Listopad- Grudzień 2014- część VII :) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-13, 07:51   #3541
szybkawolna
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)

Wychodzimy ! wkoncu w 8 dobie pobytu !
Stary 2014-11-13, 07:56   #3542
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
czyli przy porodzie to nie boli nooon stop..przez 3h tylko są przerwy żeby organizm chwilke odsapnął ?

może głupio zabrzmi, ale cały czas mam dylemat...gdzie rodzić ...
jak krew/wody zielone - to na pewno w Grodzisku,no bo liczy sie czas

jak wywoływanie porodu..no to nie opłaca mi się jechać na Poznań po ZZO, bo pewnie by mi go nie dali, a gaz rozweselający mam na miejscu

jak zwykłe wody / skurcze- to jak Was czytam..to i po 2 h docierałyście do szpitala... więc na Poznań bym spokojnie zdążyła...(szpital św. Rodziny)

w Grodzisku są lekarze z Poznania, ale mają swoje prywatne pacjentki...no i miałam niefajne przygody jak byłam tu dobę..z drugiej strony męża bym pod ręką miała..codziennie i szybko coś by mógł dowozić z domu..i dłużej z nami być.. sama nie wiem...

właśnie w ile od momentu odejścia wód trafiłyście do szpitala iz jakim rozwarciem??
i w ile od momentu akcji skurczowej trafiłyście do szpitala?

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

jakie rozwarcie miałyście przy skurczach co 5 min ?
Ja miałam 3cm ,a przy 6cm skurcze co 3 minuty

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 07:58   #3543
eclariss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
to białe to od wysiłku w jednej pozycji, że tak powiem. Nie ma się co martwić. No i ja bym nie budziła. Moja babcia zawsze powtarza, że kto śpi nie grzeszy i ma mieć spokój. Co to za karmienie na żądanie, skoro to Ty żądasz, żeby dzieć się obudził? ;-)
sama już nie wiem jak ja karmić i gubię się w tym wszystkim wczoraj poduldała cyca przed 20 i poszłyśmy spać..obudziła mnie mała stękaniem przed 12 i czekałam aż bardziej się rozbudzi ale sie uspała i ja też zasnęłam..obudziłam sie po 1 i spanikowałam bo już było przeszło 5h bez karmienia to ją wybudziłam i popiła z góra 10min..odrazu zasneła potem znów przed 5 obudziło mnie jej stękanie i znów się uspokoiła alea przed na siłę juz znów ją budziłam bo kurde cycki robia się mi coraz bardziej miękkie..ostatnio się z nich lało a teraz mam wrażenie, że coraz bardziej puste.. no i popiła z 10 minut i znów zasnęła... mama mi mówi, że mam ją zostawić niech ona się wkońcu wyśpi to i zgłodnieje i sama się obudzi ale ja się boję normalnie jak ona tyle h bez karmienia...
Stary 2014-11-13, 08:03   #3544
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
Hura!

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
sama już nie wiem jak ja karmić i gubię się w tym wszystkim wczoraj poduldała cyca przed 20 i poszłyśmy spać..obudziła mnie mała stękaniem przed 12 i czekałam aż bardziej się rozbudzi ale sie uspała i ja też zasnęłam..obudziłam sie po 1 i spanikowałam bo już było przeszło 5h bez karmienia to ją wybudziłam i popiła z góra 10min..odrazu zasneła potem znów przed 5 obudziło mnie jej stękanie i znów się uspokoiła alea przed na siłę juz znów ją budziłam bo kurde cycki robia się mi coraz bardziej miękkie..ostatnio się z nich lało a teraz mam wrażenie, że coraz bardziej puste.. no i popiła z 10 minut i znów zasnęła... mama mi mówi, że mam ją zostawić niech ona się wkońcu wyśpi to i zgłodnieje i sama się obudzi ale ja się boję normalnie jak ona tyle h bez karmienia...
Zaufaj intuicji! :-* jeśli uważasz, że lepiej ją budzić to budź, jeśli uważasz, ze lepiej by spała, pozwól jej spać, a mleko odciagaj, jeśli martwisz się, że braknie Ci pokarmu. Miękkość bierze się też z tego, że organizm Twój i dziecka zaczyna się synchronizować i piersi produkują tyle ile dziecko zjada :-*
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 08:07   #3545
eclariss
Rozeznanie

frau tylko moja intuicja nic mi nie mówi..raz slucham mamy która mówi, że mam jej nie budzić ale jak mija tyle h to budzę ją i w myslach klnę, że durna jestem, że noworodek tyle bez jedzenia... moja ma cały czas troche żółtaczkęi chyba to ja przysypia..

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

szybkawolna wyobrażam sobie Twoją radość
Stary 2014-11-13, 08:16   #3546
Indra83
Wtajemniczenie

Zaraz was nadrobię
Są nowe dzidziusie?

Po pierwszej nocce w domu mogę tylko napisać JA CHCĘ SPAĆ!!!
Mała nie spała od 23 do 3, kręciła się, płakała za cycem, zasypiała, za chwilę powtórka, absolutnie nie chciała sama w łóżeczku leżeć, w końcu spała z nami i co jakiś czas cyca pociągała. Za to teraz smacznie śpi od 1,5h, ale już się kręci i stęka. TŻ ledwo przytomny do pracy poszedł.
Boję się co to będzie dalej.
Ona ma ogromną potrzebę bliskości, tuli się, zasypia przy cycu, co chwilę chce do piersi, ale trochę pociągnie i śpi zaraz smacznie. Wybudza ją dopiero zmiana pieluchy.
Cóż, ma niecałe 4 dni, muszę się uzbroić w cierpliwość, ale lekko nie jest.
Stary 2014-11-13, 08:18   #3547
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja właśnie po wizycie położnej, w nocy pchła nie obudziła sie, wiec po 4h zrobiłam pobudkę, pytałam połozna to zważyła ją i powiedziała ze nie ma potrzeby wybudzania bo porządnie przybiera na wadze. (W 5 dni 200g) wagę urodzeniowa osobnika w dniu wypisu ze szpitala teraz juz tylko tyje, wiec jeżeli Twoja przybiera moze tez nie ma potrzeby wybudzania jej?

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Szybkawolna wyobrażam sobie Twoja radość

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-13, 08:31   #3548
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
ja spróbowałabym jej nie wybudzać, na spokojnie i zobaczysz ile pośpi, ile będzie potem jadła, jak będzie się zachowywała...
cycek jest na żądanie, mm podaje się co ileś czasu

i spokojnie

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

moja hemoglobina 12,5, więc i tak super

kurcze, na balkonie mam taką drewnianą kratkę na całej wysokości z jednej strony i tam takie pnące liście są, w zeszłym roku jakieś ptaszki tam się zagnieździły i tata zrobił mi budkę dla nich, ale nie chciały tam zamieszkać, a teraz patrzę i co? sikorki tam buszują w tym domku
mała rzecz a cieszy

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

noc dałam radę, chociaż w nocy sobie nawkręcałam, że jak wstanę siku to na pewno mi wody odejdą
dwa razy urodziłam we śnie, raz to miałam cc w swojej wannie

dziś wraca wieczorem TŻ, więc już może się dziać wszystko...
Stary 2014-11-13, 08:36   #3549
eclariss
Rozeznanie

kurcze chyba silesiana i ktoś jeszcze waży dzieciątko przed i po karmieniu... jaka ma być różnica w wadze??
Stary 2014-11-13, 08:37   #3550
Keithlyn
Zadomowienie

