|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
Co do wagi. Niedlugo 7 z przodu na wadze zobacze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Czbasia spokojnie, po ciąży zejdzie
wtedy nie będzie czasu na jedzenie hehe. Oby tylko karmić piersią, to ładnie mały wyciągnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Czbasia może teraz będzie inaczej? Wszystko możliwe. Ja karmiłam 11 miesięcy. Wiadomo, od 5 miesiąca wprowadzając też inne pokarmy według zaleceń.
Jak tam grill? Mój mąż ma niedługo urodziny, a ja jak zwykle nie wiem co mu kupić. Odwieczny problem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nastawiam sie. Ale tak 6mies chciałabym kp. Ale wsio podobnie w tej ciazy. I staniki moge nosic te co przed ciąża biust ani drgnal
jesli to coś oznacza to doopa. Grill taki biedny.kielbaska z ognia w bule tylko. Ale pycha..jak z ogniskaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- A będziemy miec chrzciny u brata meza. M bedzie chrzestnym. Kupilismy juz nianie z kamerka bo chcieli (oni dla nas tez kupili przy chrzcie corku wiec oddalismy) i mysle co dokupic bo z sama kartka z zyczeniami nie pojdziemy. I tak dumam. Kol mowila ze srebrne lyzeczki na szczęście sie kupuje. Slyszalyscie o takim zwyczaju? Patrzylam na te srebrne pamiątki i faktycznie lyzeczki sa. Ale jeszcze smoczki buciki aniolki itp. Co myslicie? Aaa...to chłopcy bliźniaki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Mniami... Kiełbaska. Zjadłabym taką. Smaka mi narobiłaś
Ja mam zdecydowanie większy biust niż w pierwszej ciąży. Muszę mój stanik do karmienia przymierzyć czy będzie dobry. No i jeszcze jeden dokupić, bo jeden to za mało. Mąż mi kupił biżuterię na urodziny. Wypadałoby go też czymś zaskoczyć, ale ostatecznie zabiorę go na zakupy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#338 |
|
Konto usunięte
|
Ja jutro na wizycie pewnie zobaczę 8 z przodu
![]() Ostatnio było 79,9 |
|
|
|
#339 |
|
Zadomowienie
|
Madzialenka my mamy kosz Mojżesza, kupiłam marcu w bardzo okazyjnej cenie
![]() Tez mam urodziny męża niedługo i nie mam pojęcia co mu kupić, a na dodatek urodziny przyjaciółki i tez nie wiem, ciążowego żelka mam, brak u mnie kreatywności ostatnio ![]() Jutro wizytuje, mam nadzieję, że mój gin coś mi poradzi na te bóle i twardnienia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Schmetterling o której masz wizytę? Trzymam kciuki.
Asik też kupiłam wtedy używany w idealnym stanie. Fajna sprawa. Ciążowy żelek powiadasz? Mam to samo.... I jeszcze czasami mi wyrazów brakuje, jak coś mówię. Trzymam kciuki za wizytę. Ja dziś się sporo nachodziłam i pierwszy raz poczułam skurcze w dole brzucha... A w ogóle to mnie dziś spotkała miła sytuacja. Poszliśmy rodzinne na spacer. Upał, zero wiatru prawie. A wiedziałam, że jest teatrzyk dla dzieci pod gołym niebem na scenie. Poszliśmy, ale patrzę wszystkie ławeczki zajęte. Pomijając, że były w większości na słońcu. Idziemy do tych co są w cieniu. Jeszcze nie zdążyłam podejść a tu wstaje starszy pan (około 80 lat, podpierał się laska) i mówi, abym usiadła. Wyobraźcie sobie? Nikt nie zareagował, tylko ten pan. Ja oczywiście, że absolutnie, że niech posiedzi. A on twardo, że nie. Powiedział, że jak był mały to go uczono, że kobiety w ciąży i z małymi dziećmi to się zawsze przepuszcza. Aż mnie zatkało. Wokół sporo młodszych osób i nikt nic, a tu taki starszy pan. Wzięłam Maję na kolana i kazałam mu siadać obok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#341 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) dzięki |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też zwykle takie opóźnienia. Mimo, że prywatnie chodzę a nie na NFZ.
|
|
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
U mnie różnie z opóźnieniami, z reguły kilka minut.
Do mnie jakoś te srebrne łyżeczki i smoczki nie przemawiają... Uwazam, że lepiej kupić coś, co dziecku się przyda. Ja nie mam sentymentu do takich rzeczy. Na komunię dostalam złotą bransoletke z grawerem imienia, gdzie złoto dla ośmiolatki. A teraz, gdzie z imieniem poza tym takich się nie nosi i krąży mi w głowie myśl, czy jej na coś nie przerobić.Myślę, że właśnie najlepiej zapytać co potrzeba i to kupić, albo pieniądze. Ale widze, ze dajecie nianię. Hm... Może wystarczy ![]() Ja wymyslilam, że kupię mojemu przenośny głośnik, bo ostatnio na wyjazdy pożyczał Nie chce mi się wstawać 😣😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Poli przenośny głośnik jest super. Mąż mi rok temu kupił na urodziny i często go w pracy używałam. My na alliexpress zamawialiśmy
![]() Co do tych łyżeczek i smoczków złotych czy tam srebrnych to też mi się nie widzi. Będzie to leżało i zbierało kurz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moim zdaniem na chrzciny to raczej kupuje sie Pismo Święte, Krzyżyk ewentualnie jakas ładna ikonę co łyżeczki maja wspólnego z chrztem to nie mam pojęcia?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Maja na chrzciny dostała łańcuszek z krzyżykiem. A tak, to same praktyczne prezenty plus pieniążki.
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie tez do tych lyzeczek podchodzilam na 2 razy. Jak cos to taki srebrny obrazek aniola stróża z grawerem imion i data mi jeszcze chodzi po glowie. Pismo sw u nas na komunie sie daje. No ta nianie już dostali jak maluchy sie urodzily. I teraz nie pasuje z pystymi rekoma.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- No i witam z rana. Dzis bede domowe lody robić. Jade po śmietane i bierzemy sie z cora do roboty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#348 |
|
Magda ;)
|
Jeju jestem nieprzytomna
pojechałam z mężem na nockę, bo nie chciało mi się samej w domu siedzieć, wróciliśmy o 3 i ledwo się zwlokłam z łóżka, a na 10 mam 3 godziny w szkole rodzenia zapisałam się na jakieś dodatkowe z fizjoterapeutą i chyba coś jeszcze. Madzialenka postawa dziadka super, fajnie że niektórzy mają jeszcze jakąś kulturę w sobie ![]() Schmett powodzenia na wizycie ![]() Czbasia u mnie na chrzest zazwyczaj daje się pieniądze, mam też koleżankę, która swojemu chrześniakowi kupuje sztabki złota i do tego mają jakieś specjalne pudełko. Jak mały będzie dorosły to będzie miał na start, bo pieniądze pewnie znikną do tego czasu ![]() Albo właśnie jakiś medalik w końcu to chrzest jest. |
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Czbasia mniami lody
Blond tak, postawa dziadka powinna być wzorem dla tych innych, co siedzieli obok i nikt nawet się nie ruszył. Daj znać, czego się dowiesz na sr. Co mąż robi, że możesz z nim do pracy jechać? Dziewczyny, się się dziś wystraszyłam. Wstaje sobie rano o 8.00 a tu nagle mega skurcz, coś jak nerwoból że oddechu nie można złapać, w lewym boku. Aż się poryczalam. Położyłam się i normalnie nie mogłam się ruszyć. Maja jak mnie zobaczyła, to od razu za telefon i do męża zadzwoniła, aby szybko wracał z pracy. On już skończył pracę, ale po drodze miał zajechać na zakupy. A potem chciała mi robić masaż serca, bo na półkoloniach się uczyli teraz to mi do śmiechu, ale wtedy to nie było śmieszne. Równo 20 minut mnie trzymało. Mąż przyjechał w tym czasie, chciał już dzwonić do położnej, ale jakoś mnie puściło. Potem wstałam i to rozchodziłam. Ech..... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Czbasia chyba tak. Dziś miałam rano iść na spacer, ale polezalam z Książka na balkonie. Tym bardziej, że jest taki upał. Wyjdę sobie wieczorkiem na krótki spacerek.
|
|
|
#352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odpoczywaj dużo.Chyba już jesteśmy na tym etapie że coraz coś będzie się działo..
|
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, im bliżej końca tym częściej będą się pojawiały skurcze.
Pochwaliłam tylko Maję, że tak ładnie zareagowała. Teraz tak sobie myślę, że dobrze, że zadzwoniła do taty, a nie pod 112, skoro już masaż serca mi chciała robić 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Dziewczyny które polecały podkłady absorgyn-chodzi o te?Tylko jest napisane żeby je rozłożyć,czyli one nie są w majtki? ![]() https://www.aptekagemini.pl/podkl-gi...jal-10szt.html |
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ich używałam, ale tych https://www.google.pl/search?q=podkl...E-IQFEkdKLsiM:
I też się zastanawiam, czy to nowe opakowanie czy nie. Ale patrząc na wymiary, to raczej powinno być to samo. Teraz też chcę je zamówić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#356 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm no właśnie..Tylko czemu napisane żeby rozłożyć na czymś?Sama już nie wiem czy zaryzykować i wziąć.Może popatrze czy są na allegro te które mówisz.
|
|
|
|
#357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#358 | ||
|
Magda ;)
|
Cytat:
Sama nie brałam w ciąży, ale tak słyszałam. Brawo dla córeczki za świetną postawę, nie jeden dorosły nie wiedziałby jak się zachować ![]() Mąż wozi chlebek do piekarni na tych nockach więc spokojnie mogę iść z nim, kiedyś mu pomagałam, ale teraz tylko dokumenty jestem w stanie ogarniać ale i tak to już nie dla mnie, więcej nie pojadę.Co do sr to wykład z fizjoterapeutą nie bardzo mi się podobał, zresztą chyba żadnej z nas nie przekonał. Myślałam, że to będzie coś bardziej w rodzaju porad np. na temat leżaczków, klinów itp, a on godzinę smęcił o tym co dziecko mniej więcej kiedy powinno robić, a potem kolejną godzinę ćwiczyliśmy jak podnosić dziecko, odkładać itp. I to też nie bardzo jak dla mnie, bo miał jakieś dziwne sposoby na podnoszenie, trwało to dużo czasu i bardzo ciężko było złapać lalkę, żeby zrobić to prawidłowo. Później miałam jeszcze warsztaty z chustonoszenia i to bardzo mi się spodobało Cytat:
|
||
|
|
|
#359 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane! Staram się was podczytywać, ale nie mam czasu nic napisać. U nas na spotkanie remont całego dołu czyli salon, kuchnia, wiatrołap i łazienka. Zapierdziel od rana do wieczora. Na pocieszenie śpię jak zabita.😊 Byłam w międzyczasie na usg prenatalnym w III trymestrze i wszystko jest ok. Jak skończę remont to do was wracam, obiecuję. Buźka dla wszystkich i kciuki za wszystkie wizyty.😚
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Juka wydaje mi się, że się z opisem pomylili. Ewentualnie możesz do nich napisać.
Czbasia oj tak ![]() Blonde tak, skurcz nie był taki jak porodowy. Miałam wziąć nospe, ale jak już mąż się pojawił, to czułam że przechodzi i w końcu nie wzięłam. Fajna sprawa z tą chustą. Maluchna powodzenia z remontem. Ile dzidziuś ważył? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

też kiedyś była opcja, że Marcel. Ale to było 5 lat temu, jak wybieraliśmy dla Mai ( gdy nie wiedzieliśmy czy będzie dziewczynka). Teraz nam się odwidzialo. Ech.... Niby czas jest, ale co jak nie wybierzemy a tu poród przyjdzie wcześniej? 
wtedy nie będzie czasu na jedzenie hehe. Oby tylko karmić piersią, to ładnie mały wyciągnie.
jesli to coś oznacza to doopa. Grill taki biedny.kielbaska z ognia w bule tylko. Ale pycha..jak z ogniska

poza tym takich się nie nosi i krąży mi w głowie myśl, czy jej na coś nie przerobić.
co łyżeczki maja wspólnego z chrztem to nie mam pojęcia?
pojechałam z mężem na nockę, bo nie chciało mi się samej w domu siedzieć, wróciliśmy o 3 i ledwo się zwlokłam z łóżka, a na 10 mam 3 godziny w szkole rodzenia 

Odpoczywaj dużo.Chyba już jesteśmy na tym etapie że coraz coś będzie się działo..