|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Trochę mi zajęło nadrabianie, pędzicie jak szalone!
![]() ![]() Witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Coś mnie ten papież prześladuje dzisiaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny pisałyście o wieku Waszych TŻtów, my jesteśmy ten sam rocznik, ale w sumie mąż jest pół roku młodszy, bo ja z kwietnia a on z listopada ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o określenie płci na USG to mój lekarz mówi w okolicach 16-17 tygodnia. Wtedy jest już pewien na 100%, wcześniej nie chce strzelać, żeby się nie nastawiać niepotrzebnie. U nas się sprawdziło, potem jeszcze na każdej wizycie powtarzał, że widzi piękne "wargulki" tudzież "bułeczkę" ![]() Ja mam takie propozycje tytułów, mega monotematyczne: - Brzuchy rosną nam powoli, tu marudzimy do woli - Zaczynamy wątek drugi, ponarzekać każda lubi - Nasze brzuchy jeszcze małe, my nie narzekamy wcale - Maj i czerwiec obstawiamy, ciągle małe brzuszki mamy Wiecie co jak jeszcze się nie udzielałam w wątku tylko podczytywałam to właśnie wyczytałam jak ktoś mówił, że tu same narzekanie i brak jakiejkolwiek radości z tego błogosławionego stanu i to mnie tak zainspirowało to wymyślenia tych tytułów na szybko ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | ||||
Zakorzenienie
|
a ja siedziałąm na laptopie i tak jakoś spac mi się zachciało... budzę się a tu juz ciemno...ehh tak że drzemke też zaliczyłam
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() to ja tak samo....ehh ale oczy mi sie same zamykały Cytat:
czy sa bezpieczne znieczulenia które można stosować na każdym etapie ciąży? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to do jutra jeszcze musisz wytrzymać i będziesz miała spokój. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Bidulko ty ![]() ![]()
![]() |
#3545 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do dentysty to błagam Was nie straszcie tak ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Fajne tytuły, to będziemy miały z czego wybierać ![]() Vampirko łączę się z Tobą, ja dziś cały dzień praktycznie na modłach spędziłam ![]()
![]() |
#3546 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Już Was nadrobiłam a tu mi się dziecko rozpłakało, poszłam tuli tuli i kolejna strona
![]() Oj mój Tż ma problemy z kolanami, myślicie że ciąża żony tez wpływa na poprawę ? ![]() Cytat:
![]() Ale masz fajną teściową ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A to zdjęcie trojaczków najpiękniejsze usg jakie widziałam ![]() I jeszcze ten tygryskowy strój z allegro - mieliśmy taki dla Olisia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Dziś Tż wrócił z delegacji i patrząc na brzuś się pyta czy druga ciąża też trwa 9 m-cy ![]() Mam dylemat, muszę podpytać lekarza, ale może któraś podwójna mamusia się orientuje - nie wiecie, czy jesli w pierwszej ciązy szyjka była słaba, to czy w drugiej też koniecznie taka musi być? Wiem że jeszcze na to czas ale już mam obsesję, że będzie trzeba sie oszczędzać...
![]() |
#3547 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() ![]() Dzisiejszą noc spędziłam w domu, u boku najukochańszego męża ![]() Popołudniu wczoraj wypisali mnie do domu, ze szpitala. Na karcie mam wpisane rozpoznanie: Poronienie zagrażające. Według USG - wyszło, że mam krwiaka. Zwiększono mi dawkę luteiny. No i na razie tyle. Mam nadzieję, że do następnego USG, się wchłonie, nie chciałabym, żeby wypłyneła krew, bo po prostu bym się gorzej bała.. Wyniki podstawowe dobre. Czuję się w miarę dobrze - co prawda zauważyłam, że szybko się męcze - ale postanowiłam się trochę pooszczędzać do następnej wizyty. Postram się więcej leżeć niż do tej pory, i nie forsować się z obowiązkami domowymi.. ![]() A dzisiejszy wieczór - koszmar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pęcherzyk ma 28mm, 9tydz 4 dzien (na dzień 07.10.2013) wg usg termin mam na 08.05.2013 - wg om - 07.05.2013. I zdjęcie USG (wybaczcie jakość, robione tel..) ![]() PS. Bijące serduszko wynagrodziło cały dotychczasowy stres. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3548 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mi się 100 razy bardziej podoba Julian od Juliusza, ale TŻ się uparł (nie wiem o co mu chodzi? o Cezara może ![]() ![]() Ola też mi się podoba, a najbardziej Oleńka, ale to ostatnio też podobno bardzo popularne imię, dwie znajome co rodziły w ostatnim czasie mają Aleksandry ![]() ![]() Niestety nie wiem jak jest z szyjką, w sumie tak na chłopski rozum to szyjka się nie zmienia nie? Ale pewnie są czynniki, które mają na nią wpływ i mogą być różne w 1 i 2 ciąży, ale ja sobie teraz strzelam, bo nie mam pojęcia ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do lodów snikers itp, bo zapomniałam odpowiedzieć to w 1 ciąży miałam fazę na nie i nie mogłam nigdzie dostać, ale teraz mam na oku jeden sklep w wiosce pod moją miejscowością, gdzie mi się przewinęły, więc w razie potrzeby silnej wiem gdzie szukać ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wszystko będzie dobrze ![]()
