![]() |
#3541 |
Raczkowanie
|
Dot.: Koty część IV
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Co do wieku kotka to walnęłam byka ma 1,5 mc, wiem, że to nie dużo i wolałabym poczekać aż jeszcze odchowa się przy mamie, ale znajoma powiedziała, że pilnie szuka domu, obstawiam więc, że nie pochodzi on z hodowli i zapewne jest już odstawiony od mamy skoro tak zależy na czasie. Pojawi się u mnie w środę rano jednak, więc mam czas zastosować się do wskazówek jednej z was by przygotować mu odizolowane od Zosi lokum, dalej mam obawy jak królowa domu potraktuje nowego mieszkańca ale z drugiej strony nie mogę się już doczekać
![]()
![]() |
#3542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do firanek, to Srajtuch miał tak samo ![]() ![]() ![]() ![]() Skończyło się, jak ściągnęli sobie na na te puste łby firanę razem z karniszem ^^
![]() |
#3543 | |
Kazar Lady
|
Stasiek przemyca wiedzę z pielęgnacyjnego
![]() jak również składników płynów do mycia naczyń SLS czy SLES ![]() tez jestem za myciem w ekstremalnych sytuacjach - mój wet również ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Ja brudną Milkę myłam gąbką zamoczoną w ciepłej wodzie i wystarczyło, żeby zmyć z niej węgiel, sreberko itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Myślałam, że do sierści nie powinno się stosować zostających na włosiu składników, ale na wystawie obejrzałam jeden i drugi skład na stoisku i mi gały wyszły - ciężkie oleje, silne detergenty, kwasy złuszczające... A koty piękne i zdrowe. Chyba użyłabym Babydream - jest dość łagodny, bez oblepiaczy i ma pH koło 7, jednak wciąż nie widzę potrzeby mycia zdrowego kota.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-06-04 o 21:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3547 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() Musiałam kiedys myć psa jak znalazła olej silnikowy - użyłam wtedy swojego szamponu BD, nic jej nie było ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3549 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() znajdą sposób żeby uniknąc wody ![]() albo napic sie ze żródła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nimfa, Ziazik przepiękne kicie ![]() ![]() Miecio słodziutki także ![]() Poszukam zdjęć rodzeństwa krysinego, może uda się odkopać..Nie udało się.. Ziazik i ja doczytałam ![]() ![]() U nas także podczas naszej nieobecności Leośka była izolowana z miseczkami i legowiskiem w łazience, właściwie robiłyśmy wszystko podobnie ale sytuacja była inna bo kotki dorosłe, no i Leosia po przejściach, do tego wcześniej wychodząca. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-06-04 o 22:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3554 | ||||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:14 ---------- Poprzedni post napisano o 05:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:18 ---------- Poprzedni post napisano o 05:14 ---------- Cytat:
Naprawdę, lepsze to niż postawienie kota przed faktem dokonanym. ---------- Dopisano o 05:20 ---------- Poprzedni post napisano o 05:18 ---------- Cytat:
![]() Jaka mina ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2012-06-05 o 06:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Neutralny czyli 7, a człowiek było 5,5 ![]() O BD piszą, że jest neutralny dla skóry czyli powinien mieć koło 5,5 ale na blogach i tu innych wątkach czytam właśnie, że na papierku wychodzi 6,5 ![]() ![]() A widziałam takie baaardzo drogie szampony dla kotów, może one mają dobry skład i dobre pH ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3556 |
Zadomowienie
|
O matko Nimfa
![]() ![]() Boskie to foto ![]()
#3557 | |
Nie depcze krokusów
|
Uwielbiam, jak mają rozstawione uszy!
Cytat:
W Babydream myłabym tylko pędzle i kota. U mnie powoduje masakrę na skórze głowy, która potrzebuje czegoś kwaśniejszego. PS1. Wrzucę wieczorem parę fotek z wystawy. Średnio wyszły, bo było ciemno, a koty w większości siedziały w klatkach za firankami. PS2. Jak Wasze koty interpretują kolana? Mój cały wieczór aż do rana pchał mi się między nogi, tzn. między kolana. Nieważne czy siedziałam, czy leżałam z wyprostowanymi nogami - to jego miejsce i tyle. Nie mogłam położyć się na boku, bo mnie łapkami i barankiem próbował przewrócić. Jak zadzwonił budzik, to wstał, przeciągnął się, podszedł powąchać mi głowę, położył łepek na poduszce obok mnie i oparł łapkę o mój policzek. Strasznie był słodki. Może dlatego, że go postraszyłam wysłaniem zdjęcia na kupowy konkurs Modern Pet.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-06-05 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do kolan, to mój Mały traktuje tak Tż. Tygrys jak ma z nim spać to woli w nogach, a jeśli mają wybór tzn ja też już leże, to przychodzą do głowy. Na Srajtku nieraz się kładę jak na podusi, Tygrys leży mi na piersi, tuląc pyszczek do policzka i dobranoc ![]()
![]() |
#3559 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=255608 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3560 |
Wtajemniczenie
|
Muki to kolanowy okupant nieważne czyje i tak są w końcu jego a przy tym tak głośno mruczy, że trudno skupić uwagę na rozmowie czy oglądaniu tv, generalnie uwielbia przytulaki byle dużo i często. Przyznaję się bez bicia przepadłam.
Wczoraj próbował się wykąpać z moim mężem i zdziwił się, że nie można chodzić po wodzie, dziś wyciągałam go z na szczęście pustego kosza na śmieci a ulubiona kryjówka wiaderko od mopa. Co do składu karm przeraża mnie to co w nim wyczytuje więc będę bazować na opinii weta i waszych podpowiedziach już nie zaufam sprzedawcy w zoologicznym. Razem z Igą lubimy oglądać zdjęcia kotów które tu zamieszczacie są boskie a co najważniejsze widać, że są szczęśliwe. |
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale koty nie zawsze są szczęśliwe, np. gdy się nie zmieszczą do pudełka... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
Wtajemniczenie
|
Wg mnie ten cały szał związany z ful nature szczególnie odnośnie składu kosmetyków jest odrobinę przereklamowany
![]() Swojego czasu szalałam na wizażu i zaglębiałam wiedzę na temat poszczególnych składników, kupowałam kosmetyki bez SLS itp innych złowrogich składników ![]() Uważam że wszytsko stosowane z umiarem jest ok, kosmetyki te przechodzą testy i są dopuszczone do użytku, więc nie ma co dramatyzować, to samo tyczy się też kosmetyków dla zwierząt ![]() Na chwilę obecną ja wiem co mi służy a czego muszę unikać w kosmetykach, stosuję umiar i odstawiłam te naturalne i cerze np to służy, głównie "jadę" na Ziaji w szczególności serii Med i Pro ![]() Edytowane przez marea Czas edycji: 2012-06-05 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3564 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Zakorzenienie
|
dziękujemy, dziękujemy za uznanie, Ravik pozdrawia swoje fanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Nie depcze krokusów
|
Fanki pozdrawiają Ravika i łączą się z nim w bulu i nadzieji!
![]() |
#3567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ravik miażdży ![]() ![]() Koty mi dziś zżarły pół pasztecika z kapustą i grzybami ![]() ![]() I poległam, pół godziny temu takim sprintem leciałam na dwór z kuwetką, że mało nóg nie połamałam, kupa była boooska ![]() Przepraszam, jak trafiłam w porę obiadu ![]()
![]() |
#3568 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3569 |
Wtajemniczenie
|
łączymy się z nim w tym ,, nieszczęściu" cudne zdjęcie pozdrawiamy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Zakorzenienie
|
I Ravik i Cham wymiatają dzisiaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.