|
|
#331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Miłość od pierwszego niuchnięcia :)
Angel,Ange ou Demon,Kenzo Amour
|
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Nature Millenaire
Miyako Ambre Sultan Fraiche Rock Crystal Cocon Wenge Theorema Kolejność oczywiście nie ma znaczenia
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2009-10-14 o 19:17 |
|
|
|
|
#333 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Milosc od pierwszego niuchniecia :)
ja już w paru postach deklarowałam swoją miłość do Gucci Rush2, trwa od już od 4 lat i nadal jestem zauroczona
jak dla mnie są to perfumy idealne, bardziej pasujących do mnie jeszcze nie znalazłam
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj niuchałam Daisy Marca Jacobsa - flakonik już stoi na mojej półce, śliczna i bardzo trwała.
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio White Linen i Narciso Rodriguez EdP. Piękne...
|
|
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Od pierwszego:
Ambre Sultan, Musc Ravageur, Ambre Narguile, Escada Collection, Jaipur Shapir, Hot Couture edt i edt ale tylko w starych wersjach, Prada, Ambre Precieux, Ambre d'Or, Stella, ILA, Histoire d'Eau, Eau Illuminee, Eau des Baux ... Od drugiego niuchnięcia ale miłość jest wielka: NR edt, Midnight Poison Elixir.
Edytowane przez renia30 Czas edycji: 2009-10-31 o 10:53 |
|
|
|
|
#337 |
|
Raczkowanie
|
Dawno dosyć:
Gucci Rush, Lacoste - Touch of Pink, Lancome - Miracle Poza tym:Naomi Campbell - Mistery, Hugo Boss - Deep Red Euphoria, Angel |
|
|
|
|
#338 |
|
Rozeznanie
|
Midnight Poison
|
|
|
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście Escada Desire me - miłość od pierwszego niuchnięcia
oraz M. Jacobs Lola.
|
|
|
|
|
#340 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jestem wierna ;D D&G light blue <love>
|
|
|
|
|
#341 |
|
Rozeznanie
|
Stylessence Jil Sander - poczułam podobne "rażenie piorunem", jak przy Poeme, Addict eau Fraiche, '19 edp i Miss Dior. Po prostu próbujesz i już wiesz o nim wszystko! Otumanił mnie, wręcz ogłuszył swym pięknem i szlachetnością, świeży, kobiecy, z charakterem, rozwija się bosko, muszę go mieć!
|
|
|
|
|
#342 |
|
Zadomowienie
|
Kardynał...inaczej niż Fumidus, ale zakochałam się strasznie....
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie zazwyczaj miłości są od drugiego lub nawet trzeciego wejrzenia
Zauroczenia od pierwszego kontaktu z reguły mijają szybciej, niż kończy się próbka. Wyjątkiem jest Avignon, który uwiódł mnie od razu i trzyma już dobrych parę lat.
|
|
|
|
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
Avignon - a ten też- stała miłość.
|
|
#345 |
|
Zadomowienie
|
Gris Clair i Black Cashmere. Reszta to trudne miłości.
|
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Od pierwszego jak pamietam :
Magie Noire Silver Rain Amarige ylang ylang la Mayotte 2005 Padparadscha Boudoir Gucci pour homme OI
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko z opisów na wizażu, skuszona niewysoką ceną, kupiłam Bvlgari Omnia Crystalline i Chopard Pure Wish. REWELACJA
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#348 |
|
Wtajemniczenie
|
od pierwszego niuchniecia pokochałam
|
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie było tak z Pure Poison, Alienem i Womanity
|
|
|
|
|
#350 |
|
Zadomowienie
|
Niech pomyślę...
Na pewno Kenzo Jungle Le Tigre. Oooo tak! ![]() Te ileś tam lat temu Moments Priscilli Presley. Bvlgari Au The Rouge, Omnia Crystalline. Jil Sander, Jil. Choć teraz nie noszę, bo bardziej pasują mi do chłodnych dni. Kashmina Touch. Klasyczne MaxMara. Klasyczne She Wood i Crystal Creek Wood (trochę mi się ostatnio znudziły )Feerie edp. Very Irresistible (choć też ostatnio mi się znudziły). i ostatnio, po dużej przerwie, od pierwszego wąchnięcia zachwyciły mnie Femme de Mont Blanc od drugiego, trzeciego wąchnięcia ostatnio pokochałam Trussardi, Inside i Jeans
|
|
|
#351 |
|
Zadomowienie
|
Od pierwszego niucha pokochałam jeszcze w ubiegłym wieku Dolce Vita - pierwsze perfumy sprezentowane przez męża.
Później był Słoń Kenzo "wyczuty" na koleżance z drugiego końca biurowca ![]() Następny był Gucci Pour Homme, którego nie używałam globalnie tylko dlatego, że mąż używał codzień i jakoś mi było "nie teges" pachnieć tak samo. W międzyczasie wystrzeliła jeszcze Historie d'Eau Mauboussin. A ostatnią pachnącą miłością od pierwszego wejrzenia była kupiona w 2004 roku pod wpływem KWC Organza Indecence. Wszystkim ww. jestem wierna do dziś, mam zapasy i nie odkocham się nigdy. Oczywiście ubóstwiam wiele zapachów, ale tytułowe kryteria spełniają tylko te wymienione wyżej.
Jeszcze w zielone gramy... Edytowane przez AniaM69 Czas edycji: 2011-06-19 o 17:45 |
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
oj dużo u mnie, kilka wymienię z tych co mam we flakonach już:
Mugler: Alien edp, Innocent, Armani Code edp, YSL Elle Collector, Beyonce Heat, B.Spears: Fantasy Midnight, CSP Amour de Cacao, Oscar de la Renta: Oscar Citrus, Lolita Lempicka "L", Hugo Boss Deep Red, DKNY Be Delicious, Versace: Crystal Noir ....i inneeeeeeeeeee |
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio: Galliano edp.
|
|
#354 |
|
Raczkowanie
|
Ja też przerabiałam kilka miłości od pierwszego niuchnięcia. Niektóre trwają do dziś (wszystkie skupione wokół pewnej konkretnej serii zapachów) ale pozostałe to źle ulokowane uczucia i burzliwe, krótkotrwałe romanse.
Właściwie najbardziej spektakularnym romansem był romans z Lolitą edp. Uwielbiałam, kochałam, marzyłam, zakupiłam jak tylko dostałam pracę, po czym po kilku (kilkunastu?) tygodniach zaczęła mnie tak wkurzać, że teraz robię jej zdjęcia i próbuję oswoić się z Allegro, żeby ją sprzedać. A miało być tak pięknie! Tak samo z Liliowym Aniołkiem było: miłość od pierwszej próbki a teraz wielkie blee. I też właśnie robię mu zdjęcia, chociaż już mniej odważnie.
|
|
#355 |
|
Rozeznanie
|
do tej pory nie przetestowałam wielu zapachów, ale na pewno więcje niz ktoś kto nigdy nie interesował sie perfumami i jedynymi perfumami, które sposobały mi sie naprawdę od I niuchnięcia to były Naomi Campbell Cat deluxe at night oraz Versace Bright Crystal. Te 1 miałma i na razie nie arcam do nich, te 2 chciałabym kiedyś miec
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Od roku moimi nowymi miłościami stały się:
Royal Muska ![]() Amouage Dia men |
|
|
|
|
#357 |
|
Konto usunięte
|
Od pierwszego niucha pokochałem: Platinum Egoiste (do dziś KWC), DKNY Men 2009, Gucci Rush, Lacroix Tumulte PH, Ogródek Nilowy, Matsushima Aqua Mat, A*Men i Duel. Sporo tego
|
|
|
|
|
#358 |
|
Panaroja
|
Od pierwszego ? Hmmmm...
Jicky , Must , BC , Zagorsk , Amethyst Durbano , Arso , Aqua di Gio , Amarige , Maroussia , Hugo woman , Diva . A od drugiego - Smok , Mitsouko i Paloma Picasso edp.
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2011-06-22 o 17:31 |
|
|
|
|
#359 |
|
Raczkowanie
|
W moim przypadku jest zazwyczaj tak, że jeśli coś spodoba mi się od razu, to zauroczenie mija bardzo szybko. Natomiast te zapachy, które na początku mnie odrzucają mają większą szansę na moją wielką miłość. Przykładowo: przy pierwszym teście Sun Moon Stars zemdliło mnie i pozbyłam się butelki w tym samym dniu, w którym do mnie przyszła, a teraz mam wykończony flakonik po 50 i jestem w połowie 100
Podobnie było z Agent Provocateur EDP, Słonikiem, klasyczną Trucizną, Innocentem i z paroma innymi.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

Zauroczenia od pierwszego kontaktu z reguły mijają szybciej, niż kończy się próbka. Wyjątkiem jest Avignon, który uwiódł mnie od razu i trzyma już dobrych parę lat.

Uwielbiałam, kochałam, marzyłam, zakupiłam jak tylko dostałam pracę, po czym po kilku (kilkunastu?) tygodniach zaczęła mnie tak wkurzać, że teraz robię jej zdjęcia i próbuję oswoić się z Allegro, żeby ją sprzedać. A miało być tak pięknie! Tak samo z Liliowym Aniołkiem było: miłość od pierwszej próbki a teraz wielkie blee. I też właśnie robię mu zdjęcia, chociaż już mniej odważnie.