![]() |
#3550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz piekna date wyznaczona do porodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A zawsze można kupiś sunbites, które są wypiekane i to ciasto a też fastfood ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3552 |
Zakorzenienie
|
hej, czytam Was troche ale raczej wybiorczo, po kilku dniach poprawy kiedy zaczelam sie cieszyc, ze pomalutku mijaja niedogodnosci znow jest zle, teraz niestety powisialam nad kibelkiem az mi sie rece trzesa, uwielbiam pierwszy trymestr
![]() odebralam wyniki i wszystkie sa ok, toxo w dalszym ciagu nie przechodzilam, wiec znow bede musiala sie cala ciaze pilnowac. Gratuluje wszystkich udanych wizyt ![]() wpadly mi w oko fotki dzieciaczkow Selenti Kropcio ![]() lolitko jak dla mnie to bedziesz miala dziewczynke na 100% wspomnisz moje slowa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- moze troszke Was doczytam, choc ostatnia strone, bo nic mi sie nie chce po tych modlach w domu juz robic:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Raczkowanie
|
Mykam spac bo jutro jade do domu na śląsk
![]() ![]()
#3554 | |
Zakorzenienie
|
Widze, ze zastanawiacie sie nad tytulem, wiec i ja sie wypowiem: nienawidze tych wszystkich rymowanek w tytulach
![]() ![]() mamy maj-czerwiec 2014- czekamy na czerwcowki ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Wtajemniczenie
|
Witam się z wieczorka, troszkę Was nadrobiłam ale nie cytuję bo zajęło by mi to pół nocy gadułki
![]() ![]() Jutro w końcu wolne, mam nadzieję ze ostatni weekend pracy przede mną i L4 bo naprawdę mam dosyć. ![]()
#3556 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Zadomowienie
|
Właśnie widzę u Ciebie w podpisie
![]() ![]()
#3558 |
Wtajemniczenie
|
Dobranoc kochane
![]() do jutra ![]()
#3559 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to nie są żarty, to niby niepozorne i myśli się "gdzie tam jama ustna z małym zębem a gdzie bejbik" ale ja się naczytałam i koleżanka mnie przestrzegała, żeby przed ciążą zaleczyć ubytki. Nie daj Bóg doprowadzić dodatkowo do stanu zapalnego... wtedy z krwią wszystko do dzieciaka dojdzie i może coś narobić a może nie... lepiej nie ryzykować. Są znieczulenia dla kobiet w ciąży gdybyś miała bać się bólu. także radzę ci idź kochana pozbądź się zmartwienia dla własnego spokoju ![]() Cytat:
![]() ![]() ale tak naprawdę to ponoć Kim Kardashian była zdecydowana na to by je skonsumować ![]() ![]() Cytat:
![]() i co? masz zalecenie leżenia czy tylko oszczędzania się? ja mam podobną historię. Jak trafiłaś do szpitala ? jeśli to jest niewłaściwe pytanie to przepraszam... Sercem jestem z Tobą, zwłaszcza że jedziemy na podobych przeżyciach... buziak ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() gratuluję dobrych wyników ! co do toxo - też nie przechodziłam jeszcze;/ nie wiem jak to się stało skoro wiecznie mam minimum 6 psów, kota, wszysko to szwęda się swoimi drogami i potem wraca się do domu wytarzać i wyprzytulać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3560 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Dawno mnie nie bylo, ale ostatnio nie mialam na nic ani sily ani czasu, meczy mnie spanie i najlepien wovole nie wychodzilabym z lozka. Postaram sie was ponadrabiac bo przeczytalam i widze ze duuuuzo sie dzieje
![]()
![]() |
#3561 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, nie moge spac! Takie problemy to a mialam w 7 miesiacu, a nie 9 tygodniu. Zaczynam wygladac jak slon, ciezko mi sie schylac. Wczoraj dywan u Adasia odkurzalam na 3 raty bo dostawalam strasznej zadyszki. Nie chce wiedziec co bedzie dalej. Nie nadrabiam Was, bo nei dam rady. Widzialam, ze nazekalyscie na opakowanie oliwki rossmanowskiej. W rossmanie mozna kupic oliwki do masazu i anty-cellulitową (mango&papaya, i brzoza z pomarancza jesli dobrze pamietam), one w tej chwili sa w szklanych buteleczkach z atomizerem. Polecam je (uzywalam do wlosow ![]() Milego dnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to słabo pamiętam, bo miałam wtedy 10 lat. Pewnie jej rodzice na początku byli przeciwni. To normalne. Ale potem.... Potem wszystko minęło. A teraz zapatrzeni w zięcia na maxa
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za pocieszenie
![]() w środę zamiast szykować się na wyjazd to poszedł w tany ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3564 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry!
kasha tyle Cie nie bylo, nawet nie probuj nadrabiac ![]() ![]() ![]() ![]() no i dzis jedna mamusia wychodzi za maz ![]() a ja o dziwo dzis pospalam jak na moje ostatnie osiagniecia: do ok 7.30. jak przez ostatni miesiac budzilam sie nawet przed 6, to ta 7 juz sukces dla mnie. az sie zaczynam martwic czy wszystko ok z okruszkiem. wiecie fobia kazdego objawu: mialam tydzien gdzie 2x w nocy do toalety latalam, teraz znow tylko raz i juz sie czlowiek stresuje. mdlosci mnie uspokajaja troche, i wez tu czlowieku dogodz kobiecie w ciazy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Rozeznanie
|
Jaa pierdziele WYCHODZE ZA MĄŻ!!!!
![]() Mam takiego stresa,że nawet na prawku i obronie nie miałam! Aż zaliczyłam dzisiaj rozmowe z posejdonem z tego powodu ![]() Ja nie chce nigdzie iść;( buuu!! Trzymajcie kciukasy dziś bym się dobrze czuła i by ten dzien był wspaniały!!Bardzo ich potrzebuje.Dziękuje ze jestescie i moge się wyżaleć. BĘDĘ ŻONĄ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tak w ogole to u mnie snieg w gorach juz spadl ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3568 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sprawdzałam i sama już nic nie wiem , najgorzej jest w nocy nie umiem spać , bo każdy ruch to ból. W dzien jakoś w miarę jest. Boli ale nie aż tak i czasem jak rozchodzę to nie boli wcale. ![]() ![]() U TŻ w rodzinie jest tak że jego dziadek daje każdemu prawnukowi/prawnuczce co ma się urodzić kasę na wózek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla pocieszenia napiszę Ci że ja miałam dużego krwiaka bo 4x2cm . Przyznam się że nie mogłam pozwolić sobie na leżenie i leżałam tylko w nocy jak spałam i na drzemce wraz z Oskarem a mimo to krwiak się ładnie wchłonął. Oczywiście nie piszę abyś robiła tak jak ja , bo jak masz możliwości to leż, leż , leż ... ja niestety takich nie miałam i wiem że dużo ryzykowałam. Cytat:
![]() No to mamy już 9propozycji tytułowych ![]() DZIEWCZYNY PROŚBA ZACZNIJCIE JUŻ MI WYSYŁAĆ NA PW SWOJE DANE NA PIERWSZĄ STRONĘ : NICK , KTO CHCE TO IMIĘ, WIEK, TP ![]() będę chciała już to ogarnąc jakoś sobie od najwcześniejszego TP do najpóźniejszego ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() I wszystkiego dobrego na Nowej Drodze Życia, jak najwięcej miłości , radości i szczęścia ![]() Wybieram się właśnie do lekarza z tym moim bólem .... aaaa... boję się co mi powie ;/ Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2013-10-11 o 07:27 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do imion... no my zaszaleliśmy trochę przy pierwszym dziecku ![]() ![]() Tym razem póki co mamy pewniaki dla dziewczynki: Michalina lub Zofia, a dla chłopka myślałam żeby pójść za ciosem i dać Włodzimierz albo Ryszard, bo Kacper albo Filip do Kazika mi jakoś nie gra ![]() taka dziwaczka jestem ![]() zapomniałabym, rada mojej teściowej, jak Cie mdli pij sok z pomidorów z pieprzem... działa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Zakorzenienie
|
lilitko - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!! DUŻO MIŁOŚCI I POWODZENIA NA TEJ WASZEJ NOWEJ DRODZE ŻYCIA
![]() ![]() ![]() Nie stresuj się, bo to nic Ci nie da. Ja przed swoim ślubem wstałam o 4:45 i zapowiedziałam sobie, że nikt i nic nie może popsuc mi mojego dnia!! I od tamtej pory pojawił mi się taki uśmiech na twarzy ![]() ![]() ![]() Tak w ogóle to dzień dobry ![]() Znów mam dobry humor ![]() ![]() Ale dziś muszę też obiad zrobic i to mnie jakoś irytuje... Ale trudno małż późno z pracy wraca. Może się wyrobie ![]() Co do imion to wszystkie są ładne ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.