A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012, czIV - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-01, 11:01   #3511
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
a mi zostało 6 spotkań szybko minie bo mamy fajnego księdza - a na ostatnim spotkaniu mamy test z gotowania
nudzi mi się
mi też mi też.... oglądam tv oczywiście beatyfikację ale już po teraz msza leci i tak siedzę na necie i szukam miodu
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 11:03   #3512
kamisiaa88
Raczkowanie

GG do kamisiaa88
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

My zaczniemy nauki chyba w polowie maja bo tak sie u nas zaczynaja i dziela sie na te spotkanie z ksiedzem ktore najpierw zrobimy a potem poradnia
kamisiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 11:07   #3513
martuha24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Buuu, moj TZ kochany juz w Polsce i nie zobacze go az do 12ego maja Na szczescie lot przebiegal bez problemow, a ogolnie w ogole nie moge fukncjonowac gdy leci TZ, albo moi rodzice. Sama jak siedze w samolocie, to na lajcie, a tu .. Ale na szczescie jest juz na polskiej ziemii Teraz wyprawa dluzsza niz lot, bo z Lodzi do Lublina, ale do tego zdazylismy sie juz przyzwyczaic :P

Lece na uni oddas jedna prace. Troche sie poucze, bo egzamin mam 11ego, a pozniej uciekam na silke, troche to moje cialko pomeczyc :P

ps. pogoda pieeeeeeekna!

Mnie samotnośc dopadnie 9-tego maja aż do 16-tego moj TŻ tej leci do Polski...nie lubie kiedy on sam leci ... czuje sie dziwnie...co ja tu bede robic przez tydzien...

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kamisiaa88 Pokaż wiadomość
My zaczniemy nauki chyba w polowie maja bo tak sie u nas zaczynaja i dziela sie na te spotkanie z ksiedzem ktore najpierw zrobimy a potem poradnia
My nauki mamy 5 czerwca i trwaja tylko jeden dzien za to cały dzien od 11 do 18.
martuha24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 11:15   #3514
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuha24 Pokaż wiadomość
My nauki mamy 5 czerwca i trwaja tylko jeden dzien za to cały dzien od 11 do 18.
no i tak powinno być lepiej cały dzień niż kilka oddzielnych nauk. U mnie nauki są cały czas w czwartki idziesz w dowolny czwartek powiedzmy trafiacie na lekcję nr. 5 no i chodzicie co czwartek więc 6,7,8,9,10,1,2,3,4 i koniec więc to jest dobre bo zaczynasz kiedy chcesz.
Lili & Gabryś

Stary 2011-05-01, 11:23   #3515
martuha24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
no i tak powinno być lepiej cały dzień niż kilka oddzielnych nauk. U mnie nauki są cały czas w czwartki idziesz w dowolny czwartek powiedzmy trafiacie na lekcję nr. 5 no i chodzicie co czwartek więc 6,7,8,9,10,1,2,3,4 i koniec więc to jest dobre bo zaczynasz kiedy chcesz.
Podoba mi się mój rozkład nauk i Twój ... Tak powinno byc, nie kazdy moze przyjsc w wyznaczonym dniu na nauki bo np pracuje...u mnie w parafi wiem ze sa nauki w niedziele po wieczornej mszy...
Stary 2011-05-01, 11:31   #3516
kamisiaa88
Raczkowanie

GG do kamisiaa88

Cytat:
Mnie samotnośc dopadnie 9-tego maja aż do 16-tego moj TŻ tej leci do Polski...nie lubie kiedy on sam leci ... czuje sie dziwnie...co ja tu bede robic przez tydzien...

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

No i super bo jeden dzien i macie nauki z glowy a u nas w poradni ponoc jakas zryta nawiedzona babka jest ktora kaze jakies wykresy dni plodnych robic szok
Stary 2011-05-01, 11:37   #3517
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

komunie mam u dziewczynki , i myślalam o kolczykach jakichs, ale podpowiedziałam ten pomysł bratu ... więc sama zdecyduję się chyba na tą grę ...

