|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
HaGie wielkie gratulacje
fajna praca kiedy zaczynasz?tak tamlin, bardzo. to był mój pierwszy wybór zawodowy, ale wtedy akurat strajkowały pielęgniarki, każdy mi odradzał ten zawód. Posłuchałam i moje życie potoczyło sie dalej przypadkowo. poznalam wczoraj niesamowitą osobę. mowi o sobie mówca motywacyjny, inspirator, mentor mlodzieży...słuchalam jak urzeczona... Co tu dziś taka cisza? Ashya to opowiedz cos wiecej o tym wybranku. Widzisz, mówilas, ze juz chyba nie znajdziesz
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
Rok starszy, troszkę wyższy, ciało ma
tak się spotykaliśmy kilka razy w tygodniu, jest tak samo powalony jak ja więc gada nam się świetnie chyba nigdy nie spotkałam kogoś tak podobnego, no nadawanie na tych samych falach od razu i mam wrażenie jakbym go znała baaaaaardzo długi czas mimo że to dopiero ponad 1,5 mc widzę że mu się podobam, poznałam jego znajomych, rodziców nawet(on moich też), tak samo najarany jak ja ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Marta ale co to za gościu? W sensie co on mówi? Takie zwykłe frazesy tylko w jakiś inny sposób?
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
najlepiej sama przeczytaj http://www.janwitkowski.pl/, choc strona nie wyraza w 10% tego jaki on jest.
i gratuluje. nie szukaj dziury w calym. skad w ogole to podejscie. troche mi przypominasz mnie ale ja to dda, wiec jakies wytumaczenie tego szukania dziury w calym mam, ale ty? nie b.oj sie, poddaj sie szczesciu i czerp...chocby to mialo trwac chwilę
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
Super Ashya!
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Ashya supcio niech się dzieje wola nieba
nie wymyślaj tylko korzystaj z życia.MARTA a to w ogóle możliwe w naszym wieku?tzn szkoły pielęgniarskie są tylko dzienne chyba wiec nie wiem jakbyś miała się przekwalifikowac
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Ja licencjat z położnictwa robiłam zaocznie. Z tym, że to była taka pomostówka po studium medycznym i zamiast 3 lat trwała rok.
Ashya trzymam za Was kciuki |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Ano właśnie.. nie wiem jak Marta ale po L.O.Albo studiach innych niż medyczne nie ma opcji chyba...chociaż może się pozmieniało. Zostać pielęgniarka to moje marzenie było. Ale też mi wybili z głowy rodzice.
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
opcje są, we Wro jest NWSM. Czesne wysokie, a studia zaoczne.
A jaki poziom ciężko mi ocenić, moja koleżanka studiuje tam elektroradiologię. Marta orientowałaś się gdzie można studiować? Edytowane przez patisia123 Czas edycji: 2015-10-21 o 07:29 |
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
można można La'mbria. w moich "okolicach" w dwóch miastach jest zaoczne pielegniarstwo, studia I stopnia. Drogie jak piorun, przynajmniej dla mnie, bo 5 tys czesne rocznie, ale mam w planach na razie mglistych ruszyc z tym od przyszłego roku akademickiego. Były/są też studia dla pielegniarek po tzw medykach, dla podwyższenia ich kwalifikacji, bo zmienily sie przepisy. były zupelnie za darmo. wiem, bo dwie moje siostry, jedna czynna pielegniarka, druga już nie, konczyły te studia dwa lata temu. dla ludzi z poza branży nie były dostępne. na UWM owszem pielegniarstwo jedynie dzienne. mam na mysli licencjat, bo juz uzupelniajace są zaoczne.
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż się zainteresuje tematem...wiesz moja babcia była pielęgniarką i ja chciałam iść na pielęgniarstwo co się baaaardzo dziadkom podobało. Ale matce i ciotce już wcale...no i to się wiązało z wyborem liceum medycznego, a nie ogólnokształcącego- a o tym nie było mowy wcale. Nie i koniec! masz iść do L.O. potem na studia! Dla mojej matki jakakolwiek inna droga to był wstyd nad wstydem, a na medyczne z powodu fizyki którą wtedy się zdawało na lekarskim nie dostałam się. MAtka miała ileś tam fakultetów, ciotka- jeszcze wiecej (teraz to już pewnie ma ze 30 podyplomówek, bo co dwa lata robi, a ma prawie 60-lat wiecznie głodna wiedzy Ty Marta jesteś mój rocznik prawda? A miałaś cokolwiek z medycyną wspólnego? czy tylko "po rodzinie" ? Studia I stopnia czyli jakby licencjat ? 3 lata ? W tym czasie możesz inny zawód wykonywać? Jakieś obowiązkowe praktyki są?Widzę że na WUMie też są...ciekawe jak czesne. Teraz nie mam czasu oglądać ale wieczorem zobaczę. A u ciebie Marta to gdzie (na klubie napisz gdzie patrzyłaś) fajna sprawa z tym przekwalfikowaniem. Popieram cię w 101 % idę szybkie pół godzinki na orbim zrobić
|
|
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Martolina to taka tymczasowa praca, 32 godzinki tygodniowo, na poczcie, tylko że nie przy okienku, tylko "na zapleczu", segregowanie listów wg kodów pocztowych, wprowadzanie danych do komputera itp. czy li ogólnie nudna, monotonna robota, ale i tak się cieszę Ashya Ty nie kombinuj i nie zastanawiaj się, kiedy cos się spie.przy CARPE DIEM
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
La'mbria Elblag i Kwidzyn, zdaje się. To najbliżej, choc połączenia lipne. Bezpośrednio to moze z jeden autobus na dzien. Trzebaby tam gdzies nocowac. Praktyki na pewno są, na 100%, bo i jak sie nauczyc tego zawodu bez nich, ale jak niby miałabym je odbyc pracując, jeszcze nie wiem
Druga sprawa, ze coraz popularniejsze sa niestacjonarne w trybie pt, sb, nd a tego bym nie pogodzila z pracą.Dla mnie 5 patyków to kupa szmalu w sensie, ze nie mam wolnych 5 tys by sobie opłacic te studia. Jeśli juz to z ogromnymi wyrzeczeniami, a tego nie chcę. Nie chcę by cała rodzina zaciskala pasa, bo ja chce sie realizowac. Jesli kupimy w ciagu nastepnego roku auto i odremontujemy reszte mieszkania to od przyszlego roku moglabym np zwrot podatku czy jakies premie odkladac na ten cel, ale jeszcze nie teraz. Z medycyną nie mam żadnego związku poza "tradycjami rodzinnymi". Kurcze znów mam faze wzrostu wagi. dziś 83kg. Wczoraj nie poszlam na siłownie. Obolała jestem, tzn nie zakwasy ale takie inne uczucie, na pewno wiecie. Może znów mi sie w miesniach cos zatrzymało, ze waga wzrosła. W nd zrobilam naprawde porządny trening. Ogarniam pomału plan. W tyg robimy obwody wg planu trenera ale w nd kto co chce i robie wtedy gł posladki, plecy, nogi, brzuch. znalazlam swietne cw na tyłek, swietne. i w koncu rozkminilam te elastyczne taśmy. swietne są ................ Właśnie dostałam najnowsze Perspektywy i pielegniarstwo jest jednym z topowych kierunków
...88-89-90-91-92 04.05.2017 start! Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2015-10-21 o 12:18 |
|
|
|
#3554 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej
moja opaska motywacyjna działa zrobiłam dzis ponad 10tys kroków, 12pieter w gore i spalilam ponad 2600kcal (łącznie z tym spoczynkowym spalaniem). Wiec jesli zjadłam mniej niż 2000kcal to jest na minusie musze zacząć liczyć chyba... i jeszcze opaska powiedziała mi ze mimo ze wydawalo mi się ze spalam 9 godzin to prawdziwego snu bylo 7:45... Jaram sie tym wszystkim super gadżet i na razie mnie mega motywuje(nie codziennie wchodzę po schodach na 5pietro z parkingu na -1 tylko dlatego żeby mi się wyświetliło powiadomienie z gratulacjami bo cel to 10 pięter dziennie-liczą sie tylko w gore)Buźki
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć lachony...
Wracam do żywych, się pochorowałam. Dobrze że przed urlopem a nie w trakcie... Ashya kochana duuuuuuużo miłości i nie szukaj dziury w całym ![]() HaGie kochana gratulejszyn będzie fajnie ![]() Martuś kochana na przekwalifikowanie się nigdy za późno gratuluję ![]() Hmmm co do mojej wagi to tak jeszcze się nie ważyłam,czuję spadek... napewno jest ponad 80... ale mnie niż kilka tygodni temu Dobranocka
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() trzymajcie kciuki dziewuszki. wieczorem mamy pierwsze spotkanie (terapia małżeńska). na wadze, nie wiem, bo z rozpaczy po wczorajszym wzroscie zjadlam na noc pszenną bułkę wiec pewnie rózowo nie jest ![]() insane zaintrygowala mnie ta opaska. wkleisz link?
...88-89-90-91-92 04.05.2017 start! Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2015-10-22 o 08:25 |
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Marta ja sobie znalazłam na allegro ta opaskę. Jak dla mnie cena zaporowa bo 600zł. Sama się pochwalę za darmo
![]() Trzymam kciuki Dobry dziewczynki |
|
|
|
#3558 |
|
Zadomowienie
|
Fitbit charge hr. Wygooglaj
i cena faktycznie 600zl niestety. Są i takie za 200-300 ale bez pulsometru, bez gps.
|
#3559 | |||
|
Zakorzenienie
|
ello lasencje!
