|
|
#331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
Czytam sobie co piszecie, ale jakaś jestem zamulona, nic mi się nie chce. Wyrobienie mam szałowe, bo dopiero Młodą ubrałam, a wstałyśmy o 8. Gotować mi się nie chce. Jeszcze mąż wczoraj musiał zostać na noc w delegacji, jakoś się odzwyczaiłam od tych jego nienocowań w domu. I pomimo, że porodu się nie spodziewam w najbliższym czasie to jakiegoś takiego stresa załapałam. A jeszcze dodam, że coraz bardziej mi brakuje przytulanek z mężem... Niech tylko ciąża będzie donoszona
|
|
|
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia Camelitos!!! Folinka Jak tam? Summer swietnie to opisałaś wszystko! Ja sie witam nareszcie w 37+0. Chociaz zadnych przepowiadaczy nie ma. |
|
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Summer, pięknie piszesz o Kaziku
To prawda, że dzieci wyzwalają w nas pokłady miłości i cierpliwości o jakie byśmy siebie nigdy nie podejrzewali ![]() Ale powiem Wam w sekrecie, że w zdecydowanej większości przypadków ta cierpliwość dopiero będzie nam potrzebna, bo różnych, często skrajnych emocji przed nami jeszcze bardzo dużo... ![]() Cami, powodzenia! Co do kawy to ja z synem piłam tyle co w ciąży. Słyszałam o tym, że to indywidualna sprawa i jedno dziecko dobrze znosi 3 kawy a inne po jednej nie będzie mogło spać. Natomiast wczoraj wyczytałam na pewnym blogu, że w trzecim miesiącu życia u dziecka dopiero pojawia się zdolność przetrawienia kofeiny. Dla zainteresowanych wklejam link po angielsku na ten temat https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3566755/ Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#334 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropko, gratuluje checi wielopoeluchowania ! Na pewno im częściej bedziesz zmieniac tym lepiej bedzie to wychodziło !
dawaj znać!Folinko dzisiaj znowu kciuki zaciśnięte za Ciebie bardzo bardzo mocno !!!! Summer powiem cos szczerze, goscie troche nie w porządku że tak nagle z buta zaczeli wpadać jak plastikowe pilki do basenika.... powinni najpierw sie zapytać, dac Wam trochę przestrzeni. No i kurcze należało Ci sie to latte !!! Z opisu Kazik brzmi fantastycznie - w ogole tak opisane dziecko to rozczula - a najbardziej wlasnie to, ze rodzice mogą juz je postrzegać, widzą jak reaguje na rozne sytuacje, tworzą sie jakies rytualy, przyzwyczajenia. Summer, super, że wszystko sobie ukladacie i sie siebie uczycie. Kazik jeszcze bedzie sluchal rockowych nut, Wasza w tym głowa i mamą jestes i bedziesz cudowną. Jak juz będziesz mogla pojechac po te zapałki to bedzie taki szok, że znowu bedziesz chciala "nie móc" jechać Kurczę jak tak opisujecie to na prawde chcialabym juz Rozalke na zewnątrz. Chcialabym zobaczyć jak mój mąż zareaguje, czy opadnie mu troche ta skorupa, która mam i ja. Czy zdołamy zburzyć ten nieciekawy mur, który powstał wokół nas i naszego nieszczesliwego swiatka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cami melduj sie ze szpitala !!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#335 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie, jak tu dają człowiekowi pożyć?
Udało mi się jeszcze zasnąć i obudzili mnie dopiero o 8, przynieśli śniadanie i ruszyliśmy z badaniami. Teraz ktg oczywiście.Tylko Lidka z gorączką znowu Tż już bierze ją do lekarza dziś.summer, absolutnie boska relacja! ![]() i dorodny chłopak!Cami, trzymaj się! ![]() kropka, ja zawsze kawę próbuje od małych ilości i obserwuję dziecko. Po 2-3 tyg powiedzmy podkradam przez kilka dni tż po parę łyków, potem piję pół kubka lub bardzo słabą i potem już 1 dziennie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() uzywałam dawno temu Cepanu na bliznę i gó**o to pomogło jak tylko BioOil Ci pomaga to super, myślalam czy by nie kupić ale mam już za dużo balsamów/olejków i muszę najpierw zużyć to co mam
|
|
|
|
#337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeżeli chodzi o jedzenie i kawę to dzisiaj na obiad mamy spaghetti, a dzień zaczynamy śniadaniem i kawką. W związku z tym, że tak dobrze się czuję mąż teraz nie bierze ojcowskiego. Ogółem wszystkie plany się pozmieniały- wstępnie moja mama miała być na urlopie przez pierwszy tydzień, potem mąż dwa tygodnie. Wyszło tak, że mama dostała w dni urlopu, bo od 23 lipca cały zakład na 2 tyg urlopu, mąż weźnie w sierpniu. Teraz mąż ma popołudniówki więc sami będziemy trzy godziny, następny tydzień trochę gorzej, bo do 15 sami ale siostra ma do nas zaglądać od rana. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#338 |
|
Zadomowienie
|
Karolina czyli i monya dziś, gratki donoszenia! Pięknie
![]() Zbieram wszystkie kciuki! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#339 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie się czyta ten opis i super że dobrze czujesz się w macierzyństwie ![]() No i oklaski za powodzenie w KP! ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
ja jeszcze nie karmie bo nie mam kogo Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Co do picia kawy to gdzieś czytałam że powinno się pić 2 h przed karmieniem ale ile w tym prawdy to nie wiem ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
generalnie ona uważa że powinno się jeść wszystko oprócz produktów mega wzdymujacych Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
|
#340 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja już się nasluchalam od cioc i wujkow 'dobra rada' co mogę a co nie mogę.. Bokiem mi już to wychodzi.. A teraz jak jestem w szpitalu to jak się teściowie dowiedzą to zaraz będą dzwonić żeby zapytać kiedy będę rodziła :/ żebym to ja jeszcze wiedziala :/Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
wiesz ze dzisiaj czekamy na wieści od Ciebie ![]() A z Lidusia bardzo nie fajnie a może to gorączka na tle stresu że Ciebie nie ma, czy po prostu coś ja łapie? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
dobrze ze siostra pomoże w razie 'w' Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina gratuluję 37go tygodnia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hm, 753 to znam metodę do odciągania laktatorem... Z piersi raczej trzeba pozwolić dziecku tak długo pić jak chce, żeby wyssało "do dna" do końca tłustego mleka. Jeśli zmienimy za szybko pierś, to może zjadać za dużo rzadszego mleka (a dla noworodka to większe ryzyko kolek). Zwłaszcza gdy jest gorąco to na początku karmienia piersi dają dziecku bardziej "pić", to taka super inteligentna 24h restauracja! Dlatego gdy jest gorąco dziecko może chcieć pierś częściej, ale krócej.Wracając do głównego pytania, zwłaszcza w okresach gdy zależało mi na wzroście wagi, starałam się karmić co najmniej 20 min z jednej piersi, tzn jeśli małe chciało tak długo, to co najmniej 20 min z jednej piersi, potem zaoferowanie drugiej i znowu tyle ile dziecko chce, ale co najmniej 20 min na tej drugiej. Gdy już się wszystko ustabilizuje, to mama sama wie jak karmić, co ona i dziecko lubią!
|
|
|
#343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz w końcu mam czas napisać co u mnie
![]() Przyjechaliśmy tutaj na 7.30 na szczęście na izbie nie było dużo ludzi przywitała nas miła położna i jakoś już wtedy mi stres puścił bo jadąc tutaj łzy mi ciurkiem leciały ![]() Później znowu czekanie na wizyte z lekarzem.. Srylion formalności, papierów i badanie na fotelu plus 2 studentów w zanadrzu jak ich zobaczyłam to znowu mnie stres złapał badanie na fotelu.. Szyjka miękka, skrócona ale ta lekarka rozwarcia jako takiego nie wyczula powiem Wam że jak zobaczyłam tych studentów to sobie pomyślałam jak ja się rozbióre do tego badania ale już w pewnym momencie mi było wszystko jedno ![]() No i w koncu przyszłam na oddział pokój 3 osobowy z łazienką, mam środkowe łóżko (niestety) dwie laski co są w pokoju są w miarę ok, ale obydwie jutro wychodzą wiec zostanę sama ![]() Pobrali mi krew na te płytki, mocz, miałam też robione usg - tutaj waga mniej wiecej małej to ok 2900-3000g przepływy i wszystko inne też ok.. Ta lekarka od usg powiedziała że przy takiej ilości płytek jakie mam spokojnie mogę rodzic SN ![]() Teraz niedawno jeszcze miałam ktg robione ![]() Za chwilę ma być obiad, w ogóle szok są tutaj 2 zestawy posiłków na każdy dzień i się zapisuje jaki chce się dostać ja dzisiaj na obiad dostanę tylko zupę ale w sumie w przypływie tych emocji to ja jakoś głodna nie jestem ![]() Maz był że mną do 10.30 potem posłałam go do domu bo bez sensu żeby siedział jak i tak co chwilę mnie gdzieś wolali ![]() No to chyba tyle ![]() A i położne są mega mile Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() A i w ogóle nie jestem pewna ale wydaje mi się że dzisiaj mi znowu trochę czopu poleciało ale takiego mlecznego Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#344 |
|
Wtajemniczenie
|
Cami jestes pod dobrą opieką, także sie nie martw ! Myslisz, że będą Ci wywolywac poród przed terminem ? Jak te dziewczyny wyjdą to szybko zajmuj łóżko pod oknem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do wywoływania porodu to nie wiem, zobaczę jak będą wyniki płytek i co powie lekarz Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#346 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lekarz orzekł, że ma anginę... Dostała pierwszy w życiu antybiotyk. Może już będzie lepiej chociaż. Akurat tak na mój bliski powrót z noworodkiem do domu ️ Bo ja np jakbym tak hipotetycznie dziś jeszcze urodziła, to jutro po południu najprawdopodobniej mnie puszczą.Cytat:
Ale chcą Cię trzymać do porodu w ogóle? Była coś mowa? Ja wczoraj miałam 110, nie pamiętam czy pisałam, czyli też super! Dziś znowu pobrana krew, zobaczymy...---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- O widzę, w pewnym sensie, odpowiedź powyżej. Ja jak zwykle piszę posta pół godziny z przerwami na różne rzeczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#347 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Laktator zdecydowanie po porodzie, bo życie pisze różne scenariusze, nie wiadomo czy i kiedy będziesz go potrzebować, a nie jest to mały wydatek. Jak będziesz potrzebować - kupisz stacjonarnie gdziekolwiek albo przez net i dotrze w ciągu kilku dni. Cytat:
Chodzi o rozmiar ubranek? Nooo zazwyczaj 62, ale to trudno powiedzieć, sama wiesz pewnie, że co firma to inna rozmiarówka. Np. ubranka z Lidla - rozmiar 50/56 ![]() Cytat:
Hahah, a dziecka ci nie pokręciło w końcu? Ja tej salowej coś opryskliwie burknęłam, po czym nie martwiąc się monitoringiem w sali, wciągnęłam wszystkie kartoniki, jakie tż mi kupił. Co ja poradzę, że zawsze po narkozie mam ochotę na słodkie soki. No co?!Cytat:
Karolina, gratulacje 37 tc! Nareszcie! Widzę, że powoli wszystkie docieramy do mety w tym koszmarnie męczącym maratonie ![]() Cytat:
![]() Poczytam sobie ten artykuł, bo, o ironio, rano chlapnęłam kawę, wcale nie taką słabą, i mam wrażenie, że Kazik od 8 rano w ogóle nie śpi.... Jutro nie piję kawy i zobaczymy... Zua, plastikowe piłki do basenu piękne!A w waszym związku pewnie zapanuje w końcu harmonia, powiem ci, że to, co robią hormony z nami i naszymi facetami po porodzie to jest magia. Zakochacie się oboje w tym małym smrodzie i wszystko się zmieni. U nas koncówka ciąży była bardzo napięta, dużo między nami było niedopowiedzeń i pretensji, żalu (nooo, z mojej strony), a po porodzie ta bańka pękła i nie mogę się nadziwić, jak pięknie tż się zachowuje wobec nas. Cytat:
![]() A u ciebie sytuacja jak tam?? Jak Benio? Camelku, eeee, no to fajnie! Nie masz co narzekać! Ani na szpital, ani na diagnozę! Oby tak dalej! |
||||||
|
|
|
|
#348 |
|
Wtajemniczenie
|
Summer Haha jesteś the beściak ! Mogłabym Cię czytać dzień i noc! Wróciłam właśnie do Twojego opisu i bardzonppdpba mi się Twoje podejście do życia! Pozytywna mamuśko!
![]() Aska Tak, u mnie się przydał przy nawale w szpitalu, a mały akurat trafił pod lampy. Nie dałabym rady bez niego ![]() Cami Tak próbuje robić ale ja jestem sama a doradców, że hooo..To chyba laktatorem metoda z tego co słyszałam, chyba że się mylę? nie wiem czy bym po 3min wyrwała mu cyca z ust oj nie wiem Jutro zostaniesz sama jak VIP Trzymaj się dzielnie już niedługo będziesz mieć za sobą! ![]() Aa co do studentów, to przy moim porodzie jak już mały wychodził to zobaczyłam chyba z 6 osób patrzacych na nas. Wtedy to kompletnie nie miało znaczenia, ale jak teraz o tym myślę.. Ech potem nas mówił, że to były pielęgniarki, studentki i lekarz czekali na naszego małego by to wziąć na wcześniak dogrzać ![]() Z nami wizyta położnej, mały ma ciut ponad wagę urodzeniowa, ale kazała to jeszcze obserwować i odciągnąć trochę by zobaczyć ile zjada. Pozapisuje nas też do wszystkich poradni i specjalistów także mamy z głowy latanie za skierowaniami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Hej teraz widzę, za mam post bez cytatów.. co z tym wiazażem..
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-07-04 o 12:57 |
|
|
|
|
#349 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję że nie będę musiała tutaj siedzieć do porodu Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#350 |
|
Zadomowienie
|
U mnie hm można długo by pisać. Zależy ile chcecie szczegółów
![]() Mam czas poza badaniami, bo siedzę sama w sumie. Gdyby Lidusia była zdrowa, to by byli tu u mnie... Albo byśmy się przeszli może wokół szpitala raczej. Wczoraj łaziłam godzinę sama szybkim krokiem ![]() A, nie napisałam, jej choroba na bank nie ma absolutnie nic wspólnego z moją nieobecnością. Pisałam Wam nieraz, że to córunia tatunia... A teraz?! Jak tż już ma urlop, ona jeszcze chora, on ją nosi dosłownie na rękach bez przerwy, nawet jedzenie często z nią na rękach przygotowuje... Jak ja jestem z nią w domu to jest luz i wszystko jakoś tak normalnie leci zazwyczaj, ale jak tylko tż wróci z pracy czy wstanie po południu, to ona zaraz do niego biegnie i mama idzie w odstawkę. Jest mi odrobinkę przykro, ale cieszę się, że oni się tak kochają Chłopcy byli tacy "moi" jako maluchy przez długi czas i wiem, że tż było przykro nieraz, więc teraz jest zamiana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#351 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tymi skierowaniami też spoko że nie musisz chodzić i załatwiać tylko wszystko od ręki masz ![]() No Ci studenci jest ich tu multum.. Na usg za lekarka stało ich chyba z 5! Ale jak ich pytała o coś to serio ja znałam odpowiedź a oni nie, stali jak te kozy ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
więc ta reguła się potwierdza ![]() Dawaj wszystkie szczegóły przynajmniej mam co czytać ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale chyba nie po to, żeby mu to dawać z butelki i tak mierzyć? Czy ona słyszała kiedykolwiek o takich wskaźnikach jak 6-8 pieluch, spokojne dziecko, waga sprawdzona na spokojnie co jakiś czas, itp?Pozwolisz, że zarzucę hafiją? Żebyś miała więcej wiedzy do wyboru, a zrób jak uważasz oczywiście https://www.hafija.pl/2013/10/uniwer...-w-piersi.html https://www.hafija.pl/2015/07/uruchom-swoje-piersi.html https://www.hafija.pl/2015/05/jak-za...i-konkurs.html
|
|
|
#353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
biedna! to pewnie jest ci bardzo ciężko... Ale ty jesteś taka pozytywna, Folinko, i masz takie super wsparcie ze strony bliskich, że na pewno się nie poddać.Co do wizyt studentów itd. Niestety, jak się ląduje w szpitalu klinicznym, to nie ma się zbyt wiele do gadania. Tak to wygląda i na kimś muszą się niestety uczyć. Ja ostatecznie wylądowałam w małym, powiatowym szpitalu i tam było totalnie pusto - teraz to bardzo doceniam, bo pamiętam "fabrykę" z neurochirurgii.... Rany, tam było tyle ludzi, że czułam się jak na dworcu pkp. |
|
|
|
|
|
#354 |
|
Zadomowienie
|
O wiedziałam, że jeszcze coś dobrego gdzieś mam - to moja biblia karmienia, ilości mleka, "pomiarów" itp:
https://mataja.pl/2016/07/10-trosk-m...woja-laktacje/ Wybaczcie, ale nie mogę zdzierżyć "mierzenia laktatorem" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale w ogóle myślałam sobie zawsze że oni w takich przypadkach zadają pytanie czy się zgadza na to żeby student był a tu zonk nikt mnie nie pytał ![]() A w planie porodu wpisałam że nie chce przy porodzie studentów a jakby przyszło tutaj rodzic to ciekawe czy to uszanuja? ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#356 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
Pieknie się czyta rozpakowane mamy. Elaaa co do wagi to Folinka ma racje naprawdę nie ma co szaleć z butla, te pierwsze 2-3 tyg to różnie z ta waga jest a potem dzieci idą jak burza. A z tego co piszesz to twój synek ładnie je, super sobie radzicie, po co burzyć jak coś jest dobrze? Eh, widzę czesto ze te położne a i czesto lekarze to straszą niepotrzebnie. Co do diety to generalnie jeśli cis ograniczać to ze względu na siebie bo podejrzewam ze czy pi cc czy porodzie naturalnym wzdęcia i zaparcia to nic porzadanego. Kawa szczerze mówiąc to nie wiem, zalecają pić normalnie, ale czy ta kofeina przechodzi do mleka, czy coś działa na dziecko nie wiem. Może przy karmieniu będę miała czas jakieś artykuły poczytać. Bo teraz to jakoś pędzę i nie nam na nic czasu. Powiem tyle ze żadnych objawów porodowych nie mam. Od rana cały dzień w kuchni. Teraz trochę się porelaksuje i dalej działam.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja kuzynka która rodziła w czerwcu już jest na mm bo dziecko cały czas płakało, położna kazała jej odciągnąć pokarm i stwierdziła że mała się nie najada bo ma mało pokarmu.. Wtf?! Przecież tak jak jest napisane w tym artykule to dziecko na początku je mało.. A ona ta kuzynka zastosowała się do rad położnej i olala KP.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
A jeszcze co do studentów- nie stresujcie się za bardzo, oni czasem są bardziej wystrachani od pacjenta. Jeszcze jak natrafia na doktora który każe coś zrobić albo zapyta to stres nieziemski, bo na tych studiach tak z praktyki to się niewiele umie. Ale oglądanie porodu dla studenta i tych spraw okołoporodowych to naprawdę wielka rzecz, pamietam kolegów największych imprezowiczów co mieli łzy w oczach i potem strasznie się tym emocjonowali. Moja bratanica do dziś ma praktyki studenckie i liczyła ze zobaczy swojego kuzyna i chrześniaka w pierwszych chwilach ale chyba się nie uda.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

Najgorzej jest po nocy, bo oba wtedy są obolałe i w ogóle. Mam w planach kupić laktator i odciągać nadwyżki, żeby:

i mamą jestes i bedziesz cudowną. Jak juz będziesz mogla pojechac po te zapałki to bedzie taki szok, że znowu bedziesz chciala "nie móc" jechać
Udało mi się jeszcze zasnąć i obudzili mnie dopiero o 8, przynieśli śniadanie i ruszyliśmy z badaniami. Teraz ktg oczywiście.
Tż już bierze ją do lekarza dziś.
i dorodny chłopak!
- 3630 g i 61 cm.
jak tylko BioOil Ci pomaga to super, myślalam czy by nie kupić ale mam już za dużo balsamów/olejków i muszę najpierw zużyć to co mam 

️ Bo ja np jakbym tak hipotetycznie dziś jeszcze urodziła, to jutro po południu najprawdopodobniej mnie puszczą.
Dziś znowu pobrana krew, zobaczymy...
Jak ja jestem z nią w domu to jest luz i wszystko jakoś tak normalnie leci zazwyczaj, ale jak tylko tż wróci z pracy czy wstanie po południu, to ona zaraz do niego biegnie i mama idzie w odstawkę. Jest mi odrobinkę przykro, ale cieszę się, że oni się tak kochają
biedna! to pewnie jest ci bardzo ciężko... Ale ty jesteś taka pozytywna, Folinko, i masz takie super wsparcie ze strony bliskich, że na pewno się nie poddać.