|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Jeszcze żyje.
Ale jakoś mi się doba skróciła. Przyniosła wam swoje włosy w wersji tylko szampon i odżywka plus jedwab GP. Suszone głową w dół, bez dyfuzor a, stylizatora i w ogóle nic. (szampon i odżywka Babuszki Agafii z lopianowym propolisem... Bosz jak to cudnie pachnie)
#3542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie mam zamiar dokupić jeszcze ten balsam i maskę drożdżową, a potem któryś z olejów ajuwerdyjskich, a resztę dać w odstawkę jak na razie. Też przechodzę na program minimum - olejowanie raz na 2-3 mycia, maska to samo, a co 2-3 dni mycie szamponem i lekka odżywka d/s i b/s (prawdopodobnie ta sama). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np mam dosyć mocny naturalny kolor ust i kilka lat zajęło mi dojście do wniosku, ze w kolorze "nude" ktory uwielbia moje przyjaciółka wygladam jak trup i w ogóle mi nie pasuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() mam ich jeden podwojny zestaw i jest świetny. Te Catrice tez sa fajne chyba - bo testuje jeszcze. A w Rossku coż - wibo beznadzieja - tylko tusz im sie udał, rimmel też średnio ... A jakiego różu Scrabble uzywasz? Ja Burjois, ale właśnie słyszłam że Inglot też jest super. Cytat:
To prawda po paru godzinach muszę zmatowić, bo inaczej mogłaby być latarnia, ale naprawde najbardziej mi sie efekt po nim podoba. Taka delikatnei rozświetlona i wypoczęta skóra ![]() To polecam, róznica jest kolosalna ![]() Wczoraj olej BDFM, mycie pottersem, d/s Seboradin + Oleo repair + kilka kropli aloesu zatężonego. Teraz od razu, po paru minutach po ugnieceniu żelem susze dyfuzorem i nie wiem jak mogłam w tamtym roku przezimować na schnięciu naturalnym.... ;-)
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2013-11-21 o 09:50 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3545 |
Zakorzenienie
|
oto moje włosy.
co nakładacie po wysuszeniu??? wiem, że żel lniany, ale nie robi się po nim taka skorupka na włosach? wolałabym coś co ma bardziej konsystencję kremu, a może jakiś krem ? ![]() ![]() Aha, mam jeszcze problem, że tak jakby hmmm moje włosy nie dostosowują sie do przedziałka, to widać na zdjęciu że układają się w rózne strony pasmami. Da się coś na to zaradzić? Ja też nie suszę i znów zima i znów kłopoty z tym związane....
![]() ![]() Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-11-21 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |
Zakorzenienie
|
Ale nam się makijażowy temat zrobił, sama coś będę musiała kupić w rossmannie przy takiej promocji
![]() Co do baz do cieni, miałam już 2 z hean i teraz mam paese, obie tak samo dobre, każde cienie, eyeliner trzymają się na nich od rana do samego wieczora bez zmian, makijaż wygląda świeżo i ładnie ![]() Pamiętam, jak miałam suchą skórę i każdy podkład podkreślał skórki i strasznie się odznaczał. Od kiedy jednak sama bawię się w półprodukty, robię różne sera antyoksydacyjne i stosuję żel ha z olejem zamiast kremu, dużo więcej podkładów mi odpowiada, a skórę wreszcie zaczynam mieć normalną, nawilżoną i bez odstających skórek ![]() Cytat:
![]() ![]() Włosy falowane czy kręcone często tak właśnie nie dostosowują się do przedziałka przez stylizację, ja akurat czeszę wyprostowana mokre włosy palcami z odżywką bs i robię przedziałek, wtedy u góry mam porządek, ale ja taki porządek lubię. Nie wyobrażam sobie nie suszyć, nawet jeśli myję wieczorem, z suszarką 15 minut i gotowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() mam podobny problem z przedziałkiem jak Ty. jak włosy są na pół mokre, pół suche staram sie delikatnie poprzekładać pasma włosów w odpowiednie miejsca. zazwyczaj pomaga.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3548 |
Zadomowienie
|
To ja chyba mało żelu daję, bo rano nie mam żadnych "sucharków" ani "skorupki" tak jak piszecie - tylko kilka pasm takich posklejanych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I z tym suszeniem też sobie nie wyobrażam życia bez suszarki ![]()
![]() |
#3550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, a czy żel powinno wymieszać się z odżywką albo wodą? Na niektórych blogach czytałam, że tak jest zalecane dla fal, ale nie wiem czemu i już głupieję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nawet latem nie mogłabym nie suszyć włosów. Nie cierpię chodzić z mokrymi. Cytat:
Cytat:
Jak żel jest za mocny, można wymieszać z odżywką, będzie łagodniejszy. Albo jak konsystencja nie odpowiada. Ja żele Bielendy rozcieram w rękach zawsze z wodą lub rozcieńczoną odżywką i dopiero tak nakładam, bo moim zdaniem jest jakiś taki klejący i jak ugniatam nim, to włosy mi się do rąk z żelem kleją. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3555 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie ustawiły się w kolejce przed Rossmanem?
