|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() wiecie co... stwierdziłam że ostatnio dostaję na obiady to na co mam ochotę prosiliśmy w czwartek gości na wesele a rankiem obudziłam i pierwsza myśl to to żeby zjeść bigos zajeżdzamy do cioci tz-ta a tam bigos ( a w nocy mi się śniły). Dziś pojechałam do cioci atam pomidorówka a już mialam męczyć tz-ta żeby mi na kolacje zrobił bo rano obudziłam się z myślą że zjem pomidorówkę bo padnę z głodu |
|
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
|
|
|
#3543 |
|
Raczkowanie
|
A za mną chodzą krokiety...
|
#3544 | |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór Mamusie
Nie miałam czasu wcześniej napisać, bo u Rodziców byliśmy, na zakupach a wczoraj na targach. ![]() Cytat:
On lubi gitary. Tak mi marudził, że właśnie w tym tygodniu na urodziny ode mnie dostał gitarę Teraz cały czas gra - oszaleć można Po co ja Mu ją kupowałam ?! Coś czytałam wcześniej, że niektóre z Was mają i używają Motherhood KOJEC PODUSZKA: http://allegro.pl/motherhood-kojec-p...786003854.html. Jak się one sprawują, bo mam chęć kupić? ![]() Nawiązując do targów to było też stoisko z wiaderkiem Tummy Tub. Porozmawiałam z tą Panią i chyba mnie do niego przekonała. Wanienkę dostaliśmy, ale może się skuszę na wiaderko. Wiem, że wiele osób jest sceptycznie do niego nastawiona, ale ja myślę, że może to nie być zły pomysł.... Zobaczymy.
|
|
#3545 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór słoneczka
![]() Wpadłam tylko pochwalić sie, ze dzis skonczylam 5miesiac ciazy!
|
#3546 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamusie
![]() Jestem nowa na tym forum, ogólnie nowa bo na żadnym forum nie byłam do tej pory, więc dopiero uczę się co i jak działa. Podczytuje Was od dłuższego czasu ale nie pisałam nic, bo nie byłam w stanie funkcjonować nie mówiąc już o tym żeby jakoś sensownie się wypowiedzieć . Pierwsze miesiące ciąży znosiłam bardzo źle, nudności i wymioty cały czas, dopiero od ok 2 tyg trochę lepiej. A teraz coś o sobie: jestem Asia z kujawsko-pomorskiego, termin porodu na 12.01.2012, na 80% dziewczynka Jak mnie przyjmiecie do swojego zgranego już grona mamusiek to popisze sobie z Wami od czasu do czasu
|
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać, bo jutro do pracy :/ Dobranoc
|
|
#3548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witamy
|
|
#3549 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3550 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też z kuj-pom zdradź jaka miejscowość Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A sak pomarańczowy lubię i miałam na niego fazę, ale przeszło z czasem Malec zadowolony z baseniku, teraz sobie ochoczo podskakuje nawet małą gimnastykę robiłam sobie w wodzie Cytat:
![]() i efekt murowany...
|
|
#3551 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A że mnie nie stać na sesje co kilka miesięcy, to nie będzie w ogóle i nauczę się sama robić i obrabiać zdjęcia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Znając życie, to wyciągnęłaby wanienkę, w której kąpała mojego Mężulka ![]() Ja mam A najbardziej mam ochotę na soki jednodniowe albo sama sobie wyciskam Pychota ![]() Weszłam tylko na chwilę, żeby Wam poodpisywać, bo w pracy chyba nie bardzo będę miała czas. Mam nadzieję, że uda mi się Wam opisać naszą wczorajszą rocznicową kolację, bo było super
|
||||
|
|
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
czy powinnam się martwić krwotokami z nosa? myślałam że w zeszłym tygodniu to przez upał ale dziś rano to się powtórzyło ;/
|
#3553 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo ładny masz głos super
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
właśnie wstałam, ja już po śniadanku kilka ciastek czekoladowych a do tego śledzie po kaszubsku. Popijane nestea ![]() :brzyda l: nie ma to jak zdrowe odżywianie.Ale dla równowagi wycisnę sobie zaraz sok z grejfruta ![]() czubasek20 no niezłego farta masz ![]() ![]() ![]() magda1804 wwwoowww 6 miesiąc? to brzmi poważnie, muszę sprawdzić jak to jest z tygodniami, bo ja pewnie też niedługo zaczynam ![]() 19mala83 witaj moja imienniczko może uda nam się jakieś spotkanie zorganizować jeśli chcesz być na liście to najlepiej napisz wiadomość prywatną do kasikzaki agacia_cz z tego co wiem, to krwotoki w II trymestrze często się zdarzają, ma to związek z rozrzedzoną krwią i suchą śluzówką nosa Cytat:
za zaraz wkleję mój w klubie
|
|
|
|
|
#3556 |
|
Raczkowanie
|
Napisane przez agacia_cz
![]() czy powinnam się martwić krwotokami z nosa? myślałam że w zeszłym tygodniu to przez upał ale dziś rano to się powtórzyło ;/ Mi też się czasem polewa krew z nosa, miałam tak przez pierwszy miesiąc ciąży, potem przestało i teraz to już od czasu do czasu. Nosek mamy ukrwiony i wysuszony, to normalne.... Polecam książkę Ciąża Poradnik dla rodziców wyd. Muza Fajny poradnik dla kobiet, które pierwszy raz zostaną mamą. A jak ktoś nie odpowiada na moje pytanie to zakładam nowy watek i zamieszczam je na kilku forach hahahhahahahah np: pytałam czy ktoś latał samolotem w zaawansowanej ciąży, tu nikt mi nie odpowiedział, a na osobnym wątku tak My przyszłe mamusie nie wszystko wiemy.....19mala83 - hello!!!!!!! "Coś czytałam wcześniej, że niektóre z Was mają i używają Motherhood KOJEC PODUSZKA: http://allegro.pl/motherhood-kojec-p...786003854.html. Jak się one sprawują, bo mam chęć kupić? "Ja sobie nie wyobrażam życia bez tej podusi, przynosi mi ulgę w cierpieniu. Kupiłabym ją ponownie. Najlepszy zakup ciążowy i jak do tąd jedyny heheheheh bo nic więcej nie mam oprócz jednego body, które kupiłam dla dziecka bo było za 10 Kr Nok )) Wydaje mi się, że jeszcze za wcześnie na kupowanie ubranek, tzn. słyszałam, ze powinno się kupować dopiero tuż tuż przed porodem. Ja zaczynam za tydzień 5 miesiac i ledwo się powstrzymuje ale się powstrzymuje. Jak to było z wami? Kiedy kupiłyście pierwsze ciuszki?
Nasz synek urodzi się w Walentynki 14.02.2012 http://www.suwaczki.com/tickers/gann9jcgw8mxzmtn.png Edytowane przez sylwia_87 Czas edycji: 2011-08-29 o 09:18 |
|
|
|
#3557 |
|
Zadomowienie
|
trochę mnie uspokoiłyście ale i tak na wszelki wypadek zapytam lekarza dziś mam wizytę
|
#3558 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=*Agatek*;29051388]Witamy!!!!!!!
Ja też z kuj-pom zdradź jaka miejscowość Jak to kiedyś fajnie nazwałaś z pipidówy z okolic Torunia ale za jakiś miesiąc będzie to pipidówa w okolicach Brodnicy bo budujemy domek i mam nadzieję, że za miesiąc się już przeprowadzę. A tak poza tym to dzień dobry wszystkim ja niedawno wstałam czy to znaczy że najbardziej się lenie---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Hm...coś mi z cytatem nie poszlo, jak widać muszę się jeszcze dużo nauczyć
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
czesc baby
![]() włąsnie skonsumowałam sniadanko i będę dzwonic do serwisu lapka bo na zdycha... tzn matryca strasznie miga az czasem gasnie....a że jeszcze na gwarancji to musimy szybko zgłosic... tylko co ja bez kompa będę robic ??? buuuuuuuuuuuuuu |
|
|
|
#3560 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamusie
znowu po weekendzie a był taki sympatyczny co prawda upal by straszny ale i tak było fajnie. W sobotę byliśmy z TZ nawet nad jeziorkiem sie po wylegiwać oczywiście ja w cieniu - szkoda a tak uwielbiam sie wygrzewać na słoneczku no ale na następny rok odbije sobie I nawet w piątek po pracy pojechaliśmy do hurtowni wózków i chyba na 80% zdecydujemy sie z TZ na wózek TAKO. Co prawda jest troszkę cięższy ale mieszkamy na pierwszym pietrze wiec tragedii nie ma ![]() A ja byłam dzisiaj rano na badaniu krwi. I wyszłam troszkę poddenerwowana. Specjalnie przyszłam tak jak mi panie położne mówiły 4 dni przed wizyta, a panie w laboratorium zaraz przy przychodni mówią mi ze wyniki z Toxo dostane dopiero za 10 dni a potrzebuje je na 1.09 Nie rozumiem braku organizacji pracy szpitala maja dosłownie 2 kroki od siebie i nie mogą takich informacji nawzajem sobie podać i uzgodnić ?? Dzisiaj do odbioru tylko glukoza, IgG i IgM ( czy jakoś tak) Tak sie z rana zdenerwowałam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Juz większość z nas jest na półmetku ![]() Cytat:
Cytat:
I oczywiście jestem jak najbardziej za Twoim pomysłem. ![]()
Edytowane przez ultraradiola Czas edycji: 2011-08-29 o 10:14 |
|||||||
|
|
|
#3561 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam problemy z kręgosłupem i też myślę, że się przyda. Zarówno w ciąży, jak i przy karmieniu malucha ![]() Myślisz, że te podane w linku są ok? Cytat:
Tak, potwierdzam to co dziewczyny napisały. Krwotoki z nosa mogą się zdarzać, bo jest większe ukrwienie. Błony śluzowe puchną, wzrasta produkcja śluzu i wtedy łatwiej o krwawienie z nosa. Możesz smarować wnętrze nos żelem nawilżającym, ale zapytaj lekarza jakim. Aby krwawienie powstrzymać zatkaj palcem dziurkę, z której krew leci i pochyl głowę do przodu.
|
|
#3562 |
|
Raczkowanie
|
sylwia_87 też wiele osób mi mówi żeby czekać do 7-8 miesiąca, ale ja powoli kupuję pojedyńcze rzeczy, po pierwsze w związku z budową prawie cały czas nie mamy kasy
więc tak jest łatwiej, nie odczuwam aż tak bardzo tych wydatków a po drugie ja uważam, że jak będzie miało być z dzidzią wszystko ok to będzie więc to nie ma znaczenia czy kupię coś teraz czy później. Zreszta nie chce czekać ze wszystkim do ostaniego momentu
|
|
|
|
#3563 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Podstawę wymiaru zasiłku dla pracownika stanowi przeciętne miesięczne wynagrodzenie wypłacone za okres 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających powstanie niezdolności do pracy albo z faktycznego okresu zatrudnienia za pełne kalendarzowe miesiące, jeżeli niezdolność do pracy powstała przed upływem tego okresu." Także jeśli miałaś np. premię to podwyższa ona średnią ![]() Teraz ja mam pytanko. Przeczytałam na jakimś fo, że lekarz ginekolog nie powinien do końca ciąży wystawiać zwolnienia lekarskiego bo wtedy 2 tyg sprzed terminu porodu doliczą mi do macierzyńskiego. Wiecie coś na ten temat?
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-08-29 o 10:20 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na troszkę poźniej zostawiam sobie tylko te "grubsze" rzeczy na które muszę coś odłożyć typu łóżeczko wózek a te drobniejsze rzeczy to mam już prawie w 80% pokupione
|
|
#3565 |
|
Rozeznanie
|
tygrysia ja w poprzedniej ciazy do konca byłam na L4. Macierzyński liczył mi się od dnia porodu
|
|
|
|
#3566 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3567 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź
Ja mam problemy z kręgosłupem i też myślę, że się przyda. Zarówno w ciąży, jak i przy karmieniu malucha ![]() Myślisz, że te podane w linku są ok? Ja kupiłam w Norwegii w sklepie Kid. Moja jest bardzo twarda, wypchana maleńkimi kuleczkami i jest mniejsza, jak ją włożę między nogi to się już pod głowę nie da. Mam taką krótką. Ta, która jest w linku wydaje się ok, ja bym kupiła i jest długa,,,bardzo fajna. Jak Ci nogi drętwieją i skurcze łapią to ta poducha jest dla Ciebie. Myślę, że na bolący kręgosłup też pomoże. Wy szalone jesteście, tak mnie nakręciłyście, że chyba pobiegnę zaraz do sklepu kupować ubranka;D Zwłaszcza, że mój TŻ na delegacji i wróci dopiero w czwartek, a ja mam jego kartę Visa, a na niej świeżutka piątkowa wypłata hehehehehSzkoda tylko, że deszcz leje jak zwariowany... ![]() Wy już tyle nakupiłyście, a ja czekam do grudnia- ale spoko, wkrótce się to zmieni... ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Która aktywna mamusia na tym forum ma termin na 12 luty 2012?
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
chyba naprawiłam naszego lapka
oby tak bo nielubię byc bez dostępu do świata
|
|
|
|
#3569 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie
![]() nie było mnie ponad tydzień - ale podczytywalam was co parę dni i jestem na bieżąco W sobotę mieliśmy usg i wyszło że na 80% będzie dziewczynka - ja chcialam chłopca bo wg mnie dobrze jest jak najstarszy jest brat, ale już powoli przyzwyczajam się do myśli o córci Na imię będzie mieć Pola - chyba że jeszcze siusiak się pojawi poza tym wszystko dobrze w badaniach - poza tym że znowu mi się pojawiły bakterie w moczu i będę robić jutro posiew..a w ogóle to wszyscy mi mowili że będzie to dziewczynka - tzn nie mówili mi bezpośrednio że źle wyglądam na twarzy itp ale to ja sam wiedziałam a jedna koleżanka stwierdziła że po kształcie brzucha poznała że będzie dziewczynka - jak jest taki brzuch do przodu wysunięty to dziewczynka, a jak taki rozlany na boki to chłopiec![]() miałam coś jeszcze napisać ale zapomniałam ![]() aha -sama mam chęć na tą poduszke kojec ale na razie kasy brak - bym ją dawno kupiła bo śpię z wielką poducha między nogami i mała pod brzuchem i jeszcze trzecia pod głową...ale są za miekkie i muszę je zwijać i ogólnie ciężko zmienic pozycje z takim bagażem więc oszczędzać zamierzam na ten kojecco do sesji ciążowych to mam chęć bo naszym aparatem to nieładne zdjęcia wychodzą- i zabroniłam tż -towi robić mi zdjęcia bo źle wyglądam a chciałabym mieć pamiątkę z ciąży.. a potem jak dziecko będzie miało 2 tygodnie i będzie z nim wszystko ok to zrobiłabym mu chętnie sesyjkę właśnie w stylu tych zdjęć pocztówkowych.. wiem jakie to koszty bo na pewno robiłabym u naszego slubnego fotografa więc może zrezygnuję z paru ciuszków dla mnie ciążowych na rzecz tych sesji
Edytowane przez Psotnika Czas edycji: 2011-08-29 o 11:44 |
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Psotnika to gratuluję córki
i wspołczuję tej infekcjimy jutro usg połówkowe...ale mam stracha....;/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

prosiliśmy w czwartek gości na wesele a rankiem obudziłam i pierwsza myśl to to żeby zjeść bigos

a bylam sama z Milenka.
zona brata tz'ta jest w 12 tygodniu i juz dostala wanienke od niej, a ja nic, kompletnie 
kilka ciastek czekoladowych a do tego śledzie po kaszubsku. Popijane nestea
to brzmi poważnie, muszę sprawdzić jak to jest z tygodniami, bo ja pewnie też niedługo zaczynam
jeśli chcesz być na liście to najlepiej napisz wiadomość prywatną do kasikzaki
Juz większość z nas jest na półmetku