|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
o matko ja sie ciesze, ze chociaz 4h ciągiem przespałam :P a o 8 jaka wyspana już byłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Zakorzenienie
|
Moria
![]() Sandrunia Sliczna Twoja corcia ![]() U nas tez maruder sie wlaczyl od samego rana ![]() Zajrzalam niuni do buzi, strasznie ma popuchniete dziasla w miejscu dolnych jedynek. Moze stad te kupy ![]() Czasem ciezko rozszyfrowac dziecko, oj ciezko Czekam do karmienia i zmykam z marudka na spacer, moze pospi... |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Zakorzenienie
|
Kiara Gabi też ma takie węzełki, nie martw się
![]() anula ![]() hej już mnie męczą nocne wędrówki Zochny ![]() gorzej niż niemowlak ... bo to ona mnie budzi a nie Gabrycha pogoda do kitu, dziś spotkanie organizacyjne w pracy ![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA DZIECIACZKÓW !!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hmm chyba nie powinnam ![]() ![]() ale do nocnych wedrowek...... dominika...... to sa do dzis ![]()
![]() |
#3545 |
Zakorzenienie
|
dziękuję Ci dobra kobieto, że mnie na duchu podniosłaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Andziot trzymam kciuki ![]()
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-10-27 o 09:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Zadomowienie
|
Nie wszystkie dzieciaki wedrują.... Moja Emilka nie przychodzi do nas. czasmi tylko obudzi sie i zapłacze, ze cos jej się przysniło złego i ja wtedy do niej idę. Ale generalnie śpi dobrze i to już od dłuższego czasu
![]() andziot trzymam kciuki za spotkanie w pracy Kiara moja Oliśka tez miala takie powiekszone węzełki, ale juz przeszło sandrunia majusia jest śliczna ![]() Edytowane przez bassienka Czas edycji: 2011-10-27 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3548 |
Wtajemniczenie
|
Aaaa i zapomniałabym
![]() ![]()
![]() |
#3549 |
Zakorzenienie
|
Moje gamoniowate dziecie znowu cwiczy przewrot na brzuszek i dalej jej sie nie udaje, no az mi jej szkoda tak sie zlosci
![]() pogoda znowu u nas pod psem, zaraz pewnie znowu bedzie lalo... bassienko ja tez jestem przyzwyczajona do pobudek Zosi i budze sie w nocy, ale ladnie dziewczyny pospaly ![]() dziewczonka ![]() magda060184 Zosia spi daleko bo jest nasza sypialnia, garderoba, lazienka i dopiero jej pokoj, mamy nianie i uzywamy, ale w sumie jak sa otwarte drzwi do naszego pokoju i jej to i tak slychac jak zakwili ale nie slychac jak sie wierci wiec lepiej i dla niej i dla nas... gosiek mnie tez lapie depresja jesienna. u nas dzisiaj o 8:30 bylo ciemno jeszcze, a w weekend przestawiaja czas i bedzie masakra, nienawidze listopada w Norwegii...o 9:30 ciemno a o 15 stej juz ciemno..buuu Gosiek ja uwielbiam twojego avatara i wloski twojego Michalka ![]() andziotku biedna zosia moze tez ma jakis skok dwulatka? ![]() ![]() kciuki za spotkanie organizacyjne ![]() WSZYSTKIEGO NAJ DLA DZISIEJSZYCH SOLENIZANTOW!!!! DUUUUZO NOCNEGO SNU ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wszystkiego naj naj naj dla dzieciaczków obchodzących miesięcznicę ![]()
![]() |
#3551 | |||
Raczkowanie
|
Wszystkiego naj naj naj dla Szymonka, Gabrysi, Oleńki, Majusi, Stasia i Igorka
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny - udanego zlotu!!!! Ja nie dotrę, bo mam auto w naprawie ![]() Nocka u nas w miarę ok, Kuba chyba chce chodzić wcześniej spać bo już od 19 marudkuje. Dzisiaj spał od 20.30- 5.00, więc nie tak źle ![]() Dziewczynki drogie pamiętajcie o SAŁACIE, bo czas nam ucieka bardzo... Miłego dnia ![]() A gdzie Mamaoptymistka?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3552 |
Zadomowienie
|
Hej Andziotek, wysłałam Ci priv,ale nie wiem czy doszło,bo coś mój komp wariuje. Daj znać. I przepraszam,że truję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wszystkiego dobrego dla dzieciaczków obchodzących swoje święto ![]() ![]() Lilka nauczyła się przewracać z pleców na brzuszek i cały czas to robi, co oczywiście kończy się krzykiem i tarciem nosem po podłożu bo na brzuchu to ona leżeć nie będzie, a jest zbyt leniwa na to by przewrócić się na plecy ![]() Mamy drugiego zęba, chyba się musiała ta jedyna przedwczoraj wybić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję ślicznie
![]() Anulka a co do przewrotu do może połóż się koło małej, po tej stronie do której ona ciągnie i zachęcaj ją, albo połóż tam ulubioną zabawkę. U nas to pomogło ![]() ![]()
![]() |
#3555 |
Rozeznanie
|
Witam,
dziewczyny wybierające się na zlot. Nie wiem, co robić. Moje dziecko oprócz kataru, obudziło się dodatkowo z kaszlem. Boję się, że wam pozarażamy maluszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3556 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry..
Piękna pogoda za oknem taka typowo polska złota yyyy wróć Niemiecka jesień ![]() Nocka super pobudka na butlę o 5 rano i wstałyśmy o 9-tej ![]() ![]() ![]() Wszystkiego Najlepszego dla naszych solenizantów ![]() ![]() Kiara,Sandrunia i Eweska- piękne dzieciaczki ![]() ![]() ![]() A dziewczyny któraś kiedyś podawała taką fajną strone z bajeczkami chyba disneya czy coś takiego...Mogę prosić o linka ![]() ![]()
#3557 |
Zadomowienie
|
Gabrysia
![]() ![]() Szymonek ![]() Ola ![]() Maja ![]() Staś ![]() Igorek ![]() Dobry! Nocka superrr ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem happy jedna pobudkato na prawdę rewelacja w porównaniu do zeszłych tygodni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ty się ciesz że tak Ci ładnie je ![]() ewesko śliczne fotki chłopców ![]() ![]() gusiu ten skok napewno sie kiedys skończy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepsze dla naszych kochanych dzieciaczków ![]() ![]() Gabrysi ![]() Szymonku ![]() Oleńki ![]() Stasia ![]() Igorka ![]() Dzień Dobry ![]() U nas nocka ok ![]() nad ranem to samo mam nadzieje że ta umiejetność mojego syna szybko mu się znudzi ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() później ok ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Wtajemniczenie
|
marna ze mnie pocieszycielka, wiedzialam ze zle zrobie piszac
![]()
#3562 |
Zadomowienie
|
ok,ale coś nie tak...? Bo zawału dostanę
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Zakorzenienie
|
andziot
![]() Dziewczonka, blueberry, ania2631 ![]() blueberry Do mamyoptymistki przyjechala Mama, wiec pewnie cieszy sie jej obecnoscia ![]() Cytat:
![]() Pocieszam sie wlasnie tym, ze skoki kiedys sie koncza a umiejetnosci zostaja ![]() My po spacerku ![]() ania2631 U nas tez dzis piekna pogoda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
Rozeznanie
|
dzień dobry! albo i nie
![]() Ja mam dziś zły dzień. Klęsk ciąg dalszy i już nie mam sił. Jutro minie tydzień a Julkowi ciągle coś w nosku gra, niby jest lepiej ale nie jest tak jak kiedyś, czyli zdrowo w 100%. Do tego mnie boli gardło. Wpadłam złożyć życzenia świętującym maluszkom ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3565 |
Zakorzenienie
|
gusiagatko; no to na pewno skok !!!! U nas jest to samo.. ale Gusiu, pocieszam się, że KIEDYŚ to się skończy
![]() Ja nie bardzo wierzyłam w skoki, tzn omijały nas, tylko ten pierwszy "odchorowałyśmy" no ale teraz jest masakra. Anulko, widzisz, to nie jednorazowy był wybryk!! Może wcześniej Zosieńka skok ten paskudny przechodziła, który nie pozwala dzieciaczkom spać w nocy? Bo my właśnie jesteśmy na jego etapie. Jak kurczaczek? Pewnie pychotka ![]() Ewesko, piekne fotki a pewnie jeszcze piękniejsze po zlocie obejrzymy Loluś, u Was ewidentnie po skoku już ![]() ![]() Dziewczonko, MoniaK, JanuszAgnieszka, Gusiu (czy jeszcze kogoś pominęłam?) łącze się w bólu niewyspania i skoku. Agusia, współczuje tego choler.nego ATS... może ta maść pomoże?? OBY !! Mimbi ale TYLKO dziś jest promocja na pampersy w Superpharm. jak kupisz inne produkty za 30zł, to pampersy Economy+ masz za 29.90 !! Kiara witaj !!!!!!! Gabrysia tez ma dwa węzełki powiększone, po obu stronach. Wyczułam to już gdy miała ok 1msc. Kilku lekarzy powiedziało, aby w ogóle się nie martwić, zwłaszcza, ze są one symetrycznie po obu stronach a ostatnio nawet usłyszałam, że to nie węzełki. Nie martw się ![]() Czesik ![]() Noo postanowiłam wczoraj nie głodzić mojego małego Kluskusia i zatankowałam ją o 23.30 UU po same uszy. (wczesniej o 21 zjadła 100ml mojego UU łyzeczką z b. gęstą kaszką) Wiecie jaki efekt?? Gabrysia wszystko zwymiotowała ! To nie było ulanie tylko wymioty chyba bo wszystko się rozpryskało, nawet ściana mokra a że śpimy u rodziców razem w łózku, bo przecież co chwilka bym musiała wstawać to miałam zafundowane: zmianę jej ubranka, zmianę prześcieradła mojego bo mokre, zmianę pieluszki przy okazji i tyle z tego dobrego wyszło. Utwierdziłam się, ze NIE o głód chodzi. To ten skok paskudny. Przyobserwowałam Mała w nocy i to skrzypienie trwa do chwili dopóki nie ułoży się odpowiednio a odkąd (tzn od poniedziałku) umie już fiki w obie strony to dziś w nocy nic tylko brzuch-plecy, plecy-brzuch, przekładanie na oba boki i dopóki nie znalazła odp pozycji to marudziła i stękała. Gdy się ułożyła zapadała w błogi sen. Wasze Dzieciątka tez to przechodziłu? Mija to?? Mam nadzieję, że to rzucanie po łóżku kiedyś się skończy, co? Jak budziła mnie to musiałam świecić komórka gdzie Mała leży bo tak ciemno w pokoju a ona co chwilka w innej części łózka.. Tak więc suma sumarum od 23.30 - 10.45 Mała uraczyła mnie 6 pobudkami, choc tej o 10.45 to już liczyć nie powinnam chyba, bo ileż można spać. No i dziękujemy za życzenia Ciociom Wizażowym... moje Maleństwo kończy dziś 5 msc już ... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Blue, mamaoptymistka była rano z Franusiem u pediatry i na szczepieniu
#3566 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() my mamy podobny system karmienia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiara76 córeczki chyba podobne do siebie?? śliczny kolor włosków ma ta starsza ![]() jejciu jaki cukierek do schrupania ![]() Cytat:
![]() ddaaiissyy Niko też mi raz zwymiotowała, masakra myslalam, ze umre ze strachu..rzuca się po łożku strasznie, dzisiaj od 5 do 7 miałam marudzenie z zamkniętymi oczami. Sto lat!!! wszystkim świętującym!!! ![]() ![]() ![]()
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-10-27 o 12:08 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Zakorzenienie
|
Daisyy kochana
te maści admantan (przypomnialo mi sie) i pimafucord, pomagają, bardzo, po kilku godzinach buźka czysta ale mają sterydy, które rzekomo mogą wywołać efekty uboczne i tego się boję ![]() mam nadzieje, ze skorzystasz z vouchera ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 |
Rozeznanie
|
Gusia- jejku współczuję nocki
![]() ![]() Gratuluję nowych umiejętności Nadusi ![]() Widzę że u MoniaK również była nocka kijowa ![]() ![]() Sandrunia-śliczną masz córę! ![]() ![]() Agnieszka_pe- ![]() haha Amarcia-skąd wiesz?? a może pomimo 24-26tyg. będziesz mogła spać spokojnie w nocy? ;> Bzyczka- ![]() ![]() ![]() A! i gratuluję (już drugiego??) ząbka! ![]() ![]() Daisy- Kuba też tak "cuduje" w nocy,i wędruje po całym łóżeczku. To normalne ![]() ![]() ![]() A my już po szczepieniu. Kubus był jak zwykle superowy, malutko płakał,mam nadzieję,że nie będzie miał gorączki ani nic innego ![]() ![]() Wszystkiego co najlepsze dla SZYMONKA, GABRYSI, OLEŃKI, STASIA I IGORKA ZA SKOŃCZENIE KOLEJNYCH MIESIECY!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zakorzenienie
|
Działanie:
Lek Advantan w postaci kremu zawiera substancję czynną metyloprednisolonu aceponian, który jest glikokortykosteroidem do stosowania miejscowego, o silnym działaniu. Po zastosowaniu miejscowym na skórę, metyloprednisolonu aceponian działa przeciwzapalnie, przeciwświądowo i obkurczająco na naczynia krwionośne. Wskazania: Wyprysk (atopowe zapalenie skóry, neurodermit), kontaktowe zapalenie skóry, wyprysk potnicowy, wyprysk niealergiczny, wyprysk dziecięcy. Działania niepożądane: Nadwrażliwość na składniki preparatu. Zmiany gruźlicze lub kiłowe skóry w miejscach leczonych; choroby wirusowe (odczyn po szczepieniu ospy krowiej, półpasiec, ospa wietrzna). Współistniejące okołowargowe zapalenie skóry lub trądzik różowaty na skórze twarzy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() U nas nocka ok, ale wiercenie plus katar zwlokl nas z lozka o 6. Rano dostal takiego kataru, ze myslalam ze fride zapcham ![]() Ja nadal przeziebiona, mimo ze jest troszke lepiej. Bylam dzis u dentysty, bo mialam wyrywac osemke, ale skonczylo sie tylko na malej plombce w jednym zabku. Tz pojechal do Londynu odebrac paszport. Dzwonil koles ze sklepu i wozek juz na nas czeka. Oddam w koncu tego przekletego Maclarena wrrr [chociaz Antek go lubi ![]() ![]() Antolas mial wczoraj debiut w kombinezonie pilota. Niestety fory nie zrobilam, bo wybywalam na szybko do techo po mleko ![]() Delicadeza widzialam na zywo te Zappy, ale Aga_pe miala poprzednia wersje i baaaaardzo zachwalala. Podobno ten Xtra to ulepszona wersja tego pierwszego ![]() Gusia ![]() ![]() 24kasia ja jeszcze na 100% nie zdecydowalam czy zrobie to prawko, ale mam nadzieje ze jakos to bedzie ![]() ![]() Princi ![]() ![]() ![]() Lolka u nas juz zdarzaly sie takie wypadki z kupa ![]() ![]() ![]() Antropia u nas bywalo, ze Antolek mial czerwona koncowke. U nas pomoglo wietrzenie i czesta zmiana pieluszki ![]() Amarcia moja racja jest najmojsza ![]() Caffelatte ![]() ![]() ![]() ![]() Eweska uwielbiam fote Wiktorka z tym ogonkiem od malpki ![]() ![]() Kiara76 Wiki i Lena to przesliczne dziewczynki ![]() Daisy u nas tez takie wiercenie nocne, ale ja zwalam to tez na katar. Tez mnie wkurzaja te nocne pobudki, bo nie wiem czasem co robic by nie rozbudzic tylko by dalej poszedl spac ![]() Gabi, Szymon, Ola, Stas, Igorek wszytskiego najlepszego z okazji Waszego swieta kochani ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.