|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
no to
![]() ![]()
#3542 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45224679]Za to ze szczepieniami jestem wściekła - nikt mi nie powiedział, żebym poczekała ze szczepieniem na pneumo do skończenia pół roku, bo wtedy będą tylko 3 dawki, a nie 4 I tym sposobem za 6 tygodni kolejna jazda... A już się tak cieszyłam, że to za nami...
Popłakał, na spacerze usnął i do teraz śpi...[/QUOTE] hm.. ja tu chyba wiele razy o tym pisałam przy temacie szczepień, bo sami czekaliśmy aż J. pół roku skończy. ale.... właśnie mi uświadomiłaś, że nie wiem kiedy jest ta ostatnia dawka, J. tak płakał, a byłam z nim sama w gabinecie, że nie pamiętam już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | ||
Konto usunięte
|
Jana kciuki!
Cytat:
Co do upadku - to już tydzień po i mam nadzieję, że to był pierwszy i ostatni raz, bo albo padnę na zawał, albo zabiję TŻa. Cytat:
![]() Polędwiczki mi się duszą na ogniu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45228497]Co do upadku - to już tydzień po i mam nadzieję, że to był pierwszy i ostatni raz, bo albo padnę na zawał, albo zabiję TŻa.[/QUOTE]
a jak sie teraz układają wasze stosunki z tż?
#3545 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super - dalej ![]() Cytat:
![]() już trzymam ![]() Cytat:
![]() |
#3547 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Mlebi trzymam kciuki za wizytę i pracę ![]() Measiu dobrze, że Marysia już zdrowsza ![]() Jana trzymam kciuki, żebyście jeszcze długo wytrzymali w dwupaku ![]() Agatko ja bym wołowiny nie jadła ![]() Czytam Was na bieżąco, ale nie udzielam się bo jakoś... ech... Rozplanowałam sobie warzywka, kwiatuszki, skrzynki, grządki, doniczki, mąż obiecał zbić mi skrzynie do ogrodu i będę czekać na wiosnę...
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-02-19 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3548 | ||
Zakorzenienie
|
hej.
Byliśmy u chirurga, jakaś strasza Pani,obejrzała szybko więzadełko i stwierdziła że nie jest takie źłe i nie trzeba zabiegu. Bardzo szybko nas potraktowała 2-3min wizyta i nie wiem czy aby napewno ma racje. Więc nie wiem też czy mam się cieszyć że jest w miarę ok, czy może doszukiwać czy aby napewno jest ok. Nie chce żeby pozniej miał problemy, czy seplenił ![]() ale z drugiej strony zaczął gaworzyć, je ładnie itp więc chyba aż tak mu nie przeszkadza ![]() nie chce czego zawalić i nie chce na siłę latać po lekarzach ![]() Cytat:
![]() Barbie ja tak jadłam i wyszedł niedożywiony noworodek 4,3kg ![]() ale nie pochwalam ![]() ![]() TRZYMAMY !!! Cytat:
![]() dobrze że już w domku ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45228917]To jest taka sinusoida, że nie ma co pisać o teraz, bo jutro może być zupełnie na odwrót. Dzisiaj jest w miarę OK, wczoraj było fatalnie..[/QUOTE] Ja tak miałam z TŻ jeszcze do niedawna. Od urodzenia Kamila kompletnie nie mogliśmy się dogadać a jak się dogadaliśmy to i tak wiedziałam że na chwilę. Ostatnio się całkiem zmieniło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Zakorzenienie
|
Mocne kciuki
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3551 |
Zakorzenienie
|
Jupi kochana
![]() Myślę o Was cały czas i trzymam kciuki. Wieka no właśnie wizyty są co minimum 4 tygodnie. Ja chodziłam trzy tygodnie z martwym dzieckiem i była to dla mnie trauma że przez trzy tygodnie żyłam w błogiej nieświadomości. W tej ciąży średnio co 14 dni mam usg... Ugotowałam kotu rybę. Ciekawe jak zareaguje bo jeszcze nie jadła ![]() Przed ciążą różne mięsa dla niej kupowałam i przyrządzałam posiłki haha ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3552 | |
Zakorzenienie
|
a co tu taki spokój??
dlaczemu ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3553 |
Wtajemniczenie
|
Zycie jest piekne. Wlasnie jestem po wizycie w przychodni z Marysia dla naglych przypadkow
![]() ![]() ![]() ![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Zakorzenienie
|
o matko i co teraz??
#3555 |
Zakorzenienie
|
Heh a ja po poronieniu miałam Ana i mialam i acard i heparyne, a teraz lekarz mi mowi ze w kolejnej ciąży sam acard mi wystarczy....
![]() |
#3556 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za dużo się napatrzyłam, jakie "sztuki" trafiają do rzeźni. No chyba, że kupuje się u kogoś sprawdzonego. Myślicie, że u mnie też mogą być te ANA?...
![]() |
#3557 |
Konto usunięte
|
Luna dzięki, że to napisałaś. To daje mi nadzieję, że jeszcze może być lepiej...
Robił ktoś z Was dziecku coś na mazeinie? Niby mogę coś na tym robić. Moja mama mówiła, że zagęszczała mi tym mleko (ja byłam takim okazem jak Kasia Zeberki z jedzeniem), lekarka dzisiaj mówiła o budyniu na mazeinie, jak spytałam, co mogę dać Artkowi... ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Wadera a wieprzowina? |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3559 |
Zakorzenienie
|
Zeberko Współczuję z tym spaniem. U nas prawie tak samo.. S. zasypia u siebie, ale po 2-3 godzinach idzie do nas. Ledwo co się mieścimy
![]() ![]() Measia Najważniejsze, że wiecie co dolega Marysi, teraz wiesz na co musicie uważać. Jana Każdy dzień to sukces ![]() Barbie Ja już się cieszę na samą myśl o kupnie trampoliny, rowerku, dużym samochodzie. Bardziej się cieszę niż dziecko ![]() Perse Ja w sumie nie zagęszczam Stasiowi mleka, więc nie pomogę. Nie wiem nawet co to mazeina ![]() Luna I co teraz zrobicie z tym więzidełkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3561 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45232039]Luna dzięki, że to napisałaś. To daje mi nadzieję, że jeszcze może być lepiej...[/QUOTE]
Może. I będzie, tylko z czasem. U nas to rosło i rosło, później co drugi dzień chciałam się wyprowadzić do drugiego pokoju. Nawet raz TŻ spał na ziemi. Aż pare razy coś pękło i coś musiało się zmienić. Teraz jest jakoś inaczej... może nie jak dawniej, ale tak normalnie, radośnie. Wcześniej bałam się śmiać i cieszyć, bo wiedziałam że i tak pewnie wieczorem pojde spać obrażona lub zapłakana. I dogryzałam, cały czas... I tu nie chodzi o samego TŻ, bo jest wspaniałym mężczyzną i mężem ale o relacje. I też miałam problem z tym że chłop co minute musiał poklikać myszką ![]()
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2014-02-19 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Konto usunięte
|
Perse, Luna - nie wiem, czy u Was to strata dziecka spowodowała kłótnie, ale ja zauważyłam, że zrobiłam się nieznośna... Krzyczę na mojego R bez powodu, obrażam się co chwilę... I widzę, że to tylko moja wina :/ On jest dla mnie miły, stara się, a ja na niego warczę :/ nawet wczoraj sobie pomyślałam, że prędzej się rozstaniemy niż weźmiemy ślub i po raz drugi zajdziemy w ciążę. A to nie tędy droga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Logopeda mówiła że jest przykrótkie ale nie tak żeby zasadniczo przeszkadzało, chociaż może kiedyś seplenić. Dlatego lepiej podciąć ale konieczna jest opinia chirurga a chirurg stwierdziła że ok. Tylko jak już weszłam do gabinetu to wiedziałam że jej nie zaufam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3564 |
Konto usunięte
|
Luna u mnie jest identycznie... Identycznie.
Czasami już sama nie wiem, o co mi chodzi, już tak daleko zabrnęłam w tym. U nas jeszcze dochodzi problem przytulanek, autentyczny problem, bo moje libido wciąż jest na poziomie ujemnym. Ale w tej chwili to tylko dodatkowa, poboczna od wielu ważniejszych sprawa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Wtajemniczenie
|
odstawiony antybiotyk i wpisali w dokumenty, ze jest uczulona. jak nie zejdzie za 5 dni to mam sie zglosic, jak cos bedzie gorzej to karetka do domu i szpital
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Zakorzenienie
|
Perse to jest właśnie najgorsze, że negatywne emocje się napędzają
![]() dziecko, obowiązki i zmęczenie niestety też. Co do przytulanek to dla mnie miały one szczególne znaczenie przed ciążą. Bliskość. W ciąży nie mogliśmy, tyle czekaliśmy... a pozniej jakoś przestało mieć to ten smak. Ja potrzebowałam po porodzie przytulanek, ale nie z chęci bo chęci nie miałam, tylko chciałam się czuć tak wyjątkowo, potrzebna, bliska. Chcialam się dowartościować, nadal być kobietą. I tu zonk bo TŻ niby chciał ale nie inicjował. Też mieliśmy z tym problem (jakieś dwa miesiące temu dopiero o tym pogadaliśmy), chociaż tak jak mówisz to podrzędna sprawa, ale jednak gdzieś tam też ważna. Jak już się przytulaliśmy to nie czułam uniesienia tylko "tak ma byc". Teraz jest inaczej, znów fajnie. Ale to chyba zawsze powinno mieć swoją kolejność-najpierw dobre relacje a później dobry sek.s. Tak i na początku związku jak i później... |
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45232467]Perse, Luna - nie wiem, czy u Was to strata dziecka spowodowała kłótnie, ale ja zauważyłam, że zrobiłam się nieznośna... Krzyczę na mojego R bez powodu, obrażam się co chwilę... I widzę, że to tylko moja wina :/ On jest dla mnie miły, stara się, a ja na niego warczę :/ nawet wczoraj sobie pomyślałam, że prędzej się rozstaniemy niż weźmiemy ślub i po raz drugi zajdziemy w ciążę. A to nie tędy droga
![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas było jakoś tak: w szpitalu stwierdzili i nic nie robić, jedna położna podciąć jak najszybciej, druga - nie ruszać, pediatra - jak chcemy, ona nie wie w sumie, ale może poczekać i po co nam skierowanie do laryngologa ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45232039]Robił ktoś z Was dziecku coś na mazeinie? Niby mogę coś na tym robić. Moja mama mówiła, że zagęszczała mi tym mleko (ja byłam takim okazem jak Kasia Zeberki z jedzeniem), lekarka dzisiaj mówiła o budyniu na mazeinie, jak spytałam, co mogę dać Artkowi...[/QUOTE] a jak Artur je? grymasi, odmawia jedzenia? ile waży? i na co ma pomóc to zagęszczanie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45232039]
[/COLOR]Wadera a wieprzowina?[/QUOTE] Wieprzowina jest w porządku, bo trzoda chlewna jest produkowana wyłącznie w celu mięsnym. A krowy? Jeśli mięsne to w porządku, ale większość w naszych sklepach to wołowina z krów mlecznych. A wiadomo, że zdrowej krowy nikt nie sprzeda, zwykle są one ratowane w ostatniej chwili lekami, antybiotykami itd. Nieraz żywe do rzeźni nie zdążą dojechać. Dlatego ja takiego mięsa nie polecam.
#3570 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za 2,5 tygodnia ![]() Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.