![]() Kurcze jak ten banan mnie śmieszy, brawo dla tego, który go stworzył! A co do olejowania to chyba coś jest w tym, że olej "wychodzi" z włosów. Wczoraj dokładnie je umyłam, fakt, odżywką ale rano były śliczne bez śladu oleju. Teraz wydaje mi się,że ...wyszedł? Dziwnie to brzmi ale coś w tym jest. Nie są tłuste ale jest taka poświata. Nie wiem czy już nie wpadłam w jakąś obsesję na punkcie tego wszystkiego ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Zakorzenienie
|
Jutro na 13 mam fryzjera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie do brzmi trochę jak obsesja, może paranoja. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Zakorzenienie
|
Ja też się jutro wybieram na podbój Rossmanna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() no i to wasze wychodzenie oleju z wlosow troche mnie smieszy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze są 15 każdego miesiąca. Teraz najpierw powiedzieli, że między 15 a 20, później, że 21, ostatecznie mają być jutro. Irytują mnie już. Decyzje były wydane 31 października i od tamtej pory nie udało im się dziwnym trafem puścić przelewów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Zakorzenienie
|
Ja mam rentę i zawsze kiedy 24 wypada w weekend to dostaję w piątek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie jeszcze się pewnie nawet komisja stypendialna nie zebrała a kasa będzie dobrze jak przed mikołajkami na konta trafi ![]() Ale oczywiście decyzje stypendialne uczelnia wystawia z datą październikową i nikt nie protestuje tylko takie podpisuje ![]()
![]() |
#3565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wnioski do 15 października, decyzje 31 października. Chyba socjalne były obie daty przesunięte o tydzień później, ale wypłata jest w tym samym terminie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak Wasze włosy w tę depresję za oknem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, bardzo proszę o pomoc! Włosy nie chcą mi falować tak, jak jeszcze chciały tydzień temu. Cały ten tydzień męczę się z nimi, dziś dopiero coś udało mi się z nich wykrzesać, ale ogólnie to mam dni paszteta przez włosy
![]() ![]() Mam fale 2A, w porywach dociągam do 2B, ale nie mam zdjęć z 2B. Wiem, że nie uzyskam niewiadomoczego na takim słabym skręcie, ale chcę chociaż wrócić do tego, co było ![]() ![]() Więc tak: 1,2,3 zdj - takie były w zeszłym tygodniu, w kształcie, który bardzo mi się podoba i do którego chcę wrócić 4 - kicha totalna z wczoraj. Niby błyszczące i miękkie, ale strąkowate rozprostowane i ogólnie nie takie jak trzeba, wyglądające na rzadkie 5,6,7 - zdjęcia z dzisiaj, po względnym ogarnięciu Proszę o szczere opinie co do moich kłaczków ![]() Edytowane przez nati-mo Czas edycji: 2013-11-22 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ufff! ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2013-11-22 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.