|
|
#331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku:)
Cytat:
bo jak siedzę cały dzień w domu to łaże w dresie ![]() ale jak pracowałam to narzekałam że nie mam czasu dla siebie....ciężko jest uszczęśliwić kobietę |
|
|
|
|
#332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
p.s Twój awatar i nick są poprostu świetnie dobrane, zawsze jak je widzę to sie uśmiecham....super!!!:ehe m: |
|
|
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiekszosc kol wyjechalo albo pracuja i po pracy leca do mezow chlopakow itd a mnie cos trafia ehhh mam nadzieje ze to szybko sie skonczy i prace znajde
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
ja też żyję taką nadzieją bo już powoli świruję....
Mam jeszcze pytanko, jak się staram o fasolkę to chyba nawet gdyby coś wyszło, to picie alkoholu pod postacia piwa lub kieliszka wina chyba nie zaszkodzi zanim się dowiem że ją mam w brzuchu....bo o wódce to nie ma mowy to dość ciężkia ciecz ![]() Czy np dla kilkunastodniowej fasolki piwo nie zaszkodzi? |
|
|
|
#335 |
|
Raczkowanie
|
meszsares
bardzo dziękuję za odpowiedż ![]() Jaki to los jest czasem dziwny...tym co nie chcą jeszcze daje a tym co chcą i się napalili skąpi ![]() Moja uczennica, która ma 16 lat za 2tyg rodzi a ja praktycznie 27 i nic. Ale cotam cieszę się , że ona radzi sobie bardzo dobrze nie w głowie jej zaniedbywanie szkoły! |
|
|
|
#336 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam 28 i też nic mi się nie wykluło ale jak przypomnę sobie moje szalone lata studenckie to nie żałuję .
|
||
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Podczas starań juz nie powinno się pić alkoholu
|
|
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
no i w styczniu nic nie wyszło - dzisiaj przyszła @ i to 6 dni przed terminem
ale nic to - przede mną kolejny miesiąc, może będzie szczęśliwszy
|
#339 | ||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() co do 16 nasto latek to u mojej siostry w klasie laska urodziła w 2 kl gimnazjum - 14-15 lat? ![]() (a jej mama zostcla babcią w wieku 32 )![]() a ja tak kocham czerwone wino... ale może chociaż karmi wolno?Cytat:
, u mnie @ zbliż się wielkimi krokami (wszystko mnie boli) więc zaraz po zaczynamy natarcie ![]() pozdrawiam |
||
|
|
|
#340 |
|
Zadomowienie
|
[quote=Superbejbe;6325042]Skoro tak to będę pojawiała się częściej
![]() Superbejbe KONIECZNIE pjawiaj się częściej
|
|
|
|
#341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja podobnie uwielbiam winko, do obiadku...mmm..ale nic to- od dzisiaj karmi, ale nie dajmy się zwariować bo niedługo nie weźmiemy do ust czekoladki z adwokatem ![]() http://tt.lilypie.com/k8E7p1.png Edytowane przez mumi24 Czas edycji: 2008-01-20 o 16:00 |
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Jukol i Mumi24!
Trzymam za Was kciuki dziewczyny, żeby udało Wam się znaleźć jakąś pracę! Buziaki!
|
#343 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Mam do Was pytanie... trzy dni temu powinnam dostać okres więc dzisiaj zrobiliśmy test i niestety jedna wielka krecha. Czy to możliwe, że test zrobiliśmy za wcześnie? Cykle jak do tej pory miałam regularne co 27 dni. Oprócz tego boli mnie brzuch (ale tym sie nie sugeruje ) więcej jem i pije boli mnie głowa częściej niż zwykle jest mi czasami niedobrze no i mam ochotę na...
![]() ![]() (chyba wiecie na co )... Jeśli chodzi o inne czynniki które mogą spóźnić okres to odpada stres, choroba i inne tego typu przyczyny. Co o tym myślicie? będę wdzięczna za odp. bo nie wiem co o tym myśleć. Pozdrawiam
|
|
|
|
#344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spoznia sie juz 2 dni i nic dalej sie nie zapowada. PObolewa mnie za o glowa i nic juz z tego nie rozumiem. Jezeli to fasol to sie mocno ukrywa!!! Nic juz nie rozumiem. A |
|
|
|
|
#345 |
|
Zadomowienie
|
Jak Was to pocieszy to u mnie tez tak( dziś 34 dc i nic). Ale po ostatniej akcji z nibyciążą, wierzę testowi - czyli I kresce.