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-01, 11:37   #3518
martuha24
Rozeznanie

Cytat:
No i super bo jeden dzien i macie nauki z glowy a u nas w poradni ponoc jakas zryta nawiedzona babka jest ktora kaze jakies wykresy dni plodnych robic szok
no to nie źle...
Stary 2011-05-01, 11:38   #3519
(kicia)
Zakorzenienie

U nas nauki zaczynają się w określone miesiące styczeń marzec maj wrzesień i listopad. Do tej pory trwały 2msc. Podobno teraz mają trwać 3msc a ostatni krótki był w marcu. Ale ksiądz dziś mówił że to ostatni kurs przed wakacjami więc pewnie będzie chciał się wyrobić do końca czerwca oby
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 11:39   #3520
martuha24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
komunie mam u dziewczynki , i myślalam o kolczykach jakichs, ale podpowiedziałam ten pomysł bratu ... więc sama zdecyduję się chyba na tą grę ...
A może jakiś łańcuszek...?? ja dostałam na komunie tez kolczyki i łancuszek...
Stary 2011-05-01, 11:39   #3521
kamisiaa88
Raczkowanie

GG do kamisiaa88

już widze jak robie ten wykres haha

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-01, 11:43   #3522
martuha24
Rozeznanie

Cytat:
już widze jak robie ten wykres haha
ha ha nooo ale co to kogo obchodzi kiedy masz dni plodne a kiedy nie a jak masz @ nie regularny to co w tedy...
Stary 2011-05-01, 11:50   #3523
kindziulindzia
Zakorzenienie

ja od pół roku nie mam więc wykresów nie będzie no bo jak
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 11:53   #3524
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Właśnie się rozglądam za kiecka bo narazie nie wiem jaka do mnie pasuje a mam upatrzona na wyprzedaży więc nie chcę żeby mi ja ktoś sprzed nosa zwinął.Jak bedzie zła to niech ją sobie ktoś bierze ale narazie muszę się upewnić jak w niej wyglądam.
I jak pisałam nie dodzwoniłam się do salonu i dziś akurat bede w Lublinie to skocze z Tż sprawdzić czy dziś nie było zamknięte i jak będzie w poniedziałek.
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Kochana tu już niektóre mają kupione sukienki a kilka z nas ma już swoje typy na oku
O kurde,ale dlaczego tak wcześnie? Skąd taki pospiech? Nie boicie się,że zobaczycie ładniejszą, ta przestanie Wam się podobać?

Cytat:
my dziś z tz bylismy oglądać garniaki i jestem zaskoczona, bo spodziewałam się, że to będzie droższa zabawa ( oczywiście nie mówię tutaj o tych z najwyższej połki ...)

TŻ mnie namawia, żebysmy już kupowali dekorację na sale ... i nie wiem co mam o tym myśleć...
Spokojnie, pół roku wcześniej wystarczy i z dekoracją i z garniturem.

Cytat:

za tydzień ide na komunię ...myślicie, że super wypaśna gra planszowa (np. taka http://allegro.pl/niagara-gra-plansz...572424091.html ) może być na prezent? nie chcę dawać kasy, bo nie dużo bym jej dałą i tak ...
Zalezy od dzieciaka bo teraz większość ma takie życzenia co do

prezentów,że szok

Cytat:
W sprawie spotkania:
dziewczyny obstawiamy lipiec tak?? a ja mam pytanie czy mógł by to być początek lipca bo potem może mnie nie być a chciała bym się z wami spotkać
Planujecie spotkanie wizażowe?

Cytat:
Może złota bransoletka? Albo łańcuszek z pierwsza literką imienia? Ewentualnie kolczyki,tego nigdy za wiele
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 11:57   #3525
libelle
Zadomowienie

Hej Kobietki
Wybaczcie... jeden dzień mnie tylko nie było, ale jak zobaczyłam ile napisałyście w tym czasie u nas tyle kartek to chyba przez miesiąc się drukuje... Nie będę odpowiadała na wszystkie posty bo by mi czasu brakoło a mała akurat się bawi więc mam lekki luz...

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
szpaler wojskowy? już sobie wyobrażam jak to będzie wyglądało.... miodzio

powiem Wam, że byłam na paru takich weselach, gdzie była taka zabawa Nie było to wprawdzie 'od tyłu', ale osoby te musiały 1) zbić balon przodem, 2) kobieta musiała skakać po facecie na krześle, tak żeby przebić balon , 3) kobieta leżała a facet po niej skakał
Nawet nie będę tego komentować. Możecie sobie wyobrażać jaka była moja mina, gdy na to patrzyłam
Wszystkim obleśnym zabawom mówię stanowcze NIE.
Nigdy wcześniej mi się nie myślało o tykim szpalerze, ale odkąd mam TŻta wojskowego nie ma u mnie innej opcji

Jeśli zaś chodzi o ten filmik z zabawy istna tragedia!!!!! Powiem Wam, że u nas x lat temu była na weselu u znajomych zabawa nie wiem czy znacie. Młodzi ( nowi ) mieli za zadanie dziewczyna chłopakowi przełożyć jajko z nogawki jednej wyjąć drugą oczywiście z pokazaniem że jajko ma przez rozporek. A potem chłopak dziewczynie banana dołem sukienki i wyjąć między piersiami, pokazać no i w drugą stronę... zabawa masakryczna... wszyscy się śmiali zdrowo ale po zabawie rodzina tego chłopaka wyszła z sali... i się nie dziwię

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

Ja robiłam z mamą wstępną liste gości. I doszłyśmy do wniosku,że bez sensu zapraszać takich ludzi. A jak się obrażą to trudno. Przykładowo-z dalszą ciotką i wujkiem mam dobry kontakt,często się widzimy,oczywiste że chce ich zaprosić. Ale mają 3 dorosłych dzieci,z którymi nie mam kontaktu,ostatnio widziałam ich 10 lat temu i nie chcę ich zapraszać. Niby wypada,ale nie czuję z nimi więzi,to dla mnie obcy ludzie,nie zaproszę ich.
A na Waszym forum byłam kilka razy,ale tam chyba nie ma nikogo z SG i jakos nie mogłam się odnaleźć wśród mundurówek
U nas niestety ciężko z takim obcięciem by było więc łatwiej było nam obciąć wszystkich po równo i przynajmniej będzie spokój. A myślimy jeszcze o grillu dla części niezaproszonej do Kraka na imprę po ślubie w ogródku
Mamy mamy dziewczyny z SG

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowe PMki

Dzisiaj idziemy na Chrzest. I nie wiem co ubrać.... Zaraz biorę się za robienie kartki i spakować prezent muszę. Stwierdziliśmy z siostrą i szwagrem, że nie będziemy robić zdjęć w kościele, tym bardziej, że chrzest odbywa się zamiast kazania na mszy. Trochę dziwnie by to wyglądało, gdyby ktoś z aparatem w czasie mszy po ołtarzu biegał. Porobimy zdjęcia przed kościołem i też będzie ładnie
Witam Witam

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Pogoda póki co dopisuje, więc zdjęcia przed kościołem Wam wyjdą pięknie.
Ja po prostu nie znoszę, jak są chrzty lub komunie,a tam wujaszkowie lub inni "fotografowie" wokół księdza po ołtarzu biegają.
Ja robiłam zdjęcia na chrzcie w święta i choć to dla mnie nie pierwszyzna powiem wam że podziwiam KSIĘDZA za anielską cierpliwość. Jestem w stanie zrozumieć że każdy chce mieć pamiątkę z takiej imprezy i że się wynajmuje fotografa ale na swojch chrzcinach zabraniam komukolwiek z rodziny wychodzić i po 1. przeszkadzać w mszy po 2. przeszkadzać fotografowi a po 3. robić niepotrzebny szum.
Wyobraźcie sobie, że dzieci do chrztu było 7 a fotografów pod ołtarzem naliczyłam 11!!!!! Jedno dziecko jakieś z pół włoskiej rodziny miało 3!!! a nie wspomnę właśnie o wyskakującej z nienacka rodzinie....

Dziewczyny ponowię moje pytanie ma któaś jakieś namiary na fajnego fotografa z okolic Krakowa ??

Nasz poprzedni w ciągu roku podniusł się z 1800 na 2600 .... ile wogóle płacicie za fotografa, bo ja za swoje usługi biorę sporo mniej i trochę mnie te ceny dobiły a na zniżki w branży nie ma co liczyć...
libelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-01, 12:08   #3526
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
O kurde,ale dlaczego tak wcześnie? Skąd taki pospiech? Nie boicie się,że zobaczycie ładniejszą, ta przestanie Wam się podobać?
E tam. Tak na prawdę jak już się zbierze za wybieranie to połowa tych które się podobały na zdjęciu odpada bo jak się na żywo nie podobają. A jak już się znajdzie ten ideał to się poprostu wie. Ja do tej pory zmierzyłam 4 suknie i w jednej się zakochałam ale jeszcze czekam z jej kupnem

Stary 2011-05-01, 12:19   #3527
bahari
Raczkowanie

Oj studniówki studniówki... Dopiero co sama miałam studniówkę, a tu już moja uczennica z korepetycji pisze maturę. Eh starość nie radość Dostałam piękne kwiaty na zakończenie współpracy i poczułam się jak stara nauczycielka odchodząca na zasłużoną emeryturę... Moja studniówka była fajna, byłam z moim ówczesnym chłopakiem i bawiliśmy się do 4 rano, chociaż tak naprawdę to za wiele tego mojego ówczesnego TŻa nie pamiętam ani ze studniówki, ani w ogóle, nie wiem, może wymazałam go z pamięci. Ale wiem że dobrze się bawiłam, no i on był strasznie szarmancki a ja zakochana w nim po uszy A o 7 rano musiałam wstać bo jechałam na obóz karate Boszsz co za czasy, trenowało się sztuki walki i chodziło z chłopakiem za rączkę....

Co do tego spotkanka wizażowego, to są jakieś zapisy? Ba ja też bym byłą chętna, tylko nie wiem jak się zgłosić. I gdzie to by było?
bahari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 12:23   #3528
jagodzia133
Zakorzenienie

tak planujemy spotkanie ;p taki wizażowy wieczór panieński ;p bez tżtów nie wiem która to tak mniej więcej organizuje ale myślę że Chatka to tak mniej więcej ogarnia więc czekam: Chatko czekam na twoją wypowiedź w tej sprawie
Lili & Gabryś

Stary 2011-05-01, 12:23   #3529
(kicia)
Zakorzenienie

Myślę że tych spotkań będzie kilka bo nie uda nam się spotkać w jednym miejscu bo nie każdemu pasuje. Propozycje są Wawa, Lublin, Kraków. Dużo jest PM z lubelskiego więc w Lublinie na pewno coś będzie. W Warszawie pewnie też

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-01, 12:24   #3530
atopech
Raczkowanie

Cytat:
ooo właśnie kamisiaa88 mi przypomniała ;p
u nas będzie około 130 osób z czego ode mnie 50. Tż ma większą rodzinę i nawet z najdalszą utrzymują jakiś tam kontakt ale zapraszają też sąsiadów itd. Ilość osób może się zmniejszyć. Ale wtedy po prostu doproszę sobie znajomych których nie mogę zaprosić teraz bo salę mam akurat na 130 osób.
dziewczyny a jak jest z dzieleniem kosztów jeśli jest tak duża różnica w liczbie gości waszych i Tża? czy każdy płaci za swoich gości czy też PM płaci za wszystkich (tak jest podobno tradycyjnie?)
Cytat:
No to duże wesele bedziecie miec
to nie jest duże wesele ja bym powiedziała że standard, 180 to jest dopiero ludu siostra zaprosiła 130 (z czego 100 dopisało)
Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Witamy
Zostało jeszcze prawie 1,5 roku, myślę że spokojnie zdążycie Ale to zależy też jakie oblężenie mają sale w waszym regionie - to na pewno priorytet - a później już z górki
szczerze? ja i Tż to byśmy chcieli pójść do kościoła wziąźć ślub i iść do domu nam osobiście na weselu nie zależy, liczy się dla nas ślub no ale mamy duże rodziny i pewnie lista gości będzie też coś koło 130 chcieliśmy zaprosić tylko rodziców, chrzestnych i rodzeństwo ale już wiemy że to nie przejdzie...

już nie mogę się doczekać tego spotkania rodziców z teściami
Stary 2011-05-01, 12:29   #3531
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bahari Pokaż wiadomość
Oj studniówki studniówki... Dopiero co sama miałam studniówkę, a tu już moja uczennica z korepetycji pisze maturę. Eh starość nie radość Dostałam piękne kwiaty na zakończenie współpracy i poczułam się jak stara nauczycielka odchodząca na zasłużoną emeryturę... Moja studniówka była fajna, byłam z moim ówczesnym chłopakiem i bawiliśmy się do 4 rano, chociaż tak naprawdę to za wiele tego mojego ówczesnego TŻa nie pamiętam ani ze studniówki, ani w ogóle, nie wiem, może wymazałam go z pamięci. Ale wiem że dobrze się bawiłam, no i on był strasznie szarmancki a ja zakochana w nim po uszy A o 7 rano musiałam wstać bo jechałam na obóz karate Boszsz co za czasy, trenowało się sztuki walki i chodziło z chłopakiem za rączkę....

Co do tego spotkanka wizażowego, to są jakieś zapisy? Ba ja też bym byłą chętna, tylko nie wiem jak się zgłosić. I gdzie to by było?
Z tego co wiem to zostało przy Warszawie ;p zapisów nie ma kto chce przyjeżdża szczegóły pewnie by były omawiane bliżej spotkania. Warto by było jaką datę wybrać żeby było wiadomo jakie sobie plany robić bo w końcu to wakacje co nie ;p

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez atopech Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak jest z dzieleniem kosztów jeśli jest tak duża różnica w liczbie gości waszych i Tża? czy każdy płaci za swoich gości czy też PM płaci za wszystkich (tak jest podobno tradycyjnie?)

to nie jest duże wesele ja bym powiedziała że standard, 180 to jest dopiero ludu siostra zaprosiła 130 (z czego 100 dopisało)

szczerze? ja i Tż to byśmy chcieli pójść do kościoła wziąźć ślub i iść do domu nam osobiście na weselu nie zależy, liczy się dla nas ślub no ale mamy duże rodziny i pewnie lista gości będzie też coś koło 130 chcieliśmy zaprosić tylko rodziców, chrzestnych i rodzeństwo ale już wiemy że to nie przejdzie...

już nie mogę się doczekać tego spotkania rodziców z teściami
u mnie każdy płaci za swoich gości i za wódkę dla swoich gości ;p ciasto dzielimy na pół,owoce na pół,orkiestra fotograf dzielimy na pół ubrania każdy dla siebie. Dekoracji nie potrzebuję bo jest na sali tego dużo. Ja też myślę że będzie koło 100osób ze 130.
Lili & Gabryś

Stary 2011-05-01, 12:50   #3532
tenebrosa
Wtajemniczenie

Dziewczyny, co do spotkania, to właśnie - ustalmy coś Bo my też w lipcu chcemy jechać na wakacje i jeszcze się przeprowadzić musimy :P Któraś rzuciła pomysł, że początek lipca. Mi pasuje póki co. Mogłaby to być na przykład pierwsza sobota lipca - 2.07. I oczywiście optuję za Lublinem
Stary 2011-05-01, 12:53   #3533
atopech
Raczkowanie

Cytat:
u mnie każdy płaci za swoich gości i za wódkę dla swoich gości ;p ciasto dzielimy na pół,owoce na pół,orkiestra fotograf dzielimy na pół ubrania każdy dla siebie. Dekoracji nie potrzebuję bo jest na sali tego dużo. Ja też myślę że będzie koło 100osób ze 130.
u mnie w regionie jest taka tradycja:
sala-PM
dekoracja sali (jeśli potrzeba)-PM
zespół-Tż ale najczęściej RAZEM po weselu z zebranych $
foto/kam-Tż
dania/ciasta/owoce-PM
wódka i napoje-Tż
auto+dekoracja (jeśli potrzeba)-Tż
autobus jeśli potrzeba-PM lub RAZEM w zależności czyi goście potrzebują podwózki
kwiaty dla PM i starszej-Tż
ubrania- każdy osobno
obrączki-Tż
ksiądz-Tż
zaproszenia-PM
nie wiem czy gdzie indziej też tak jest? łatwiej byłoby chyba wszystko na pół (no może z wyjątkiem ubrań i obrączek)

Edytowane przez atopech
Czas edycji: 2011-05-01 o 13:03
atopech jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-05-01, 13:00   #3534
(kicia)
Zakorzenienie

Też jestem za początkiem lipca w Lublinie.

Co do podziału kosztów to u mnie rodzice płacą za salę, zespół, ciasta, alkohol,owoce, noclegi, transport kamerzystę. My płacimy za kościół, kwiaty, fotografa, obrączki,stroje, zaproszenia, dekoracje na auto i inne drobne wydatki.

Stary 2011-05-01, 13:01   #3535
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez atopech Pokaż wiadomość
nie wiem czy gdzie indziej też tak jest? łatwiej byłoby chyba wszystko na pół (no może z wyjątkiem ubrań i obrączek)
My wszystko na pół dzielimy (tzn. każdy płaci za swoich gości, ale mamy podobną liczbę gości z naszych rodzin, wiec w zasadzie wychodzą po równo te koszta). Ubranko każdy sobie sam finansuje. Wszyscy znajomi są wspólni, więc za nich też płacimy po połowie. Któraś z dziewczyn pytała ile gości będzie na weselu. U nas na liście jest ok. 170 osób, z czego 110 to sama rodzina.
Stary 2011-05-01, 13:01   #3536
atopech
Raczkowanie

my byśmy chcieli żeby było tak
sala-razem (jakaś niewielka)
dekoracja sali-brak
zespół-brak
foto/kam-brak
dania/ciasta/owoce-razem (w cenie za lokal, płatne od talerzyka)
wódka i napoje-Tż
auto+dekoracja brak
autobus razem
kwiaty dla PM i starszej-Tż
ubrania- każdy osobno
obrączki-Tż
ksiądz-Tż lub razem
zaproszenia-PM

niestety nasza wizja bardzo odbiega od wizji moich rodziców...

Edytowane przez atopech
Czas edycji: 2011-05-01 o 13:04
atopech jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 13:38   #3537
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
ja też byłam przeciwniczką i właściwie dalej się trochę denerwuje jak to będzie (czy nie będzie mi kamerą do kotleta zaglądał/ czy nie będzie chciał reżyserować wesela zamiast je kamerować - wszystko jest do ustalenia - jak w końcu kamerzystę znajdziemy ) Na początku kamerzysta miał być tylko ze względu na to, że TŻ chciał. Mnie przekonało to, że sama bardzo bym chciała zobaczyć wesele moich rodziców, to jak się bawili, byli szczęśliwi w tym dniu - chcę, żeby moje dzieci miały taką możliwość
też absolutnie nie chcę żadnego reżyserowania, czy zaglądania kamerą do talerza Ale tak jak mówisz, wszystko jest do ustalenia, w końcu to my płacimy, więc musi być tak jak my chcemy
Masz rację - to super pamiątka. po latach można jeszcze raz przenieść się do tamtego dnia i przeżyć to na nowo
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Wiesz jak TŻ mi się oświadczył też coś tam wspominaliśmy o tym 2012 roku a to już 3lata więc też kawał czasu. Ale nic konkretnego bo jak rodzice płacą za wesele to cóż. Jak bym im dwa lata przed wyskoczyła z zamawianiem sali to by skończyło się tekstem "to za wcześnie".

A co do czekania to ja jestem okropne niecierpliwa. Jak mieliśmy jechać na nasze pierwsze wakacje sami na dwa tyg to tak się cieszyłam że miesiąc przed żałowałam że nie wzięłam wcześniejszej daty.

A co do ślubu to jak otacza mnie taka szara rzeczywistość to ok jakoś nie myślę o tym. Ale wiesz teraz zaczął się sezon ślubny więc w każdą sobotę będę pewnie intensywnie o tym myśleć bo TŻ mieszka koło kościoła więc chcąc nie chcąc te myśli powracają jak się widzi wyjeżdżające pary młode. I taka mała zazdrość się wkrada że ja też bym chciała już
Rozumiem Cię, bo sama bym chciała żeby ten dzień był JUŻ. z drugiej strony jednak podoba mi się to planowanie i oczekiwanie Więc póki co nie narzekam

Oj tak, sezon ślubny rozpoczęty! Nie mogę się doczekać jak jakieś PMki będą dodawały relacje ze swych ślubów (nawet przy relacjach tych PMek, których nie znam się wzruszam ).
Cytat:
Napisane przez libelle Pokaż wiadomość
Nigdy wcześniej mi się nie myślało o tykim szpalerze, ale odkąd mam TŻta wojskowego nie ma u mnie innej opcji

Jeśli zaś chodzi o ten filmik z zabawy istna tragedia!!!!! Powiem Wam, że u nas x lat temu była na weselu u znajomych zabawa nie wiem czy znacie. Młodzi ( nowi ) mieli za zadanie dziewczyna chłopakowi przełożyć jajko z nogawki jednej wyjąć drugą oczywiście z pokazaniem że jajko ma przez rozporek. A potem chłopak dziewczynie banana dołem sukienki i wyjąć między piersiami, pokazać no i w drugą stronę... zabawa masakryczna... wszyscy się śmiali zdrowo ale po zabawie rodzina tego chłopaka wyszła z sali... i się nie dziwi
o kurcze....zostawię to bez komentarza

Miłego dnia dziewczyny. ja spadam bo TŻ do mnie przyjeżdża

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-05-01, 13:56   #3538
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Dziewczynki mam do was pytanie: czy ślub w niedzielę to dobry pomysł? Będzie taniej więc to na duży plus. Sala którą rozważamy w niedzielę kasuje 25 zł mniej za osobę więc duża różnica. No ale nie wiem czy ksiądz nie będzie robił problemów. Nie wiem jak będzie z fryzjerem wszak w niedzielę nie pracują. Nie wiem czy goście nie zmyją się o 22 by w poniedziałek iść do pracy. Rodzina to może jeszcze weźmie wolne ale znajomi mogą woleć wykorzystać urlop na wakacje a nie leczenie kaca. No i co najważniejsze nie wiem czy nie strach robić w niedzielę bo skoro w sobotę będzie inne wesele to skąd mam pewność, że nie dostanę resztek z tamtego albo przywiędłych kwiatów bo dadzą mi tę samą dekorację. Była któraś na weselu w niedzielę? Jakieś doświadczenia macie?

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 14:03   #3539
martuha24
Rozeznanie

No ja niestety nie bede na spotkaniu...nie dam rady teraz do Polski przyleciec, dopiero na Święta w grudniu...
Stary 2011-05-01, 14:08   #3540
jagodzia133
Zakorzenienie

moi rodzice też chcieli taki dziwny podział kosztów ale to chore przecież wtedy większy koszt ponosi PM chore tak kiedyś było bo potem kobieta siedziała w domu dzieci chowała a facet pracował. Teraz są inne czasy.

Co do spotknia 2 lipca mi pasuje akurat wtedy są moje imieniny a co ;p mi to rybka gdzie może być Lublin i Warszawa. Tylko te dwa miasta mi odpowiadają.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
No ja niestety nie bede na spotkaniu...nie dam rady teraz do Polski przyleciec, dopiero na Święta w grudniu...
to wiesz ty jesteś za granicą inne dziewczyny nie przyjadą ze śląska(któreś pisały nie wiem które już nie pamiętam) więc wiesz wszystkich na pewno nie będzie...
Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam do was pytanie: czy ślub w niedzielę to dobry pomysł? Będzie taniej więc to na duży plus. Sala którą rozważamy w niedzielę kasuje 25 zł mniej za osobę więc duża różnica. No ale nie wiem czy ksiądz nie będzie robił problemów. Nie wiem jak będzie z fryzjerem wszak w niedzielę nie pracują. Nie wiem czy goście nie zmyją się o 22 by w poniedziałek iść do pracy. Rodzina to może jeszcze weźmie wolne ale znajomi mogą woleć wykorzystać urlop na wakacje a nie leczenie kaca. No i co najważniejsze nie wiem czy nie strach robić w niedzielę bo skoro w sobotę będzie inne wesele to skąd mam pewność, że nie dostanę resztek z tamtego albo przywiędłych kwiatów bo dadzą mi tę samą dekorację. Była któraś na weselu w niedzielę? Jakieś doświadczenia macie?
zależy jak rodzina jest na miejscu to może się tak wcześniej nie zmyją ale jak są z daleka to już gorzej mogą nie którzy z tego powodu wogóle nie przyjechać. My się tego baliśmy więc dlatego tradycyjnie zostaje sobota.
Lili & Gabryś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości