłacie to dużo ;( |
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
ale za mna chodzi sangria
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

I powiem wam że może ja trochę przesadzam ale dla mnie to było niefajne...
Wszyscy w szkole maja buciki nike np. i co moja ma chodzic w no namach, wszyscy beda sie z niej smiac, dzieci sa okrutne niestety, ja tu podaje przyklad tylko, pamietam jak ja bylam w podstawowce sportowej i moja mama po prostu nie miala na buty firmowe i chodzilam w butach ze stadionu
a na takiej typowej wsi dzieciaki nie maja sie czym zajac wiec pala fajki i trawke albo siedza pod sklepem i pija piwo. tak to u mnie wygladalo. i w sumie nie tylko u mnie ale wszedzie w okolicy. w miescie to przynajmniej do kina mozna isc czy gdzies...

zeby bylo ok..ta pogoda moglaby sie wreszcie zmienic