|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Całkowity zakaz palenia w miejscach publicznych ,w Polsce od 2007 roku
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
A czy wprowadzą zakaz głośnego wykrzykiwania przez dzieci w restauracjach/kawiarniach? Siedzenie nawet pół godziny koło dziecka któremu buzia się nie zamyka kończy się zawsze bólem głowy
![]() Bo sądząc po tych coraz to nowszych zakazach powinno do tego dojść.
![]() |
#333 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#335 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Piszę o jakimś, w którym byłam. Może te czujniki to bardziej dla wzbudzenia respectu niż po to, żeby działały ![]()
![]() |
![]() |
#336 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
I ogólnie u kogoś w domu powinny być zachowywane pewne zasady. Np. palimy tylko na balkonie, tarasie, korytarzu, przedsionku, kuchni. A nie, że każdy gość ma swoje racje i popala tam, gdzie jemu jest wygodnie. Cytat:
Wiem, że to potrafi być uciążliwe, bo drobne żulki i menelki, palą okropnie śmierdzące papierosy. Faktycznie idzie się przy nich podusić. A tacy ludzie nie krępują się i robią to wszędzie, gdzie się da. Ja im będę zwracała uwagę. I nie wiem jaki to problem odejść parę metrów i sobie zapalić. Inna rzecz, że moje miasto jest zupełnie niedostosowane, a później wymaga czystości. Kosz na śmiecie znajdę raz na kilometr albo dwa. A pety mamy w kieszeni nosić? Jedynie właśnie na przystankach można nacieszyć wzrok brudnym i podstarzałym pojemnikiem na pety i odpadki. Cytat:
![]()
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zadomowienie
|
Przyznam się szczerze, że nie wyobrażam sobie sytuacji, że mam dzieci i palę w domu. Nie mogę tego pojąć. Jak mozna zatruwać sowją rodzinę??
Jak ktoś przychodzi w odwiedziny i chce zapalić, pyta,czy może odpowiadam, że oczywiście nie. Jeśli chce zapalić na balkonie również nie wyrażam zgody-sama nie cierpię, gdy sąseidzi z balkonem obok fajczą na balkonie - okna nie można otworzyć. Gościom palaczom w tkaim wypadku proponuję fajeczkę na zewnątrz. Jestem przeciwniczką palenia, nie uznaję żadnych zapachowych cygaretek, waniliowych czy innych. Jak cchecie się truć to róbcie to u sibie w domu, róbie sobie wędzarnię sami i nie trujcie innych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- BOŻE, ciągle jest to gadania o restauracjach i jaraniu papierosów przy jedzeniu. Nie potrafię wymienić ANI JEDNEJ, ANI MALEŃKIEJ jednej restauracji baru bistro XD naprawę. Cytat:
Z resztą, ja już pisałam, rzadko piję, najczęściej jestem kierowcą, dostaję paczkę papierosów colę zero i czipsy, reszta sobie pije piwko. I cały świat jest zadowolony, nikt nie rzyga mi na buty bo wyciągam papierosa. Nikomu nie pompuję dymu do ust i nosa. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym miejsce publiczne to też środek pola, rozumiem że tam też nie mogę palić? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
Ja pale i ten zakaz mnie wkurza troche. Ok w restauracji moze to komus przeszkadzać to dlaczego w wiekszosci knajp, pubów, restauracji nie ma miejsca dla palaczy ? Przed knajpą tez palić nie mozna wiec gdzie ? To ze pale mam siedziec w domu i nie moge nigdzie wyjść bo zapalić nie mozna ?
![]() |
#340 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja cię truję, ty mnie trujesz, pizza mnie truje, cola truje, kawa rozpuszczalna, nieodpowiednia woda, brudne ręcę kucharza w restauracji, źle opłukane naczynia w szpitalu, zatkane kominy w mieszkaniach, zbyt szczelne okna, i mogę tak wyliczać do jutra. Dla mnie to przede wszystkim kwestia komfortu. Nie lubię przesiąkać całkowicie dymem, siedzieć w zadymionym mieszkaniu, chociaż sama palę.
Edytowane przez makarona Czas edycji: 2010-11-15 o 15:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
Makarona niektórzy reagują na bierne palenie jak na wstrzykiwanie heroiny.
:d moje dziecko ma stać 5 metrów od palacza? O nie, masz tu skarbie czipsy i zaraz jedziemy na hamburgera do McDonalda gdzie obowiązuje zakaz palenia, o!:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Konto usunięte
|
Niech wycofają ze sprzedaży wyroby tytoniowe - będzie święty spokój, jak zakazuja to niech będą konsekwentni- proste a i ja w kieszemi bede miała wiecej
![]() Niech jeszcze z pubów piwo wycofają i napoje alkoholowe bo niektórzy nie znają umiaru i szaleją po wypiciu - również stanowią zagrożenie dla życia i zdrowia innych . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Czyli juz nie moge nigdzie wyjść do pubu, dyskoteki ? Wiesz tylu godzin raczej zaden palacz nie wytrzyma bez papierosa. Wiec gdzie mam palić ? W domu u siebie palę, nawet w tej chwili rozkoszuje sie papieroskiem ![]()
![]() |
![]() |
#344 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
![]() Nie, serio, ja bym się skłaniała w stronę całkowitego wycofania wyrobów tytoniowych ze sprzedaży, bądźmy konsekwentni albo tak albo srak, zdecydujmy się na coś. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No tak, masz rację. Dla mnie, obswerwatora, najgorsze co rodzice mogą zafundować swoim pociechom to właśnie wszelkiego rodzaju fastfoody, przez które ledwie mieszczą się w futrynę w wieku 8lat. [1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2325608 1]Niech wycofają ze sprzedaży wyroby tytoniowe - będzie święty spokój[/QUOTE] I tak ludzie będą palić. Nie rozumiem czemu niektórzy nie potrafią przyjąć do świadomości, że istnieją ludzie, którzy chcą palić. Chcą. A nałóg to całkiem inna bajka. Podobno możesz, tylko, że do takich dla palących ![]() Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Obłuda i nic więcej. Bo tak strasznie im dym papierosowy przeszkadza ale jak nabijamy za te papierosy (zresztą jakże drogi rarytas) kieszenie to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziecko nie ma świadomosci zagrożeń i wyboru. sama mieszkalam do 6 roku zycia w domu gdzie 3 na 4 osoby paliły a codziennie dochodzily jeszcze 2 i wśród nich ja ,dziecko 5 razy w roku chora na górne drogi oddechowe ,dzisiaj pewnie lekarz zwróciłby uwagę na to czy w domu sie pali. Cytat:
Mieszkania palaczy są do generalnego remontu ,smierdzi wszytsko od ścian po meble ,masakra ale oni nie czują ,firanki aż szare,fujj. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Błagam. Gdyby chodziło o zdrowie mielibyśmy intensywną kampanię która nakłaniałaby do NIE PALENIA (te śmieszne ostrzeżenia to wiecie gdzie można sobie wsadzić) a potem mówiono by o zakazie sprzedaży tytoniu. A tak to o, nie wiem jak nazwać to co się teraz dzieje. Cytat:
![]() potrafię bez problemu wytrzymać bez papierosów, wyżej wspomniana cena - nie mam pieniędzy = nie kupuję. Wolę kupić kosmetyki niż papierosy. Ale jak pisałam JA LUBIĘ PALIĆ, lubię tytoń, lubię smakowe papierosy, lubię sziszę. Jedni piją piwo, ja zapalę papierosa. Jedni łoją wódę na imprezie, ja siedzę przy fajce wodnej i jem ciasto. Bo taki mam sposób na odprężenie się. Bo lubię. I tyle. ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego nie palisz w domu? bo jednak brzydko pachnie, tak? ![]()
![]() |
![]() |
#350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W takim razie: ale naprawdę nie zdajesz sobie sprawy, że jak palisz to przesiąkasz tym "zapachem" i dla postronnych osób, zwłaszcza tych, które nie palą i maja na taki zapaszek wyczulony węch "pachniesz" właśnie tak jak to teraz dosadnie opisałaś o tej pościeli? ![]()
![]() |
![]() |
#352 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dom ma być domem, a nie palarnią. Cytat:
Cytat:
To co dziś się dzieje warto nazwać po imieniu - dostosowaniem się do reguł UE. Cytat:
![]()
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Konto usunięte
|
Ja również kocham palić (myślałam, że tylko jak tak mam). Mam okresy niepalenia, ale zawsze wracam do palenia (tak, jestem nałogowym palaczem, nie mydlę sobie oczek, że nie jestem uzależniona od nikotyny, bo raczej jestem, ale najbardziej jestem uzależniona od samego rytuału - pierwszy papierosek w piątek po pracy, w perspektywie weekend, spotkanie ze znajomymi
![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-11-15 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Moi rodzice nigdy nie palili w pokoju, może to taki zdrowy nawyczek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
Ja od razu czuję, kiedyś ktoś w szkole był na przerwie na papierosie - mimo, że palą na dworze więc niby się roznosi. Czuć na włosach, ubraniach... i nie, nie przysuwam się do nikogo z nosem
![]() To tak tylko informacyjnie, jeśli ktoś uważa, że nie czuć od niego, jak zapali. Głównie to mnie odpycha od palenia, nie chciałabym śmierdzieć ![]() ![]()
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
A kto Ci taki rygor w domu narzucił?
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj nie widziałam ŻADNEJ osoby z fajką, ludzie boją się mandatów,wiadomo,a przez to zamaist spokojnie sobie zapalić to się rozglądają tylko i stresują czy można zapalić
![]() Nie no w każdym razie ja nikogo u siebie na ulicy nie widziałam.
![]() |
#359 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem, może niepalących to zdziwi, ale tam, gdzie jadam, odpoczywam, relaksuję się, śpię, spędzam sporą część dnia, nie chcę przeszkadzać sobie i innym wszędobylskim dymem, specyficznym zapachem.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Konto usunięte
|
Zakaz działa
![]() Już dawno tak powinno być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.