Eclariss moja położna laktacyjna,mowiła mi ze dziecko jak spi juz 5h i wiecej bez karmienia to lepiej wubudzic zwlaszcza jak do tego ma żoltaczke,bo dziecko jest ospałe i sie samo moze nie upomnieć.A tak to normalne na żadanie karmimy...
no i jeszcze minimum musi przybrac tygodniowo +/-120g
Kurcze nie chce tu pisac jakis mądrosci bo sama niekarmie jeszcze i nie wiem jak to bedzie musisz tez swojej intuicji zaufać

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 08:38   #3551
AnetkaIzabell
Rozeznanie

ponoć przy wywoływaniu dają też i ZZO- info z neta i potwierdziłam w szpitalu...
jednak będę rodzić w Poznaniu.. żeby mieć wybór..w trakcie

podają oxy..i albo rozwarcie sie będzie robć przez kilkanaście godzin...to ja dziękuję bardzo, albo szybciorem pójdzie... wtedy też dobrze... ale kilkunastu godzin męczarni bym nie chciała.. więc lepiej ZZO mieć pod ręką

wypiłam melisę.. a wczoraj zjadłam za dużo słodyczy...

Edytowane przez AnetkaIzabell
Czas edycji: 2014-11-13 o 08:42
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 08:39   #3552
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Super!

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 08:44   #3553
Keithlyn
Zadomowienie

Fiorella bedzie dzidzi!! powodzenia

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 08:46   #3554
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Nie aż tak dobrze, obudziłam sie z zalana piżama, majtkami, prześcieradłem i łóżkiem wyleciało przez sen pewnie w podobnej ilosci

Lol nawet majtki?

Ja w nocy jak sie budze do karmienia to mam pizame mokra ale tylko na piersiach ....

A zauwazylyscie ze wieczorem i w nocy macie wiecej pokarmu? Bo ja mam wrazenie ze u mnie tak jest...
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 08:50   #3555
Kasia427
Wtajemniczenie

Wlasnie rozpakowalam niebieskie pudelko ze szpitala.. kupa ulotek, próbek, gazet i innych gadżetów zaraz ma babcia przyjechać, a mąż pojechał ogarniać sprawy z imieniem, peselem, lekarzem itd ...

Szybka super że domku idziecie, mnie jakby wczoraj nie pozwolili wyjsc to bym chyba na psychiatrycznym wylądowała..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-13, 09:02   #3556
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
trzymaj sie

Kasia - jak u ciebie? U mnie tez baby blues...może powoli lepiej ale rycze na zawolanie z powodow blizej nikomu nie znanych...

Frau - duzo sily nie masz latwo ale moze Klara nie zlapie

Lola - zalewasz wszystko mlekiem, zazdroszcze

U nas noc podobna 3 pobudki na karmienie kolo 23,2 i 5 rano ale pomiedzy mlody na szczescie spi, nie jestem wstanie wdusic w niego w nocy wiecej mleka niz z jednej piersi bo zasypia i nie da sie go dobudzic, nawet po zmianie pieluchy wypije i spi..wiec spi gora 2-2,5 godziny czasem zdazy sie ze 3.

Polozna byla u mnie wczoraj i mowila żeby zmienic ocetnicept na spirytus do pepka jak mam bo bedzie szybciej i lepiej, mowi, ze teraz sa nowe metody ale niekoniecznie lepsze.

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Anuszka - a twoj tesc? Bo chyba wspominalas ze z nim mieszkasz? Nie zostanie z mala?
Ja najdluzsza przerwe w karmieniu mam tak 22-1. Potem to mala budzi sie co 2h, czyli kolo 3, 5....

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Znowu mi nie działał wizaz w telefonie wrrrr wkurza mnie ta aplikacja bez kitu

Nooo wyspalam sie w swoim lozku, jest ok... na razie lzy sie nie cisną do oczu
Wczoraj to mialam paskudny humor az chyba chlopcy wyczuli to znowu jeszcze gorszy mialam bo mialam wyrzuty sumienia ze do tej pory byli tylko oni a teraz jest jeszcze ona ale juz na wieczor poczulam jak przepelnia mnie uczucie milosci do dzieci i stwierdzilam ze jeszcze dla czwartego bym miala jej w zapasie
Ehhhh te hormony... sam sie czlowiek nie rozumie i koniec.
Frau pieknie powiedziane przez babcie lubie takie mądrości babcine, szkoda ze moja babcia juz mi nic nie doradzi nigdy...