Cytat:
Pielęgniarstwo+ nauka szwedzkiego, albo niemieckiego i heeeja nara! Jak ja ci zazdraszczam tego wychodzenia...babo nawet nie masz pojęcia. Ja się wstydzę. Kuźwa wiem, że to głupie, no ale się wstydzę i koniec. Multisport mam...a jak pójdę raz w miesiącu na basen to cud nad Wisłą Cytat:
![]() niiieeee....ja bym nie dała rady, mnie czasem majtki uwierają albo poszewka od poduszki, a spanie w biżuterii jakiejkolwie to mordęga. A taki zegarek to naprawdę wielkie "cóś" na ręku. Pewnie bym nie usnęła aż bym nie ściagnęła dziadostwa. Na dzień- fajna sprawa, podoba mi się, ale spania bym nie zniosła w tym (albo czymkollwiek innym) Cytat:
A ja szukam linergistki dobrej. Mam jedną, ale droga koszmarnie (robiłam u niej już raz pełny permanentny, ze 3 kafle zostawiłam wtedy). Byłam z niej zadowolona i pewnie od razu bym się do niej zapisała...gdyby nie to, że w moim odczuciu naciąga strasznie ludzi. Tzn. zamiast zrozumieć, że ktoś może mieć kasę tylko na zrobienie brwi i nic więcej to ona wmawia że np. trzeba koniecznie zrobić kontur ust...bo coś tam i ciśnie bez opamiętania. Ja wiem, że jak będę mieć kasę to do dobrego fachowca wrócę na pewno...ale ta pani ciśnie i ciśnie, aż mi się odechciewa wracać do niej. Ale mimo to- permanentny robi extra...tylko tej jej gadki nie mogę ścierpieć
Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2015-10-22 o 09:46 |
|||
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
nie lubię takich ludzi :P ale raczej nie miałabym problemu by stanowczo odmówić. gorzej z odmawianiem znajomym.
jeżu drogi bałabym się. mam kumpele, ktora wyglada strasznie z tymi brwiami, ale nikt jej tego nie mówi. staro, brzydko, strasznie. wiem, ze to nie reguła, ale bałabym sie wlasnie zmieniac czlowieka z obawy, ze skaszani. ile same brwi? mnie by opaska pasowała. oczywiscie nie za tę cenę fajny gadżecik
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Same brwi 900pln
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- A koleżanka robiła u innej mniej znanej za 700...sama nie wiem
|
|
#3562 |
|
Zadomowienie
|
Lambria ona jest taka gumowo sylikonowa wiec nie uwiera
wolałabym węższą ale nie jest zle. Nie przeszkadza mi w spaniu w ogóle. No i nie trzeba w niej spać ja chce bo widac ile razy sie przebudzam itp. Można rez zaobserwować zależności np ze śpię lepiej po wysiłku fiz rano lub wieczorem i można sobie dostosować dzień żeby dobrze sypiac i miec więcej energii na razie sie zakochałam Idę sie za jakas kolacja rozejrzeć
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to zayebiste
|
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() było bardzo fajnie. jak najbardziej na plus. jedyne co mnie martwi to kasa. facet chce sie spotykac co tydzień! mówi, ze rzadziej nie ma sensu. mowi ze zazwyczaj terapia trwa 15-30 spotkań a jedno to koszt 120zł
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
|
|
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Marta no sporo, ale jesli warto, to lepiej zainwestować
![]() Natalka ładny spadek. Od wczoraj taki? U mnie zastój ![]() Bosze jak mi się dzis wstac nie chciało, przeciągałam jak mogłam. |
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, ostatnio się wazylam chyba w środę
|
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I potwierdzam, że nie ma sensu rzadziej niż 1 w tygodniu.Gratki piękny spadekA ja wczoraj przez pół godziny "gibałam" tyłkiem w takt https://www.youtube.com/watch?v=xfNU0usnHIs i dziś sie czuję jak połamaniec totalny...ale powiem Wam, ze się wkręcam w to całe twerkowanie
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Również uważam, że warto wydać kasę na tę terapię Jak tam u Was? ja od poniedziałku się ogarnęłam, a teraz mega wyzwanie- weekend
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

fajna praca

chyba nigdy nie spotkałam kogoś tak podobnego, no nadawanie na tych samych falach od razu i mam wrażenie jakbym go znała baaaaaardzo długi czas mimo że to dopiero ponad 1,5 mc
jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
a teraz "relaksuje" sie oglądając debate

Druga sprawa, ze coraz popularniejsze sa niestacjonarne w trybie pt, sb, nd a tego bym nie pogodzila z pracą.