Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-28, 21:25   #3541
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Ja po obiadku/kolacji. Znowu tz gotowal. Tym razem zupke pomidorowa. Musze go pochwalic, ze wyszla wysmienita. No i znowu podjadalam sledzie
Tez macie taka ochote na sok pomaranczowy? Ja pije jak oszalala...
ja w pierwszym trymestrze piłam jak oszalała, teraz mam fazę na kompociki truskawkowe

wiecie co... stwierdziłam że ostatnio dostaję na obiady to na co mam ochotę prosiliśmy w czwartek gości na wesele a rankiem obudziłam i pierwsza myśl to to żeby zjeść bigos zajeżdzamy do cioci tz-ta a tam bigos mało co się nie popłakałam ze szczęścia. W sobotę wróciłam do doomu a tam kopytka z boczuniem ( a w nocy mi się śniły). Dziś pojechałam do cioci atam pomidorówka a już mialam męczyć tz-ta żeby mi na kolacje zrobił bo rano obudziłam się z myślą że zjem pomidorówkę bo padnę z głodu

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 21:41   #3542
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
ja w pierwszym trymestrze piłam jak oszalała, teraz mam fazę na kompociki truskawkowe

wiecie co... stwierdziłam że ostatnio dostaję na obiady to na co mam ochotę prosiliśmy w czwartek gości na wesele a rankiem obudziłam i pierwsza myśl to to żeby zjeść bigos zajeżdzamy do cioci tz-ta a tam bigos mało co się nie popłakałam ze szczęścia. W sobotę wróciłam do doomu a tam kopytka z boczuniem ( a w nocy mi się śniły). Dziś pojechałam do cioci atam pomidorówka a już mialam męczyć tz-ta żeby mi na kolacje zrobił bo rano obudziłam się z myślą że zjem pomidorówkę bo padnę z głodu
No proszę, wszyscy czytają w Twoich myślach

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 21:52   #3543
sylwia_87
Raczkowanie

GG do sylwia_87 Send a message via Skype™ to sylwia_87

A za mną chodzą krokiety...

http://www.suwaczki.com/tickers/gann9jcgw8mxzmtn.png

sylwia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 22:13   #3544
tygrysia
Rozeznanie

Dobry wieczór Mamusie Nie miałam czasu wcześniej napisać, bo u Rodziców byliśmy, na zakupach a wczoraj na targach.

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Jakby ktoś chciał kiedyś posłuchać to zapraszam na youtube. Są tam kawałki z moim zespołem, a także z moim mężem, który jest gitarzystą.
http://www.youtube.com/user/bebibebi89?feature=mhee

idę odpoczywać pozdrawiam
Pokażę to mężowi On lubi gitary. Tak mi marudził, że właśnie w tym tygodniu na urodziny ode mnie dostał gitarę Teraz cały czas gra - oszaleć można Po co ja Mu ją kupowałam ?!

Coś czytałam wcześniej, że niektóre z Was mają i używają Motherhood KOJEC PODUSZKA: http://allegro.pl/motherhood-kojec-p...786003854.html.
Jak się one sprawują, bo mam chęć kupić?

Nawiązując do targów to było też stoisko z wiaderkiem Tummy Tub. Porozmawiałam z tą Panią i chyba mnie do niego przekonała. Wanienkę dostaliśmy, ale może się skuszę na wiaderko. Wiem, że wiele osób jest sceptycznie do niego nastawiona, ale ja myślę, że może to nie być zły pomysł.... Zobaczymy.
Stary 2011-08-28, 22:30   #3545
magda1804
Rozeznanie

Dobry wieczór słoneczka

Wpadłam tylko pochwalić sie, ze dzis skonczylam 5miesiac ciazy! jutro wiec pierwszy dzien 6 miesiaca

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 22:32   #3546
19mala83
Raczkowanie