A za Was 3mam kciuki
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#346 |
|
Ola-Unhola
|
Hej Dziewczyny,
nie było mnie tydzień a tu już nowa część naszego wątku powstała. Oczywiście zapisuję się i liczę, że będzie to szczęśliwy i ostatni wątek z tej serii. Nie było mnie tydzień, bo w pracy miałam ogólną kontrol, sprawdzającą zakończony rok i w ogóle. Strasznie dużo stresów mnie to kosztowało, a przyczyniła się do tego jeszcze jedna smutna rzecz, ale o tym może kiedy indziej. W każdym bądź razie tak mnie te stresy wykończyły i totalnie zaburzyły pracę mojego organizmu, że okres pojawił mi sie ok 10 dni (a nawet przy ostatnich cyklach to 14) za wcześnie. Zdarzyło mi się to po raz pierwszy w życiu. Nigdy ani zmiana klimatu ani egzaminy itp zdarzenia nie wpływały na @. A tu proszę taki szok, że hej... Także zmiana w polu na @ 16.01 (od 27 grudnia nie nacieszyłam się za bardzo brakiem @) Staranka były, ale jak widać nic to nie dało, bo @ pojawiła się i to jeszcze tak szybko po okresie płodnym. Pozdrawiam i życzę miłego końca weekendu ![]() Ja zaraz wybieram się na squasha, więc znowu połamana wrócę
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
wiec nic z radosci! Znowu przyszla @. O pare dni spozniona jak nigdy, nawet nie zdazylam kupic testu - mialam jutro. Coz przynajmniej nie mam co rozpaczac, od dzic nowy cykl i nowe staranka.
Powodzenia dziwczyny i uszy do gory - tak mawia moja mama ![]() caluje was wszystkie A |
|
|
|
#348 |
|
BAN stały
|
Hmmm...co tu pisać dużo u mnie też nici. Okres pojawił się spóźniony o 5 dni, z testem chciałam jeszcze poczekać, zmyliły mnie trochę poranne (i nie tylko) nudności, i drażniące zapachy jedzenia, może to stres - praca i sesja na studiach......Ale dostałam okres 6 dni temu, i to taki obfity, jak nigdy, dziś powinnien być już koniec, a ze mnie leci jak z kranu, tak mocno jak w 3 dniu...dziwne, nigdy wcześniej tak nie miałam. Nie wiem co się dzieje...No ale znów się zaczniemy starać, jak przyjdzie dobry czas "dni plodne"
))
|
|
|
|
#349 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny a u mnie to przyszla ta ktora nie miala sie pojawic-szkoda.A myslalam ze zaczniemy tak jakos inaczej,ze w koncu cos sie uda.No nic,moze w nastepnym miesiacu.Teraz to juz pojde prawdopodobnie na inseminacje-mam nazieje ze pomoze.Trzymajcie kciuki,pozdrawiam. Pa.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do tych którym się w tym miesiącu nie udało-dziewczyny pomyślcie o tym tak, przed nami kolejny miesiąc cudownych i przyjemnych starań ![]() http://tt.lilypie.com/k8E7p1.png |
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mumi inseminacja jest to podanie odpowiednio przygotowanego nasienia podczas owulacji.Aby zwiekszyc jej skutecznosc stosuje sie takze monitorowanie cyklu oraz stymulacje owulacji.Boje sie,to wszystko trwa juz zbyt dlugo...
|
|
|
|
#352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj się i niczego nie bój
|
|
|
|
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
Witam Dziewczynki
![]() Czytam Was już od jakiegoś czasu i serdecznie Wszystkim kibicuję ![]() Sama bardzo chciałabym zostać już Mamusią, mój TŻ W związku z powyższym mam do Was pytanie. Znacie się na tym wszytskim zdecydowanie lepiej niż ja...Jakie mam szanse na bycie w ciąży, jeśli okres miałam 25/12/2007 przez ok. 7 dni, cykl ok. 37, dość nieregularne. Kochaliśmy się ostatnio 20/01/2008.... Poniosło Nas i bez zabezpieczenia.....Pozdrawiam i mam nadzieję że sie tu na chwilę zadomowię.....
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem co sie stalo ale po dwoch dniach okresu wszystko sie zatrzymalo i juz po @.....nie rozumiem co sie stalo.Czy ktoras z Was miala podobnie?Jutro dzwonie do lekarza bo nie rozumiem.Pozdrawiam.
|
|
|
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
![]() Dziewczyny czy moge dolaczyc do Was? ![]() Mysle , ze z Wami bedzie mi razniej Planujemy z TZ starania o bobaska w 2008 , ale kolo lipca! Wiec chcialabym uczestniczyc w pogawedkach z Wami, ale tak powaznie Rezultaty po goracych nocach bede komentowac az za pol roku![]() Pomijajac temat....mam kilka pytan! Od pol roku biore tabletki anty. "Femcon'Fe". Zostaly mi 2 opakowania czyli ostatnie opakowanie skoncze w marcu. Starania o dzidziusia postanowilismy od lipcu, czyli 3 m-ce po odstawieniu tabletek. Moje pytanie jest nastepujace....Czy powinnam zrobic dlusza przerwe po odstawieniu tabl. zanim zaczniemy starania? Dziewczyny...nie wiem co mam myslec, poniewaz niektorzy mowia, ze branie tabl. anty. powoduje , ze pozniejsze staranie sie o dzidziusia przynosi zdecydowanie pozne efekty.Wychodzi na to , ze tabl. moga miec negatywny wplyw na zajscie w ciaze. Zas niektorzy mowia, ze po braniu tabl. mozna blyskawicznie zajsc w ciaze......Co Tu Jest Mitem?????? ![]() I jeszcze jedno .....do staran mam pol roku......powinnam teraz zaczac brac witaminy itp? wiec teraz zostaje mi sledzic watek i zyczyc wam dziewczynki wielkich efektow Mysle ze Razem bedzie Nam razniej Pozdrawiam wszystkich
|
#356 |
|
Raczkowanie
|
Marzena7777
Ja brałam tabletki przez rok, 3mce przerwy i staranka, ale poza jedną prawie udaną próbą nic... a to już rok i dwa miesiące.Trudno, więc powiedzieć jak będzie u Ciebie, oby szybko ![]() Każdy jest indywidualnym ciałkiem i różnie to bywa. Ja powinnam mieć @ za 2 dni. oby nie przyszła! A dzisiaj koleżanka powiedziała mi że jest w 4 tygodniu ciąży!Ma już syna 11lat, a teraz mając 34 lata stwierdzili że już czas i udało im się za 1 razem Zastosowała testy owulacyjne(jak nam się teraz nie udał to w przyszłym miesiącu też kupię
|
|
|
|
#357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale czytalam tez (gdzies tu na wizazu) ze osoby z problemami zajscia w ciaze powinny na jakis czas przerwac starania, brac przez jakis czas tabletki i zaraz po odlozeniu pudelka zaczac sie starac bo sa wieksze szanse..... no ale co czlowiek to opinia....
|
|
|
#358 |
|
Raczkowanie
|
a ja w styczniu tamtego roku przestalam brac tabletki anty..... starania zaczelismy w sierpniu..... rezultatu narazie nie widac...
na ostatniej wizycie moj gin zaproponowal mi zebym wziela znow tabletki przez 3 miesiace bo po odstawieniu latwiej o ciaze!! tyle tylko ze nie po to robilam polroczna przerwe miedzy zakonczeniem tabletek a staraniami (chcialam oczyscic organizm z "dodatkowych" hormonow - jak zalecane) zeby teraz znow je brac - tyle ze w troche innym celu!!! sama juz nie wiem co robic................
|
|
#359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chodzi o prawdopodobienstwo ciazy mnogiej. Po odstawieniu organizm moze chciec "nadrobic" stracony czas i rzeczywiscie szanse na fasolke sa wtedy dosc spore, z tym jednak, ze moze dojsc do tej ciazy mnogiej. U mnie np w pierwszym miesiacu po odstawieniu wystapily dwie owulki z obu jajnikow w tym samym czasie (zreszta w roznym czasie by nie mogly). Jesliby doszloby do zaplodnienia obydwu to wiadomo co by bylo.. Jesli wiec nie boicie sie miec "-raczkow" to trzeba sie brac do roboty od razu, nie czekac tych miesiecy, bo szkoda czasu Kwas foliowy brac zawsze warto, nawet i pol roku przed starankami.Edit1 - ja tak wlasnie mialam pare dni temu, przyszla @ i zniknela rowno po dwoch dniach prawie co do godziny, ani nawet najmniejsze plamienie potem nie wystapilo. W sumie tez mnie to zastanowilo. Ale cykl byl dziwny, tempki szalaly, wiec i @ mogla byc niestandardowa
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja czekam na swoją @, ma być 24.01 czyli za 2 dni. Nieźle mnie nastraszyłyście przd byciem w ciąży przed ślubem więc zacznę planować coś dopiero od lipca.A Wam życzę powodzenia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

czekam na tz a on ... przychodzi z pracy i spi przed tvn turbo coraz bardziej mnie to drazni ...

Ja mam 28 i też nic mi się nie wykluło
ale jak przypomnę sobie moje szalone lata studenckie to nie żałuję 

ale nic to - przede mną kolejny miesiąc, może będzie szczęśliwszy
a ja tak kocham czerwone wino... ale może chociaż karmi wolno?
, u mnie @ zbliż się wielkimi krokami (wszystko mnie boli) więc zaraz po zaczynamy natarcie 
)... Jeśli chodzi o inne czynniki które mogą spóźnić okres to odpada stres, choroba i inne tego typu przyczyny. Co o tym myślicie? będę wdzięczna za odp. bo nie wiem co o tym myśleć. Pozdrawiam