wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-05, 09:34   #3541
xzora
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dziś byłam drugi raz u chirurga : wreszcie mi napisał słowo w słowo jak chciałam, że takie a "takie schorzenie uniemożliwia poród siłami natury i jest wskazaniem do cesarskiego cięcia." Błagam, powiedzcie, że z tym nikt nie będzie dyskutował.... Mam jeszcze skierowanie do szpitala od gin - ale na nim pisze :mpo otrzymaniu wytycznych od chirurga - ortopedy do planowanego cięcia cesarskiego. Więc chirurg ważniejszy....

Bożesz, jaka ulga, taka mała karteczka a kamień z serca!
super, że udało ci się pozytywnie załatwić sprawę! na pewno już teraz wszystko gładko pójdzie, 3mam kciuki!
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 14:32   #3542
miskowa
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
hejka,
Ja dalej czuję się fatalnie Mąż musiał dziecko do babci wywieźć żebym mogła poleżeć..spałam cały dzień

Mam nadzieję że wyprzedaże poczekają na mnie do wtorku.
Betti daj znać jak to u nas wygląda

Ja poluję na jakąś koszulę, czarne spodnie, prostą jednokolorową rozsuwaną bluzę i jakaś sukienka by się przydała.

Dostanę teraz pokaźną pensję więc mogę zaszaleć.
zdrowia, oby ci przeszło jak najszybciej. Chociaż ja od świąt się męczę i dalej nie jestem do końca zdrowa, moja mama też przedłużyła zwolnienie i dostała drugi antybiotyk, jedna znajoma brała antybiotyki a teraz dostaje zastrzyki i dalej chora, także jakaś masakra jest.

co do wyprzedaży, to wczoraj trochę połaziłam, bo u nas cały dzień lało. Krótko po 15 wyłączyli nam prąd w firmie, więc zamiast iść do domu pojechałam do CH. Kupiłam sobie sukienkę do pracy i krótką klasyczną kurtkę, na którą trafiłam zupełnym przypadkiem, a jest jak ulał. Wreszcie dobry krój, dopasowana gdzie trzeba, nic nie odstaje, wystarczająco długi rękaw (co w moim przypadku graniczy z cudem), no szok. Dlatego wzięłam bez zastanowienia, bo potrzebowałam takiej kurteczki już od dawna, ale zawsze było coś nie tak.
Bardzo zadowolona jestem też z balerinek, które upolowałam w bardzo dobrej cenie, bo za 99zł a to Tommy Hilfiger. Klasyczne szare balerinki bez wzorów, bardzo wygodne. Czasem przydaje się mieć rozmiar 41, bo innych już nie było.
No i kupiłam trochę ozdób świątecznych, bo zawsze kupuję je po świętach za pół ceny. Przez rok gust mi się nie zmienia, więc za rok będą jak znalazł.

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
z bezmięsnych osób to raczej nikt nie zjada - chyba że liczy
ja robię postępy w jedzeniu mięsa - jadłam już schab, polędwicę, ostatnio karkówkę. Jeszcze kilka miesięcy a będą zajadać się podrobami
Ja dlatego też zaczęłam jeść troszkę mięsa - ale drób, jakoś mnie inne mięso obrzydza nadal, więc się nie zmuszam, chociaż to irracjonalne, że zjem kurę a świni już nie. Jem filety z kurczaka i indyka. Ale i tak nie jest to moje ulubione jedzenie i nadal żywię się głównie warzywami (a ostatnio też węglami )

Cytat:
Betti: tp mam na 28.01 - ale jakoś tak coś czuję, że nie dotrwam. Albo z powodu cesarki planowanej ustalonej wcześniej (jeszcze daty nie znam, dopiero jadę się zapisać) albo Mała sama zachce wyjść, jakoś już Nam razem ciasno Oficjalnie donoszona (wejdziemy w 38tc) będzie w poniedziałek.

Dziś byłam drugi raz u chirurga : wreszcie mi napisał słowo w słowo jak chciałam, że takie a "takie schorzenie uniemożliwia poród siłami natury i jest wskazaniem do cesarskiego cięcia." Błagam, powiedzcie, że z tym nikt nie będzie dyskutował.... Mam jeszcze skierowanie do szpitala od gin - ale na nim pisze :mpo otrzymaniu wytycznych od chirurga - ortopedy do planowanego cięcia cesarskiego. Więc chirurg ważniejszy....

Bożesz, jaka ulga, taka mała karteczka a kamień z serca!

Co do wyprzedaży to Wam trochę zazdroszczę : brak kasy (znaczy jakaś jest, ale niefortunnie wypadło, że tuż przed narodzinami Małej Tżcik zmienia prace i chwilowo jej nie ma - a tu zaraz wielkie zmiany i pewnie nieokreślone wydatki jeszcze. Więc boję się ruszyć cokolwiek i zachcianki muszą poczekać wszelkie.
Ale marzą mi się - jak się z pracą Tż pozytywnie wyjaśni - porządne buty i torebka, pewnie już po porodzie.

Coś jeszcze komuś miałam....

A odnośnie chorób - Tż na antybiotyku - ja świeżo po przeziębieniu. Wszyscy chorzy normalnie! Pewnie wina temp. odmarzły wirusiska wszelkie. Współczuję Wam, a zwłaszcza dzieciakom - życzę zdrowia!

A ja byłam u fryzjera i znów się krócej ciachnęłam. Ja i moje niezdecydowanie, zwariować można:d Fryzjer przypadkowy, chcialam tylko zaliczyć przed szpitalem, żeby się poczuć jak człowiek. Trochę jej za krótko wyszło, ale nic to, jestem jak Mały chłopczyk z wielkim brzucholem chociaż źle nie jest
Świetne wieści, na pewno wszystko pójdzie super. Ale szybko zleciało, pamiętam jak dopiero co byłaś na samym początku.

Dziś w końcu dobra pogoda i nie pada. Byłam na długim spacerze, potrzebowałam okularów słonecznych
Ugotowałam obiad, zrobiłam surówkę, mam zamiar trochę posprzątać, ale muszę też iść jeszcze po zakupy, bo jutro chyba sklepy zamknięte
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 07:05   #3543
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Debrah, świetne wieści, teraz będziesz juz spokojniejsza to juz niedługo

[QUOTE=xzora;38438347]z bezmięsnych osób to raczej nikt nie zjada - chyba że liczy
ja robię postępy w jedzeniu mięsa - jadłam już schab, polędwicę, ostatnio karkówkę. Jeszcze kilka miesięcy a będą zajadać się podrobami [/QUOTE]

O fuj ja pewnie też nie zjadam wystarczającej ilości białka

Cytat:
hejka,
Ja dalej czuję się fatalnie Mąż musiał dziecko do babci wywieźć żebym mogła poleżeć..spałam cały dzień

Mam nadzieję że wyprzedaże poczekają na mnie do wtorku.
Betti daj znać jak to u nas wygląda

Ja poluję na jakąś koszulę, czarne spodnie, prostą jednokolorową rozsuwaną bluzę i jakaś sukienka by się przydała.

Dostanę teraz pokaźną pensję więc mogę zaszaleć.
Haniu, zdrowiej... Polazilam w piątek po sklepach... W sklepach syf, ludzi mnóstwo, kolejki do przymierzalni, kolejki do kasy- warunki dla mnie niesprzyjające do robienia zakopow. Weszłam tylko do kilku sklepów. W Mango jedynie czysto i spokojnie, sporo fajnych spodni (lubię spodnie stamtąd, są raczej porządne), koszul. W zarze itp. bałagan niesłychany, rzeczy poupychanych pelno, a nie ma co wybrać, upatrzylam sobie płaszczyk, ale uważam, ze nadal był za drogi, poczekam do kolejnej obniżki i zamówię online w reserved chcialam spódniczkę, to rozmiary bardzo przebrane... Kupiłam ja i tak (dwa rozmiary za duza), poleci do krawcowej, bo szukałam takiej jeansowej od dawna, a ta kosztowała 30zl no ale na liście mialam: czarna i biala koszule, płaszczyk, bluzę... Chciałam też jakas fajna bluzkę z kryształkami i innymi bzdurami i nie kupilam nic z zaplanowanych. W tym tygodniu zrobię jeszcze jedno podejście

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
zdrowia, oby ci przeszło jak najszybciej. Chociaż ja od świąt się męczę i dalej nie jestem do końca zdrowa, moja mama też przedłużyła zwolnienie i dostała drugi antybiotyk, jedna znajoma brała antybiotyki a teraz dostaje zastrzyki i dalej chora, także jakaś masakra jest.

co do wyprzedaży, to wczoraj trochę połaziłam, bo u nas cały dzień lało. Krótko po 15 wyłączyli nam prąd w firmie, więc zamiast iść do domu pojechałam do CH. Kupiłam sobie sukienkę do pracy i krótką klasyczną kurtkę, na którą trafiłam zupełnym przypadkiem, a jest jak ulał. Wreszcie dobry krój, dopasowana gdzie trzeba, nic nie odstaje, wystarczająco długi rękaw (co w moim przypadku graniczy z cudem), no szok. Dlatego wzięłam bez zastanowienia, bo potrzebowałam takiej kurteczki już od dawna, ale zawsze było coś nie tak.
Bardzo zadowolona jestem też z balerinek, które upolowałam w bardzo dobrej cenie, bo za 99zł a to Tommy Hilfiger. Klasyczne szare balerinki bez wzorów, bardzo wygodne. Czasem przydaje się mieć rozmiar 41, bo innych już nie było.
No i kupiłam trochę ozdób świątecznych, bo zawsze kupuję je po świętach za pół ceny. Przez rok gust mi się nie zmienia, więc za rok będą jak znalazł.
Wirusy szaleją, pogoda im sprzyja koleżanka przyjechała z Wrocławia na tydzień do rodziców, z czego jej mąż 5 dni spędził w szpitalu