Dobra wstaję i trzeba by zacząć życie w domu

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Aha moje cyce sa jak kamienie, leci potok mleka... młoda będzie miała co robić

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Dziewczyny jak teraz z przychodnią i wyborem lekarza? To trzeba po zarejestrowaniu dziecka dopiero? A co z peselem?
Ja deklaracje wyboru lekarza podpisalam jak mala miala 2tyg, dzien przed ta wizyta pierwsza u pediatry. Tydzien wczesniej tylko moja polozna zaniosla karte zdrowia malej do przychodni

Na pesel czeka sie do 3tyg od odebrania aktu ur. w usc. Usc wysyla do wwy, a oni przesylaja pesel do urzedu miasta w ktorym dzecko jest zameldowane.
Dopiero jak jest pesel zglasza sie w pracy do ubezp i chyba do przychodni tez trzeba zglosic ze juz pesel jest.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
My tez sie szykujemy do wyjscia na wizyte kontrolna, dobrze ze codziennie ostatnio spacerowalysmy bo dzisiaj pogoda paskudna to moze juz sie troszke zahartowala (bynajmniej mam nadzieję)

Fiorella

Esti slodki Twoj syneczek usteczka ma podobne do mojej

Frau wspolczuje biedna M oby jej szybko przeszlo i Mslutkiej nie zarazila

A muszę sie Wam pochwalić od 2 dni mala ciagnie cyca... teraz mam sres czy sie najada
To super ze je z cyca
Najgorsza wlasnie niewiedza czy sie najada....
Ja czekam juz niecierpliwie na wizyte w przyszlym tyg, bedzie wazona

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
super
Stary 2014-11-13, 09:03   #3557
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
czyli przy porodzie to nie boli nooon stop..przez 3h tylko są przerwy żeby organizm chwilke odsapnął ?

może głupio zabrzmi, ale cały czas mam dylemat...gdzie rodzić ...
jak krew/wody zielone - to na pewno w Grodzisku,no bo liczy sie czas

jak wywoływanie porodu..no to nie opłaca mi się jechać na Poznań po ZZO, bo pewnie by mi go nie dali, a gaz rozweselający mam na miejscu

jak zwykłe wody / skurcze- to jak Was czytam..to i po 2 h docierałyście do szpitala... więc na Poznań bym spokojnie zdążyła...(szpital św. Rodziny)

w Grodzisku są lekarze z Poznania, ale mają swoje prywatne pacjentki...no i miałam niefajne przygody jak byłam tu dobę..z drugiej strony męża bym pod ręką miała..codziennie i szybko coś by mógł dowozić z domu..i dłużej z nami być.. sama nie wiem...

właśnie w ile od momentu odejścia wód trafiłyście do szpitala iz jakim rozwarciem??
i w ile od momentu akcji skurczowej trafiłyście do szpitala?

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

jakie rozwarcie miałyście przy skurczach co 5 min ?
Na poczatku nie boli non stop, ale jak dostalam oxy i zaczely sie skurcze z krzyza przy rozwarciu 6-10 to chyba juz bolalo ciagle, tak mi sie teraz wydaje...
Ja jak mialam skurcze co 3-5 minut to rozwarcie na 3 cm.
Cytat:
w koncu
Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Zaraz was nadrobię
Są nowe dzidziusie?
Mała nie spała od 23 do 3, kręciła się, płakała za cycem, zasypiała, za chwilę powtórka, absolutnie nie chciała sama w łóżeczku leżeć, w końcu spała z nami i co jakiś czas cyca pociągała. Za to teraz smacznie śpi od 1,5h, ale już się kręci i stęka. TŻ ledwo przytomny do pracy poszedł.
Ona ma ogromną potrzebę bliskości, tuli się, zasypia przy cycu, co chwilę chce do piersi, ale trochę pociągnie i śpi zaraz smacznie. Wybudza ją dopiero zmiana pieluchy.
U nas tez tak bylo pierwsze dni, teraz tez czasem tak jest, maly chce zasnac przy cycu, sam nie umie w dzien zasnac, w nocy odkladam go juz spiacego po karmieniu ale nie wiem jak dlugo mu tak pozwalac i co w zamian...

Frau umowilam sie do Epione na 4.12, do dr. Chmielaka mowi Ci to cos?? To ten dziad?

Zanet - Ty chyba mowilas wczoraj ze bylac z Nadia w biedrze? Weszlas tam z tym duzym wozkiem? Robilas zakupy bo zastanawiam sie czy tak mozna?

Jak dlugo jestescie na spacerach??

Mlody zasnal mila odmiana w porownaniu do wczoraj, moge podzwonic przynamniej spokojnie a nie nad cycem

Wczoraj chyba mial problem z kupa, strasznie sie krzywil i plakal jak cisnal, ale nie mam pomyslu co mu moglo zaszkodzic? Co jecie przy kp? A czego stanowczo unikacie?
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 09:08   #3558
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
A przewijanie jej nie rozbudza?
Na Nadie to dziala do tego stopnia ze nie skoncze jeszcze ubierac a on juz tak wybudzona za placze bo glodna...
Kiedys tez od razu po wybudzeniu chcialam ja nakarmic ale 15 min budzilam i nic... Poszlam do przewijaka i zaczelam rozbierac ....moment sie obudzila

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Hura!
Zaufaj intuicji! :-* jeśli uważasz, że lepiej ją budzić to budź, jeśli uważasz, ze lepiej by spała, pozwól jej spać, a mleko odciagaj, jeśli martwisz się, że braknie Ci pokarmu. Miękkość bierze się też z tego, że organizm Twój i dziecka zaczyna się synchronizować i piersi produkują tyle ile dziecko zjada :-*

Dokladnie. Ja odkad karmie co 2h to piersi normalnie mam miekkie ale jak przychodzi juz pora to zaczynaja bolec i zaczyna cos cieknac
Stary 2014-11-13, 09:13   #3559
sloneczko_1201
Zadomowienie

Anetka no przy porodzie boli jak są skurcze a jak nie ma to odpoczywasz. Fakt jest taki że przy końcu są one w bardzk krótkich odstępach.
Ja byłam w szpitalu ok 2 godzin po odejściu wód.
Amile rozwarcia przymjakich skurczach to nie wiem bo nikt mnie nie informował a ja też jakoś nie miałam siły tego mierzyć.

I z naszego badania nic nie wyszło bo w moim labie robią tylko badania z krwi żylnej a takiemu małemu nie pobiorą. Nic dzisiaj idziemy popołudniu do lekarza to coś wymyślimy.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-13, 09:23   #3560
manieczka1
Zakorzenienie

Szybka no to super nie ma jak w domku
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze szczepienia
Eclariss ja co prawda jeszcze nie urodzilam, ale jesli dziecko db przybiera to nie wybudzalabym
Nie wazylabym tez dziecka co chwile. Raz na kilka dni/tydzien chyba starczy
23.06.2011
01.06.2013

Edytowane przez manieczka1
Czas edycji: 2014-11-13 o 09:25
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 09:28   #3561
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Na poczatku nie boli non stop, ale jak dostalam oxy i zaczely sie skurcze z krzyza przy rozwarciu 6-10 to chyba juz bolalo ciagle, tak mi sie teraz wydaje...
Ja jak mialam skurcze co 3-5 minut to rozwarcie na 3 cm.

w koncu

U nas tez tak bylo pierwsze dni, teraz tez czasem tak jest, maly chce zasnac przy cycu, sam nie umie w dzien zasnac, w nocy odkladam go juz spiacego po karmieniu ale nie wiem jak dlugo mu tak pozwalac i co w zamian...

Frau umowilam sie do Epione na 4.12, do dr. Chmielaka mowi Ci to cos?? To ten dziad?

Zanet - Ty chyba mowilas wczoraj ze bylac z Nadia w biedrze? Weszlas tam z tym duzym wozkiem? Robilas zakupy bo zastanawiam sie czy tak mozna?

Jak dlugo jestescie na spacerach??

Mlody zasnal mila odmiana w porownaniu do wczoraj, moge podzwonic przynamniej spokojnie a nie nad cycem

Wczoraj chyba mial problem z kupa, strasznie sie krzywil i plakal jak cisnal, ale nie mam pomyslu co mu moglo zaszkodzic? Co jecie przy kp? A czego stanowczo unikacie?
Tak weszlam do biedry z gondola . Nikt nic nie mowil wzielam ten maly koszyk na kolkach czerwony zakupowy

Ja unikam czekolady, cytrusow, kakao, przyznam ze mleka jakos duzo nie pije ale sery jem, nie jem orzechow, smazonego, kapusty grochu i innych wzdymajacych.
Nadia podwieczor jest pobudzona kreci sie, jak pusci serie baczkow to dopiero usypia. Takze tez cosjest na rzeczy....
Stary 2014-11-13, 09:29   #3562
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Zaraz was nadrobię
Są nowe dzidziusie?

u nas było tak samo,dlatego zrezygnowalam z KP i odciagam

Kurde chyba muszę kupić jakiś plaszczyk oversize na wiązanie najlepiej ,w zadna kurtkę nie wchodzi,a zima tuz tuz,nie będę w tym sweterku popitalac dalej bo mi cycki przewieje......tylko gdzie kupie taki plaszczyk

Dzisiaj chce pojechać na zakupy to moz bym kupiła przy okazji,a mała zostanie z babcia

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 10:00   #3563
ela_86
Wtajemniczenie

wiadomość od Fiorelli

"hej, o 8 zabrali mnie z IP na porodówkę. Teraz rozwarcie mam na 5 cm. Ogólnie idzie jakoś wolno. o 10 dostałam ZZO - jest mi blogo i spac mi sie chce "
Stary 2014-11-13, 10:02   #3564
manieczka1
Zakorzenienie

No to trzymamy kciuki za fiorelle
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 10:05   #3565
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
wiadomość od Fiorelli

"hej, o 8 zabrali mnie z IP na porodówkę. Teraz rozwarcie mam na 5 cm. Ogólnie idzie jakoś wolno. o 10 dostałam ZZO - jest mi blogo i spac mi sie chce "
To faktycznie powoli idzie. Oby poszło bez problemów i bólu

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 10:06   #3566
sloneczko_1201
Zadomowienie

Muszę poszukać młodemu jakiś kombinezon taki odpinany z dwóch stron, albo wogóle taki bez nóżek, bo jak mam go pchać w ten misiowy to szału dostaje.

Szybka super, że wracacie do domkum

Razem możemy więcej...
Stary 2014-11-13, 10:06   #3567
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
wiadomość od Fiorelli

Fiorella powodzenia !

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-13, 10:08   #3568
sloneczko_1201
Zadomowienie

Fiorella będzie dobrze !

W końcu któraś rodzi z ZZO

Razem możemy więcej...
Stary 2014-11-13, 10:08   #3569
Zanet84
Zakorzenienie

Sloneczko, skad ja to znam my mamy podszyty jakby polarkiem i wepchac tam nozki i raczki calkowicie graniczy z cudem....
Stary 2014-11-13, 10:18   #3570
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Sloneczko, skad ja to znam my mamy podszyty jakby polarkiem i wepchac tam nozki i raczki calkowicie graniczy z cudem....
No chyba mam ten sam problem

Razem możemy więcej...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości