|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
co do wyprzedaży, to wczoraj trochę połaziłam, bo u nas cały dzień lało. Krótko po 15 wyłączyli nam prąd w firmie, więc zamiast iść do domu pojechałam do CH. Kupiłam sobie sukienkę do pracy i krótką klasyczną kurtkę, na którą trafiłam zupełnym przypadkiem, a jest jak ulał. Wreszcie dobry krój, dopasowana gdzie trzeba, nic nie odstaje, wystarczająco długi rękaw (co w moim przypadku graniczy z cudem), no szok. Dlatego wzięłam bez zastanowienia, bo potrzebowałam takiej kurteczki już od dawna, ale zawsze było coś nie tak. Bardzo zadowolona jestem też z balerinek, które upolowałam w bardzo dobrej cenie, bo za 99zł a to Tommy Hilfiger. Klasyczne szare balerinki bez wzorów, bardzo wygodne. Czasem przydaje się mieć rozmiar 41, bo innych już nie było. No i kupiłam trochę ozdób świątecznych, bo zawsze kupuję je po świętach za pół ceny. Przez rok gust mi się nie zmienia, więc za rok będą jak znalazł. Cytat:
![]() Cytat:
Dziś w końcu dobra pogoda i nie pada. Byłam na długim spacerze, potrzebowałam okularów słonecznych ![]() Ugotowałam obiad, zrobiłam surówkę, mam zamiar trochę posprzątać, ale muszę też iść jeszcze po zakupy, bo jutro chyba sklepy zamknięte |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | ||
Wtajemniczenie
|
Debrah, świetne wieści, teraz będziesz juz spokojniejsza
![]() ![]() [QUOTE=xzora;38438347]z bezmięsnych osób to raczej nikt nie zjada - chyba że liczy ![]() ja robię postępy w jedzeniu mięsa - jadłam już schab, polędwicę, ostatnio karkówkę. Jeszcze kilka miesięcy a będą zajadać się podrobami ![]() O fuj ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie trafić na coś co zadowoli Cię w 100%, rzadko mi się to zdarza ostatnio ![]() U mnie śniegu po kostk, wczoraj tak pieknie sypalo... przyjechałam do pracy 40km dalej - wiosna, zero sniegu ![]() W piątek niefortunnie chcialam podniesc pudełko z ksiazkami, jak mnie kręgosłup boli... Nie moge się do końca wyprostować ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." ![]() ![]() Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2013-01-07 o 07:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Miałam pochwalić się zakupami ![]() 1. W River Island kupiłam bluzkę: http://www.riverisland.com/women/sal...int-top-616346 oraz sweter i różową kopertówkę - nie ma ich na stronie. Sweter do zarzucania melanż, głównie kolor czarny, ze złotą nitką. 2. W GAP kupiłam kurtkę dżinsową - dawno nie miałam, fajny, klasyczny (ciemny) odcień dżinsu, dżinsy - rurki dla Ewy i bawełnianą bluzkę z rękawem 3/4 pod swetry i marynarki, granatową. 3. W Zarze zwykły T-shirt pod swetry, beżowy, z jedną kieszonką na biuście 4. W Mango wzięłam bez mierzenia dwa swetry i wisiorek Sweter nr 1: http://shop.mango.com/PL/p0/mango/wy...=1357544130702 , kolor szary - chcę go oddać, bo nie wyglądam w nim jakoś rewelacyjnie Sweter nr 2: http://shop.mango.com/PL/p0/mango/wy...=1357544130702 , beżowy - polowałam na taki już od kilku sezonów i zawsze nie udało mi się kupić. Wisiorek: http://shop.mango.com/PL/p0/mango/ak...=1357544130702 I odkupiłam od teściowej bluzkę, którą ona sobie kupiła, a się rozmyśliła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z kolei bardziej wieprzowinę polubiłam niż drób - najlepiej wchodzi mi takie czyste mięso, bez tłustych fragmentów czy kości. Jadłam też raz udko z kurczaka i dla mnie za dużo ciapania było, nie potrafię tak wybierać mięsa spod kości, skóra też mi przeszkadza. Jak byś chciała zacząć ze schabem, to spróbuj najpierw polędwicę - nie ma nic tłustego i jest bardzo smaczna, zwłaszcza z sosem pieczarkowym. Cytat:
asiuk, bardzo fajne zakupy. Mam nadzieję, że się będą dobrze nosić! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Zakorzenienie
|
helo,
Ja cały czas chora, ale do pracy przyszłam bo ilez mozna w domu siedzieć..tym bardziej że z dzieckiem to bardziej w domu się meczę niż w pracy. Cały czas kaszle , mam katar ..wczoraj się przeraziłam bo wieczorem miałam stan podgorączkowy, ale mi przeszło. Pierwszy raz w życiu jestem aż tak chora. To pewnie przez to że ogólnie mam osłabiony organizm. eh. Ale się obkupiłaś Asiuk- zazdrość ![]() Fajny ten sweterek ze srebrną nitką. Przydałby mi sie taki ![]() Betti czyli szał jest aktualnie. To ja też poczekam..będa może i ochłapy..ale mocno przecenione- a ja to zawsze coś wybiorę dla siebie ![]() Teraz jeszcze boję się pójść do CH bo to jednak skupisko zarazków- nowe zarazki + moja niedoleczona choroba i może być masakra. Debrah cieszę się że masz już ten papierek. Daj znac jak ustalisz termin CC.