Fajnie trafić na coś co zadowoli Cię w 100%, rzadko mi się to zdarza ostatnio

U mnie śniegu po kostk, wczoraj tak pieknie sypalo... przyjechałam do pracy 40km dalej - wiosna, zero sniegu

W piątek niefortunnie chcialam podniesc pudełko z ksiazkami, jak mnie kręgosłup boli... Nie moge się do końca wyprostować ale przynajmniej w weekend mogłam sobie odpocząć wczoraj lekko spielam się z Tz... Jak on mnie czasem wkurza... dziś pojechał na testy, składał papiery do policji

Highway to Hell

Edytowane przez mademoiselle betti
Czas edycji: 2013-01-07 o 07:37
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 07:59   #3544
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Miałam pochwalić się zakupami

1. W River Island kupiłam bluzkę: http://www.riverisland.com/women/sal...int-top-616346

oraz sweter i różową kopertówkę - nie ma ich na stronie. Sweter do zarzucania melanż, głównie kolor czarny, ze złotą nitką.

2. W GAP kupiłam kurtkę dżinsową - dawno nie miałam, fajny, klasyczny (ciemny) odcień dżinsu, dżinsy - rurki dla Ewy i bawełnianą bluzkę z rękawem 3/4 pod swetry i marynarki, granatową.

3. W Zarze zwykły T-shirt pod swetry, beżowy, z jedną kieszonką na biuście

4. W Mango wzięłam bez mierzenia dwa swetry i wisiorek

Sweter nr 1: http://shop.mango.com/PL/p0/mango/wy...=1357544130702 , kolor szary - chcę go oddać, bo nie wyglądam w nim jakoś rewelacyjnie

Sweter nr 2: http://shop.mango.com/PL/p0/mango/wy...=1357544130702 , beżowy - polowałam na taki już od kilku sezonów i zawsze nie udało mi się kupić.

Wisiorek: http://shop.mango.com/PL/p0/mango/ak...=1357544130702

I odkupiłam od teściowej bluzkę, którą ona sobie kupiła, a się rozmyśliła W New Look, sprany, brudny ciepły fiolet z dżetami.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 10:18   #3545
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dlatego też zaczęłam jeść troszkę mięsa - ale drób, jakoś mnie inne mięso obrzydza nadal, więc się nie zmuszam, chociaż to irracjonalne, że zjem kurę a świni już nie. Jem filety z kurczaka i indyka. Ale i tak nie jest to moje ulubione jedzenie i nadal żywię się głównie warzywami (a ostatnio też węglami )
to może spróbuj ze strączkami? mają sporo białka. Ja ostatnio zrobiłam placki fasolowo - twarogowe i mi smakowały
ja z kolei bardziej wieprzowinę polubiłam niż drób - najlepiej wchodzi mi takie czyste mięso, bez tłustych fragmentów czy kości. Jadłam też raz udko z kurczaka i dla mnie za dużo ciapania było, nie potrafię tak wybierać mięsa spod kości, skóra też mi przeszkadza.
Jak byś chciała zacząć ze schabem, to spróbuj najpierw polędwicę - nie ma nic tłustego i jest bardzo smaczna, zwłaszcza z sosem pieczarkowym.

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
W piątek niefortunnie chcialam podniesc pudełko z ksiazkami, jak mnie kręgosłup boli... Nie moge się do końca wyprostować
uuu, współczuję. Życzę szybkiego postawienia do pionu. Powodzenia dla TŻ.

asiuk, bardzo fajne zakupy. Mam nadzieję, że się będą dobrze nosić!
Stary 2013-01-07, 11:20   #3546
hania811
Zakorzenienie

helo,

Ja cały czas chora, ale do pracy przyszłam bo ilez mozna w domu siedzieć..tym bardziej że z dzieckiem to bardziej w domu się meczę niż w pracy.

Cały czas kaszle , mam katar ..wczoraj się przeraziłam bo wieczorem miałam stan podgorączkowy, ale mi przeszło.

Pierwszy raz w życiu jestem aż tak chora.

To pewnie przez to że ogólnie mam osłabiony organizm.

eh.

Ale się obkupiłaś Asiuk- zazdrość
Fajny ten sweterek ze srebrną nitką. Przydałby mi sie taki

Betti czyli szał jest aktualnie. To ja też poczekam..będa może i ochłapy..ale mocno przecenione- a ja to zawsze coś wybiorę dla siebie
Teraz jeszcze boję się pójść do CH bo to jednak skupisko zarazków- nowe zarazki + moja niedoleczona choroba i może być masakra.

Debrah cieszę się że masz już ten papierek.
Daj znac jak ustalisz termin CC.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 12:24   #3547
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Haniu, wracaj do zdrowia, zdaję sobie sprawę, że to nie takie proste przy dziecku.

Asiuk, ale się obkupiłaś, wszystko fajne
Ja w piątek byłam w SCC, masakra jakaś, ludzi mnóstwo, w sklepach syf, ciuchy porozwalane, kosmos! zniechęciłam się i nie kupiłam nic kompletnie!

Debrah, powodzenia

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 12:35   #3548
xzora
Zakorzenienie

W czasie wyprzedaży żeby uniknąć tłumów najlepiej pójść do CH w niedzielę rano. To jedyna pora, w której nie ma za bardzo klientów.

hania811
, zdrowia życzę!
ja cały czas czuję się niewyraźna, chyba wieczorem nalewkę sobie zapodam dla rozgrzania
Stary 2013-01-07, 13:14   #3549
hania811
Zakorzenienie

Muszę chyba iść po jakis inny antybiotyk bo ten co brałam nic mi nie pomógł. Siedzę w tej pracy i cherlam jak gruźlik
Na wyprzedaże chyba faktycznie zbiorę się w niedzielę rano
Stary 2013-01-07, 13:24   #3550
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Kolejny tydzień siedzę w pracy i się zastanawiam, czy iść do lekarza, czy przeczekać aż samo przejdzie
Stary 2013-01-07, 13:26   #3551
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

Kolejny tydzień siedzę w pracy i się zastanawiam, czy iść do lekarza, czy przeczekać aż samo przejdzie
idz do lekarza...połowa moich znajomych ma zapalenie oskrzeli- pogrypowe. Nie jest fajnie.
Mi też się chyba kroi jakieś większe gówno..a antybiotyk wzięłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 13:34   #3552
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
idz do lekarza...połowa moich znajomych ma zapalenie oskrzeli- pogrypowe. Nie jest fajnie.
Mi też się chyba kroi jakieś większe gówno..a antybiotyk wzięłam
ale ja już nie mam kaszlu w ogóle.
Miałam anginę, nie przeszło, nadal mam zawalone migdały i katar kolejny tydzień. Nie mogę wziąć antybiotyku na anginę, bo jestem uczulona na ten typ antybiotyków właśnie. Tylko kurde nie chce przejść
Stary 2013-01-07, 13:37   #3553
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

Idź do lekarza. Serio, takie przenoszone przeziębienie się może się zmienić w jakiś syf, z którego się nie wygrzebiesz.

Ja tak nie poszłam do lekarza, uparłam się i się męczyłam ponad dwa tygodnie ze zwykłym przeziębieniem...

Hania

Stary 2013-01-07, 13:46   #3554
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Na wyprzedaże chyba faktycznie zbiorę się w niedzielę rano
tylko zaraz po otwarciu, bo od 11tej już ludzie zaczynają łazić (przynajmniej u mnie tak było) moje CH było czynne cały tydz od 9 co w niedzielę było kompletnym nieporozumieniem, człowiek do tej 11tej nieźle się rozleniwiał, zanim zaczynało się coś dziać

hania, miskowa, marsz do lekarza! skoro tyle was trzyma, to znaczy, że organizm sam się nie wybroni
Stary 2013-01-07, 14:01   #3555
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
tylko zaraz po otwarciu, bo od 11tej już ludzie zaczynają łazić (przynajmniej u mnie tak było) moje CH było czynne cały tydz od 9 co w niedzielę było kompletnym nieporozumieniem, człowiek do tej 11tej nieźle się rozleniwiał, zanim zaczynało się coś dziać

hania, miskowa, marsz do lekarza! skoro tyle was trzyma, to znaczy, że organizm sam się nie wybroni
No tak tak..zdecydowanie do 11 co z moim dzieckiem trudne nie jest. 11 to już środek dnia

Pomaszeruję jutro rano. Nie trzeba mnie namawiać ...mam taki kaszel że jeszcze trochę i zwariuję..a ze mną dziecko, mąż i połowa bloku. Ja od 5 dni codziennie od 3 do 4 siedzę w łazience z poduszką przy ustach (coby było mniej słychac ) i godzinę kaszlę. Mam takie napady że juz płaczę od tego. Co gorsze dziś mam takie napady również w ciągu dnia

Muszę to wyleczyć

Cytat:
ale ja już nie mam kaszlu w ogóle.
Miałam anginę, nie przeszło, nadal mam zawalone migdały i katar kolejny tydzień. Nie mogę wziąć antybiotyku na anginę, bo jestem uczulona na ten typ antybiotyków właśnie. Tylko kurde nie chce przejść
idz idz..może lekarz coś poradzi .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 14:11   #3556
miskowa
Zakorzenienie

no - w mojej przychodni do końca tygodnia nie ma miejsc. Mogę tylko iść do lekarza między pacjentami i się spytać, czy mnie nie przyjmie dodatkowo, a że nie mam gorączki, to i powodów ku temu nie ma, więc tyle załatwiłam w przychodni.
A recepty wszystkie dostałam pełnopłatne, ponieważ jest nowy rok, więc muszę poprzynosić nowe zaświadczenia od specjalistów, że na pewno nadal łykam te wszystkie świństwa w tych dawkach.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
No tak tak..zdecydowanie do 11 co z moim dzieckiem trudne nie jest. 11 to już środek dnia

Pomaszeruję jutro rano. Nie trzeba mnie namawiać ...mam taki kaszel że jeszcze trochę i zwariuję..a ze mną dziecko, mąż i połowa bloku. Ja od 5 dni codziennie od 3 do 4 siedzę w łazience z poduszką przy ustach (coby było mniej słychac ) i godzinę kaszlę. Mam takie napady że juz płaczę od tego. Co gorsze dziś mam takie napady również w ciągu dnia

Muszę to wyleczyć

idz idz..może lekarz coś poradzi .
Haniu, taki przewlekły kaszel to nie ma żartów, więc lepiej nie bagatelizować jednak
Stary 2013-01-07, 15:46   #3557
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Miałam pochwalić się zakupami

1. W River Island kupiłam bluzkę: http://www.riverisland.com/women/sal...int-top-616346

oraz sweter i różową kopertówkę - nie ma ich na stronie. Sweter do zarzucania melanż, głównie kolor czarny, ze złotą nitką.

2. W GAP kupiłam kurtkę dżinsową - dawno nie miałam, fajny, klasyczny (ciemny) odcień dżinsu, dżinsy - rurki dla Ewy i bawełnianą bluzkę z rękawem 3/4 pod swetry i marynarki, granatową.

3. W Zarze zwykły T-shirt pod swetry, beżowy, z jedną kieszonką na biuście

4. W Mango wzięłam bez mierzenia dwa swetry i wisiorek

Sweter nr 1: http://shop.mango.com/PL/p0/mango/wy...=1357544130702 , kolor szary - chcę go oddać, bo nie wyglądam w nim jakoś rewelacyjnie

Sweter nr 2: http://shop.mango.com/PL/p0/mango/wy...=1357544130702 , beżowy - polowałam na taki już od kilku sezonów i zawsze nie udało mi się kupić.

Wisiorek: http://shop.mango.com/PL/p0/mango/ak...=1357544130702

I odkupiłam od teściowej bluzkę, którą ona sobie kupiła, a się rozmyśliła W New Look, sprany, brudny ciepły fiolet z dżetami.
Wszystko świetne ten beżowy sweterek Mango fajny - uniwersalny taki ten szary też niegłupi

Chciałabym mieć gdzieś blisko RI i GAP (mam bluzę - uwielbiam) Nawet w RI chciałam zamówić coś przez net, ale wysyłka 8 funtów to jednak dużo

Brudny fiolet? Ubzdurałam sobie na wiosnę coś w takim brudnym, lekko rozbielonym fiolecie

Cytat:
uuu, współczuję. Życzę szybkiego postawienia do pionu. Powodzenia dla TŻ.

Cytat:
helo,
Betti czyli szał jest aktualnie. To ja też poczekam..będa może i ochłapy..ale mocno przecenione- a ja to zawsze coś wybiorę dla siebie
Teraz jeszcze boję się pójść do CH bo to jednak skupisko zarazków- nowe zarazki + moja niedoleczona choroba i może być masakra.

Debrah cieszę się że masz już ten papierek.
Daj znac jak ustalisz termin CC.
Okropnie Dziś o 11 weszłam na chwilę do GE po płyty, nigdy o tej porze nie widziałam tylu ludzi

Kurcze, te wirusy/bakterie jakieś zmutowane czy co? zmień może rzeczywiście ten antybiotyk... Co bierzesz?

Cytat:
W czasie wyprzedaży żeby uniknąć tłumów najlepiej pójść do CH w niedzielę rano. To jedyna pora, w której nie ma za bardzo klientów.

hania811
, zdrowia życzę!
ja cały czas czuję się niewyraźna, chyba wieczorem nalewkę sobie zapodam dla rozgrzania

Cytat:
cześć

Idź, idź ja też dziś jakiś podejrzany kaszel załapałam

Cytat:
no - w mojej przychodni do końca tygodnia nie ma miejsc. Mogę tylko iść do lekarza między pacjentami i się spytać, czy mnie nie przyjmie dodatkowo, a że nie mam gorączki, to i powodów ku temu nie ma, więc tyle załatwiłam w przychodni.
A recepty wszystkie dostałam pełnopłatne, ponieważ jest nowy rok, więc muszę poprzynosić nowe zaświadczenia od specjalistów, że na pewno nadal łykam te wszystkie świństwa w tych dawkach. [COLOR="Silver"]
Paranoja

Highway to Hell

Edytowane przez mademoiselle betti
Czas edycji: 2013-01-07 o 16:05
Stary 2013-01-07, 15:52   #3558
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko świetne ten beżowy sweterek Mango fajny - uniwersalny taki ten szary też niegłupi

Chciałabym mieć gdzieś blisko RI i GAP (mam bluzę - uwielbiam)
Brudny fiolet? Ubzdurałam sobie na wiosnę coś w takim brudnym, lekko rozbielonym fiolecie

Okropnie Dziś o 11 weszłam na chwilę do GE po płyty, nigdy o tej porze nie widziałam tylu ludzi

Kurcze, te wirusy/bakterie jakieś zmutowane czy co? zmień może rzeczywiście ten antybiotyk... Co bierzesz?

Idź, idź ja też dziś jakiś podejrzany kaszel załapałam

Paranoja
Brałam jakiś 3 dniowy- azycyne czy jakoś tak. Dziś wchodzi do mnie klientka..gadu - gadu ona kaszle, ja za nią, ja do niej "widzę że ten sam wirus"- ona "tak własnie wracam od lekarza z kolejnym antybiotykiem bo ten 3 dniowy niz nie zdziałał"

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2013-01-07 o 16:05
Stary 2013-01-07, 18:29   #3559
Debrah
Zakorzenienie

Dam znać jak ustalę termin CC, do szpitala ustalić jadę w czwartek.

Kurczę, te wirusiska jakieś ostre są, Tż też 2 tygodnie kaszle i chrząka. Dziś skończył brać ten 3 dniowy antybiotyk, chyba nie do końca pomógł..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 19:03   #3560
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

Kurczę, te wirusiska jakieś ostre są, Tż też 2 tygodnie kaszle i chrząka. Dziś skończył brać ten 3 dniowy antybiotyk, chyba nie do końca pomógł..
A jak Twój cukier?

------
Haniu, Miskowa zdrowia życzę. Mi przeszło dopiero po 2,5 tyg

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 21:44   #3561
emi_lka
Zakorzenienie

Dziewczyny, zdrówka życzę!

Asiuk, świetne zakupy
Ja zaplanowałam kolejny tour po sklepach w środę. Za to dziś przyszły cienie revlona i korektor. Może zamówię też torebkę...
Macie jakieś strony torebkowe oprócz etorebki?

Dużo atrakcji ostatnio miałam towarzysko-wyjazdowych, z czego się cieszę, ale nastrój raczej średni.
Nie mam już tyle obowiązków, co ostatnio... nie pracuję jak robot, więc i gorsze refleksje do mnie przychodzą.

Na odtrutkę czytam kryminały Krajewskiego, planuję wakacje i zakupy ubraniowe oraz snuję wizje kulinarne. Kupiłam sobie foremki do zapiekania w duce, którym już od dawna się przypatrywałam, muszę jakieś mini tarty w nich poczynić.

Edytowane przez emi_lka
Czas edycji: 2013-01-07 o 21:45
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 06:58   #3562
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cześć

Cytat:
Brałam jakiś 3 dniowy- azycyne czy jakoś tak. Dziś wchodzi do mnie klientka..gadu - gadu ona kaszle, ja za nią, ja do niej "widzę że ten sam wirus"- ona "tak własnie wracam od lekarza z kolejnym antybiotykiem bo ten 3 dniowy niz nie zdziałał"
Wszyscy ten sam trzydniowy, niepomagający antybiotyk biorą no to rzeczywiście może potrzeba czegoś mocniejszego?

Moja lekarka wypisuje tylko i wyłącznie na wszystko Duomox i tylko dużo gada... Chętnie bym zmieniła przychodnię, ale nie mam na jaką

Cytat:

Żeby tylko Ciebie nie zaraził, powodzenia w ustalaniu

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zdrówka życzę!

Asiuk, świetne zakupy
Ja zaplanowałam kolejny tour po sklepach w środę. Za to dziś przyszły cienie revlona i korektor. Może zamówię też torebkę...

Dużo atrakcji ostatnio miałam towarzysko-wyjazdowych, z czego się cieszę, ale nastrój raczej średni.
Nie mam już tyle obowiązków, co ostatnio... nie pracuję jak robot, więc i gorsze refleksje do mnie przychodzą.

Na odtrutkę czytam kryminały Krajewskiego, planuję wakacje i zakupy ubraniowe oraz snuję wizje kulinarne. Kupiłam sobie foremki do zapiekania w duce, którym już od dawna się przypatrywałam, muszę jakieś mini tarty w nich poczynić.
Hej...
Jaki korektor? Potrzebuję jakiegoś pod oczy co by ładnie rozświetlał, bo mi się cienie delikatne robią, ewentualnie może krem hmm

Stron torebkowych nie znam innych niestety, a sama na coś czarnego poluje a jakiej torebki szukasz? Chyba w czwartek albo w piątek rano udam sie do CH na ponowne polowanie, pewnie znowu nic z listy nie wykreślę

U mnie to samo niestety mam od początku roku bardzo mało pracy, tylko 26h w tygodniu i w styczniu się to raczej nie zmieni, co mnie wkurza okropnie brak godzin wiąże sie z mniejszą wypłatą

Highway to Hell
Stary 2013-01-08, 07:42   #3563
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
asiuk, bardzo fajne zakupy. Mam nadzieję, że się będą dobrze nosić!
Dzięki. Dziś jestem w tej czarno-szarej bluzce w cętki

Cytat:
Ale się obkupiłaś Asiuk- zazdrość
Fajny ten sweterek ze srebrną nitką. Przydałby mi sie taki
To nie srebrna nitka, tylko matowe cekiny Bardzo mi się podoba sam w sobie, ale nie wyglądam w nim korzystnie jednak i go wczoraj oddałam.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Asiuk, ale się obkupiłaś, wszystko fajne
Ja w piątek byłam w SCC, masakra jakaś, ludzi mnóstwo, w sklepach syf, ciuchy porozwalane, kosmos! zniechęciłam się i nie kupiłam nic kompletnie!
Ja też byłam właśnie w Silesii, ale w czwartek od godziny 12 do 16:30 Fajnie się robiło zakupy, nie za dużo ludzi.

Cytat:
A recepty wszystkie dostałam pełnopłatne, ponieważ jest nowy rok, więc muszę poprzynosić nowe zaświadczenia od specjalistów, że na pewno nadal łykam te wszystkie świństwa w tych dawkach.
Paranoja jakaś! Jak to nie ma miejsc?

Cytat:

Chciałabym mieć gdzieś blisko RI i GAP (mam bluzę - uwielbiam) Nawet w RI chciałam zamówić coś przez net, ale wysyłka 8 funtów to jednak dużo

Właśnie ten sweter beżowy taki uniwersalny i o to mi chodziło.

W GAP bardzo spodobały mi się piżamy - miękkie, przyjemne. Co z tego, skoro same gacie po przecenie kosztują 95 zł!!!

Bluzkę jednak znalazłam: http://www.newlook.com/shop/womens/t...hirt_265163758 Wydaje mi się odrobinę cieplejsza, niż na zdjęciu. Kolor bardzo twarzowy

Cytat:
Asiuk, świetne zakupy

Dzięki. Faktem jest, że wydałam kupę kasy

Masz podobnie jak ja, tylko że ja jestem jednak trochę leniem. Jak coś robię, czymś się zajmuję, to jest ok. Jeśli nie, to różne interpretacje tego stanu rzeczy się nasuwają

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-01-08, 08:13   #3564
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też byłam właśnie w Silesii, ale w czwartek od godziny 12 do 16:30 Fajnie się robiło zakupy, nie za dużo ludzi.

...
W GAP bardzo spodobały mi się piżamy - miękkie, przyjemne. Co z tego, skoro same gacie po przecenie kosztują 95 zł!!!

Bluzkę jednak znalazłam: http://www.newlook.com/shop/womens/t...hirt_265163758 Wydaje mi się odrobinę cieplejsza, niż na zdjęciu. Kolor bardzo twarzowy
Cześć Asiuk, miło, że jako jedyna zareagowałaś na moje posty

Ja do gapa już nie wchodzę, raz weszłam, zobaczyłam ceny i doszłam do wniosku, że to jakieś nieporozumienie. To nie jest jakaś nie wiadomo jak wysoka półka, żeby ceny były takie wysokie.

Bluzka z New Looka super nie widziałam takiej w sklepie.. Jaka była jej cena?

Hania

Stary 2013-01-08, 08:16   #3565
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć!

Masz podobnie jak ja, tylko że ja jestem jednak trochę leniem. Jak coś robię, czymś się zajmuję, to jest ok. Jeśli nie, to różne interpretacje tego stanu rzeczy się nasuwają
No gacie za 95 to lekka przesada

O taki kolor właśnie mi chodziło

Highway to Hell
Stary 2013-01-08, 08:23   #3566
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
to tutaj standard. Idziesz do lekarza a oni ci mówią, że już wizyty na cały tydzień są poumawiane i nie mają gdzie cię wcisnąć. Możesz się umówić na kolejny tydzień (bzdura, jeśli jesteś chora) lub możesz między pacjentami iść do lekarza i się prosić, czy cię łaskawie przyjmie. I to jest to, co mnie wkurza maksymalnie, bo nie po to płacę na ubezpieczenie, żeby musieć się prosić o przyjęcie do lekarza.
No ale przychodni nie chcę zmieniać, bo do tej mam najbliżej - jest w budynku, w którym pracuję, a ja dość często jednak muszę chodzić czy do laboratorium, czy po recepty.
Stary 2013-01-08, 08:25   #3567
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Hej...
Jaki korektor? Potrzebuję jakiegoś pod oczy co by ładnie rozświetlał, bo mi się cienie delikatne robią, ewentualnie może krem hmm

Stron torebkowych nie znam innych niestety, a sama na coś czarnego poluje a jakiej torebki szukasz? Chyba w czwartek albo w piątek rano udam sie do CH na ponowne polowanie, pewnie znowu nic z listy nie wykreślę
Szukam dużej torebki raczej w neutralnym kolorze.
Podobają mi się te:
http://www.torebkidavidjones.net/219...s-piaskowa.jpg
http://www.torebkidavidjones.net/219...jasny-braz.jpg
http://www.torebkidavidjones.net/207...kowa-zarka.jpg
http://www.torebkidavidjones.net/218...zowa-zarka.jpg
http://www.torebkidavidjones.net/219...cappuccino.jpg
http://www.torebkidavidjones.net/213...n-piaskowy.jpg

Cytat:
Cześć!

Dzięki. Faktem jest, że wydałam kupę kasy

Też kupiłam sobie ostatnio taki uniwersalny, duży sweter, taki chyba, jak ten, tylko beżowy:
http://www.reserved.com/pl/collectio...n/swetry/U5437

Oczywiście załapałam się na starą cenę... nie mam szczęścia do przecen...

Brak miejsc u lekarza u mnie to standard... Zmieniłam pół roku temu przychodnię z tego powodu, nie wiem, czy w okresie zimowym jest lepiej, bo nie byłam od tamtej wizyty u lekarza...

Po wczorajszym zderzeniu z rzeczywistością, dziś nastrój mam znacznie lepszy...

A, dziewczyny około 30 - pielęgnujecie jakoś twarz przeciwzmarszczkowo?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 08:36   #3568
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Podobają mi się te:

Też kupiłam sobie ostatnio taki uniwersalny, duży sweter, taki chyba, jak ten, tylko beżowy:

Oczywiście załapałam się na starą cenę... nie mam szczęścia do przecen...

Brak miejsc u lekarza u mnie to standard... Zmieniłam pół roku temu przychodnię z tego powodu, nie wiem, czy w okresie zimowym jest lepiej, bo nie byłam od tamtej wizyty u lekarza...

Po wczorajszym zderzeniu z rzeczywistością, dziś nastrój mam znacznie lepszy...

3 i 4 torebka najbardziej mi się podobają

Za nastrój trzymam kciuki, mam nadzieję, że masz chwilowy spadek formy tylko

Co do pielęgnacji, to staram się od kilku lat stosować na noc bardziej odżywcze/przeciwzmarszczkowe kremy do twarzy. Staram się też używać kremów pod oczy (ale różnie to u mnie bywa z systematycznością) a na 30 kupiłam sobie serum przeciwzmarszczkowe i stosuję je teraz na noc pod krem.
Stary 2013-01-08, 08:51   #3569
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć Asiuk, miło, że jako jedyna zareagowałaś na moje posty

Ja do gapa już nie wchodzę, raz weszłam, zobaczyłam ceny i doszłam do wniosku, że to jakieś nieporozumienie. To nie jest jakaś nie wiadomo jak wysoka półka, żeby ceny były takie wysokie.

Bluzka z New Looka super nie widziałam takiej w sklepie.. Jaka była jej cena?
Faktem jest, że jakościowo ciuchy są super, bardzo miłe w dotyku i nie rozchodzą się po praniu.
A z wyprzedaży kurtka dżinsowa za 100 zł to chyba nie taka tragedia.

Bluzka nie była (jeszcze?) w przecenie i kosztowała 60 zł.

Cytat:
No gacie za 95 to lekka przesada

O taki kolor właśnie mi chodziło
W dodatku trzeba by do tego dokupić górę piżamy

Cytat:
to tutaj standard. Idziesz do lekarza a oni ci mówią, że już wizyty na cały tydzień są poumawiane i nie mają gdzie cię wcisnąć. Możesz się umówić na kolejny tydzień (bzdura, jeśli jesteś chora) lub możesz między pacjentami iść do lekarza i się prosić, czy cię łaskawie przyjmie. I to jest to, co mnie wkurza maksymalnie, bo nie po to płacę na ubezpieczenie, żeby musieć się prosić o przyjęcie do lekarza.
No ale przychodni nie chcę zmieniać, bo do tej mam najbliżej - jest w budynku, w którym pracuję, a ja dość często jednak muszę chodzić czy do laboratorium, czy po recepty.
U mnie na szczęście tak nie jest. Jeszcze mi sie nie zdarzyło, żeby mnie nie przyjęli tego samego dnia.

Cytat:
Podobają mi się te:

Mi się najbardziej podoba nr 2

Fajny sweterek dla takiej drobnej osoby, jak Ty.

Zarówno krem na dzień jak i na noc mam przeciwzmarszczkowy (chociaż teraz kupiłam sobie na dzień nawilżający z kwasem hialuronowym z Ziaji, dla kobiet po 30.). Muszę sobie kupić dziś jakiś krem pod oczy, bo zwariuję - od dwóch dni mam suchą i piekącą skórę pod oczami i obrzęk. Mam tylko serum Clinique, ale muszę mieć coś dobrze nawilżającego.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-01-08, 08:54   #3570
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
3 i 4 torebka najbardziej mi się podobają

Za nastrój trzymam kciuki, mam nadzieję, że masz chwilowy spadek formy tylko

Co do pielęgnacji, to staram się od kilku lat stosować na noc bardziej odżywcze/przeciwzmarszczkowe kremy do twarzy. Staram się też używać kremów pod oczy (ale różnie to u mnie bywa z systematycznością) a na 30 kupiłam sobie serum przeciwzmarszczkowe i stosuję je teraz na noc pod krem.
Dla mnie też 3 jest najlepsza, właśnie ją zamówiłam.
Podobają mi się jeszcze te z ćwiekami.

Dzięki!

Ja właśnie muszę coś wymyślić w kwestii pielęgnacji, zaczynają mi wychodzić zmarszczki...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości