|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II
aniatr my kupiliśmy je za drugim podejściem. Raz byliśmy w tej hurtowni mówimy, że chcemy kupić 40 zaproszeń, a babka do nas, że mają ostatnie 10 sztuk, bo zaproszenia idą jak bułki. Musieliśmy czekać na nową dostawę ok. tygodnia i udało się.
|
|
#332 |
|
Wtajemniczenie
|
Ładne zaproszenia naprawde .Takie klasyczne eleganckie subtelne
![]() Gratuluję wyboru!!! Właśnie zostałam zmiażdżona na wątku "wychodzę za mąż w wieku 19 lat" Zażartowałam że małżeństwo to klatka i usłyszałam od założycielki że jeszcze nie dorosłam by brać ślub ![]() Zatem kto wie czy nie będę musiała wszystkiego odwołać
|
|
|
|
#333 |
|
Wtajemniczenie
|
dobrze, że wypisujecie, to czego nie macie bądź już macie, przynajmniej wiem, że pora już załatwiać niektóre rzeczy
![]() Mamy: sale, kamerzyste fotografa zespół firmę do strajenia sali i kościoła obrączki zaproszenia (dopiero co kupione) sprwy formalne u księdza Nie mamy: butów, bielizny, biżuterii dla mnie całej garderoby TŻ ubrań na drugi dzień piosenki na pierwszy taniec fryzjera, pani od paznokci alkoholu wybranego tortu sprawy formalne w USC podziękowań dla rodziców auta, którym będziemy jechać wybranego bukietu no i świadków ![]() ehh... znów na uczelnie co weekend to stanowczo za dużo
|
|
#334 |
|
Rozeznanie
|
No własnie to chyba nie takie proste to wszystko złatwić, a ja znów sie pakuję i wyjeżdżam.
Mam nadzieje, ze mimo to damy radę. Pozdrowienia |
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już po
Ślub się udał, wesele było super (że tak skromnie dodam ). Goście w trakcie wesela podchodzili i mówili,że super się bawią,zresztą 90% osób zostało do samego końca W trakcie wesela czekała na nas niespodzianka: dwóch moich kolegów ze studiów zrobiło występ: jeden grał na gitarze a drugi zaśpiewał piosenkę Kazika (Ty albo żadna", przed piosenką powiedzieli, że to dedykacja od kawalerów z socjologii, którym serce się kraje, że ja już za mąż wyszłam Byli rewelacyjni Dziś z moją przyjaciółka i jej chłopakiem pojechaliśmy porobić fotki w plenerze. Słonce świeciło, pogoda idealna na plener, właśnie przesyłane mi są fotki, wyszło fajnie Ogólnie wszystko wspominam miło. Było cudownie. Oczywiście było kilka nieprzewidzianych zajść (świadkowa podpisała się swoim nazwiskiem i....moim imieniem na dokumencie ![]() , nie mogłam założyć obrączki na palec pana młodego ,ksiądz nie mógł ze śmiechu, my też, ale na szczęście inni tego nie zauważyli, a pan młody dopiero po dobrych 5 minutach od przysięgi własnymi siłami i po kryjomu, docisnął obrączkę do końca ). dziewczyny, Wasze śluby i wesela na pewno będą co najmniej równie przecudne jak moje innej opcji nie ma
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Aliszcze no to gratulacje i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
.Ja właśnie maluje sobie paznokcie i zabieram się za wypisanie części zaproszeń. Pozdrawiam
|
|
#337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nieźle była "zestresowana" ta Twoja świadkowa ![]() z tymi obrączkami też musiało zabawnie wyglądać, ale słyszałam, że tak często się zdarza najważniejsze, że weselicho się udało...
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stres robi swoje.
|
|
#339 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe jak tam Madlen?
|
|
|
|
#340 |
|
Rozeznanie
|
my mamy załatwione:
- koscioł (ustalony termin) - nauki przedmałżenskie i poradnie - sala (zaplacona zaliczka) - orkiestre - kamerzyste (w tym zdjęcia w plenerze) - ubranie Pana Młodego (całość) - suknia, welon, bielizna - obraczki - zaporszenia - ozdobe na samochod - naklejki na wodke - polowe wodki zakupionej - podziekowania dla rodziców sa w trakcie robienia (robimy albumy ze zdjeciami) -samochód, który bedzie nas wiózł - świadków nie mamy : - USC (to dopiero w czerwcu) - zamowionego ciasta ani tortu (mamy jeszcze trochę czasu) - butów dla mnie i bolerka - nie mam wybranego bukietu - fryzjera - szampana( musimy miec swój) i jeszcze troche wodki ,musimy dokupic Chyba wszystko wymieniłam
Mój karteczkowy wątek ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=209743 MADZIA.A WALCZY Z RAKIEM https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post13769865 http://www.nowakadriana.blog.interia.pl/ Edytowane przez biedronka19876 Czas edycji: 2008-04-07 o 11:33 Powód: dopisek |
|
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziewczyny już nie mam siły do niczego...
