|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marnowanie czasu mimo głowy pełnej planów - wspierajmy się!
Cytat:
![]() A żeby nie być gołosłowną to właśnie posprzątałam kuchnie razem z czyszczeniem frontów szafek i lodówki. Zaraz się wezmę za pochowanie czystego prania i starcie kurzy. Męża zagonię do odkurzania, a łazienkę i wyczyszczenie lodówki od środka zostawię sobie na jutro. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama jestem początkujaca i na razie zaopatrzyłam się w aplikacje Dualingo i Memrise
![]() |
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie zagotowałam udka dla kociaków i zgodnie z prośbą TŻ'ta umyłam podłogę przy wejściu do mieszkania. Teraz drukuję i robię sobie listy to do i zakupowe bo przez remont wkradł i się chaos w zapiski w bullet journal i chcę mieć przesunięte zadania i listy zakupowe w jednym miejscu, żeby tak szybko rzucić okiem i o zaległych sprawach nie zapomnieć. Bo wyjątkowo mamy dość szalony i intensywny tydzień i co nieco zaległych przez remontów poślizg rzeczy do zrobienia, kupienia, zwrotu w sklepie, naprawienia itd. No i 2 różne kosztorysy muszę też zrobić. Także planowanie w toku.
Proszę zajrzyj do tego wątku i wypełnij ankietę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733894 Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2017-12-11 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Melduję że mąż nie dal sie zagonić do odkurzania, wiec odpisuję sobie to na jutro. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Z takich ciekawostek- jak trzeba było wymienić 1 żarówkę we wspólnej kuchni akademika było specjalne demokratyczne spotkanie połowy akademika i każdy musiał zagłosować za bo inaczej by jej nie wymienili. Jak były imprezy to kartka w kuchni-bring your own beer. Żadnych imprez składkowych wspólnych, żadnego stawiania komuś czegokolwiek, żadnego dzielenia się z kimś. Skrajny indywidualizm. Impreza kończyła się przed północą i polegała na tym, że każdy w milczeniu pił tylko własne piwo. Nic dziwnego, że Szwedzi przeżyli szok kulturowy jak Ukraińcy, Polacy i Czesi zrobili kilka składkowych imprez do białego rana. A samodzielnym gotowaniem i tańczeniem na imprezach to już naprawdę ich dobiliśmy. ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Jak kogoś interesuje specyfika skandynawskich mężczyzn to polecam ten wpis: https://afroginthefjord.com/2013/06/...-of-seduction/ Niby o Norwegii, ale w Szwecji było dokładnie to samo. To też prawda: https://afroginthefjord.com/2015/06/...egian-men-say/ Tak, tak, ja też prawie złamałam nos o drzwi budynku uczelni dzięki "równouprawnieniu". Ot, nawyk kulturowy niemal bezrefleksyjny. Od powrotu ze Szwecji odruchowo to ja przytrzymuję mężczyznom drzwi. Tak na wszelki wypadek, choć w Polsce najczęściej albo się dziwią albo są tym zgorszeni. chyba po tym można poznać Polkę, która kiedyś była w Skandynawii dłużej. A co do dziwnych pytań- nie należy się dziwić jak Szwed przedstawi się nam miejscem pracy i wysokością rocznych zarobków i będzie oczekiwał podobnego sposoby przedstawienia się nawet na 1 randce lub jednorazowym spotkaniu online albo na żywo. Pewne kwestie w skandynawii z uwagi na publicznie dostępny rejestr obywateli przypisany do numeru osobowego nie są ani tabu ani uznawane za kwestie zbyt prywatne.
Proszę zajrzyj do tego wątku i wypełnij ankietę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733894 Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2017-12-11 o 22:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Wtajemniczenie
|
Hej, ostatnio mnie tu nie było, bo nie miałam się czym chwalić - weekend leniwy
![]() Dzisiaj (a właściwie już wczoraj ![]() ![]() Widzę, że dużo z Was decyduje się na planner/bullet journal. Ja jednak nie, bo nie mam czasu na planowanie ![]() Miss, ciekawe rzeczy piszesz o Skandynawii ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() MissChievousTess mieszkanie tam brzmi jak ciekawe doświadczenie ![]() W temacie planów na dzisiaj: - kończę porządki domowe - muszę zrobić wieeeelkie pranie i zastanowić się jak to rozsądnie wysuszyć ![]() - wygrzebię swoje książki do angielskiego i ułożę plan działania - oraz odkurzę swój kurs programowania ![]() Miłego dnia dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Witam się przy późnym śniadaniu po badaniach na czczo.
Do tej pory zrobione dziś u mnie: -odebrana paczka w ruchu Dziennik Gazeta Prawna z dodatkami z kategorii prawo jazdy - zrobione badania dla kierowców i uzyskane orzeczenie lekarskie do kursu kat. B Edycja: -zrobione zwroty zbędnych części w marketach meblowych i dokupić to, czego potrzebujemy -zrobiłam zakupy chemii gospodarczej i artykułów higienicznych Do zrobienia: -założyć profil i wykupić kurs na zdamyto.pl -zrobić zwroty zbędnych części w marketach meblowych i dokupić to, czego potrzebujemy--> zrobione -usunąć silikon sanitarny z odzieży (ponoć działa aceton i mydło galasowe, więc tym będę próbować) -zrobić reset hasła do Microsoft Money Plus- będzie mi łatwiej prowadzić budżet w takiej formie -zaświadczenie o zameldowaniu przez profil zaufany Pewnie wpadnie coś jeszcze, ale to później. To najważniejsze zadania na dziś. Życzę Wam miłego dnia i lecę na kawę i śniadanko. A potem markety meblowe, spacer (musimy się przewietrzyć po sporej dawce chemii remontowej, a dziś wyjątkowo nie ma smogu), a potem wracam do domu i działam z komputera.
Proszę zajrzyj do tego wątku i wypełnij ankietę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733894 Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2017-12-12 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
Trochę przerażają mnie te koszty utrzymania.
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Mi się wczoraj udało zrobić to co zaplanowałam, zrobiłam plan, umyłam włosy
![]()
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem też czy czasem w biedronce nie będzie planerów ale nie jestem pewna.
![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
U mnie dziś był dzień relaksu poremontowego i wizyta w kinie. Nie mieliśmy na początku siły iść, ale posłuchałam rad speców od zarządzania czasem, życiem itd. i faktycznie to działa. Polecam w waszych plannerach relaks i wyjścia typu kino planować i choćby nie wiem co bronić realizacji tych planów tak samo jak spotkań biznesowych, nauki czy sprzątania. Dzień uważam za dobrze wykorzystany. Zrobiłam 2 prania, 2 zmywania naczyń. Przywracam ład po remoncie. Wyspaliśmy się. Nadrobiliśmy zaległe zabawy z kociakami. Jutro montaż nowego plafonu i dalej załatwiam sprawy z prawem jazdy. Ale jeden dzień relaksu się nam należał i został bardzo dobrze wykorzystany.
![]() |
#344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na jakim filmie byliście? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mam dziś wolne, więc w planach porządki, książki, zakupy i trochę relaksu ![]() Przemyślałam sprawę plannera i chyba jednak zrezygnuję. Spróbuję na początek zwykły notes ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Wtajemniczenie
|
Tez mam dzisiaj wolne i przez brak prądu nie mogę robić tego co zaplanowałam czyli pisać. W zamian na to zajmę się sprzątaniem
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
Na "Morderstwo w Orient Expressie".
Miały być "Gwiezdne Wojny", ale nie dało rady się wbić na żaden seans w tym tygodniu, więc to będzie za jakiś czas. A ten też był fajny, ładny wizualnie, dobrze się go oglądało.
![]() |
#348 |
Zadomowienie
|
Oglądałam niedawno, całkiem przyjemny
![]() Byłam we wtorek na „M jak morderstwo”, a na gwiezdne wojny się wybieram w weekend (mam kartę unlimited to korzystam :p) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam wątpliwości czy warto bo filmy, które chcę obejrzeć nie zawsze trafiają do multipleksów. A poza tym śledziłam ile oglądam i wyszło mi kilka dłuższych, martwych sezonów podczas których niczego dla nas do obejrzenia w cinemacity nie umiałam wybrać.
Proszę zajrzyj do tego wątku i wypełnij ankietę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733894 Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2017-12-14 o 14:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Zadomowienie
|
Ja jestem dość niewybredna jeśli chodzi o filmy, wiec i takie typowe kino rozrywkowe i coś poważniejszego lubię oglądać wiec zawsze coś się znajdzie
![]() Patrząc na to ze w weekend bilet do kina kosztuje 28zl... to 44 za miesiąc za kartę się opłaca bardzo nawet jak raz w tygodniu się na coś wybierzesz ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
Ja też dziś nic zrobiłam, oprócz zakupów choc miały być inne plany ale za bardzo mi sie nie chcę może zrobię sobie seans w domu, mam kilka zaległych filmów i seriali.
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
U mnie też dziś idzie powoli, ale lecimy z zadaniami z listy. Późno wstaliśmy, ja się dziś nie za dobrze czuję i chyba dlatego tak nam idzie.
Robię dziś bilans wydatków i plan obiadów do końca miesiąca. Różowo to nie wygląda z uwagi na wydatki remontowe, więc muszę tu dobrze opanować sytuację. No i planujemy sobie Sylwestra bo jak nie wiedzieliśmy ile kasy nam na remont pójdzie to nie chcieliśmy się jeszcze pakować w dodatkowe wydatki, a teraz już wiemy na czym stoimy, więc jakąś opcję sylwestrową warto zaplanować. I tu chyba sporty zimowe wygrają z kinem bo jakoś oferta kinowa nas w tym roku nie zachwyca.
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Ja jakoś jeszcze o sylwestrze nie myślę, czekam do 22 w tedy będę wiedzieć co i jak.
Dziś jest taki dzień jak ja to mówię "na nie" ![]()
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Mamy chyba jakieś zimowe przesilenie skoro nie tylko u mnie dziś produktywność od rana leci jak krew z nosa. No, ale najważniejsze kwestie na ten tydzień załatwiłam. Także nie jest źle.
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
U mnie dziś też słaby dzień, niemoc milion. Bezwstydnie leniuchuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
A ja jednak zaganiam siebie i TŻ do minimalnego choćby wysiłku. Bo nie chciałabym, żeby dzień upłynął ot tak bez pchnięcia naprzód żadnego z zadań, które mamy do zrobienia. Umywalki dziś nie zrobimy bo za późno by zaczynać, ale przynajmniej nowy plafon zamontujemy. Ja zrobię kolejna prania.Jak się uda to może zacznę naukę z wirtualnym podręcznikiem kierowcy ( o ile kurs przy płatności dotpay od razu mi ruszy. Jak nie to 2 dni robocze muszę odczekać).
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
można dołączyć?
![]() |
#358 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() U mnie w sumie też dzisiaj leniwy dzień, bo jak w każdy czwartek większość czasu spędziłam poza domem i po powrocie jak zwykle nie miałam siły na nic. Teraz nadrabiam internety ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
Postaram się powolutku poznawać Was
![]()
![]() |
#360 | |
Konto usunięte
|
Mam ostatnio mozliwosc pracy przed komputerem na zasadzie krotkich zlecen (takie ok. 1-godzinne) i ode mnie zalezy, ile ich wezme. Tak sie w to wkrecilam, ze robie wiecej i wiecej i nie moge przestac. Plus jest taki, ze ograniczylam dzieki temu wizaz
![]() Poza tym przyszly do nas dzisiaj meble. Zlozylismy je i popakowalismy folie w specjalne worki (za tydzien moge je wystawic na ulice i zabiora je). Poza tym posprzatalam, zrobilam bigos (jeden zwykly dla TZ, weganski dla mnie) i zaraz pomroze na swieta i sylwestra. Wlasnie zmywam. Zaraz jeszcze jedno zlecenie, mycie wlosow, kapiel i chyba poczytam troche. ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
Przyklady: - sos ''bolonski'', gdzie zamiast miesa dodaje po kilka lyzek straczkow, ktore mam akurat w domu + makaron - chili sin carne, podane z ryzem - placuszki pieczone ze zblendowanej puszki czerwonej fasoli, platkow owsianych, podsmazonej cebuli, przypraw wedlug uznania + mozna dodac jakies ugotowane warzywo; do tego podpieczone ziemniaki/ryz/kasza i takie warzywa, jakie akurat masz - zapiekanka: warstwa ziemniakow, sos z sosu sojowego i mleka roslinnego (albo zwyklego), szpinak podsmazony z cebula i czosnkiem. I tak warstwami ukladac - hummus z soczewicy + pieczone ziemniaki Po prostu wiele przepisow to po prostu ''to, co zrobilby nie-weganie, minus najdrozszy skladnik, czyli mieso''. Do oszczedzania jak znalazl. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.