|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3542 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My dzisiaj mieliśmy szczepienie. Janek waży 6720g 😊 i nie uwierzycie, ale był mega dzielny i w ogóle nie zaplakal 😍 |
||||
|
|
|
|
#3543 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam i ja. Rodzice dziś do mnie wpadli i wyszliśmy na spacer. Miałam głupi incydent bo siedziałyśmy z mamą na ławce w parku i przyszła grupka młodzieży, usiadła na fontannie i dziewczyny darły japę. Nawet specjalnie jedna do drugiej się darła, że cicho bo dziecko śpi a ta druga dalej nawijała. No i mówię do mamy, żebyśmy się przesiadły (bo chcę, żeby Mały do oporu spał na spacerze) a moja mama jak zwykle coś pod nosem głośniej powiedziała i wywiązała się pyskówka. Ja naprawdę nie ogarniam ludzi. U nas nudy.
|
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My też dziś szczepienie i waga 6970 u nas płacz od badania po plecach, i spokuj dopiero po wkluciu i jak wsaszilam w fotelik widać same nie możemy chodzić tylko z tz on ja zabawia ja rozbieram ubieram A samej ciężko . Dobrze ze wlozylam fotelik do atelaza bo w gondoli bylby pewnie placz cala drogw do domu 😯 a w foreliku cicho i siedzi jak zaczarowana Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3546 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Hej 😊 po dzisiejszym dniu padam. Byliśmy u siostry M na roczku jej córeczki. 9 dzieci w wieku 5 miesięcy do 8 lat w tym 4 3latkow. Mam fotki. Jak się ogarne to wstawie na fb
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3548 |
|
Raczkowanie
|
Boże co ja dziś przeżyłam JeszcE chwilą A by mojej M stała się duża krzywda, wyskoczył nam pałąk z maty i tylko swistnęło nad jej głową... parę cm i by ja uderzył w buzię 😢 A najgorsze że to przeze mnie bo ja składałam matę 😟
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez re_nata Czas edycji: 2016-07-20 o 01:20 |
|
|
|
|
#3549 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś rano wyglądało to naprawdę kiepsko i zmieniłam front - zaczęłam tą pupę smarować kremami do ciała na atopowe zapalenie skóry i teraz pod wieczór wydaje mi się że była spora poprawa. Amb jeśli chodzi o BLW ja pewnie będę stosować z braku czasu i wolnych rąk A tak serio to sporo zależy od dziecka. Mój starszy synek totalnie się "nie nadawał", nie chciał niczego brać do buzi, nie znosił brudzić rączek, dość długo jadł same papki, bo się łatwo dławił, nie radził sobie z kawałkami. Młodszy był totalnym przeciwieństwem brata i od zawsze wszystko chciał jeść sam, tak ma do tej pory.
|
|
|
|
|
|
#3550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja nawet nie mam kiedy usiasc do kompa... 😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- My juz uspane... Tzn Zosia nie ja czas cos zjesc 😂Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
07.02.2016 Edytowane przez NanaR Czas edycji: 2016-07-19 o 23:06 |
|
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3555 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My byliśmy u alergologa ale ostatni chyba raz u niego nie dość że wizyta to MEGA stres dla Domisia bo zawsze to bada i osluchuje mały poplakal normalne ale jak mu ciemiaczko bada to tak go ucieka w głowkę że jak na to patrze to mnie boli :-/ i to drugi raz i dlatego jak tylko mały go.uslyszal to ryk normalnie uspokoić go nie mogłam nawet po zastrzyku tak nie płakał z lezkami Masakra. Swoją drogą nie wiem po co jeżdżę jak mały ma.wyciszenie azs ale potrzebuje recepty na bebilon pepti. Bez recepty miesięcznie 400zl z recepta 200zl ale co z tego że 200zl jak 150zl wizyta u niego plus 30zl ok paliwo to wychodzę na to samo jedyne co ze go oslucha u tak co miesiąc 400zl plus balsam z bioderma co mu służy najlepiej 100zl. M7sze znaleźć kogoś innego bo już bankrutuke w rltym miesiącu był dermatolog (niepotrzebnie) o 2 razy alergolog i poszło 1200zl :-( no ale mój Domiś najważniejszy więc już nie biadole Aga foty dzieci z roczku wymiataja Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
07.02.2016 Edytowane przez NanaR Czas edycji: 2016-07-19 o 23:11 |
|||
|
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pracy to ja licencjat pisalam tez z milionem tabel i innych alejalos to bedzie. Aby przysiasc. Wspolczuje nerwicy.. Ja po ang bede pisac o maturze...bleeeeee Jeju zosia Zasnela kolo 22 i juz drugi raz ja karmię bo budzila sie.. A 23 jest. Ale bedzie noc. A wypila ok 40ml mm.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak.juz te 40ml zjada to może j3j się unormuje i za jakiś czas będzie mniej pobudek. Domiś jak przeszedł na mm to najpierw jedna pobudka w nocy a teraz je o 19:30 i śpi od 20 do 6-7 rano oczywiście zdarzają się wyjątki więc może i Zosia będzie łaskawa i mniej będzie robić pobudek ![]() P.S. nie chwałę się snem Domisia udajcie że nie czytqlyscie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
07.02.2016 Edytowane przez NanaR Czas edycji: 2016-07-19 o 23:21 |
|
|
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Matko. Ja te mleko ktore jej daje polecone przez pediatre przez podejrzenie alergii to 50zl dalam.na gemini widzialam za ok 40... Boze ile to hajsu :-( te wizyty masakra ilemozna by mleka czy rzeczy kupic.
Mam nadzieje ze jej sue unormuje.. Dobrze ze Synkowi pasuje mleczko chociaz tyle... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3559 |
|
Wtajemniczenie
|
Nana- ja nie bardzo w temacie- a nie moglibyście prywatnie na miejscu gdzieś znaleźć lekarza, który by Wam wypisał tą receptę? Chociaż bylibyście do przodu o koszty dojazdu.
A w ogóle pediatra nie może takiej recepty wypisać?
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Dzizas od 22 do teraz czyli 1 mialam juz 4 pobudke... 2 ostatnie byly o 0.40 i 0.57 😱 z czego przedostatnia to napicie sie i odwrocenie ode mnie dupka a ostatnia wzielam na przewijak bo mysle mokro... I zasnela tam z gola pipka.. Jezus czemu ona tak sie budzi 😒
|
|
#3561 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale strachu się najadlam. A telefon oczywiście wie lepiej co chce napisać i sam zmienia słowa A potem jest co autor miał na myśli 😧 Strasznie dużo kasy Ale wiadomo że ważne zdrowie małego A tych recept nie da rady żeby ktoś inny wypisywal? Myślałam ze rodzinny może... Marciar najgorzej zacząć A potem już jakoś leci..... U mnie promotor wymagał żeby co mięśnia oddawać po rozdziale to człowiek miał motywację żeby pisać My mamy pierwszą pobutke na cyca, małą zjadła i zasypia w łóżecZku, gorączki brak, Sent from my SM-G357FZ using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- Cytat:
Sent from my SM-G357FZ using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
|
#3562 |
|
Rozeznanie
|
NanaR dzięki! Na pewno spróbuję tego kremu.
Renata dobrze że nic się nie stało, a wyskakujący Pawlak z maty był mega irytujące to autouzupełnianie w tel.
|
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. U mnie wczoraj dzieci poszły spać dopiero 21.30...Nie dla mnie takie nocne życie dzieci. 20 i mają już spać bo chcę sobie jeszcze przed snem odpocząć...No ale raz im pozwalam bo przespały się prawie godzinę w samochodzie podczas powrotu do domu. Ale jest plus- Mikołaj kolejną noc- do samego rana przespał w swoim łóżku. Patryś już ma drzemkę a ja ogarniam dom z lekka.
Renata ja tam od razu skapowałam że o pałąk chodzi Słowniki w tel często żyją swoim życiem
|
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Bosz do 3 chodziłam w te i spowroten bo ciagle sie budzila. A jak wzielam do lozka to brala cycka i puszczala ibtak w kółko... No prawie nic nie spalam... Nie wiem co temu dziecku
|
|
#3565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Można się pośmiać ale współczuję...ja zamiast chodzić spać po nich to buszuje w necie i rano mam kryzys. Nadejszła wielkopomna chwila- idę do wróżbity dziś. Tego mojego ginekologa od siedmiu boleści Krzyś zalicza drzemkę. Starsza tv bo nie mam od wczoraj do niej cierpliwości a ja idę się ogarnąć
|
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mozliwe ze ina sie przyzwyczaila z cycem spac? Czy raczej ze ja nie mam w cyckach prawie nic i ina sie co chwile budzi.. Co bardziej prawdopodobne.. Ale w dzien je.. Noce sa takie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Nana serio pediatra Wam nie wystawia recepty? W głowie mi się to nie mieści
|
|
|
|
|
#3568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym nasz pediatra( też beznadziejny) nam przez jakieś 2 miesiące wypisywał recepty na mleko bez zaświadczenia. A gastroenterolog, do którego chodziliśmy na początku tych problemów z Alą cały czas wypisuje recepty bez zaświadczenia... nie wiem na jakiej zasadzie to działa, najlepiej to chyba byś zrobiła jakbyś zadzwoniła na infolinię NFZ i się dowiedziała, czy koniecznie musi być zaświadczenie na Bebilon Pepti. Pewnie Cię to nie pocieszy, ale ja nawet z receptą płacę za Nutramigen 30 zł za puszkę A jak sie okaże, że nie da zaświadczenia a musisz mieć, to olej tego alergologa i zobacz ile kosztuje Pepti na aptekach internetowych- wydaje mi się, że zawsze parę złotych taniej będzie i pod same drzwi dostaniesz, bez szarpania się z lekarzami. W naszym przypadku jest tak, że refundowany jest Nutramigen LGG i kosztuje na receptę 30 zł. Bardzo ciężko go kupić w aptekach, wiecznie go nie ma i w hurtowniach też nie mają często. Więc zamawiam bez recepty " zwykły" Nutramigen( różni się tym, że nie ma dodanego probiotyku) , też kosztuje 30 złotych ale dostaję do domu i nie chodzę sie prosić o recepty, też mnie to strasznie denrwowało po durną receptę pół dnia stać w przychodni...
|
|
|
#3569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
|
#3570 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas upał dziś straszny.do tego mały marudzi strasznie i piszczy i krzyczy i zaobserwowałam i moja mama też że jeździ wszystkim po górnych działach. Masakra ledwo dolne 1 w sumie prawie że naraz wyszły to jeszcze dwójki jak będą szły to biedne moje dziecko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

, w niedziele to samo, opóźniliśmy wyjazd bo tak słodko spał. Moja K. została u babci na wakacje, nie wiadomo jak długo- dopóki nie zatęskni. Na razie wracac nie chce, bo koło mamy mieszka moja sisotra z dzieciakami w jej wieku mniej wiecej i K. ma towarzystwo do zabaw
, w nocy pobudka o 1:30 bodajże, potem przed 7 rano, dostał jeść i spał do 11 prawie
, brzuch nie boli, tylko głowa potwornie i spojenie 
ale nie dałam się sprowokować i ucięłam temat, że jak będzie starsza i mnie poprosi..
Za kilka tygodni chce Leonowi podać wodę i bardzo liczę na to, że polubi doidy

Dziś rano wyglądało to naprawdę kiepsko i zmieniłam front - zaczęłam tą pupę smarować kremami do ciała na atopowe zapalenie skóry i teraz pod wieczór wydaje mi się że była spora poprawa.