![]() Wszystko mi nie pasuje, suknia się znów nie podoba, butów nie mam,auta do ślubu nie mam, fotografa nie mam.................mam dość
|
|
|
|
#342 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję,że po swoim własnym będę mogła zdać równie optymistyczne relacjeCytat:
|
|
#343 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A teraz z innej beczki Chciałabym, żeby na moim ślubie dzieci niosły obrączki. Nigdy nie widziałam tego na żywo ani na kasecie więc nie wiem za bardzo jak to się odbywa. Dzieci podchodzą do ołtarza i kto od niech te obrączki przejmuje? i co później z tymi dziećmi, wracają do rodziców czy siedzą razem z nami (wolałabym, żeby nie siedziały to małe dzieci więc mogą się nudzić)Następna sprawa to tipsy Umowiłam sie na założenie 4 lipca a ślub jest 5 i tak się zastanawiam czy to nie za późno. Nie mam swoich żelków już od roku więc nie wiem czy nie będą mnie paznokcie bolały po tak długiej przerwie. Jak myślicie?
|
||
|
|
|
#344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja bylam na kilku slubach na ktorych dzieci niosly obraczki i wszedzie wygladalo to tak ze wchodzily one przed mlodymi do kosciola w procesji z obraczkami na poduszkach. pozniej siedzialy z rodzicem w pierwszej lawce a przy przysiedze staly kolo ksiedza i on swiecil obraczki a potem z poduszki juz brali panstwo mlodzi i nakladali sobie na palce. co do tipsow to ja umowilabym sie 2 lipca w twojej sytuacji. nie odrosna paznokcie tak szybko a ty zdazysz sie przyzwyczaic |
|
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tym bardziej, że na weselu mamy innych gości. Ale trudno muszę to wszystko jakoś znieść i nie pozwolić, żeby zepsuło to moją radość.Z dziećmi to kurna wolałabym, żeby nie musiały siedzieć całą mszę w pierwszych rzędach. Znam bratanka mojego TŻ- a i obawiam się, że to ponad jego siły Jest jeszcze jakieś inne rozwiązanie?
|
|
|
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
Serdeczne gratulacje Aliszcze
. Cieszę się, że wszystko się udało Ja mam na razie załatwione: - sale, - zespół, - termin w kościele, - fotografa, - kamerzystkę, - zaklepany termin w cukierni, - kupioną wódkę, - zamówioną sukienkę, - kupione materiały na zaproszenia i do połowy zrobione, - zrobionych część nauk, - jedną poradnię. Nie mam: - ubranka dla TŻ - butków, bielizy, welonu, - kwiaciarni, - samochodu, - protokołu i spraw kościelnych, - obrączek, - fryzjera, kogoś od make-up i paznokci, - podziękowań dla trodziców, - wybranej piosenki na pierwszy taniec, - wina, szampana, i chyba więcej nie pamiętam....
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
To kuzynka jakiś zryty beret ma chyba skoro robi awantury i takie rzeczy!!ja bym jej przytarła nosa,a potem olewała.U mojego Tz'ta w rodzinie jest jeden lokal,w ktorym robią wszystkie wesela w rodzinie i kazdy jest zadowolony.A moze zapytaj kuzynki gdzie jest napisane to ze ona ma wyłączność na tą sale??
|
#349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kupilam w takim małym papierniczym u mnie w mieście 1,60 zł/szt Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-04-07 o 15:29 Powód: poprawiony cytat |
|
|
|
|
#350 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aliszcze gratualcje!!! Cytat:
dasz rade... tez tak czasem mamMoj TŻ wyszedl ze szpitala na weekend na przepustke i wrocil dzisiaj na operacje do katowic... ![]() ale w weekend zalatwilismy obraczki. I co mnie zszokowalo na pierwsza przymarke mamy przyjsc dopiero 26 czerwca!!! Wiec dobrze ze poszlam za Wasza rada i zalatwilismy to juz... ufff Wkleje fotke ale pelna obaw bo jest na fotce link... w razie czego prosze fotke usunac
|
|
|
#351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie martw się kuzynką...
tak więc ta Twoja kuzynka sobie wkręciła jakieś fanaberie i tyle ![]()
|
|
|
#353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko na luzie. Mi też powiedział, że nie ma sie czym przejmować.
|
|
|
|
|
#354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Wszystko było oki, goście zadowoleni, więc czemu nie skorzystać ze sprawdzonej sali. A ta twoja kuzynka to jakiś straszny "bobek" musi być
|
|
|
#355 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawsze myślałam inaczej, ale wyszło szydło z workai chyba to rzeczywiście "bobek":P
|
|
|
|
#356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wesele w tej samej sali, w której moja siostra miała w lipcu zeszłego roku. Ba!, nawet zespół o fotografa mamy tego samego ![]() P.s.: Również ślubuję 18. października ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#357 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to znaczy jak nie znajdziecie to możecie jechac moim - śliczna ciemnoczerwona KIA CEED SW zeszła z taśmy 6 miesięcy temu pojedziecie praktycznie po kosztach ![]() no i jak naprawde nie znajdziecie fotografa to wyślę do Was mojego Marka który se przymierza do kariery fotografa i na razie amatorsko fotografuje naszym nikonem d80 z dodatkową lampą i obiektywem i statywem; czyli sprzęt i oko wmiarę. Zdjęcia robi naprawdę świetne Tyle że na pewno nie będzie was kosztował 1500 zł i więcej ![]() a na poważnie: mam nadzieję, że uda wam się wszystko zorganizować, ale jakby co to wal śmiało )
|
|
|
#358 |
|
Wtajemniczenie
|
w końcu udało mi się zrobić zdjęcie obrączek, więc chyba nie będziecie miały nic przeciwko jak się pochwalę
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.

co weekend to stanowczo za dużo
W trakcie wesela czekała na nas niespodzianka: dwóch moich kolegów ze studiów zrobiło występ: jeden grał na gitarze a drugi zaśpiewał piosenkę Kazika (Ty albo żadna", przed piosenką powiedzieli, że to dedykacja od kawalerów z socjologii, którym serce się kraje, że ja już za mąż wyszłam
Ogólnie wszystko wspominam miło. Było cudownie. Oczywiście było kilka nieprzewidzianych zajść (świadkowa podpisała się swoim nazwiskiem i....moim imieniem na dokumencie