|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
No właśnie rodzina musi dojechać. Jesteśmy z różnych miast plus część rodziny rozrzucona po polsce. ech... nie ma dobrych rozwiązań
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Zakorzenienie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
Dziewczynki wracam do was po weselu. I nie macie pojęcia co przeżyłam. Znalazłam swoją idealną suknię... Na pannie młodej
![]()
#3543 |
Raczkowanie
|
Witam Was po długiej nieobecności i znów przed długą nieobecnością
![]() przez cały zeszły tydzień byłam na szkoleniu w Łodzi i następny podobnie się zapowiada ![]() ![]() Wszystkim życzę miłego weekendu ![]()
#3544 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie fotograf bierze 2500-3500,zależy jaki pakiet. Ale jest też kilku tych najlepszych w regionie co biorą po 5 tys.,ale terminy mają pozajmowane,że hoho. Cytat:
A w ogóle dziewczyny myślicie kupować,wypożyczać czy szyć suknię? I założyłyście sobie jakiś limit $? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My za miesiąc idziemy na slub cywilny,a potem jest normalne wesele. Więc też pewnie zwrócę szczególna uwagę na te wszystkie ślubne duperelki ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam jeszcze możliwość uszycia bo znajoma chrzestnej TŻ jest krawcową i szyje suknie ślubne ale takie z niższej półki. Ale właśnie to mnie boli że z niższej półki materiał i potem może mi się rozlecieć suknia. Co do limitu $$$ ja chciałam początkowo kupić do 2 tyś potem podniosłam do 2.5 aż w końcu do 3 tyś ![]() ![]()
![]() |
#3546 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmmm to u nas w regionie ceny zaczynają się od 1500 nie wiem na jakich się kończą ale mniej więcej średnia jest 1800. W takim układzie wydaje mi się że ciężko pewnie będzie mi coś znaleźć poniżej 3000 w Kraku... ![]() Znalazłam kilku na necie z fajnymi fotkami w galeriach zobaczymy co mi odpiszą.... Cytat:
Na razie jeszcze się nie rozglądałam za sukienką ale wstępne plany to wypożyczalnia. Doszłam do wniosku że nie będę kupowała sukienki bo to także masa kasy a ja w końcu biorę ślub cywilny. No ale zobaczymy co to będzie jak już zacznę chodzić po wypożyczalniach. Jak nic nie znajdę to kto wie na pewno nie będę kupowała za jakieś ogromne pieniądze bo już wiem po znajomych, że powydawały po 7tys za sukienki a nie mogły ich sprzedać za 2.
Ba mam jedną koleżankę która buja się z dwiema ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Zakorzenienie
|
ja myślę o sukni używanej ale takiej niezniszczonej o stanie idealnym. Można kupić takie suknie już od 800zł. A niektóre z nich kosztują nawet po 4tys w salonach to zależy ale jak nie znajdę nic takiego to kupię w salonie myślę że tak do góra 3 tys.
![]() |
#3548 |
Zakorzenienie
|
lecę na nauki
![]() ![]()
#3549 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też myślałam,że do 3tys., ale w sumie nie mam pojęcia jakie są ceny ![]() Cytat:
Własnie,kupić kieckę to nie problem. Tylko co z nią potem robić? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz nie jest tak jak parę lat temu że wszystko przed weselem można było zamówić zaledwie pół roku w tył i mieć jeszcze wybór. Jeśli chce znaleźć tą jedyną która będzie jednocześnie do mnie pasować pod każdym względem to trzeba się czasem sporo naszukać a łatwo nie jest, przynajmniej dla mnie bo jestem niezbyt wysoka, bardzo szczupła. Mam tez suknie na oku która bym chciała, (typ podobnie jak Ty księżniczka bądź w literę A) ale nie napalam się na nią z tego względu że nie wiem jak będzie na mnie wyglądać dopóki się w niej nie zobaczę. Z pewnością będę szukać najpierw fasonu który pasuje do mojej figury, dopiero potem będę wybierać coś z sukni tego typu. Dla mnie to nie jest za wcześnie, w sumie nie mam tendencji do tego że to mi się podoba a za chwile co innego. Nie jestem w stanie obejść wszystkim możliwych salonów w przeciągu miesiąca wiec zanim znajdę tą która mi sie spodoba może minąć sporo czasu. Co do tego jaka suknia, to na pewno nie używana bo nawet wątpię czy coś by się na mnie takiego znalazło. Nastawiam się bardziej na kupno czy też szycie.
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3552 | |||
Zadomowienie
|
Wlasnie wrocilam z uczelni
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie ceny u fotografow wahaja sie od 1.500 do 2.300. Wiecej nikt nie chcial. Edytowane przez D0tk4 Czas edycji: 2011-05-01 o 16:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kosztów to u nas każdy płaci za swoich gości,a reszta na pół. Tylko obrączki myślę,że kupi tż. No i raczej sama kupię kotyliony,zaproszenia, bieliznę i drobniejsze rzeczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3554 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kupię, siostra rok temu kupiła nową w salonie za 1600,- ja nie zamierzam na swoją wydać więcej |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Zakorzenienie
|
u nas płacimy część kosztów według liczby gości ( jedzenie, sala, napoje, alkohol) a reszta na pół ... i koszty po podsumowaniu wychodzą 3 częsci jedną płacą moi rodzice, jedną rodzice tż a jedną płacimy razem z tż ... bo od kąd mieszkamy razem nie ma czegoś takiego jak moja kasa - jego kasa ...
#3556 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No jasne że się pochwalę tylko szybko to raczej nie będzie. Pisałam już parę dobrych stron wcześniej że zmierzę suknie Demetrios 982 (kolekcja 2010) wiec możesz sobie w googlach zerknąć co to za suknia. Co do kosztów u nas każdy płaci za swoich gości, Tż kupuje tylko obrączki, reszta po połowie.
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() to nie chodzi o to że rodzice nie chcą nam dać kasy tylko że "ich kasa ich pomysły itd", wolałabym wręcz żeby się nie wtrącali, mogą się nawet nie dokładać wcale ale żeby było tak jak MY chcemy oj to spotkanie rodziców będzie stresujące ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, co to za suknia? Nie kojarzycie może?
ikf.com.pl-fotka-1013432.jpg Jest piękna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez malwus20 Czas edycji: 2011-05-01 o 17:00 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3560 |
Raczkowanie
|
Nie no, uwierzycie? Kate Middleton miała na przyjęciu weselnym sweterek z angory:
kate-middleton-second-wedding-dress.jpg Ładnie to tak zgapiać? To był MÓJ pomysł ![]() ![]() P.S. nie sądzicie że suknia Camilli wygląda jak podomka? ![]() Edytowane przez bahari Czas edycji: 2011-05-01 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Zakorzenienie
|
kolejna porcja moich sukienek - nie wypowiadałam się na temat sukni Kate jak dla mnie miodzio
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kindziulindzia Czas edycji: 2011-05-01 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tż ma tylko mamę i ona myśli podobnie jak my |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3564 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sukienka Kate ta 2 jest sliczna - skromna ale ma swoj urok
![]() |
#3566 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie pozwól sobie wejść na głowę tak jak siostra.
![]() Edytowane przez malwus20 Czas edycji: 2011-05-01 o 18:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Zakorzenienie
|
Mały wybór na www salonów
![]() Ale wklejam to co sobie zapisałam na dysku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
|
Już jestem po pierwszych naukach. Mam nadzieję że nie będzie ich prowadził na stale ksiądz który dziś prowadził bo się wykończe.
Jestem osobą która nie lubi jak ktoś kogoś nie zna i ocenia jego zachowanie nie znając jego podłoża. Każda para miała powiedzieć coś o sobie nawzajem. I np co denerwuje mojego partnera. No to ja powiedziałam że mojego TŻ denerwuje gdy każe mu sprzątać. I się zaczęło dlaczego ja mu każe że facetowi nie można nic kazać i takie tam. No to ja mówię że kiedyś jak prosiłam to i tak to nic nie dawało i to nie jest tak że ja mu rozkazuję bo zazwyczaj jest tak że najpierw mówię "kotek proszę cię posprzątaj"a gdy to nie trafia to mówię "posprzątaj wkońcu to mieszkanie bo mam dość bałaganu". Ostatnio jakoś nawet nie poruszamy tego tematu bo w miarę jest porządek. A ksiądz się przyczepił do mnie że mu każe a do innej dziewczyny za to że zbyt miło prosi. Więc poprostu dał do zrozumienia iż to kobieta powinna sprzątać. A TŻ mnie wkurzył bo tako po wyjściu powiedział że to ja miałam rację bo wie że w kwesti sprzątania jest leń ale gdy ja starałam się wybrnąć w czasie śpotkania on nie odezwał się ani słowem. I wyszło że jestem złą kobieta bo wymagam żeby sprzątał mieszkanie. No masakra.
#3569 |
Zakorzenienie
|
kicia,ale to norma na naukach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() * przyjęcie 1 dniowe (tylko przez noc) chociaż ja będę jeszcze negocjowac żebyśmy nie męczyli się do samego rana ![]() ![]() ![]() * katering płatny od osoby a nie tradycyjna kucharka ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- z innych ślubnych szczegółów to mam jakiśtam wzór sukni, wiem jakie kwiaty chcę i ostatnio zakochałam się w jednych obrączkach ale nie stac nas na nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.