Suknie ślubne Firmy EMMI MARIAGE! - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-13, 05:56   #331
anula2313
Raczkowanie

Dot.: Suknie ślubne Firmy EMMI MARIAGE!

no ja ze swoja w EM robie tak samo Pani zaoferowala mi odkupienie sukni za polowe ceny , wiec mnie wyjdzie nie duzo, a za uzywke ktora Bog wie ile razy ktos zakladal trzeba dac tyle samo od 1600zl
anula2313 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-13, 09:11   #332
justyna_g4
Zakorzenienie

To nawet nie wiedziałam, że w salonie EM tak można. Mówisz ze odkupują ja za pół ceny?? Tak wógóle to ile wyjdzie ta twoja po tych przeróbkach??
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-13, 14:55   #333
anula2313
Raczkowanie

Oczywiście ze można pisze to nawet na firmowej tronie EM ze można oddać w komis
Moja wyszła mnie 3400,- z halka z moimi przeróbkami, normalnie kosztuje 3200,- W krk, a w Tychach normalnie 3680,- a za przerobki powiedzieli mi ok 500-600zl buahahahaha
Stary 2011-05-13, 16:55   #334
Duusiia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
anula nie mam pojęcia o jakich ty falbankach piszesz. Dodam zdjęcia żeby było wiadomo, o którą mi chodzi. No i cena jest bardzo kusząca bo powiedzieli mi w salonie za nową uszytą na mnie 2500zł a to 1100zł mniej niż Marabu. Oczywiście będę jeszcze szukać trochę czasu mam.
Duusiia twoja piękna!!! Cena pewnie też lepsza niż EM?!
dzięki justynaw krakowskiej madonnie zapłaciłam za nią 2490 zł także różnica jest i to moim zdaniem spora. Giovani też jest bardzo ładna, szczególnie zdobienie gorsetu mi się podoba. Niestety już wiem, że nawet z tak nieznacznie przedłużoną talią wyglądam źle więc miałam dużo bardziej ograniczony wybór.
Duusiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 13:12   #335
JolaGaw
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Duusiia Pokaż wiadomość
pokazuję nie mam zdjęcia na sobie, jedynie katalogowe. Wydaje mi się, że poem ma gorset z błyszczącego materiału, coś jakby satyna, w mojej całość jest tiulowa.
chyba nie udało mi się załączyć obrazka więc oto link http://hermsbridal.com/hermspl/galer...%204-19380.jpg

Hmmmm , piekna.
JolaGaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 18:12   #336
Duusiia
Rozeznanie

dziękuję JolaGaw bardzo szybko podjęłam decyzję i nawet przez chwilę zastanawiałam się, juz po podpisaniu umowy, czy nie zbyt pochopnie, ale już nie mam wątpliwości
Duusiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 20:07   #337
Apearl
Przyczajenie

Smile Dot.: Suknie ślubne Firmy EMMI MARIAGE!

ja wczoraj zamowiłam suknie Navel z EM. Po przeczytaniu komentarzy tutaj i na innych forach, troche sie zniechecilam do tego salonu- jako ze panie byly neiprzyjemne? NIc z tych rzeczy. P. Monika jest bardzo rzeczowa, wrecz spojrzala na mnie i podala kilka sukien do przymiarki.
Wybrałam Navel, teraz czekam na przymiarki
Apearl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 22:02   #338
Angel Eyes
Rozeznanie

GG do Angel Eyes

Cytat:
Napisane przez Apearl Pokaż wiadomość
ja wczoraj zamowiłam suknie Navel z EM. Po przeczytaniu komentarzy tutaj i na innych forach, troche sie zniechecilam do tego salonu- jako ze panie byly neiprzyjemne? NIc z tych rzeczy. P. Monika jest bardzo rzeczowa, wrecz spojrzala na mnie i podala kilka sukien do przymiarki.
O jakim salonie piszesz?
Jeśli chodzi Ci o Evite w Tychach nikt tu nie pisał,że sprzedawczynie były niemiłe
Pisałyśmy,że salon narzuca bardzo duże marże na suknie firmowe tj ok 500-600zł.
Swoją drogą wybierając suknię w salonie zaznaczyłam,że chcę mieć naszyte na sukni kryształki swarovskiego żeby suknia bardziej się mieniła i zmieniony dekolt w serduszko oczywiście Panie sprzedawczynie przytakiwały,że to dobry pomysł po czym okazało się,że inna wizażanka będąc w tym salonie i przymierzając ta samą suknię usłyszała,że "jakaś Pani zamawiała Poem i cyrkowała z tą suknią" opowiadały o moim wymyslaniu z kryształkami itp.. ( Skoro przepłaciłam 500zł za suknię mam chyba prawo "cyrkować" )
Jak widać zero profesjonalizmu a idea "Klient nasz Pan" dawno wyszła tam z obiegu

Zdeklarowana kociara
Angel Eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 22:21   #339
anula2313
Raczkowanie

Dokladnie ....
Stary 2011-05-19, 07:43   #340
joaaa83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Apearl Pokaż wiadomość

Bardzo dobry wybór Uważam, że Navel jest zdecydowanie najładniejsza z całej kolekcji.

Ja szyję sukienkę bardzo podobną do Navel, z tym że w salonie oryginalna jest z tafty, a ja chciałam ją mieć z satyny, aby móc do niej założyć koronkowe bolerko (do tafty mi nie pasowało). I to w sumie jedyna różnica. Mam już w sumie uszytą, nieznacznie się różni od oryginału, ale moja z satyny podoba mi się bardziej.

Bolerko musi być koronkowe, bo będzie w formie bluzeczki z dekoltem łódką odsłaniającym ramiona i rękawkiem 3/4, zapinane z tyłu na guziczki. Po kościele zamierzam je zdjąć, bo ogólnie nie lubię bolerek.

Mam do niej długaśne, bardzo bogate srebrne kolczyki i bransoletkę. Buty wybrałam srebrne, chociaż uważam że w sumie wszystkie kolorowe jak najbardziej pasują. Welonu, czy toczka nie mam, tylko różowe storczyki we włosach pasujące do bukietu (różowe storczyki i białe róże).

A Ty jaki masz pomysł na dodatki? Sukienka jest skromna, więc można zaszaleć
joaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 18:47   #341
Apearl
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez joaaa83 Pokaż wiadomość
Bardzo dobry wybór Uważam, że Navel jest zdecydowanie najładniejsza z całej kolekcji.

Ja szyję sukienkę bardzo podobną do Navel, z tym że w salonie oryginalna jest z tafty, a ja chciałam ją mieć z satyny, aby móc do niej założyć koronkowe bolerko (do tafty mi nie pasowało). I to w sumie jedyna różnica. Mam już w sumie uszytą, nieznacznie się różni od oryginału, ale moja z satyny podoba mi się bardziej.

Bolerko musi być koronkowe, bo będzie w formie bluzeczki z dekoltem łódką odsłaniającym ramiona i rękawkiem 3/4, zapinane z tyłu na guziczki. Po kościele zamierzam je zdjąć, bo ogólnie nie lubię bolerek.

Mam do niej długaśne, bardzo bogate srebrne kolczyki i bransoletkę. Buty wybrałam srebrne, chociaż uważam że w sumie wszystkie kolorowe jak najbardziej pasują. Welonu, czy toczka nie mam, tylko różowe storczyki we włosach pasujące do bukietu (różowe storczyki i białe róże).

A Ty jaki masz pomysł na dodatki? Sukienka jest skromna, więc można zaszaleć
Tak naprawde jeszcze nie myslalam o dodatkach. Buty wybrałam z satyny, tez w salonie. Ale pewnie bede musiała pomyslec o czyms cieplym, bo slub w pazdzierniku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04157.jpg (25,0 KB, 91 załadowań)
Stary 2011-05-19, 18:51   #342
Apearl
Przyczajenie

Angel Eyes- pisalam o salonie Emmi Mariage w Warszawie. A negatywne wypowiedzi czytalam na innych forach, nie tylko tutaj
Stary 2011-05-26, 22:45   #343
viki1 _
Przyczajenie

Hej Dziewczyny, ja również zastanwiam się nad zakupem sukni slubnej z Emmi Mariage - a dokładniej zmierzyłam jedna w Salonie w Tarnowie i wciąż mam ja w pamieci Tak jak ty Apearl - jest to Navel Bardzo pieknie dopasowana w tali i eksponuje dekolt, tylko mierzyłam w takiej bieli śmietankowej a chciałabym w bieli. Apearl a ty masz białą?
Mam tez taki niedosyt i zamierzam w sobote lub w poniedziałek udac się do do krakowa zmierzyć tez i Liwię i może też inne.
Pozdrawiam
viki1 _ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 10:00   #344
Aniaslonko54
Przyczajenie

Witam! Poszukuje pilnie zdjęć sukni z salonu Emmi Mariage model Vanilla. Interesują mnie zdjęcia tej sukni z przodu i z tyłu, ponieważ bardzo mi się ona podoba. Proszę o wstawianie zdjęć. Pozdrawiam
Aniaslonko54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-10, 20:06   #345
justyna_g4
Zakorzenienie

Wybrałam się dzisiaj z koleżankami na wycieczkę po salonach ślubnych (jedna też bierze ślub w 2012 ) Przymierzałyśmy i przymierzałyśmy, a na koniec dnia jeden wniosek mam żadnej tak ładnej jak marabu nie było (chciałam jeszcze przymierzyć poem ale Pani nie miała) .
Mam do was pytanie...czy orientuje się ktoś czy ceny kolekcji się zmieniają jak wchodzi nowa?? Czy są jakieś wyprzedarze albo promocje w salonach EM??
Pani mi wyliczyła, że musiałabym dać za nią razem z butami, halką(którą osobno trzeba kupić) i welonem kolo 5000zł. Jak dla mnie trochę dużo...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-11, 07:31   #346
anula2313
Raczkowanie

Dla mnie jest za ciezka marabu... jak bys zmierzyla poem idntyczny wzor to jest jak marabu to zakochala bys sie w niej jeszcze bardziej niz w marabu
Pozatym nie przeszkadza Ci ta koronka na dole??
moja bedzie miec tez taki tiul drobinkowy i sliski material jak m marabu tylko gorset jest z innej koronki Bede swoja przedawala we wrzesniu jesli ktoras panna chetna , to bede wysylac zdjecia
Stary 2011-06-11, 08:32   #347
Ficka 83
Raczkowanie

Jak ja się dowiadywałam o przeceny, to powiedziano mi ze przecen niestety nie robią. Jedynie co zostaje przecenione to pojedyncze sztuki, które były na sklepie, ale po roku już są trochę zniszczone. Jeśli byś chciała zamówić sukienkę z poprzedniego sezonu i tak skasują Cie po normalnej cenie, ponieważ wszystko trzeba szyć od początku. Tak mi wytłumaczono, ale możne się coś zmieniło.
Ficka 83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-12, 09:51   #348
justyna_g4
Zakorzenienie

Anuula co do koronki na dole to ona właśnie mi się podoba tylko, że jakbym miała ją kupić to chciałabym, żeby była cała biała bez tych srebrnych nitek. Poem nie mają na Floriańskiej wiec nie miałam okazji jej przymierzyć. A co do twojej to myślę, że będzie śliczna tylko ze ja mam 173 cm wzrostu wiec myślę, że może mi być ciężko kupić suknie od kogoś.
A co do tego, ze nie mają żadnych przecen to według mnie bez sensu...chyba jednak będę szukać alternatywy w wypożyczeniu bo nie widzi mi się dać za suknie z wszystkim około 5tys zł bo tak mi powiedziała pani w salonie.
Stary 2011-06-14, 11:29   #349
angela_86
Przyczajenie

<usunięte przez moderatora>

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2011-06-18 o 12:38 Powód: złamanie zakazu kupna\sprzedaży
angela_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-15, 13:50   #350
ulci
Przyczajenie

Ja też zamówiłam NAVEL Dokładnie za tydzień ją odbieram i już nie mogę się doczekać, tym bardziej że ślub już 9 lipca Była pierwszą i jedyną suknią, którą przymierzałam(najpierw wypatrzyłam ja na stronie EM-i tylko na nią zwróciłam uwagę). Od razu wiedziałam, że to ta
Ceny uważam, że też mają przystępne- właścicielka salonu zaproponowała w cenie sukni gratis wszystkie dodatki- buty, welon, biżuterię. Także można powiedzieć, ze podarowała mi 800 zł, generalnie bardzo miła i profesjonalna obsługa, tylko martwi mnie, że coraz więcej czytam, że nie tylko ja wybrałam NAVEL i to, że eksponowana jest na wystawach dwóch z dwóch salonów, które współpracują z EM w mojej okolicy...Także mam tylko nadzieję, że na ślubach z którymi będę się mijać przed i po moim panny młode wybrały inne suknie...Pozdrawiam )))
ulci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 07:05   #351
anula2313
Raczkowanie

tak ze czekamy nazdjecia Nevel po 9 lipca cieakwa jestem jak sie bedzie prezentowala w realu
Stary 2011-07-12, 08:09   #352
Katti29
Przyczajenie

GG do Katti29

A może ktos mierzył JULIĘ z 2011?Co o niej myślicie?
Katti29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 09:23   #353
anula2313
Raczkowanie

Ulci jesli masz zdjecia slubne prosze dodaj !!!
Co do modelu Julia to ja nie mierzylam...
Stary 2011-07-13, 12:22   #354
Zuckerbaby
Przyczajenie

Jestem tutaj pierwszy raz, więc witam wszystkich. Tak czytam sobie o waszych sukniach,więc i ja się pochwalę swoją. W ogóle nie wiedziałam jakiej sukni szukam ale jak zobaczyłam Marabu i jak ją przymierzyłam, wiedziałam, że to ta jedyna. Po prostu się w niej zakochałam. Suknię kupiłam w Radomiu.
Zuckerbaby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 06:34   #355
viki1 _
Przyczajenie

Katti29 - ja mierzyłam Julię tak przy okazji żeby porównać inne, ale juz miałam wybraną. Ten model jest też piekny jak zreszta wszystkie z emmi mariage. Ale co zapamietałam to że na dole sukni jest tak bardzo zdobiona. Góra i dół zdobiona - jak dla mnie to za duzo Ale to kwestia gustu. Jak wczesniej napisałam miałam wybraną Navel ale po namysle zmieniłam na Veronę Czy dobry wybór to się okaże, choć Navel wciąż mam w pamięci A ktoś ma Veronę?
http://emmimariage.pl/komis_sukni_slubnych-217.html
viki1 _ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 08:16   #356
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuckerbaby Pokaż wiadomość
Jestem tutaj pierwszy raz, więc witam wszystkich. Tak czytam sobie o waszych sukniach,więc i ja się pochwalę swoją. W ogóle nie wiedziałam jakiej sukni szukam ale jak zobaczyłam Marabu i jak ją przymierzyłam, wiedziałam, że to ta jedyna. Po prostu się w niej zakochałam. Suknię kupiłam w Radomiu.
Miałam tak samo...tylko, że ja potrzebuję ją na przyszły rok wiec będę chciała ja od kogoś kupić bo 3800zł tak jak mi powiedziała Pani w Krk nie dam.
A ty ile za nią zapłaciłaś i kiedy masz ślub?? Napisz coś o sobie

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
Stary 2011-07-14, 18:33   #357
Zuckerbaby
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Miałam tak samo...tylko, że ja potrzebuję ją na przyszły rok wiec będę chciała ja od kogoś kupić bo 3800zł tak jak mi powiedziała Pani w Krk nie dam.
A ty ile za nią zapłaciłaś i kiedy masz ślub?? Napisz coś o sobie

Ja zapłaciłam 3600zł ale oczywiście za halkę muszę jeszcze zapłacić oddzielnie... Ja mam ślub 10.09.2011 r. także już niedługo.
Zuckerbaby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-15, 08:44   #358
anula2313
Raczkowanie

Zuckerbaby to zupelnie jak ja Tez mamy slub 10 .09 .11
A wybrany juz masz welon do Marabu ? I bizuterie , kwiaty i fruzurę??
Moja Poem to nic innego jak ten sam kroj bez koronki na dole... gorset mam rowniez w serduszko, i material krysztalek tez taki jak w Marabu.
Czekam na propozycje welonu , kwiatow bizuteri i fryzury.
Włosy mam dlugie, dosc duzo za łopatki, wiec myslalam o lokach na jedna strone...
Kwiaty hmm.... storczyki?? nie wiem sama... doradzcie mi....
Stary 2011-07-16, 10:05   #359
justyna_g4
Zakorzenienie

To zależy jaki chcesz kolor tych kwiatów. Ja np. chce mieć fioletowe i wkleiłam Ci bukiety jakie mi się podobają.
Co do welonu to właśnie też się zastanawiałam rozważając Marabu. Ja nigdy nie chciałam mieć welonu wiec moja fryzjerka powiedziała mi, że jak będę kupować to żebym sobie kupiła jednowarstwowy i damy go tak jak miała Kate Middleton a później sobie go zdejmę ale jeszcze nie wiem jak to będzie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 18aoen.jpg (15,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1289821480_Chen+Bride+Bouquet+Main+Photo-1.jpg (21,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2kc385512378.jpg (66,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiecikzj8.jpg (42,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bouquets_8_bride.jpg (40,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg eustoma1-d.jpg (51,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15weddingbouquet.jpg (40,0 KB, 18 załadowań)

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
Stary 2011-07-17, 06:12   #360
anula2313
Raczkowanie

ja tez cos od fioletu bede miec poniewaz wystroj sali juz mam taki i wszystko co z tym zwiazane;-) zaproszenia itd;-)
no ja chce z owala czyli 2 warstwowy chce sie nim okryć... tzn ramiona.. nie chce zadnych bolerek itd...a bizuteria jaka??
Myslalas nad swarovskim?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości