![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Co do specjanych gabek nie trzeba mozna myc reka lub pieluszka tetrowa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To zamawianie on line jest super, szczególnie jeśli kurier przynosi paczkę do domu. Nic nie trzeba dźwigać, nosić itp. poza tym zakupy robisz w domu, z kubkiem ulubionej herbaty, o porze jaka ci pasuje. 2, 3 dni i już jest z powrotem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Rozeznanie
|
Whimxx odnośnie tego jak ubrać . Ja kupiłam już śpiworek do fotelika gruby , do tego mała ubiorę w szpitalu tak jak zwykle plus kombinezon polarowy , wrzucę w ten spiwor a gdyby było jeszcze zimno to narzuce koc.
Justysia ja się gole maszynka i uważam że odwalam tam arcydzieła ![]() ![]() Córka oddała dzisiaj trzy razy mocz . Ogólnie to tylko 170ml ale jest progress bo wczoraj Tylko 2 razy . O 9:20 zrobiła pierwsze siku . Oddała tylko 25ml do kubeczka więc wybrałam opcje posiewu , który będzie w poniedziałek. Kupiłam w aptece test na infekcje układu moczowego , o 14 oddała drugi mocz i test wyszedł pozytywny . Jutro rano będę walczyć znowu o kolejna próbkę i pójdę zaniosę na badanie ogólne . Jestem po rozmowie z lekarka , dostała leki i dostałam też skierowanie do szpitala gdyby nie zrobiła do 18 , ale się udało więc jesteśmy w domu . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- A co do wyprawki to się nie wypowiem bo sama dopiero będę prac ciuchy myśleć jak przeprowadzę się do mieszkania drugiego a to będzie jednak gdzieś początek lutego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do koszul do karmienia, one nie są niezbędne. Ja mam dwie z poprzedniej ciąży ale używane tyle co w szpitalu. Bo trzeba się wietrzyć. A tak preferuję luźne piżamy. Jak nie masz to TŻ na pewno ma. Nożyczki dla malucha najlepsze są z tommyy teeppee czy jak to się tam pisze ![]() Nie polecam Canpol, badziewie totalne. Co do reszty to niezbędny jest: fotelik, łóżeczko (u nas akurat stało z praniem więc też różnie ![]() Coś do przykrycia. I myślę że i z tym da radę ![]() Chyba że o czymś zapomniałam ![]() Resztę zawsze idzie dokupić w miarę potrzeb. A bez wielu rzeczy idzie się obejść ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Rozeznanie
|
ja poszłam na laser, zemdlałam w połowie drugiej sesji, gdzie pierwsza nie zrobiła na mnie wrażenia, no i okazało się że jestem pregnant, zostałam ze zrobioną połową, imagine that :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#338 | |||
pani.dietetyk
|
Cytat:
Dla mnie tez mission impossible, odpuściłam sobie. Próbowałam ostatnio maszynką to wyszły mi wysokie lasy, pola i ziemia jałowa w jednym, jeżeli chodzi o ukształtowanie terenu (nie wiem, skad w mojej głowie to porównanie xD) Chociaż jest mi trochę szkoda TŻta, no nic nie mówi, no ale wiem, że by wolał na gładko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Persefonia, super, że jest progres. A dalej jej nic nie boli? Tylko po prostu nie leci? Trzymam kciuki,żeby obyło się bez szpitala.
![]() |
![]() |
#339 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ehhh no oby jej to szybko przeszło ![]() A jak dzidzia w brzuszku? Dalej szaleństwo? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
pani.dietetyk
|
Ja właśnie pierwszy raz po tej jodze dla ciężarnych Gosi Mostowskiej.
Fajna, ale dla niejogowej mnie, była serio wymagająca, nie powiem.
![]() |
#343 |
Rozeznanie
|
Właśnie dzidka jakaś spokojna . Są ruchy na pewno jest ich 10 ale wcześniej to było małe ADHD a teraz bardziej takie przeciągnie , smyranie . Gdyby nie problemy córki to bym poszła na IP ale jak mnie tam zostawia a nie wiem co z nią . No masakra . Slrawdzam na detektorze tętna to ma ok . Mam nadzieję że to ten moment 30tc i zmniejszonej przestrzeni w brzuchu .
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() Ja dziś po wizycie. Mała już ponad 2 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny chciałam wam bardzo podziękować za wszystkie rady i linki!
Po całym dniu stresów, po przeczytaniu waszych pomysłów i wyprawek, W KOŃCU zrobiłam swoją listę ![]() Podzieliłam sobie ją na 3 części, bo wiem,że finansowo nie dam rady na raz, ale mam w 1 - rzeczy potrzebne na już, które nie mogą czekać, kolejna lista to rzeczy, które mogę kupić chwilę później, a końcowa lista to rzeczy,które w ostateczności wcześniejszego porodu spokojnie mąż mi może kupić po porodzie i mogą poczekać. Zajęło mi to cały dzień,ale jestem w końcu mniej zestresowana, bo jedyne co, to trzeba znaleźć i zamówić na dowóz. Uff Trzymajcie się! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi w formie ćwiczeń TŻ włączył Paczesia, no siedzę i płaczę, mała to ma taką kołyskę ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i nie uniknęłam drzemki, mam nadzieję że nie zrujnuje mi to nocy...
![]() |
![]() |
#348 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Raczkowanie
|
Co to koszul to ja miałam 3,ale rodziłam latem więc super się sprawdzały do spania i wietrzenia po porodzie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie zamówiłam 2 koszule - jedną bez rękawka z myślą o porodzie i drugą z rękawkiem, żeby w niej spędzić ten dzień już po porodzie i czuć trochę bardziej komfortowo, bo ja co do zasady śpię w tshirtach i lubię mieć delikatny rękawek. Mam nadzieję, że więcej nie będzie mi trzeba.
![]() |
#353 | |||
pani.dietetyk
|
Cytat:
![]() Cytat:
Duża niunia! No to będziecie mieć wesoło w domu z dwoma takimi charakterkami, hahha ![]() Cytat:
Doświadoczne mamy, które rodziły ze swoimi partnerami - byli przydatni podczas porodu? Masowali itd, dawali wodę? Czy raczej funkcja dekoracyjno-wpierająca samą obecnością? Tak sobie oglądam właśnie filmiki na temat roli ojca podczas porodu i mnie zaciekawiło
![]() |
![]() |
#354 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Ja nadal w pakiecie ale TŻ musiał pod koniec zatrzymać jednak nagranie bo zaczęło się robić niebezpiecznie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie też jestem ciekawa jak to z tymi tatusiami na porodówkach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Justysia2203 Czas edycji: 2021-01-08 o 07:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Ja chciałabym żeby TŻ był ze mną, sam też do tego dojrzał, szczególnie po przeczytaniu książki, ale może być różnie. On generalnie nie lubi szpitali, lekarzy itd. myślę, że zemdleje ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | ||
pani.dietetyk
|
Cytat:
![]() Ale ja abrdziej w szoku jestem jak Ty piszesz jak ona się kopać potrafi, moja to ledwo brzuch wybrzuszy ![]() ![]() Cytat:
Ja właśnie szukam jakiegoś info, bo szkoly rodzenia nie mamy, a jednak jakbym miała rodzić i jeszcze instruować TŻta co ma robić to chyba bym go wolała wyprosić xD, albo tak by mnie wkurzył, że urodziłabym w sekundę. Znalazłam taki filmik, wydaje mi się merytoryczny, w sumie o położnej Izabeli Dembińskiej słyszalam same dobre rzeczy: https://www.youtube.com/watch?v=pB6jsmujoOo
Dietetyk kliniczny ![]() ![]() Edytowane przez whimxx Czas edycji: 2021-01-08 o 08:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję że nasi partnerzy przeżyją i właśnie będą pomagać a nie przeszkadzać tam już na sali ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W 4 okolicznych szpitalach są rodzinne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Fufka Czas edycji: 2021-01-08 o 08:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Rozeznanie
|
Ja rodziłam dwójkę z mężem i nie wyobrażam sobie żeby teraz go nie było . Przy pierwszym porodzie , starał się pomagać . Masował mi kręgosłup bo ja miałam bóle krzyżowe , przypominał o odpowiednim oddechu co mnie miłosiernie wkurzało , bo trzepie mną na wszystkie strony a ten się wymadrza ,, oddychaj głęboko ,,
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zadomowienie
|
Ja dzień wcześniej wiedzielam, że jednak będzie cc i mąż by nie mógł być, ale nie był też chętny. Pomagał po, przystawiał po operacji do piersi, zajmował się małym, nosił, też był mi pomóc wziasc prysznic i teraz nie wiem jak dam radę sama 🤷☠♀️, ale będzie trzeba.
Dziś padam, mały mi coś gorzej śpi. Już kolejna noc gorsza. Podejrzewam, że piątki idą. Od 2:30 do 4:30 miał przerwę w spaniu, lekko nos zatkany, ale to przy zębach tak miewa. W końcu zasnął leżąc na mnie przytulony i pospał do 6:30. Był tylko wczoraj w żłobku i już dziś go zostawilam, żeby zobaczyć, czy to nie jakąś infekcja i może będzie zmęczony po takiej nocy, ale gdzie tam to żywioł mały ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.