#3547 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Haniu, wracaj do zdrowia, zdaję sobie sprawę, że to nie takie proste przy dziecku. Asiuk, ale się obkupiłaś, wszystko fajne ![]() Ja w piątek byłam w SCC, masakra jakaś, ludzi mnóstwo, w sklepach syf, ciuchy porozwalane, kosmos! zniechęciłam się i nie kupiłam nic kompletnie! Debrah, powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3548 |
Zakorzenienie
|
W czasie wyprzedaży żeby uniknąć tłumów najlepiej pójść do CH w niedzielę rano. To jedyna pora, w której nie ma za bardzo klientów.
hania811, zdrowia życzę! ja cały czas czuję się niewyraźna, chyba wieczorem nalewkę sobie zapodam dla rozgrzania |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Zakorzenienie
|
Muszę chyba iść po jakis inny antybiotyk bo ten co brałam nic mi nie pomógł. Siedzę w tej pracy i cherlam jak gruźlik
![]() Na wyprzedaże chyba faktycznie zbiorę się w niedzielę rano ![]()
#3550 |
Zakorzenienie
|
cześć
Kolejny tydzień siedzę w pracy i się zastanawiam, czy iść do lekarza, czy przeczekać aż samo przejdzie |
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też się chyba kroi jakieś większe gówno..a antybiotyk wzięłam ![]()
![]() |
#3552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam anginę, nie przeszło, nadal mam zawalone migdały i katar kolejny tydzień. Nie mogę wziąć antybiotyku na anginę, bo jestem uczulona na ten typ antybiotyków właśnie. Tylko kurde nie chce przejść |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak nie poszłam do lekarza, uparłam się i się męczyłam ponad dwa tygodnie ze zwykłym przeziębieniem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Zakorzenienie
|
tylko zaraz po otwarciu, bo od 11tej już ludzie zaczynają łazić (przynajmniej u mnie tak było)
![]() hania, miskowa, marsz do lekarza! skoro tyle was trzyma, to znaczy, że organizm sam się nie wybroni |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomaszeruję jutro rano. Nie trzeba mnie namawiać ...mam taki kaszel że jeszcze trochę i zwariuję..a ze mną dziecko, mąż i połowa bloku. Ja od 5 dni codziennie od 3 do 4 siedzę w łazience z poduszką przy ustach (coby było mniej słychac ) i godzinę kaszlę. Mam takie napady że juz płaczę od tego. Co gorsze dziś mam takie napady również w ciągu dnia ![]() Muszę to wyleczyć idz idz..może lekarz coś poradzi .
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 | |
Zakorzenienie
|
no - w mojej przychodni do końca tygodnia nie ma miejsc. Mogę tylko iść do lekarza między pacjentami i się spytać, czy mnie nie przyjmie dodatkowo, a że nie mam gorączki, to i powodów ku temu nie ma, więc tyle załatwiłam w przychodni.
A recepty wszystkie dostałam pełnopłatne, ponieważ jest nowy rok, więc muszę poprzynosić nowe zaświadczenia od specjalistów, że na pewno nadal łykam te wszystkie świństwa w tych dawkach. ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Chciałabym mieć gdzieś blisko RI i GAP (mam bluzę - uwielbiam) ![]() ![]() Brudny fiolet? Ubzdurałam sobie na wiosnę coś w takim brudnym, lekko rozbielonym fiolecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze, te wirusy/bakterie jakieś zmutowane czy co? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." ![]() ![]() Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2013-01-07 o 16:05 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2013-01-07 o 16:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Zakorzenienie
|
Dam znać jak ustalę termin CC, do szpitala ustalić jadę w czwartek.
Kurczę, te wirusiska jakieś ostre są, Tż też 2 tygodnie kaszle i chrząka. Dziś skończył brać ten 3 dniowy antybiotyk, chyba nie do końca pomógł.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
------ Haniu, Miskowa zdrowia życzę. Mi przeszło dopiero po 2,5 tyg ![]()
![]() |
#3561 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zdrówka życzę!
Asiuk, świetne zakupy ![]() Ja zaplanowałam kolejny tour po sklepach w środę. Za to dziś przyszły cienie revlona i korektor. Może zamówię też torebkę... Macie jakieś strony torebkowe oprócz etorebki? Dużo atrakcji ostatnio miałam towarzysko-wyjazdowych, z czego się cieszę, ale nastrój raczej średni. Nie mam już tyle obowiązków, co ostatnio... nie pracuję jak robot, więc i gorsze refleksje do mnie przychodzą. Na odtrutkę czytam kryminały Krajewskiego, planuję wakacje i zakupy ubraniowe oraz snuję wizje kulinarne. Kupiłam sobie foremki do zapiekania w duce, którym już od dawna się przypatrywałam, muszę jakieś mini tarty w nich poczynić. Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2013-01-07 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
![]() ![]() Moja lekarka wypisuje tylko i wyłącznie na wszystko Duomox i tylko dużo gada... Chętnie bym zmieniła przychodnię, ale nie mam na jaką ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jaki korektor? Potrzebuję jakiegoś pod oczy co by ładnie rozświetlał, bo mi się cienie delikatne robią, ewentualnie może krem hmm ![]() Stron torebkowych nie znam innych niestety, a sama na coś czarnego poluje ![]() ![]() ![]() U mnie to samo niestety ![]() ![]()
![]() |
#3563 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Dzięki. Dziś jestem w tej czarno-szarej bluzce w cętki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W GAP bardzo spodobały mi się piżamy - miękkie, przyjemne. Co z tego, skoro same gacie po przecenie kosztują 95 zł!!! ![]() Bluzkę jednak znalazłam: http://www.newlook.com/shop/womens/t...hirt_265163758 Wydaje mi się odrobinę cieplejsza, niż na zdjęciu. Kolor bardzo twarzowy ![]() Cytat:
![]() Masz podobnie jak ja, tylko że ja jestem jednak trochę leniem. Jak coś robię, czymś się zajmuję, to jest ok. Jeśli nie, to różne interpretacje tego stanu rzeczy się nasuwają ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja do gapa już nie wchodzę, raz weszłam, zobaczyłam ceny i doszłam do wniosku, że to jakieś nieporozumienie. To nie jest jakaś nie wiadomo jak wysoka półka, żeby ceny były takie wysokie. Bluzka z New Looka super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O taki kolor właśnie mi chodziło ![]()
![]() |
#3566 |
Zakorzenienie
|
cześć
to tutaj standard. Idziesz do lekarza a oni ci mówią, że już wizyty na cały tydzień są poumawiane i nie mają gdzie cię wcisnąć. Możesz się umówić na kolejny tydzień (bzdura, jeśli jesteś chora) lub możesz między pacjentami iść do lekarza i się prosić, czy cię łaskawie przyjmie. I to jest to, co mnie wkurza maksymalnie, bo nie po to płacę na ubezpieczenie, żeby musieć się prosić o przyjęcie do lekarza. No ale przychodni nie chcę zmieniać, bo do tej mam najbliżej - jest w budynku, w którym pracuję, a ja dość często jednak muszę chodzić czy do laboratorium, czy po recepty. |
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobają mi się te: http://www.torebkidavidjones.net/219...s-piaskowa.jpg http://www.torebkidavidjones.net/219...jasny-braz.jpg http://www.torebkidavidjones.net/207...kowa-zarka.jpg http://www.torebkidavidjones.net/218...zowa-zarka.jpg http://www.torebkidavidjones.net/219...cappuccino.jpg http://www.torebkidavidjones.net/213...n-piaskowy.jpg Cytat:
http://www.reserved.com/pl/collectio...n/swetry/U5437 Oczywiście załapałam się na starą cenę... ![]() Brak miejsc u lekarza u mnie to standard... Zmieniłam pół roku temu przychodnię z tego powodu, nie wiem, czy w okresie zimowym jest lepiej, bo nie byłam od tamtej wizyty u lekarza... Po wczorajszym zderzeniu z rzeczywistością, dziś nastrój mam znacznie lepszy... A, dziewczyny około 30 - pielęgnujecie jakoś twarz przeciwzmarszczkowo? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za nastrój trzymam kciuki, mam nadzieję, że masz chwilowy spadek formy tylko Co do pielęgnacji, to staram się od kilku lat stosować na noc bardziej odżywcze/przeciwzmarszczkowe kremy do twarzy. Staram się też używać kremów pod oczy (ale różnie to u mnie bywa z systematycznością) a na 30 kupiłam sobie serum przeciwzmarszczkowe i stosuję je teraz na noc pod krem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z wyprzedaży kurtka dżinsowa za 100 zł to chyba nie taka tragedia. Bluzka nie była (jeszcze?) w przecenie i kosztowała 60 zł. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fajny sweterek dla takiej drobnej osoby, jak Ty. Zarówno krem na dzień jak i na noc mam przeciwzmarszczkowy (chociaż teraz kupiłam sobie na dzień nawilżający z kwasem hialuronowym z Ziaji, dla kobiet po 30.). Muszę sobie kupić dziś jakiś krem pod oczy, bo zwariuję - od dwóch dni mam suchą i piekącą skórę pod oczami i obrzęk. Mam tylko serum Clinique, ale muszę mieć coś dobrze nawilżającego. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobają mi się jeszcze te z ćwiekami. Dzięki! Ja właśnie muszę coś wymyślić w kwestii pielęgnacji, zaczynają mi wychodzić zmarszczki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.