Witam wszystkie Mamusie
Jestem nowa na tym forum, ogólnie nowa bo na żadnym forum nie byłam do tej pory, więc dopiero uczę się co i jak działa. Podczytuje Was od dłuższego czasu ale nie pisałam nic, bo nie byłam w stanie funkcjonować nie mówiąc już o tym żeby jakoś sensownie się wypowiedzieć . Pierwsze miesiące ciąży znosiłam bardzo źle, nudności i wymioty cały czas, dopiero od ok 2 tyg trochę lepiej. A teraz coś o sobie: jestem Asia z kujawsko-pomorskiego, termin porodu na 12.01.2012, na 80% dziewczynka Jak mnie przyjmiecie do swojego zgranego już grona mamusiek to popisze sobie z Wami od czasu do czasu
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 22:37   #3547
agawoo
Zakorzenienie

Zmykam spać, bo jutro do pracy :/ Dobranoc

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 22:45   #3548
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamusie
Jestem nowa na tym forum, ogólnie nowa bo na żadnym forum nie byłam do tej pory, więc dopiero uczę się co i jak działa. Podczytuje Was od dłuższego czasu ale nie pisałam nic, bo nie byłam w stanie funkcjonować nie mówiąc już o tym żeby jakoś sensownie się wypowiedzieć . Pierwsze miesiące ciąży znosiłam bardzo źle, nudności i wymioty cały czas, dopiero od ok 2 tyg trochę lepiej. A teraz coś o sobie: jestem Asia z kujawsko-pomorskiego, termin porodu na 12.01.2012, na 80% dziewczynka Jak mnie przyjmiecie do swojego zgranego już grona mamusiek to popisze sobie z Wami od czasu do czasu
czesc Asia

Witamy

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 22:53   #3549
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Witam wszystkie Mamusie
Cześć! Zapraszamy
Stary 2011-08-28, 23:21   #3550
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie Mamusie
Witamy!!!!!!!
Ja też z kuj-pom zdradź jaka miejscowość
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór słoneczka

Wpadłam tylko pochwalić sie, ze dzis skonczylam 5miesiac ciazy! jutro wiec pierwszy dzien 6 miesiaca
Super jak to leci, o matko...
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

jesteś udana
Cytat:
Agatku, ale fajnie!!! Przez Ciebie i ja nabralam ochoty na basen. Niestety zapomnialam do tzta wziac stroj, a szkoda, bo super basen pod domem prawie :/
ooo taaak, wyszalałam się, odpoczęłam, odprężyłam i porządnie wyszorowałam (w domu nie mam ciepłej wody, bo terma pierdykła )
A sak pomarańczowy lubię i miałam na niego fazę, ale przeszło z czasem
Malec zadowolony z baseniku, teraz sobie ochoczo podskakuje nawet małą gimnastykę robiłam sobie w wodzie
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Aga też tak się czasami czuje hehe np dzisiaj tj do tej pory nikt nie odpowiedział na moje pytanie ,które zadałam przed południem
Bo to trzeba dużymi LITERAMI PISAĆ PYTANIE, żeby każdy widział, np.: Cześć Ropuchy! Jak tam Wasze brzuchy??

i efekt murowany...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 06:12   #3551
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Zdjęcia fajnie się ogląda, ale nie miałabym serca mordować mojego dzidziusia
A sesje w ciąży to już w ogóle mi się nie podobają Może ja jakaś inna jestem, ale ciąża wydaje mi się sprawą intymną i nie chciałabym pozować z wywalonym brzucholkiem przed jakimś fotografem Jak będę chciała mieć pamiątkę z ciązy to mąż mi zrobi prywatną sesję
Też uważam, że piękne są zdjęcia dzieci, ale myślę, że mi po prostu byłoby żal kasy na pamiątkę z tylko jednego okresu życia mojego dziecka. Ja to bym chciała mieć pełno takich zdjęć ze wszystkich etapów A że mnie nie stać na sesje co kilka miesięcy, to nie będzie w ogóle i nauczę się sama robić i obrabiać zdjęcia

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

Zemdlalam wczoraj w kawiarni, mowie wam potworne uczucie, nie slyszalam co do mnie mowia, czulam sie nieobecna , uszy sie zatkaly, w oczach ciemno a bylam sama z Milenka.
Współczuję... Nie wiem, czy u Was są upały (u mnie dopiero się skończyły), ale to może przez nie?

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

znow musialam się kłasc kilka razy w czasie robienia obiadu bo mi słabo bylo...coraz rzadziej to mam ael jeszcze sie zdarza...
Też tak mam :/ Wczoraj robiłam obiad na raty

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
hej

tesciowa mnie nie lubi zona brata tz'ta jest w 12 tygodniu i juz dostala wanienke od niej, a ja nic, kompletnie
Ja to mam nadzieję wręcz, że nie dostanę nic od teściowej Znając życie, to wyciągnęłaby wanienkę, w której kąpała mojego Mężulka

Cytat:
Tez macie taka ochote na sok pomaranczowy? Ja pije jak oszalala...
Ja mam A najbardziej mam ochotę na soki jednodniowe albo sama sobie wyciskam Pychota

Weszłam tylko na chwilę, żeby Wam poodpisywać, bo w pracy chyba nie bardzo będę miała czas. Mam nadzieję, że uda mi się Wam opisać naszą wczorajszą rocznicową kolację, bo było super
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 08:09   #3552
agacia_cz
Zadomowienie

czy powinnam się martwić krwotokami z nosa? myślałam że w zeszłym tygodniu to przez upał ale dziś rano to się powtórzyło ;/
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 08:33   #3553
specialle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
czy powinnam się martwić krwotokami z nosa? myślałam że w zeszłym tygodniu to przez upał ale dziś rano to się powtórzyło ;/
Lepiej idz do lekarza. Ja jak tak mialam w pierwszej ciazy to poszlam tylko nie pamietam co mi powiedzial
specialle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 08:50   #3554
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
witam! przepraszam za moją nieobecność, ale razem z kapelą graliśmy wesele z poprawinami. To było moje ostatnie granie, bo już nie mam na to sił. I dzisiaj poczułam się wyjątkowo i bardzo doceniona, bo para młoda wręczyła mi prezent w postaci łańcuszka z zawieszką swarovskiego.
Jakby ktoś chciał kiedyś posłuchać to zapraszam na youtube. Są tam kawałki z moim zespołem, a także z moim mężem, który jest gitarzystą.
http://www.youtube.com/user/bebibebi89?feature=mhee

idę odpoczywać pozdrawiam

Bardzo ładny masz głos super
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 09:00   #3555
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry

właśnie wstałam, ja już po śniadanku kilka ciastek czekoladowych a do tego śledzie po kaszubsku. Popijane nestea :brzyda l: nie ma to jak zdrowe odżywianie.

Ale dla równowagi wycisnę sobie zaraz sok z grejfruta

czubasek20
no niezłego farta masz
magda1804 wwwoowww 6 miesiąc? to brzmi poważnie, muszę sprawdzić jak to jest z tygodniami, bo ja pewnie też niedługo zaczynam
19mala83 witaj moja imienniczko kolejna z kujawsko-pomorskiego może uda nam się jakieś spotkanie zorganizować jeśli chcesz być na liście to najlepiej napisz wiadomość prywatną do kasikzaki
agacia_cz
z tego co wiem, to krwotoki w II trymestrze często się zdarzają, ma to związek z rozrzedzoną krwią i suchą śluzówką nosa Ale lepiej powiedz o tym lekarzowi
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Bo to trzeba dużymi LITERAMI PISAĆ PYTANIE, żeby każdy widział, np.: Cześć Ropuchy! Jak tam Wasze brzuchy??

i efekt murowany...
no tego nie da się nie zauważyć za zaraz wkleję mój w klubie
Stary 2011-08-29, 09:08   #3556
sylwia_87
Raczkowanie

Napisane przez agacia_cz

Mi też się czasem polewa krew z nosa, miałam tak przez pierwszy miesiąc ciąży, potem przestało i teraz to już od czasu do czasu. Nosek mamy ukrwiony i wysuszony, to normalne....

Polecam książkę Ciąża Poradnik dla rodziców wyd. Muza
Fajny poradnik dla kobiet, które pierwszy raz zostaną mamą.

A jak ktoś nie odpowiada na moje pytanie to zakładam nowy watek i zamieszczam je na kilku forach hahahhahahahah np: pytałam czy ktoś latał samolotem w zaawansowanej ciąży, tu nikt mi nie odpowiedział, a na osobnym wątku tak My przyszłe mamusie nie wszystko wiemy.....

19mala83 - hello!!!!!!!

"Coś czytałam wcześniej, że niektóre z Was mają i używają Motherhood KOJEC PODUSZKA: http://allegro.pl/motherhood-kojec-p...786003854.html.
Jak się one sprawują, bo mam chęć kupić? "

Ja sobie nie wyobrażam życia bez tej podusi, przynosi mi ulgę w cierpieniu. Kupiłabym ją ponownie. Najlepszy zakup ciążowy i jak do tąd jedyny heheheheh bo nic więcej nie mam oprócz jednego body, które kupiłam dla dziecka bo było za 10 Kr Nok ))

Wydaje mi się, że jeszcze za wcześnie na kupowanie ubranek, tzn. słyszałam, ze powinno się kupować dopiero tuż tuż przed porodem. Ja zaczynam za tydzień 5 miesiac i ledwo się powstrzymuje ale się powstrzymuje. Jak to było z wami? Kiedy kupiłyście pierwsze ciuszki?

Edytowane przez sylwia_87
Czas edycji: 2011-08-29 o 09:18
Stary 2011-08-29, 09:19   #3557
agacia_cz
Zadomowienie

trochę mnie uspokoiłyście ale i tak na wszelki wypadek zapytam lekarza dziś mam wizytę
Stary 2011-08-29, 10:05   #3558
19mala83
Raczkowanie

[QUOTE=*Agatek*;29051388]Witamy!!!!!!!
Ja też z kuj-pom zdradź jaka miejscowość

Jak to kiedyś fajnie nazwałaś z pipidówy z okolic Torunia ale za jakiś miesiąc będzie to pipidówa w okolicach Brodnicy bo budujemy domek i mam nadzieję, że za miesiąc się już przeprowadzę.

A tak poza tym to dzień dobry wszystkim ja niedawno wstałam czy to znaczy że najbardziej się lenie

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Hm...coś mi z cytatem nie poszlo, jak widać muszę się jeszcze dużo nauczyć
Stary 2011-08-29, 10:06   #3559
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc baby

włąsnie skonsumowałam sniadanko i będę dzwonic do serwisu lapka bo na zdycha... tzn matryca strasznie miga az czasem gasnie....a że jeszcze na gwarancji to musimy szybko zgłosic...
tylko co ja bez kompa będę robic ??? buuuuuuuuuuuuuu
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:08   #3560
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cześć mamusie

znowu po weekendzie a był taki sympatyczny co prawda upal by straszny ale i tak było fajnie. W sobotę byliśmy z TZ nawet nad jeziorkiem sie po wylegiwać oczywiście ja w cieniu - szkoda a tak uwielbiam sie wygrzewać na słoneczku no ale na następny rok odbije sobie
I nawet w piątek po pracy pojechaliśmy do hurtowni wózków i chyba na 80% zdecydujemy sie z TZ na wózek TAKO. Co prawda jest troszkę cięższy ale mieszkamy na pierwszym pietrze wiec tragedii nie ma

A ja byłam dzisiaj rano na badaniu krwi. I wyszłam troszkę poddenerwowana. Specjalnie przyszłam tak jak mi panie położne mówiły 4 dni przed wizyta, a panie w laboratorium zaraz przy przychodni mówią mi ze wyniki z Toxo dostane dopiero za 10 dni a potrzebuje je na 1.09 Nie rozumiem braku organizacji pracy szpitala maja dosłownie 2 kroki od siebie i nie mogą takich informacji nawzajem sobie podać i uzgodnić ?? Dzisiaj do odbioru tylko glukoza, IgG i IgM ( czy jakoś tak) Tak sie z rana zdenerwowałam

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Tygrysiu chyba tak samo za pierwszy miesiąc płaci pracodawca a potem zus ale z tego co wiem to tak jakby za pośrednictwem pracodwacy (tak mi kolezanka z pracy tłumaczyła)...czyli wpływa Ci od pracodawcy kasa potem....ja własnie dostałam wypłatke kurcze kilka dni zwolnienia a juz mam o 200 zł większą podobuje się mnie to
Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Neska, ja tez dzisiaj otrzymałam wypłatę i rzeczywiście mam więcej niż normalnie Ale super!
Ciuszków kupować nie będę, bo już teściowa masę kupiła a teraz tylko czeka na płeć i dalej leci w szał zakupów Może kupię sobie pas ciążwy? Na zimę się przyda.
Ciekawi mnie dlaczego wyplata z ZUS jest większa niż normalna ??

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
U mnie wszystko dobrze, dzidzia już daję o sobie znać A po za tym jestem mężatką
Witamy po długiej przerwie i oczywiście serdeczne gratulacje z powodu zmiany stanu cywilnego

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
moje to chyba będzie bardzo grzeczniutkie i spokojne bo bardzo mało kopie troche w ciągu dnia da kilka kopniaczków i to wszytsko wieczorem też troszkę ale to nie zawsze a podobno -tak słyszałam- ze dzidzia po urodzeniu będzie taka jak zachowywała się w brzuszku - czyli jeżeli jest bardzo aktywna to po urodzeniu też taka będzie albo np jak w nocy najbardziej wojuje to po urodzeniu jest pewne że nocki będziecie mieć nieprzespane nie wiem czy to prawda ale kilku moim znajomym to się sprawdziło
Prawda prawda Duzo osób to potwierdza

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
podczytywałam dzisiaj mamy wrześniowe, one już się rozpakowują i mają dzieciaczki przy sobie a my jeszcze tyyyyyyle czasu
Zobaczysz nim sie obrócimy same będziemy sie wypakowywać Juz większość z nas jest na półmetku

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
No jak boli i piecze, to już nie jest dobrze .. lepiej idź do lekarza, lepeij szybko zadziałać, bo się antybiotykiem może skończyć

Niestety już raz (dzień przed Sylwestrem na dodatek) wylądowałam na pogotowiu z krwiomoczem i ostrym zapaleniem pęcherza Nikomu nie życzę takigo bólu
A jak tylko coś zaboli to zawsze mi pomaga Urosept, ale teraz odpukać nie muszę brać
coś o tym wiem ja w grudniu jakoś 2 lata temu czy moze 3 wylądowałam w szpitalu z ostrym zapaleniem nerek. Juz mi sie ropa wdała bo tak zlekceważyłam pierwsze objawy. Wiem co to za ból i nikogo nie życzę

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Za tydzień mam w planie zrobic sonde zeby wybrac na spokojnie tytuł do kolejnego wątku, wiec jak sa jakieś nowe propozycje to prosze na priv tytuły. Z tych co już mamy wrzuce te nienoworoczne bo tak jak ostatnio zostawimy je na Nowy Rok. Ok?

Buziaki
W takim razie miłego wypoczynku u rodziców

I oczywiście jestem jak najbardziej za Twoim pomysłem.

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Edytowane przez ultraradiola
Czas edycji: 2011-08-29 o 10:14
ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:11   #3561
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwia_87 Pokaż wiadomość

"Coś czytałam wcześniej, że niektóre z Was mają i używają Motherhood KOJEC PODUSZKA: http://allegro.pl/motherhood-kojec-p...786003854.html.
Jak się one sprawują, bo mam chęć kupić? "

Ja sobie nie wyobrażam życia bez tej podusi, przynosi mi ulgę w cierpieniu. Kupiłabym ją ponownie. Najlepszy zakup ciążowy i jak do tąd jedyny heheheheh bo nic więcej nie mam oprócz jednego body, które kupiłam dla dziecka bo było za 10 Kr Nok ))
Dzięki za odpowiedź Ja mam problemy z kręgosłupem i też myślę, że się przyda. Zarówno w ciąży, jak i przy karmieniu malucha
Myślisz, że te podane w linku są ok?

Cytat:
Napisane przez sylwia_87 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że jeszcze za wcześnie na kupowanie ubranek, tzn. słyszałam, ze powinno się kupować dopiero tuż tuż przed porodem. Ja zaczynam za tydzień 5 miesiac i ledwo się powstrzymuje ale się powstrzymuje. Jak to było z wami? Kiedy kupiłyście pierwsze ciuszki?
Uważam, że można kupować wcześniej. A jak się zna płeć dziecka to już na pewno. Ja nie wyobrażam sobie latać po sklepach w 9 miesiącu ciąży z ogromnym brzuchem. Będzie Ci ciężko i się umęczysz. Myślę, że to zwykły przesąd jest, aby ubranek wcześniej nie kupować.

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
trochę mnie uspokoiłyście ale i tak na wszelki wypadek zapytam lekarza dziś mam wizytę
Tak, potwierdzam to co dziewczyny napisały. Krwotoki z nosa mogą się zdarzać, bo jest większe ukrwienie. Błony śluzowe puchną, wzrasta produkcja śluzu i wtedy łatwiej o krwawienie z nosa. Możesz smarować wnętrze nos żelem nawilżającym, ale zapytaj lekarza jakim. Aby krwawienie powstrzymać zatkaj palcem dziurkę, z której krew leci i pochyl głowę do przodu.
Stary 2011-08-29, 10:14   #3562
19mala83
Raczkowanie

sylwia_87 też wiele osób mi mówi żeby czekać do 7-8 miesiąca, ale ja powoli kupuję pojedyńcze rzeczy, po pierwsze w związku z budową prawie cały czas nie mamy kasy więc tak jest łatwiej, nie odczuwam aż tak bardzo tych wydatków a po drugie ja uważam, że jak będzie miało być z dzidzią wszystko ok to będzie więc to nie ma znaczenia czy kupię coś teraz czy później. Zreszta nie chce czekać ze wszystkim do ostaniego momentu
Stary 2011-08-29, 10:18   #3563
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Ciekawi mnie dlaczego wyplata z ZUS jest większa niż normalna ??
Zacytuję:
"Podstawę wymiaru zasiłku dla pracownika stanowi przeciętne miesięczne wynagrodzenie wypłacone za okres 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających powstanie niezdolności do pracy albo z faktycznego okresu zatrudnienia za pełne kalendarzowe miesiące, jeżeli niezdolność do pracy powstała przed upływem tego okresu."

Także jeśli miałaś np. premię to podwyższa ona średnią

Teraz ja mam pytanko. Przeczytałam na jakimś fo, że lekarz ginekolog nie powinien do końca ciąży wystawiać zwolnienia lekarskiego bo wtedy 2 tyg sprzed terminu porodu doliczą mi do macierzyńskiego. Wiecie coś na ten temat?

Edytowane przez tygrysia
Czas edycji: 2011-08-29 o 10:20 Powód: dopisek
tygrysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:20   #3564
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
sylwia_87 też wiele osób mi mówi żeby czekać do 7-8 miesiąca, ale ja powoli kupuję pojedyńcze rzeczy, po pierwsze w związku z budową prawie cały czas nie mamy kasy więc tak jest łatwiej, nie odczuwam aż tak bardzo tych wydatków a po drugie ja uważam, że jak będzie miało być z dzidzią wszystko ok to będzie więc to nie ma znaczenia czy kupię coś teraz czy później. Zreszta nie chce czekać ze wszystkim do ostaniego momentu
jestem tego samego zdania
na troszkę poźniej zostawiam sobie tylko te "grubsze" rzeczy na które muszę coś odłożyć typu łóżeczko wózek a te drobniejsze rzeczy to mam już prawie w 80% pokupione
Stary 2011-08-29, 10:27   #3565
anankee
Rozeznanie

tygrysia ja w poprzedniej ciazy do konca byłam na L4. Macierzyński liczył mi się od dnia porodu

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:56   #3566
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
mam pytanko do was czy wam też twardnieje brzuch? od jakiś kilku dni mi się robi taki strasznie twardy cały jak kamień jutro mam wizytę to zapytam ale strasznie się niepokoję zwłaszcza że od 2dni bardzo słabo wyczuwam naszą córcie
Mi czasmi sie robi taki twardy i mam bóle takie kilkusekundowe jak na okres czasmi i lekarz kazał brać magnez i doraźnie nospę ,a jak to nie będzie mi pomagać to przepisze mi luteinę.Biorę dopiero magnez od kilku dni i bóle są rzadziej ale są.Wczoraj rozmawiałam z koleżanką której skracała się szyjka macicy i właśnie odczuwała wtedy twardnienie brzucha i teraz sama sie boję zeby wszystko było ok,chociaż jak byłam w czwartek u gina to mowił ,że szyjka długa zamknięta.

Cytat:
Witam wszystkie Mamusie
Witam i gratuluję córuni
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:29   #3567
sylwia_87
Raczkowanie

Dzięki za odpowiedź Ja mam problemy z kręgosłupem i też myślę, że się przyda. Zarówno w ciąży, jak i przy karmieniu malucha
Myślisz, że te podane w linku są ok?

Ja kupiłam w Norwegii w sklepie Kid. Moja jest bardzo twarda, wypchana maleńkimi kuleczkami i jest mniejsza, jak ją włożę między nogi to się już pod głowę nie da. Mam taką krótką. Ta, która jest w linku wydaje się ok, ja bym kupiła i jest długa,,,bardzo fajna. Jak Ci nogi drętwieją i skurcze łapią to ta poducha jest dla Ciebie. Myślę, że na bolący kręgosłup też pomoże.

Wy szalone jesteście, tak mnie nakręciłyście, że chyba pobiegnę zaraz do sklepu kupować ubranka;D Zwłaszcza, że mój TŻ na delegacji i wróci dopiero w czwartek, a ja mam jego kartę Visa, a na niej świeżutka piątkowa wypłata heheheheh
Szkoda tylko, że deszcz leje jak zwariowany...
Wy już tyle nakupiłyście, a ja czekam do grudnia- ale spoko, wkrótce się to zmieni...

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Która aktywna mamusia na tym forum ma termin na 12 luty 2012?

Stary 2011-08-29, 11:33   #3568
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

chyba naprawiłam naszego lapka oby tak bo nielubię byc bez dostępu do świata
Stary 2011-08-29, 11:37   #3569
Psotnika
Raczkowanie

Cześć Mamusie
nie było mnie ponad tydzień - ale podczytywalam was co parę dni i jestem na bieżąco
W sobotę mieliśmy usg i wyszło że na 80% będzie dziewczynka - ja chcialam chłopca bo wg mnie dobrze jest jak najstarszy jest brat, ale już powoli przyzwyczajam się do myśli o córci Na imię będzie mieć Pola - chyba że jeszcze siusiak się pojawi poza tym wszystko dobrze w badaniach - poza tym że znowu mi się pojawiły bakterie w moczu i będę robić jutro posiew..
a w ogóle to wszyscy mi mowili że będzie to dziewczynka - tzn nie mówili mi bezpośrednio że źle wyglądam na twarzy itp ale to ja sam wiedziałam a jedna koleżanka stwierdziła że po kształcie brzucha poznała że będzie dziewczynka - jak jest taki brzuch do przodu wysunięty to dziewczynka, a jak taki rozlany na boki to chłopiec

miałam coś jeszcze napisać ale zapomniałam zaraz sobie przypomne

aha -sama mam chęć na tą poduszke kojec ale na razie kasy brak - bym ją dawno kupiła bo śpię z wielką poducha między nogami i mała pod brzuchem i jeszcze trzecia pod głową...ale są za miekkie i muszę je zwijać i ogólnie ciężko zmienic pozycje z takim bagażem więc oszczędzać zamierzam na ten kojec

co do sesji ciążowych to mam chęć bo naszym aparatem to nieładne zdjęcia wychodzą- i zabroniłam tż -towi robić mi zdjęcia bo źle wyglądam a chciałabym mieć pamiątkę z ciąży.. a potem jak dziecko będzie miało 2 tygodnie i będzie z nim wszystko ok to zrobiłabym mu chętnie sesyjkę właśnie w stylu tych zdjęć pocztówkowych.. wiem jakie to koszty bo na pewno robiłabym u naszego slubnego fotografa więc może zrezygnuję z paru ciuszków dla mnie ciążowych na rzecz tych sesji

Edytowane przez Psotnika
Czas edycji: 2011-08-29 o 11:44
Psotnika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:42   #3570
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Psotnika to gratuluję córki i wspołczuję tej infekcji

my jutro usg połówkowe...ale mam stracha....;/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości